Revizuire FreeAgent – actualizată în 2020

Revizuire FreeAgent

FreeAgent este un instrument excelent pentru freelancerii din Marea Britanie care trebuie să urmărească timpul. Dacă nu sunteți în această categorie mai degrabă specifică, poate doriți să căutați în altă parte. Acestea fiind spuse, este un serviciu robust și compact, care se adresează bine publicului său specific. Citiți recenzia noastră gratuită FreeAgent pentru a afla ce ne-a plăcut și ne-a plăcut.


Best-Contabilitate-Software-Review

FreeAgent este o platformă de contabilitate bazată pe cloud dezvoltată în Marea Britanie care vă permite să gestionați nevoile financiare ale micii dvs. afaceri de oriunde.

Gama de funcții FreeAgent poate părea suficientă pentru fiecare tip de întreprindere mică. Cu toate acestea, trackerul său de inventar este aproape inutilizabil și, deși managerul de proiect este bun, trackerul de timp este greu de utilizat.

De asemenea, nu are un procesor de plăți dedicat, așa cum face QuickBooks Online, dar vă puteți integra cu Stripe pentru a accepta plățile cu cardul de credit.

Funcția de facturare este bună, dar trebuie să parcurgeți două pagini pentru a crea o factură, ceea ce va face ca facturarea prin lot să constituie un coșmar. Funcția de raportare funcționează de asemenea bine, dar utilizarea ei pentru luarea deciziilor este dificilă din cauza lipsei de opțiuni de personalizare și filtre.

Dacă aveți o companie mică bazată pe proiect, încercați încercarea gratuită de 30 de zile sau citiți recenzia noastră FreeAgent înainte de a o utiliza. Cu toate acestea, s-ar putea să descoperiți software-ul contabil dezamăgitor atunci când îl comparați cu alte platforme, mai ales dacă afacerea dvs. se află în afara Regatului Unit. Citiți cel mai bun articol pentru software de contabilitate pentru a găsi o potrivire mai bună pentru compania dvs. mică.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru FreeAgent

Caracteristici

La prima vedere, FreeAgent pare că are funcții care pot satisface fiecare întreprindere mică. Cu toate acestea, caracteristica sa de inventar nu este la fel de utilă precum ceea ce puteți găsi cu alte platforme de contabilitate, cum ar fi Zoho Books sau Sage. Managerul de proiect și trackerul său de timp sunt utilizabili, dar FreshBooks oferă o experiență mai bună în general.

Inventar

Funcția de inventar FreeAgent este ascunsă în pagina „setări”, la care puteți accesa dând clic pe numele dvs. în colțul din dreapta sus al paginii și apoi selectând „setări”. După ce ați ajuns la pagina cu setări, faceți clic pe „lista prețurilor & link-ul de stocuri situat sub „e-mail, facturi & estimări ”categorie.

Fila „stoc” vă permite să urmăriți cantitatea de stoc. Pentru a activa funcția, selectați „stoc” ca unitate a articolului dvs. de factură atunci când creați o nouă factură. „Lista de prețuri” este utilă dacă facturați frecvent aceleași articole, deoarece este obișnuită să completați automat detaliile articolelor dvs. la facturare..

freeagent_stock

Funcția de inventar a FreeAgent necesită mult mai mult efort decât utilizarea altor platforme. De asemenea, este greu de accesat, deoarece nu este inclus în bara de navigare. Nu puteți adăuga cantitatea de stoc în facturile dvs. și nu are un punct de reordonare, pe care îl au de obicei alte platforme, cum ar fi Sage și Zoho Books. Citiți recenzia noastră Zoho Books și recenzia Sage pentru a afla mai multe.

Management de proiect

Puteți găsi funcțiile de gestionare a proiectului în categoria „lucru” din bara de navigare. Faceți clic pe „proiecte” dacă doriți să vă gestionați proiectele sau faceți clic pe „Urmărirea timpului” dacă doriți să vedeți foaia de timp sau să vă înregistrați orele.

Pentru a crea un proiect, faceți clic pe butonul „Adăugați proiect nou” din colțul din dreapta sus al paginii „proiecte”. Dacă faceți acest lucru, vă va duce la pagina „proiect nou”, unde puteți completa detaliile proiectului dvs., cum ar fi clientul, numele proiectului și bugetul.

freeagent_newproject

Pagina „proiecte” vă oferă o imagine generală rapidă asupra stării proiectelor. Făcând clic pe numele proiectului, veți vedea detaliile proiectului separate în file, inclusiv facturi, timp și un raport de profit și pierdere. Pentru a adăuga orice la un proiect, puteți utiliza butonul „adăugați noi” în colțul din dreapta sus al paginii proiectului.

freeagent_projectdetails

În pagina „Urmărirea timpului”, veți vedea un tabel al timpului dvs. conectat. Puteți adăuga, de asemenea, o nouă intrare de timp pe această pagină, fie pornind un cronometru folosind butonul „începe cronometru”, fie completând formularul din partea de sus a paginii și făcând clic pe „Adăugare timp”.

freeagent_timetracking

Puteți, de asemenea, să vă logați timpul săptămânal făcând clic pe butonul „Adăugați o foaie de timp săptămânală” din colțul din dreapta sus al paginii. Timpul înregistrat va trebui să fie pentru aceeași sarcină, așa că dacă lucrați la mai multe sarcini într-o săptămână, trebuie să le adăugați separat.

freeagent_weeklytime

Pentru a porni un cronometru, trebuie să accesați pagina „Urmărirea timpului”, care poate deveni enervantă. Comparând FreeAgent cu alte programe de contabilitate, trackerul timpului FreshBooks și funcția de gestionare a proiectelor oferă o experiență mai bună în general. Dacă aveți nevoie de un tracker de timp mai bun, citiți recenzia noastră pentru FreshBooks pentru a afla mai multe.

integrările

Puteți integra FreeAgent cu platforme terțe făcând clic pe numele dvs. în colțul din dreapta sus al barei de navigare și selectând „conexiuni”. De asemenea, vă puteți conecta contul Stripe pentru a accepta plățile cu cardul de credit prin pagina „conexiuni”.

freeagent_connections

De asemenea, puteți utiliza FreeAgent pentru a vă conecta la un cont bancar accesând pagina „bancare” sau pagina „conexiuni”. Odată conectat, FreeAgent va importa automat fluxurile bancare, astfel încât să vă puteți gestiona tranzacțiile de la FreeAgent. Primirea de fluxuri bancare automate din contul dvs. bancar facilitează reconcilierea tranzacțiilor.

FreeAgent este dezvoltat în Marea Britanie, astfel încât unele funcții nu sunt încă disponibile în SUA sau în versiunea globală, inclusiv funcția de salarizare. Dacă aveți nevoie de o funcție de salarizare – împreună cu orice alte caracteristici găsite cu FreeAgent – vă recomandăm să citiți recenzia noastră QuickBooks Online.

Prețuri

FreeAgent oferă un preț pentru utilizatorii cu sediul în S.U.A., care vă costă 24 de dolari pe lună. Acest lucru este destul de scump, mai ales dacă tocmai îți începi mica afacere. În plus, pentru 24 de dolari pe lună, puteți utiliza software de contabilitate mai bun.

Pentru 25 de dolari pe lună, planul FreshBooks Plus are un manager de proiect excelent și un tracker de timp, care este mult mai ușor de utilizat decât cel al FreeAgent. Funcția de facturare a FreshBooks oferă, de asemenea, o experiență mai bună în general, deoarece puteți adăuga taxe de întârziere și facturi de retinere.

Cu toate acestea, FreshBooks are o taxă lunară de 10 USD pentru fiecare utilizator suplimentar, în timp ce FreeAgent vă permite să adăugați utilizatori gratuit. De asemenea, FreshBooks nu are o funcție de „facturi” care să vă ajute să urmăriți plățile viitoare, spre deosebire de FreeAgent.

Un alt plan cu un preț similar este planul QuickBooks Online Essentials, care costă 20 de dolari pe lună. QuickBooks Online are un instrument de raportare mai bun în comparație cu FreeAgent datorită filtrelor și opțiunilor de personalizare.

Funcția de facturare QuickBooks Online este, de asemenea, mai avansată în comparație cu FreeAgent, iar pentru o taxă suplimentară, vă puteți depune impozitele de pe platforma sa. Cu toate acestea, acest plan nu vă va oferi un inventar sau un manager de proiect, care sunt disponibile în FreeAgent. QuickBooks Online limitează, de asemenea, numărul de utilizatori pe care îi puteți avea până la trei pe acest plan.

Ușurința în utilizare

FreeAgent nu este cel mai bun software, dacă ușurința de utilizare este importantă pentru dvs. Deși există un buton de adăugare rapidă, acesta este disponibil numai pe pagina „prezentare generală”. Durează un timp să te obișnuiești cu aspectul său neobișnuit dacă transferi din alt software de contabilitate și există unele funcții care sunt greu de utilizat.

Înregistrarea la proba gratuită de 30 de zile a FreeAgent este ușoară. Există cinci ferestre pe care trebuie să le completați, inclusiv detaliile de conectare și informațiile de afaceri, cum ar fi opțiunea de impozitare pe vânzări și numele afacerii.

Primul lucru pe care îl vedeți când vă conectați este pagina „imagine de ansamblu”, în care datele dvs. financiare sunt plasate în grafice, astfel încât să puteți înțelege situația dintr-o privire. Există, de asemenea, un buton „legături rapide” în colțul din dreapta sus al paginii „prezentare generală”, care vă permite să creați noi intrări, inclusiv facturi, facturi și contacte.

freeagent_overview

Puteți găsi bara de navigare FreeAgent în partea de sus a ferestrei. Este configurat diferit față de alte platforme, așa că, dacă transferați de pe o altă platformă, este dificil să găsiți unele dintre funcțiile sale.

Inventarul este situat pe pagina „setări”. Pagini „proiecte”, „timpi”, „estimare”, „facturare” și „facturi recurente” se află în categoria „lucru” din bara de navigare..

Facturare

Puteți găsi pagina „facturare” la categoria „lucrare” în bara de navigare. Această pagină afișează toate facturile și detaliile acestora, cum ar fi „suma datorată” și „starea”. Dacă faceți clic pe numele facturii vă deschide factura și vă permite să înregistrați o plată.

freeagent_invoicing

Generarea unei facturi

Există două moduri de a crea manual o factură: prin intermediul butonului „legături rapide” din pagina „prezentare generală” sau butonul „Adăugare nouă” din pagina „facturare”..

Prima pagină „factură nouă” include setările facturii, precum contactul, proiectul și data facturii. Puteți activa mementouri prin selectarea casetelor de selectare din secțiunea „detalii factură”. Rețineți că trebuie să vă personalizați e-mailurile prin setări mai întâi înainte de a putea activa mementourile de e-mail.

În a doua pagină „factură nouă”, puteți adăuga elemente la factură făcând clic pe butonul „Adăugați factura nouă”. În fereastra „Adăugați element de factură”, puteți alege fie un articol din lista de prețuri făcând clic pe „completare automată din lista de prețuri” sau adăugați un articol nou prin formularul din fereastra care include prețul, descrierea și impozitul pe vânzări..

freeagent_invoiceitem

Pentru a activa urmărirea stocurilor, schimbați unitatea din caseta dvs. „cantitate” în „stoc”. Puteți adăuga, de asemenea, o intrare în lista de prețuri bifând caseta de selectare „Adăugați asta la lista de prețuri”. În acest fel, dacă trebuie să adăugați același articol de factură, îl puteți face rapid prin intermediul butonului „completare automată din lista de prețuri”..

Deși acest tip de configurare face setările mai detaliate, nu este ideal dacă trebuie să generați multe facturi simultan.

Facturi recurente

Puteți face o repetare a facturii prin pagina „facturare”. Deschideți factura făcând clic pe numărul de referință, faceți clic pe butonul „Adăugați nou”, apoi selectați „profilul facturii recurente”. În mod alternativ, accesați pagina „facturi recurente”, pe care o puteți găsi în categoria „lucru” din bara de navigare și faceți clic pe butonul „Adăugați profil recurent”.

Ambele butoane vă vor duce la o pagină similară cu prima pagină „factură nouă” unde puteți ajusta setările facturii. Puteți ajusta frecvența și data de început a facturii dvs. repetate prin formularul din secțiunea „detalii factură”.

freeagent_recurring

Există și alte modalități de a adăuga o nouă factură. Dacă utilizați estimări, o puteți converti într-o singură clic pe factură, deschizând estimarea prin pagina „estimări” și selectând linkul „convertiți în factură”..

Un alt mod de a crea o factură este prin pagina proiectului. Faceți clic pe „Adăugați nou” și selectați „Factură” pentru a crea automat o factură pentru articolele dvs. neplătite.

cheltuieli

Există două tipuri de cheltuieli în FreeAgent: „facturi” și „cheltuieli”. Ambele funcții sunt listate în bara de navigare, astfel încât să puteți găsi rapid paginile lor.

Bancnote

Puteți crea o nouă factură prin intermediul paginii „Prezentare generală” făcând clic pe butonul „Legături rapide” și apoi selectând „factură nouă”. În mod alternativ, puteți accesa pagina „facturi” prin bara de navigare și faceți clic pe butonul „Adăugați factura nouă”.

freeagent_newbill

Spre deosebire de facturi, nu este necesar să adăugați articole în facturi, așa că nu există o singură pagină de completat. În pagina „Adăugați o nouă factură”, puteți completa detaliile facturii, o puteți atribui unui proiect – și o puteți face facturabilă – sau o factură recurentă. Dacă aveți nevoie, puteți adăuga și un atașament la factura dvs., cum ar fi o listă de articole.

Pentru a înregistra o plată, accesați pagina „facturi”, deschideți factura făcând clic pe numărul de referință, apoi faceți clic pe butonul „Adăugați o plată manuală”.

FreeAgent nu vă permite să adăugați articole în facturi, astfel încât nu există nicio modalitate de a înregistra în mod automat achiziția de stocuri. Trebuie să ajustați cantitatea de stoc prin „lista de prețuri & pagina de stoc ” Acest lucru face ca FreeAgent să se potrivească prost pentru întreprinderile mici care au nevoie de urmărirea stocurilor.

cheltuieli

Asemănător facturilor, puteți adăuga o cheltuială fie prin pagina „cheltuieli”, pe care o puteți găsi în bara de navigare, fie prin pagina „Prezentare generală”, făcând clic pe butonul „legături rapide”..

Formularul din pagina „cheltuieli noi” este aproape identic cu cel din pagina „factură nouă”, singura diferență fiind că puteți alege un tip pentru cheltuieli, fie o plată, fie o rambursare..

De asemenea, dacă doriți să încărcați o chitanță, trebuie să introduceți detaliile manual. Citirea automată a informațiilor dintr-o chitanță a devenit o caracteristică comună printre alte platforme de contabilitate, chiar și o platformă gratuită, precum Wave. Citiți recenzia noastră Wave pentru a afla mai multe.

Raportare de afaceri

Șabloanele de raport FreeAgent se află în pagina „rapoarte”, situată în categoria „contabilitate” din bara de navigare. FreeAgent nu are o mulțime de șabloane de raport și există doar trei categorii de rapoarte: „nivel înalt”, „defalcare” și „detaliat”.

Există două rapoarte de îmbătrânire: „debitori în vârstă” și „creditori în vârstă”. Raportul „debitori în vârstă” vă oferă o listă cu clienții și facturile lor restante, împreună cu data scadenței facturilor. În mod similar, raportul „creditorilor în vârstă” enumerează vânzătorii și facturile restante, plus la scadența lor.

freeagent_aged

Raportul „vânzări clienților” arată vânzările – organizate fie lunar, fie an – pentru fiecare client. Raportul „categorii de cheltuieli” arată achizițiile pentru toate categoriile de contabilitate, care pot fi, de asemenea, organizate lunar sau anual.

freeagent_sales

Raportul „Afișați tranzacțiile” vă oferă o listă a tranzacțiilor dvs., filtrate în funcție de anul contabil și de cont. Raportul „soldul de încercare” vă oferă o listă a soldului total pentru fiecare categorie de contabilitate.

freeagent_trialbalance

Majoritatea rapoartelor vă permit să personalizați intervalul de date, dar nu puteți personaliza nimic altceva. Puteți exporta rapoartele într-un fișier CSV sau PDF prin intermediul butonului „export raport” din colțul din dreapta sus al paginii raportului.

Situațiile financiare

FreeAgent oferă două rapoarte financiare: „profit & pierdere ”și„ bilanț ”. Există trei tipuri de „profit & rapoarte privind pierderile: lunar, anual și comparativ. Raportul comparativ este limitat pentru rapoartele anuale, deci nu puteți utiliza raportul comparativ decât dacă aveți mai mult de doi ani de date în FreeAgent.

freeagent_profitloss

„Bilanțul” are un format fix cu patru categorii: „active de capital”, „active circulante”, „datorii curente” și „capitaluri proprii”. Puteți personaliza data acestui raport, dar nu puteți compara fiecare perioadă, la fel ca în „profit & Raport pierderi ”.

La fel ca rapoartele de afaceri, nu există o mulțime de opțiuni de personalizare pentru situațiile financiare ale FreeAgent. Puteți personaliza cea mai mare parte a perioadei, dar nu există opțiuni de filtrare disponibile.

A sustine

Pentru a accesa asistența pentru clienți FreeAgent, puteți da clic pe butonul „ajutor” din colțul din dreapta jos al fiecărei pagini. Aceasta vă va conecta la un chatbot, care vă va ajuta să căutați articole din baza de cunoștințe a FreeAgent.

freeagent_help

Dacă nu ați găsit ceea ce căutați, puteți contacta legătura cu un reprezentant de asistență clienți prin e-mail, făcând clic pe butonul „intrați în contact” din fereastra de chat. Echipa de asistență FreeAgent vă va contacta prin e-mail atunci când vor primi un răspuns la întrebarea dvs..

Puteți accesa și baza de cunoștințe a FreeAgent făcând clic pe linkul „bază de cunoștințe” din subsolul fiecărei pagini. Baza de cunoștințe este completată cu articole care vă pot ajuta dacă vă blocați în timp ce folosiți software-ul.

Prin intermediul bazei de cunoștințe, puteți rezerva, de asemenea, un apel de 20 de minute la echipa de asistență a clienților FreeAgent. Pe lângă articole, FreeAgent oferă, de asemenea, tutoriale video, webinarii și postări de blog prin baza sa de cunoștințe.

Verdictul

FreeAgent este o opțiune excelentă pentru întreprinderile mici cu sediul în Marea Britanie, dar este mult mai limitată dacă vă aflați în altă parte, deoarece versiunea din SUA și versiunea globală nu oferă o funcție de salarizare.. 

Există un singur preț pentru versiunea din SUA, care poate fi nedreaptă, în special pentru întreprinderile mici care abia încep.

FreeAgent are o gamă satisfăcătoare de funcții, dar acestea nu sunt la fel de bune ca și caracteristicile oferite de concurenții săi. Funcția de inventar are multe defecte în comparație cu alte platforme de contabilitate, cum ar fi QuickBooks Online sau Sage. Managerul său de proiect este bun, dar nu este la fel de eficient ca managerul cu FreshBooks.

Trebuie să completați două pagini pentru a crea o factură, astfel încât facturarea pe lot va fi dificilă. Majoritatea șabloanelor de raport sunt inutile. Nu există opțiuni de filtrare, pe care le au de obicei alte programe de contabilitate, iar personalizarea este foarte limitată.

Dacă afacerea dvs. mică are sediul în S.U.A., va fi greu să obțineți ajutor din partea asistenței pentru clienți a FreeAgent, deoarece are sediul în Marea Britanie și este disponibilă doar în anumite momente.

Având în vedere caracteristicile pe care le veți obține, FreeAgent va fi o potrivire pentru freelanceri sau întreprinderile mici din Marea Britanie. Cu toate acestea, dacă nu vă încadrați în această categorie restrânsă, alte platforme sunt mai bune decât FreeAgent.

Dacă vă place ceea ce auziți până acum, încercați proba gratuită de 30 de zile a FreeAgent pentru a vedea dacă este cea mai bună platformă de contabilitate pentru dvs. Ați mai încercat FreeAgent înainte? Spune-ne ce părere ai în comentarii. Vă mulțumim pentru citirea acestei recenzii FreeAgent.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map