Recenzie BrightBook – actualizată în 2020

Recenzie Brightbook

Brightbook este o soluție contabilă care este ușor pe funcții, este doar pe desktop, și totuși reușește să impresioneze. Deși este puțin probabil să aibă vreun apel larg, întreprinderile la scară mică, precum și freelancerii pot fi perfect mulțumiți de acest software de contabilitate gratuit.


Best-Contabilitate-Software-Review

Fondatorii Brightbook și-au dorit o opțiune de contabilitate online care să servească freelanceri, antreprenori și singuri proprietari. Au creat o soluție care ar putea fi numită mai exact un program de facturare online. Brightbook poate fi instalat doar pe un computer desktop, astfel încât utilizatorii să nu își poată accesa cărțile prin cloud.

Nu este un pachet de contabilitate cu servicii complete. Nu efectuează contabilitate cu două intrări, nu permite utilizatorilor să introducă înregistrări în jurnal sau să includă situații financiare. Puteți îndeplini funcțiile de bază ale facturării, plata facturilor și reconcilierea contului dvs. bancar.

Dacă aveți tot ce aveți nevoie și accesul la cloud nu este o problemă mare, atunci software-ul gratuit al Brightbook ar putea fi pentru dvs. Dacă doriți mai multe, consultați cel mai bun software de contabilitate pentru câteva sugestii, cum ar fi QuickBooks Online.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Brightbook

Caracteristici

Brightbook are funcții comune de evidență, cum ar fi facturarea și cheltuielile. Serviciul pretinde că oferă „securitate la nivel de bancă” și criptare SSL, dar nu oferă detalii dincolo de asta. Wave se bazează pe mai multe caracteristici pentru a-i asigura pe utilizatori cu privire la securitatea datelor lor, după cum puteți citi în recenzia noastră Wave.

Atât Wave, cât și Brightbook oferă serviciile lor gratuit.

De bază

Dacă tot ce trebuie să faceți este să trimiteți facturi și să plătiți și să urmăriți facturile, Brightbook vă acoperă. Formularele și formularele de cheltuieli durează doar câteva minute pentru a fi completate, dar nu le puteți seta să reapară.

Brightbook nu se sincronizează cu conturile dvs. bancare. În schimb, trebuie să vă încărcați declarațiile. După ce este importat, va trebui să îl parcurgi linie rând pentru a potrivi tranzacțiile din program. Dacă afacerea dvs. face o mulțime de activități bancare, acest lucru va deveni rapid un proces consumator de timp și enervant.

Acestea fiind spuse, Brightbook permite utilizatorilor nelimitați, spre deosebire de Xero sau QuickBooks Online.

Suplimentar

Brightbook depășește însă facturarea simplă. Vă permite să trimiteți estimări și să le convertiți în facturi după ce au fost aprobate. Ca și în cazul Wave și Xero, facturile pot fi trimise și în mai multe valute.

Numai funcțiile plătite ale Brightbook vă permit să vă scoateți marca din facturile și declarațiile dvs. și să vă proiectați propriile șabloane.

Cu o funcționalitate limitată, un site web de bază și un design confuz, Brightbook nu iese în evidență de concurenții săi.

Prețuri

La fel ca Wave, Brightbook nu percepe nimic pentru pachetul său de contabilitate de bază. În schimb, câștigă bani prin taxarea pentru servicii suplimentare.  

Singura procesare de plată oferită de Brightbook este PayPal, pe care l-ați configurat în meniul „Setări”. Aceasta înseamnă că veți fi supus taxelor sale dacă îl utilizați.

Ușurința în utilizare

După înregistrarea pentru un cont nou, puteți lăsa caseta bifată pentru a adăuga date demo în contul dvs. Astfel, Brightbook te învață să folosești software-ul și acesta poate fi eliminat în orice moment. Nu există niciun tutorial pe ecranul principal și nici nu există sfaturi, indicii sau ferestre pop-up precum veți primi cu FreshBooks sau Zoho Books.

Citiți recenzia noastră despre FreshBooks și recenzia Zoho Books pentru mai multe despre aceasta.

Butoanele din partea de sus a tabloului de bord vă duc pe ecrane unde puteți adăuga noi cheltuieli sau facturi.

Brightbook-Tablou de bord

Tabloul de bord prezintă o diagramă de bare a facturilor, plăților și facturilor pe o perioadă determinată de dvs. Deși este plăcut să aveți o imagine vizuală a afacerii dvs., nu arată venituri nete. Puteți stabili și urmări un obiectiv de creștere și pentru afacerea dvs., dar considerăm că este mai puțin important decât alte opțiuni de raportare pe care am dori să le vedem, cum ar fi situațiile financiare.

tablou de bord-bar-chart

Când navigați în program, aproape întotdeauna va trebui să vă întoarceți la tabloul de bord principal sau la opțiunile de meniu pentru a vedea rapoarte suplimentare. Legătura dintre facturi, rapoarte și cheltuieli ar putea fi îmbunătățită. Deși este posibil să vă dați seama unde să faceți clic pentru a îndeplini sarcini precum facturarea și înregistrarea facturilor, Brightbook nu este aproape la fel de intuitiv ca și alte programe de contabilitate. Citiți recenzia noastră FreeAgent pentru un alt software de contabilitate care nu este ușor de utilizat.

Facturare

Pentru a adăuga o nouă factură, faceți clic pe „factură nouă” din partea de sus a tabloului de bord. Acesta este singurul mod de a adăuga o factură. Nu există meniuri derulante în Brightbook. Dacă sunteți pe un ecran asociat, cum ar fi adăugarea unui client, nu aveți opțiunea de a adăuga o factură. Trebuie să vă întoarceți la ecranul de pornire.

Brightbook vă solicită să selectați un client înainte de a vă duce pe ecranul facturii principale, ceea ce pare un pas inutil.

Primul-nou-factură-Screen

Procesul de introducere a unei facturi este intuitiv. Puteți selecta orice termeni doriți, adăugați note sau atașamente și detalii ale articolului. Există o opțiune de a selecta o rată de impozitare, dar nu puteți aplica reduceri.

Factură-Screen

După ce ați terminat, puteți să vă salvați factura, să o salvați și să o trimiteți prin e-mail sau să o printați. Făcând clic pe „salvați și imprimați nota de livrare” descărcați un desktop .pdf pe desktop, pe care îl puteți imprima. Nu există o imprimare pe lot. Dacă salvați factura, în loc să fiți dus la un rezumat al tuturor facturilor restante, vi se va afișa o declarație a tuturor facturilor restante pentru clientul respectiv.

Factura-Declaratie-pentru-Client

Într-o declarație, puteți indica dacă s-a primit plata, adăugați o notă de credit sau o rambursare și un e-mail, o puteți imprima sau copia. Puteți face o factură recurentă bifând o casetă mică pe formularul principal de factură, după care singura dvs. opțiune este să selectați câte zile doriți să o trimită.

Nu există nicio modalitate de a stabili o dată de încheiere sau limitele reapariției sale.

make-recurente

Brightbook oferă totuși un proces robust de estimări. Formularul de estimare acceptă adăugarea de reduceri și taxe, mai multe elemente rând și note. În meniul derulant pentru „starea de ofertă”, puteți selecta dacă oferta a fost pregătită, este în negociere, a fost aprobată sau se află în alt stat. Dacă bifează caseta „convertiți o ofertă în factură” economisește timp.

Estimare-Form

Spre deosebire de majoritatea concurenților săi, Brightbook nu are un tablou de bord pentru facturi care afișează facturile restante dintr-o privire pe ecranul facturii. Dacă sunteți pe tabloul de bord principal și faceți clic pe butonul mic „vezi toate vânzările” de deasupra „banilor scaderi”, veți fi trimis la o listă de facturi și plăți..

vezi-toate-vânzare

În mod alternativ, ecranul „clienți” enumeră clienții și ceea ce li se datorează. Cu toate acestea, nu arată cât timp au fost restante sumele scadente de către clienți. Nu integrează memento-uri de plată prin e-mail, notificări anterioare sau adăugând taxe de întârziere automate.

În partea de jos a tabloului de bord principal, există o „filă datorată facturilor” care conține, de asemenea, informațiile. Dacă te-ai obișnuit să vezi o imagine a conturilor tale primite în secțiunea de facturi ale software-ului tău de contabilitate, așa cum poți face cu QuickBooks Online sau Wave, prezentarea lui Brightbook poate fi confuză (citiți recenzia noastră QuickBooks Online).

facturile datorate-tab

Nu există procesare de salarizare și nici o aplicație terță parte care să o adauge. Brightbook nu urmărește inventarul, deci nu îl puteți selecta pe o factură. În general, funcția de facturare vă permite să trimiteți sau să imprimați facturi și despre asta este vorba.

cheltuieli

Puteți introduce facturi făcând clic pe „factură nouă” pe tabloul de bord. Cu toate acestea, nu am găsit o modalitate de a adăuga o factură din profilul sau meniul unui client. Noul formular de factură conține casete cu opțiuni derulante sau puteți introduce detalii manual.

Nou-proiect de lege

Deși puteți clasifica o cheltuială din opțiunile derulante ale Brightbook, nu puteți adăuga propriile dvs. categorii. Dacă ați plătit impozite, selectați o rată și serviciul o va calcula pentru dvs. Brightbook vă permite să încărcați și să atașați o factură sau o primire într-un formular .pdf, care este o caracteristică bună pentru întreprinderile care transmit cheltuieli către clienții lor.

add-proiect de lege-la-factură existentă

Cheltuielile apar în partea de jos a tabloului de bord principal sub fila „facturi neplătite”.

neremunerați facturile ecran

Majoritatea firmelor au facturi pe care le plătesc în fiecare lună, cum ar fi chiria sau electricitatea. Cu Brightbook, va trebui să le introduci mereu, deoarece nu poți automatiza cheltuielile sau plățile, așa cum poți face cu Xero (citiți recenzia noastră Xero).

La fel ca în funcțiile sale de facturare, opțiunile de cheltuieli nu depășesc elementele de bază.

Raportare de afaceri

Există doar șase rapoarte în Brightbook, care este mai mică decât FreshBooks și Wave.

Prima filă de raport din „rapoarte” este o infografie. Selectați o diagramă de an sau plăcuta de an pentru a vedea facturile, plățile și facturile. Cu toate acestea, nu arată profit net, iar singurele intervale de date sunt de ultimele 12 luni sau sunt acumulate.

infografic

Următoarea filă rapoarte, „profit și pierdere”, are extrasul de profit și pierderea și o analiză de îmbătrânire a conturilor de primit. „Analiza debitorului în vârstă” găsește creanțele scadente cu 0-30, 30-60 60-90 și mai mult de 90 de zile. Poate fi exportat, dar nu puteți descărca pe găleți pentru a vedea informații specifice clienților.

îmbătrânire-debitor-analiză

Fila „openinsight” compară vânzările și cheltuielile companiei dvs. cu alte companii din categoria dvs. de afaceri. Brightbook nu vă spune de unde provin datele de comparație și nu vedem valoarea furnizării acestora în locul altor rapoarte mai utile..

OpenInsight-tab

În rubrica „Toate vânzările”, Brightbook vă arată vânzările și plățile, care este practic diferența dintre o sumă de numerar sau de angajare. Trecerea peste un număr de factură vă arată detaliile acesteia, ceea ce este o atingere frumoasă. Raportul calculează o diferență netă între vânzări și plăți pentru a vă arăta suma restantă.

Toate-Vânzări

În loc să îl înscrieți pe formularul în care introduceți cheltuieli, „toate facturile și cheltuielile”, care afișează facturile de la furnizori sau cheltuielile pentru articolele cumpărate în numele clienților, se află în zona rapoartelor..

toate titlurile de stat-și-cheltuieli

Ultima filă „rapoarte” nu este deloc un raport. Este ecranul pentru a introduce o nouă factură sau cheltuială. Acesta este un exemplu primordial al aspectului subpar al ecranelor, filelor și meniurilor Brightbook.

Situațiile financiare

Deoarece Brightbook nu este un software de contabilitate cu servicii complete, vă oferă o singură declarație financiară. Raportul de profit și pierdere poate fi administrat numai săptămânal, lunar sau anual și nu poate fi exportat. Nu veți putea compara perioadele una cu alta pentru a urmări performanțele afacerii dvs. și nu calculați modificările procentuale.  

profit și pierdere-raport

Spre deosebire de Wave, acesta nu oferă un bilanț sau un extras de flux de numerar.

A sustine

Nu veți găsi un suport robust pentru Brightbook. Pagina sa de întrebări frecvente răspunde la întrebări de bază despre utilizarea software-ului, dar nu are capturi de ecran sau videoclipuri. Mai rău, nu a fost actualizat din 2017. Căutarea pe YouTube nu a dat niciun rezultat pentru videoclipuri tutorial, nici.

Compania are un formular de contact și suport de e-mail. Am trimis un e-mail de test în timpul orelor de lucru și am primit un răspuns în termen de 20 de minute.

În general, am rămas cu impresia că dacă utilizați Brightbook, sunteți pe cont propriu.

Verdictul

Programul de contabilitate al Brightbook se simte și funcționează mai degrabă ca un hobby pentru fondatorii săi decât ca o afacere cu drepturi depline. Ii lipsesc multe dintre funcțiile găsite cu concurența sa și navigarea prin software nu este intuitivă. Aproape că se simte că serviciul a început să-l configureze, apoi a plecat la jumătatea procesului.

Având în vedere că toate celelalte opțiuni oferă mai multe rapoarte, aplicații, posibilitatea de a vă accesa datele de oriunde și de a îmbunătăți documentele de asistență și de ajutor, nu vedem de ce o companie s-ar înscrie la serviciul Brightbook..

Folosești Brightbook? Ce crezi despre? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map