FileCloud Review – Actualizat în 2020

FileCloud Review

FileCloud este un EFSS interesant în unele moduri, cum ar fi gestionarea sa excelentă a utilizatorilor, dar nu se încadrează în unele altele, cum ar fi capabilitățile de sincronizare. Citiți totul despre această pungă mixtă în recenzia noastră completă FileCloud.


Cel mai bun EFSS

Este important să alegeți serviciul de stocare cloud adecvat pentru nevoile companiei dvs. Există multe servicii acolo și am separat grâul de pleavă în cel mai bun program al nostru EFSS. FileCloud ar putea face acea listă, dar se află cu câțiva pași în spatele celor mai bune servicii din unele categorii. Vom vorbi despre asta în detaliu în această recenzie FileCloud.

Acestea fiind spuse, FileCloud poate concura cu cei mai buni din mai multe categorii. Gestionarea sa de utilizatori este suficient de puternică și specifică, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu utilizatorii. Aceasta include gestionarea cine poate împărtăși ce și când vine vorba de partajare, FileCloud este unul dintre cei mai buni. Acest lucru este valabil și pentru funcțiile de securitate.

Cu toate acestea, nu putem spune același lucru despre valoarea sa slabă. Lista dezavantajelor sale include lipsa unei biblioteci de aplicații dedicate, lipsa de asistență tehnică de telefon și chat, sincronizarea problematică a acesteia și o interfață de utilizator care are nevoie de actualizare. Dacă acest lucru nu vă reduce interesul, rămâneți cu noi în timp ce parcurgem categoriile în detaliu de mai jos.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru FileCloud

Prețuri

FileCloud are două ediții: „server” și „online”. Amândoi vă permit să vă stocați fișierele în cloud, dar diferența este că „serverul” vă permite să vă găzduiți fișierele local, în timp ce „online” vă permite să folosiți serverele FileCloud.

Ediția „server” a FileCloud este o opțiune excelentă, deoarece atunci când găzduiești fișiere pe serverele tale, poți să te asiguri că totul este configurat așa cum consideră că este potrivit. Cele mai mari avantaje sunt o abordare practică a securității serverului și viteze de transfer mai rapide. 

Planul „Server standard” al FileCloud este de doar 4,20 USD pe lună pe utilizator, dar prețul scăzut este de așteptat, având în vedere că utilizați propriile dvs. servere. Este orientat către organizații mici și include NTFS, partajare, sincronizare și securitate, precum și funcții de administrator și colaborare. Planul oferă, de asemenea, un număr nelimitat de conturi externe gratuite.

Planul „Enterprise Enterprise” are tot ceea ce face planul „standard server” și adaugă suport premium și respectarea politicilor, cum ar fi HIPAA și FINRA. În plus, oferă acces la ServerSync, o caracteristică care vă permite să încărcați fișiere și permisiuni stocate pe serverele dvs. locale de fișiere în cloud. Acest lucru vă permite să vă bucurați de beneficiile norului hibrid. 

FileCloud ServerSync

ServerSync funcționează, de asemenea, în direcția opusă, ceea ce înseamnă că puteți stoca fișiere în cloud și pe serverele locale. Cu toate acestea, planul „întreprindere server” necesită minimum 50 de utilizatori, deci este o alegere bună pentru organizațiile mijlocii și mari. Cu toate acestea, va trebui să contactați FileCloud pentru o estimare a prețului.

Ambele planuri acceptă spațiu de stocare nelimitat, deoarece veți stabili cantitatea de spațiu de stoc în spații. Acesta ar putea fi cel mai mare dezavantaj pentru majoritatea, deoarece unul dintre avantajele majore ale stocării în cloud este că nu trebuie să gestionați singuri serverele. În afară de a fi o problemă, întreținerea propriilor servere este costisitoare.

Din fericire, dacă nu doriți să aveți servere la sediu, vă puteți abona la FileCloud „online”. La fel ca ediția „server”, ediția „online” are planuri „standard” și „de întreprindere” și ambele necesită minimum cinci utilizatori.

Planul „standard online” este de 120 dolari pe an pe utilizator și vă oferă 1 TB de stocare pentru primii cinci utilizatori, apoi adaugă 100 GB pentru fiecare utilizator suplimentar. Este excelent pentru întreprinderile care nu au nevoie să găzduiască o mulțime de date și nu necesită funcții de server sau personalizare. Acestea fiind spuse, planul oferă toate caracteristicile standard de sincronizare, partajare, securitate și colaborare.

Prețul FileCloud vs OneDrive

Nu este însă cea mai bună valoare atunci când o comparați cu concurenții. Cea mai mare problemă este spațiul de depozitare mic. Pentru jumătate din preț, puteți obține 1 TB per utilizator cu OneDrive pentru afaceri. La același preț pe utilizator, OneDrive pentru Business vă oferă spațiu de stocare nelimitat, plus nici o limită minimă de utilizatori. Pentru mai multe informații, citiți recenzia noastră OneDrive pentru afaceri.

Ultimul plan este „Enterprise online” FileCloud. Este de 15 dolari pe lună pe utilizator și oferă, de asemenea, 1 TB pentru primii cinci utilizatori, dar vă oferă o sumă de 200 GB pentru fiecare utilizator suplimentar. Creșterea de 5 dolari este greu justificată de acest lucru, iar potențialii utilizatori vor trebui să obțină valoarea banilor din funcțiile suplimentare ale planului în baza planului „standard online”..

Aceste caracteristici includ ServerSync, opțiunea de a seta un domeniu de afaceri personalizat, Active Directory Microsoft și conectarea unică SAML (SSO). Cu SSO în joc, vă puteți autentifica pentru sisteme de afaceri separate folosind aceleași credențiale și în același timp. 

În plus, planul „întreprindere online” include funcții de server, cum ar fi replicarea site-ului și Amazon Web Services ”(AWS) GovCloud. Cu toate acestea, trebuie să cumpărați aceste funcții la un cost suplimentar.

Lista de funcții este extinsă, deci nu putem intra în fiecare opțiune aici, dar puteți afla ce alte funcții sunt disponibile pentru fiecare plan din pagina de prețuri a FileCloud..

Prezentare generală a FileCloud

Logo FileCloudwww.getfilecloud.com

Începe de la 417 dolari pe lună Toate planurile

Colaborare

Sincronizarea dispozitivului

Sincronizare selectivă

Sincronizare la nivel de bloc

Foldere comune

Legarea fișierului

Versiunea de fișiere

Dimensiunea maximă a fișierului

Integrare Microsoft Office

Integrare Google Docs

Biblioteca de integrare de aplicații terță parte

Monitorizați activitatea utilizatorului

Setați rolurile utilizatorului

Creați grupuri de utilizatori

Securitate

Criptare la repaus

Criptare în tranzit

Integrare de criptare end-to-end

Autentificare cu doi factori

Cerințe de parolă personalizate

Integrare cu un singur semn (SSO)

Ștergeți dispozitivul de la distanță

A sustine

Chat live

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Suport 24/7
E-mail

Experiența utilizatorului

Puteți interacționa cu un server FileCloud folosind un client desktop, web sau mobil. Auzăm faptul că clientul desktop funcționează pe Linux, deoarece multe servicii EFSS nu îl acceptă. Procesul de descărcare FileCloud este rapid și ușor.

Acestea fiind spuse, clientul desktop este similar cu cel al altor servicii. Este format dintr-o pictogramă de tavă de sistem și un folder de sincronizare. Dosarul de sincronizare arată și se comportă ca un folder de sistem de fișiere obișnuit, dar unul conectat la cloud. Vom vorbi mai multe despre folderul de sincronizare și despre funcțiile însoțitoare din secțiunea de sincronizare de mai jos.

Puteți face dublu clic pe pictograma tăvii sistemului pentru a deschide folderul de sincronizare sau faceți clic dreapta pe ea pentru a alege o opțiune. Opțiunile includ accesarea setărilor, navigarea în fișiere, căutarea în cloud, pornirea manuală a sincronizării și deschiderea clientului web.

filecloud-desktop-setări

Fila implicită a ferestrelor de setări este „acasă”. Afișează starea sincronizărilor dvs. active, activitatea recentă, erorile și fișierele omise, precum și dimensiunea și cantitatea datelor dvs. sincronizate și copiate de rezervă. 

Ne plac informațiile furnizate de fila „acasă”, dar ne dorim să fie într-o manieră mai puțin textuală. În acest fel, se simte un pic săltat. Există, de asemenea, legături în fila „acasă” pentru a deschide folderul de sincronizare, aplicația web sau browserul de fișiere.

Alte file vă permit să răsfoiți diferitele activități din jurnal, să reglați setările și să colectați datele pe care trebuie să le furnizați asistenței tehnice dacă aveți o problemă. 

filecloud-file-browser-

Majoritatea clienților desktop au o aplicație pentru setări, dar puțini includ un browser de fișiere cloud și o aplicație de căutare. Cu toate acestea, browserul de fișiere pare mai datat decât aplicația pentru setări, dar este util dacă doriți să descărcați fișierele într-un alt folder decât folderul de sincronizare fără să vă conectați la clientul web. În plus, puteți bloca, debloca, edita și partaja fișiere.

Căutare FileCloud

Aplicația de căutare este un plus util dacă aveți o mulțime de fișiere în folderul dvs. de sincronizare și nu doriți să utilizați clientul web pentru a le examina. Cu toate acestea, am încercat de mai multe ori să căutăm fișierele noastre încărcate, dar de fiecare dată nu a existat niciun rezultat.

Designul general nu este atât de modern sau atractiv pe cât ar putea fi, dar aplicația pentru desktop este ușor de utilizat. Cu toate acestea, nu trebuie să vă bazați, deoarece puteți utiliza și clientul web pentru a vă accesa și gestiona fișierele în cloud.

filecloud-web-client

Designul său are o schemă de culori blandă și neinteresantă, dar, din perspectivă funcțională, își face treaba. Pe măsură ce tendința merge, veți utiliza meniul din partea stângă pentru a naviga în aplicație. Meniul vă permite să accesați fișierele partajate, favorite, opțiuni de căutare, player de muzică și setări. Partea de sus a paginii conține bara de căutare și opțiunile utilizatorului.

Am încercat să căutăm diverse fișiere, dar am găsit cu succes un singur fișier, chiar dacă am căutat fișiere care erau prezente. Toate celelalte instanțe nu au returnat niciun fișier sau căutarea a continuat. Opțiunile utilizatorului vă permit să reglați setările, să afișați fișierele și folderele blocate, să accesați asistența și asistența, să deschideți pagina Facebook și multe altele.

filecloud-web-client-file-browser-

Tabloul de bord din panoul central arată fișierele și folderele, comenzile rapide, activitățile și fișierele recente. Deși navigarea prin fișiere și foldere este intuitivă, deschiderea fișierelor necesită selectarea unui fișier și efectuarea unei acțiuni. Acest lucru este greoi și este mult mai convenabil să deschideți fișiere cu un singur clic. 

Acțiunile pe care le puteți efectua din partea de sus includ deschiderea, previzualizarea, partajarea, descărcarea, redenumirea, ștergerea și multe altele. De asemenea, ne place să le puteți efectua făcând clic dreapta. 

Navigare avansată FileCloud

Un alt plus este bara laterală din dreapta, care prezintă detaliile fișierului (inclusiv partajarea, versiunile și comentariile), activitatea sa și metadatele. Dacă aveți o mulțime de fișiere, le puteți sorta folosind caseta cu elemente de filtrare.

Puteți încărca fișiere glisând și fixând sau făcând clic pe butonul albastru „încărcare”. În plus, puteți face clic pe pictograma necuprinsă cu un folder și un dispozitiv din dreapta pentru a crea un nou folder, document și altele. Puteți face același lucru dacă faceți clic pe spațiul gol al browserului de fișiere. Clientul web poate fi utilizat și vă va vedea, dar are nevoie de actualizare și remediere.

filecloud-mobil-client

Dacă sunteți în mișcare, cel mai bun mod de a vă accesa spațiul de stocare este folosind aplicația mobilă. Afișează folderul fișierelor dvs., care poate afișa datele într-o grilă sau vizualizare listă. Puteți face ca fiecare dosar să fie disponibil offline sau să descărcați fișiere individuale. Puteți, de asemenea, să le partajați sau să le trimiteți prin oricare dintre aplicațiile instalate capabile să facă acest lucru.

În plus, aplicația vă permite să scanați un document, să faceți o fotografie, să scrieți o notă și să încărcați fișiere generale, imagini și videoclipuri.

Există, de asemenea, o opțiune „setări”, la care puteți accesa accesând mai întâi „conturi” din meniul burger și atingând pictograma roată. Este o modalitate complicată de a accesa setările pentru aplicație. Totuși, în general, aplicația mobilă funcționează fără cârlig.

Managementul utilizatorilor

filecloud-admin-consola

Pentru a vă gestiona echipa, trebuie să accesați FileCloud folosind informațiile despre contul de admin care vă sunt furnizate prin e-mail.

filecloud-user-gestionare

Meniul din stânga oferă acces la diferite caracteristici ale consolei de admin, inclusiv la „utilizatori / grupuri”. Ne place modul în care are multe intrări individuale, ceea ce înseamnă că nu va trebui să petreci mult timp căutând o caracteristică.

Secțiunea „utilizatori / grup” este împărțită între „utilizatori”, „grupuri” și „admins.” Vizualizarea „utilizatori” vă permite să adăugați utilizatori noi, să îi ștergeți și să le gestionați politicile. 

Când creați un utilizator, puteți seta autentificarea la „implicit” sau îl puteți folosi în Active Directory sau LDAP. Nivelul de acces poate fi „complet”, „invitat” sau „limitat”. Crearea unui cont de invitați este o modalitate excelentă de a adăuga colaboratori externi, fără a fi necesară utilizarea unei licențe. De asemenea, puteți adăuga utilizatori în vrac importând un fișier CSV sau un grup specific Active Directory.

filecloud-user-politica

Dacă trebuie să reglați în continuare ce pot face utilizatorii, puteți modifica politica fiecărui utilizator. Puteți activa sau dezactiva partajarea, setați o cotă de stocare, definiți un număr de zile după care să eliminați fișierele șterse și să necesitați autentificarea cu doi factori. În plus, puteți seta politici pentru aplicații mobile, gestionați configurațiile dispozitivului și notificați modificări.

Nu există nicio modalitate de a seta o politică de utilizator la crearea unui utilizator. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți clic pe butonul „editați utilizatorul”, să navigați pentru a „gestiona politica” și să alegeți o politică de acolo.

filecloud-add-admin

Dacă doriți să faceți ca utilizator un administrator, puteți face acest lucru din panoul de admin, care vă permite să definiți ce noul administrator poate gestiona.

filecloud-grupuri

Pentru a facilita gestionarea mai multor utilizatori, FileCloud vă permite să creați grupuri de utilizatori. Pentru a crea un grup, trebuie doar să specificați un nume de grup. Setați orice altceva apăsând butonul „editați grup” asociat cu grupul dorit. Deși acest lucru vă permite să creați mai rapid grupuri goale, am prefera o opțiune pentru a seta totul în timp ce creăm un grup.

FileCloud Adaugă membri

După ce faceți clic pe butonul „editați grupul”, puteți alege să adăugați membri noi, să setați o politică de grup sau să schimbați numele grupului. Un lucru important pe care îl avem cu setarea unei politici de grup este că nu puteți crea unul din dialogul „editați grupul”. În schimb, trebuie să navigați la vizualizarea „setări” și să creați una acolo. După ce faceți acest lucru, puteți să-i atribuiți utilizatori și grupuri noi.

Nu există nicio modalitate de a atribui roluri predefinite, dar asta nu ar trebui să fie o mare lipsă, având în vedere că vă puteți face singuri și cu un grad bun de personalizare.

filecloud-rapoarte

Din vizualizarea „genera rapoarte”, puteți alege să generați 19 rapoarte diferite. După ce ați selectat unul, puteți specifica parametri pentru acesta, dar trebuie să îl faceți folosind formatul JSON greoaie. Dacă nu specificați niciun parametru, se va utiliza implicit. 

Multe dintre rapoarte nu au reușit să genereze, arătând notificarea: „Generarea raportului a durat prea mult timp pentru a răspunde. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.” Cu toate acestea, cu încercări repetate, majoritatea au generat rezultate.

Pliant & Distribuire a unui fisier

Puteți partaja fișiere și foldere folosind oricare dintre cei trei clienți. Vom ilustra cum funcționează distribuirea folosind clientul web. Când doriți să partajați un fișier sau un folder, generați o legătură îndreptată spre el, pe care apoi o puteți modifica. Setul de opțiuni pe care le puteți gestiona este impresionant.

filecloud-link-sharing

Spre deosebire de multe alte servicii, FileCloud vă permite să denumiți adresa URL de partajare, astfel încât nu trebuie să vedeți acele numere și litere aleatorii în el. În continuare, puteți alege să o copiați sau să o trimiteți prin e-mail. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, puteți modifica permisiunile și opțiunile de partajare. Permisiunile de partajare vă permit să permiteți tuturor – sau numai grupurilor sau utilizatorilor selectați – accesul la distribuire.

Dacă selectați „grupuri și utilizatori”, trebuie să adăugați grupuri și utilizatori pentru a le oferi acces la distribuire. În acest caz, puteți seta linkul să expire și să activeze notificările prin e-mail dacă fișierul se schimbă. Dacă permiteți tuturor accesului partajării, puteți restricționa numărul de descărcări și proteja partajarea cu o parolă.

filecloud-folder-sharing

Partajarea unui folder funcționează în același mod, dar vă permite să specificați opțiuni diferite. Dacă permiteți tuturor accesului partajării, puteți acorda celor care accesează folderul una dintre cele cinci permisiuni disponibile: „vizualizare + descărcare”, „vizualizare + descărcare + încărcare”, „vizualizare + încărcare”, „numai vizualizare” și „încărcare numai.” 

În plus, puteți specifica o limită de dimensiune de încărcare și alegeți un fișier care să fie afișat ca o previzualizare pentru partajare. 

Partajarea de pe desktop este similară partajării de pe web, în ​​timp ce partajarea din aplicația mobilă are mai puține opțiuni, dar vă permite totuși să creați acțiuni „publice” sau „private” pe care le puteți proteja cu o parolă sau să specificați utilizatorii și grupurile pe care doriți să le partajați cu.  

Sincronizare

Sincronizarea fișierelor – sau „sincronizare”, pe scurt – este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui serviciu EFSS, deoarece vă permite să lucrați pe mai multe dispozitive fără a fi nevoie să gestionați singur transferurile de fișiere. În plus, vă permite să colaborați cu coechipierii dvs. în timp real.

filecloud-sincronizare-dosar

Am menționat înainte că instalarea clientului desktop creează un folder de sincronizare care este conectat la cloud. Ei bine, orice dosar sau fișier pe care îl introduceți va fi reprodus în cloud și toate celelalte dispozitive vor fi conectate la acesta. Același lucru este valabil și pentru fișierele pe care le creați în cloud și pe alte dispozitive.

Utilizarea dosarului de sincronizare este simplă, dar dorim ca fișierele să aibă insigne de stare, ceea ce vă poate permite, de exemplu, să știți dintr-o privire dacă fișierul încă se încarcă. Există o soluție neplăcută: faceți clic dreapta pe pictograma tăvii sistemului și selectați „Afișează starea de sincronizare”. Aceasta va arăta o fereastră mică care vă spune ce fișiere se sincronizează, dar nu timpul rămas.

Ba mai mult, am creat un folder folosind clientul web, dar acesta nu se afișează în folderul de sincronizare, chiar și atunci când am executat opțiunea „sincronizare acum” din pictograma tăvii. Ceea ce face ciudat acest comportament este faptul că folderul este vizibil atunci când deschideți „browserul fișierelor”.

Opțiuni de sincronizare FileCloud

Cu toate acestea, există alte opțiuni utile de sincronizare care funcționează așa cum ar fi trebuit. Primul dintre ele este „sincronizarea selectivă”, care vă permite să alegeți dosarele pe care doriți să le sincronizați. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți spațiul pe hard disk. 

Dacă găsiți că sincronizarea necesită prea mult din resursele sistemului dvs., puteți crește timpul dintre fiecare sincronizare. În plus, puteți defini ore de sincronizare active selectând ora de început și de sfârșit pe lângă zile. FileCloud vă oferă, de asemenea, opțiunea de a schimba locația folderului dvs. de sincronizare. Este un plus excelent și unul pe care nu îl oferă multe alte servicii.

Pe lângă aplicația de sincronizare, există și FileCloud Drive, care vă permite să previzualizați și să accesați fișierele din cloud fără a le descărca pe hard disk. Cu toate acestea, asta înseamnă că nu veți putea accesa fișierele dvs. dacă sunteți offline.

Sincronizarea sa are probleme. În timpul testului nostru, am creat un folder folosind clientul web și nu a fost sincronizat chiar și atunci când am executat comanda „sincronizare acum”.. 

În plus, am încercat să sincronizăm folderul de test de mai multe ori, dar aplicația de sincronizare nu va începe să se sincronizeze. Am rezolvat toate aceste probleme folosind butonul de setări pentru a vă deconecta și reseta, dar bazându-ne pe acesta pentru a face ca sincronizarea să funcționeze prost..

FileCloud folosește rețeaua globală de servere AWS pentru stocarea fișierelor. Din această cauză, am anticipat rezultate foarte bune la testul nostru, dar nu a fost cazul. Am folosit un folder de 1 GB pentru a testa viteza de încărcare, dar operațiunea de sincronizare a durat aproape 10 minute mai mult decât ne așteptam. Mai mult, aplicația de sincronizare a început să încarce din nou fișierul după încărcarea inițială.

Pe lângă sincronizare, aplicația desktop poate face backup pentru conținut în cloud. Apreciem, de asemenea, faptul că FileCloud are un program de rezervă, chiar dacă nu este un serviciu de backup dedicat. Dacă aveți nevoie de un serviciu axat în principal pe backup, citiți cel mai bun backup online pentru articolul pentru întreprinderile mici.

Instrumente de productivitate

Dispunerea unei biblioteci considerabile de aplicații native și terțe este esențială pentru un serviciu EFSS excelent, deoarece acestea vă pot ajuta să stimulați colaborarea și productivitatea. Cu toate acestea, FileCloud nu oferă unul. Totuși, ceea ce oferă este o integrare Microsoft Office, astfel încât să puteți previzualiza și edita fișierele Office. Rețineți că aveți nevoie de un abonament Office 365 pentru a edita acele fișiere.

Există integrări pentru Salesforce și SIEM, dar acestea sunt disponibile numai pentru edițiile „enterprise”.

În plus, există o extensie „Salvați în FileCloud” pentru Chrome și Firefox, dar funcționează doar linkul pentru Chrome. În mod similar, linkul pentru suplimentul Gmail vă arată doar partea de sus a paginii de descărcare FileCloud. Dacă faceți cumpărături pentru un serviciu care are multe integrări, ar trebui să încercați Egnyte Connect. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Egnyte Connect.

Securitate

Securitatea puternică în cloud este importantă, deoarece infracționalitatea informatică nu este o întâmplare rară. În plus, atacurile de ransomware devin mai sofisticate, potrivit FBI. Ransomware funcționează prin criptarea conținutului dvs. și necesitând să plătiți o răscumpărare pentru a vă recupera fișierele.

Pentru a preveni acest lucru, FileCloud utilizează un motor de scanare care detectează și blochează ransomware-ul. În plus, puteți utiliza versiunea de fișiere pentru a reveni fișierele într-o stare anterioară, neafectată de ransomware. 

Versiunea de fișiere vă ajută, de asemenea, să anulați greșeli sau ștergeri accidentale. Pentru a vă asigura că fișierele dvs. sunt curate, puteți, de asemenea, instruiți FileCloud să utilizeze software antivirus ClamAV sau ICAP.

La această notă, FileCloud folosește criptarea AES de 256 biți pentru a scramba fișierele. Acest lucru vă asigură că numai cei care au cheia de criptare vă pot citi conținutul în cloud. Cu toate acestea, FileCloud administrează cheia dvs. dacă alegeți să stocați fișierele pe serverele sale. 

Dacă vă găzduiți singur, veți putea asigura cheia de criptare principală cu propria parolă, care este o singură parolă pe care FileCloud nu o stochează pe serverele sale. Aceasta înseamnă că vă veți bucura de avantajul criptării private. 

Criptare FileCloud

Vă puteți bucura de aceeași criptare privată atunci când utilizați FileCloud „online”, folosind capacitatea Amazon S3 de a cripta fișiere folosind o cheie furnizată de client. Rețineți că va trebui să solicitați asta de la FileCloud.

Acestea fiind spuse, criptarea puternică – fie ea privată sau altfel – nu va ajuta la parolele slabe, pe care utilizatorii dvs. le-ar putea crea. Pentru a vă asigura că creează parole puternice, puteți seta o setare de politici de parole personalizate.

filecloud-parolă-politica

Utilizând o astfel de politică, puteți alege să solicitați o lungime specifică a parolei pentru a o consolida, setați parolele să expire după o perioadă sau să blocați contul după o anumită perioadă de timp, după o serie de încercări eșuate și mai mult. 

Autentificarea cu doi factori este o altă caracteristică care vă protejează datele de autentificare ale utilizatorilor. Funcționează prin a solicita utilizatorilor să introducă un cod suplimentar de securitate pe care îl primesc prin SMS atunci când se conectează de pe un dispozitiv necunoscut. Puteți să o activați din consola de administrare folosind politica de utilizator global.

FileCloud stochează fișierele pe serverele AWS cu securitatea centrului de date care include măsuri pentru a preveni deteriorarea provocată de dezastre naturale, cum ar fi cutremure, inundații și incendii. În plus, Amazon folosește supravegherea, alarmele, autentificarea accesului multi-factori și alte securități pentru a preveni intruziunile.

Dacă unul dintre utilizatorii tăi pierde un dispozitiv sau cineva îl fură, puteți efectua o ștergere de la distanță pentru a șterge datele sensibile pe care le aveți pe acesta și pentru a bloca accesul la conținutul dvs. cloud. De asemenea, puteți defini reguli specifice de prevenire a pierderilor de date, care pot fi rulate atunci când sunt îndeplinite condițiile dorite.

Pentru a vă gestiona în continuare fișierele, puteți seta o politică de păstrare personalizată. Folosind-o, puteți specifica că conținutul trebuie să fie stocat pentru o anumită durată înainte de a putea fi accesat, șters sau arhivat.

A sustine

filecloud-suport

Dacă întâmpinați o problemă, cea mai rapidă modalitate de a obține ajutor este consultarea documentației de asistență, care este separată în categorii pentru a ușura să găsiți ceea ce aveți nevoie. Dacă acest lucru nu vă ajută, puteți utiliza bara de căutare.

Puteți selecta, de asemenea, acțiunile cu care aveți nevoie de ajutor dintr-un tabel împărțit între „serverul” FileCloud și FileCloud „online” și între administratori și utilizatori. 

Documentele sunt ușor de urmărit, care conțin o mulțime de capturi de ecran adnotate cu săgeți și numere care corespund cu pașii din soluție. Dacă utilizați „serverul FileCloud”, puteți viziona videoclipuri care vă ajută să faceți cunoștință mai rapid cu produsul. 

În plus, nivelurile de vârf și alte categorii vă orientează în direcția corectă, oferindu-vă link-uri care corespund acțiunii din sfera lor de aplicare.

În general, documentația este una dintre cele mai bune pe care le-am văzut. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu vă ajută, opțiunile dvs. pentru a contacta FileCloud sunt limitate. De fapt, singurul canal de asistență este e-mailul, care este disponibil de luni până vineri între orele 7 și 17 p.m. CST. 

Acestea fiind spuse, dacă asistența prin e-mail nu ajută, există o opțiune pentru a programa o sesiune la distanță. Un reprezentant de asistență tehnică ne-a fost asigurat.

Verdictul

FileCloud este un serviciu bun. Ar putea fi mult mai bine, însă, dacă s-ar ocupa de unele dintre problemele referitoare la experiența și sincronizarea utilizatorului. În plus, adăugarea unei biblioteci de aplicații ar face o alegere viabilă pentru cei care au nevoie să colaboreze folosind cloud. De asemenea, valoarea sa nu este competitivă în principal, deoarece planurile sale „online” oferă doar 1 TB de stocare în cloud.

Sincronizarea are, de asemenea, unele probleme, deși nu erau constante. Cu toate acestea, clientul desktop are multe opțiuni de sincronizare care ne plac și vă permite, de asemenea, fișiere de rezervă. Partajarea folderelor și fișierelor este ușoară și funcționează pe toți clienții și oferă opțiuni excelente de control de conținut.

Securitatea este excelentă și este chiar mai bună dacă alegeți să stocați fișierele pe serverul local. Deoarece există atât de multe caracteristici de securitate, șansele de a solicita ceva care nu este disponibil sunt mici.

FileCloud este un sac mixt, pentru a fi sigur, dar unul care s-ar putea potrivi nevoilor dvs. de afaceri. Dacă credeți că nu este cazul, consultați recenziile noastre EFSS pentru idei alternative. Ce părere aveți despre FileCloud? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me