Citrix ShareFile Review – Actualizat în 2020

Citrix ShareFile Review

Dacă urmărirea activităților companiei dvs. este principalul criteriu atunci când selectați un EFSS, nu căutați mai departe decât Citrix ShareFile. Cu toate acestea, când vine vorba de integrarea altor apartamente, rămâne puțin scurt, după cum puteți citi în această recenzie completă Citrix ShareFile.


Cel mai bun EFSS

Citrix ShareFile este un serviciu de sincronizare a fișierelor și partajare orientat spre îmbunătățirea productivității persoanelor care lucrează într-un mediu îndepărtat. O face prin oferirea funcțiilor clasice de stocare în cloud, precum sincronizarea și gestionarea utilizatorilor. Cu toate acestea, are și mai multe caracteristici care îl ajută să se încadreze printre cei mai buni furnizori EFSS, despre care vom vorbi în detaliu în această recenzie Citrix ShareFile. 

Un mecanism cheie al ShareFile este caracteristicile sale de gestionare a utilizatorilor, care sunt unele dintre cele mai bune de pe piață. În plus, experiența utilizatorului este intuitivă și plăcută, securitatea este puternică și sincronizarea funcționează fără cârlig. Există, de asemenea, câteva caracteristici inovatoare de partajare. 

Acestea fiind spuse, ShareFile are unele dezavantaje. Integrările terților lipsesc în comparație cu serviciile concurente, iar funcția de asistență pe email nu funcționează. În plus, planurile de stabilire a prețurilor necesită să aveți cel puțin cinci utilizatori, deci nu sunt la fel de flexibili ca cei ai concurenței.

Acesta este doar vârful aisbergului, așa că vom vedea ce altceva face ShareFile corect și ce nu. Lipiți-ne în timp ce intrăm în mai multe detalii mai jos pentru a vă ajuta să determinați dacă Citrix ShareFile este un serviciu care să se potrivească nevoilor companiei dvs..

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Citrix ShareFile

Prețuri

ShareFile are patru planuri de abonamente: sală de date standard, avansată, premium și virtuală. Toți necesită să cumpărați cel puțin cinci licențe, ceea ce este mai mult decât trebuie să cumpărați cu alte soluții EFSS, inclusiv Box și Dropbox, deși plătiți la fel de mult pe utilizator pe lună. ShareFile oferă totuși o reducere anuală de 10 la sută.

Prețuri Citrix ShareFile

Toate planurile pot găzdui utilizatori nelimitați și pot oferi branduri personalizate, aplicații mobile, sincronizare și autentificare cu doi factori. În plus, nu există nicio limită la spațiul dvs. de stocare, iar dimensiunea maximă a fișierului este de 100 GB.

Acesta este, de asemenea, setul de funcții pe care le obțineți atunci când vă abonați la planul „standard”. Vă puteți abona la ea – și la restul planurilor – plătind taxa trimestrială sau anuală. 

Taxa scade la 50 USD pe lună pentru cinci utilizatori dacă plătiți anul, sau 55 USD dacă mergeți cu plata trimestrială. Fiecare utilizator nou este de 9,90 USD sau 11 USD, în funcție de tipul de plată.

Planul „avansat” extinde lista de funcții cu câteva completări puternice. Acestea includ co-editarea documentelor Office 365 (care necesită să aveți o licență Office 365), plug-in-uri Outlook și Gmail, Flux de lucru de feedback și de aprobare (mai multe despre fluxurile de lucru într-o secțiune ulterioară), e-mail criptat, ștergere a datelor mobile sigure, complete -text căutare, șabloane de creare de folder și multe altele.

Pentru a vă bucura de acest set de funcții, va trebui să plătiți 77 USD pe lună la cinci utilizatori dacă plătiți un an în avans sau 85 USD dacă plătiți trimestrial. Adăugarea de utilizatori noi va costa 15,30 USD per utilizator sau 17 $ dacă decideți să plătiți pe trimestru.

Următorul plan este „premium”, pe care Citrix ShareFile îl anunță drept „cel mai popular plan”. Cu siguranță are funcții suplimentare pe deasupra celor disponibile la planurile anterioare. Acestea includ fluxuri de lucru personalizate și un set de funcții care funcționează cu semnături electronice.

După cum ați putut ghici, „premium” nu este ieftin. Plata pentru cinci utilizatori va scădea la 122 USD pe lună atunci când plătiți cu un an în avans. Fiecare utilizator nou vă va stabili 24,30 USD. Dacă plătiți mai degrabă trimestrial, prețul pentru cinci utilizatori este de 135 USD pe lună și adăugarea unui nou utilizator este de 27 USD.

Ultimul plan se numește „cameră virtuală de date” și nu este un plan standard de stocare în cloud. Mai degrabă, este un plan care oferă doar 5 GB spațiu de stocare, dar care vă oferă funcții avansate de securitate, control și partajare. Ca atare, este o alegere excelentă dacă aveți date sensibile pe care trebuie să le plasați într-un spațiu de stocare care se comportă ca o boltă.

Citrix ShareFile Free Trial

Puteți găsi aici o comparație detaliată a caracteristicilor planurilor. Cu toate acestea, cel mai bine este dacă încercați Citrix ShareFile pentru dvs. și puteți face asta folosind o probă gratuită de 30 de zile. Este plăcut că nici nu trebuie să introduceți informațiile cardului dvs. de credit.

Ne place modul în care Citrix ShareFile oferă spațiu de stocare nelimitat, împreună cu unele funcții avansate. Cu toate acestea, trebuie să aveți cel puțin cinci utilizatori, ceea ce ar putea fi inutil pentru unele întreprinderi mici. 

Cu OneDrive pentru Business, obțineți și spațiu de stocare nelimitat pentru 10 USD pe utilizator pe lună, dar OneDrive vă permite să începeți doar cu un singur utilizator. O altă alternativă bună este Box, care necesită trei utilizatori pentru a începe. Cu toate acestea, planul nelimitat al lui Box este de 17,30 USD pe utilizator pe lună. 

Pentru mai multe informații despre aceste servicii, citiți OneDrive pentru revizuirea companiei și revizuirea casetelor.

Experiența utilizatorului

Citrix oferă clienților pentru desktop, web și mobil. Clienții desktop sunt disponibili pentru Windows și macOS. Nu există suport pentru Linux Linux, așa că cei care doresc acest lucru vor trebui să caute un serviciu diferit, cum ar fi Dropbox Business, care se joacă bine cu pinguinul.

După ce instalați clientul desktop, veți vedea un folder de sincronizare special în sistemul dvs. de fișiere desktop și o pictogramă a tăvii de sistem. Dosarul de sincronizare apare ca un folder obișnuit, dar unul conectat la spațiul dvs. de stocare în cloud. 

Autentificare Citrix ShareFile

Rețineți că trebuie să descărcați un client separat numit Citrix ShareFile Sync pentru a putea reda sincronizarea. Decizia de a separa opțiunile de sincronizare avansate de clienții desktop obișnuiți este ciudată și nu este una pe care am găsit-o cu alți furnizori de stocare în cloud. Vom vorbi mai multe despre cât de bine realizează sincronizarea ShareFile în această secțiune, mai jos. 

-sharefile-Citrix pentru desktop-client

Citrix ShareFile nu se îndepărtează de rețeta creată de Dropbox cu ani în urmă; clientul său de desktop este format dintr-un folder de sincronizare împreună cu o pictogramă a tăvii de sistem. Când faceți clic pe pictograma tăvii, deasupra acesteia se va deschide un panou, pe care îl puteți utiliza pentru a previzualiza fișierele recente, pentru a vizualiza coada de sincronizare, pentru a deschide folderul de sincronizare, pentru a regla setările și pentru a lansa clientul web.

-sharefile-Citrix web-client

Utilizarea Citrix ShareFile Business

Clientul desktop este modern și curat și putem spune același lucru despre clientul web. Vizualizarea sa implicită este tabloul de bord, care are plăci care arată fișierele dvs. recente, cele mai comune acțiuni și tutoriale. De asemenea, puteți edita tabloul de bord pentru a include preferatele dvs. sau pentru a elimina oricare dintre plăcile activate.

Pentru a naviga în aplicație, utilizați bara laterală din stânga, care vă conectează la folderele, fluxurile de lucru, inbox, utilizatori și setări. Când faceți clic pe „folder”, conținutul din panoul central vă va afișa date în cloud. 

Puteți alege să o previzualizați fie în grilă, fie în afișarea listei. Pentru a efectua acțiuni într-un folder sau fișiere individuale, puteți să o selectați și să alegeți o acțiune din partea superioară a panoului central. Alternativ, puteți face clic dreapta pe un obiect și selecta o acțiune din meniu. 

Aceasta este o opțiune mai bună, deoarece selecția fișierelor s-a comportat într-un mod necorespunzător pentru noi. Totuși, eroarea a fost de scurtă durată. Nu putem spune același lucru pentru utilizarea barei de căutare, deoarece funcția de căutare a fost întotdeauna blocată la „căutare” și nu ne-a arătat niciodată niciun rezultat.

Pe deasupra, ne place modul în care puteți accesa și modifica setările pentru folderul curent în care vă aflați. Pentru a face acest lucru, treceți peste cele trei puncte de lângă numele folderului.

-sharefile-Citrix mobil-client

Dacă sunteți departe de computer, vă puteți accesa fișierele în cloud folosind o aplicație mobilă pentru Android sau iOS. Aplicația mobilă vă permite, de asemenea, să vă etichetați fișierele pentru utilizare offline. De asemenea, puteți încărca fișiere de pe telefon, precum și să faceți fotografii sau să înregistrați videoclipuri și audio pentru încărcare. În general, aplicația are un design simplu și clar.

Managementul utilizatorilor

Utilizatorii-sharefile Citrix

Pentru a profita de caracteristicile puternice de administrare a utilizatorului ShareFile, trebuie să navigați în bara laterală din stânga și să selectați „oameni”. Acest lucru vă permite să alocați licențe și să efectuați activități de administrare similare.

-sharefile Utilizatorii-permisiunile-Citrix

Fila „Administrați acasă utilizatorii” vă permite să creați conturi „angajat” sau „client”. Conturile clienților nu necesită licență, dar nu au alocat spațiu de stocare și nu li se pot acorda anumite privilegii de administrare. Cu toate acestea, pot colabora la conținut.

user-settings-sharefile-Citrix

Pe de altă parte, conturile „angajați” oferă mai multe opțiuni de personalizare, care includ privilegii de setare, iar Citrix ShareFile oferă un control fin asupra a ceea ce utilizatorii pot face. 

Puteți oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și schimba parola, de a gestiona clienții, de a edita grupuri de distribuție, de a gestiona șabloane de folder și multe altele. De asemenea, puteți atribui următoarele permisiuni de folder pentru utilizatori individuali: vizualizare, descărcare, încărcare, ștergere și admin.

-sharefile-Citrix raport

Dacă trebuie să exercitați mai mult control, puteți genera rapoarte pentru diverse activități ale contului. Puteți genera 11 rapoarte separate, pe care le puteți personaliza în continuare. De exemplu, există un set impresionant de 14 activități diferite disponibile pentru raportul de utilizare pe care îl puteți personaliza.

-sharefile-Citrix grupuri

Dacă aveți mulți utilizatori, funcțiile de gestionare a grupului sunt importante, deoarece vă permit să gestionați mai mulți utilizatori simultan, ceea ce vă economisește timp. 

Când atribuiți acces la folderul unor grupuri, le puteți da aceleași permisiuni ca și utilizatorii individuali. Ne place cât de flexibil este acest lucru, dar nu există nicio modalitate de a regla utilizatorii care pot interacționa cu grupurile. Dacă aveți nevoie de asta, vă invităm din nou să încercați caseta.

Pliant & Distribuire a unui fisier

Puteți partaja un dosar sau fișier existent selectând-l și făcând clic pe butonul „partajare” de la clientul web. Puteți alege să partajați prin e-mail, să obțineți un link sau, în cazul fișierelor, să partajați pentru aprobare și feedback. Aceleași acțiuni sunt disponibile și de la clientul desktop.

-sharefile-Citrix parts-mail

Partajarea fișierelor cu Citrix ShareFile

Dacă partajați prin e-mail, puteți include mai mulți destinatari, restricționați numărul de descărcări pe utilizator de la unu la nelimitat, faceți ca accesul să expire după un anumit număr de zile – sau să nu expire niciodată – și să setați permisiunile. 

Permisiunile pe care le puteți seta sunt: ​​„vizualizați doar online”, „vizualizați online cu filigran”, „vizualizați și descărcați cu filigran” și „control complet”. În plus, puteți adăuga criptare la e-mail și puteți să primiți un e-mail atunci când cineva accesează partajarea.

link-settings-sharefile-Citrix

Când generați o legătură, puteți permite destinatarilor să aibă control complet sau doar să vizualizeze conținutul partajat. Ca și atunci când partajați un folder, puteți seta legătura să nu expire niciodată sau să expire după un anumit număr de zile. Puteți restricționa (sau nu) numărul de descărcări.

O opțiune suplimentară și interesantă este „checkout”, care informează alți utilizatori că editați în prezent un fișier. Acest lucru împiedică mix-urile în timp ce colaborează.

Opțiunile de control al conținutului sunt decente, dar ShareFile nu vă permite să protejați legăturile cu parolele. Asta înseamnă că oricine are legătura dvs. vă poate accesa conținutul.

-sharefile-Citrix parts-feedback-

Când împărtășiți pentru feedback și aprobare, puteți alege una dintre mai multe acțiuni:

  • Obține aprobare: participanții pot aproba, solicita modificări sau respinge modificările
  • Colectați feedback: participanții pot comenta și nu este necesară aprobarea oficială
  • Creați lista de solicitări: puteți solicita anumite persoane pentru îndeplinirea sarcinilor

Primele două acțiuni vă permit, de asemenea, să atribuiți o dată scadentă, iar a treia vă permite să specificați cine are drepturi de acces administrativ la lista de solicitări.

Sincronizare

Sincronizarea este una dintre cele mai importante caracteristici, deoarece vă permite să utilizați mai multe dispozitive și să colaborați în timp real în fișiere cu alte persoane, fără a fi necesar să gestionați fișierele singuri.

-sharefile-Citrix-sincronizare dosar

Sync păstrează fișierele pe hard disk și le replică în cloud, ceea ce vă permite să le accesați în timp ce nu sunteți deconectat. Cu toate acestea, aceasta poate fi o problemă dacă aveți spațiu limitat pe hard disk. Dacă credeți că puteți avea o astfel de problemă, ar trebui să utilizați funcția „sincronizare selectivă”, care vă ajută să economisiți spațiu dezactivând sincronizarea pentru anumite dosare.

-sharefile-Citrix selectiv-sincronizare

Pentru a regla ce conținut doriți să sincronizați, va trebui să descărcați și să instalați aplicația Citrix ShareFile Sync. După ce faceți clic, faceți clic pe pictograma Bara de activități Sincronizare ShareFile de pe desktop și selectați „preferințe” pentru a alege ce foldere doriți să sincronizați.

Vitezele de sincronizare ale ShareFile pentru încărcările inițiale de fișiere se compară bine cu alte servicii EFSS. Am reușit să încărcăm folderul nostru de test de 1 GB cu test zipped în mai puțin timp decât ne așteptam, ceea ce este un rezultat excelent. 

Cu toate acestea, încărcările ulterioare nu sunt atât de rapide cât ar putea fi, deoarece Citrix ShareFile nu utilizează un algoritm de copiere a fișierelor la nivel de bloc, care ajută la accelerarea încărcărilor de fișiere prin transferul numai a părților fișierelor modificate, mai degrabă decât a întregului fișier..

Instrumente de productivitate

Instrumentele care îmbunătățesc productivitatea sunt importante pentru o soluție EFSS. ShareFile oferă mai multe aplicații native și terțe care conduc productivitatea. 

Aplicațiile native includ Citrix Files pentru Outlook, care criptează e-mailurile și vă permite să trimiteți și să solicitați fișiere; ShareConnect, un instrument care vă permite să accesați de la distanță aplicațiile desktop și să editați fișiere; Scanare la ShareFile, care vă permite să trimiteți fișiere scanate direct la ShareFile; și Print to ShareFile, o comandă de imprimare care creează PDF-uri și le trimite la ShareFile.

Cu toate acestea, ShareFile nu are instrumente de productivitate autohtone precum unele dintre celelalte servicii. Din această cauză, trebuie să vă bazați pe integrări terțe. Citrix are un număr decent de parteneriate cu alte servicii, deci nu ar trebui să fie o problemă mare.

Microsoft Office 365 este prima integrare terță parte din lista Citrix. Deși puteți utiliza Office Online gratuit, vă permite doar să previzualizați fișierele Office. Pentru a edita și colabora documentele în timp real din cadrul ecosistemului ShareFile, trebuie să cumpărați un abonament Office 365 pentru afacerea dvs..

-sharefile-Citrix aplicații

Al doilea supliment evidențiat este Zapier, care vă permite să automatizați sarcini repetitive pentru a economisi timp. În plus, așa cum am menționat anterior, ShareFile vă permite să creați fluxuri de lucru personalizate, care vă ajută să automatizați sarcinile și solicitările manuale. Acest lucru vă permite să eficientizați gestionarea proiectelor. Este frumos că ai de ales între câteva aplicații de automatizare.

Pe lângă acestea, ShareFile oferă mai multe integrări terțe – precum Okta, Lua, Orion, eFileCabinet și Applied – care vor beneficia de proprietarii de întreprinderi mici. 

Cu toate acestea, este o listă mică comparativ cu multe alte servicii. Dacă aveți nevoie de mai multe integrări, o alegere bună ar fi Egnyte Connect, pe care îl puteți afla mai multe despre aceasta în recenzia noastră Egnyte Connect..

Securitate

Citrix criptează fișierele înainte de a le trimite la stocare. Fișierele sunt, de asemenea, protejate în timpul transferurilor prin protocolul TLS, care ajută la prevenirea atacurilor – cum ar fi atacurile omului în mijloc – să reușească.

În timp ce vă aflați în repaus pe serverele ShareFile, datele dvs. sunt protejate folosind criptarea AES de 256 biți, care este criptarea standard folosită de bănci și alte instituții astăzi.

Criptarea vă asigură că nimeni, dar nu vă puteți citi fișierele scramblându-le pe server. Acest lucru reduce impactul încălcărilor de date, deoarece cei care au acces la fișierele dvs. nu le vor putea citi fără să știe, de asemenea, cheile de criptare pentru acele fișiere, care sunt păstrate pe un server separat. Cu toate acestea, nu există criptare privată.

Serverele care dețin datele dvs. sunt stocate în centre de date întărite concepute pentru a rezista la dezastre naturale, atacuri fizice și atacuri virtuale. Centrele de date sunt, de asemenea, certificate ISO 27001, ceea ce înseamnă că au o securitate puternică a informațiilor. De asemenea, sunt compatibile cu SOC1 și SOC 2.

Fișierele sunt, de asemenea, replicate pe mai multe servere folosind Amazon AWS și Microsoft Azure pentru a asigura durabilitatea și disponibilitatea înaltă a fișierelor. Dacă nu vă familiarizați cu Azure, citiți recenzia noastră Microsoft Azure.

-sharefile-Citrix de securitate

Funcțiile de securitate pentru criptare și centrul de date sunt comune, dar Citrix ShareFile oferă o caracteristică de securitate rară: cerințe de parolă personalizate. Aceasta este o atingere frumoasă, deoarece criptarea nu vă va ajuta să vă protejați de atacuri care vă pot sparge parolele slabe. Dacă aveți o cerință specifică de parolă, puteți fi sigur că angajații dvs. au parole puternice.

ShareFile oferă, de asemenea, autentificarea în doi factori, care este una dintre caracteristicile noastre preferate. Este necesar ca angajații și utilizatorii clienți să introducă un cod de securitate pe care îl primesc prin SMS pe lângă numele de utilizator și parola obișnuite atunci când se conectează la ShareFile de pe un dispozitiv necunoscut.

ShareFile vă permite, de asemenea, să vă gestionați în mod personalizat politica de conectare, inclusiv deconectarea utilizatorilor după o perioadă determinată de inactivitate, blocarea utilizatorilor după un anumit număr de încercări de autentificare eșuate și care necesită autentificare în doi factori.

Dacă cineva vă fură dispozitivul, ShareFile vă permite să tăiați sincronizarea și să îl ștergeți de la distanță. Cu această caracteristică, puteți împiedica persoanele să acceseze conținut cloud de pe un dispozitiv furat. 

În plus, puteți seta dispozitivele dvs. să necesite un pin sau o parolă pentru acces, să eliminați conturile după o perioadă de timp stabilită, să dezactivați autentificarea automată și să dezactivați accesul offline la fișiere.

A sustine

Puteți accesa centrul de ajutor făcând clic pe linkul „ajutor” din colțul din dreapta sus al clientului web. Baza de cunoștințe conține articole și videoclipuri care vă pot ajuta să vă rezolvați problemele. De asemenea, puteți alimenta pagina de asistență o anumită întrebare, care este apoi utilizată pentru a găsi articole conexe.

Articolele sunt ușor de urmărit și au capturi de ecran care vă ajută să vă ghidați. Există, de asemenea, o secțiune de întrebări frecvente care vă ajută să găsiți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Acestea fiind spuse, dacă baza de cunoștințe nu ajută, ShareFile are și un forum comunitar și suport direct.

Comunitatea ShareFile este activă și este frecventată de ingineri de software, probabil presupuși angajați la Citrix.

-sharefile-Citrix suport

Ultimul lucru pe care îl puteți încerca, dacă nu vă rezolvați problema, este să primiți ajutor direct de la asistența tehnică ShareFile. Pentru a face acest lucru, puteți să le dați un apel sau să depuneți un bilet. Cu toate acestea, atunci când am încercat să trimitem o solicitare, butonul pentru aceasta nu a funcționat.

Chat-ul live este disponibil 24 de ore pe zi, de luni până vineri, dar numai pentru utilizatorii care se abonează la programul Serviciilor de Succes al clienților Citrix. Cu toate acestea, va trebui să contactați Citrix pentru a obține o estimare a prețului pentru abonamentul respectiv.

Verdictul

Prețurile ShareFile sunt similare cu cele ale concurenței, dar nu sunt la fel de flexibile. Companiile cu doar un cuplu de utilizatori ar trebui să opteze pentru un serviciu diferit. 

Un alt dezavantaj important este biblioteca slabă a integrărilor terților. A avea mai multe este mai bun pentru întreprinderile care doresc să îmbunătățească colaborarea și nu ne putem gândi la nimic care nu. De asemenea, am observat câteva bug-uri în clientul web și pagina de asistență. 

Acestea fiind spuse, are o securitate puternică, sincronizare capabilă și rapidă, precum și partajarea de fișiere și fișiere cu câteva caracteristici inovatoare. În general, considerăm că Citrix ShareFile este un serviciu capabil.

Vrem să auzim ce credeți despre ShareFile și care este experiența dvs. cu acesta. Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me