Proiectul xCloud Review – O previzualizare a unei noi platforme – actualizată 2020

Proiectul xCloud Review

Proiectul MicrosoftCloud este presupus a fi următorul lucru important în jocurile cloud. Am putut să aruncăm o privire asupra platformei într-o etapă de dezvoltare și am fost destul de impresionați. Vezi previzualizarea noastră în profunzime despre xCloud.


xcloud-Slider1

xcloud-slider3

Anterior

Următor →

Project xCloud este cea mai recentă abordare în domeniul jocurilor de nor de la Xbox și Microsoft. Deși este similar în structura serviciilor precum Google Stadia, xCloud nu are ambiții atât de mari. În loc să fie un înlocuitor pentru consola dvs., xCloud este doar un alt mod de a juca jocuri. Cu toate acestea, este pe cale să câștigi un loc în cel mai bun ghid al nostru de jocuri în cloud. 

În această revizuire a proiectului xCloud, vom arunca o privire asupra serviciului în starea de previzualizare a acestuia. Deși vom judeca modul în care funcționează și își desfășoară activitatea, această judecată nu este definitivă. Microsoft lucrează în continuare la xCloud, așa că ne așteptăm la funcții suplimentare și îmbunătățiri ale performanței la lansare. 

Dacă aveți norocul să obțineți acces la previzualizarea Project xCloud, sunteți la dispoziție. Jocurile arată și rulează de minune, atât timp cât ai un semnal puternic de 5GHz. În acest moment, totuși, Project xCloud este mai mult din ceea ce ar putea fi, mai degrabă decât din ceea ce este. Serviciul ar putea merge de la cap la cap cu cel mai bun, dar numai dacă Microsoft rămâne cu calendarul său de dezvoltare. 

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Project xCloud

Caracteristici

Proiectul xCloud nu are caracteristici mici până la niciun moment, ceea ce are sens, având în vedere starea de previzualizare. În loc să vorbim despre ceea ce nu este acolo, care este aproape totul, vom acoperi funcțiile pe care intenționează să le aibă Microsoft la lansare. 

xCloud Server Hardware și Cloud Saving

Un videoclip lansat de Microsoft arată că fiecare server xCloud este echipat cu aspectele a patru console Xbox One S. Nu este clar dacă jocurile sunt redate cu puterea combinată din toate cele patru sisteme sau dacă sunt date fără bucată. Indiferent, pentru o experiență bazată pe mobil, nu contează. 

Jocurile arată fantastic, dar va trebui să suferiți prin anumite perioade de încărcare îndelungate. Utilizând hardware-ul Xbox One S mai vechi, se presupune că jocurile sunt încărcate pe hard disk-uri standard. După cum puteți citi în cel mai bun ghid SSD extern, HDD-urile tradiționale au timp de încărcare mai lung. Cu toate acestea, dacă Microsoft lipeste cu xCloud, probabil că serverele vor fi actualizate. 

xcloud-4

Proiectul Scarlett, noua consolă de la Microsoft, va apărea în 2020, așa că este probabil ca Microsoft să înceapă să actualizeze serverele xCloud pentru a rula cele mai recente titluri. Această consolă va fi livrată cu spațiu de stocare solid, ceea ce va îmbunătăți timpii de încărcare care se vor deplasa în 2020. 

xCloud este destinat să fie disponibil pe orice dispozitiv posibil, ceea ce înseamnă abilități de economisire încrucișată. Microsoft utilizează același sistem din actualul program Xbox Play Anywhere pentru a vă permite să jucați pe platforme. Cu acest sistem, veți putea opri jocul pe un ecran și să vă ridicați de unde l-ați lăsat pe altul. 

Proiectul xCloud: Powered By Azure

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care Microsoft le are față de alte servicii de jocuri cloud este infrastructura sa de cloud Azure. După cum puteți vedea în analiza noastră Microsoft Azure, rețeaua este masivă. Mâna îndelungată a Microsoft a fost folosită într-o varietate de aplicații, iar Project xCloud profită de această putere pentru a aduce jocuri cloud în lume. 

Vom vorbi mai multe despre specificul Azure și despre locul în care xCloud se află în prezent în secțiunea „acoperire” de mai jos. Cu toate acestea, dorim totuși să subliniem Azure ca o caracteristică a proiectului xCloud. Având o rețea atât de mare, xCloud poate livra fluxuri de jocuri de la centrele de date apropiate de locația dvs.. 

Lipsa distanței fizice înseamnă mai puțină latență atunci când joci jocuri. Pe baza testării noastre, la care vom ajunge într-un minut, se afișează puterea rețelei Azure. Deși xCloud nu este perfect acum, oferă o experiență mult mai bună decât serviciile începând de la zero, cum ar fi Vortex (citiți recenzia noastră pentru Vortex).

Prezentare generală a caracteristicilor proiectului xCloud

Logo xCloud pentru proiectwww.xbox.com

Gratuit

platforme

Android

iOS

ferestre

MacOS

Browser

Jocuri acceptate

Acoperire
textarea

Platforme DRM acceptate
N / A

Bază de cunoștințe

conversație

E-mail

Telefon

Suport 24/7

Jocuri acceptate

În momentul scrierii, Project xCloud acceptă mai mult de 50 de jocuri, deși numărul va fi mai mare în viitorul apropiat. Lansând versiunea beta cu doar câteva mii de jocuri în urmă cu câteva luni, Microsoft a continuat să extindă linia xCloud, așa că ar trebui să vă așteptați la ceva similar cu Xbox Game Pass în câteva luni. 

Acest lucru se datorează faptului că dezvoltatorii nu trebuie să își adapteze jocurile pentru a rula pe xCloud. Dacă jocul poate rula pe Xbox One sau pe PC, acesta poate rula pe xCloud fără a fi nevoie de dezvoltare suplimentară. Microsoft are în plan să integreze xCloud și cu Game Pass, de aceea te poți aștepta să poți transmite biblioteca de Pass Game oriunde te-ai afla. 

De fapt, Project xCloud poate transmite mai mult de 3.500 de jocuri chiar acum, fără modificări, potrivit Microsoft. 

xcloud-joc-bibliotecă

Specific vorbind, gama actuală are o mână de titluri AAA solide, inclusiv Borderlands: The Handsome Collection, Gears 5 și Halo 5: Guardians. Așa cum se întâmplă și cu Game Pass, există și o serie de titluri mai mici, inclusiv Bloodstained: Ritual of the Night, Battle Chasers: Nightwar, Puyo Puyo Champions și Tales of Vesperia: Definitive Edition. 

În comparație cu servicii precum GeForce Now (citiți piesa noastră GeForce Now vs Project xCloud), care vă permit să transmiteți jocuri Steam, xCloud lipsește (citiți recenzia noastră GeForce Now). 

Cu toate acestea, având în vedere cât de generos a fost Microsoft cu datele de lansare digitale când vine vorba de Game Pass, viitorul xCloud arată luminos. În comparație cu Stadia, care are o linie abisală de lansare, nu am fi pus banii pe xCloud (citiți recenzia Google Stadia, precum și pe Google Stadia și pe piesa GeForce Now, pentru a vedea cum se compară). 

Ai nevoie să cumperi jocuri xCloud? 

Având în vedere lansarea recentă a Stadiei, rămâne întrebarea dacă trebuie să cumpărați jocuri xCloud separat. Microsoft nu a spus dacă platforma funcționează ca Stadia, dar, având în vedere că Xbox are deja un magazin digital, este puțin probabil să fie nevoie să cumpărați jocurile. Cel puțin cel puțin, nu ar trebui să fie nevoie să răscumpărați jocuri deja înregistrate în contul dvs.. 

Este mai probabil ca xCloud să fie similar cu PlayStation Now, care, după cum puteți vedea în recenzia noastră PlayStation Now, include o bibliotecă cu jocuri cu abonament. Majoritatea jocurilor acceptate în prezent sunt titluri de primă parte, așa că s-ar părea că Microsoft urmează un model similar. 

Știind că xCloud se va integra în cele din urmă cu Game Pass, se pare că Microsoft se adresează unui abonament unic, unde Xbox Live, Game Pass și xCloud sunt oferite împreună, permițându-vă să transmiteți o bibliotecă de jocuri de pe telefonul dvs. Android fără a avea să le cumpăr. 

Preț

Proiectul xCloud se află în prezent într-o perioadă de previzualizare și nu a fost anunțată nicio informație despre prețuri. Este gratuit pentru oricine norocos să fie invitat la program, atât timp cât ai un dispozitiv Android compatibil și un controler Xbox. Cu toate acestea, avem speculații cu privire la costul serviciului atunci când se lansează. 

Microsoft invită valuri de oameni să previzualizeze xCloud înainte de a fi lansat. Veți avea nevoie de patru lucruri pe listă: un dispozitiv Android cu versiunea 6.0+ și versiunea Bluetooth 4.0+, un controler Xbox cu Bluetooth, WiFi 5GHz și aplicația Xbox Game Streaming. După aceea, puteți utiliza contul Microsoft pentru a vă înregistra pentru acces. 

Vei fi plasat pe o listă și, dacă ai ales, Microsoft îți va trimite un e-mail în următorii pași. Nu este clar dacă participanții sunt aleși în baza primului serviciu sau în funcție de o varietate de factori. În acest moment, însă, singura modalitate de a juca xCloud este să îți arunci pălăria în ring. 

Cât costă proiectul xCloud? 

Microsoft nu a fost clar despre cât va costa xCloud odată ce a fost lansat complet. Deci, răspunsul scurt la cât va costa Proiectul xCloud este: Nu știm. Cu toate acestea, putem specula pe baza prețurilor concurenților și a serviciilor de abonament existente ale Xbox. 

PlayStation Now, care este cel mai direct serviciu, costă doar 10 dolari pe lună, în timp ce Game Pass Ultimate, care ar trebui să se integreze cu xCloud în viitor, costă 15 dolari pe lună. Este posibil ca Microsoft să deruleze Project xCloud în abonamentele Game Pass Ultimate existente, odată lansat complet. 

Fiind generoși, totuși, ne-am aștepta ca xCloud să aterizeze în jurul valorii de 20 până la 30 de dolari, dacă include o bibliotecă de jocuri existentă, care este în jurul valorii de taxele Shadow (citiți recenzia Shadow, precum și comparația noastră Shadow vs Project xCloud). Nu este clar dacă xCloud va include jocuri sau dacă va trebui să le cumpărați, dar văzând că Microsoft are deja un magazin digital, este probabil ca biblioteca să fie tratată. 

Acest lucru nu înseamnă că jocurile dvs. Xbox One curente sunt pierdute. xCloud este menit să funcționeze alături de console, Microsoft oferindu-vă posibilitatea de a transforma propriul Xbox One într-un server xCloud. Această funcționalitate este disponibilă acum pentru Xbox Insiders, astfel încât dacă sunteți interesat în streamingul de consolă, puteți configura această configurare. 

Ușurință în utilizare

Nu există un proces de înregistrare pentru xCloud în acest moment, așa cum este în prezent în previzualizare. Cu toate acestea, aplicația mobilă simplistă și configurația simplă setează o bară înaltă pentru viitor. 

Aplicația mobilă Project xCloud este foarte concentrată. Este lipsit de funcții în afara unei bara de căutare și a unei secțiuni pentru jocurile jucate recent. Puteți vedea o sinopsis a fiecărui joc, puteți căuta un joc și, desigur, să lansați un joc, și acesta este. Acestea fiind spuse, designul barebones nu este surprinzător. 

xcloud-3

Microsoft are un buton de feedback dedicat în aplicație și va solicita o evaluare după fiecare sesiune de redare. Este posibil ca până la lansarea completă a XCloud, aplicația să arate complet diferit. 

Totuși, lansarea jocurilor este o briză. La fel ca Stadia, nu este necesară descărcarea sau corecția pentru a reda. Pur și simplu alegeți un joc, apăsați pe „joacă” și așteptați să se încarce. Din cauza hardware-ului mai vechi care rulează în interiorul serverelor xCloud, jocurile necesită un timp pentru a se încărca. Din fericire, însă, conectarea la servere este rapidă. 

xcloud-joc-încărcare

Suport pentru proiectul xCloud Controller

Proiectul xCloud este în prezent compatibil numai cu controlerele Xbox One, fie că este vorba despre un controler standard Xbox One sau un controler Elite. Totuși, așteptările sunt că Microsoft va susține mai multe alte controlere începând cu începutul anului 2020, inclusiv controlerul PS4 și alte controlere PC, inclusiv unele plăci de joc Razer. 

Microsoft lucrează, de asemenea, la controale pe ecran pentru dispozitive mobile, similar cu ceea ce are Blacknut (citiți recenzia noastră despre Blacknut). Ca aproape toate caracteristicile sale, Microsoft spune că controalele pe ecran vor veni în 2020, atunci când Project xCloud se va apropia mai mult de lansare. 

În scopurile noastre, am folosit un controler Xbox One și un clip telefonic pentru a testa Project xCloud. Microsoft vinde chiar acum un clip de telefon oficial și are parteneriate cu mai multe mărci accesorii pentru a crea mai multe produse pentru Project xCloud în viitor. 

Performanţă

Proiectul xCloud poate transmite jocuri în mod competitiv, dar nu este încă la nivelul GeForce Now sau Stadia. Ca un plus la consolele Xbox existente, Project xCloud oferă o experiență diferită. Nu este același lucru cu jocul pe Xbox One local și nu își propune să fie, dar asta nu înseamnă că experiența este rea. 

xcloud-2

Microsoft recomandă un WiFi de 5 GHz și pentru un motiv întemeiat. Am testat pe benzile de 2,4 GHz și 5 GHz, iar cea de 5 GHz a performat mult mai bine. Banda de 5GHz acceptă mai multă lățime de bandă, deși acoperă mai puțin sol decât un semnal de 2,4 GHz. În plus, există mai puține interferențe cu alte dispozitive wireless – cum ar fi deschizătorul de ușă al garajului – atunci când utilizați un semnal 5GHz. 

Joacă Halo, Forza și Gears pe Project xCloud

Toate testările noastre au fost efectuate fără fir, deoarece aceasta este singura modalitate de a reda Project xCloud chiar acum. Folosind un Samsung Galaxy S9 + conectat la o rețea de 5 GHz, am ajuns să lucrăm testând Halo 5: Guardians, Forza Horizon 4 și Gears of War 4. Deși toate jocurile ne-am simțit receptivi, am fost constant la mila puterii semnalului.. 

Testând la aproximativ 30 de metri distanță de router, am avut o viteză de descărcare doar timidă de 60Mbps, ceea ce este mult mai mare decât ceea ce recomandă Microsoft. Telefonul pe care l-am testat era la aproximativ 10 metri de router. Pe scurt, am avut destul de multă viteză cu care am lucrat în timpul testării. 

xcloud-1

Se pare că jocurile nu au niciun fel de scalare bazată pe puterea semnalului. Desigur, aceasta este speculația, dar niciodată nu a existat o rezoluție redusă în timpul testării. În schimb, sunetul s-ar bâlbâi sau jocul se va bloca ori de câte ori apar probleme. Din fericire, aceste probleme au fost puține și mai departe între ele, dar sunt încă prezente. 

Când totul a funcționat, a funcționat grozav. Nu a existat niciun decalaj de intrare perceptibil atunci când jucați, chiar și cu tiruri rapide, cu precizie precum Halo și Gears. Mai mult, calitatea a fost excelentă. Nu a existat o scădere a rezoluției, chiar și atunci când semnalul a devenit slab. Cea mai mare slăbiciune a xCloud în acest moment este bâlbâiala. 

Acoperire

Infrastructura de cloud Azure de Microsoft are beneficii serioase pentru streamingul de jocuri. Deși perioada de încercare a proiectului xCloud este limitată la câteva locații, echipa de dezvoltare a Xbox poate scala cu ușurință operația la nivel internațional la lansare.

xcloud-azur-server de rețea

Obiectivul cu Project xCloud, așa cum este cazul tuturor serviciilor de jocuri cloud, este să se extindă în întreaga lume. Acest lucru este rezonabil pentru Microsoft. Există peste 54 de centre de date Azure din întreaga lume care oferă deja servicii către 140 de țări. Deși majoritatea locațiilor nu sunt încă disponibile pentru xCloud, Microsoft spune că vor fi în viitor. 

Momentan, Project xCloud este disponibil doar în S.U.A., Marea Britanie și Coreea de Sud. Totuși, cum ar fi biblioteca de jocuri, locațiile respective nu ar trebui luate ca lege. Există servere xCloud în 13 regiuni Azure, care acoperă America de Nord, Europa și Asia. 

Având în vedere concentrarea Microsoft în acele zone, este rezonabil să vă așteptați la serverele xCloud în Canada, restul Europei, Asia și Australia, odată ce va veni momentul lansării.. 

Verdictul

Project xCloud oferă o imagine bună despre cum va arăta viitorul peisaj al jocurilor. Deși nu a atins un nivel cât mai înalt ca Google Stadia, xCloud a creat o luptă impresionantă, care transmite jocuri intense de înaltă calitate, fără să fii cu ochii. Totuși, sunt necesare îmbunătățiri suplimentare ale aplicației și infrastructurii wireless pentru a face tot ce ar putea fi.

Ești încântat pentru Project xCloud? Veți încerca să obțineți acces la previzualizare? Dacă o faceți, spuneți-ne despre experiența dvs. în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru citit.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map