Wix Review – Actualizat în 2020

Wix Review

Wix este unul dintre cei mai cunoscuți constructori de site-uri, cu o istorie lungă de a ajuta oamenii și afacerile să înființeze site-uri. În această recenzie, Cloudwards.net intră în situațiile de bază ale acestui serviciu.


Wix este printre cei mai buni producători de site-uri din jur, depășind 100 de milioane de utilizatori la începutul anului 2017. Am încercat popularul constructor pentru a vedea dacă este un instrument de design serios sau doar hype. În multe privințe, se pare că răspunsul este fosta categorie, ceea ce o face un pretendent serios printre cei mai buni constructori de site-uri.

Constructorul gratuit de site-uri drag-and-drop a fost lansat în 2006. Deși nu a fost primul instrument care să se ocupe de o astfel de sarcină, acesta s-a numărat printre aliniamentele preliminare, permițând utilizatorilor să creeze rapid un site web fără cunoștințe de codificare..

Cu toate acestea, concurenți, cum ar fi SquareSpace (citiți recenzia noastră SquareSpace) au amenințat poziția companiei, forțându-l pe Wix să-și revizuiască complet platforma. Cu un oarecare marketing influencer și o serie de noi șabloane în mână, Wix a revenit în vigoare. Citiți mai departe recenzia noastră completă pentru Wix pentru a vedea cum aceste modificări o fac la fel de specială ca în 2006.

editor wix

piața aplicațiilor wix

setări blog wix

wix table de bord

setări pentru wix lightbox

Anterior

Următor →

Alternative pentru Wix

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Trecerea prin fiecare caracteristică a Wix ar necesita mai multe articole. Acest constructor este plin de funcții gratuite și plătite pentru aproape orice site sau nevoie. De la operațiunile de bază ale site-ului precum SEO și analitice până la managerii de rezervări și contacte, Wix are un instrument pentru aproape orice.

Unul dintre cele mai impresionante, în special pentru site-urile noi, este instrumentul SEO. SEO, sau optimizarea motorului de căutare, asigură că site-ul dvs. apare în motoarele de căutare atunci când sunt introduse anumite cuvinte cheie. Wix are înregistrări extinse pentru SEO de bază și avansat, asigurând site-ul dvs. pe primul loc.

Puteți profita și de designerul de logo. Aceasta nu este interfața dvs. tipică, cu câteva zeci de piese de clipart și unele fonturi diferite. În schimb, Wix vă pune câteva întrebări și vă prezintă automat mai multe modele bazate pe răspunsurile dvs. Puteți vedea ce a scuipat pentru blogul nostru tehnologic „Mega Techdome” de mai jos.

wix logo maker

În afara optimizării site-ului dvs., există o mulțime de funcții de construcție. Wix include un link către piața sa de aplicații în fereastra constructorului, permițându-vă să găsiți și să instalați cu ușurință aplicații pe site-ul dvs. fără să navigați pe o altă pagină. Este la fel ca pluginurile WordPress, cu excepția faptului că nu există adăugări de la terți.

Cu toate acestea, este mult mai cuprinzător decât WordPress. În timp ce numărul real de aditivi este mai mic, fiecare are o calitate superioară. De exemplu, există „Hoteluri Wix” care permit hotelurilor să facă rezervări prin intermediul unui site Wix. Cu siguranță, acest lucru poate fi realizat cu WordPress, dar te-ar solicita să îți codifici propriul plugin sau să iei un plugin foarte de nișă și să-l rigurizi în acest scop.

magazin de aplicații wix

Deoarece majoritatea aplicațiilor sunt dezvoltate de Wix, există aproape întotdeauna o versiune gratuită și restricționată. Versiunea gratuită a hotelurilor, de exemplu, vă permite să configurați un sistem de rezervare și să setați tarife, dar reduc funcțiile precum rezervarea mobilă și asistența multilingvă. În comparație, Weebly (citiți recenzia noastră Weebly) are o aplicație similară, „Numit”, care vine doar într-o versiune plătită.

Saltând înapoi la Wix, puteți să vă editați site-ul direct prin cod. Mulți constructori blochează această zonă mai avansată de teamă că ceva vă va încurca site-ul. Cu toate că acest lucru se poate întâmpla cu siguranță, Wix vă permite să vă personalizați complet site-ul și modul în care funcționează, chiar și prin linii de cod.

Cu toate acestea, dacă toate opțiunile nu vă atrag, Wix poate fi întotdeauna responsabil și să vă proiecteze site-ul. Este un serviciu relativ nou, dar puteți comisiona un expert în design Wix pentru ca site-ul dvs. să devină realitate. Nu este doar o echipă de designeri aleatori. Alegeți cu ce designer doriți să lucrați, răsfoind fiecare portofoliu pentru a vedea care dintre sutele de opțiuni este potrivită pentru dvs..

experti wix

Wix este clar pe piciorul frontal nu doar pentru constructorii de site-uri, ci și în general site-urile web. Chiar și platformele open source, cum ar fi WordPress, luptă să țină pasul cu numărul de funcții oferite de Wix. Puteți face aproape orice și este dificil de argumentat.

Logo Wixwww.wix.com

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

Proiecta

Teme premade

Constructor de forme

Editor HTML

Asistență forum

Galeria de artă vectorială

Audio

Video HD

Usability

Interfața drag and drop

Editor SEO

Asistență mobilă

Centru de aplicații

Suport pe blog

Suport de comerț electronic

Editor de pagini

Servicii

SEO

Marketing

Proiectare de site-uri

In plus

Certificat SSL

Numele domeniului

Credite publicitare

Revizuirea site-ului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutoriale video

Tutoriale de text

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

De la debutul său în 2006, Wix a oferit site-uri web gratuite utilizatorilor săi. Există multe planuri diferite acum, dar obiectivul principal nu a fost pierdut. Planul gratuit al lui Wix strălucește încă, oferindu-vă acces complet la constructor și la funcțiile sale cu un domeniu „.wix.com” gratuit..

Gratuitul este cel mai bun loc pentru a începe, deoarece stabilește o bază pe care se bazează toate celelalte prețuri. Următorul nivel vă permite să deconectați marca Wix și să folosiți propriul dvs. domeniu. Există încă anunțuri Wix pe site-ul dvs. care, din fericire, nu sunt nepoluante. Este un plan unic care nu se compară bine cu alți constructori de site-uri, dar vă oferă totuși un aspect mai profesional, fără prea mult cost.

Combo este doar puțin mai bun, eliminând toate anunțurile Wix, oferindu-vă un domeniu gratuit și creșterea spațiului de stocare și lățime de bandă. Din nou, este un pic de plan necinstit care nu se potrivește cu ofertele altor furnizori. Cea mai bună alegere și planul pe care l-am recomanda este totuși nelimitat.

Acesta este un teren de mijloc, care vă oferă o lățime de bandă nelimitată, 10 GB de stocare și un domeniu gratuit. Dacă aveți nevoie pentru a obține un site web online, acest plan este pentru dvs. Acesta stă bine împotriva celui mai formidabil concurent, SquareSpace, de asemenea, cu câțiva dolari mai ieftin pe lună.

Următoarele niveluri sunt planuri de comerț electronic. Au fost create doar pentru asta, vânzând produse online. Saltul mic de preț este neglijabil, având în vedere că obțineți de două ori spațiul de stocare și un magazin online preinstalat. Utilizează ADI sau Artificial Design Intelligence pentru a-ți construi automat magazinul despre care vom vorbi mai mult în secțiunea ușurință de utilizare de mai jos.

Wix susține destul de bine și planurile sale de comerț electronic. În mod gratuit, ați calculat tarifele de transport deja incluse, o caracteristică pe care SquareSpace o include doar în planul său cel mai scump. În plus, puteți configura, de asemenea, notificări automate prin e-mail pentru clienții dvs., puteți configura reduceri sau promoții și puteți utiliza plata sigură a Wix pentru a lua toate plățile. Și mai bine, toate aceste funcții sunt preinstalate atunci când vă înscrieți.

Planurile VIP sunt exact aceleași ca și planurile de comerț electronic din punct de vedere al specificațiilor. Aveți o lățime de bandă nelimitată, un magazin online și același 20 GB spațiu de stocare. Cu toate acestea, primiți și asistență VIP cu răspuns prioritar și revizuire unică a site-ului profesional. Este destul de costisitor decât planurile anterioare și, sincer, arată rentabilități reduse. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o linie directă, este esențial.

Wix adoptă o abordare diferită a prețurilor pentru constructor de site-uri web. Multe companii precum iPage și SquareSpace oferă doar o mână de planuri. Wix are opțiuni pentru oricine, în mod gratuit în sus, cu prețuri constant mici la planurile premium. Cu toate acestea, poate fi puțin dificil să știi de unde să începi. Dacă sunteți în căutarea unui plan premium, vă recomandăm Unlimited pentru cea mai completă experiență Wix.

Proiecta & Unelte

În general, Wix are unele dintre cele mai bune instrumente pentru a-ți construi site-ul pe piață. În ultimul an sau ceva, proiectantul s-a îmbunătățit semnificativ, cu noi funcții adăugate până la lună. Există suficientă putere pentru a construi orice site pe care l-ai putea visa, cu o gamă solidă de șabloane pentru a vă începe.

De fapt, selecția șabloanelor este cam copleșitoare la început. Există categorii de la portofolii și CV-uri la magazine online, cu subcategorii în fiecare. Ceea ce este deosebit de impresionant este faptul că șabloanele sunt de fapt utile.

Cu toate că există șabloane apăsătoare, potențial pretențioase, nu este dificil să găsim nici unul simplu. Șabloanele adesea sunt prea sterile sau prea exagerate, dar Wix reușește să vă ofere o serie de opțiuni care se află între ele.

șabloane wix

După ce ați rezolvat o temă, există o mulțime de puteri pentru a o personaliza. Există deja atât de multe opțiuni tematice diferite încât nu aveți nevoie pentru a construi nimic. O simplă modificare a culorilor, a fonturilor etc. este cea mai mare parte a ridicărilor grele pe care trebuie să le faceți. Dacă doriți să mergeți mai complex, puteți face acest lucru și cu aplicații.

Chiar în Wix builder, puteți adăuga aplicații pe site-ul dvs. web. Așa cum se menționează în secțiunea de caracteristici de mai sus, lista este destul de mare și sunt instrumentele fundamentale pe care le vei folosi pentru a-ți construi site-ul. Aceste completări seamănă mai mult cu pachete în loc de funcții de nișă, oferind o secțiune întreagă a unui site web în loc de o bucată.

piața aplicațiilor wix

De exemplu, blogurile Wix vor configura o pagină pentru postări, interfața pentru scrierea postărilor, o secțiune de comentarii și o zonă de utilizator. Este o modalitate rapidă de a începe pe site-ul dvs. fără a adăuga mai multe aplicații diferite.

Există însă și aplicații de nișă. Utilizate în combinație cu altele mai largi, aceste aplicații pot avea multă putere. De exemplu, blogurile combinate cu Wix Forum, Wix Chat și Wix Hit Counter pot transforma un blog barebones într-o experiență socială.

Wix vă oferă o listă lungă de instrumente pentru a vă proiecta site-ul. De asemenea, este destul de remarcabil, având în vedere că niciunul nu se simte prea nișat sau larg. Gama de șabloane este la fel de remarcabilă, oferindu-vă o bază solidă în care să implementați toate aceste instrumente.

Ușurință în utilizare

Nu există nicio luptă în acest domeniu. Simplu, Wix este una dintre cele mai ușoare metode de a construi un site web. Gama minunată de șabloane de înaltă calitate oferă un punct de plecare excelent, cu o interfață intuitivă pentru a personaliza aspectul pe gusturile tale.

După ce ați selectat un șablon, veți fi adus la editorul care folosește cinci până la opt butoane (în funcție de temă) pentru construire. Aveți meniuri, fundal, adăugați elemente, adăugați aplicații, încărcări și butoane pentru orice aplicații suplimentare pe care le-ați instalat.

wix adaugă setările secțiunii

Această abordare în stilul butonului face foarte ușor să schimbați aspectul site-ului dvs. fără a merge prea adânc în gaura iepurelui. WordPress, de exemplu, necesită adesea să accesați backend-ul, să faceți modificări și apoi să reîncărcați site-ul pentru a vedea cum arată. Totul la Wix se întâmplă în editorul însuși.

În afara butoanelor, utilizați interfața de bază drag-and drop. Cu toate acestea, nu este doar mișcarea textului și a imaginilor. Wix implementează elemente dinamice, cum ar fi prezentările de diapozitive în interfața drag and drop, ceea ce înseamnă că puteți interacționa direct cu ceea ce este pe site-ul dvs..

secțiunea de editare wix

Din fericire, nu va trebui să vă faceți griji doar în privința plasării. Wix include markeri Photoshop-esque pentru alinierea diferitelor elemente de pe pagina dvs. Identifică rapid ceea ce încercați să mutați și fixați elementul în loc.

linii grilă wix

Dacă doriți totuși să evitați complet procesul de proiectare, Wix are și opțiuni pentru dvs. Ați putea angaja un designer, dar sistemul ADI este mult mai interesant. Reprezintă inteligența designului artificial și va crea automat un site pe baza unui scurt sondaj.

Scopul său principal este proiectarea de magazine online. ADI vă va întreba ce vindeți, câteva cuvinte cheie generale care se identifică cu marca dvs. și schemele de culori și fonturi pe care le preferați. În general, procesul s-a încheiat în cinci minute și puteți efectua modificări de bază pe site-ul pe care îl scuipă odată ce ați terminat.

wix adi

Ideea unui constructor de site-uri este ușurința de utilizare. Chiar și așa, mulți constructori de pe piață sunt înfundați cu interfețe neplăcute care se înfuria pentru a învăța. Wix gestionează o interfață care îți oferă multă putere fără a încetini, ceea ce îl face unul dintre cei mai ușori construitori de site-uri de pe piață.

A sustine

Deoarece serviciul este atât de eficient, asistența la Wix necesită un loc din spate. Asta nu înseamnă că nu este disponibil, ci, de obicei, nu este important. Cu toate acestea, atunci când apar întrebări, centrul de ajutor Wix este locul pentru răspunsuri.

Există și o mulțime de răspunsuri. O listă lungă de articole vin cu cele 34 de subiecte diferite, de la întrebări generale de design la aplicații dezvoltate de Wix. Când parcurgem fiecare, am observat că articolele se defalcă în două categorii: întrebări frecvente și tutoriale.

Întrebările frecvente acoperă o serie de subiecte surprinzătoare. De exemplu, există un articol dedicat pentru reînnoirea automată a plății Logo Wix, precizând pur și simplu că Logo-ul Wix este o taxă unică. Se pare un pic inutil după citire, dar imaginarea unui scenariu în care apare această întrebare nu este dificilă.

Totuși, tutorialele reprezintă un procent mai mare de articole în centrul de ajutor. Acestea sunt piese foarte utile, prezentate cu instrucțiuni pas cu pas și nimic altceva. Pentru descoperiri comune, cum ar fi schimbarea designului antetului, tutorialul vine și cu un videoclip însoțitor.

wix centru de ajutor

Dacă centrul de ajutor nu vă poate rezolva problema, asistența individuală este disponibilă prin e-mail și telefon. Cu toate acestea, acest lucru este în mod clar conceput ca o formă secundară de sprijin și, din această cauză, este dificil de urmărit.

Trebuie să găsiți un articol în centrul de ajutor, derulați în partea de jos și selectați „nu” sub „Ați răspuns la întrebarea dvs.?” secțiune. Chiar și după aceea, Wix vă va duce la un sistem automat de ajutor care va încerca din nou să găsească un articol înainte de a vă trimite la asistență.

Acesta este un pic de sabie cu două tăișuri. Cu o supraabundență a opțiunilor de contact, nivelul de asistență scade adesea, astfel încât eliminarea oricăror probleme înainte de faptul că ajută efectiv calitatea asistenței pe care o primiți. În teorie, acest lucru are sens și, la Wix, se întâmplă și în practică.

În timp ce urmărirea suportului este o problemă, nivelul de asistență este excelent. Biletele și apelurile vor primi răspuns în câteva minute cu aceeași instrucțiune simplă văzută în centrul de ajutor.

În comparație cu o gazdă web tipică, suportul la Wix este surprinzător de bun. Întrucât este un sistem proprietar, trebuie doar să rezolvi atât de multe probleme. În majoritatea cazurilor, o soluție este îngropată în centrul de ajutor, ceea ce face din această parte a serviciului Wix un câștig ușor.

Verdictul

Wix are o istorie lungă în spațiul de construire a site-urilor web și este destul de minunat că încă reușește să fie relevant atâția ani mai târziu. Constructorul este printre cele mai bune pe care le-am testat, combinând șabloane artistice cu funcții practice. Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să vă construiți site-ul, Wix este o modalitate bună de a începe.

Avem, de asemenea, un articol despre cei mai buni furnizori de găzduire web, dacă vă tot gândiți la modul în care veți trimite site-ul dvs. în eter.

Pentru găzduire web, vă recomandăm WordPress. Asigurați-vă că consultați cele trei ghiduri de pe platformă pentru a afla cum să îl utilizați. 

 • Ghid pentru începători pentru utilizarea WordPress
 • Ghid intermediar pentru utilizarea WordPress
 • Ghid avansat de utilizare a WordPress

Ce părere aveți despre Wix? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map