Revizuire WordPress.com – Nu, celălalt – Actualizat 2020

Revizuire WordPress.com

WordPress este un izvor în lumea site-urilor web, dar această recenzie este despre rivalul său comercial .com. Se descurcă foarte bine, dar nu reușește să livreze în anumite domenii cheie, după cum puteți citi în această revizuire completă WordPress.


Când spui WordPress, majoritatea oamenilor consideră WordPress.org, dar nu despre asta vorbim în această recenzie. WordPress.com este un instrument plătit oferit de Auttomatic care oferă personalizare similară versiunii gratuite, dar constructorul de site-uri este mult mai ușor de utilizat și a găsit un loc printre cele mai bune liste de construitori de site-uri web..

WordPress este un behemoth în lumea online. Peste 172 de milioane de site-uri web au fost construite utilizând software-ul Auttomatic și, dintr-un motiv întemeiat. Instrumentul este eficient, complex, are un suport excelent, iar rezultatele arată bine, pentru a porni. Vom parcurge toate funcțiile sale în această recenzie completă a WordPress.com.

WordPress-comparație

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru WordPress.com

Caracteristici

WordPress.com vă oferă o mulțime de instrumente și vă permite să editați detalii minore, cum ar fi dacă un articol nou trebuie revizuit înainte de publicare.

Blogging WordPress.com 

Blogging-ul cu WordPress.com se realizează accesând fila „articole”. Este o interfață simplă, care vă permite să adăugați, să gestionați sau să ștergeți rapid postări. Puteți crea schițe, link-uri personalizate și chiar adăuga o echipă de scriitori pe platforma dvs. În acest fel, dacă trebuie să lucrați cu colaboratori independenți, fluxul de lucru este eficient. Totuși, cel mai bun software de management al proiectului îl face mai bine.

WordPress-blog

Cel mai bun lucru este că metadatele, etichetele, categoriile de postări și interacțiunile sociale sunt editabile, ceea ce oferă mult control utilizatorului. Nu este la fel de versatil ca platforma WordPress.org, dar este mai ușor de utilizat.

SEO cu WordPress.com

Am revizuit WordPress.com folosind planul Personal, așa că nu am reușit să încercăm editorul de optimizare a motorului de căutare încorporat. Acestea fiind spuse, puteți modifica o mulțime de metadate din fila „setări” de pe orice plan, care este primul pas pentru un bun Google ranking.

În plus, WordPress.com se integrează cu Yoast SEO, care vă permite să vizați cuvinte cheie, să analizați performanța conținutului dvs. și să vedeți estimări ale performanței unui anumit articol. Dacă sunteți dispus să sacrificați funcționalitățile SEO pentru o platformă drag and drop, citiți recenzia noastră uKit. Nu este la fel de puternic, dar este mai ușor de utilizat.

Pluginurile WordPress.com

În teorie, adăugarea unui plugin este ușoară. Trebuie doar să deschideți meniul „instrumente” și să urmați instrucțiunile pentru fiecare supliment. Problema este configurarea plugin-urilor înseamnă utilizarea zonei „WP admin”, care este mult mai greu de stăpânit decât interfața de bază.

Este contra-intuitiv. Singurul motiv pentru care oamenii ar cumpăra un abonament WordPress.com este faptul că este mai ușor de utilizat decât interfața WordPress.org, dar „WP ​​admin” este comparabil în complexitate.

Acestea fiind spuse, există pluginuri grozave. De exemplu, vă puteți integra cu Google Language, care traduce automat pagina dvs. pentru vizitatori pe baza adresei IP a acestora. Este un add-on frumos, dar nu este un instrument de localizare complet. Dacă doriți acest lucru, citiți recenzia noastră Voog.

Pe de altă parte, recomandăm în continuare WordPress.org pentru pluginuri. Este mai bogat în suplimente ale unor terțe părți și, dacă vă îngrijorează ușurința de utilizare, pluginurile sale includ, de asemenea, editori vizuali care scot din funcție crearea unui site web.

Comerț electronic WordPress

Sistemul de comerț electronic WordPress este bine rotunjit. Dispune de opțiuni de bază de editare a produselor, cum ar fi adăugarea unei fotografii, setarea prețurilor în diferite monede sau adăugarea informațiilor de transport. Produsele pot fi separate în categorii, puteți crea variații pentru ele și puteți fi plătite prin PayPal sau Stripe. De asemenea, puteți crea reduceri și cupoane cu un editor de promoții. 

Din păcate, la fel ca în cazul editării formularului, nu puteți parcurge kilometrul suplimentar prin crearea de pagini personalizate de mulțumire sau automatizarea răspunsurilor prin e-mail după o achiziție. Aceasta este o limitare a motorului de bază al comerțului electronic, dar le puteți efectua prin integrarea cu WooCommerce.

Așa cum am spus, este greu. Pentru o platformă mai ușor de utilizat, încercați Shopify, care face aceste opțiuni accesibile pentru mai multe persoane. Cu toate acestea, tot nu este o plimbare în parc, așadar, citiți ghidul nostru pentru începători de la Shopify dacă veți da curs platformei.

Prezentare generală a caracteristicilor

Logo WordPress.comwordpress.com

Începe de la 300 USD pe lună Toate planurile

Proiecta

Teme premade

Constructor de forme

Editor HTML

Asistență forum

Galeria de artă vectorială

Audio

Video HD

Usability

Interfața drag and drop

Editor SEO

Asistență mobilă

Centru de aplicații

Suport pe blog

Suport de comerț electronic

Editor de pagini

Servicii

SEO

Marketing

Proiectare de site-uri

In plus

Certificat SSL

Numele domeniului

Credite publicitare

Revizuirea site-ului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutoriale video

Tutoriale de text

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Planul Blogger nu este exhaustiv, dar va face treaba dacă doriți doar o platformă care să vă împărtășească gândurile. Obțineți un domeniu, suport de e-mail, personalizare de bază de design, teme gratuite și o versiune de bază a funcțiilor despre care am vorbit. Din păcate, domeniul gratuit pe care îl obțineți este unul .blog, care nu este ideal pentru SEO, iar 6 GB stocare ar putea deveni prea puțin după un an de publicare.

Planul personal este un upgrade la cel Blogger. Nu schimbă nimic drastic. Îți oferă doar un domeniu obișnuit, mai mult spațiu de stocare și funcții mai avansate. 

Pe de altă parte, Planul Premium vine cu teme premium nelimitate, opțiuni avansate de proiectare și instrumente de marketing de bază.

Planurile de afaceri și comerț electronic vă oferă acces la instrumente SEO, ajutor personalizat, funcții avansate de comerț electronic și unul mai scump vă oferă integrări cu transportatori de top de transport. 

În total, este o schemă de preț decent, care este sub media pieței.

În plus, puteți obține o rambursare completă în termen de 30 de zile de la achiziționarea oricărui plan, fără întrebări. Cu toate planurile, veți obține, de asemenea, un domeniu, care este rambursabil în 48 de ore de la achiziționarea acestuia. În cele din urmă, puteți încerca instrumentul fără șiruri atașate folosind planul gratuit, care este o versiune redusă a Blogger care vă oferă mai puțin spațiu de stocare și personalizare.

Proiecta & Unelte

Pentru a începe cu WordPress.com, va trebui să alegeți o categorie de site-uri web, să găsiți un domeniu, să alegeți planul dvs. și apoi puteți începe să editați site-ul. Rețineți că dacă închideți fila Planurilor de preț de câteva ori, vi se va oferi posibilitatea de a încerca o versiune gratuită a instrumentului.

Pentru a vedea dacă instrumentul se potrivește nevoilor dvs., vă recomandăm să încercați gratuit înainte de a achiziționa un plan. Indiferent, veți putea modifica conținutul și stilul site-ului dvs. web folosind câteva meniuri.

Meniul „statistici” este alimentat de pluginul Jetpack și vă oferă o imagine de ansamblu a audienței. Nu este la fel de avansat ca un raport Google Analytics, dar este excelent pentru a vedea cum avansați. O caracteristică excelentă este că puteți vedea rapid performanța ultimului dvs. articol, care vă ajută atunci când doriți o scurtă actualizare în evoluția conținutului unui site web.

wordpress-recente

Fila „site” vă permite să gestionați conținut publicat. Este împărțit în „pagini”, „articole”, „media” și „comentarii”, astfel încât există o multă flexibilitate în modul în care analizați conținutul. De exemplu, puteți analiza rapid ceea ce au comentat oamenii despre postările dvs., ceea ce simplifică eforturile comunității întreprinderii dvs..

În plus, fila „media” este la fel de dezvoltată ca și în WordPress.org. Asta înseamnă că puteți modifica imagini pentru dimensiuni mai bune, meta descrieri și text alternativ. Este un instrument excelent, deoarece conținutul media este fundamental pentru o indexare și clasare corectă de către Google.

Meniul „design” se poate face cu upgrade-uri. Este o versiune mai bună a editorului de teme din WordPress.org, dar suferă de aceleași limitări. De exemplu, redimensionarea antetului este o mare luptă. Pe de altă parte, puteți adăuga fragmente de CSS folosind meniul, astfel încât acesta oferă mai mult decât mod-uri tematice.

Dacă nu vă mulțumiți cu aspectul site-urilor WordPress.com, puteți încerca Squarespace. Nu este la fel de puternic în ceea ce privește blogging-ul, dar se apropie și creează site-uri web uimitoare. Citiți recenzia noastră pentru Squarespace pentru mai multe.

Instrumente WordPress

Fila „Instrumente” se concentrează pe pluginuri și integrări acceptate. Puteți să-l utilizați pentru a adăuga Page Builder, Yoast SEO, WooCommerce și Google Analytics la setul dvs. de instrumente, dar oferă și extensii inovatoare. De exemplu, se poate integra cu Upwork pentru o mai bună colaborare cu scriitori independenți.

wordpress-plugins

Meniul „admin” vă permite să faceți setări de back-end. De acolo, puteți modifica limba, adresa, sloganul, antetul și chiar fusul orar al site-ului dvs. web. În plus, primiți zeci de comenzi pentru a gestiona comentariile, ceea ce arată din nou că platforma este concentrată pe ajutorul bloggerilor.

Există însă și dezavantaje. WordPress.com nu este un editor drag and drop. Ca și în cazul WordPress.org, editarea se bazează pe formulare și modificați separat designul și conținutul.

Ca și în cazul WordPress.org, asta creează o mare problemă. Nu puteți edita o pagină și vedeți rezultatul în timp real, deoarece lucrați cu cuvinte și imagini separat. De asemenea, te confrunți cu problema atunci când faci alegeri de proiectare. Fie că este vorba despre un font sau o paletă de culori, o modificați dintr-o listă mică de opțiuni, dar nu vedeți rezultatele instantaneu. Aceasta rupe procesul de construire a site-ului web.

Pe partea de flip, temele sunt sensibile și plăcute din punct de vedere estetic. Puteți alege dintre 294 de șabloane, dar nici ele nu au nicio greșeală. Diferite teme vă permit să editați diferite aspecte de la editorul de teme, cum ar fi culorile sau fonturile, astfel încât este posibil să vă dați seama când sunt acele opțiuni.

De asemenea, v-ar ajuta dacă puteți edita media pe pagina. Este mai rapid în acest fel, iar majoritatea constructorilor de site-uri vă permit să o faceți. Din păcate, astfel de opțiuni sunt posibile numai cu un constructor de site-uri drag-and-drop. Dacă doriți acest lucru, citiți recenzia noastră Weebly.

Ușurință în utilizare

Interfața de utilizare a WordPress.com este mai ușor de utilizat decât cea din WordPress.org. Acesta este principalul punct de vânzare al platformei. Este mai bine conceput, neclintit, iar meniurile sunt mai bine etichetate pentru o navigare mai rapidă. În plus, limbajul este mult mai simplu de înțeles. Este clar că dezvoltatorii au încercat să facă această platformă prietenoasă pentru începători. 

S-ar putea utiliza un tutorial rapid, dar puteți obține aspectul în câteva sesiuni fără una. Problema este că există multe instrumente utile despre care nu veți ști dacă nu citiți centrul de cunoștințe. De exemplu, puteți limita de câte ori o persoană poate comenta un articol, ceea ce este excelent pentru oprirea spamului, dar opțiunea este ascunsă în mai multe meniuri și file.

Menținerea unui blog nu se poate face cu același control pe care îl obțineți cu WordPress.org. De exemplu, metadatele pe care le puteți edita sunt simplificate, dar asta înseamnă că este mai ușor să faceți bloguri. Cu toate că există mai puține pluginuri, ceea ce înseamnă mai puțin control pentru utilizator, aceasta înseamnă că există o mai mică confuzie pentru o persoană care nu este familiarizată cu ceea ce Yoast SEO sau OptinMonster pot face.

A sustine

Centrul de cunoștințe WordPress.com este unul dintre cele mai bune pe care le-am revizuit. Nu prezintă o mulțime de categorii pe subiecți vagi, ci creează o călătorie pentru utilizatorul obișnuit.

wordpress-suport

Separa procesul de construire a site-ului web în patru etape, toate având ghiduri de calitate și tutoriale video pe toate aspectele WordPress.com.

WordPress-Tutoriale

Acesta este disponibil și în orice moment pe chat-ul de pe ecran. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți intra în contact cu dezvoltatorii trimițând un bilet, discutând cu „inginerii de fericire” de la Auttomatic sau trimitând o întrebare pe forumurile WordPress. Este un sistem bine rotunjit care are tot ce vă poate sprijini în dezvoltarea unui site web.

Din păcate, asistența personalizată și discuțiile cu agenții Auttomatic sunt disponibile doar pe planurile mai scumpe. Dacă căutați asistență de calitate la un preț mai mic, consultați site-ul nostru 123.

Verdictul

Dacă doriți o versiune a WordPress.org care să fie mai ușor de utilizat și care să aibă funcționalități decente ale sistemului de gestionare a conținutului, încercați WordPress.com. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe drag and drop, consultați cei mai buni producători de site-uri web pentru a vedea care vi se potrivește. În general, recomandăm Wix. Citiți recenzia noastră Wix pentru a afla de ce.

Dacă doriți ceva diferit, citiți cel mai bun articol al furnizorilor de găzduire web. Vă recomandăm să folosiți WordPress.org cu acești furnizori, dar priviți în jur și vedeți dacă ceva vă interesează interesul.

Sunteți de acord cu analiza noastră despre WordPress.com? Spuneți-ne mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me