Revizuirea Otixo – actualizată în 2020

Otixo Review

Când vine vorba de managementul multi-cloud, Otixo este probabil liderul pieței datorită ușurinței de utilizare, precum și numeroaselor sale caracteristici. Cu toate acestea, automatizarea este o omisiune clară, ceea ce înseamnă că câmpul este încă larg deschis. Citiți recenzia noastră completă pentru toate detaliile.


În aceste zile, aproape toată lumea jonglează cel puțin două conturi de stocare în cloud, dacă nu mai mult. Cu toate ofertele generoase de stocare cloud gratuite, există sens să profitați.

În plus, întreprinderile și freelancerii folosesc adesea mai multe servicii de stocare în cloud, deoarece colegii și clienții au preferințe diferite, fie că este vorba despre Dropbox, Google Drive, OneDrive sau un alt serviciu.

Cu toate acestea, gestionarea tuturor unităților de cloud poate fi o problemă reală. Amintirea locurilor în care se află fișierele, mutarea fișierelor de la un serviciu la altul și eficientizarea proiectelor care utilizează mai multe servicii de stocare poate necesita un mic ajutor, care este un instrument de gestionare a mai multor cloud..

În această recenzie Otixo, vom verifica unul dintre cele mai mari nume din spațiu, în special pentru utilizatorii de afaceri. Otixo acceptă peste 30 de servicii cloud, plus protocoale precum WebDAV și FTP. De asemenea, are câteva caracteristici frumoase de colaborare, inclusiv spații de lucru pentru proiecte.

Lipiți-ne în timp ce redăm caracteristicile, costul și experiența utilizatorului Otixo. Dacă sunteți în căutarea serviciilor de stocare în cloud care să se asocieze cu Otixo, nu uitați să consultați și cel mai bun ghid de stocare în cloud..

Alternative pentru Otixo

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Otixo servește ca hub pentru toate unitățile dvs. cloud și oferă mai multe funcții pe care nu le veți găsi cu serviciile rivale. Aceasta include propriile servere de stocare în cloud și unele funcții utile de colaborare care vor atrage utilizatorii de afaceri.

În același timp, Otixo are o mână de mari ratări care îi limitează utilitatea pentru anumite sarcini. De exemplu, deși puteți copia un folder sau un fișier dintr-o unitate cloud în alta, nu puteți crea relații persistente între aceste unități. Asta înseamnă că nu există o sincronizare de la cloud la cloud sau copie de rezervă de la cloud la cloud, așa cum se obține cu GoodSync.

În timp ce aplicația principală este bazată pe web, Otixo are clienți desktop pentru Windows și MacOS pe care îi puteți utiliza pentru a vă gestiona fișierele cloud. Există, de asemenea, aplicații pentru Android și iPhone.

Pe lângă gestionarea întregului conținut cloud într-un singur loc, Otixo se integrează cu diverse aplicații, o capacitate alimentată de Zapier. Aceste aplicații includ servicii de social media, caiete digitale, calendare, baze de date și instrumente de gestionare a proiectelor.

Previzualizare cu Otixo

Pentru orice unitate de cloud pe care vă conectați la Otixo, puteți previzualiza imagini, documente și videoclipuri stocate în interior. Cu toate acestea, pentru modificările fișierelor, va trebui să descărcați fișierul și să folosiți o aplicație desktop, sau să deschideți fișierul în serviciul de stocare în cloud în care este stocat pentru a utiliza editorul său bazat pe browser (a se vedea cel mai bun stocare în cloud pentru documente).

În timp ce editarea bazată pe browser este un no-go, Otixo funcționează încă bine pentru colaborări, deoarece poate fi folosit pentru a partaja fișiere cu alții. De asemenea, puteți crea spații de lucru și grupuri de lucru pentru a eficientiza proiectele și există chiar și o caracteristică de chat pentru dialogul de proiect. Vom analiza mai detaliat aceste funcții atunci când vom aborda experiența utilizatorului, mai jos.

Vom analiza, de asemenea, unele dintre caracteristicile de securitate ale Otixo, inclusiv criptarea privată end-to-end pentru fișierele încărcate. La o notă finală înainte de a trece la costuri, cu Otixo veți obține de fapt și un spațiu de stocare în cloud. Vom vorbi despre cât de mult, în continuare.

Prețuri

Otixo are trei planuri disponibile: un plan gratuit și două opțiuni bazate pe abonamente în Otixo Standard și Otixo Plus.

Planul gratuit, așa cum puteți vedea în tabelul de mai sus, nu este exact gratuit. Dacă intenționați să efectuați transferuri de la cloud la cloud, vi se va plăti 0,49 USD pe gigabyte pentru a face acest lucru, ceea ce reprezintă o taxă destul de mare. Dacă plănuiți să transferați mai mult de 15 GB pe lună, puteți să vă înscrieți la Otixo Standard, deoarece este aproximativ același cost.

Freeloaders obțin 5 GB de stocare pe unitatea de lucru Otixo, în timp ce abonații obțin 10 GB sau 20 GB per utilizator, în funcție de planul cu care mergi. Spațiul de stocare este cumulativ, ceea ce înseamnă că îl puteți împărți între utilizatori, oricât doriți.

Nori acceptate & Protocoale

Cu totul spus, Otixo acceptă peste treizeci de unități de cloud și protocoale, cu multe nume mari disponibile. Unii dintre cei mai buni furnizori de stocare în cloud includ Powerhouse Dropbox, Google Drive și OneDrive, precum și unul dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud cu cunoștințe zero din pCloud.

dropboxGoogle DriveOneDriveOneDrive pentru afaceri
CutieAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Totuși, absent vizibil este Egnyte Connect, una dintre cele mai bune soluții de sincronizare și partajare a întreprinderilor disponibile astăzi. De asemenea, doar Amazon S3 este acceptat printre soluțiile de infrastructură cloud. Am dori să vedem inclusiv fișierele cloud Azure, Google Cloud și Rackspace Cloud.

Otixo acceptă protocoale FTP / SFTP și WebDAV, oferindu-ți și mai multe posibilități de conectare a unităților. Includerea OwnCloud este excelentă și pentru cei care doresc să-și integreze soluția personală de stocare în cloud cu alte unități.

O altă caracteristică utilă pe care o veți obține cu Otixo este să o utilizați ca hub pentru a centraliza notificările de la alte câteva servicii, inclusiv cele mai populare platforme de social media, pe lângă Microsoft Excel, Paypal și MySQL.

Experiența utilizatorului

Otixo, așa cum am menționat, vă permite să gestionați fișierele găzduite dintr-o aplicație web, client desktop și aplicație pentru smartphone. Această abordare versatilă face mult mai ușor să rămâneți la limita limitelor de stocare, notificări și alte întâmplări din setul dvs. de unități cloud.

Experiențele web și desktop sunt aproape identice, așa că, după ce îți vei da seama în jurul tău, vei fi în mare parte capabil să navighezi pe celălalt. Este un lucru bun pentru că Otixo se obișnuiește.

Legăturile din marginea din stânga sunt disponibile pentru grupurile de lucru, spațiile de lucru și managerul de fișiere Otixo. Dacă utilizați clientul web, veți avea acces și la un director pentru aplicații.

Directorul de aplicații vă permite să integrați Otixo cu diverse servicii precum YouTube, GitHub și Twitter. Procedând astfel, vă va permite să primiți notificări în cadrul Otixo atunci când anumite acțiuni apar pe aplicațiile respective. Aceasta este o caracteristică de management foarte utilă pentru întreprinderile cu un set mare de instrumente de internet pentru a urmări.

De asemenea, puteți automatiza anumite acțiuni, cum ar fi trimiterea automată a mesajelor de chat primite în Otixo într-un notebook Evernote (dacă doriți să aflați mai multe despre Evernote, citiți recenzia noastră Evernote).

Conectarea unităților de cloud la Otixo este un proces relativ fără durere. Va trebui să fiți în vizualizarea managerului de fișiere, unde există o pictogramă cloud lângă colțul din dreapta sus; faceți clic pe el pentru a adăuga servicii.

Pe ecranul următor, veți găsi o listă de pictograme pentru serviciul cloud disponibile pentru conectare. Faceți clic pe serviciul cloud pe care doriți să îl adăugați, dați conexiunii un nume, apoi faceți clic pe butonul „autorizați”. Serviciul cloud vi se va solicita să acorde permisiunea Otixo să vă acceseze activele digitale.

Faceți asta și integrarea va fi completă: unitatea dvs. de cloud va apărea acum în coloana de navigare din partea stângă a managerului de fișiere. Faceți clic pe numele unității de acolo și ar trebui să vedeți toate dosarele și fișierele afișate în fereastra principală.

De acolo, puteți încărca fișiere pe unitatea dvs. de cloud, copiați sau mutați conținut de la o unitate la alta și partajați conținut. Rețineți că nu puteți încărca foldere întregi în Otixo, doar fișiere, ceea ce este un pic bizar.

Puteți, de asemenea, să partajați fișiere numai în spațiile de lucru pe care le-ați configurat, o funcție concepută pentru a eficientiza proiectele.

În cadrul unui spațiu de lucru, puteți adăuga fișiere indiferent de unitatea de cloud în care este stocată și să invitați alții să acceseze acel spațiu. Pentru a facilita adăugarea altora în spații, puteți configura echipe (de exemplu, departamentul de marketing, dezvoltatori) folosind vizualizarea grupurilor de lucru în prealabil.

Dropbox Business, Egnyte Connect și alte instrumente de stocare în cloud concepute pentru companii vă permit să configurați dosare de echipă pentru eforturi de colaborare. Cu toate acestea, cu această abordare, colaborările sunt limitate la fișierele stocate într-o singură unitate cloud. Posibilitatea de a accesa fișiere stocate în mai multe unități cloud diferite este un mare avantaj pentru colaborări și unul dintre cele mai bune motive pentru a utiliza Otixo.

Există chiar și o funcție de chat pe care o puteți utiliza pentru a comunica cu membrii proiectului, deși Otixo se integrează și cu Slack dacă preferați acest instrument.

Operațiunile Cloud to Cloud

Cea mai strălucitoare slăbiciune pe care am descoperit-o la testarea Otixo este că operațiunile de la cloud la cloud sunt destul de limitate. Puteți muta un folder sau un fișier de la o unitate cloud la alta făcând clic pe butonul de meniu pentru obiectul pe care doriți să-l mutați.

Este destul de ușor și o caracteristică esențială pentru gestionarea multi-cloud. Cu toate acestea, ne-ar fi plăcut să vedem sincronizarea de la cloud la cloud și capabilitățile de rezervă cloud-to-cloud, așa cum le veți găsi cu MultCloud (citiți recenzia noastră MultCloud).

Am filmat un mesaj către Otixo pentru a afla dacă acestea sunt caracteristici pe care compania intenționează să le implementeze. Din răspuns, nu arată bine.

Securitate

În timp ce Otixo este lipsit de mare în tipurile de operații cloud-to-cloud pe care le puteți efectua, acesta compensează un bit minuscul cu capacitatea de a adăuga un strat suplimentar de securitate la fișierele pe care le stocați în cloud.

Cu majoritatea furnizorilor de stocare în cloud, inclusiv Google Drive și OneDrive, furnizorul în sine gestionează criptarea fișierelor. Asta înseamnă că compania vă poate decripta fișierele, fie pentru a scana conținut în scopuri de marketing, fie pentru a descoperi conținut piratat, cum ar fi filme torrentate (citiți cel mai bun VPN pentru torrenting).

Cu Otixo, puteți cripta în mod privat orice fișiere încărcate pe unitățile de cloud conectate. Criptarea este de la capăt și, deoarece numai tu vei ști cheia de criptare, numai tu poți decripta fișierele. În acest sens, funcționează cam ca Boxcryptor, un instrument de cunoaștere zero despre care puteți citi în recenzia noastră Boxcryptor.

Metoda de criptare utilizată este AES de 256 biți, care este protocolul utilizat de majoritatea serviciilor de stocare în cloud pentru securitate, precum și instituțiile financiare și guvernele. Este, de asemenea, protocolul recomandat de Institutul Național de Tehnologie și Standarde.

Trebuie să criptați fișierele pe măsură ce le încărcați cu instrumentul.

Din păcate, deoarece puteți încărca doar fișiere și nu foldere, va trebui să criptați fișierele la rând. Acest lucru este cu siguranță ceva pe care Otixo trebuie să se gândească la remediere.

O problemă mai mare este absența autentificării cu doi factori. Fără această caracteristică, este mult mai ușor pentru cineva să utilizeze o parolă furată sau crăpată pentru a vă accesa datele, deoarece nu este necesară o acreditare suplimentară de securitate atunci când vă conectați de la mașini necunoscute.

Site-ul Otixo indică faptul că funcția va fi disponibilă în curând, deși numai pentru abonații Plus.

A sustine

Otixo oferă asistență doar prin e-mail. Nu există canale live disponibile pentru a primi ajutor, cum ar fi chat-ul sau telefonul.

În plus, Otixo nu pare să se grăbească să răspundă la e-mailuri care să fie acceptate, cel puțin pentru utilizatorii liberi. Am trimis companiei câteva e-mailuri și încă nu am primit niciun răspuns după cinci zile.

Conform site-ului companiei, abonații Otixo Plus beneficiază de asistență 24/7 și un timp mediu de răspuns de patru ore. Din păcate, nu am putut testa această promisiune.

Dacă vă regăsiți într-o legătură și nu puteți aștepta niciun răspuns, puteți consulta serviciul de asistență online al Otixo pentru ajutor. Ca resursă, acesta are o cantitate decentă de ghiduri pentru a începe, lucrul cu diverse unități cloud, folosind WebDAV și FTP, creând spații de lucru și multe altele. Site-ul poate fi căutat, pentru a vă ajuta să găsiți rapid conținut relevant.

Verdict final

Otixo este un instrument de gestionare a mai multor cloud care este foarte corect și aproape la fel de greșit. Din partea plus, ne place faptul că serviciul are aplicații desktop și mobile și că acceptă o gamă largă de unități și aplicații cloud.

Capacitățile spațiului de lucru vor fi de asemenea utile pentru întreprinderile care doresc să eficientizeze proiectele răspândite pe mai multe servicii cloud. Unele dintre integrările de aplicații alimentate de Zapier arată de asemenea utile.

Pe de altă parte, am fost destul de surprinși să constatăm că Otixo nu vă permite să automatizați transferurile de fișiere din nor la nor pentru sincronizare sau backup. Puteți copia manual sau muta conținutul de la un nor la altul, ceea ce va necesita prea mult timp pentru utilizatorii de cloud grei.

Deși ne place faptul că puteți adăuga criptare privată la fișierele individuale pe care le încărcați, am dori, de asemenea, să vedem capabilitatea extinsă la foldere întregi. Nici o autentificare cu doi factori nu este o problemă și mai mare.

În total, Otixo se află aproape de vârful unei piețe cu mai mulți cloud, care, sincer, este destul de slab. Ne așteptăm pe deplin ca piața să crească în următorii ani, cu toate că gestionarea multi-cloud intră într-o cerere mai mare.

Spuneți-ne ce părere aveți despre Otixo în comentariile de mai jos și mulțumim pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me