Revizuire CloudHQ – actualizată în 2020

Recenzie CloudHQ

Un serviciu de gestionare cloud-to-cloud, care este foarte bun, ezităm să recomandăm cu adevărat CloudHQ datorită prețului său ridicat. Acestea fiind spuse, este încă unul dintre serviciile mai bune, printre mult mai trist, după cum puteți citi în recenzia noastră CloudHQ.


Pe măsură ce venim să ne bazăm mai mult pe cloud, o singură aplicație cloud pentru a gestiona toate aplicațiile dvs. de cloud are brusc sens (un nor pentru a le controla pe toate, în termeni de pe Pământul Mijlociu). Opțiunile pentru astfel de servicii, numite aplicații de gestionare a mai multor cloud, sunt din păcate puține și departe între ele, ceea ce ne aduce la subiectul acestei recenzii CloudHQ.

CloudHQ, în principal un instrument de afaceri (dar bine pentru uz casnic), oferă servicii de transfer de la cloud la cloud. Obiectivul acestei aplicații este, în special, configurarea rutinelor automate pentru sincronizarea cloud-la-cloud și backup-ul din cloud.

În aceasta, seamănă îndeaproape cu un alt serviciu de management multi-cloud, MultCloud (citiți recenzia noastră MultCloud). De fapt, ne place MultCloud mult mai bine decât CloudHQ, de fapt, dar CloudHQ se află în continuare printre cele mai bune aplicații de gestionare multi-cloud disponibile, chiar dacă din cauza lipsei de concurență.

Deși este util, CloudHQ lasă mult de dorit și este probabil prea scump din această cauză. Vom anula toate avantajele și contra, deoarece acoperim caracteristici, costuri și experiență pentru utilizatori în viitoarea revizuire. Vom acoperi, de asemenea, ce servicii suportă CloudHQ.

Dacă aveți mai multă nevoie de spațiu de stocare în cloud decât de gestionare, consultați cel mai bun ghid de stocare în cloud. Avem, de asemenea, o imagine de ansamblu similară asupra celor mai bune servicii de backup online. Acum, pe afaceri.

Alternative pentru CloudHQ

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

CloudHQ este specializat în sincronizarea cloud-to-cloud. Întreaga experiență este bazată pe web, ceea ce înseamnă că nu sunt disponibile aplicații desktop sau mobile pentru a accesa fișiere precum veți găsi cu Otixo și odrive.

Deși, pentru a fi corect, nici Otixo, nici odrive nu sunt capabile de sincronizare cloud-to-cloud. Sunt instrumente de gestionare a mai multor cloud de un alt tip, despre care puteți afla mai multe detalii în propriile recenzii (citiți recenzia noastră Otixo și revizuirea odrive).

În schimb, CloudHQ seamănă mai mult cu MultCloud, concentrându-se pe relațiile automate de transfer de fișiere între două sau mai multe servicii cloud. Sincronizarea fișierului poate fi fie unidirecțională, permițându-vă să faceți o copie de rezervă de la un nor la altul, fie în două sensuri.

Vom acoperi aplicațiile cloud compatibile mai jos, dar includ o gamă de servicii de stocare în cloud, servicii de e-mail și alte aplicații web.

Deși ne place aplicația web CloudHQ pentru simplitatea acesteia, există câteva caracteristici care lipsesc pe care am dori să le vedem în viitor. Titlul acestor ratări este incapacitatea de a programa sincronizarea fișierelor. În schimb, sunteți obligat să vă lipiți de sincronizarea continuă. În plus, transferurile de fișiere în vrac o singură dată nu sunt acceptate, așa că nu recomandăm utilizarea CloudHQ pentru migrarea datelor.

O altă problemă pe care o avem cu CloudHQ este că, deși puteți răsfoi fișiere stocate în conturile cloud conectate, puteți vedea doar metadate (nume de fișier, dimensiune, data creării și proprietar).

Nu există nicio opțiune de a previzualiza fișierele ca tine, într-o anumită măsură, cu MultCloud. De asemenea, MultCloud vă permite să partajați fișiere, în timp ce CloudHQ nu, în afara e-mailurilor.

În general, CloudHQ funcționează suficient de bine pentru configurarea transferurilor de fișiere, dar despre asta este vorba. Deși niciun instrument de gestionare a mai multor cloud pe care l-am analizat aici la Cloudwards.net „face totul”, CloudHQ este mai limitat în funcții decât majoritatea.

Prețuri

CloudHQ are un plan gratuit și opțiuni de abonament. Planul gratuit vă permite să sincronizați conturi cloud gratuite, dar nu și conturi premium, ceea ce reprezintă o limitare interesantă. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că dacă aveți un cont Google Drive gratuit de 15 GB, îl puteți integra gratuit cu CloudHQ. Cu toate acestea, dacă aveți un abonament Google Drive, va trebui să faceți upgrade.

Există trei planuri de abonament CloudHQ: Premium, Business și Enterprise.

Pentru CloudHQ Enterprise, va trebui să contactați vânzările la un preț. Pentru Premium și Business, vă puteți înscrie online și puteți plăti un an în avans sau puteți merge de la lună la lună. Planul de afaceri de bază poate fi utilizat de trei utilizatori; după aceea, va trebui să plătiți pentru fiecare utilizator suplimentar.

Comparativ cu MultCloud, CloudHQ este costisitor pentru utilizatorii singuri. MultCloud Premium este de 70 USD pe an, cu aproape 50 USD mai puțin decât CloudHQ. Pe de altă parte, MultCloud nu are un plan multi-utilizator. Cu 300 de dolari pe an pentru primii trei utilizatori și 70 USD pentru fiecare utilizator suplimentar, CloudHQ Business oferă mai multă valoare în general decât planul său Premium.

Dacă decideți să mergeți cu un plan de abonament și nu sunteți mulțumit, atât timp cât anulați serviciul în termen de 30 de zile puteți solicita o rambursare sub garanția de returnare a banilor CloudHQ.

Nori și protocoale acceptate

CloudHQ acceptă o serie de opțiuni de stocare în cloud, servicii de e-mail bazate pe web și alte aplicații cloud. Integrarea lor într-un plan cloud-la-cloud este destul de simplu, necesitând doar datele de acreditare și este un lucru pe care îl vom analiza mai detaliat atunci când vorbim despre experiența utilizatorului.

Numele acceptate includ Google Drive, Dropbox și OneDrive, toate opțiunile populare de stocare în cloud pentru case și companii. De asemenea, ne-am bucurat să vedem că CloudHQ acceptă Egnyte Connect, un favorit al echipei noastre de editare, după cum puteți citi în recenzia noastră despre Egnyte Connect.

Google DriveOneDrivedropboxEgnyte Connect
CutieSharePointAmazon DriveAmazon S3
WebDAVYandex.DiskSugarSyncGmail
Outlook.comiCloud MailYahoo MailFastMail
Forta de vanzareTabăra de bazăleneviEvernote
O notaPodioAsanaGoogle Calendar

Dintre cele mai bune servicii IaaS din cloud, doar Amazon S3 este acceptat direct. Totuși, asta ar trebui să vă permită să vă conectați și la Wasabi, care este 100% compatibil cu S3 (citiți recenzia noastră pentru Wasabi).

Serviciile de e-mail bazate pe web sunt Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail și iCloud Mail. Unele dintre celelalte aplicații de notă suportate includ Salesforce, Basecamp, Slack, Asana și două dintre cele mai bune aplicații de luare a notelor din cloud în Evernote și OneNote.

Protocolul WebDAV este, de asemenea, susținut de CloudHQ, care vă va permite să conectați servicii cloud care nu sunt complet susținute de software, atât timp cât aceste servicii acceptă și WebDAV.

Din fericire, acesta include unul dintre serviciile noastre preferate de stocare în cloud, pCloud (citiți recenzia noastră pCloud).

Lista generală a serviciilor susținute de CloudHQ nu este rea. MultCloud oferă câteva alte, inclusiv pCloud, Mediafire, HiDrive, OwnCloud și opțiuni pentru fotografii precum Google Photos și Flickr. Cu toate acestea, diferența este relativ lipsită de importanță, în special cu suportul WebDAV.

Experiența utilizatorului

Deși preferăm un instrument mai plin de caracteristici, una dintre liniile argintii ale utilizării unei aplicații de gestionare a mai multor cloud cu un accent foarte restrâns, cum ar fi CloudHQ, este faptul că nu avem prea multe de învățat. Acest lucru beneficiază de experiența utilizatorului în general, cel puțin dintr-o perspectivă ușoară de utilizare.

După ce ați creat un cont CloudHQ, vi se va cere dacă doriți sau nu să parcurgeți pașii de utilizator unic sau de administrator IT atunci când configurați o relație de sincronizare.

Configurarea unui singur utilizator poate fi utilizată dacă aveți date de autentificare pentru ambele aplicații cloud pe care intenționați să le utilizați ca puncte finale în procesul de transfer de fișiere. A doua opțiune este destinată profesioniștilor IT care trebuie să integreze mai multe conturi cloud într-o organizație.

Alegând opțiunea de configurare pentru un singur utilizator, vi se va cere ulterior dacă doriți să sincronizați sau să faceți backup pentru un cont cloud cu altul sau dacă doriți să faceți backup pentru mai multe conturi cloud într-un singur cont cloud.

Pentru a ilustra procesul CloudHQ în general, am decis să-l păstrăm simplu și să creăm doar o relație nor la unu la unu. Următorul pas este să alegeți efectiv cele două servicii cloud și să alegeți o relație (sincronizare unidirecțională sau în două sensuri).

CloudHQ face acest lucru destul de simplu: există două pătrate goale pentru punctele finale din partea de sus a ecranului. Mai jos, veți vedea listele cu toate serviciile cloud acceptate de CloudHQ.

Faceți clic pe primul punct final, apoi faceți clic pe serviciul cloud pe care doriți să îl adăugați. Vi se va cere să vă autentificați și să autorizați CloudHQ să îl acceseze.

După ce, dacă alegeți un serviciu de stocare în cloud precum Google Drive, veți fi întrebat dacă doriți:

  • Sincronizați întregul dvs. cont cloud
  • Creați și sincronizați un nou folder
  • Selectați și sincronizați un folder existent

Am ales a doua opțiune, creând un folder numit „CloudwardsTest”.

După ce ați făcut acest lucru, puteți configura al doilea punct final, urmând acești pași.

Următorul pas este să decideți dacă doriți sincronizare unidirecțională sau sincronizare în două sensuri, pe care o puteți modifica făcând clic pe butonul mic dintre cele două puncte finale. Utilizați sincronizarea unidirecțională dacă doriți să faceți backup pentru un serviciu cloud la altul, cum ar fi Evernote către Egnyte.

După ce ați terminat cu ambele puncte finale, puteți efectua modificări precum excluderea anumitor foldere din sincronizare, arhivarea fișierelor înainte de a fi schimbate sau șterse și, opțiunea noastră preferată, convertirea documentelor în format Google Doc automat atunci când este mutat în Google Drive (citiți Google Drive revizuire).

Dacă sunteți mulțumit și nu doriți să configurați o a doua relație de sincronizare, faceți clic pe „începeți sincronizarea” pentru a activa transferurile continue de fișiere. Așa cum am menționat anterior când am vorbit despre funcții, CloudHQ nu vă permite să programați sincronizări.

Cu toate acestea, puteți răsfoi orice fișiere din conturile conectate făcând clic pe „utilizatori & conturi ”fila interfeței CloudHQ și apoi faceți clic pe„ răsfoiți fișierele și folderele. ” Cu toate acestea, nu există nicio opțiune de a partaja fișiere, de a previzualiza fișiere, de a căuta fișiere sau chiar de a accesa fișiere lansând serviciul cloud conectat.

În general, așa cum am menționat anterior, CloudHQ este ușor de utilizat. Cu toate acestea, am fi mulțumiți de o curbă de învățare ceva mai grea în schimbul unei mai multe flexibilități.

Securitate

În continuare, vom arunca o privire asupra securității CloudHQ.

Unele dintre punctele tari includ utilizarea OAuth la conectarea la Google și Dropbox, ceea ce înseamnă că CloudHQ nu vă cunoaște niciodată parolele pentru cele două servicii. Cu toate acestea, alte servicii necesită acordarea de către CloudHQ a acredităților pe care serviciul le stochează în centrele de date proprii. Creditele păstrate sunt criptate în repaus, cel puțin folosind AES de 256 biți.

CloudHQ nu stochează permanent fișierele, deși poate cache conținut temporar atunci când îl accesați. Orice metadate stocate de CloudHQ sunt criptate în repaus folosind AES.

Comunicarea cu o API este criptată folosind SSL de 256 biți. Același lucru este valabil și pentru comunicarea dintre browserul dvs. și serverele CloudHQ.

Serviciul oferă instrumente de administrare pentru gestionarea și monitorizarea utilizării pentru abonații planului Business și Enterprise. Capabilitățile includ abilitățile de a controla cine poate utiliza ce aplicații cloud și de a monitoriza ce date sunt partajate și stocate. Puteți accesa și jurnalele de audit ale întregii activități a contului.

CloudHQ nu oferă niciun mijloc pentru a cripta fișierele cloud dincolo de ceea ce oferă serviciile cloud. Aceasta înseamnă că nu există nicio opțiune de a aplica criptarea privată, ceea ce sincer nu este o surpriză, având în vedere scopul limitat al CloudHQ. Dacă este necesară criptarea privată, luați în considerare Otixo sau un serviciu de cunoaștere zero precum Boxcryptor (citiți recenzia noastră Boxcryptor).

Mai alarmant este faptul că CloudHQ nu oferă o opțiune pentru autentificarea cu doi factori. Totuși, aceasta pare a fi o tendință comună a sistemelor de gestionare a mai multor cloud și este probabil mai puțin preocupată de CloudHQ, deoarece serviciul nu vă permite să descărcați, să partajați sau să previzualizați conținutul.

A sustine

Utilizatorii contului gratuit nu au oferit niciun mijloc de asistență directă, cel puțin în conformitate cu pagina planului de abonare CloudHQ. Abonații CloudHQ Premium primesc asistență prin e-mail, în timp ce abonații Business și Enterprise primesc asistență prin e-mail și telefon.

Cu toate acestea, testând oferta gratuită a serviciului, am trimis prin email asistență CloudHQ și am primit un răspuns aproximativ două zile mai târziu. Poate avem noroc sau poate utilizatorii de afaceri primesc doar răspunsuri mai rapide.

Pentru ajutor de bricolaj, oricine poate folosi pagina de asistență CloudHQ. Acolo, veți găsi instrucțiuni specifice pentru fiecare aplicație cloud acceptată. Puteți naviga după categorie sau utiliza o caracteristică de căutare pentru a găsi articole rapid.

Articolele de asistență sunt simple și utilizează capturi de ecran în unele cazuri pentru a ajuta utilizatorii. De fapt, baza de cunoștințe online a CloudHQ este una dintre puținele domenii în care considerăm că există un avantaj distinct față de MultCloud. Apoi, din nou, serviciul este atât de ușor de utilizat, încât nu este probabil să ai nevoie de el.

Verdictul

Ultima noastră abordare pe CloudHQ este că este foarte simplu să obții o funcție, dar foarte scurtă de funcții. Configurarea sincronizării de la cloud la cloud durează câteva minute și este acceptată o gamă decentă de servicii de stocare în cloud. Cu toate acestea, cel puțin am dori să vedem transferuri de fișiere o singură dată, previzualizări de fișiere și opțiuni mai bune de partajare a fișierelor, similar cu ceea ce obțineți cu rivalul de sincronizare de la cloud la cloud MultCloud.

Ceea ce ar face serviciul să iasă în evidență ar fi un client desktop care să adune toate folderele de sincronizare a spațiului de stocare în cloud, suportate de o opțiune pentru criptarea privată, de la capăt la capăt. Pentru aceste nevoi, cu toate acestea, cel mai bine veți merge cu un al doilea serviciu deocamdată, Otixo fiind probabil cea mai bună opțiune.

Pentru ceea ce face CloudHQ, este destul de scump. MultCloud, în acest caz, pare scump, deși este cu 40% mai ieftin decât CloudHQ pentru utilizatorii solo.

De fapt, ne place CloudHQ, în general. Este greu să nu vezi ce poate fi mai mult. Sperăm că, pe măsură ce piața de gestionare a mai multor cloud se maturizează în următorii ani, CloudHQ va lua măsuri pentru a asigura o supraveghere mai completă a aplicațiilor cloud sau a unui serviciu care va face acest lucru va veni de la sine..

Dă-ne gândurile tale despre CloudHQ de mai jos și dacă o preferi, MultCloud sau o altă opțiune pentru sincronizarea cloud-to-cloud. Ca de obicei, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me