Revista MultCloud – actualizată în 2020

Revista MultCloud

Deși nu este la fel de versatil ca unii dintre concurenții săi, MultCloud este un instrument de gestionare multi-cloud set-it-and-uit-it, care combină un preț decent cu o interfață prietenoasă. Citiți recenzia noastră MultCloud completă pentru detalii.


Managementul multi-cloud ar putea fi unul dintre următoarele lucruri majore în spațiul de stocare în cloud, deși așa cum este acum, selecțiile sunt destul de slabe. Dacă mișcarea fișierelor dintr-o unitate cloud în alta este principala dvs. preocupare, MultCloud este una dintre cele mai bune opțiuni disponibile chiar acum, cel puțin până când apare un instrument mai sofisticat.

Excelent pentru transferul de la cloud la cloud, backup de la cloud la cloud și sincronizare de la cloud la cloud, MultCloud este, de altfel, un instrument destul de limitat când vine vorba de a jongla mai multe unități cloud. Spre deosebire de Otixo (citiți recenzia noastră pentru Otixo) MultCloud nu are aplicații desktop sau mobil; este complet bazat pe web. Deși puteți partaja fișiere cu MultCloud, nici nu este un instrument extraordinar de productivitate.

Totuși, pentru cei care doresc să creeze relații de setare și uitare între serviciile lor cloud, MultCloud își face treaba și acceptă multe dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud, de asemenea.

Pe parcursul acestei revizuiri MultCloud, vom vorbi despre care sunt unele dintre aceste servicii, vom analiza setul complet de funcții al MultCloud, prețurile de discuții și vă vom explora experiența utilizatorului..

Alternative pentru MultCloud

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

MultCloud este specializat în transferuri de fișiere din cloud în cloud, permițându-vă să efectuați o singură dată migrații de fișiere sau să creați relații de backup și sincronizare automate între servicii. Vedeți mai jos pentru a afla ce servicii de stocare în cloud pot fi integrate.

Procesul este gestionat integral printr-o interfață web. Nu există un client desktop disponibil, dar procesele pe care le-ați configurat au loc în continuare, indiferent dacă v-ați autentificat sau nu. Oarecum surprinzător, MultCloud nu are aplicații pentru Android sau iOS.

Indiferent dacă ați configurat o relație de sincronizare unidirecțională sau bidirecțională, puteți lăsa acest proces să funcționeze continuu sau îl puteți pune pe o programare pentru a păstra lățimea de bandă (dacă sunteți abonat), care este util pentru a rula migrații mari peste noapte. . Sincronizările unice utilizate pentru backup pot fi, de asemenea, setate să funcționeze treptat.

MultCloud poate efectua mai multe copii de fișiere simultan. Pentru abonați, până la 10 astfel de procese pot fi rulate simultan. Pentru utilizatorii gratuit, sunteți limitat la doi. În plus, utilizatorii plătitori pot stabili sincronizări unice pentru mai multe destinații cloud.

Partajare MultCloud

MultCloud vă permite să partajați și să previzualizați fișierele stocate în orice unitate cloud conectată, dar ambele funcții sunt destul de limitate. De exemplu, nu există nicio modalitate de a atașa datele de expirare la linkurile de partajare a fișierelor și nu puteți previzualiza fișierele Microsoft Office sau Google Docs..

În afară de ratele de caracteristici, alături de aplicații pentru desktop și mobile, cea mai mare pentru cei mai mulți utilizatori va fi probabil lipsa autentificării cu doi factori și a criptării private, despre care vom discuta mai mult atunci când vorbim despre securitate mai târziu.

Acest lucru este cu adevărat tot ce poate fi prezentat. Să vedem cât costă totul.

Prețuri

Există două opțiuni de plan cu MultCloud: o versiune gratuită și MultCloud Premium.

Versiunea gratuită a MultCloud nu este o încercare, ceea ce înseamnă că este bună pentru viață. Cu toate acestea, capacitățile și funcțiile sunt limitate, ceea ce îl face doar într-adevăr potrivit pentru utilizarea SOHO. Limitările includ un plafon de 2 TB la transferurile lunare, doar două fire maxime pentru copierea fișierelor, mai puține opțiuni de sincronizare unidirecționale și asistență clienți mai puțin receptivă. De asemenea, nu puteți programa mișcarea fișierului într-un cont gratuit.

IMM-urile și întreprinderile mai mari, cu mai multe repositorii cloud și o mulțime de date cu care vor lucra vor dori să meargă cu MultCloud Premium, care elimină capacul lunar de lățime de bandă și rulează până la 10 fire simultan..

Costul serviciului, în general, este destul de bun. Mover.io, de exemplu, costă 20 USD pe utilizator pe lună și primești doar 20 GB lățime de bandă de transfer, ceea ce este o afacere destul de groaznică în comparație. Cu toate că, Mover este, de asemenea, mai specific pentru migrații unice, mai degrabă decât pentru sincronizări în curs.

Nori acceptate & Protocoale

MultCloud poate fi un instrument în mare măsură capabil, dar asta contează doar dacă vă acceptă unitatea de cloud la alegere. Din fericire, lista include în jur de 30 de opțiuni cloud în momentul acestei scrieri. Aceste opțiuni includ unii dintre furnizorii noștri preferați, inclusiv pCloud și Egnyte Connect, precum și cei trei mari din Dropbox, Google Drive și OneDrive.

Google DrivedropboxAfaceri DropboxEgnyte Connect
OneDriveOneDrive pentru afaceriAmazon DriveAmazon S3
CutiepCloudMediaFireUn drum
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Amazon S3 și Backblaze B2 sunt singurele servicii de infrastructură cloud acceptate de notă; Fișierele Cloud Azure, Google Cloud și Rackspace nu se regăsesc în listă. Cu toate acestea, MultCloud acceptă FTP și WebDAV, care extind posibilitățile considerabil.

Google Photos și incluziunile Flickr vă vor permite să faceți backup pentru fotografiile dvs., în timp ce cea a Evernote, alegerea noastră pentru cea mai bună aplicație de luare de note, vă va permite să faceți backup și să sincronizați notele de cercetare cu un alt serviciu cloud.

OwnCloud, pentru cei care construiesc o rețea personală de stocare în cloud, este și un plus frumos.

Experiența utilizatorului

MultCloud operează printr-o interfață de utilizator bazată pe browser la care vă puteți conecta odată ce ați creat un cont. Interfața nu arată foarte mult, dar nu trebuie. Ecranul de pornire este un „explorator de cloud” care arată conturile de cloud pe care le-ați conectat, câte date ați stocat în fiecare și cât spațiu ați rămas.

Înainte de a vedea toate acestea, desigur, va trebui să vă conectați conturile de stocare în cloud la MultCloud. Din fericire, nu prea există.

Faceți clic pe butonul „Adăugați unități de cloud” lângă colțul din dreapta sus. Acest lucru va determina panoul central să populeze cu toate serviciile cloud acceptate de MultCloud.

Pentru a adăuga un serviciu cloud, faceți clic pe pictograma acesteia pentru a-l „verifica”.

Apăsați „Următorul”, iar pagina următoare vă va face să conectați serviciul de cloud folosind datele de autentificare pentru aceasta.

După ce ați acordat permisiunea pentru software-ul MultCloud de a trage date de la serviciul dvs. de stocare în cloud, acesta va apărea în marginea din stânga a exploratorului de cloud. Făcând clic pe orice serviciu cloud enumerat acolo, vă va permite să accesați dosarele și fișierele stocate în el.

De asemenea, puteți adăuga fișiere la furnizorul dvs. de cloud direct de la MultCloud, făcând clic pe butonul „Încărcare”. Interfața acceptă drag-and-drop, permițându-vă să adăugați mai multe fișiere și foldere simultan.

Dacă adăugați o cantitate mare de date, interfața vă va păstra la cunoștință de progresele sale și puteți să vă descoperiți lucrările. Cu MultCloud Premium, transferurile ar trebui să se întâmple mai repede decât cu versiunea gratuită, deoarece veți primi 10 fire care rulează simultan pentru a transfera date.

Deși este un avantaj plăcut, ne dorim ca MultCloud să aibă un client desktop. Fără unul, trebuie să lăsați browserul MultCloud deschis sau procesul se va opri.

Transferuri One-Time Cloud-to-Cloud

Pentru a efectua un transfer de o singură dată de la o unitate cloud la alta, faceți clic pe legătura „transfer de cloud” din partea de sus a interfeței. În pagina care se deschide, selectați sursele și norii de destinație.

Puteți transfera atât folderele, cât și fișierele. De fapt, puteți transfera tot ce se află în contul dvs. de stocare în cloud simultan, dacă doriți, ceea ce este util pentru efectuarea migrațiilor de la un serviciu la altul.

La „Opțiuni”, puteți spune MultCloud să suprascrie fișierele duplicate din folderul de destinație doar dacă sunt mai vechi, spuneți-i să ștergeți fișierul sursă odată ce transferul va fi finalizat, trimiteți notificări după ce sarcina va fi finalizată și configurați excluderile de tip de fișier dacă nu doriți să transferați totul într-un folder.

Puteți programa, de asemenea, un transfer pentru a avea loc ulterior.

Sincronizare într-un singur sens și în două sensuri

Pentru a configura o copie de rezervă cloud-to-cloud (sincronizare unidirecțională) sau un sistem de sincronizare în două sensuri, faceți clic pe „sincronizare cloud” în loc de transfer cloud. Ca și în cazul transferurilor, va trebui să alegeți un nor sursă și un nor de destinație și veți putea selecta foldere specifice pentru fiecare.

Pe lângă alegerea sursei și a destinației, va trebui să dați un nume unui proces, apoi selectați dacă doriți o relație de sincronizare unidirecțională sau unidirecțională.

Dacă configurați o sincronizare unidirecțională, în opțiuni puteți alege mai multe tipuri diferite de sincronizare unidirecțională:

  • Sincronizare simplă: fișierele adăugate, editate și șterse din sursă vor fi replicate la destinație
  • Sincronizare oglindă: fișierele în sursă și destinație sunt întotdeauna identice; fișierele suplimentare în destinație vor fi șterse
  • Sincronizare cumulativă: fișierele șterse din sursă nu vor fi șterse la destinație
  • Actualizare sincronizare: fișierele din destinație vor fi șterse, apoi fișierele adăugate / editate în sursă vor fi copiate la destinație
  • Backup incremental: pe fiecare sincronizare, se va crea un subdirector în destinația în care fișierele adăugate / editate din sursă vor fi copiate
  • Backup complet: pe fiecare sincronizare, se va crea un subdirector în destinația în care vor fi copiate toate fișierele din sursă

Sincronizarea unidirecțională și bidirecțională poate fi programată, de asemenea, cu opțiuni de a rula zilnic, săptămânal sau lunar. Dacă nu este programat, copiile fișierelor vor fi rulate în timp aproape real, oferind sincronizare continuă sau backup.

Pe lângă mutarea fișierelor, cloud explorer vă permite, de asemenea, să creați foldere și să descărcați, ștergeți și copiați fișiere. Puteți previzualiza anumite tipuri de fișiere în fișiere MultCloud, inclusiv fișiere .pdf, .txt și imagine, dar nu și fișiere Microsoft Office sau Google Docs..

Pentru a găsi rapid fișierele, utilizați funcția de căutare. Puteți scana fișierele după cuvinte cheie, cu opțiuni de căutare generală și căutare rapidă disponibile (căutarea rapidă rulează mai rapid, dar nu toți furnizorii acceptă această caracteristică).

Exploratorul MultCloud vă permite să partajați fișiere, fie utilizând linkuri de fișiere, oferind acces prin e-mail sau postând conținut pe rețelele de socializare acceptate (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest și Linkedin).

Când generați legături, puteți crea o legătură publică pe care o poate folosi oricine sau un link privat cu o parolă. Cu toate acestea, parolele sunt generate automat și au doar patru caractere. De asemenea, nu există nicio opțiune de a configura expirarea automată a legăturilor, așa cum se poate cu unele dintre serviciile de stocare cloud mai sigure, cum ar fi Sync.com și pCloud.

Faceți clic dreapta pe orice fișier sau folder din exploratorul cloud și selectând „accesați site-ul oficial” vă va duce direct la contul dvs. de stocare în cloud, care este util dacă trebuie să utilizați Google Docs sau o altă aplicație integrată pentru a edita un fișier.

În general, exploratorul de cloud este util pentru a aduna toate soluțiile de stocare în cloud într-un singur loc, pentru o ușurință de acces și este ușor de configurat. Cu toate acestea, beneficiul real al utilizatorului MultCloud constă în caracteristicile sale cloud-to-cloud.

Securitate

MultCloud criptează fișierele copiate între unitățile de cloud folosind criptarea SSL cu AES de 256 biți. Aceasta ar trebui să protejeze mult împotriva tentativelor de prindere online, cum ar fi atacurile omului în mijloc.

Totuși, MultCloud nu oferă un mijloc de criptare a fișierelor încărcate pe unitățile dvs. cloud. Criptarea privată, de la capăt la sfârșit, ar merge mult până la asigurarea serviciilor de cloud altfel scurse, în special cele care insistă pe gestionarea cheilor de criptare pentru dvs. sau, mai rău, a celor care nu criptează fișierele în repaus. Dacă aveți nevoie, consultați Boxcryptor.

O altă eroare de securitate este autentificarea în doi factori (2FA). 2FA este un mijloc de a limita daunele potențiale cauzate de o parolă furată, necesitând un cod suplimentar de securitate, de obicei trimis pe dispozitivul dvs. mobil atunci când vă conectați de la un aparat necunoscut.

A sustine

Multcloud oferă un centru de asistență sau o bază de cunoștințe online, unde puteți găsi răspunsuri la multe dintre întrebările mai frecvente care pot apărea. Centrul include tutoriale și o pagină de întrebări frecvente.

Un lucru pe care l-am observat imediat este faptul că centrul de asistență nu oferă nicio capacitate de căutare pentru a găsi articole mai rapid. Portalul de tutoriale nu este foarte bine organizat, cu articole enumerate în trei categorii largi: transfer de cloud, sincronizare cloud și explorator de cloud.

Deși sunt disponibile pagini și pagini de articole tutoriale, fără o modalitate ușoară de a găsi ceea ce doriți, centrul de asistență al MultCloud va oferi probabil mai multă frustrare decât răspunsurile.

Dacă aveți nevoie de asistență directă, aveți o singură soluție cu MultCloud: asistență prin e-mail. Utilizatorii plătitori primesc răspunsuri cu prioritate mai mare, dar nu există alte mijloace de contact, cum ar fi chat-ul live sau asistența telefonică.

Am emis un e-mail de test către MultCloud pentru a măsura timpul de răspuns al asistenței și am primit un răspuns în aproximativ 48 de ore. Nu este exact o schimbare grozavă, dar nici cel mai rău pe care l-am văzut.

Gânduri finale

MultCloud funcționează ca un farmec pentru setarea relațiilor de gestionare a fișierelor automate între serviciile de stocare în cloud. Contul său gratuit este excelent pentru utilizarea la domiciliu, în timp ce MultCloud Premium merită costul, chiar dacă ne dorim să vină cu clienți desktop și mobile, autentificare cu doi factori, o opțiune pentru criptare privată, end-to-end și funcții de colaborare mai bună..

Ne place, de asemenea, faptul că MultCloud acceptă pCloud și Egnyte Connect, două favorite Cloudwards.net despre care puteți afla în recenzii separate:

  • recenzie pCloud
  • Recenzia Egnyte Connect

Sunteți fan MultCloud sau credeți că are nevoie de ceva mai mult timp în dezvoltare? Să ne cunoaștem gândurile de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me