Odrive Review – Actualizat în 2020

Odrive Review

Deși oficial încă este în curs de desfășurare, odrive este un instrument remarcabil puternic de gestionare a mai multor cloud care oferă cea mai bună sincronizare de acest gen. În câteva alte domenii, nu puteți citi, dar pentru imaginea completă, vă rugăm să citiți recenzia noastră detaliată despre Odrive.


Pentru cei care doresc să gestioneze mai bine activele digitale răspândite pe diferite servicii cloud, odrive oferă management multi-cloud pentru a vă ajuta să faceți exact asta. Acceptă multe dintre marile nume de stocare în cloud de astăzi, cum ar fi Google Drive și Dropbox, pe lângă protocoale precum WebDAV și FTP, pentru a îmbunătăți opțiunile de integrare..

În cadrul acestei revizuiri odrive, vom analiza unele dintre cele mai mari rezultate ale instrumentului, inclusiv criptarea privată, de la capăt la sfârșit, precum și o abordare unică și puternică a sincronizării..

Vom discuta, de asemenea, câteva aspecte caracteristice care ar trebui să vă ofere o pauză, chiar dacă odrive este încă printre cele mai bune instrumente de gestionare a mai multor cloud existente astăzi (câmpul rămâne o lucrare în curs).

Rețineți că odrive nu oferă nici un spațiu de stocare în sine. Dacă sunteți în căutarea spațiului de stocare autonom în loc de instrumente de gestionare, cel mai bun ghid de stocare în cloud este locul de pornire.

Alternative pentru odrive

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Cu Odrive, veți găsi multe dintre funcțiile pe care le-ați dori de la un sistem de gestionare multi-cloud. Există și câteva surprize neașteptate, dar există și unele nefericite.

Scopul central al software-ului și al oricărui instrument de gestionare a mai multor cloud este de a aduce toate serviciile de stocare în cloud într-un singur loc, de parcă ar fi doar un singur nor fericit.

Pentru a unifica serviciile cloud, odrive folosește o combinație de interfață web și client de sincronizare desktop. Clientul desktop este disponibil pentru Windows și Mac, cu o versiune beta pentru Linux. odrive presupune că au funcționat aplicații Android și iOS pentru câțiva ani, dar până acum, nimic.

Puteți crea conexiuni cloud nelimitate, chiar dacă sunteți în plan gratuit. Otixo, un serviciu rival, permite doar zece conexiuni pe conturi gratuite.

Vom acoperi ce servicii sunt acceptate ulterior în această recenzie. odrive acceptă și protocoalele WebDAV, FTP și SFTP. Există și o interfață cu linia de comandă pentru lucrul cu serverele.

odrive Backup și Transfer

Otixo nu oferă sincronizare cloud-to-cloud sau backup de la cloud la cloud, ceea ce este una dintre dorințele nefericite pe care le-am menționat.

De fapt, nu există nici măcar o modalitate ușoară de a efectua un transfer simultan de la un nor la altul. Va trebui să utilizați clientul desktop și să mutați conținutul acolo. Pentru conexiuni mai bune de la cloud la cloud, puteți consulta MultCloud (citiți recenzia noastră MultCloud).

În plus, clientul de sincronizare Odrive vă permite să vedeți conținut cloud din sistemul dvs. de fișiere desktop, fără a fi necesar să stocați acel conținut pe computer. Vom mai vorbi despre acest punct atunci când discutăm despre experiența utilizatorului. Este o caracteristică utilă și nu este foarte frecventă.

O altă astfel de caracteristică este capacitatea lui Odrive de a cripta fișierele în mod privat, ceea ce nu veți primi în mod nativ cu majoritatea serviciilor de stocare în cloud. Vom analiza mai mult această caracteristică atunci când discutăm despre securitate ulterior în această recenzie. Vom discuta, de asemenea, despre lipsa tulburătoare a autentificării în doi factori.

odrive vă permite, de asemenea, să partajați fișiere generând legături și să creați spații de lucru partajabile. Puteți utiliza spații de lucru pentru a reuni mai multe fișiere de pe mai multe platforme cloud pentru lucrări de proiect.

Deși nu este încă disponibil, site-ul web al lui Odrive indică că va oferi funcții de backup în curând, permițându-vă să faceți backup pentru conținut local la serviciul dvs. cloud. Deși nu ne putem imagina că ar crăpa rândurile celor mai bune instrumente de rezervă online disponibile, ne vom rezerva hotărârea.

În general, setul de caracteristici este un sac mixt, dar acesta pare să fie cazul cu cele mai multe instrumente de gestionare a norului disponibile. Încă nu am găsit unul care impresionează cu adevărat peste tot. Sperăm, odrive va remedia greșelile sale, deoarece, cu siguranță, are potențialul de a fi acel serviciu.

Prețuri

Puteți obține anual o versiune gratuită limitată a funcției de odrive sau abonați-vă pentru servicii.

Dacă alegeți să vă abonați, trebuie să plătiți un an înainte, nu există opțiune de la lună la lună. Costul, la 99 USD pe an, se ridică la puțin peste 8 dolari pe lună. Cu aproximativ 20% mai mult decât ceea ce veți plăti pentru serviciul cu Otixo (citiți recenzia noastră pentru Otixo), un serviciu care are, de asemenea, o opțiune lunară.

Versiunea gratuită de odrive pare generoasă, având în vedere că puteți configura conexiuni nelimitate și puteți utiliza multe dintre funcțiile disponibile. Din păcate, caracteristicile pe care nu le puteți folosi ar trebui să scoată picioarele din experiență.

Unul, despre care vom discuta mai târziu, include o incapacitate de dezincronizare a fișierelor din clientul desktop odată ce au fost descărcate pe hard disk. Mai rezonabil, numai utilizatorii Premium au acces la funcția de criptare.

Dacă credeți că doriți să vă abonați, puteți încerca mai întâi planul Premium cu un proces de șapte zile, pe care îl obțin toți utilizatorii atunci când se înscriu pentru un plan gratuit. În plus, dacă vă abonați și decideți că ați făcut o greșeală oribilă, puteți anula o rambursare în termen de 30 de zile.

Nori acceptate & Protocoale

Puteți utiliza odrive pentru a conecta o varietate de servicii de stocare în cloud, dar există câteva care nu sunt acceptate. Opțiunile includ nume mari precum Dropbox, Google Drive, OneDrive și Amazon Drive, precum și intrări mai puțin cunoscute precum Yandex Disk și HiDrive.

O mare ratare este Egnyte Connect, cel mai bun serviciu de sincronizare și distribuire a întreprinderilor pe care încă nu le vom examina.

dropboxOneDriveGoogle DriveCutie
Amazon DriveYandex DiskHiDriveAmazon S3
Backblaze B2Google Cloud4sharedUn drum
FacebookInstagramHipChatlenevi
GmailWebDAVFTPSFTP

Pentru integrare sunt incluse trei servicii de infrastructură cloud: Amazon S3, Google Cloud și Backblaze B2. Totuși, asta lasă Rackspace Cloud Files, Azure, Wasabi și alte câteva opțiuni decente în timpul frigului.

Vestea bună este că odrive acceptă WebDAV, ceea ce vă va permite să implementați depozitele cloud care nu sunt pe listă, atât timp cât acceptă WebDAV. Aceasta include pCloud (citiți recenzia noastră pCloud), un favorit de multă vreme aici la Cloudwards.net.

odrive acceptă, de asemenea, protocoale FTP și SFTP pentru a vă conecta serverele personale de stocare în cloud.

În cele din urmă, serviciul acceptă câteva aplicații. Printre acestea se numără Facebook, Gmail, HipChat, Instagram și Slack. Includerea lor vă permite să faceți lucruri precum descărcarea automată a fotografiilor și videoclipurilor din rețelele de socializare, salvarea atașamentelor de e-mail (Gmail) și partajarea fișierelor (Slack).

Experiența utilizatorului

După ce v-ați înscris pentru odrive și v-ați conectat, veți găsi o interfață unde puteți începe să adăugați conturi de stocare în cloud.

Faceți clic pe „link storage” pentru a începe să faceți asta. Veți putea alege stocarea dorită dintr-o listă de furnizori populari. Dacă nu vedeți ce căutați, faceți clic pe locul în care scrie „catalog de stocare” pentru a descoperi mai multe opțiuni.

Dacă conectați un cont de stocare în cloud, va trebui să autorizați odrive pentru a accesa acel cont, ceea ce necesită acreditările utilizatorului. Procesul durează aproximativ zece secunde, după care îl vei putea vedea listat în fila de stocare a utilizatorului web Odrive..

Puteți face clic pe orice unitate listată acolo pentru a accesa conținutul său direct de la odrive.

Puteți descărca, șterge, redenumi și partaja din UI-ul browserului. Funcția de partajare a fișierelor generează o legătură către un folder sau fișier, care poate fi protejat prin parolă și poate fi dată la data de expirare, mai multă securitate decât veți obține partajarea de conținut direct de pe Google Drive și câteva alte servicii..

Fișierele de imagine pot fi previzualizate, dar niciun alt tip de fișier nu poate, chiar .pdf. De asemenea, puteți crea foldere și încărcați fișiere. În mod convenabil, interfața de utilizare odrive acceptă drag and drop, permițându-vă să încărcați mai multe fișiere simultan.

În mod ciudat, nu există nicio opțiune de a căuta fișiere. Asta înseamnă că, dacă nu vă amintiți cu ce serviciu ați stocat un fișier, va trebui să mergeți să căutați. De asemenea, nu am găsit o opțiune pentru a deschide fișierele prin lansarea serviciului de stocare în cloud în care sunt stocate, ceea ce pare o caracteristică fără creier pentru un instrument de gestionare a mai multor cloud.

Ne place ca funcția „spații” a lui Odrive, care vă permite să creați medii de lucru partajate care să poată integra conținut din mai multe servicii de stocare în cloud diferite. Acest lucru facilitează colaborarea la proiecte care includ fișiere stocate cu mai mulți furnizori.

Cu toate acestea, nu există niciun chat de lucru și nici măcar o funcție de comentariu pentru spații, astfel încât se simte un pic puterea. Otixo are o caracteristică similară, numită „spații de lucru”, care este mult mai șlefuită.

Acest lucru este aproape tot ce există în UI web, în ​​afară de o filă de criptare despre care vom discuta mai târziu. Este ușor de utilizat și există câteva caracteristici frumoase, dar am dori să vedem mai multe.

Client de sincronizare desktop odrive

Puteți descărca clientul de sincronizare odrive din browserul web. Instalarea durează doar un minut și după ce clientul îți va deschide browserul pentru a te parcurge printr-un tutorial rapid. Principalul aspect este că orice serviciu sau aplicație cloud pe care îl conectați la odrive va apărea în folderul desktop odrive.

Dosarul funcționează ca un folder de sincronizare principală pentru toate serviciile de stocare în cloud, dar cu o captură: în mod implicit, dosarele și fișierele din folder nu sunt sincronizate de fapt. Mai degrabă, ceea ce vezi sunt deținători de locații, ceea ce oferă un avantaj uriaș.

Acest avantaj este că puteți vedea în continuare ce conținut este stocat în cloud de la managerul de fișiere al computerului dvs., dar conținutul acesta nu ocupă spațiu pe hard disk. Funcționează ca funcția de „sincronizare inteligentă” a Dropbox (accesul la care necesită Dropbox Pro destul de scump, așa cum puteți citi în recenzia noastră Dropbox).

Puteți activa sincronizarea pentru orice dosar sau fișier făcând clic dreapta pe el și selectând „sincronizare”, care îl va descărca pe hard disk. Pentru a dezactiva din nou sincronizarea, trebuie doar să faceți clic dreapta și alegeți „dezincronizați”. Cu toate acestea, rețineți că, din motive pentru care nu ne putem înțelege, dezincronizarea este disponibilă numai pentru utilizatorii Premium.

Utilizatorii gratuite care convertesc locațiile în fișiere reale vor trebui să le păstreze așa.

Veți avea acces la unele setări și alte opțiuni prin pictograma bara de activități odrive. Acestea includ reglarea lățimii de bandă, împărțirea fișierelor mari și setarea intervalelor de sincronizare (de asemenea, toate funcțiile Premium).

Am dori să vedem o opțiune de a cripta directoare direct de la clientul de birou, mai degrabă decât să folosească interfața de utilizator web, dar, în general, trebuie să spunem că clientul desktop este lucrul nostru preferat despre odrive.

Acest lucru se datorează mai ales folosirii fișierelor de locație, mai degrabă decât a trebuit să descărcați conținut pentru a-l vedea. Mai mulți furnizori de stocare în cloud trebuie să implementeze această caracteristică.

Securitate

Opțiunea de criptare disponibilă în IU web (o caracteristică Premium) ar trebui să facă apel la cei îngrijorați de confidențialitatea cloud. Cu excepția cazului în care alegeți un furnizor de stocare cloud de cunoștințe zero, companiile de stocare în cloud gestionează cheile de criptare pentru dvs..

Asta înseamnă că acele companii pot decripta fișierele dvs. pentru a le scana pentru lucruri precum conținut piratat sau pentru a alimenta programe de supraveghere guvernamentală precum PRISM. Dacă utilizați Google Drive, Google vă poate scana datele pentru a le folosi pentru marketing, despre care puteți afla mai multe detalii în recenzia noastră Google Drive.

Funcția de criptare a lui Odrive elimină această putere. Vă permite să creați foldere criptate pe unitățile de cloud. Fișierele păstrate în aceste foldere au atât numele fișierelor, cât și conținutul lor într-un mod privat și final, ceea ce înseamnă că nimeni, dar nu le puteți descifra.

Vi se va solicita să creați o parolă folosită pentru a genera cheile de criptare. Nu pierdeți această parolă, deoarece odrive nu o salvează, deoarece aceasta ar înfrânge în cea mai mare parte scopul funcției. Dacă îl pierdeți, veți pierde accesul la toate fișierele din folderul criptat.

Nivelul de criptare, apropo, este AES-256, același protocol folosit de serviciul de criptare cu cunoștințe zero Boxcryptor, care îndeplinește un scop similar (citiți recenzia noastră Boxcryptor).

Deși ne place opțiunea de criptare, nu suntem deloc încântați de faptul că odrive nu oferă criptare cu doi factori. Fără această caracteristică, dacă parola contului dvs. odrive este furată sau fisurată, oricine o va putea accesa cu ușurință la toate fișierele dvs. cloud (bine, altele decât cele din folderele criptate, datorită parolei suplimentare de criptare).

Cu autentificarea în doi factori, este necesar un cod secret, de obicei trimis la telefonul dvs., atunci când vă conectați de la un aparat necunoscut. Majoritatea serviciilor de stocare în cloud oferă astăzi o autentificare cu doi factori. Faptul că odrive nu scade aceste avantaje și este probabil cel mai mare motiv de a rămâne departe de acest serviciu.

Dacă sunteți necorespunzător, asigurați-vă că luați măsuri pentru a crea o parolă puternică, care este greu de brute-force crack.

A sustine

odrive are un ghid de utilizare pe care îl puteți accesa prin interfața de utilizator web. Este căutător și vă va parcurge câțiva pași de bază. Există și o categorie de depanare în ghid, dar, ciudat, acea categorie are doar un articol și nu este vorba despre depanare („cum să verifici versiunea aplicației de sincronizare”).

Există, de asemenea, un forum pentru utilizatori care pare destul de activ unde puteți pune întrebări și să cercetați răspunsuri anterioare. odrive menține un blog și are și o scurtă pagină de întrebări frecvente.

Dacă nu găsiți răspunsuri la întrebările dvs. acolo, există o pagină „contact client service”. Cu toate acestea, singurele opțiuni de contact direct sunt adrese de e-mail pentru echipa de vânzări și facturare (desigur). odrive redirecționează întrebările tehnice către forul utilizatorului.

Pe scurt, nu suntem impresionați de abordarea odrive a serviciului de asistență pentru clienți.

Gânduri finale

La începutul procesului de revizuire am fost destul de încântați pentru că ne-am gândit că am găsit în sfârșit un sistem perfect de gestionare multi-cloud. Ne bazam că, în primul rând, pe descoperirea utilizării de la locații, mai degrabă decât a fișierelor descărcate și că odrive ar putea fi folosit pentru criptarea conținutului din cloud.

Ambele sunt caracteristici grozave. Cu toate acestea, acestea sunt singurele motive cu adevărat convingătoare pentru utilizarea serviciului și nu suntem siguri că sunt suficient de convingători pentru unii dintre cititorii noștri.

Deși costul este ceva mai mare decât ne-am dori, preocupările noastre reale sunt lipsa autentificării cu doi factori și a capacităților de sincronizare cloud-to-cloud. Am dori, de asemenea, să vedem integrarea odrivează pentru alte câteva servicii cloud, pe lângă o mai bună asistență pentru clienți.

Rezultatul final este că, la fel ca majoritatea competiției, ambele reușesc strălucit și nu reușesc mizerabil. Din păcate, în primul rând, este destul de puțin încât este încă unul dintre cele mai bune instrumente de gestionare multi-cloud disponibile astăzi.

Spuneți-ne gândurile despre odrive în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me