Trecere în revistă

Passwork este un manager de parolă decent, care ar potrivi foarte bine multor oameni, dacă nu ar fi pentru caracteristicile sale lipsă și prețul ridicat. Acestea fiind spuse, dacă vă plac aplicațiile de bază, citiți această recenzie completă pentru Passwork pentru o aplicație care s-ar putea încadra.


passwork-Slider1

passwork-slider2

passwork-slider3

passwork-slider4

passwork-slider5

Anterior

Următor →

Passwork este un manager de parole centrat pe afaceri care vă permite să alegeți între stocarea parolelor în cloud sau păstrarea lor locală. Deși are un drept foarte bun în ceea ce privește caracteristicile și capacitatea de utilizare, Passwork are câteva probleme. În această trecere în revistă Passwork, vom explora toate ascensiunile sale. 

Pe parcurs, vom vedea, de asemenea, dacă Passwork are ceea ce este necesar pentru a fi inclus în cel mai bun ghid de gestionare a parolelor noastre. De la funcții și prețuri, la siguranța utilizatorului și securitatea, am căutat serviciul pentru a vedea ce îl face să bifeze și ce îl face să cadă. 

Pentru răspunsul scurt, Passwork este un administrator competent, deși costisitor, de parolă de afaceri. Deși este în continuare demn de un strigare la cel mai bun manager de parole pentru lista firmelor mici, Passwork nu atinge înălțimile 1Password sau Zoho Vault. Acestea fiind spuse, cu o probă gratuită de cinci zile la termen, nu există niciun motiv să nu-i oferim o lovitură. 

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru lucrări de trecere

Caracteristici

Passwork este un manager de parolă de afaceri și, ca atare, majoritatea funcțiilor sale sunt orientate spre această utilizare. În loc să ofere mai multe tipuri de intrare, cum ar fi 1Password sau un schimbător automat de parole, precum Dashlane, Passwork se concentrează mult mai mult pe managementul utilizatorului, organizare și integrări.

Managementul utilizatorului și permisiunile de trecere

Așa cum este cazul majorității administratorilor de parole de afaceri, majoritatea funcțiilor Passwork se referă la gestionarea utilizatorilor. Puteți adăuga cât mai mulți utilizatori pe care vă permite abonamentul, dar înainte de a putea adăuga parole, acești utilizatori trebuie să-și confirme e-mailul. După aceea, puteți schimba accesul la intrări și directoare, precum și să acordați utilizatorului un nivel de permisiune generală.

passwork-user-gestionare

Însă intrările și folderele sunt doar două niveluri de organizare. În plus, Passwork vă permite să gestionați mai multe seifuri. În funcție de dimensiunea afacerii dvs., acest nivel de organizare ar putea fi util. Spuneți, de exemplu, că există o mână de aplicații la care echipa de angajați trebuie să aibă acces. Puteți crea o boltă separată pentru ei. 

Chiar și cu mai multe niveluri de organizare, Passwork nu iese niciodată în cale atunci când vine vorba de partajarea intrărilor. Puteți alege să invitați utilizatorii într-un întreg seif, să partajați un folder specific sau chiar să partajați o singură intrare. În multe feluri, mutarea intrărilor se simte foarte asemănătoare cu Google Drive (citiți recenzia noastră Google Drive). 

Passwork Self-Hosted vs. Cloud

După cum vom descoperi în secțiunea „prețuri” de mai jos, Passwork oferă două servicii. Există un manager de parole bazat pe cloud, care vă permite să profitați de cloud Passwork pentru sincronizare și acces la parolă. Cu toate acestea, dacă aveți deja un server, vă puteți găzdui și propriul server. 

Cu această configurație, doar angajații dvs. au acces la parolele dvs., ceea ce vă ajută la securitate. Cu toate acestea, mai mult decât atât, nu trebuie să plătiți un abonament recurent. În schimb, Passwork impune o taxă grea, în funcție de numărul de utilizatori de care aveți nevoie. Vom sări în asta în următoarea secțiune. 

Există și alte câteva diferențe. Serviciile Self-Hosted sunt dotate cu mult mai multă flexibilitate, permițându-vă să adăugați brandingul dvs. de afaceri în interfață și să editați codul sursă. Cu toate acestea, serviciile Self-Hosted vin doar cu un an de actualizări gratuite, în timp ce planul Cloud este actualizat continuu gratuit. 

passwork-auto-găzduită

În ceea ce privește diferențele dintre nivelurile Self-Hosted, există multe, după cum puteți vedea în imaginea de mai sus. Cea mai mare diferență este numărul de utilizatori pe care îi puteți susține, dar alte lucruri pot face diferența în funcție de nevoile dvs., cum ar fi importul de date, asistența directă activă și asistența pentru clienți. 

Prezentare generală a caracteristicilor pașaportului

Logo pasajpasswork.me

Începe de la 150 de dolari pe lună Toate planurile

Securitate

2FA
Autentificator Google

Criptarea
AES-256

Zero-cunoaștere

2FA chei

Analiza securității

Sincronizare multi-dispozitiv

Backup și recuperare

Aplicații pentru mobil

Schimbător de parolă

Generator de parolă

Extensia browserului

Completarea automată

Formular de completare automată

Interfață de utilizare a browserului

UI pentru desktop

E-mail

Chat live
Facebook Messenger

Telefon

Centru de ajutor

Forum

Suport 24/7

Mai Mult

Plan gratuit
Proces de 5 zile

Prețuri

Judecând după tabelul de prețuri de mai jos, este ușor să presupunem că Passwork are multe lucruri în ceea ce privește tarifarea. Cu toate acestea, linia este destul de simplă. Cu toate că Passwork gestionează abonamentele într-un mod diferit față de alți manageri de parole, aceasta nu înseamnă că serviciul este scump. Acestea fiind spuse, echipele mari pot găsi opțiuni mai ieftine în altă parte. 

Cloud-ul este planul cu care vor respecta majoritatea oamenilor. Este de 1,50 USD pe lună pe utilizator, facturat anual și acceptă unul până la 100 de utilizatori. Acestea fiind spuse, nu există reduceri de volum. Spre deosebire de alți manageri de parole de afaceri – Zoho Vault vă vine în minte – plătiți același preț pe utilizator, indiferent de câți aveți. 

Acest lucru face ca planul Cloud să fie o alegere excelentă pentru echipele mici, dar unul slab pentru gestionarea a peste 50 de utilizatori. Dacă doriți doar să încercați Passwork, puteți profita de o încercare gratuită de cinci zile, fără a fi nevoie de card de credit. 

Breaking Passwork-uri Găzduite de sine stătător

Lucrurile devin dezordonate cu opțiunile self-gazduite de Passwork. Există patru planuri, fiecare necesitând o achiziție unică. Deși costul inițial este ridicat, este o investiție în viitor, la fel ca abonamentul Sticky Password pe viață (citiți recenzia noastră Sticky Password). Acestea fiind spuse, nu vi se oferă multă flexibilitate în ceea ce privește numărul de utilizatori din contul dvs..

Spre deosebire de Cloud, care vă permite să specificați numărul de utilizatori din contul dvs., Self-Hosted oferă patru limite distincte. Aceasta pune câteva probleme, dintre care cea mai evidentă este dacă depășiți limita impusă. De exemplu, o echipă de 20 de utilizatori și o echipă de șase utilizatori vor plăti același preț de 490 USD pentru Start. 

Dacă faceți parte dintr-o afacere în creștere, trebuie să luați în considerare câți utilizatori veți avea, nu cei care sunt în prezent în echipa dvs. Spre deosebire de un model de abonament standard, nu puteți adăuga doar mai mulți utilizatori în următorul ciclu de facturare. Este o achiziție unică, care prezintă câteva probleme ciudate atunci când vine vorba de creșterea echipei tale. 

Numărul de utilizatori nu este singura diferență între planuri (puteți vedea o defalcare mai aprofundată în secțiunea „caracteristici” de mai sus). În ceea ce privește prețul, există perioade de rambursare diferite pentru fiecare plan. 

Echipa Mică nu are o garanție de returnare a banilor, Start oferă șapte zile, iar Standard și Premium oferă 14 zile. Indiferent, puteți solicita o demo gratuită pentru până la cinci utilizatori. 

Ușurința în utilizare

Munca pasivă se întâmplă mult, dar, în ciuda acestui fapt, nu reușește niciodată să se simtă copleșitor. În loc să încerce să-și aspereze propria cale, Passwork împrumută deciziile de proiectare din alte aplicații populare, în special Google Drive. Asta nu înseamnă că lucrul de lucru arată ca Drive. Mai degrabă, multe dintre funcții sunt la fel de accesibile. 

Înainte de a ajunge la asta, trebuie să vă înscrieți pentru un cont. Alegerea planului potrivit pentru dvs. va depinde în mare măsură de nevoile dvs., deși vă recomandăm ca majoritatea întreprinderilor mici să respecte versiunea Cloud. Self-gazduit este cel mai bun pentru întreprinderile care au un departament dedicat tehnologiei informației. 

După alegerea planului dvs., va trebui să vă creați un cont. Pentru versiunea cloud, Passwork necesită o parolă a contului, precum și o parolă principală. Există, de asemenea, un avertisment deasupra câmpului de creare a parolei principale, care precizează că Passwork nu vă poate restabili contul în cazul în care uitați parola dvs. master. 

passwork-sign-up

Adăugarea și organizarea parolelor

Așa cum am menționat anterior, există trei niveluri de organizare: parole, foldere și seifuri. Adăugarea de parole noi este simplă, cu Passwork care vă permite să le numiți, să adăugați o adresă URL, să atașați note și chiar să atașați fișiere. Totuși, dincolo de asta, puteți genera parole puternice din pagina de creație, precum și adăugați o culoare și etichete. 

passwork-nouă parolă

În plus, intrările pot suporta mai multe conectări. Spuneți, de exemplu, că doriți să legați toate autentificările dvs. de la G Suite la o singură intrare, bine, puteți face acest lucru cu Passwork. Acestea fiind spuse, parolele sunt singurele intrări acceptate. Deși puteți adăuga note și atașamente, nu puteți stoca carduri de credit sau alte tipuri de intrare în seif. 

passwork-bolta

Puteți importa, de asemenea, intrări atât timp cât aveți abonament adecvat. Odată ce totul este setat, este timpul să partajați. 

Așa cum am menționat în secțiunea „caracteristici” de mai sus, puteți invita utilizatorii la seifuri și foldere. Puteți partaja intrări individuale în acest mod, precum și printr-un link. În plus, puteți seta link-uri pentru a fi de o singură utilizare sau reutilizabile și pentru a specifica un timp de expirare. 

passwork-link-sharing

Săparea în setări

La prima vedere, Passwork are o mulțime de setări, pe care le puteți accesa folosind meniul hamburger din colțul din stânga sus. În ciuda a numeroase secțiuni diferite, setările sunt ușor de digerat. În cea mai mare parte, puteți sări peste secțiunea „contul meu”. Când vă configurați, singura preocupare este autentificarea cu doi factori.

passwork-settings

Cu toate acestea, se întâmplă multe în secțiunea „management”. Acolo, puteți adăuga noi utilizatori, gestiona permisiunile, exporta datele de parolă și chiar puteți vedea istoricul dvs. Dacă aveți discrepanțe cu privire la cine a folosit ce, puteți vedea cum interacționați dvs. și fiecare dintre utilizatorii dvs. cu Passwork. 

passwork-istorie

De asemenea, în secțiunea „management” se află tabloul de bord de securitate al Passwork, unde puteți vizualiza concentrația parolelor dvs. individual, precum și puterea contului dvs. general. Mai mult, puteți adăuga filtre pentru a analiza diferite zone ale contului. De exemplu, puteți vizualiza parolele unui anumit utilizator sau cele stocate într-un anumit seif. 

passwork-securitate-tablou de bord

Extensia Browser-ului Passwork

În plus față de aplicația web, Passwork are o extensie de browser, deși este mai puțin robust decât, să spunem, extensia browserului Keeper (citiți recenzia noastră pentru Keeper). Extensia este destinată numai completării automate, iar din testarea noastră, funcționează bine. Cu toate acestea, nu puteți gestiona parolele sau accesa oricare dintre funcțiile avansate ale aplicației web. 

S-ar putea să merite să omiteți extensia cu totul. În evaluarea anterioară, am observat mai multe blocări pe Chrome folosind extensia browserului. Deși acest lucru nu s-a întâmplat de data aceasta, este ceva de reținut. Având în vedere cât de puțin are extensia, este mai bine să aveți deschisă o filă de browser suplimentară. 

Securitate

Passwork-ul are o structură de securitate familiară, care utilizează criptarea AES-256 și un model de cunoaștere zero, ambele despre care puteți afla în descrierea noastră de criptare. Cu toate acestea, Passwork trebuie să rezolve problema mai multor utilizatori, o problemă care de obicei nu apare atunci când utilizați un manager de parole. Din fericire, are o soluție.

Fiecare dintre casele dvs. are o cheie de 256 biți care este generată de partea clientului. Această cheie este ceea ce criptează seifurile dvs., ceea ce înseamnă că fiecare dintre boltele dvs. este criptată individual. Parola principală este ceea ce deblochează aceste seifuri, deoarece este folosit pentru a cripta cheile individuale ale seifului. Deoarece acest lucru se întâmplă din partea clientului, Passwork nu vă poate decripta niciodată informațiile. 

Totuși, clientul nu înseamnă local. Deoarece Passwork se bazează în browserul dvs., acolo este locul în care vă stocați parola principală. Este criptat, desigur, dar este încă ceva de remarcat. Memorarea parolei principale criptate în browser-ul dvs. nu o face, în mod inerent, mai vulnerabilă (stocarea locală poate pune probleme), dar este ceva care trebuie să fie atent.

Pe scurt, Passwork pare sigur, cel puțin din ceea ce putem spune pe baza scrierii sale de securitate. Nu există nicio încălcare a datelor la înregistrare, iar Passwork folosește cele mai recente în criptare. Acestea fiind spuse, ne-ar fi plăcut să vedem mai multe opțiuni de autentificare, în special cu versiunea Cloud. 

Mai exact, ne-ar fi plăcut să avem opțiuni cu mai mulți factori. Passwork acceptă una dintre cele mai bune aplicații de autentificare cu doi factori, Google Authenticator, dar asta este. 

Mai multe opțiuni de autentificare moderne, inclusiv YubiKey și autentificarea biometrică, sunt necesare pentru un manager de parole de afaceri. Ținând cont de cât de mult se concentrează pasajul pe alte domenii, este dezamăgitor să-l vedem aici.

A sustine

Passwork-ul are o mulțime de asistență practică, dar numai dacă întoarceți o factură grea. Asistența directă este o caracteristică ascunsă în spatele nivelurilor mai scumpe ale Passwork, cu o opțiune Facebook Messenger singură pentru toate celelalte întrebări. Aceasta nu ar fi o problemă dacă ar exista o mulțime de resurse de auto-ajutor, dar, din păcate, nu există. 

În primul rând, să vorbim despre cum să stăpânești Passwork. Dacă doriți privilegiul serviciului pentru clienți, va trebui să cheltuiți aproape 500 de dolari. 

Asistența clienților este disponibilă doar în planul Start și mai sus, Standard și Premium primesc asistență prioritară. Acesta este pentru planurile care sunt găzduite de sine. Abonații la cloud au rămas cu o singură adresă de e-mail care este ascunsă în colțul de jos al site-ului.

passwork-mail-adresa

Deși nu este ideal, o adresă de e-mail funcționează. Totuși, lipsa resurselor de autoajutare ale muncii pentru pasaj este inexcusabilă. Versiunile Cloud și Self-Hosted sunt furnizate cu o întrebare frecventă cu șase subiecte fiecare, cu cel mult un paragraf dedicat fiecărei întrebări. Este mai multă copie de marketing decât orice altceva. Întrebările frecvente scurte nu vor rezolva multe probleme. 

Într-un context de afaceri, resursele de auto-ajutor sunt totul. Manuale de utilizare pentru noii angajați, webinarii pentru înființare și instruirea practică sunt norma pentru concurenții Passwork. Deși există multe alte aspecte ale serviciului care ne plac, sprijinul său lipsește sever. 

Verdictul

Passwork-ul este foarte bun, oferind o interfață accesibilă și caracteristici utile pentru companii. Totuși, lipsește și în multe domenii. Prețul este prea mare pentru întreprinderile mari și sprijinul este mediocru, să spunem cel puțin. Acest lucru, combinat cu o lipsă de opțiuni de autentificare multi-factor, face din Passwork un manager de parole decent, deși departe de cele mai bune. 

Ce părere aveți despre Passwork? Ai de gând să dai o lovitură de încercare gratuită de cinci zile? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me