Steganos Password Manager Review – Actualizat în 2020

Steganos Password Manager Review

Steganos a fost în joc mult timp, dar, din păcate, managerul de parole are unele probleme pe care concurenții ecologici le-au depășit. Nu folosește norul și interfața este confuză în cel mai bun caz. Acestea fiind spuse, prețurile și funcționalitatea multi-utilizator sunt obligate să-i ofere câțiva fani.


Steganos-parolă-manager-Slider1

Steganos-parolă-manager-slider2

Steganos-parolă-manager-slider3

Steganos-parolă-manager-slider4

Steganos-parolă-manager-slider5

Anterior

Următor →

Steganos este o companie online de confidențialitate și securitate care oferă o mulțime de produse. De la Steganos Mobile Privacy pe iOS și Android la Online Shield VPN, Steganos oferă o serie de instrumente pentru a vă proteja datele online. Managerul său de parole se încadrează bine în linie, dar se încadrează în comparație cu cei mai buni manageri de parole. 

În această recenzie Steganos Password Manager, vom detalia experiența noastră cu instrumentul după ce vom petrece ceva timp cu acesta. Pe parcurs, vom atinge caracteristicile sale, prețurile, securitatea, ușurința pentru utilizare și asistența, toate înainte de a da verdictul nostru.

Deși Steganos oferă acces mobil și vă poate organiza listele de parole, nu există prea multe lucruri pe care instrumentul de gestionare a parolelor îl aduce în tabel. Veți avea nevoie de un serviciu de stocare în cloud pentru a vă accesa parolele pe dispozitive, există o listă limitată de funcții, iar securitatea nu este la fel de bună. Acestea fiind spuse, există un proces gratuit de 30 de zile, așa că nu există niciun risc să-l oferim.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Steganos Password Manager

Caracteristici

Steganos Password Manager vine cu un număr decent de funcții pe hârtie, dar, în practică, nu contează cu greu. Adăugări precum PicPass sunt potrivite, dar nu înlocuiesc funcțiile utile precum un tablou de bord de securitate și notificări de încălcare. Când este luat în ansamblu, Steganos se simte lipsit, chiar dacă materialele de marketing sugerează altfel. 

Înainte de a ajunge la bunătăți, este important să vorbim despre ce este Password Manager sau, mai bine zis, despre ce nu este. Spre deosebire de Abine Blur, care sincronizează automat parolele cu un cloud inclus, Steganos este o aplicație exclusiv locală. Sincronizarea cu mai multe dispozitive este încă posibilă, dar numai prin Dropbox, Google Drive, OneDrive sau MagentaCLOUD. 

Opțiunile de sincronizare sunt limitate, la fel ca și tipurile de intrare. Steganos acceptă parole, conturi bancare, cărți de credit și identități, dar nimic altceva. Puteți atașa fișiere la intrări, dar Steganos nu acceptă tipurile de intrare personalizate.

Indiferent de intrările pe care le utilizați, acestea vor fi stocate într-un breloc. Puteți avea atâtea brelocuri cât doriți, cu tot atâtea intrări în fiecare, dar sunt stocate într-un folder Windows ascuns. Având în vedere că Steganos vă limitează la patru servicii de stocare în cloud, accesul mai ușor la fișierele cu brelocuri ar merge mult. 

În ceea ce privește setările, există prea puține lucruri. Puteți schimba modul în care Steganos afișează informațiile de conectare și când ar trebui să se blocheze brelocul, dar nu în afara acestora. Având în vedere că este un instrument de gestionare a parolelor concentrat local, am dori să vedem mai multe în modul de configurare. 

Steganos Portable și funcția de imprimare

Cea mai utilă caracteristică este Steganos Portable, care vă permite să folosiți instrumentul pe orice computer Windows. Puteți stoca versiunea portabilă pe o unitate USB, care este funcțională chiar și fără instalare. Acestea fiind spuse, nu veți putea vizualiza parolele decât dacă sunt stocate cu unul dintre serviciile de stocare în cloud menționate anterior. 

Pe pagina produsului, Steganos menționează, de asemenea, o capacitate de tipărire din lista de caracteristici, deși numind asta este un pic dificil. Puteți să imprimați parolele pentru păstrarea în siguranță într-o casetă de siguranță, dar acest tip învinge scopul unui manager de parole.

PicPass și tastatura virtuală

Când configurați un nou breloc, va trebui să creați o parolă principală, pentru care Steganos are câteva funcții. Cel mai interesant este PicPass, care vă permite să vă asigurați brelocul folosind o serie de imagini în loc de o parolă tradițională. Ideea din spatele ei este că este mai ușor să-ți amintești o serie de imagini, mai degrabă decât personaje aleatorii. 

Steganos-parolă-manager-picpass

Aceste imagini sunt utilizate pentru a genera o parolă. Deși apreciem cât de unică este această caracteristică, în ceea ce privește securitatea, este un pic de teritoriu neîncadrat, pe care îl vom atinge în secțiunea „securitate” de mai jos. Cu o parolă principală, oricum trebuie să vă amintiți o parolă, deci nu ar trebui să fie prea greu să setați una sigură. 

Atunci când setați parola, puteți utiliza o tastatură virtuală, care vă protejează împotriva keyloggerilor. Steganos nu oferă o defilare a cursorului, cum ar fi Parola Depot, dar adăugarea unei tastaturi virtuale este încă plăcută de văzut. 

Tastatura virtuală și PicPass sunt caracteristici unice, dar sunt disponibile doar pentru parola dvs. principală. Deși înțelegem să omitem PicPass de la intrări normale, sărirea tastaturii virtuale nu are sens. Dacă pe ecranul de creare a parolei principale există o tastatură virtuală, ar trebui să existe una pentru intrările normale. 

Steganos Password Manager 21 Funcții noi

Steganos Password Manager 21, cea mai recentă versiune la momentul scrierii, adaugă o mână de funcții noi. Totuși, majoritatea sunt îmbunătățiri ale calității vieții. Dacă utilizați în continuare o versiune mai veche a Managerului de parole, este posibil ca această actualizare să nu merite, deoarece au fost adăugate puțin în modul de funcționalitate. 

Cele mai proeminente dintre completări sunt teme. Acum puteți schimba modul în care interfața de utilizator arată între o temă deschisă și întunecată, precum și modul modern și clasic. Cu toate acestea, nu puteți comuta între teme ușor.

Steganos trebuie să renunțe complet, să cripteze bolta și să repornească pentru ca noua temă să fie activă. 

manager teme Steganos-parolă-

În afară de asta, noile caracteristici sunt în mare parte minore. Acum puteți vizualiza categoriile de parole pe iOS și Android, fișierele atașate și sincronizarea între PC-uri, precum și unele îmbunătățiri ale performanței cu sincronizarea în cloud. Numai că aceste completări nu valorează o actualizare dacă utilizați o versiune relativ nouă a Password Manager, totuși. 

Caracteristici lipsă

Deși Steganos include câteva bunătăți unice, lipsesc multe din Password Manager. Îi lipsește o boltă web și nu este dotată cu capabilități de partajare, dar mai rău decât atât, nu există un plan multi-utilizator. Dacă încercați să stocați parole pentru o familie sau o întreprindere mică, trebuie să căutați în altă parte.

Cel mai bun manager de parole pentru ghidurile de afaceri mici și cel mai bun administrator de parole pentru familii ar trebui să vă pună pe calea cea bună. Comparativ, Steganos este concentrat doar pe utilizatori individuali și se luptă chiar și în acest sens.

Prezentare generală a caracteristicilor Steganos Password Manager

Sigla Steganos Password Managerwww.steganos.com

Începe de la 1749 dolari. Toate planurile

Securitate

2FA

Criptarea
AES-256

Zero-cunoaștere

2FA chei

Analiza securității

Sincronizare multi-dispozitiv

Backup și recuperare

Aplicații pentru mobil
Android, iOS

Schimbător de parolă

Generator de parolă

Extensia browserului

Completarea automată

Formular de completare automată

Interfață de utilizare a browserului

UI pentru desktop

E-mail

Chat live

Telefon

Centru de ajutor

Forum

Suport 24/7

Mai Mult

Plan gratuit

Prețuri

Spre deosebire de alți manageri de parole, Steganos nu are un model de abonament. Este ca Parola Depot, de unde cumpărați o licență pentru versiunea curentă și faceți upgrade atunci când vedeți de cuviință (citiți recenzia noastră pentru Depotare). Deși ieftin, Steganos vă obligă să utilizați un alt serviciu de stocare în cloud pentru sincronizarea cu mai multe dispozitive.

Pentru 24,99 USD, primiți cinci licențe între PC-uri și browsere (Steganos acceptă Firefox și Chrome). Spre deosebire de 1Password Families, care oferă conturi separate pentru cinci utilizatori, Steganos acordă cinci licențe pentru un singur utilizator (citiți recenzia noastră cu parola).

Asta înseamnă că puteți instala Password Manager de până la cinci ori, deși îl puteți folosi pe orice mașină cu versiunea USB portabilă. 

Dacă dețineți deja o licență, puteți face upgrade pentru 17,49 USD. Steganos își actualizează întreaga suită de securitate aproximativ o dată în fiecare an, dă sau ia. Presupunând că vrei să fii la curent cu cea mai recentă versiune, te uiți la o actualizare în fiecare an, reducând prețul cu aproximativ 1,50 USD pe lună.. 

Deși ieftin, puteți obține mult mai multe funcționalități pentru nu mai mulți bani. RoboForm are doar 0,50 USD mai mult pe lună și vine cu una dintre cele mai flexibile aplicații pe care le-am văzut, după cum puteți citi în recenzia noastră RoboForm. La naiba, poți obține mai multe funcționalități gratuit.

Steganos Password Manager Trial gratuit

Steganos oferă o probă gratuită de Password Manager, deși nu este un plan gratuit. În comparație cu cei mai buni manageri de parole gratuite, inclusiv LastPass și Bitwarden, Steganos rămâne neplăcut. Chiar dacă planul de bază ar fi gratuit, acesta nu ar fi în fața celor doi. Deși ne place că puteți încerca Steganos gratuit, ar trebui să existe și un plan gratuit.

Nu se menționează nici o politică de rambursare. Nici după ce am săpat în condițiile de serviciu, nu am putut găsi nimic despre rambursări sau garanții de returnare a banilor. Dacă cumpărați Steganos și nu sunteți mulțumit de acesta, nu veți fi noroc. Din această cauză, ar trebui să descărcați proba gratuită înainte de a cumpăra o licență. 

Chiar și așa, 30 de zile este suficient timp pentru a decide dacă îți place sau nu serviciul. Steganos nu necesită niciun cont sau card de credit pentru a începe, astfel încât să fii liber să încerci aplicația fără niciun risc de reînnoire automată.

Ușurința în utilizare

Steganos a actualizat interfața de utilizator a Password Manager încă de la ultima noastră ieșire cu aceasta. Chiar și odată cu creșterea, aplicația nu este la fel de modernă sau ușor de utilizat precum concurența. Completarea automată are și câteva probleme, cu o extensie barebones și un enervant widget Vista-esque care se află în colțul ecranului. 

Când porniți Steganos Password Manager pentru prima dată, vi se va solicita să creați un nou cheie, să importați unul din versiunea mai veche a software-ului sau să îl deschideți din cloud storage. Este important să rețineți că versiunea 21 folosește un tip de fișier diferit, așa că va trebui să convertiți fișierele cu cheie mai vechi pe acest ecran de pornire.. 

Steganos-parolă-manager-start

Dacă creați un nou breloc, va trebui să vă setați parola principală. Puteți crea una nouă, Steganos oferind o scurtă analiză de securitate sau puteți seta o parolă folosind PicPass. De asemenea, puteți profita de tastatura virtuală, astfel încât malware-ul să nu poată înregistra introducerea tastaturii. Ecranul de creare a parolei este acela unde puteți configura și autentificarea cu doi factori.

Steganos-parolă-manager-crea-parolă

După aceea, ai mai rămas singur. Steganos îți deschide pur și simplu brelocul fără nicio indicație despre ce să faci. Aplicația nu este deosebit de dificil de utilizat, dar un scurt progres al interfeței ar fi frumos.

Adăugarea și organizarea parolelor 

Adăugarea parolelor este un proces dificil, având în vedere că va trebui să faceți totul manual. Steganos acceptă importul, dar numai dintr-un număr limitat de surse, inclusiv Chrome, KeePass și 1Password. Alți manageri de parole populare, cum ar fi LastPass și Dashlane, nu sunt acceptate (citiți recenzia Dashlane și versiunea noastră Dashlane vs. LastPass). 

Când adăugați o parolă nouă, Steganos vă oferă un număr limitat de câmpuri, spre deosebire de versiunea anterioară, care a furnizat un tabel asemănător Excel. Formularul de intrare este destul de simplu. Puteți adăuga note, specificați adresa URL pentru intrare, puteți seta un memento pentru când puteți schimba parola și organizați-o într-o categorie. 

Steganos-parolă-manager-nou-intrare

Dacă aveți nevoie de câmpuri personalizate, puteți introduce vizualizarea extinsă, care arată tabelul asemănător Excel-ului menționat anterior. Această vizualizare este excelentă pentru, să spunem, stocarea unui cod Google Authenticator, dar există câteva probleme. 

Nu puteți genera o parolă sau utilizați tastatura virtuală într-o vizualizare extinsă, ceea ce este cu atât mai frustrant, având în vedere că informațiile nu sunt transmise între cele două vizualizări. 

Steganos-parolă-manager-extins-view

Odată organizat, vă puteți sincroniza parolele prin OneDrive, Dropbox, Google Drive sau MagentaCLOUD, la care trebuie să vă conectați manual. Spre deosebire de Password Depot, care utilizează de asemenea stocarea cloud existentă pentru sincronizarea cu mai multe dispozitive, sunteți limitat la aceste patru. Asta doar dacă nu doriți să săpați într-un folder Windows ascuns pentru a găsi fișierul dvs. cu cheie. 

Steganos-parolă-manager-nor-conexiune

Utilizarea Steganos Password Manager în browserul dvs.

După ce ați adăugat parolele, veți interacționa în principal cu extensia și widgetul browserului. În mod implicit, Steganos afișează un widget enervant Windows Vista-esque în colțul din dreapta jos al ecranului, care oferă un meniu derulant al parolelor. Există, de asemenea, butoane pentru copierea numelui de utilizator și a parolei pentru fiecare cont.

Este vorba despre cea mai proastă implementare a unei completări de glisare și fixare pe care am văzut-o. Widget-ul este urât și nepoluant dacă ai o mulțime de parole. Vă recomandăm să respectați extensia browserului, dar aceasta are propria sa listă de probleme. 

Steganos-parolă-manager-browser extensie

Extensia este acolo pentru completarea automată, iar din testarea noastră, funcționează atâta timp cât ai o singură autentificare pentru URL-ul pe care îl activezi. Cu toate acestea, există câteva probleme cu mai multe conectări pentru aceeași adresă URL, deoarece Steganos nu oferă un meniu derulant în câmpul de intrare, cum ar fi NordPass (citiți recenzia noastră NordPass). 

De asemenea, nu puteți vedea parolele în extensia browserului. În plus, trebuie să aveți aplicația desktop care funcționează în fundal, cu cheia corespunzătoare deschisă pentru ca extensia să funcționeze. 

Există prea multe cercuri inutile pe care trebuie să le parcurgi pentru a face Steganos practic. Cu toate că adăugarea parolelor nu este neîntreruptă, utilizarea Managerului de parole este alături de insuportabil. 

Crashes Galore

În timpul testării noastre, am întâlnit o serie de probleme de performanță cu aplicația Windows 10. Când dăm clic pe aplicație după ce a fost deja deschisă, am primit un mesaj de eroare, mai degrabă decât deschiderea ferestrei. Acest lucru este frustrant, având în vedere că Managerul de parolă nu se reduce la bara de activități. 

Mai rău decât atât, însă, a fost o mulțime de ori aplicația pur și simplu a încetat să funcționeze. În timpul testării noastre, a fost dificil să recreăm prăbușirile cu nicio consistență, astfel încât nu am putut identifica nici o problemă. Acestea fiind spuse, nu am avut niciodată această problemă cu niciun alt administrator de parole.

Securitate

Cu puținele informații oferite de Steganos, se pare sigur, se potrivesc cu criptarea AES de 256 biți și o serie de opțiuni de autentificare cu doi factori. De asemenea, nu are multe dintre problemele de securitate văzute la alți manageri de parole, deoarece totul este stocat local. Acestea fiind spuse, trebuie să vă bazați pe securitatea propriului sistem și a serviciului de stocare în cloud pe care îl utilizați. 

Înainte de a ajunge la rău, să începem cu binele. Steganos nu are un proces de autentificare, care ocolește cel mai mare risc de securitate cu alți manageri de parole. În schimb, generează o cheie AES-256 bazată pe parola principală pentru brelocul dvs. (citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre asta). Puteți decripta bolta local, dar asta este. 

Folosind spațiul de stocare în cloud, puteți sincroniza automat fișierul cu cheie, dar numai dacă este criptat. Aceasta rezolvă majoritatea amenințărilor online cu care se confruntă administratorii de parole. Cu toate acestea, vă bazați pe serviciul de stocare în cloud pe care îl utilizați pentru a vă păstra datele în siguranță, ceea ce ar putea fi problematic. Vă recomandăm să folosiți un serviciu de stocare în cloud cu cunoștințe zero. 

Probleme cu PicPass și preocupări locale

Acum pentru rău. Steganos rezolvă problema autentificării, dar asta nu o face neapărat mai sigură. Fișierul dvs. de breloc este stocat local. Deși este criptat, dacă aveți un malware care rulează amok pe mașina dvs., fișierul este furat cu ușurință, ceea ce este la fel de rău ca o încălcare a datelor cu alți manageri de parole. 

Din această cauză, va trebui să aveți un antivirus solid care să vă privească spatele. Steganos vă ajută un pic cu o tastatură virtuală, dar dacă aveți un malware adânc, parolele dvs. sunt la fel de bune. Vă recomandăm cel mai mult Bitdefender. După cum puteți vedea în review-ul nostru Bitdefender, acesta este cel mai sigur software antivirus pe care l-am testat. 

Protecția locală este o problemă rezolvabilă, dar PicPass nu este. Nu recomandăm utilizarea PicPass în niciun caz. Modul în care funcționează este creând o parolă bazată pe o serie de imagini. Cu toate acestea, fiecare imagine valorează doar un caracter, iar aceste caractere sunt statice. 

Amintirea unei serii de opt imagini – numărul minim de caractere pe care i-am recomanda – este destul de greu, și să nu mai vorbim de o serie cu adevărat aleatoare a acestora.    

Cea mai mare problemă este că PicPass sugerează că veți primi o parolă sigură, în realitate, nu. În cele mai multe cazuri, primiți doar câteva caractere prestabilite, care este ușor de fisurat. La urma urmei, există un număr fin de combinații cu imaginile prezentate în PicPass, pe care orice hacker competent ar putea scrie un program pentru a le da seama.

A sustine

Având în vedere că Steganos oferă totul, de la aplicații de confidențialitate mobilă la software virtual de rețea privată, am avut mari speranțe de asistență. Din păcate, Steganos nu a livrat. 

Începând cu baza de cunoștințe, acesta se încarcă automat în limba germană, în ciuda faptului că este disponibil în engleză (Steganos colectează informații de bază ale site-ului, deci ar trebui să poată dicta limba pe baza adresei tale IP). 

Steganos-knowledgebase

Este dificil să accesați și bazele de cunoștințe, în special pentru utilizatorii care utilizează numai Managerul de parole. Deoarece nu aveți nevoie de un cont MySteganos, va trebui să navigați la pagina de contact prin subsolul site-ului web, unde există un link către baza de cunoștințe. Nu există o pagină de asistență accesibilă de pe site-ul principal. 

Însuși baza de cunoștințe este bine, deși un pic dificil de ocolit. Există doar 10 articole dedicate Password Manager, precum și un manual „primii pași”. Toate aceste intrări oferă doar detaliile necesare, nulitatea capturilor de ecran sau a altor elemente vizuale. Având în vedere cât de puține articole există, ne-ar fi plăcut să vedem ceva mai multă grijă. 

Pentru ajutor de sine, sunteți limitat la baza de cunoștințe. Steganos nu are forumuri comunitare sau nimic de acest fel. Mai mult, majoritatea articolelor sunt axate pe celelalte produse oferite de Steganos, astfel că găsirea drumului dvs. este dificilă. 

Contactarea lui Steganos

Contactarea Steganos este, de asemenea, o problemă. Puteți contacta prin e-mail, dar nu există un formular de contact sau nimic de acest fel. Timpul de răspuns este groaznic. Când am ajuns, un răspuns a durat aproape trei zile, ceea ce este inacceptabil. Având în vedere câte produse oferă Steganos, cel puțin ne-am aștepta la chat live, cel puțin.

Atunci când evaluăm un serviciu, ne uităm la opțiunile de contact și la resursele de auto-ajutor. Atâta timp cât un serviciu se descurcă bine într-una din acele zone, primesc o notă de trecere. În schimb, Steganos, cade pe ambele fronturi. Opțiunile de contact sunt limitate, serviciul este lent, iar baza de cunoștințe nu are detalii. În cele mai multe cazuri, va trebui să rezolvați problemele folosind inteligența. 

Verdictul

Steganos Password Manager, deși a primit nenumărate actualizări de-a lungul anilor, este același manager de parole barebones pe care l-am văzut din nou și din nou. Există câteva caracteristici unice, dintre care niciuna nu este la curent cu instrumente moderne de gestionare a parolelor, dar în afară de aceasta, Managerul de parole are puțin de oferit. 

Chiar și pentru gestionarea parolelor locale, există opțiuni mai bune. Având în vedere interfața subparului și suportul lipsit de licență al Managerului Parolelor, puteți obține chiar folosind doar software de criptare. 

Ce părere aveți despre această recenzie Steganos Password Manager? Instrumentul merită suficient pentru a garanta un proces gratuit? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me