Revizuirea RoboForm – actualizată în 2020

RoboForm Review

RoboForm este un manager ieftin de parole care prezintă o mulțime de opțiuni pentru persoanele care doresc să le modifice. Interfața nu este însă pentru toată lumea, așa cum puteți citi în recenzia noastră completă RoboForm.


Roboform-coloană-editor

RoboForm-editor

RoboForm-căutare

RoboForm-securitate-centru

RoboForm-settings

Anterior

Următor →

RoboForm este în permanență în discuție pentru cel mai bun ghid pentru administratorul de parole, oferind un preț redus și funcții pe care nu le-am mai văzut niciodată. Acestea fiind spuse, are câteva probleme legate de capacitatea de utilizare. Dacă sunteți dispus să priviți peste interfața oarecum datată, veți găsi unul dintre cei mai flexibili manageri de parole. 

În această recenzie RoboForm, vom face o scufundare profundă în serviciu după ce am achiziționat o licență. De la autentificarea RoboForm până la importarea parolelor noastre, vom acoperi experiența noastră cu capacitatea de utilizare, caracteristicile, securitatea și multe altele, înainte de a da verdictul nostru. 

Pentru răspunsul scurt, RoboForm este una dintre opțiunile mai bune de acolo. Securitatea și caracteristicile sunt cele două puncte forte ale acesteia, deși interfața utilizatorului nu va fi ceașca de ceai a tuturor. Din fericire, nu trebuie să ne luăm cuvântul pentru asta. Având un plan gratuit generos și o politică de rambursare de 30 de zile, nu există niciun motiv să nu-i oferim lui RoboForm o fotografie. 

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru RoboForm

Caracteristici

RoboForm are o mulțime de caracteristici, deși multe dintre ele pot să nu fie aparente la început. Utilizatorii de putere pot folosi numeroasele setări ale RoboForm, care oferă o experiență extrem de flexibilă. Atâta timp cât sunteți dispus să vă confruntați cu configurarea aplicației după bunul plac, RoboForm este unul dintre cei mai densi manageri de parole din jurul. 

Există în special două caracteristici care subliniază clar această idee. Primul este căutarea. Puteți personaliza de fapt modul în care reacționează RoboForm la frazele introduse în câmpul de căutare. Când faceți maparea tastelor funcționale, puteți lansa automat o căutare din motorul de căutare la alegere, folosind fraza introdusă. 

RoboForm-căutare

Amestecarea încrucișată de aplicații nu se încheie nici acolo. RoboForm acceptă completarea automată pentru aplicațiile Windows, chiar și pe planul gratuit. Este demn de remarcat faptul că completarea automată este specifică pentru aplicațiile Windows, nu doar pentru aplicațiile care rulează pe Windows. 

Rotunjirea caracteristicilor standard este accesul offline. Spre deosebire de managerul de parole Steganos, care te obligă să rămâi offline, RoboForm îți oferă opțiunea. Deși criptarea se întâmplă local indiferent de alegerea pe care o faceți, puteți decide dacă seiful criptat se sincronizează cu serverele RoboForm sau rămâne local.

Caracteristici noi în RoboForm 8

Cea mai recentă versiune de RoboForm a adăugat o serie de funcții noi, retrogradând lista de funcții RoboForm 7 la planul gratuit. Există o mulțime de mici modificări, atât la interfața de utilizator, cât și la capacitatea de utilizare generală. Cu toate acestea, versiunea 8 aduce cu sine o serie de funcții suplimentare. 

Cea mai importantă caracteristică nouă este distribuirea sigură. Abonații la planul Everywhere pot partaja intrări individuale și foldere întregi, toate printr-o conexiune criptată. 

De asemenea, puteți specifica destinatarii cu acces de urgență, care vă pot accesa contul în cazul în care sunteți blocat. Pentru ambele funcții, destinatarul are nevoie doar de un cont RoboForm gratuit. 

Noua noastră caracteristică preferată este centrul de securitate, care oferă un audit de parole pentru toate conturile. În aplicația pentru desktop, RoboForm vă va oferi un scor general de securitate bazat pe datele de acreditare pe care le-ați stocat. În plus, centrul de securitate arată cât de vechi au parolele dvs. și dacă aveți parole reutilizate. 

RoboForm-securitate-centru

Prezentare generală a caracteristicilor RoboFrom

Logo RoboFormwww.roboform.com

Începe de la 199 USD pe lună Toate planurile

Securitate

2FA

Criptarea
AES-256

Zero-cunoaștere

2FA chei

Analiza securității

Sincronizare multi-dispozitiv

Backup și recuperare

Aplicații pentru mobil

Schimbător de parolă

Generator de parolă

Extensia browserului

Completarea automată

Formular de completare automată

Interfață de utilizare a browserului

UI pentru desktop

E-mail

Chat live

Telefon

Centru de ajutor

Forum

Suport 24/7

Mai Mult

Plan gratuit

Prețuri

RoboForm este unul dintre cele mai ieftine manageri de parolă din jur, oferind oferte excelente pentru persoane și familii deopotrivă. Totuși, accentul RoboForm este la scară mică. Deși există un plan de afaceri disponibil, prețul se mărește rapid și oferă puțin în calea integrărilor terților. 

Ca o notă generală, RoboForm oferă abonamente pentru un, trei și cinci ani, indiferent de planul pe care îl alegeți. Cu toate acestea, sunt mai mici reduceri. De exemplu, achiziționarea a cinci ani din planul „Everywhere” oferă o reducere de 16%, scutind cu ceva mai mult de 1,50 USD pe lună.. 

Prețul din tabelul de mai sus este dacă cumpărați un an, dar chiar și atunci, RoboForm este ieftin. Un plan de pretutindeni costă doar timid de 2 dolari pe lună, punând în eroare rata lunară de 5 dolari a Dashlane (citiți recenzia Dashlane). 

Planul Family oferă, de asemenea, o valoare excelentă, cu cinci licențe Everywhere pentru mai puțin de 4 dolari pe lună (care sunt chiar mai ieftine decât 1Password). De fapt, planul Family a obținut un nod din cel mai bun manager de parole pentru ghidul familiilor.

Disecarea RoboForm Free

RoboForm Free este copilul vedetă pentru majoritatea utilizatorilor, deși oferă oferte de stocare nelimitată a parolei, asistență multiplă platforme și centrul de securitate RoboForm gratuit. Acestea fiind spuse, a fost nevoie de un backseat la LastPass în cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole. Din păcate, planul gratuit al lui RoboForm nu are sincronizare cu mai multe dispozitive. Totuși, merită aruncată o privire. RoboForm nu vă limitează intrările la sfârșitul liber al lucrurilor, spre deosebire de, spune, cheia adevărată, despre care puteți afla în recenzia noastră cu cheie adevărată. Mai mult, acceptă Android și iOS, ceea ce o face o alegere excelentă pentru protejarea parolelor pe dispozitivul mobil. Puteți afla mai multe despre asta în cel mai bun manager de parole pentru ghidul iOS.

Bunătăți în RoboForm peste tot

Deși planul gratuit este atractiv, RoboForm include câteva suplimente în abonamentul său plătit Oriunde. Cea mai importantă adăugare este sincronizarea cu mai multe dispozitive. Folosind serverele RoboForm, puteți accesa cablul criptat pe orice dispozitiv, atât timp cât vă amintiți parola de master. Sincronizarea servește, de asemenea, pentru a face rezervă copertului criptat. 

Sunt prezente și unele îmbunătățiri ale calității vieții, dintre care cea mai notabilă este accesul la web. În loc să folosiți extensia Chrome, puteți să vă autentificați și să accesați contul RoboForm din orice browser web. Planul Everywhere acceptă, de asemenea, autentificarea în doi factori, adăugând un nivel de securitate accesului online.

În ciuda oferirii unui plan gratuit, RoboForm are, de asemenea, o politică de rambursare de 30 de zile pentru planul “Everywhere”. Atâta timp cât anulați în primele 30 de zile, întregul dvs. abonament va fi rambursat, indiferent de durata achiziției. Acestea fiind spuse, planul gratuit servește în locul oricărui proces gratuit de RoboForm Everywhere. 

Ușurința în utilizare

RoboForm prezintă un proces de configurare simplu și o mulțime de flexibilitate, punându-l într-o ligă proprie în comparație cu alte aplicații de gestionare a parolelor. Cu toate acestea, aceste opțiuni îndepărtează uneori experiența generală a utilizatorului. Deși nu este dificil de utilizat, RoboForm se luptă în prezentarea unor cuvinte de parolă mari într-o manieră ușor digerabilă.

Instalarea Roboform 8

Dacă rămâneți cu un plan gratuit sau măcar încercați unul, există puțină încurcătură în a vă configura. De pe pagina principală, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe „obțineți RoboForm”. Nu există nicio pagină de înscriere sau confirmări deranjante. Mai degrabă, cea mai recentă descărcare pentru sistemul dvs. de operare începe imediat. 

RoboForm-home-page

Instalatorul este mai implicat, dar într-un mod bun. Pe lângă faptul că veți configura aplicația locală, instalatorul va activa, de asemenea, extensia la alegerea Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox și Opera. Puteți alege, de asemenea, să completați și să salvați câmpurile RoboForm din aplicațiile Windows.  

Veți găsi alte opțiuni de personalizare în locul în care vă salvați autentificările, care nu sunt acordate de majoritatea administratorilor de parole. În comparație cu alte instrumente, aceste setări avansate par atât de simple, deși le vedem foarte rar. Vă permite să le schimbați în timpul instalării face ca procesul de a începe să se simtă mult mai fluid. 

Editorul RoboForm

Editorul RoboForm este hub-ul local pe care îl veți folosi pentru gestionarea parolelor. Cu toate acestea, programul are câteva probleme. Deși nu este datat în mod inerent din punct de vedere estetic, capacitatea de utilizare este slabă. RoboForm folosește o ierarhie de folder Windows-esque care vă prezintă autentificările într-un mod neplăcut. 

RoboForm-editor

Puteți organiza după folder, dar dacă importați dintr-un browser, totul este descărcat într-o singură pagină. Deși editorul RoboForm se încadrează în comparație cu alți manageri de parole din punct de vedere al utilizabilității, excelează în opțiuni. 

Aspectul nu este singurul lucru pe care RoboForm îl are în comun cu Windows Explorer. RoboForm poate face, de asemenea, lucruri precum gestionarea mai multor ferestre ale editorului simultan, ceea ce un alt administrator de parole nu poate face. Puteți chiar personaliza ce câmpuri apar în ecranul principal, permițându-vă să curățați o parte din dezordine care există acolo implicit. 

Roboform-coloană-editor

Săparea în setări dezvăluie și mai multe opțiuni. RoboForm vă oferă un control granular asupra a aproape orice. Pe lângă personalizarea modului de funcționare automată și automat, puteți programa comenzi rapide de la tastatură și chiar personaliza acțiunile listei de căutare din meniul de setări. Acest nivel de personalizare nu este asociat cu orice altă aplicație de gestionare a parolelor. 

RoboForm-settings

Folosirea RoboForm pentru Chrome

Extensia RoboForm Chrome este cam încurcată. La suprafață, este bine, prezentând câteva categorii, unele opțiuni și centrul de securitate. Cu toate acestea, deschiderea listei de parole vă arată literalmente totul, extinzând dimensiunea modestă a extensiei pentru a umple întreaga fereastră a browserului. 

RoboForm-crom-extensie-expandat

Pe scurt, nu vă așteptați să vă organizați intrările în aplicația Chrome. Este doar acolo pentru completarea automată, sincronizarea și generarea parolelor. Generatorul de parole este un instrument interesant, deschizând o a doua fereastră cu noua parolă și vă permite să o glisați și să o fixați. 

RoboForm-parolă-generator de

Între extensia Chrome și aplicația Windows, RoboForm este puțin încurcat. Dată în anumite părți, dar modernă în altele, RoboForm excelează prin opțiuni și personalizare, deși nu întotdeauna prezintă informații în cele mai bune moduri. Nu este cea mai proastă experiență de utilizator pe care am avut-o – citiți recenzia noastră LogMeOnce pentru asta – dar este departe de cele mai bune.

Securitate

RoboForm, din fericire, oferă o hârtie albă de securitate care detaliază toate elementele complicate ale structurii sale de securitate. Totul este așa cum trebuie, RoboForm folosind AES-256 pentru criptarea simetrică pe întreaga voastră (citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre asta). 

În loc să criptați fișierele individual, așa cum fac unele programe de criptare, întreaga voastră este blocată în spatele unei singure chei AES-256. Acea cheie este generată de parola dvs. principală, care necesită RoboForm să aibă cel puțin opt caractere cu cel puțin patru caractere non-numerice. 

Cu toate acestea, RoboForm nu vede niciodată parola principală. Mai degrabă, cheia dvs. este generată folosind PBKDF2 cu funcția de hash SHA-256 și o sare de 32 de octeți. Rezultatul este folosit pentru autentificarea contului. 

Dacă acest lucru este pentru tine, dezvăluiți-l. Un hash este un algoritm unidirecțional care nu poate fi decriptat. În mod esențial, RoboForm vede un pachet de caractere aleatorii, care se potrivește cu o bază de date pentru a vă autentifica contul. Parola ta principală nu este niciodată văzută de nimeni în afară de tine.

A fost piratat RoboForm?

Nu, RoboForm nu a fost hacked, ceea ce reprezintă un suflu de aer proaspăt comparativ cu concurenții săi Abine Blur și LastPass (citiți recenzia noastră Blur). În loc să se ascundă de întrebare, RoboForm o adresează deschis. Puteți găsi un răspuns la ce se întâmplă dacă RoboForm este hacked direct pe pagina sa de securitate, precum și într-un interviu cu VP de marketing RoboForm în 2011. 

S-au schimbat multe în cei nouă ani de la acel interviu, dar unul dintre conceptele de bază rămâne intact. Deși RoboForm oferă sincronizare cu mai multe dispozitive – care vă permite să extrageți informații din cloud-ul lui RoboForm – nu este necesar. Similar cu Sticky Password, RoboForm oferă acces offline la parolele tale. 

Deoarece totul este criptat local, sunteți încă protejat. Cu toate acestea, procesul de trimitere a bazei de date criptate către server este eliminat, ceea ce este cea mai mare amenințare pentru administratorii de parole.

A sustine

RoboForm oferă asistență gratuită în orice ora, răspunzând solicitărilor indiferent de ora zilei, deși pretutindeni abonații primesc prioritate față de cele gratuite când vine vorba de e-mail. Membrii plătitori au acces și la serviciul de chat, dar din păcate este limitat, de luni până vineri, în timpul programului de lucru. 

În mod fericit, puteți găsi o mulțime de răspunsuri în baza de cunoștințe. La fel ca aplicația locală, baza de cunoștințe este o confuzie cu elemente bune și rele. Fața este atractivă, RoboForm expunând articole în secțiuni ușor digerabile. Dacă faceți clic pe o secțiune este afișat pur și simplu o listă de subiecte. 

RoboForm-knowledgebase

De asemenea, manualul de utilizare, care acoperă tot ce ține de aplicație, este aruncat pe o singură pagină. Aceste resurse de auto-ajutor sunt bune, oferind o mulțime de detalii și capturi de ecran. Cu toate acestea, la fel ca celelalte instrumente ale lui RoboForm, prezentarea ar putea fi mai bună.

Verdictul

RoboForm Everywhere este un abonament demn, chiar dacă versiunea gratuită este mai atractivă la prima vedere. Pentru mai puțin de concurență, RoboForm merge de la cap la cap cu funcții, deși interfața ar putea folosi unele modificări. Dincolo de aspectul datat, RoboForm impresionează cu câteva instrumente unice și personalizare nesfârșită. 

Ce părere aveți despre RoboForm? Aveți de gând să luați planul gratuit pentru rotire? Spuneți-ne cum merge în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map