Revizuirea încețoșării – actualizată în 2020

Recenzie încețoșare

Blur este un manager de parolă ușor de utilizat, care îi răsplătește pe cei cu o mentalitate set-it-and-uită-o. Proiectarea sa cu oase goale funcționează în fundal, dar altfel nu oferă multă flexibilitate. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră blur completă.


blur-Slider1

blur-slider2

blur-slider3

blur-slider4

blur-slider5

Anterior

Următor →

Abine Blur este un manager de parolă care se potrivește foarte bine, oferind o abordare unică asupra caracteristicilor de confidențialitate și a unui plan gratuit generos. Cu toate acestea, îi lipsește cotletele pentru a ajunge în lista noastră de cei mai buni manageri de parole. De la o interfață disociată la o încălcare a datelor care a avut loc cândva în 2018, Blur are unele probleme care sunt prea mari pentru a ignora. 

În această recenzie de neclaritate, vom expune experiența noastră, acum după ce am preluat aplicația. După înregistrarea online, așa cum ar face orice client plătitor, am lansat un cont incognito pentru a judeca serviciul cât mai aproape și personal. Prin această recenzie, vom aborda experiențele noastre cu capacitatea de utilizare, securitate și caracteristici, toate înainte de a da verdictul nostru. 

Întrucât o companie s-a concentrat pe confidențialitate, oferind instrumente precum DeleteMe, se pare că intențiile lui Abine sunt la locul potrivit. Cu toate acestea, execuția Blur are unele probleme. Deși ne plac caracteristicile aplicației, contextul care înconjoară aceste funcții prezintă adesea mai multă dificultate decât merită. Nu mai vorbim de prețul absolut nebun.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru blur

Caracteristici

Blur este mai mult decât un simplu manager online de parolă și oferă o serie de instrumente de confidențialitate demne de numele Abine. Deși DeleteMe – instrumentul de curățare online al lui Abine – nu este inclus în Blur, o serie de alte funcții de confidențialitate sunt. Fără taxe suplimentare, vă puteți proteja cărțile de credit și puteți bloca trackerele site-ului. 

Există trei aspecte care alcătuiesc setul de caracteristici Blur, primul dintre acestea fiind gestionarea parolelor. Totuși, încețoșarea nu are nimic special. Puteți stoca parole, adrese, cărți de credit și identități, dar nimic altceva.

În afară de a omite funcțiile de stocare și partajare a notelor din trecut, Blur nu are niciun fel de analiză a contului (deși este de remarcat că puteți adăuga note la anumite conturi). Puteți vedea parolele reutilizate din pagina de conturi, dar nu vi s-a oferit un rating general de securitate, precum Dashlane sau LastPass. 

blur-parolă pagină

Mascare telefon și card

Una dintre cele mai mari caracteristici care diferențiază Blur de alte instrumente de gestionare a parolelor este funcționalitatea sa de mascare. Puteți ascunde adrese de e-mail, numere de telefon și chiar cărți de credit în spatele unui perete fals, afișând informații false care redirecționează către o locație reală. De exemplu, un e-mail mascat poate arăta ca [email protected]

mascat-estompare-mail

Funcționalitatea de mascare este de anvergură, permițându-vă să vă înscrieți pe site-uri discutabile online, fără a risca datele dvs. personale. Cărțile mascate sunt totuși interesante. Spre deosebire de cărțile de credit virtuale, care leagă pur și simplu informațiile false cu datele dvs. reale ale cardului de credit, Blur vă oferă o limită. 

Când configurați o carte de credit mascată, va trebui să introduceți cât plătiți să cheltuiți. Acest card este bun numai pentru achiziția respectivă. Cu toate acestea, din fericire, puteți genera carduri de credit mascate din mers folosind detaliile cărții de credit și extensia browserului Blur. 

Blocare tracker cu extensia browserului blur

Rotunjirea trio-ului de funcții Blur este un blocant de urmărire. După cum subliniem în cele 99 de instrumente gratuite pentru protejarea ghidului dvs. de confidențialitate, urmărirea încrucișată a browserului este una dintre cele mai mari amenințări la adresa datelor dvs. personale. Din fericire, trackerele sunt blocate automat cu extensia Blur, de care aveți nevoie pentru completarea automată. 

estompare browser-extensie

Deși există o mulțime de alte extensii de browser care blochează trackerele, Blur îl include gratuit cu orice utilizator. Desigur, puteți opri această funcționalitate, dar nu există niciun motiv. Pe lângă faptul că blochează trackerele cross-site, Blur păstrează și o înregistrare a numărului de trackere blocat în fiecare zi, pe care le puteți vizualiza în tabloul de bord al contului.. 

blur-tracker-istorie

Prezentare generală a caracteristicilor încețoșate

Logo blurdnt.abine.com

Începe de la 325 dolari pe lună Toate planurile

Securitate

2FA

Criptarea
AES-256

Zero-cunoaștere

2FA chei

Analiza securității

Sincronizare multi-dispozitiv

Backup și recuperare

Aplicații pentru mobil

Schimbător de parolă

Generator de parolă

Extensia browserului

Completarea automată

Formular de completare automată

Interfață de utilizare a browserului

UI pentru desktop

E-mail

Chat live

Telefon

Centru de ajutor

Forum

Suport 24/7

Mai Mult

Plan gratuit

Prețuri

Cu un plan gratuit nelimitat și o mulțime de funcții, Blur arată ca un pariu sigur, în special în comparație cu alți manageri de parole gratuite. Cu toate acestea, spre deosebire de LastPass, despre care puteți citi în recenzia noastră LastPass, Blur nu oferă sincronizare cu mai multe dispozitive pentru finalul gratuit al lucrurilor. Asta te obligă să intri într-un plan costisitor.

Există două opțiuni, Basic și Unlimited, deși majoritatea clienților plătitori ar trebui să respecte planul Unlimited. Elementul de bază este mai ieftin, costând puțin peste 3 dolari pe lună atunci când este facturat anual, dar nu vine cu caracteristica mascată a cardului de credit. În schimb, va trebui să plătiți o taxă de 2 USD pe card care este sub 100 USD și o taxă de 1,5% pentru orice card de peste 100 USD. 

Planul de bază este în conformitate cu alți manageri de parole, costând puțin mai puțin decât Dashlane și puțin mai mult decât Keeper (citiți recenzia Dashlane). Cu toate acestea, există o creștere semnificativă a prețurilor atunci când mergeți cu Unlimited. Pe lângă faptul că are un ciclu de facturare lunar, Unlimited vine cu toate cărțile mascate pe care le-ați putea dori, fără taxe suplimentare. Cu toate acestea, 15 dolari pe lună reprezintă o rată fără precedent. Chiar și planul Premium Plus de 10 dolari al Dashlane – care vine cu o rețea privată virtuală, protecție împotriva furtului de identitate și monitorizare web întunecată – arată modest în comparație. Blur are o mulțime de caracteristici, dar plătiți o primă considerabilă pentru ele în planul său nelimitat.

Planuri de blur gratuite și de afaceri

Planul gratuit este impresionant, deși nu este la nivelul unui serviciu precum Sticky Password (citiți recenzia noastră Sticky Password). Obțineți o stocare nelimitată a parolei, dar numai pe un singur dispozitiv. Copiile de rezervă și sincronizarea sunt rezervate abonaților plătitori. Totuși, Abine include funcția sa de e-mail mascată și blocarea trackerului. Planul gratuit vine, de asemenea, cu un proces de 30 de zile de Unlimited. 

Cu toate acestea, nu există planuri de afaceri. Un serviciu precum Zoho Vault este, în general, mai potrivit pentru magazinele mijlocii și mari, deși întreprinderile mici ar putea profita de caracteristicile de mascare ale Blur. 

Indiferent, toți utilizatorii noi se pot odihni ușor cu o fereastră de rambursare de 14 zile. În ciuda oferirii unui plan gratuit, Blur vă permite, de asemenea, să vă primiți banii înapoi în două săptămâni de la achiziționarea unui abonament, fără întrebări.

Ușurința în utilizare

Înscrierea pentru Blur este, bine, o neclaritate. Trebuie doar să introduceți adresa de e-mail și o parolă și imediat veți fi lansat pe tabloul de bord. În unele moduri, acest proces este excelent, deoarece sunteți în funcțiune în câteva secunde. Cu toate acestea, lipsa de ținere a mâinilor se poate dovedi problematică pentru tehnofobe. 

încețoșării tabloul de bord

Site-ul în sine prezintă și câteva obstacole. Nu există de fapt un site web blur. Mai degrabă, puteți cumpăra Blur pe site-ul web al lui Abine. Provocarea vine din faptul că Abine vorbește și despre DeleteMe acolo, trecând peste o pagină de prețuri și caracteristici tradiționale pentru un design cu o singură foaie. 

Blur este ușor de utilizat odată ce treceți pe site, totuși, oferind un aspect eficient pentru numeroasele sale caracteristici. Tabloul de bord pe care îl primiți prezintă patru categorii principale: „conturi”, „portofel”, „mascare” și „urmărire”. Puteți extinde aceste secțiuni dacă căutați ceva, în special, să spuneți, identitățile sau cărțile dvs. de credit. 

Încețoșate extins

Importarea și organizarea conturilor

Pagina de conturi este cea în care ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului, care este echipată cu o listă de parole și numărul acestora pe care le-ați refolosit. Dacă începeți de la zero, faceți clic pe butonul „cont nou” vă va începe. Puteți adăuga informațiile dvs., genera o parolă direct pe pagină și chiar adăugați o etichetă. 

blur-nouă parolă

Pentru noi, deoarece am folosit alți manageri de parole, am sărit în fila import. Utilizatorii încețoși pot importa parola de la alți manageri de parole, inclusiv KeePass și, pot arunca conturile într-un fișier CSV generic. Cu toate acestea, nu există tutoriale despre cum să realizați acest proces în pagina de import. 

Am importat cele 297 de conturi din LastPass fără probleme. Blur a mers chiar și până a sări peste intrările duplicate, având grijă de o curățare atât de necesară către bolta noastră LastPass. Acestea fiind spuse, nu puteți dezactiva această setare, astfel încât este posibil ca anumite intrări să fie ignorate dacă sunt marcate ca duplicat. 

Cu toate acestea, vi se oferă flexibilitate în importul parolelor. În loc de a lua structura CSV ca lege, Blur vă permite să schimbați câmpurile generale pentru intrările dvs. De exemplu, dacă a preluat în mod accidental parolele ca nume de site, puteți modifica coloana astfel încât totul să importe corect. 

încețoșării import

Săparea în setările încețoșării

Deși veți petrece cea mai mare parte a timpului în pagina contului Blur, există alte funcții ascunse în setările sale. Cel mai evident loc pentru a privi este zona de „mascare”, unde puteți configura carduri de credit mascate, e-mailuri și numere de telefon. Mascarea prin e-mail este disponibilă tuturor, deși mascarea telefoanelor și cărților de credit este rezervată abonaților nelimitați. 

În afară de asta, Blur nu are prea multe setări. Puteți configura 2FA și puteți vizualiza fraza de rezervă pe pagina cu setări, pe care o vom acoperi în secțiunea următoare. Cel mai important, puteți gestiona locul în care sunt stocate conturile dvs. pe pagina cu setări. 

încețoșării setări

În mod implicit, Blur vă stochează conturile pe serverele sale, astfel încât să se poată sincroniza pe dispozitivele dvs. Cu toate acestea, puteți opta pentru a vă depozita conturile la nivel local dacă sunteți îngrijorat de o încălcare a datelor. Din păcate, aceasta este o preocupare la care va trebui să te gândești la Blur.

Utilizarea extensiei Chrome blur

Pentru cât de de bază este tabloul de bord online, extensia Chrome Blur este foarte robustă. Este utilizat în principal pentru completarea automată, pentru detectarea câmpurilor de conectare ori de câte ori aterizați pe un site. Cu toate acestea, puteți personaliza modul în care Blur vede aceste câmpuri. De exemplu, dacă extensia alege din greșeală că un câmp de parolă este destinat pentru e-mailul dvs., îl puteți modifica cu extensia.

blur-extensie-settings

Extensia deschide, de asemenea, o mulțime de setări per site. În funcție de pagina pe care o activați, puteți activa sau opri completarea automată, captura automată, mascare prin e-mail și multe altele. Deși gestionați aceste setări în mod implicit pe site, le puteți aplica în mod universal.

blur-extensie-site-ul setările

Securitate

Abine nu are documentații ample despre structura sa de securitate, spre deosebire de alți manageri de parole, însă, din ceea ce putem obține, este similar cu alte instrumente. Preocuparea nu este modul în care Abine vă gestionează datele; totul pare intact acolo. Mai degrabă, este o încălcare îngrijorătoare de securitate care a apărut acum puțin peste un an. 

Înainte de a ajunge la asta, hai să scoatem bitul tehnic. Vaultul dvs. de parolă este criptat cu AES-256, care, după cum puteți citi în descrierea noastră de criptare, este practic un Fort Knox virtual. Cheia care deblochează bolta criptată AES-256 este derivată de la parola dvs. principală, despre care Blur nu cunoaște zero. 

În schimb, datele dvs. sunt criptate local înainte de a fi trimise pe serverele Blur. Acest proces, denumit adesea găzduire cu dovadă de gazdă, vă asigură că Abine nu poate vedea niciodată conținutul bolții. 

Abine nu vede niciodată și nu stochează parola principală, ceea ce este excelent pentru securitate. Totuși, asta înseamnă și că va trebui să vă amintiți parola principală dacă doriți să decriptați datele. 

Resetarea parolelor nu este posibilă, sau cel puțin nu este posibilă în sensul tradițional. În loc să resetați doar parola, Blur oferă o parolă de rezervă. Această parolă, care este formată din 10 sau mai multe cuvinte aleatorii, este utilizată pentru a reseta parola principală în cazul în care o uitați. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți parola de rezervă. 

blur-backup-frază de acces

Incalcarea datelor de neclaritate

În sfârșitul anului 2018, Abine a anunțat că a descoperit o încălcare a datelor pe serverele sale. Această încălcare, care a afectat aproximativ 2,4 milioane de utilizatori, a expus adrese de e-mail ale utilizatorului, indicii de parolă, adrese, prenume și nume, precum și parole criptate. Deși nu au fost compromise parolele în format de text, Blur a cerut utilizatorilor să își schimbe parola principală. 

Nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță ce a fost expus. Ce știm este că nicio informație stocată după ianuarie 2018 nu a fost compromisă. Abine a aflat despre încălcarea din decembrie 2018 de la un cercetător de securitate. Pe baza acestei cronologii, este posibil ca încălcarea să fi avut loc cândva în 2017. 

Nu vom reduce aici cuvintele: volumul de date pe care Blur îl poate stoca face o încălcare foarte în pericol. Abine susține că nicio informație a utilizatorilor nu a fost compromisă până la dezastru. Acestea fiind spuse, o încălcare la această scară nu trebuie luată ușor. 

Deși Blur nu este singurul manager de parole care a suferit un astfel de atac, problema este de obicei ocolită din cauza criptării plasate pe seiful unui utilizator. Cu toate acestea, ca instrument de confidențialitate, Blur are capacitatea de a stoca cardurile dvs. de credit, adresele de e-mail și numerele de telefon în scopuri de mascare.

Lucrul cu informații limitate

Dorim să subliniem că, atunci când vine vorba de structura sa de securitate, nu putem evalua decât informațiile pe care Blur le oferă publicului. Din păcate, în afara algoritmului principal utilizat pentru criptarea datelor dvs. și a unor opțiuni de autentificare cu doi factori, știm foarte puțin despre modul în care funcționează Blur la nivel tehnic. 

Conceptele generale de securitate sunt solide, dar Blur nu dezvăluie procesul autentificării contului. Acesta este un punct cheie în evaluarea unui manager de parole, așa cum am văzut în recenzia noastră 1Password. Abine nu are o carte albă sau orice altă documentație tehnică, așa că tot ce putem face este să presupunem, care este o poziție în care nu ne place niciodată să fim.

A sustine

Blur oferă un sistem de asistență destul de simplu, cu chat live și e-mail la secțiunea gata, precum și o secțiune de întrebări frecvente. Totuși, contactul direct cu Abine este cel mai sigur pariu. După ce am ajuns să vorbim live chat, am primit un răspuns util în câteva minute, care este departe de resursele sale de auto-ajutor. 

Există o întrebare frecventă și, dacă credem că este „frecvent” partea acronimului, este sigur să presupunem că Abine primește o mulțime de întrebări. Întrebările frecvente sunt, sincer, o încurcătură. Deși există încercări clare de organizare a întrebărilor, totul este aruncat într-o singură pagină. Dacă doriți să imprimați întrebările frecvente, ar fi nevoie de 163 de coli de hârtie, primele șase dintre ele fiind dedicate cuprinsului. 

blur-faq

Apreciem atenția acordată detaliilor, mai ales având în vedere că majoritatea subiectelor sunt acoperite de capturi de ecran. Cu toate acestea, există cu siguranță un format mai bun pentru afișarea unei întrebări frecvente. Din fericire, există o bară de căutare, dar cu întrebări de formă lungă, o ușoară schimbare de expresie ar putea arunca întreaga căutare. 

Pentru cei care abia încep, există un manual de utilizare, care este mult mai scurt decât întrebările frecvente. Totuși, te uiți la o singură pagină cu toate informațiile care au fost trimise pe ea. Ceea ce este dezamăgitor este faptul că resursele de asistență Blur ar putea fi excelente. Formatul în care au fost prezentați se simte leneș și datat. 

blur-user-ghid

Verdictul

Neclaritatea este un mishmash de idei bune și execuție penibilă. Conceptul de bază – acela de a fi un manager de parole umplut până la capăt cu instrumente suplimentare de confidențialitate – funcționează bine. Cu toate acestea, site-ul web, resursele de asistență și tabloul de bord ar putea utiliza unele ajustări fine. Nu mai vorbim de încălcarea recentă a securității. 

În calitate de manager gratuit de parole, Blur este trecător, potrivindu-se cu funcțiile prin care alte instrumente de gestionare a parolelor au trecut în trecut. Cu toate acestea, plata pentru Blur este o întrebare înaltă. Prețul pentru planul Unlimited este mult mai mare decât orice alt administrator de parole, ceea ce ne este dificil să recomandăm Blur. 

Ce crezi despre Blur? Ai de gând să dai planului gratuit o lovitură? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map