Revizuirea Dashlane – Dashlane este în siguranță? – Actualizat 2020

Dashlane Review

Dashlane se remarcă printre concurența sa excelentă datorită numeroaselor sale caracteristici, interfeței excelente și a prețurilor prietenoase. Deși nimic nu este perfect, este destul de al naibii de aproape. Consultați recenzia noastră completă Dashlane pentru a vedea de ce o clasăm numărul unu.


dashlane-Slider1

dashlane-slider2

dashlane-slider3

dashlane-slider4

dashlane-slider5

Anterior

Următor →

Dashlane se află printre cei mai buni manageri de parole din jur, umplut cu funcții pe care alte opțiuni nu le pot face față. Cu toate acestea, mai mult decât atât, oferă o structură unică de securitate care vă păstrează contul în siguranță. În această recenzie actualizată Dashlane, vom analiza cea mai recentă versiune pentru a vedea dacă mai merită prețul. 

Dacă nu știți, Dashlane și-a majorat ratele de la 40 USD pe an la 60 dolari pe an în 2018, după lansarea versiunii șase. Această creștere a prețului a venit cu o serie de funcții noi, inclusiv o VPN și monitorizare web întunecată. În timpul acestei revizuiri, vom analiza noul preț și funcțiile, precum și verificarea securității, a capacității de utilizare și a asistenței. 

Deși Dashlane este mai scump decât alți manageri de parole, este mult mai robust. Funcțiile adăugate valorează mai mult decât un cuplu de dolari în plus pe lună. Din fericire, dacă nu puteți plăti, Dashlane are și un plan gratuit generos, așa că nu există niciun motiv să nu îl încercați. 

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Dashlane se bazează pe modelul tipic de manager de parole cu o serie de caracteristici unice. Se ramifică în alte domenii ale securității cibernetice, oferind un VPN, protecție împotriva furtului de identitate și hardware de autentificare cu doi factori (2FA). Acestea fiind spuse, Dashlane cere un preț ridicat pentru aceste funcții suplimentare. 

Caracteristicile de bază sunt contabilizate cu Dashlane, cu abonamentul dvs., incluzând sincronizarea cu mai multe dispozitive, stocarea nelimitată a parolelor și partajarea nelimitată a parolelor. Cu toate acestea, Dashlane are o mulțime de caracteristici unice, rivalizând cu cele ale lui Abine Blur, care, după cum puteți vedea în recenzia noastră Blur, are o listă solidă de funcții pe cont propriu.. 

Caracteristicile Dashlane includ un tablou de bord de securitate, care arată starea generală a parolei dvs., monitorizarea web închisă și protecția împotriva furtului de identitate. Deși nu este în concordanță cu un serviciu de protecție împotriva furtului de identitate precum IdentityForce (citiți recenzia noastră IdentityForce), Dashlane oferă monitorizare a creditului și 1.000.000 de dolari pentru protecția împotriva furtului de identitate.

dashlane-review-parolă-sănătate

Mai mult, Dashlane include o VPN, pe care o vom include în profunzime în secțiunea „securitate” de mai jos. Deși apreciem adăugarea, rețeaua privată virtuală pachetă nu este nimic în comparație cu cea mai bună alegere VPN a noastră ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN). 

Schimbătorul automat de parole al lui Dashlane

Pentru toate caracteristicile pe care Dashlane le oferă, cea mai unică este schimbătorul automat de parole. Cu un singur clic, vă puteți actualiza parolele pe mai multe site-uri web. Lista de site-uri acceptate este lungă, inclusiv Reddit, Citrix și Corel (citiți recenzia noastră Corel VideoStudio Ultimate și Citrix ShareFile). 

dashlane-review-parolă-changer

Schimbatorul automat de parole rezolvă una dintre cele mai mari probleme cu conturile online, aceea de a vă actualiza în mod constant parolele. Nu este însă fără riscuri. Pentru a vă schimba corect parola, vechea și noua parolă sunt pe scurt criptate pe serverele Dashlane.

Acestea fiind spuse, informațiile respective sunt stocate doar în memoria sistemului (RAM) pe toată durata operațiunii înainte de a fi spălate. Informațiile nu sunt niciodată stocate permanent. Chiar și așa, dacă sunteți îngrijorat cu privire la decriptarea parolelor dvs., chiar și temporar, nu trebuie să folosiți schimbătorul de parole. 

Prezentare generală a caracteristicilor Dashlane

Prețuri

Dashlane este unul dintre cei mai scumpi manageri de parolă din jur, dar merită costul suplimentar. Înrădăcinată cu caracteristici, Dashlane asigură că câțiva dolari în plus pe care îi cheltuiți în fiecare lună nu vor fi risipiți. Acestea fiind spuse, dacă căutați un manager de parole standard, există opțiuni mai ieftine. 

Planul standard plătit, Premium, vine cu funcțiile pe care le așteptați de la orice administrator de parole. Acceptă înregistrări și partajare nelimitate – inclusiv atât parole obișnuite, cât și informații despre cardul de credit – sincronizare multi-dispozitiv și stocare securizată a fișierelor. Cu toate acestea, este cu aproximativ 2 dolari mai scump pe lună decât concurența – citiți recenzia noastră 1Password pentru un exemplu – și asta datorită caracteristicilor suplimentare. Citiți versiunea noastră Dashlane vs. 1Password pentru a vedea cum se compară cei doi.

Planul Dashlane Premium include monitorizare web închisă, un VPN și suport pentru YubiKey. Deși aceste caracteristici sunt binevenite, acestea ar trebui să fie opționale. Dashlane percepe de două ori mai mult decât Keeper și justifică costurile suplimentare (citiți recenzia noastră pentru Keeper). Cu toate acestea, dacă nu sunteți pe piață pentru o VPN sau monitorizare web închisă, acești bani vor risipi. 

De două ori mai mare decât prețul, vă puteți abona la planul Premium Plus, care include toate caracteristicile Premium, precum și servicii de restaurare a identității, monitorizare de credit și 1.000.000 USD în asigurare de furt de identitate. Costul este ridicat pentru un manager de parole, dar în comparație cu alegerile din cel mai bun ghid de protecție împotriva furtului de identitate, prețul nu este rău. 

Indiferent de nivelul pe care îl alegeți, Dashlane oferă numai facturare anuală, ceea ce înseamnă că costul este în jur de 60 $ și respectiv 120 $ pentru Premium și respectiv Premium Plus. Deși ne-ar fi dorit să vedem un ciclu de facturare lunar, Dashlane oferă o garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât nu există niciun risc să vă înscrieți. 

Dashlane Free vs. Premium

Dashlane oferă, de asemenea, un plan gratuit, care a intrat în lista noastră de cele mai bune manageri de parole gratuite. Cu toate acestea, nu a reușit să învingă LastPass, așa cum puteți vedea în recenzia LastPass și în meciul Dashlane vs. LastPass. Deși apreciem planul gratuit al lui Dashlane, acesta este limitat în mai multe moduri în comparație cu Premium. 

Planul gratuit este limitat la un singur dispozitiv, ceea ce înseamnă că sincronizarea nu este în cauză și sunteți limitat la 50 de înregistrări. Nu este la fel de restrictiv ca și planul gratuit al McAfee True Key – citiți mai multe detalii despre McAfee True Key – dar nu este la fel de generos ca și alte planuri gratuite, respectiv cel de la LastPass..

Ușurința în utilizare

Dashlane este accesibil atât pentru începători, cât și pentru veterani, în ciuda faptului că este plin de funcții. Procesul de configurare perfectă face clar ceea ce trebuie să faceți, iar organizarea intrărilor dvs. este la fel de simplă sau complexă pe cât doriți să fie. Cu toate acestea, Dashlane echilibrează impresionant usabilitatea și funcționalitatea. 

Nu trebuie să vă înscrieți la un cont înainte de a descărca Dashlane. Din pagina principală, tot ce trebuie să faceți clic este butonul „să începem” în colțul din dreapta sus. Dashlane va descărca automat aplicația Windows, cu o opțiune de descărcare a aplicației macOS. De acolo, puteți crea un cont. 

dashlane-review-create-cont

După ce v-ați înscris pentru un cont gratuit, Dashlane vă va trimite într-un scurt tur al funcționalității sale, explicând de ce este capabil și ce face pentru a vă păstra parolele și informațiile despre cardul dvs. de credit. Cu toate acestea, mai mult decât atât, va trece prin browsere pentru orice parolă pe care le-ați stocat și le va importa automat.

dashlane-parolă-import

Deși configurarea unui manager de parole este ușoară, procesul obositor de importare de parole și carduri de credit – sau, mai rău, introducerea lor manuală – este descurajant. Dashlane păstrează lucrurile simple, explicând pe deplin ce face aplicația. Aceasta este reportată în aplicația desktop, ceea ce vă oferă câteva sarcini simple de finalizat pentru a termina configurarea contului. 

Aplicațiile Dashlane Windows și macOS

În aplicația locală, puteți finaliza sarcinile de configurare rămase, inclusiv adăugarea extensiei Dashlane la browserul dvs., testarea completării automate și descărcarea aplicației mobile. Când vă înscrieți prin instalator, sunteți înscris automat într-un plan gratuit. Cu toate acestea, puteți face upgrade oricând folosind butonul „go premium” din colțul din stânga jos.  

Folosirea aplicației este un vis. Dashlane include mai multe opțiuni de filtrare pentru intrări, permițându-vă să le vizualizați ca pe o listă sau în blocuri, să le segmentați pe categorii sau să le alfabetizați pur și simplu. La importul de aproximativ 200 de parole, Dashlane a setat automat categoriile pentru intrările noastre și a fost destul de aproape de fiecare dată. 

dashlane-review-cerere

Dacă doriți să editați oricare dintre parolele importate, puteți face acest lucru făcând clic pe butonul „mai mult” de lângă o intrare relevantă. Există o mulțime de opțiuni în acest meniu, inclusiv istoricul parolelor, care este cel mai bine de descoperit de unul singur. În scopul nostru, tocmai am dat clic pe „editați elementul”. 

Pe pagina de intrare, Dashlane oferă multe informații. Puteți redenumi intrarea, adăugați o autentificare secundară, adăugați o notă și categorizați parola fie utilizând opțiunile prestabilite, fie adăugând propria dvs. Dashlane depășește totuși asta. De asemenea, la fiecare intrare, puteți vedea o notă de parolă, precum și de câte ori parola este reutilizată în seif. 

dashlane-review-edit-intrare

Dashlane face un echilibru impresionant între capacitatea de utilizare și funcționalitate. Multe informații critice, cum ar fi de câte ori ați refolosit o parolă, sunt ușor accesibile. Mai mult decât atât, însă, faptul că informațiile suplimentare nu afectează fluxul aplicației. 

Verificarea la tabloul de bord cu identitatea Dashlane

Există o mulțime de alte funcții ascunse cu aplicația Dashlane, inclusiv opțiunile pentru completarea automată și captarea automată a intrării. Vă vom lăsa să le descoperiți singure, deoarece acestea sunt disponibile chiar și pe planul gratuit. Cu toate acestea, vrem să evidențiem o zonă unică. 

Dashlane oferă un tablou de bord de identitate în aplicația locală. Această zonă prezintă un scor general pentru toate parolele tale, precum și numărul de parole sigure, slabe, refolosite și compromise pe care le ai. În plus, Dashlane va afișa orice notificare relevantă a încălcării în tabloul de bord al identității. 

dashlane-review-identitate-tablou de bord

Dacă plătiți, puteți introduce și adresa de e-mail pentru monitorizarea web întunecată și dacă sunteți abonat la planul Premium Plus, vă puteți urmări creditul. Acest ecran, în special, arată cât de robustă este Dashlane, punând în rușine administratorii de parole simpliste precum NordPass (citiți recenzia noastră NordPass). 

Utilizarea generatorului de parolă Dashlane și a completării automate în Chrome și Firefox

Aplicația locală este robustă, dar cea mai mare parte a timpului dvs. cu Dashlane va fi petrecut cu extensia browserului, care este disponibilă pentru Chrome, Firefox și Internet Explorer, însă, din păcate, nu pentru Opera. Extensia face câteva lucruri, dar cel mai important, vă permite să generați parole pentru conturi noi și să completați automat intrările existente. 

În ceea ce privește generatoarele de parole, Dashlane este pe stoc. Este similar cu propriul nostru generator de parole, în multe moduri, deși vă permite să evitați caracterele ambigue să aibă parole puternice. Cu toate acestea, setările de umplere automată sunt interesante. În ceea ce privește umplerea automată standard, Dashlane a plecat fără cârlig, recunoscând automat câmpurile și completând informațiile relevante. 

dashlane-review-completare automată a

Cu toate acestea, puteți personaliza cum se comportă Dashlane atunci când vine vorba de completarea automată. Pentru o anumită pagină sau pentru un întreg site web, puteți spune Dashlane dacă doriți să completați formulare și informații de autentificare, numai informații de conectare sau nimic deloc. Pare simplu și este, dar mulți manageri de parole nu oferă această funcționalitate.

Securitate

Dashlane, la prima vedere, este standard în ceea ce privește securitatea, oferind un model cu cunoștințe zero și criptare AES-256 pentru seif. Cu toate acestea, făcând câteva modificări în modul în care vă autentificați dispozitivul, Dashlane a devenit unul dintre cei mai siguri manageri de parole din jur. 

Privirea noastră asupra securității Dashlane se bazează pe hârtia albă tehnică furnizată de Dashlane pe site-ul său și pe un studiu al aplicației de către MIT în 2016. Începând cu cartea albă, care are aproximativ un an în momentul scrierii, Dashlane spune că poveste familiară a majorității managerilor de parole. Datele dvs. sunt securizate cu AES-256, care este blocat în spatele unei parole solide puternice (citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre AES). 

În plus, Dashlane nu are cunoștințe zero despre parola principală, ceea ce înseamnă că nu vede niciodată datele stocate în seif. De fapt, Dashlane nu vede niciodată parola principală și niciunul dintre derivatele sale pentru autentificare. În schimb, parola principală este utilizată împreună cu o sare de 32 de biți pentru a genera o hașă Argon2d, care este cheia de 256 folosită pentru criptarea și decriptarea informațiilor.. 

Aceasta este pentru accesarea informațiilor dvs., dar există un alt obstacol de depășit. În loc să folosești parola principală pentru a autentifica dispozitivul, Dashlane generează o cheie de dispozitiv pentru fiecare dispozitiv nou pe care l-ai configurat. Această cheie nu este în niciun fel legată de parola principală. 

În schimb, este generat pe baza unor caracteristici hardware și software ale dispozitivului dvs., precum și a 38 de caractere generate cu ajutorul funcției OpenSSL RAND_byte. În ceea ce privește ceea ce vezi, tot ce trebuie să faci pentru a te autentifica este să introduci o parolă unică trimisă la e-mailul tău. 

Datorită acestei abordări, autentificarea dispozitivului dvs. și decriptarea bolții dvs. sunt procese separate. Este important de remarcat, deoarece majoritatea managerilor de parole autentifică pur și simplu folosind un hash stocat al parolei principale. Cu Dashlane, un atacator ar avea nevoie nu numai de parola ta principală, ci și de acces la unul dintre dispozitivele tale sau la e-mailul tău. 

Opțiuni Dashlane 2FA

Pentru a îmbunătăți în continuare securitatea parolei principale, Dashlane oferă o varietate de opțiuni de autentificare cu doi factori. Puteți utiliza cele mai bune aplicații 2FA, inclusiv Authy și Google Authenticator, precum și chei hardware care acceptă standardul universal de autentificare cu doi factori, cum ar fi YubiKey. 

Dashlane VPN și Protecția împotriva furtului de identitate

După cum se menționează în secțiunea „caracteristici”, Dashlane este mai mult decât un administrator de parole, oferind o rețea privată virtuală gratuită și protecție împotriva furtului de identitate cu planul tău. Deși aceste funcții sunt binevenite, acestea nu ar trebui să vă vândă în cadrul serviciului. 

Protecția împotriva furtului de identitate este în regulă, deși nimic în comparație cu un serviciu complet, cum ar fi Identity Guard (citiți recenzia noastră pentru Guard Identity pentru a afla de ce). VPN este însă cea mai mare preocupare. Dashlane nu oferă de fapt propriul VPN, ci oferă servicii prin intermediul rețelei AnchorFree, care deține Hotspot Shield. 

Această rețea este accesibilă pentru mai multe mărci de securitate online (citiți recenzia noastră pentru Kaspersky Anti-Virus pentru un exemplu). După cum puteți vedea în review-ul nostru Hotspot Shield, nu este o opțiune groaznică, deși există VPN-uri mai bune în jur (citiți recenzia noastră CyberGhost dacă este ceea ce urmați). 

A sustine

Dashlane oferă un număr surprinzător de opțiuni de asistență pentru un manager de parole. Deși majoritatea funcțiilor nu sunt explicate, există o mulțime de modalități de a primi clarificări. Acestea fiind spuse, puteți pune întrebări doar în timpul programului de lucru. 

Spre deosebire de majoritatea administratorilor de parole, Dashlane oferă două forme de contact: e-mail și chat live. E-mailul este gestionat printr-un formular de contact, cu suport pentru vorbitorii de engleză, franceză și germană. Asistența prin e-mail în engleză funcționează șapte zile pe săptămână, deși reprezentanții francezi și germani răspund doar de luni până vineri în timpul programului de lucru. 

Chatul live este similar, disponibil de luni până vineri, între orele 9 și 18:00. EST. Merită menționat faptul că chat-ul live este disponibil și în engleză, la fel și contul de Twitter de asistență. Deși apreciem opțiunile de contact, o opțiune 24/7 ar fi plăcut de văzut. Din fericire, puteți găsi răspunsuri la majoritatea întrebărilor din baza de cunoștințe. 

dashlane-review-knowledgebase

Dashlane oferă totul, de la mici clarificări la tutoriale complete în bazele sale de cunoștințe. Oricât de mic ar fi subiectul, Dashlane îl acoperă în detalii imense, se potrivește cu o mulțime de capturi de ecran când este relevant. Un articol despre partajarea articolelor din seif, de exemplu, se afișează cu peste 1.200 de cuvinte, care acoperă nu numai modul de partajare a articolelor, ci și fiecare dintre opțiunile care merg împreună cu procesul.

Verdictul

Dashlane a transcend managerii de parole standard cu o listă robustă de funcții și servicii suplimentare incluse în abonament. Cu toate acestea, cere o etichetă de preț care să se potrivească. Deși ne plac bunătățile, acestea nu sunt pentru toată lumea, ceea ce te poate lăsa să plătești în exces. Acestea fiind spuse, cu o interfață expertizată și o arhitectură unică de securitate, costul suplimentar merită. 

Aveți de gând să vă înscrieți la Dashlane? Dacă nu, ce manager de parolă utilizați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me