Recapitulare NordPass – New Kid on the Block – Actualizată 2020

NordPass Review

NordVPN, un furnizor principal de VPN, și-a anunțat recent managerul de parole, NordPass. În această recenzie, o luăm în primii pași pentru a vedea ce poate face. Alături de noi pentru această recenzie completă NordPass.


nordpass-Slider1

nordpass-slider2

nordpass-slider3

nordpass-slider4

nordpass-slider5

Anterior

Următor →

Tefincom, compania din spatele celei mai populare rețele virtuale private NordVPN, a început recent să se extindă pe alte piețe (citiți recenzia noastră NordVPN). Acest lucru a început cu NordLocker, un serviciu de criptare pe care l-am evaluat extrem de bine în recenzia noastră NordLocker și care s-a mutat acum la NordPass, un manager de parole care pare să detroneze cei mai buni manageri de parole din jur. 

În această recenzie NordPass, vom arunca o privire asupra noului copil de la bloc pentru a stabili dacă ochii proaspeți de pe o piață aglomerată fac diferența. După ce am petrecut ceva timp cu o versiune de acces rapid a aplicației, suntem aici să vă oferim gânduri cu privire la funcții, prețuri, ușurință de utilizare, securitate și asistență. 

Deși NordPass face tot ce trebuie, nu depășește tropele stabilite de mai mulți manageri de parole importanți. Este lipsit de caracteristici, care vă permit să stocați și să completați automat parolele, dar nu mai mult. Acestea fiind spuse, cu mai multe cicluri de facturare și un plan gratuit generos, NordPass este în continuare în valoare de o fotografie.

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

NordPass acoperă caracteristicile critice pe care ar trebui să le administreze parolele, permițându-vă să partajați articole, să sincronizați cu mai multe dispozitive și să completați căutarea în browser. Cu toate acestea, mai multe caracteristici mai mici lipsesc, făcând NordPass să se simtă ca o opțiune mai mică în comparație cu managerii de parole mai stabiliți. 

Toate planurile au caracteristici „de bază”, după cum spune NordPass. Acestea includ autosave pentru intrări noi, un generator de parole, un verificator de rezistență a parolelor și completarea automată a parolelor. În plus, NordPass acceptă importul de intrări dintr-o varietate de manageri de parole diferite, inclusiv Abine Blur (citiți recenzia noastră blur). 

Spre deosebire de acest serviciu, NordPass nu are caracteristici suplimentare. Unele instrumente pot merge prea departe cu funcții – citiți recenzia noastră LogMeOnce pentru un exemplu în acest sens, dar NordPass nu include mare parte din nimic. De exemplu, un rating general de securitate este comun, dar nu este ceva inclus de NordPass. 

În plus, acceptă doar cărți de credit, parole și note sigure. Acest lucru ia informații despre cont bancar, informații despre pașaport și, cel mai important, adresele din imagine. Puteți introduce aceste informații într-o notă sigură, dar asta înseamnă că nu puteți utiliza completarea automată pentru, de exemplu, să introduceți informațiile de facturare atunci când cumpărați ceva online. 

Există alte câteva probleme cu completarea automată, și anume atunci când vine vorba de adrese URL alternative. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de datele de acreditare pentru mai multe sub-URL-uri ale unui site principal. NordPass poate, în unele cazuri, să recunoască faptul că aveți nevoie de aceleași informații de conectare, dar nu în toate cazurile. 

Posibilitatea de a specifica adrese URL alternative ar rezolva problema, dar din păcate această funcționalitate nu este prezentă. 

Partajarea parolelor NordPass

Cea mai bună caracteristică a NordPass este capacitatea sa de a partaja în siguranță autentificări, carduri de credit și note cu oricine. Puteți vizualiza articolele dvs. partajate în tabloul de bord al browserului, precum și cu cine le-ați distribuit. Deși puteți trimite acele articole către oricine are o adresă de e-mail, vor avea nevoie de un cont NordPass pentru a le vizualiza. 

nordpass-review-sharing

Având în vedere că există un plan gratuit, acesta nu este un sistem rău. Împărtășirea numai cu alți utilizatori NordPass permite trimiterea datelor dvs. în siguranță, mai degrabă decât încrederea acestora către internetul deschis. Este important să rețineți că aveți nevoie de un cont „premium” pentru a partaja articole, dar nu pentru a primi articole partajate.

Suport și sincronizare a dispozitivelor NordPass

După cum vom intra în secțiunea „ușurință de utilizare” de mai jos, NordPass este o experiență bazată pe browser, deși necesită o aplicație locală pe Windows, macOS sau Linux. Există extensii de browser pentru Chrome, Firefox, Opera, Brave, Edge și Vivaldi, deși Safari este ciudat omis. 

În plus, există aplicații pentru iOS și Android care reflectă în cea mai mare parte interfața browserului. În ceea ce privește sincronizarea, utilizatorii „premium” își pot accesa informațiile pe până la șase dispozitive, iar utilizatorii gratuit sunt limitați la unul. Șase este un număr ciudat, având în vedere că majoritatea oamenilor vor avea nevoie, cel mult, de trei, dar opțiunea pentru mai multe există. 

Probabil, acest lucru înlocuiește orice fel de plan de familie sau de afaceri. NordPass este în prezent axat doar pe planurile personale, fără a indica faptul că va adăuga planuri de afaceri sau de familie în viitor. Văzând opțiunile sale de organizare limitate, oricum un plan de familie nu ar fi excelent în starea actuală. Aruncați o privire la cel mai bun manager de parolă pentru desfacerea întreprinderilor mici, dacă acest lucru este mai mare.

Prețuri

NordPass nu se abate de la tradițiile de stabilire a prețurilor stabilite de alți manageri de parole, oferind serviciul său pentru aproximativ 3 dolari pe lună pe un ciclu de facturare anual. Cu toate acestea, un plan gratuit generos și opțiunea de plată la fiecare doi ani oferă mai multă flexibilitate decât restul pieței.

Deși prețul este pe stoc, duratele nu sunt. NordPass, spre deosebire de majoritatea administratorilor de parole, vă oferă opțiuni cu ciclul de facturare. Planurile sunt oferite în durate de o lună, un an și doi ani, cu reduceri aplicate fiecăruia. 

Opțiunea lunară este de doar 4,99 USD, ceea ce este excelent, având în vedere că Dashlane percepe aceeași rată pe planurile anuale (citiți recenzia Dashlane). 

Dacă achiziționați un an, 2,99 USD este rata lunară, ceea ce percepe majoritatea administratorilor de parole (citiți recenzia noastră 1Password pentru un exemplu și comparația noastră Dashlane vs. 1Password). Există opțiuni mai ieftine – așa cum puteți vedea în review-ul nostru de la Keeper, acel serviciu percepe doar 2,50 USD pentru un plan anual – dar având în vedere că există o opțiune de doi ani, asta nu contează cu greu. Citiți comparația Dashlane vs Keeper.

Prețul este solid, la fel ca și caracteristicile de bază. NordPass oferă asistență completă pentru partajare, note, informații despre cardul de credit și sincronizare cu mai multe dispozitive pe planul său „premium”, care justifică mai mult decât prețul. Deși nu este cea mai ieftină opțiune de acolo, este departe de cea mai scumpă. Există, de asemenea, o garanție de restituire a banilor pentru 30 de zile dacă decideți că NordPass nu este pentru dvs..  

NordPass gratuit

Planul gratuit diferențiază NordPass. Deși este în continuare lipsă de cel mai bun manager gratuit de parole LastPass, acesta se apropie (citiți recenzia noastră LastPass). Planul gratuit al NordPass este pentru un singur dispozitiv, omitând toate caracteristicile de partajare și sincronizarea cu mai multe dispozitive văzute în planul „premium”. Acestea fiind spuse, spre deosebire de planul gratuit al Dashlane, NordPass oferă stocare nelimitată. Citiți piesele noastre Dashlane vs. LastPass și 1Password vs LastPass pentru a vedea cum se compară.

Toate caracteristicile descrise în secțiunea de mai sus, inclusiv umplerea automată, memorarea automată și verificatorul de rezistență a parolei, sunt prezente pe planul gratuit. Este la fel de utilizabil ca și planul plătit, atât timp cât îl folosești doar pe un singur dispozitiv. Având în vedere că NordPass acceptă mai multe browsere și dispozitive mobile, o actualizare la „premium” merită dacă doriți datele dvs. peste tot.

Ușurința în utilizare

NordPass are o interfață simplificată care face simplificarea instalării. Acestea fiind spuse, lipsa opțiunilor de filtrare face ca organizarea bolții să fie mai dificilă decât trebuie. Deși interfața arată frumos, există o serie de caracteristici lipsite de calitate a vieții care ar face-o mai funcțională. 

Înregistrare NordPass

Am primit acces timpuriu la NordPass în scopul acestei revizuiri, astfel încât nu există un proces de checkout stabilit la momentul scrierii. Cu toate acestea, având în vedere cât de simple sunt de utilizat NordVPN și NordLocker, ne imaginăm că NordPass va fi și simplu. 

Călătoria noastră a început cu instalarea NordPass pe Opera și aplicația mobilă pe un dispozitiv Android (citiți recenzia noastră Opera). 

nordpass-review-fond-app

După ce am dat clic pe extensie, am fost trimiși la o pagină de configurare locală, care ne-a solicitat să instalăm aplicația de fundal pe Windows, macOS sau Linux. Nu este clar pentru ce este această aplicație de fundal, dar după instalarea ei, NordPass ne-a lansat pe o pagină de conectare. A trebuit să introducem e-mailul și să ne confirmăm contul cu un cod format din șase cifre. 

În cele din urmă, am putea stabili parola principală. Deoarece NordPass nu vede niciodată și nu stochează parola principală, veți fi blocat din cont dacă îl uitați. Din fericire, NordPass oferă un cod de recuperare pe care îl puteți folosi pentru a restabili contul dacă uitați parola. 

Configurarea și importarea NordPass

În ciuda faptului că te descarci o aplicație de fundal, NordPass este o experiență bazată pe browser, spre deosebire de Sticky Password (citiți recenzia noastră Sticky Password). După verificarea identității tale, vei fi aruncat în interfața browserului și vei fi rugat să importi parolele tale. Dacă NordPass este primul tău manager de parolă, poți începe și de la zero. 

nordpass-review-import

Aproape fiecare manager de parole este acceptat, chiar și RememBear destul de nou (citiți recenzia noastră RememBear). În plus, NordPass acceptă browsere majore, inclusiv Chrome, Opera și Firefox. 

Pentru toate aceste platforme, veți importa un fișier CSV. Cu toate acestea, NordPass le segmentează pe pagina de import pentru a oferi instrucțiuni despre cum să exporti CSV-ul din toate platformele acceptate. 

Importând din LastPass, NordPass a preluat totul imediat, permițându-ne să alegem parolele, notele și cardurile de credit pe care le-a importat. În mod ciudat, însă, intrările de pe cardul de credit au apărut sub formă de note, la fel ca adresele și informațiile contului bancar. 

Este important să ne amintim că NordPass acceptă doar note, carduri de credit și autentificări la momentul scrierii, astfel încât orice informații suplimentare vor apărea doar ca notă. 

Utilizarea NordPass și completarea automată

Am importat doar 300 de articole timide și NordPass a scos icoane pentru site-uri ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, fiecare articol a apărut doar într-o listă. Nu există opțiuni de organizare, nici o modalitate de a adăuga etichete la intrări, nici pictograme personalizabile și nici foldere, cu deosebire de F-Secure Key (citiți F-Secure Key Review). 

nordpass-review-intrări

Când se ocupă cu atâtea intrări, organizarea este primordială. NordPass arată partea, cu o interfață simplistă și atractivă, dar îi lipsește multe dintre îmbunătățirile din punct de vedere al calității vieții observate cu manageri de parole mai consacrați. Opțiunile de organizare, chiar dacă este doar pentru a comanda intrările alfabetic, sunt extrem de necesare.

Problema este exagerată doar în extensie, care arată aceeași listă de intrări, deși într-o fereastră mult mai mică. De asemenea, puteți accesa generatorul de parolă din extensie, care este similar cu propriul nostru generator de parolă în multe feluri. Vă permite să setați limita de caractere, să utilizați anumite caractere și să evitați caractere ambigue.

nordpass-review-parolă-generator de

Completarea automată este tratată în același mod ca majoritatea administratorilor de parole, cu o pictogramă mică lângă orice câmp de parolă. În timpul testării noastre, NordPass a fost receptiv atunci când a fost vorba despre conectarea automată. Cu toate acestea, nu poate stoca adrese, așa că nu am putut umple formulare automate. Când vă înscrieți pentru un nou cont, NordPass vă va surprinde automat autentificarea și vă va întreba dacă doriți să îl salvați.

Setări NordPass

NordPass are un ecran de setări simple constând din setări de import / export, informații de bază ale contului și adresele dvs. URL „de a nu salva niciodată”, adrese URL pe care le-ați specificat pentru a ignora NordPass.. 

Există trei setări principale pe care ar trebui să le acorde atenție. Primul este autolock, care vă va bloca automat contul după o anumită perioadă de timp, între 15 minute și o lună. De asemenea, puteți dezactiva această setare dacă sunteți singura care accesează platforma în care este instalat NordPass. 

nordpass-review-settings

În plus, puteți genera un nou cod de recuperare și puteți activa autentificarea cu doi factori. NordPass acceptă cele mai bune aplicații 2FA, inclusiv Google Authenticator și Authy, deși nu are suport pentru cheile hardware, precum YubiKey.

Securitate

Când vine vorba de securitate, NordPass împinge plicul cu un model cu cunoștințe zero și cel mai recent din criptare. Acestea fiind spuse, se știe foarte puțin despre arhitectura sa în momentul scrierii, ceea ce face ca unele caracteristici, precum distribuirea, să fie îngrijorătoare. 

NordPass, la fel ca fratele său de criptare NordLocker, include cele mai recente criterii. Datele dvs. sunt securizate folosind XChaCha20, care, în cele mai multe cazuri, este superior AES-256. Asta folosesc majoritatea administratorilor de parole. 

Deși oferă o securitate similară cu o cheie de 256 biți, XChaCha20 este mai ușor de implementat și este mai puțin bazat pe hardware (citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre asta).  

Datele dvs. sunt criptate local pe dispozitiv înainte de a fi trimise oriunde. NordPass primește datele criptate în scopul sincronizării dispozitivelor dvs., dar îi lipsesc informațiile necesare pentru a le decripta. Acesta este ceea ce este cunoscut ca model de cunoaștere zero, ceea ce înseamnă că NordPass nu știe ce este stocat în seif.. 

Acest lucru se datorează faptului că NordPass nu vede sau nu stochează niciodată parola principală. Această singură frază securizează toate datele dvs. și, întrucât NordPass nu vă poate accesa niciodată parola principală, nu vă poate decripta niciodată datele. În schimb, NordPass vede un rezultat scăzut al parolei dvs. care a fost generat folosind algoritmul Argon2. 

Argon2 generează o cheie bazată pe parola principală, care este folosită pentru a vă autentifica și a decripta datele. La fel ca XChaCha20, Argon2 este o funcție de derivare cheie lansată în 2015. Dacă nu este suficient, puteți configura, de asemenea, autentificarea cu doi factori folosind o varietate de aplicații 2FA. 

Totul este așa cum ar trebui să fie atunci când vine vorba de NordPass, deși nu există o explicație tehnică. Majoritatea administratorilor de parole furnizează o carte albă de securitate, care detaliază nu doar algoritmii pe care îi utilizează, ci și cum sunt implementați acești algoritmi la nivel tehnic. 

NordPass, încă de la început, nu are un astfel de document. Ne-am întins să întrebăm despre cartea albă, iar echipa NordPass ne-a asigurat că unul se află în lucrări. 

Doar așa suntem clar, nu avem niciun motiv să credem că NordPass nu este sigur. De fapt, este o opțiune principală când vine vorba de algoritmi noi și inovatori de criptare. 

Cu toate acestea, nu cunoaștem detaliile tehnice ale modului în care această securitate este implementată. De exemplu, nu există informații despre modul de partajare. Acestea fiind spuse, pentru informațiile limitate disponibile, totul verifică NordPass.

A sustine

NordPass, ca produs lansat recent, are prea puțin în calea documentării de asistență. Acestea fiind spuse, asistența de e-mail non-stop și o varietate de articole de configurare ar trebui să facă procesul de bord nedureros. 

Nu se întâmplă mult cu NordPass, deci nu necesită mult sprijin. Urmărind un serviciu de când a fost anunțat, am văzut încet-încet baza de cunoștințe și blogul cu articole, care acoperă modul de configurare a aplicației, cum se utilizează toate funcțiile sale și alte întrebări de bază.. 

nordpass-review-knowledgebase

„De bază” este cuvântul cheie aici. NordPass acoperă doar subiecte rudimentare, dar le acoperă în detaliu. Văzând că este un produs nou, suntem siguri că există o varietate de probleme care nu au fost încă rezolvate și, prin urmare, NordPass nu le acoperă. Mult mai multă atenție a fost acordată procesului de configurare, care oferă ghiduri pentru fiecare platformă acceptată de NordPass. 

Majoritatea problemelor tehnice vor trebui soluționate contactând NordPass. Deocamdată este disponibilă asistența prin e-mail și, deși NordPass spune că este disponibil 24/7, va trebui să așteptați puțin pentru a primi un răspuns. Pentru noi, a durat puțin mai mult decât o zi.

Verdictul

NordPass nu face suficient pentru a face față managerilor stabiliți parola. Interfața este accesibilă – deși drab, din punct de vedere al organizării – și prețul este corect, dar funcțiile lipsesc. Ați putea face mult mai rău (citiți recenzia noastră despre Steganos Password Manager pentru asta), dar puteți face și mai bine. 

Ce părere aveți despre NordPass? Ai de gând să te înscrii pentru un cont? Puneți-ne la cunoștință despre experiența dvs. în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Întrebări frecvente NordPass

 • Ce este NordPass?

  NordPass este un manager de parole de la creatorii NordVPN. Oferă stocare nelimitată pentru parole, cărți de credit și note, precum și sincronizare pentru până la șase dispozitive.

 • Cât costă NordPass?

  NordPass are un plan gratuit și „premium”. Planul plătit este oferit în durate de o lună, un an și doi ani, planul pe doi ani costând doar 2,49 USD pe lună. Există, de asemenea, o garanție de returnare de 30 de zile.

 • NordPass este sigur de utilizat?

  Pe baza algoritmilor avansați de criptare folosiți, NordPass este sigur de utilizat. Acestea fiind spuse, nu există o carte albă de securitate în acest moment, deci aspectele tehnice ale serviciului sunt încă necunoscute.

 • Care este diferența dintre NordPass Free și NordPass Premium?

  Planul gratuit NordPass oferă stocare nelimitată pentru parole, cărți de credit și note sigure pentru un singur dispozitiv. Actualizarea la planul „premium” adaugă sincronizarea pentru până la șase dispozitive și partajarea articolelor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me