Kaspersky Password Manager Review – Actualizat în 2020

Kaspersky Password Manager Review

Kaspersky este un nume consacrat în scena de securitate a bricolajului, iar Kaspersky Password Manager respectă reputația companiei. Este ușor de utilizat, are o mulțime de caracteristici și este destul de ieftin. Cu toate acestea, este puțin scurt în anumite domenii despre care puteți citi totul în această recenzie.


kaspersky-parolă-manager-Slider1

kaspersky-parolă-manager-slider2

kaspersky-parolă-manager-slider3

kaspersky-parolă-manager-slider4

kaspersky-parolă-manager-slider5

Anterior

Următor →

Kaspersky, compania antivirus mereu populară, a început să-și extindă gama de servicii de securitate cibernetică. Password Manager – care este oferit la carte și cu pachetul Kaspersky Total Security – oferă stocare nelimitată a parolei, sincronizare cu mai multe dispozitive și completare automată la un preț scăzut. În această recenzie Kaspersky Password Manager, vom vedea dacă are ceea ce este nevoie pentru a se încadra printre cei mai buni manageri de parole. 

Perspectiva este plină de speranță, deoarece produsul principal al Kaspersky se situează printre cele mai bune programe antivirus, după cum puteți vedea în recenzia noastră anti-virus Kaspersky. Acestea fiind spuse, am văzut alți manageri de parole încadrați cu antivirus care se încadrează complet, respectiv cei de la F-Secure și McAfee. 

Kaspersky, cu siguranță, depășește aceste opțiuni, deși rămâne scurt în comparație cu mai mulți manageri de parole consacrați. Pentru gestionarea parolelor de bază, ai putea face mult mai rău, în special cu cât de ieftin este Kaspersky. Acestea fiind spuse, dacă căutați o experiență mai robustă, cel mai bine este să căutați în altă parte. 

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Kaspersky Password Manager

Caracteristici

Kaspersky are mai multe funcții decât ne așteptam inițial, deși lista este încă mai scurtă decât alți manageri de parole. Fără o autentificare cu doi factori și tipuri de intrare limitate, Kaspersky nu se îngrămădește până la câinii de vârf. Cu toate acestea, există câteva caracteristici unice care îl cimentează deasupra altor manageri de parole cu pachet antivirus. 

Începând cu ceea ce puteți stoca, Kaspersky depășește NordPass, oferind spațiu pentru conectări online, autentificări ale aplicațiilor, carduri de credit, adrese și note. Contul dvs. include și o cantitate limitată de stocare de documente criptate. Acestea fiind spuse, cei care doresc să stocheze o cantitate mare de date ar trebui să ia în considerare un serviciu de stocare în cloud precum Sync.com (citiți recenzia noastră Sync.com). 

În ceea ce privește funcțiile reale, există câteva lucruri drăguțe pe care le poate face Password Manager, dar nimic nu am văzut până acum. De exemplu, puteți utiliza o fotografie a unui document pentru a o găsi rapid în seif și pentru a scana în detalii despre cardul de credit dintr-o imagine. În practică, aceste funcții sunt bune, deși nu am fost prea impresionați când le-am folosit. 

Verificare parolă Kaspersky

Similar cu 1Password, Kaspersky se integrează cu haveibeenpwned.com, care este o bază de date plină cu parole și conturi compromise. Spre deosebire de centrele de securitate pe care le-am văzut cu alți manageri de parole, Kaspersky nu vă oferă un scor de securitate. Mai degrabă, doar vă permite să știți dacă oricare dintre parolele dvs. sunt afișate pe cele anterioare. 

kaspersky-parolă verificare

Deși nu este la fel de robust ca verificările de securitate de la alte instrumente, Kaspersky oferă lucrări. Folosind parola sigură „12345678”, verificarea parolei a constatat că a fost hacked de 2.938.594 de ori. Este util să vedem, da, dar ne-ar fi plăcut să obținem o analiză suplimentară a parolelor, cum ar fi scorul de putere al parolei. 

Săparea în setările lui Kaspersky

Kaspersky nu are funcții atât cât are setări, similare cu RoboForm, deși cu mai puțină adâncime. Există opțiuni de import standard pentru alți manageri de parole și browsere, care exportă într-un fișier text (deși nu este un CSV), site-uri web ignorate și blocare automată după perioade de inactivitate. 

manager setări kaspersky-parolă-

Cele mai interesante sunt opțiunile de rezervă și sincronizare. La fel ca majoritatea administratorilor de parole, în afara Steganos, Kaspersky oferă opțiunea de sincronizare cu mai multe dispozitive. Dacă sunteți nervos de faptul că aveți o parolă criptată a parolei în cloud, puteți alege să o depozitați local. În acest sens, nu trebuie să vă înscrieți pentru un cont. 

Există alte câteva setări unice, și anume configurarea unui server proxy atunci când vă conectați la internet. Dacă sunteți ultra paranoic cu privire la furturile de parolă în timpul tranzitului dvs., un proxy vă poate ajuta să vă ascundeți adresa IP. Rețineți, însă, că nu va adăuga nici o criptare precum o rețea privată virtuală. 

Prezentare generală a caracteristicilor Kaspersky Password Manager

Logo Kaspersky Password Managerwww.kaspersky.com

Începe de la 125 USD pe lună Toate planurile

Securitate

2FA

Criptarea
AES-256

Zero-cunoaștere

2FA chei

Analiza securității

Sincronizare multi-dispozitiv

Backup și recuperare

Aplicații pentru mobil

Schimbător de parolă

Generator de parolă

Extensia browserului

Completarea automată

Formular de completare automată

Interfață de utilizare a browserului

UI pentru desktop

E-mail

Chat live

Telefon

Centru de ajutor

Forum

Suport 24/7

Mai Mult

Plan gratuit

Prețuri

Administratorul de parole Kaspersky nu este atât un instrument complet, cât și un plus la setul de antivirus existent Kaspersky. Din această cauză, prețul este surprinzător de mic. Există o versiune gratuită și Premium disponibilă. Deși planul gratuit este limitat, nu este prea scump pentru actualizare. 

Înainte de a ajunge la prețul real, să vorbim despre pagina produsului. Kaspersky afișează prețul timp de un an și există un plan gratuit, dar puțin despre modul în care planurile se compară în afara unei scurte tulburări frecvente în partea de jos. De exemplu, asteriscul de lângă prețul anual spune că este prețul introductiv pentru clienții noi, deși nu clarifică care este rata de reînnoire.. 

În ceea ce privește planul gratuit, cel mai bun lucru pe care îl putem spune despre el este că acesta este gratuit. Ca și McAfee True Key, sunteți limitat la 15 înregistrări. În plus, cu servicii precum LastPass, care oferă spațiu de stocare nelimitat și sincronizare cu mai multe dispozitive gratuit, Kaspersky nu va face cea mai bună listă de manageri de parole gratuite. Este important să rețineți că „intrările” contează și pentru documente. 

Deși puteți utiliza planul gratuit ca proces, este mai bine doar să achiziționați un abonament Premium și să profitați de garanția de returnare de 30 de zile. Sunteți forțat să cumpărați un an în avans, dar atâta timp cât cereți o rambursare în prima lună, Kaspersky vă va oferi toți banii înapoi. 

Reducerea versiunii premium

Cea mai notabilă adăugare la versiunea Premium este înregistrările nelimitate. În caz contrar, este la fel ca planul gratuit din toate punctele de vedere. Singura restricție este numărul de utilizatori. Fiecare licență este bună doar pentru un utilizator, spre deosebire de planul Family de la 1Password, care acoperă cinci utilizatori, așa cum puteți vedea în recenzia noastră 1Password. 

Reducând prețul anual de 14,99 USD, Kaspersky se scutură cu puțin mai puțin de 1,25 USD pe lună, ceea ce este cu mult mai mare decât cel mai ieftin manager de parole pe care l-am văzut, LogMeOnce. După cum puteți vedea în review-ul nostru LogMeOnce, serviciul este ieftin dintr-un motiv. 

În ceea ce privește un manager de parolă respectabil, următoarea opțiune cea mai ieftină este RoboForm, costând în jur de 2 dolari pe lună. Prețul este impresionant de unul singur, dar cu atât mai mult ca parte a unui pachet de securitate. Kaspersky Total Security, care include managerul de parole, poate proteja până la cinci dispozitive pentru doi utilizatori cu doar 10 USD mai mult decât cumpărând două licențe Password Manager. 

Ușurința în utilizare

Înscrierea la Password Manager nu este dificilă, deși alinierea densă a lui Kaspersky poate îngreuna găsirea unde trebuie să mergeți. O căutare Google sau unul dintre linkurile din această recenzie vă va seta pe calea cea bună. Găsirea paginii de produs este jumătate din luptă. De acolo, puteți descărca imediat aplicația. 

Dacă plătiți, va trebui să introduceți informațiile cardului dvs. de credit, dar în caz contrar, puteți crea un cont în programul de instalare. Dacă aveți deja un cont Kaspersky, vă puteți conecta folosind datele de acreditare normale. Acestea fiind spuse, nu trebuie să creezi un cont. Puteți sări procesul, atât timp cât sunteți conținut cu copie de rezervă și sincronizare. 

kaspersky-omitere-creare a conturilor

În interiorul aplicației, Kaspersky ne-a șocat. Ne-am familiarizat prea mult cu instrumentele de gestionare a parolelor barebones, mai ales atunci când fac parte de serviciile de securitate cibernetică existente. Aplicația se simte mai aproape de Dashlane decât de F-Secure Key și este un lucru bun, după cum puteți citi în recenzia noastră Dashlane. 

kaspersky-parolă-manager-interfață

Utilizarea Kaspersky Password Manager pe Windows

Kaspersky șterge unele dintre convențiile stabilite de alți manageri de parole. De exemplu, în loc să rețineți mai multe intrări pentru același site web, puteți lega conturile la aceeași intrare. Dacă, la fel ca noi, administrezi mai multe conturi Gmail, nu trebuie să creezi o intrare separată pentru fiecare dintre ei. 

kaspersky-parolă-manager-multiple intrări-

Nu există niciun fel de sortare. Spre deosebire de alți manageri de parole, unde puteți organiza intrări alfabetic sau prin „utilizate recent”, cu Kaspersky puteți în schimb să vă glisați autentificările, poziționându-le cum doriți. Acest lucru funcționează bine cu aspectul pe bază de țiglă pe care Kaspersky îl are în mod implicit, dar mai puțin cu vizualizarea listei. 

kaspersky-parolă-manager-list-view

Deși această abordare este excelentă pentru un număr limitat de conturi, lucrurile pot deveni neplăcute atunci când tratăm sute de autentificări. Din fericire, Kaspersky oferă instrumente pentru a vă organiza bolta digitală. Puteți introduce intrări în foldere sau le puteți eticheta ca favorite, deși organizația se oprește acolo. Kaspersky nu oferă un sistem de marcare profundă, așa cum face 1Password. 

Nu oferă nici câmpuri personalizate. Când adăugați o parolă, puteți completa numele contului, parola și o notă, dar aceasta este. Nu puteți atașa documente sau adăuga câmpuri suplimentare la o intrare, lucru ciudat, având în vedere că Kaspersky acceptă stocarea documentelor criptate. 

Utilizarea Kaspersky Password Manager pe Chrome

În browser, Kaspersky oferă o versiune dezabusită a aplicației desktop. Extensia browserului – care este disponibilă pentru unele dintre cele mai bune browsere, cum ar fi Internet Explorer, Firefox, Safari și Google Chrome – Kaspersky afișează autentificările, cardurile de credit și adresele online. Alte categorii, cum ar fi notele și documentele securizate, sunt rezervate aplicației desktop. 

kaspersky-parolă-manager-browser extensie

Extensia browserului funcționează, dar experiența nu este la fel de fluidă ca în cazul altor manageri de parole. De exemplu, nu puteți genera o parolă dintr-un câmp de intrare. Mai degrabă, trebuie să navigați la extensie, să deschideți setările și apoi să deschideți generatorul de parole. Astfel, închide extensia și creează o fereastră complet nouă. 

Există alte decizii de design ciudat cu extensia. De exemplu, când umplerea automată – care funcționează bine – există o filă pentru a trimite feedback către Kaspersky. Deși acest lucru ar fi util într-o aplicație beta, Password Manager este complet lansat. Nu va sparge experiența, dar este mai puțin fluid decât alți manageri de parole. 

kaspersky-parolă-manager de completare automată

Securitate

Kaspersky utilizează criptarea AES-256 pentru a vă asigura conectarea, care este standard pentru majoritatea software-ului de gestionare a parolelor. Un model cu cunoștințe zero este utilizat și pentru parola dvs. principală, ceea ce înseamnă că Kaspersky nu vă poate decripta bolta chiar dacă a vrut. Cu toate acestea, există unele observații stupide pentru măsuri de securitate mai banale. 

Începând cu criptarea, AES-256 este cel mai bun dintre cele mai bune, după cum puteți citi în descrierea noastră de criptare. Cheia AES este generată folosind parola principală, pe care o utilizați și pentru a vă autentifica. 

La fel ca majoritatea administratorilor de parole, Kaspersky utilizează o funcție de derivare a cheilor pentru autentificarea contului dvs., în acest caz PBKDF2. Nu am putut afla dacă la KDF se adaugă vreun hashing suplimentar. 

Deoarece Kaspersky nu vă vede niciodată parola, veți fi blocat în cazul în care ați uitat-o. Backup-urile sunt disponibile, din fericire, deși preferăm kiturile de rezervă precum cele oferite de RememBear și 1Password. Totuși, dacă uitați parola, puteți restabili copia de rezervă într-un cont complet nou. 

Totuși, acel alt cont există, însă, este cu atât mai îngrijorător, având în vedere că Kaspersky nu oferă o autentificare cu doi factori. Parolele puternice sunt un lucru, dar dacă, din orice motiv, cineva a fost capabil să-ți forțeze contul, 2FA ar putea fi un har salvator. Din păcate, nu oferă nicio formă de autentificare multi-factor. 

Confidențialitate Manager Manager Parolești

Conexiunea lui Kaspersky la confidențialitate a fost pusă în discuție de ceva vreme, raportul potrivit căruia compania rusă a transmis datele utilizatorilor către guvernul rus cu câțiva ani în urmă. În mare parte, este o audiere și nu putem confirma nimic (Putin încă nu a răspuns la e-mailurile noastre), dar este ceva de care ar trebui totuși să știți. 

Cu toate acestea, am dori să subliniem politica de confidențialitate. La întrebările frecvente din partea de jos a paginii de produs a Managerului de parole, Kaspersky spune că „… respectă în întregime confidențialitatea utilizatorilor”. Cu toate acestea, în instalator, trebuie să bifați o casetă care să spună: „Sunt conștient și sunt de acord că datele mele vor fi gestionate și transmise (inclusiv către țări terțe) …”

Săpând în politica de confidențialitate, Kaspersky spune că nu va prelucra date sensibile, pe care le definește drept „religie, opinii politice, preferințe sexuale sau sănătate”. Alte informații sunt colectate și pot fi distribuite în Kaspersky, precum și cu partenerii în procesarea datelor, publicitate și alte servicii. 

Modelul de cunoaștere zero este încă intact; Kaspersky nu vă vede parola principală sau conținutul bolții criptate. Cu toate acestea, informațiile contului dvs. sunt stocate și partajate probabil cu alte părți. Nu suntem aici pentru a face declarații politice despre dacă Kaspersky transmite date guvernului rus. Vă facem doar conștienți. 

A sustine

Unul dintre avantajele de a merge cu un manager de parole încorporat antivirus este suportul. Kaspersky are deja un sistem robust de asistență, care oferă o comunitate plină de viață și o mulțime de resurse de auto-ajutor. Acestea fiind spuse, din cauza gamei dense de produse a lui Kaspersky, găsirea suportului poate fi dificilă. 

Contactarea Kaspersky este deosebit de dificilă. Puteți solicita asistență tehnică, dar trebuie să aveți un cont Kaspersky și nu există un interval de timp pentru un răspuns. 

Veți avea nevoie de codul dvs. de activare la îndemână pentru a solicita asistență, deoarece linia este disponibilă doar pentru utilizatorii plătitori. Deși înțelegem să restricționăm asistența tehnică la clienții plătitori, ne-ar fi plăcut o linie mai directă. 

kaspersky-contact de pagină

Ar trebui să consultați mai întâi baza de cunoștințe. Kaspersky face tot posibilul cu gama largă pe care o are, împărțind articolele în funcție de sistemul de operare și apoi de produs. Password Manager, în special, are 17 articole la momentul scrierii, care acoperă cerințele sistemului la unele erori comune. 

kaspersky-knowledgebase

Articolele sunt în regulă, răspunzând direct la majoritatea întrebărilor cu capturi de ecran și instrucțiuni pas cu pas. Vrem doar să vedem mai multe. În comparație cu produsele antivirus ale Kaspersky, articolele Password Manager nu se pot reduce. Produsele sale mai proeminente au mai multe subcategorii pentru articole, ghiduri de început și multe altele. 

Comunitatea Kaspersky

De departe, cele mai utile resurse de asistență sunt comunitatea Kaspersky, deși este puțin dificil de navigat. Fiecare element din pagina principală a comunității este etichetat cu engleză și rusă, ceea ce nu are prea mult sens. Totuși, comunitatea Password Manager este activă și utilă, așa că merită citită puțin aproape. 

kaspersky-comunitate

Căutând subiectele recente, moderatorii au răspuns de obicei în câteva ore. În unele cazuri, a fost doar o replică care a spus contactarea Kaspersky. Cu toate acestea, în alții, am găsit membri ai comunității care oferă instrucțiuni pas cu pas pentru soluționarea anumitor probleme. 

Având în vedere cât de rapid este comunitatea de a rezolva problemele, vă recomandăm să ajungeți mai întâi acolo. Suportul este în general decent, cu articole detaliate și forumuri vii, deși există anumite probleme atunci când vine vorba de primirea directă. Este clar că Kaspersky este concentrat mai mult pe celelalte produse, ceea ce este păcat. 

Verdictul

Kaspersky are un drept foarte bun cu Password Manager, oferind mai multe tipuri de intrare, o interfață ușor de utilizat și o securitate excelentă pentru prețurile de negociere. Cu toate acestea, cheltuirea unui dolar în plus în fiecare lună poate plăti. Deși Password Manager este o sumă foarte mare, încă lipsește în comparație cu Dashlane, 1Password și LastPass, toate clasate în cel mai bun manager de parole pentru companiile mici (citiți Dashlane vs. LastPass și Dashlane vs. 1Password comparații).

Acest lucru se datorează în principal funcționalității care îi lipsește Managerul de parole. Nu puteți partaja înregistrări cu alți utilizatori, nu există opțiuni 2FA și, deși vi se oferă mai multe tipuri de intrare, nu puteți personaliza câmpurile din fiecare intrare. Password Manager este un instrument decent, dar este cel mai bun ca parte a securității totale, nu de unul singur. 

Ce părere aveți despre Password Manager? Ai de gând să dai planului gratuit o lovitură? Puneți-ne la cunoștință despre experiența dvs. în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me