F-Secure Key Review – Actualizat în 2020

F-Secure Key Review

F-Secure Key este un manager de parole care acoperă toate bazele cu un UI desktop atractiv și securitate standard pentru industrie. Cu toate acestea, suportul și ușurința de utilizare ar putea folosi unele lucrări. Citiți mai multe despre Key în recenzia noastră completă Key.


cheie-Slider1

cheie-slider2

cheie-slider3

cheie-slider4

cheie-slider5

Anterior

Următor →

F-Secure, compania antivirus care a câștigat din cap în cel mai sigur ghid al nostru antivirus, are foarte multă dreptate. Este luminos asupra funcțiilor, omitând incluziunile anterioare precum un manager de parole, așa cum puteți vedea în recenzia noastră antivirus F-Secure. În această recenzie a F-Secure Key, vom vedea dacă cumpărarea serviciului à la carte merită o taxă suplimentară. 

Pe lângă faptul că judecăm cheia în contextul antivirusului F-Secure, vom compara și cu cei mai buni manageri de parole. Pe parcurs, vom discuta despre caracteristicile sale – ce puține sunt – utilizabilitatea, securitatea, prețul și multe altele, înainte de a da verdictul nostru. 

Pentru răspunsul scurt, F-Secure oferă un manager de parole competent cu Key, oferind o aplicație proiectată de minune și securitate de top. Cu toate acestea, lipsesc câteva caracteristici critice, care îi afectează funcționalitatea și, în unele cazuri, capacitatea de utilizare.

Punctele forte și punctele slabe

Alternative pentru cheie F-Secure

Caracteristici

F-Secure nu lipsește de caracteristici în același mod ca și alți manageri de parole incluse în antivirus. Are de fapt o listă decentă, care oferă opțiuni de recuperare, tablou de bord de securitate și un mod simplu de a conecta alte dispozitive. Cu toate acestea, acceptă doar două tipuri de intrare, ceea ce este o problemă. 

Puteți stoca numai parole și carduri de credit. Deși este în continuare din punct de vedere tehnic un manager de parole, concurenții F-Secure oferă mai multă flexibilitate. Keeper, de exemplu, poate stoca o varietate de tipuri de intrare și vine cu funcționalitate de partajare (ceva cheie lipsește). 

Nu menționăm nicio caracteristică unică. Spre deosebire de Abine Blur, care oferă carduri de credit mascate și e-mailuri, F-Secure Key nu aduce nimic nou în tabel (citiți recenzia noastră de blur). 

Key își îndeplinește funcția la un preț compatibil cu restul pieței. Cu toate acestea, atunci când alte opțiuni oferă mai multe la același preț, există o problemă. 

Completare automată, Alerte de încălcare și Codul dvs. de recuperare

Odată cu scârbâitul nostru, este timpul să vorbim despre ce include F-Secure. Cea mai proeminentă caracteristică este pagina „status”, care afișează parolele comune, slabe și refolosite ale conturilor. Ne place să avem un tablou de bord de securitate, deși ar fi bine ca F-Secure să adauge alerte cu privire la încălcările datelor în viitor.

cheie-securitate-analiză

Deși pagina „status” este cea mai proeminentă, „recuperarea contului” este mai utilă. Deoarece vom intra în secțiunea de securitate de mai jos, F-Secure nu vă poate recupera parola principală dacă o uitați. 

Cu toate acestea, puteți genera un cod pe baza parolei. Puteți salva acest cod – care arată ca un cod QR de înaltă rezoluție – pe computer pentru a recupera contul în cazul în care uitați informațiile de autentificare. 

cheie-recuperare-cod

Completarea funcțiilor este completarea automată, deși numirea „funcție” este un pic generoasă. Cheia vă poate completa automat parolele, dar nimic altceva. Cu toate acestea, mai mult decât atât, trebuie să apăsați o anumită tastatură rapidă pentru a activa completarea automată.

Aveți nevoie de extensia browserului pentru a vă completa datele de conectare, dar nu surprinde autentificările. Spre deosebire de alți manageri de parole, care întreabă dacă doriți să salvați o parolă atunci când aterizați pe un nou site web, F-Secure vă solicită să le adăugați manual. În mod alternativ, puteți importa parolele, dar lipsa de captare a parolelor este dezamăgitoare, indiferent.

Prezentare generală a caracteristicilor cheie F-Secure

Logo F-Secure Keywww.f-secure.com

Începe de la 231 USD pe lună Toate planurile

Securitate

2FA

Criptarea
AES-256

Zero-cunoaștere

2FA chei

Analiza securității

Sincronizare multi-dispozitiv

Backup și recuperare

Aplicații pentru mobil

Schimbător de parolă

Generator de parolă

Extensia browserului

Completarea automată

Formular de completare automată

Interfață de utilizare a browserului

UI pentru desktop

E-mail

Chat live

Telefon

Centru de ajutor

Forum

Suport 24/7

Mai Mult

Plan gratuit

Prețuri

Cheia nu este un manager de parole scump, dar pentru ceea ce oferă puțin în ceea ce privește funcțiile, prețul este prea mare. La fel ca în cazul altor manageri de parole incluși pe antivirus, am văzut – citiți recenziile McAfee True Key și Kaspersky Password Manager pentru a vedea cele în acțiune – Cheia nu merită prețul. Cu toate acestea, este însoțit de antivirusul tău.

Înainte de a intra în costuri, este important să rețineți că F-Secure își afișează prețurile în euro, nu în dolari americani. Prețul din tabelul de mai sus este rata de conversie în momentul scrierii, astfel încât va exista o ușoară variație în timp. 

În mod izolat, prețul este bine, mai ieftin decât Dashlane și în conformitate cu 1Password (citiți comparația Dashlane vs. 1Password). Odată ce matematica se scutură, te uiți la un timid de 3 USD pe lună, ceea ce nu este rău. Cu toate acestea, având în vedere lipsa caracteristicilor, Key este prea scump. RoboForm, care este cu aproximativ 1 dolar mai ieftin pe lună, are chiar mai multe de oferit (citiți recenzia noastră despre RoboForm). 

F-Secure Key Free vs. Premium

F-Secure Key are un plan gratuit, deși nu l-ai ști de pe pagina produsului (mai multe despre asta în secțiunea următoare). Planurile gratuite și premium sunt aceleași în toate sensurile, cu excepția utilizatorilor gratuite care nu își pot sincroniza parolele pe dispozitive. Pentru a utiliza serverele F-Secure, trebuie să plătiți.

Ne place această abordare decât limitarea intrărilor, cum ar fi Dashlane sau True Key. Cu toate acestea, Key nu a făcut lista noastră cu cei mai buni manageri de parole gratuite; o combinație de caracteristici și preț a omis-o.

Cu toate acestea, kicker-ul este o lipsă de sincronizare cu mai multe dispozitive. Totuși, LastPass, care a luat coroana în ghidul nostru de sincronizare cu mai multe dispozitive, oferă stocare și sincronizare nelimitată gratuit, după cum puteți citi în recenzia noastră LastPass.

Ușurința în utilizare

A începe cu Key nu este dificil, deși găsirea versiunii corecte este un pic confuz. F-Secure menționează o versiune gratuită pe pagina sa de produs, oferind un link de descărcare și o solicitare de „pornire premium”. Cu toate acestea, cheia nu este listată în instrumentele gratuite ale F-Secure și nu există nicio indicație despre diferența dintre Free și Premium. 

Chiar și așa, înscrierea este ușoară. După descărcarea aplicației, utilizatorilor li se va solicita să introducă o autentificare F-Secure existentă sau să creeze o nouă parolă principală. Dacă sunteți conținut lipit de versiunea gratuită, care oferă numai gestionarea locală a parolelor, nu trebuie nici să introduceți un e-mail. În acest fel, funcțiile cheie gratuite precum software-ul de criptare. 

cheie-sign-up

Aplicația este ușor de utilizat, deși F-Secure dedică mai mult din interfață setărilor decât parolelor. Așa cum am menționat, te limitezi la parole și carduri de credit, dar Key face foarte mult cu acele două tipuri de intrare. Deși nu se află la nivelul de personalizare a 1Password, Key oferă câteva modalități de a vă răsfoi bolta.

cheie de interfață

Adăugarea de noi parole la cheia F-Secure

Dacă începeți de la zero, puteți adăuga parole la cheie. Procesul este surprinzător de fluid. În ecranul principal, faceți clic pe pictograma „plus”, apoi alegeți dacă veți adăuga o parolă sau un card de credit. 

F-Secure nu oferă câmpuri personalizate, dar puteți adăuga câteva caracteristici la intrările dvs. Pe lângă codificarea culorilor, utilizatorii pot personaliza pictograma intrării lor folosind setul de chei.

Unele pictograme generale sunt disponibile, cum ar fi un coș de cumpărături sau un simbol WiFi, dar există și logo-uri mici pentru site-uri și servicii populare. Alegând, să spunem, pictograma Amazon va introduce automat adresa URL și numele intrării. 

cheie-nouă parolă

Când s-a spus și s-a făcut totul, puteți să vă derulați cu ușurință bolta folosind pictograme în loc să căutați. Totuși, asta funcționează doar pentru un număr mic de intrări cu cele mai populare site-uri din jur. Odată ce seiful tău începe să se umple, lucrurile devin repede dezordonate. Cheia nu oferă etichetare sau foldere, chiar sări peste un sistem de favorizare. 

Poate că s-ar putea cheltui mai mult timp pentru dezvoltare, decât să plasăm reclame în aplicație. Există o filă dedicată în meniu pentru alte aplicații F-Secure. Deși nu ne părește un mic aspect pentru a face upgrade la Premium, proiectarea aplicației cu un loc dedicat pentru anunțuri nu pare o idee corectă. 

cheie second-

F-Secure cheie în practică

Deși Key are o interfață destul de bună, există câteva probleme atunci când îl utilizăm în practică. Problema principală este necesarul de taste rapide. Pentru a completa automatul în browser sau pe desktop, va trebui să apăsați pe „CTRL + ALT + V”. Deși o cheie rapidă are sens pentru aplicațiile locale, nu se află în browser.

Extensia browserului nu servește alt scop decât completarea automată. Nu puteți vedea parolele dvs., nu puteți configura setări noi sau nu puteți genera parole pentru conturi noi. Având în vedere cât de frumos arată aplicația locală, am avut mari speranțe pentru extindere. Cu toate acestea, singura opțiune pe care ți-o oferă este să-ți blochezi bolta. 

Securitate

Deși Key nu are un model de securitate unic, cum ar fi Dashlane sau 1Password, este totuși capabil să vă păstreze datele în siguranță. La fel ca în cazul tuturor managerilor de parole, întrebarea importantă este modul în care sunteți autentificat ca utilizator, ceea ce separă administratorii de parole de software-ul de criptare standard. 

F-Secure trece atunci când vine vorba de autentificare. Totul este legat de parola principală, de care F-Secure nu are cunoștințe zero. În schimb, parola principală are o cheie derivată din aceasta folosind PBKDF2. Această cheie este spălată cu 20.000 de iterații de SHA256 cu săruri aleatorii adăugate. După acest proces, cheia finală este folosită pentru a vă autentifica. 

În practică, acest lucru înseamnă că F-Secure nu ar putea cunoaște niciodată parola principală și, astfel, nu ar putea decripta niciodată bolta ta. În schimb, parola principală este de asemenea folosită pentru a genera o cheie AES-256, care este folosită pentru a cripta și decripta bolta. Puteți afla mai multe despre asta în descrierea noastră de criptare.

Unde sunt salvate parolele dvs. cheie securizate F 

Acum că avem o criptare și autentificare în afara drumului, este timpul să vorbim despre locul în care sunt salvate parolele. Din fericire, F-Secure oferă câteva opțiuni pe acest front. În mod implicit – în acest caz, adică versiunea gratuită a aplicației – parolele criptate sunt salvate local. Din această cauză, nu există nicio amenințare de încălcare a datelor. 

Dacă doriți să rămâneți la stocarea locală, este în regulă; trebuie doar să păstrați cheia instalată. Cu toate acestea, actualizarea la Premium oferă sincronizare cu mai multe dispozitive, ceea ce înseamnă că va trebui să predați parolele prețioase serverelor F-Secure. Chiar și când le sincronizați prin cloud, nu vă accesați niciodată parolele direct de pe serverele F-Secure. 

În schimb, o copie a bolții criptate este stocată în cloud. Această copie nu poate fi citită de toată lumea, inclusiv de tine. Când parolele dvs. sunt sincronizate, seiful respectiv este descărcat și decriptat local folosind parola principală cu procesul descris mai sus. 

Pe scurt, parolele dvs. sunt salvate în cloud, dar fără un supercomputer și cu câteva miliarde de ani de salvat, un atacator nu vă va putea decripta bolta. 

A sustine

F-Secure nu cade victima problemei obișnuite a dezorganizării, la fel ca majoritatea administratorilor de parole incluse în antivirus. Secțiunea de asistență acoperă în continuare fiecare produs oferit de F-Secure, dar în loc să afișeze o listă de articole, fiecare produs – inclusiv Key – are propriul său ghid de asistență..

cheie-knowledgebase

Ghidul utilizatorului nu se referă la rezolvarea aplicației. Mai degrabă, este vorba de a fi configurat. Acesta acoperă totul, de la modul de instalare a tastelor pe Windows și Mac, până la setarea favoritelor și profitarea completării automate. Câteva dintre subiecte includ chiar și tutoriale video, care ar trebui să ajute tehnofobii. 

Aceasta este o singură cale de sprijin. F-Secure oferă, de asemenea, chat în direct și asistență telefonică în timpul programului de lucru. Mai mult, asistența telefonică este oferită în 11 limbi, cu numere pentru mai multe regiuni diferite. Asistența telefonică este limitată în mod tehnic la zilele și orele lucrătoare, dar ar trebui să poți găsi o regiune deschisă indiferent de ora. 

cheie-phone-suport

Dacă preferați să vă adresați comunității cheie, există forumuri. Cu toate acestea, prezentarea nu este la fel de plăcută ca și celelalte zone de asistență. Deși forumurile F-Secure sunt ușor de parcurs, nu puteți alege să filtrați postările în funcție de produs. În schimb, totul este aruncat împreună, ceea ce face dificilă găsirea postărilor legate de o anumită aplicație. 

cheie forumuri

Chiar și așa, resursele de asistență F-Secure sunt mai ușor de digerat decât majoritatea administratorilor de parole incluse în antivirus. În timpul testării noastre, chat-ul a fost de obicei online și forumurile au fost active. În afară de aceasta, baza de cunoștințe oferă un proces complet și ușor de înțeles pentru a fi configurat cu aplicația locală. 

Verdictul

Cheia este unul dintre cei mai buni manageri de parole cu pachet antivirus, oferind o interfață atractivă și câteva caracteristici unice. Dacă aveți doar o mână de parole – să spunem, 25 sau mai mult – este o opțiune excelentă. Cei care gestionează câteva sute de autentificări, pe lângă alte tipuri de intrări, vor dori să se uite în altă parte. Lipsa de organizare face dificilă găsirea a ceea ce aveți nevoie. 

Ce părere aveți despre Key? Aveți de gând să descărcați versiunea gratuită? Puneți-ne la cunoștință despre experiența dvs. în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map