Revizuirea LaCie Rugged Mini – robustă, dar lentă – actualizată în 2020

LaCie Rugged Mini Review

Dacă doriți un hard disk care poate lua bătaie, LaCie Rugged ar putea părea o cumpărare bună. Dacă doriți un HD extern extern care să funcționeze bine, evitați acest produs. Citiți de ce în recenzia noastră completă LaCie Rugged.


-LACIE robust-mini-featured-LACIE robust-mini-2-LACIE robust-mini-1

Anterior

Următor →

LaCie Rugged Mini
Evaluare editor: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74.94Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 125.83Arată recenzii Cumpărați pe Walmart$ 80.99(9 Recenzii) Cumpără pe Best Buy99,94 USD 85.99Economisiți 13,95 USD (14%) Arată recenzii Cumpărați pe Amazon149,99 USD 109.99Economisiți 40,00 USD (27%)(1 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 104.99(184 Recenzii) Cumpără pe Best Buy$ 141.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 169.99Arată recenzii Cumpărați pe Walmart$ 159.99(9 Recenzii) Cumpără pe Best Buy

Oricine nu a auzit despre LaCie ar recunoaște probabil unele dintre produsele pe care le face. Banda portocalie care înconjoară seria de discuri Rugged este iconică, arătând că unitatea poate rezista chiar și la cele mai grele dintre bătăi. Vom analiza cea mai accesibilă opțiune din gama din această recenzie LaCie Rugged Mini.

Dacă nu sunteți necunoscut, LaCie este deținut de Seagate, astfel încât multe dintre instrumente și funcții sunt comparabile cu discurile Seagate. Gama LaCie, spre deosebire de gama Seagate, se concentrează asupra factorului de formă și a performanței mai presus de toate, ceea ce este arătat de seturile sale de unități Porsche Design și de discurile de rezervă pentru desktop d2.. 

Acestea fiind spuse, Rugged Mini nu se prezintă nici el. Deși carcasa poate face față celor mai dure medii, performanța lasă mult de dorit și, având în vedere că prețul este mult mai mare decât unele unități concurente, este o vânzare dificilă. Chiar și așa, dacă aveți hard disk-uri sau le folosiți în condiții grele, un Rugged Mini ar putea fi cel mai bun hard disk extern pentru dvs..

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru LaCie Rugged Mini

Caracteristici

Dacă ceva este clar când deconectați LaCie Rugged Mini, este posibil ca unitatea să ducă la bătaie. Banda emblematică portocalie este rigidă, asigurându-vă că unitatea dvs. va rămâne utilizabilă dacă este nevoie de căderi nefericite. Sub giulgi, arată ca orice hard disk portabil. Spre deosebire de Western Digital Elements, carcasa este tot metalică (citiți recenzia noastră pentru Western Digital Elements).

-LACIE robust-mini-1

Acestea fiind spuse, cea mai mare parte a prețului intră în acea carcasă, pe care o vom analiza în secțiunea următoare. În casetă, primiți unitatea, un cablu USB de la A la micro tip B și un cablu USB de tip A la tip C. Deși unitatea nu funcționează prin USB 3.1, puteți totuși să o conectați la un port USB de tip C pentru comoditate. 

Deși un standard bogat în aproape toate aspectele, carcasa este ceea ce diferențiază o unitate LaCie. Discurile sunt menite să meargă acolo unde mergi, manipulând cu ușurință cele mai aspră medii. Dolarul dvs. nu cumpără performanțe suplimentare, ci mai degrabă posibilitatea de a vă asigura că datele dvs. sunt păstrate în siguranță.  

Nu este doar o idee generală. LaCie oferă limite specifice pe pagina sa de produse pentru ceea ce poate face față un Rugged Mini. Unitatea este rezistentă la ploaie, poate absorbi șocul picăturilor de până la patru metri și poate dura sub aproximativ 2.205 kilograme de presiune.

LaCie Rugged Mini Setup

Ar trebui să surprindem la fel de puțin faptul că configurarea unui LaCie Rugged Mini este similară cu configurarea unei unități Seagate Portable (citiți recenzia noastră Seagate Portable). Cele două aplicații „începe aici” care sunt încărcate pe unitățile Seagate se află și pe unități Rugged Mini și faceți clic pe cea care corespunde cu sistemul dvs. de operare vă va începe pe drum. 

robust-LACIE-mini-review-înregistrare

Ei bine, va deschide o pagină de înregistrare, pe care vă recomandăm să aruncați o privire. Nu numai că vă veți înregistra unitatea pentru asistență de garanție, dar veți putea, de asemenea, să cumpărați până la trei ani de recuperare a datelor pentru 15 USD și să descărcați Toolkit, pe care îl vom analiza într-un minut. 

Ca și Seagate Backup Plus Portable, există și oferte suplimentare (citiți recenzia noastră Seagate Backup Plus Portable). Pentru acea unitate, am primit două luni din planul de fotografie Adobe. Cu LaCie Rugged Mini, puteți obține o lună de Adobe Creative Cloud. Asta este grozav, având în vedere că Adobe a fost cel mai bun software de editare foto și cele mai bune liste de software de editare video.

LaCie Rugged Mini Backup și securitate

După cum am menționat, o parte a procesului de configurare este descărcarea Toolkit, care este un hub all-in-one pentru caracteristicile Rugged Mini. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la asta, va trebui să parcurgeți procesul de configurare al LaCie, care va formata și optimiza unitatea dvs. pentru sistemul de operare pe care îl utilizați. 

Vă va întreba, de asemenea, dacă doriți să faceți backup sau să reflectați fișierele pe unitate. În timp ce copiile de rezervă sunt mai potrivite pentru o unitate ca Western Western My Book, oglindirea fișierelor dvs. poate fi utilă (citiți recenzia noastră pentru Western Digital My Book). Deoarece un Rugged Mini este menit să meargă oriunde te-ai duce, poți, în esență, să ai o copie a mașinii tale oriunde te-ai afla.

O omisiune clară este însă protecția prin parolă, în ciuda afirmațiilor LaCie că Rugged Mini o oferă pe pagina produsului. Am instalat fiecare aplicație disponibilă pentru Rugged Mini și nu am putut găsi un loc pentru a seta o parolă. La parcurgerea procesului, am aflat că este o caracteristică pentru LaCie Rugged Secure, nu pentru Rugged Mini.

Este păcat, având în vedere că unitatea este protejată pe toate celelalte fronturi. Un Rugged Mini poate fi o opțiune excelentă pentru a lua date din mers, dar dacă doriți să vă blocați copiile de siguranță, veți dori să luați în considerare un furnizor de backup online securizat, cum ar fi Backblaze (citiți recenzia Backblaze). 

Prezentare generală a caracteristicilor LaCie Rugged Mini

Începe de la 7494 de dolari Toate planurile

Caracteristici

Capacitate
1 TB, 2 TB, 4 TB

Utilitate de rezervă

Interfață
USB 3.0

Platformă

ferestre

MacOS

Android

Performanţă

Viteza de deplasare
5.400

Tip hard disk
spinning

A sustine

Perioada de garantie
24 de luni

Servicii de recuperare

Tabelul de viteză

Preț

Așa cum am menționat, unitățile Rugged Mini sunt mai scumpe decât alți concurenți din cutia neagră, aproape toate costurile suplimentare care se duc la incintă. Există doar trei capacități disponibile, dar oferă o gamă solidă pentru cei care au nevoie de stocare din mers. 

LaCie Rugged Mini
Evaluare editor: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74.94Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 125.83Arată recenzii Cumpărați pe Walmart$ 80.99(9 Recenzii) Cumpără pe Best Buy99,94 USD 85.99Economisiți 13,95 USD (14%) Arată recenzii Cumpărați pe Amazon149,99 USD 109.99Economisiți 40,00 USD (27%)(1 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 104.99(184 Recenzii) Cumpără pe Best Buy$ 141.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 169.99Arată recenzii Cumpărați pe Walmart$ 159.99(9 Recenzii) Cumpără pe Best Buy

Capătul de jos al liniei nu este impresionant. Pentru aproape 10 cenți un gigabyte, puteți obține un disc în stare solidă precum SanDisk Extreme Portable (citiți recenzia noastră SanDisk Extreme Portable). În comparație cu, de exemplu, o bază de bază a lui Toshiba Canvio, disparitatea este clară. Versiunea de 1 TB a acelei unități costă cu aproximativ 25 USD mai puțin (citiți recenzia noastră de bază pentru Toshiba Canvio). 

Mergând pe linie, modelul 2TB de la Rugged Mini este mai rezonabil, dar este aproape de două ori mai mare decât alte unități externe cu cutie neagră. Acestea fiind spuse, modelul 4TB nu este rău. Deși este totuși mai scump decât un Western Digital Book My sau un Seagate Backup Plus Portable, taxa suplimentară este ușoară și, având în vedere exteriorul Rugged Mini, bine, robust, costul suplimentar merită.

Ceea ce este dificil în această secțiune este faptul că un Rugged Mini nu oferă un beneficiu semnificativ de performanță. Unitatea se învârte în continuare la 5.400 rpm față de USB 3.0 și am văzut că alte opțiuni fac același lucru pentru mult mai puțini bani. 

Din această cauză, este clar că costul suplimentar este legat de capacul metalic și banda portocalie din jurul unității. Aceste funcții nu ar trebui să fie reduse, mai ales dacă vă aruncați mașina în jur. Acestea fiind spuse, pentru cei care au o atingere ușoară sau pot ține cu ochii de unde se duc datele lor, este prea mare și la fel este prețul.

Viteză și performanță

Rulăm hard disk-uri externe printr-o serie de patru teste pentru a determina performanța. Două dintre aceste teste sunt pentru viteză și două pentru erori, fiecare categorie primind un test hands-on și un reper. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
LaCie Rugged Mini
133,9 MB / s 27,89 MB / s 1.089 MB / s 0,879 MB / s 74 sec.

Începând cu viteză, ne-am derulat drumul prin CrystalDiskMark folosind un fișier de testare de 4 GB și cinci pase. Mini Ruggedul nostru s-a luptat mult, urmărind o viteză de citire secvențială rezonabilă, dar neimpresivă și o viteză de scriere secvențială inacceptabilă. Citițiile și scrierile aleatorii au fost bune, dar am văzut performanțe mai rapide cu unitățile Western Digital. 

robust-LACIE-mini-review-CrystalDiskMark

Testul nostru hands-on, care a constat în copierea unui folder de testare de 2,3 GB și cronometrarea transferului, a fost și abisal. Ne-a luat un minut și 14 secunde, cu o cantitate decentă de inconsecvență. Pentru comparație, mult mai ieftin unitatea de bază Toshiba Canvio Basics pe care am testat-o ​​a transferat fișierul în puțin peste 16 secunde. 

Acea testare a fost făcută fără optimizarea LaCie, așa că am revenit și am efectuat testele din nou după optimizarea unității. Nu este surprinzător, nu a fost un beneficiu mic sau deloc de performanță. Testul nostru hands-on a fost mai consistent, dar viteza a fost la fel de lentă, iar CrystalDiskMark a făcut viteze similare cu cele pe care le vedeam înainte. 

Dacă viteza este o problemă, Rugged Mini nu va livra. Este similar în ceea ce privește performanța cu multe unități de cutie neagră, dar rata de transfer este oribilă. Pentru cei care au nevoie de o unitate rapidă pentru editare video și altele asemenea, probabil ar trebui să rămâneți cu un SSD, cum ar fi Samsung T5 (citiți recenzia noastră Samsung T5). 

Din fericire, verificarea erorilor noastre nu a fost afectată. Am monitorizat unitatea folosind CrystalDiskInfo pe parcursul testării noastre pentru a vedea dacă unitatea s-a încălzit sau dacă apar erori. Totul a fost bun, iar testarea noastră de erori extinsă, care a constat într-un test de stres de două ore folosind utilitatea „chkdsk”, a susținut asta. 

robust-LACIE-mini-review-CrystalDiskInfo

Garanție și asistență

Unitățile LaCie Rugged Mini au o garanție limitată de doi ani, care este detaliată în manualul de produse inclus și în .pdf care este preîncărcat pe unitate. Este aceeași garanție care este văzută pe unitățile Seagate, ceea ce înseamnă că acoperă numai defecțiuni la manopera sau materiale. 

-LACIE robust-mini-2

Orice altă problemă, cum ar fi căderea, scufundarea sau deteriorarea unității, nu este acoperită de garanție, ceea ce nu ar trebui să fie o problemă importantă, având în vedere că unitățile Rugged Mini sunt construite ca niște rezervoare. Chiar și așa, dacă întâmplați să treceți de barieră și să deteriorați unitatea, aceasta nu va fi acoperită de garanție. 

În ceea ce privește asistența, LaCie oferă câteva intrări ale bazei de cunoștințe care acoperă întrebări frecvente, ghiduri de depanare și modalități de rezolvare a problemelor. De asemenea, puteți vorbi cu un reprezentant de asistență prin telefon sau e-mail dacă aveți o întrebare specifică. 

Având în vedere natura accidentată a unității, ne așteptam mai mult de la asistență. În loc să garantezi unitatea de acțiune care să poată face față forțelor naturii, așa cum susține LaCie, ai rămas cu o garanție standard care poate fi văzută pe alte produse Seagate. Asistența este mai bună decât ceea ce veți obține cu majoritatea discurilor externe, dar am sperat să avem mai mult cu un produs precum Rugged Mini. 

Verdictul

Robuste Mini Drive vă spun tot ce trebuie să știți în nume. Sunt construite pentru a dura și sunt mici, ceea ce este greu de găsit. Acestea fiind spuse, performanța este mediocră. Există un set de persoane care doresc o unitate de rezistență Mini, dar dacă nu uitați decât să luați câteva lucruri din mers, există opțiuni mai rapide și mai ieftine. 

Acestea fiind spuse, dacă aruncați fotografii în timp ce fotografiați o nuntă sau aruncați mașina într-un rucsac în timpul călătoriei, protecția strălucește. În orice caz, vă recomandăm să citiți celelalte recenzii externe pentru hard disk pentru a vedea dacă Rugged Mini este cea mai bună alegere pentru dvs.. 

Ce părere aveți despre LaCie Rugged Mini? Valoarea carcasei costă un cost suplimentar? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me