Revizuirea de bază a Toshiba Canvio – Actualizată în 2020

Revizuirea de bază a Toshiba Canvio

Linia de bază de la Toshiba Canvio este una dintre cele de lucru. Sunt cam lente și nu pot fi utilizate pentru transferurile de masă, dar se păstrează pentru totdeauna și sunt destul de ieftine. Consultați recenzia noastră completă de bază pentru Toshiba Canvio pentru detalii.


toshiba-Canvio-basics-featuredtoshiba-Canvio-basics-2toshiba-Canvio-basics-1

Anterior

Următor →

Noțiuni de bază ale lui Toshiba Canvio
Evaluare editor: 1 TB49,99 USD2 TB59,99 USD4 TB96,99 USD$ 49.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 53,94(64 Recenzii) Cumpărați pe Walmart57,99 USD 53.99Economisiți 4,00 USD (7%)(3 Recenzii) Cumpără pe Best Buy$ 59.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon64,99 USD 59.99Economisiți 5,00 USD (8%)(12 Recenzii) Cumpărați pe Walmart67,99 USD 63.99Economisiți 4,00 USD (6%)(5 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy$ 96.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 104.99(2 Recenzii) Cumpără pe Best Buy

Toshiba creează unități de disc de ceva vreme, în special pe tărâmul intern, pe desktop. De asemenea, aceste unități funcționează bine, în conformitate cu testarea Backblaze Q1 2019 de eroare a hard disk-ului. Dintre cele trei dispozitive Toshiba testate, două au rămas în jur de un an și unul a avut doar o rată mică de eșec.

Sperăm că performanța respectivă conduce la unitățile externe. În această revizuire de bază a Toshiba Canvio, vom analiza cea mai de bază unitate externă din linia Toshiba. Deși suplimentele de lux, cum ar fi backup-ul automat și protecția cu parolă nu sunt incluse, o unitate Canvio Basics este o modalitate simplă de a obține mult spațiu de stocare ieftin.

Chiar și așa, unele dintre problemele unui disc de filare și a interfeței USB 3.0 arată, ceea ce înseamnă că o unitate de bază Canvio nu este ideală pentru o copie de rezervă în masă sau rate rapide de transfer. Citiți mai departe pentru a vedea dacă este unul dintre cele mai bune hard disk-uri externe pentru dvs. sau dacă ar trebui să fie lăsat în urmă.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru elementele de bază ale Toshiba Canvio

Caracteristici

Unitățile de bază Toshiba Canvio sunt hard disk-uri portabile externe, iar după cum sugerează și numele, acestea sunt de bază. În loc să vină cu o mulțime de utilități sau funcții suplimentare, giulgiul complet negru include doar un LED de activitate a acționării și o conexiune USB tip micro B. Unitățile sunt destinate stocării datelor și preluării cu dvs., dar nu mult.

toshiba-Canvio-basics-1

Chiar și asta are câteva probleme. Am testat unitatea 1 TB Toshiba Canvio Basics, care dispune de un disc de filare de 5.400 rpm. Deși giulgiul din plastic îl poate proteja de câteva căderi, orice dincolo de asta va face ca unitatea să fie inutilă. O unitate Canvio Basics este menită să fie pe drum, dar asigurați-vă că o tratați cu grijă.

Unitatea acceptă Windows și macOS, dar doar Windows este scos din cutie. Unitatea este formatată în acest fel, astfel încât folosirea ei cu macOS vă va solicita să reformatați unitatea, ceea ce, din păcate, Toshiba nu vă spune cum să faceți.

Configurarea elementelor de bază pentru Toshiba Canvio

În loc să folosească inserții de plastic sau învelișuri cu bule ieftine, unitățile Canvio Basics vin la pachetul tradițional, ferm, de ambalare în care sunt livrate hard disk-urile care se învârt. Acest lucru are sens, având în vedere că sunt unități învârtite, dar am văzut unități concurente, cum ar fi Western Digital Elements, se livrează în gulere din plastic subțire (citiți recenzia noastră pentru Western Digital Elements).

Dispozitivele Elements sunt cel mai bun punct de comparație, deoarece în esență arată la fel ca unitățile Canvio Basics. Unitățile Toshiba au un plan plat, în timp ce unitățile Western Digital sunt curbate, dar, în mare parte, sunt la fel. De asemenea, primiți un micro USB tip B pentru cablul de tip A din cutie.

Cu toate acestea, există o diferență și este o lipsă de picioare în partea de jos a unității. Acele picioare nu ajută foarte mult, dar absența lor scurtează viața deja fragilă a hard disk-urilor portabile și învârtite. Dacă sunteți în căutarea unei unități portabile care să poată atinge orice, citiți recenzia noastră LaCie Rugged Mini.

Când am conectat unitatea la un laptop Windows 10, aceasta a fost detectată imediat, așa cum arată LED-ul de culoare albastră de sus. Unitatea a fost numită și atribuită automat o scrisoare de unitate. În afara unui fișier .pdf care detaliază garanția limitată de un an, despre care puteți afla în secțiunea „garanție și asistență” de mai jos, unitatea a fost goală.

Instrumente de siguranță și securitate Toshiba

Din păcate, Toshiba nu include utilități de rezervă sau de securitate cu unitățile Canvio Basics. Nu există niciun instrument pe site-ul web al Toshiba, deci, dacă sunteți interesat să achiziționați o unitate pentru a face backup copiilor dvs., va trebui să mergeți cu o altă strategie.

O unitate Canvio Basics poate fi încă o parte a acestui proces – de fapt, după cum puteți citi în ghidul nostru de reguli de rezervă 3-2-1, ar trebui să fie – dar nu se va întâmpla automat. În schimb, ar trebui să investești într-un furnizor de backup online, cum ar fi Backblaze, care este unul dintre cele mai bune servicii de backup online, după cum puteți citi în recenzia Backblaze..

În ceea ce privește securitatea, ar fi bine să aveți un antivirus sigur. Fără protecție prin parolă sau criptare, unitățile Canvio Basics sunt la fel de vulnerabile ca orice. Dacă nu sunteți sigur, citiți recenzia noastră pentru Bitdefender.

Prezentare generală a caracteristicilor de bază ale Toshiba Canvio

Începe de la 4999 $. Toate planurile

Caracteristici

Capacitate
1 TB, 2 TB, 4 TB

Utilitate de rezervă

Interfață
USB 3.0

Platformă

ferestre

MacOS

Android

Performanţă

Viteza de deplasare
5400

Tip hard disk
spinning

A sustine

Perioada de garantie
12 luni

Servicii de recuperare

Tabelul de viteză

Preț

Pentru hard disk-urile portabile, de bază, Toshiba nu atrage surprize cu Noțiuni de bază Canvio. Aveți de ales între capacitățile de 1TB, 2TB, 3TB sau 4TB, prețul pe gigabyte fiind mai ieftin pe măsură ce mergeți pe raza de acțiune. Singura excepție este unitatea 3TB, care este mai scumpă decât opțiunea 2TB și rar disponibilă online.

Noțiuni de bază ale lui Toshiba Canvio
Evaluare editor: 1 TB49,99 USD2 TB59,99 USD4 TB96,99 USD$ 49.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 53,94(64 Recenzii) Cumpărați pe Walmart57,99 USD 53.99Economisiți 4,00 USD (7%)(3 Recenzii) Cumpără pe Best Buy$ 59.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon64,99 USD 59.99Economisiți 5,00 USD (8%)(12 Recenzii) Cumpărați pe Walmart67,99 USD 63.99Economisiți 4,00 USD (6%)(5 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy$ 96.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 104.99(2 Recenzii) Cumpără pe Best Buy

Îl puteți cumpăra în continuare pe Amazon, precum și pe o serie de alți retaileri online, dar prețul este ridicat. În plus, imaginea produsului este diferită de restul gamei, și aruncând o privire pe site-ul Toshiba, este clar că capacitatea 3TB nu mai este fabricată. Chiar și așa, este disponibil online, așa că dacă aveți nevoie cu adevărat de 3TB peste 4TB, îl puteți achiziționa.

Ignorând modelul 3TB, prețul este mai mare decât am prefera. Gama de unități Seagate Portable este mai ieftină peste tot, cu cea mai considerabilă reducere provenită de la capacitățile mai mari (citiți recenzia noastră Seagate Portable). În plus, puteți achiziționa unități Seagate Backup Plus Portable pentru aproape același preț (citiți recenzia noastră Seagate Backup Plus Portable).

Unitatea portabilă Backup Plus face ca unitatea de bază a lui Canvio să fie greu de justificat, deoarece primiți aceeași capacitate cam la același preț, cu excepția utilității de rezervă incluse. Deși unitățile Canvio Basics sunt foarte multe în comparație cu, să spunem, Samsung T5 (citiți recenzia noastră Samsung T5), sunt doar unități de filare de 5.400 rpm care transferă date prin USB 3.0.  

Așa cum se întâmplă în cazul majorității unităților la acest nivel, vă recomandăm să respectați intervalul 1TB-2TB, deoarece creșterea capacității va afișa randamente scăzute. Unitatea 4TB, de exemplu, este mult mai groasă și, în consecință, este mai lentă. Cu cât este mai mare unitatea, cu atât este mai lungă pentru a găsi date și nu este vorba despre gama Canvio Basics

Unitățile de capacitate mai mare se acordă mai mult copiilor de rezervă locale, care, după cum am menționat, nu este cel mai potrivit pentru o unitate de bază Canvio. Dacă doriți acest lucru, citiți recenzia noastră pentru Western Digital Book.

Viteză & Performanţă

Testarea performanței hard disk-ului este o problemă simplă. Folosim patru instrumente, două care testează viteza și două care verifică erorile. Instrumentele pe care le utilizăm sunt terțe, deci nu obținem rezultate potențial părtinitoare care pot veni cu instrumente de testare a vitezei de la Seagate sau Western Digital.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
Noțiuni de bază ale lui Toshiba Canvio
147,3 MB / s 154,1 MB / s 0,509 MB / s 4.731 MB / s 16,61 sec.

Am început cu CrystalDiskMark. Am folosit un fișier de testare de 4 GB și am efectuat cinci secvențe de teste, măsurând viteze de citire și scriere secvențiale, precum și viteze de citire și scriere aleatorii. Viteza secvențială a fost excelentă, mai rapidă decât Western Digital Elements cu o marjă semnificativă, dar viteza întâmplătoare a suferit.

toshiba-Canvio-basics-CrystalDiskMark

De asemenea, am efectuat un test prin copierea unui folder de 2,3 GB umplut cu fotografii, videoclipuri și documente pe unitate și măsurând timpul necesar copierii. Unitatea de bază Canvio pe care am testat-o ​​a fost de aproximativ 140 de megabyte pe secundă pe parcursul transferului, rezultând un timp de doar 16,61 secunde, ceea ce este impresionant.

Mergând mai departe, am verificat discul de pe CrystalDiskInfo pentru a vedea dacă a detectat erori. Nu, ceea ce nu ar trebui să surprindă, având în vedere că CrystalDiskInfo nu aruncă o privire prea adâncă. Acestea fiind spuse, am observat o temperatură mai mare decât media în CrystalDiskInfo pe disc în timpul următorului nostru test.

toshiba-Canvio-basics-CrystalDiskInfo

Testul nostru „chkdsk” pe Windows 10 a durat aproximativ două ore la final, dar, din fericire, nu a găsit nicio eroare. Spre deosebire de CrystalDiskInfo, acest test face o scufundare profundă în unitate, scanându-l pentru grupuri și sectoare proaste. Din fericire, Canvio Basics a ieșit curat.

În timpul testării noastre, am observat că unitatea se va opri atunci când nu este folosită, ceea ce este excelent pentru prelungirea duratei de viață a unității, dar asta înseamnă, de asemenea, că este nevoie de un minut pentru ca discul să se trezească după ce a fost inactiv. Nu este o diferență semnificativă, dar merită menționat.

garanţie & A sustine

Toshiba include o garanție limitată de un an cu unitatea dvs. de bază Canvio și, deși este jumătate din timpul în care Western Digital include cu unitățile Elements, Toshiba arată clar că garanția este inclusă. Așa cum am menționat, singurul fișier de pe unitate când îl conectați este un .pdf care detaliează garanția.

toshiba-Canvio-basics-2

Deoarece este o garanție limitată, există multe prevederi. Pe scurt, dacă Toshiba poate justifica orice utilizare necorespunzătoare din partea dvs. care a determinat eroarea unității, solicitarea dvs. de garanție nu va fi respectată. În plus, elementele care lipsesc, cum ar fi cablul USB inclus, nu vor fi înlocuite în garanție.

Cu toate acestea, nu există niciun suport. Găsirea paginii de asistență pentru unitatea noastră a fost destul de greu – trebuie să căutați după numărul de serie – dar pagina a fost și mai dezamăgitoare. Puteți descărca ghidul de pornire rapidă pe pagina de asistență, dar nu există înregistrări de drivere, software sau baze de cunoștințe care să vă ajute.

Acest lucru se referă în special la faptul că utilizatorii de macOS vor trebui să reformateze unitatea pentru a-l folosi pe mașina lor, iar acest lucru nu este inclus în ghidul de pornire rapidă. Există un număr de telefon de asistență la care puteți apela, dar este o muncă grozavă pentru ceva care ar trebui acoperit în ghidul de configurare..

Verdictul

Unitățile de bază Canvio nu sunt altceva decât hard disk-uri externe pe care le puteți arunca – sau mai degrabă, ușor setate – în rucsac. Dacă sunteți în căutarea unor transferuri ultra rapide sau a unui exterior accidentat, cel mai bine este să mergeți cu o altă opțiune, dar dacă căutați o opțiune ieftină pentru a extinde stocarea laptopului sau pentru a lua filme din mers, o unitate de bază Canvio este suficientă.

Chiar și așa, vă rugăm să citiți alte recenzii externe ale hard disk-urilor noastre. Toshiba își face treaba cu unitățile de bază Canvio, dar puteți obține mai mult pentru banii dvs. cu Western Digital sau Seagate.

Ce părere aveți despre Bazele Canvio? Credeți și că Seagate Backup Plus Portable este o afacere mai bună? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me