SanDisk Extreme Portable Review

SanDisk Extreme Portable este ușor de transportat și foarte puternic, dar și prețul său este extrem. Deși este un produs bun, există alternative mult mai ieftine, de o calitate similară, după cum puteți citi în recenzia noastră completă SanDisk Extreme Portable.


SanDisk-extremă-portabil-featuredsandisk-extremă-portabil-2sandisk-extremă-portabil-1

Anterior

Următor →

SanDisk Extreme Portable
Evaluare editor: 250GB72,99 USD500GB89,00 USD1TB156,39 USD2TB329,99 USD99,99 USD 72.99Economisiți 27,00 USD (27%) Arată recenzii Cumpărați pe Amazon109,99 USD 72.99Economisiți 37,00 USD (34%)(2 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 99.99(95 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy169,99 USD 89.00Economisiți 80,99 USD (48%) Arată recenzii Cumpărați pe Amazon129,00 USD 89.00Economisiți 40,00 USD (31%)(7 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 129.99(671 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy$ 156.39Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 261.29(6 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 249.99(211 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy$ 329.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon549,99 USD 446.46Economisiți 103,53 USD (19%) Arată recenzii Cumpărați pe Walmart$ 449.99(154 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy

SanDisk se află sub aceeași umbrelă corporativă ca G-Technology și Western Digital, dar este concentrat pe o piață diferită. Face în principal dispozitive portabile de stocare flash, și anume unități flash USB și carduri SD. Acestea fiind spuse, pe măsură ce costurile de stocare flash au scăzut, SanDisk și-a extins linia pentru a dispune de unități de stare solidă interne și externe. 

În această recenzie SanDisk Extreme Portable, vom analiza opțiunea de top-of-line. După cum sugerează și numele, Extreme Portable are aproximativ performanțe maxime din mers și, din fericire, atinge acest obiectiv. Cu o configurație neplăcută și un preț ridicat, totuși, va trebui totuși să luptați pentru a fi afișat pe cea mai bună listă de discuri dure externe.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru SanDisk Extreme Portable

Caracteristici

Așa cum am văzut cu alte SSD-uri externe, portabilul SanDisk Extreme este doar atât de portabil. Micul disc este mai mic și mai subțire decât un G-Technology G-Drive (citiți recenzia noastră G-Technology G-Drive), dar nu la fel de mic ca Samsung T5. În cutie, primiți o unitate, un cablu USB-C și un adaptor USB-C la USB-A. 

sandisk-extremă-portabil-1

Cordul este însă scurt. Când l-am conectat în partea din spate a unei mașini desktop, nici măcar nu a putut ajunge în partea de sus a cazului. Mai enervant este adaptorul. Dacă luați Extreme Portable în mișcare și nu aveți un port USB-C pe laptop, sunteți obligat să utilizați un adaptor Clucky care vă roagă doar să îl spargeți. 

Acestea fiind spuse, unitatea este excelentă. Există o senzație de cauciuc moale care se înfășoară în jurul ei și o crestătură în partea dreaptă sus, probabil pentru a fi atașat la un breloc. Deși nu ar arăta din loc, luând în considerare cât de mic este, probabil că există soluții mai bune pentru transportul dvs..

SanDisk Setare portabilă extremă

După conectarea și deschiderea Extreme Portable pe computer, veți găsi o aplicație și un folder. Interesant este că aplicația este doar pentru Windows. Unitatea funcționează pe macOS, dar nu există o aplicație dedicată. Dacă doriți SecureAccess, care este instalarea aplicației incluse, va trebui să o găsiți în altă parte. 

Aplicația vă permite să setați o parolă și vă conduce prin cum să adăugați fișiere în unitate. De asemenea, creează câteva foldere pe unitate. Există un dosar cu două fișiere dedicate setărilor dvs. și un altul cu mai multe fișiere referitoare la bolta SecureAccess. 

În afară de asta, unitatea este configurată. Colectiv, fișierele și folderele create durează mai puțin de 10 MB, dar este totuși enervant. Am sperat că procesul de configurare va fi similar cu unitatea Seagate Portable testată de noi, care vă permite să instalați software suplimentar în timp ce înregistrați unitatea în scopuri de garanție, așa cum puteți vedea în recenzia noastră Seagate Portable.

SanDisk SecureAccess

Așa cum am menționat, instalatorul inclus va primi SecureAccess rulând pe mașina dvs. Este o aplicație de criptare care vă protejează datele cu AES-128, ceea ce nu este cel mai bun, după cum puteți citi în descrierea noastră de criptare. Există dezbateri dacă o cheie de 256 biți este mai sigură, dar, având în vedere că viteza nu este un factor pentru criptarea locală, este mai bine să mergeți cu cheia mai mare. 

SanDisk-extremă-portabil-review-secureaccess

Am văzut protecție de parolă pe alte unități – citiți recenzia noastră Samsung T5 pentru un exemplu de o singură, dar rar criptare. SecureAccess este alimentat de EncryptStick și există multe anunțuri în aplicație pentru a face upgrade de la SecureAccess la DataVault. Este același program, cu excepția cazului în care puteți face backup în mod automat date și le puteți sincroniza pe dispozitivele dvs.. 

Pentru 14,99 USD, nu este o afacere proastă, dar un serviciu de backup online precum Backblaze este probabil o soluție mai bună pe termen lung (citiți recenzia Backblaze). Sincer, interfața DataVault este datată și neatractivă și, deși funcționalitatea este acolo, alte opțiuni oferă asta, precum și o față drăguță. 

Nu există o utilitate de rezervă, dar asta nu ne deranjează prea mult. Dacă depășiți 2TB, un portabil SanDisk Extreme nu este o soluție locală de rezervă locală ideală. Dacă ceea ce căutați, o unitate de birou, cum ar fi Western Digital My Book, este probabil o opțiune mai bună (citiți recenzia noastră pentru Western Digital My Book).

 Prezentare generală a caracteristicilor portabile extreme SanDisk

Începe de la 7299 $. Toate planurile

Caracteristici

Capacitate
250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB

Utilitate de rezervă

Interfață
USB 3.0

Platformă

ferestre

MacOS

Android

Performanţă

Viteza de deplasare
n / A

Tip hard disk
SSD

A sustine

Perioada de garantie
36 de luni

Servicii de recuperare

Tabelul de viteză

Preț

Așa cum este cazul tuturor SSD-urilor portabile, Extreme Portable este scump. Acestea fiind spuse, nu este peste prețul pe care îl așteptăm. Dacă sunteți în căutarea unui disc ieftin și a vitezei nu vă privește, vă veți descurca mai bine cu elementele de bază ale Toshiba Canvio (citiți recenzia noastră de bază pentru Toshiba Canvio). 

SanDisk Extreme Portable
Evaluare editor: 250GB72,99 USD500GB89,00 USD1TB156,39 USD2TB329,99 USD99,99 USD 72.99Economisiți 27,00 USD (27%) Arată recenzii Cumpărați pe Amazon109,99 USD 72.99Economisiți 37,00 USD (34%)(2 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 99.99(95 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy169,99 USD 89.00Economisiți 80,99 USD (48%) Arată recenzii Cumpărați pe Amazon129,00 USD 89.00Economisiți 40,00 USD (31%)(7 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 129.99(671 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy$ 156.39Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon$ 261.29(6 Recenzii) Cumpărați pe Walmart$ 249.99(211 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy$ 329.99Afișați recenzii Cumpărați pe Amazon549,99 USD 446.46Economisiți 103,53 USD (19%) Arată recenzii Cumpărați pe Walmart$ 449.99(154 Recenzii) Cumpărați pe Best Buy

Chiar și așa, există un loc dulce în gama Extreme Portable. 500 GB și mai sus arată cel mai rezonabil preț per gigabyte. Unitatea de 250 GB, pe de altă parte, este aproape dublă față de preț. Dacă vă interesează un SSD portabil cu capacitate redusă, ADATA SD600 va zgâria această mâncărime cu mai puțini bani (citiți recenzia noastră ADATA SD600). 

Deși 500 GB și mai mult sunt cam la același preț pe gigabyte, am sperat să existe o valoare mai mare pe măsură ce prețul a crescut. Aceasta este o tendință pe care o urmăresc cele mai multe unități externe – citiți recenzia noastră pentru elementele digitale occidentale cu un singur exemplu – deci este un zgomot pe care SanDisk nu-l respectă. 

Viteză & Performanţă

Testarea performanței noastre constă în două categorii: viteza și verificarea erorilor. În fiecare dintre aceste categorii, efectuăm două teste, unul dintre ele fiind un reper, iar celălalt este mai mult un proces practic. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
SanDisk Extreme Portable
564,8 MB / s 503,2 MB / s 159 MB / s 157,2 MB / s 16,61 sec.

Viteza a fost prima, așa că am folosit CrystalDiskMark pentru a vedea cât de rapid a fost unitatea cu citiri și scrieri secvențiale și aleatorii. Am făcut cinci pase cu un fișier de test de 4 GB și am fost mulțumiți de rezultate.

După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Extreme Portable a depășit viteza publicitară de 550 de megabyte pe secundă cu citiri secvențiale. Era mai lent decât Samsung T5 la citirea și scrierea la întâmplare, dar diferența a fost neglijabilă.

ssandisk-extremă-portabil-review-CrystalDiskMark

În continuare, am copiat un dispozitiv de testare de 2,3 GB, completat cu clipuri video, muzică și documente în unitate, pentru a vedea cât timp durează transferul. Discul nostru extrem de portabil a pornit la 16,61 secunde, ceea ce nu este cel mai bun dintre noi, dar a fost bătut de Samsung T5 cu mai puțin de o secundă. S-a ridicat la 143 MBps constant în timpul transferului, ceea ce înseamnă că este destul de rapid. 

În timpul ambelor teste, am rulat CrystalDiskInfo în fundal, acordând atenție temperaturii unității, precum și erorilor apărute. Din fericire, a rămas la 25 de grade Celsius rece pe parcursul testării noastre și nu au existat erori.

SanDisk-extremă-portabil-review-CrystalDiskInfo

Nu ne mulțumim pentru a avea încredere în CrystalDiskInfo, am rulat și utilitatea „chkdsk” în Windows cu comanda „/ r”, care verifică erorile de pe unitate. Drive-ul nostru extrem de portabil a revenit curat după un scurt test de 20 de minute. 

garanţie & A sustine

Broșura inclusă cu unitatea dvs. Extreme Portable spune că există o garanție limitată de trei ani și vă direcționează către o adresă URL pentru a vedea informațiile complete despre garanție. Garanția acoperă defectele din fabricație, dar nu din utilizarea normală. De asemenea, nu acoperă utilizarea excesivă a unității, precum utilizarea camerelor de securitate sau setarea dispozitivelor de înregistrare top box.

sandisk-extremă-portabil-2

Dacă trebuie să valorificați garanția, SanDisk spune că va face unul dintre cele două lucruri, la discreția sa. Va înlocui sau va încerca să repară unitatea dvs. sau vă va rambursa orice valoare justă de piață a unității este la momentul respectiv. 

În ceea ce privește asistența, există multe opțiuni pe pagina de suport Extreme Portable. Pe lângă verificarea codurilor SKU și a specificațiilor, puteți să vă înregistrați unitatea, să solicitați o înlocuire, să trimiteți un e-mail și să începeți chatul live. Există, de asemenea, un link către forum, dar este de remarcat faptul că vă va trimite la pagina principală a forumului, nu la secțiunea Extreme Portable. 

Acestea fiind spuse, opțiunile de asistență sunt grozave, la fel și perioada de garanție. SanDisk este printre puținii care oferă trei ani de acoperire, cu o garanție limitată surprinzător de îndelungată. Nu ar trebui să aveți probleme cu soluționarea problemelor cu unitatea dvs., având în vedere câte rute de asistență sunt disponibile.

Verdictul

Este posibil ca SanDisk Extreme Portable să nu aibă cea mai fluidă configurare, dar, în ciuda cablului scurt inclus și a aplicației de criptare datată, performanța este incontestabilă. Este o unitate rapidă încorporată într-un pachet mic și ușor. Opțiunile de asistență sunt și ele solide, dar viteza este vedeta emisiunii. 

Cu toate acestea, acest lucru poate costa o pastilă dificilă de înghițit atunci când obțineți un sfert din stocare de două ori mai mare decât prețul Seagate Backup Plus Portable (citiți recenzia noastră Seagate Backup Plus Portable). Dacă valoarea este o preocupare mai mare decât viteza pentru dvs., citiți alte recenzii externe ale hard disk-ului. 

Ce părere aveți despre SanDisk Extreme Portable? Cum veți profita de viteză? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me