Revizuirea FlipDrive – actualizată în 2020

FlipDrive Review

Experiența FlipDrive este marcată de probleme mari și mici. Deși are câteva funcții de răscumpărare, recomandăm utilizatorilor să rămână departe.


Recenzii de stocare în cloud

Dacă sunteți în căutarea de soluții din afara casetei pentru nevoile dvs. de stocare în cloud, puteți fi tentat să acordați unei audiții jucătorului de biți FlipDrive. În timpul acestei revizuiri FlipDrive, vă vom economisi timp și frustrare făcând doar asta pentru dvs. – și sperăm să vă convingem să luați în considerare alte opțiuni în cel mai bun ghid al nostru de stocare în cloud..

Concluzia este că FlipDrive pur și simplu nu are caracteristicile pe care trebuie să le așteptați de la un instrument de stocare cloud compatibil. Antetul listei de ratări nu este sincronizarea fișierelor, versiunea sau criptarea din partea serverului. În cel mai bun caz, FlipDrive nu a reușit să evolueze odată cu vremurile. În cel mai rău caz, este o operațiune de strângere de bani care nu prea interesează să ofere un serviciu complet.

Preferăm să oferim FlipDrive beneficiul îndoielii și să presupunem că este mai incompetență decât lăcomia care stă la baza numeroaselor sale probleme. Cu toate acestea, faptul că FlipDrive este, de asemenea, suspect prea scump în comparație cu opțiuni mult mai bune nu ajută la eliminarea acestui gând.     

Dacă doriți să vă formați propria opinie în această privință, vă puteți înscrie pentru un cont gratuit de 10 GB pentru a-i oferi un vârtej. Dacă sunteți la fel de dezamăgiți ca noi, nu vă faceți griji: există o mulțime de servicii grozave, pe care le puteți citi în biblioteca noastră de recenzii de stocare în cloud.

Alternative pentru FlipDrive

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Deși tehnic este un serviciu de stocare în cloud, FlipDrive nu are de fapt multe dintre caracteristicile comune pe care le-am asociat cu acest termen. Vom vorbi despre ce lipsește într-o clipă. În primul rând, să ne uităm la ce face.

FlipDrive poate fi utilizat pentru a încărca fișiere în cloud – adică pe un server de la distanță. Obiectivul principal este să economisiți spațiu pe hard disk, deși așa cum veți vedea atunci când discutăm despre prețuri, FlipDrive nu oferă foarte mult decât un gigabytes total.

Experiența FlipDrive este rulată integral printr-o interfață web GUI; spre deosebire de majoritatea celorlalte instrumente de stocare în cloud, acesta nu are un client desktop.

În GUI, puteți încărca fișiere direct din sistemul dvs. de fișiere și mai târziu accesați-le de pe orice alt dispozitiv conectându-vă în contul dvs..

De asemenea, sunt oferite aplicații mobile pentru Android și iOS. Folosind oricare, puteți previzualiza imagini și reda muzică și videoclipuri în spațiul dvs. de stocare FlipDrive. Aplicațiile cachează, de asemenea, fișiere media pentru a reduce nevoile de lățime de bandă, ceea ce este util dacă vă aflați într-un plan de date cu smartphone limitat.

GUI-ul web are o pagină dedicată pentru încărcări foto, informații de contact și marcaje ale site-ului web

FlipDrive are, de asemenea, funcții de partajare a fișierelor de bază accesibile din GUI-ul său, dar va trebui să fiți un abonat plătit pentru a crea linkuri de fișiere pentru alte persoane, deoarece această caracteristică nu este disponibilă în planul gratuit de 10 GB.

Cea mai mare dor a FlipDrive este faptul că nu poate fi folosit pentru a sincroniza fișierele între dispozitive. Fără niciun client desktop, nu există un folder de sincronizare. Aproape toate celelalte servicii din biblioteca noastră de recenzii de stocare în cloud oferă sincronizare.

O altă caracteristică critică și de obicei comună care lipsește din repertoriul FlipDrive este versiunea de fișiere, care vă permite să redirecționați fișierele la stările anterioare în cazul modificărilor nedorite sau corupțiilor fișierelor. De asemenea, FlipDrive nu vă permite să recuperați fișierele șterse accidental.  

În timp ce testam serviciul, am observat, de asemenea, mai multe omisiuni evidente ale funcției cu privire la securitate. Puteți citi despre cele din secțiunea de securitate a acestei recenzii.

Rețineți că, deși site-ul web FlipDrive oferă toate serviciile ca instrument de backup pentru fișiere, nu este tehnic o soluție de backup online. Printre alte funcții absente, nu există nicio modalitate de a programa copii de rezervă. Avem un articol despre diferențele dintre backup-ul online și stocarea în cloud dacă doriți să aflați mai multe.

Sau consultați cel mai bun ghid de backup online pentru sugestii.

Prețuri

Există o serie de abonamente diferite din care puteți alege dacă alegeți să mergeți cu FlipDrive ca serviciu de stocare în cloud.

Ne place soiul. Ceea ce nu ne place este că FlipDrive nu vă oferă foarte mult în ceea ce privește spațiul de stocare în comparație cu alți furnizori și costă prea mult. Dacă vă înscrieți cu un an în avans, veți primi două luni gratis, dar acest lucru nu ajută mult la îmbunătățirea valorii sale.

Cel mai popular plan FlipDrive, de exemplu, este FlipDrive Pro, care vă plasează doar 100 GB stocare pentru 10 USD pe lună. Comparați-l cu Sync.com, care are un abonament de 2 TB pentru doar 10 USD pe lună (citiți recenzia noastră Sync.com).

Chiar dacă ignorăm Sync.com, care poate fi cea mai bună ofertă în spațiul de stocare în cloud, FlipDrive nu are sens atunci când vine vorba de linia de jos. Face ca planul 1TB Dropbox Professional, care costă 20 de dolari pe lună, să pară o ofertă bună în comparație.

Planul de afaceri are, de asemenea, un preț scăzut; există mai multe spații de stocare în cloud mai bune pentru serviciile de afaceri disponibile despre care puteți citi în cel mai bun ghid al nostru EFSS (sincronizare și partajare a fișierelor întreprinderii)..

FlipDrive oferă un plan gratuit, de 10 GB. În timp ce acest lucru poate părea generos, planul vine cu mai multe limitări care îl împiedică să aterizeze un loc pe lista noastră cu cele mai bune planuri gratuite de stocare în cloud. Aceste limitări includ o dimensiune maximă de fișier de 25 MB și nici o opțiune de a crea linkuri către fișiere pentru partajare.

Ușurință în utilizare

Cea mai mare problemă când vine vorba de ușurința de utilizare cu FlipDrive este absența unui client desktop. Cu aproape orice alt serviciu de stocare în cloud, puteți trage doar un fișier într-un folder special pentru sistem de fișiere și să îl trimiteți în cloud. Cu FlipDrive, trebuie să vă conectați la GUI-ul online și să încărcați fișierele manual.

O problemă cu această abordare este că, dacă închideți GUI în timpul încărcării fișierelor, încărcarea nu se va finaliza, deoarece nu există niciun client FlipDrive care rulează în fundal. Având în vedere faptul că FlipDrive nu gestionează bine fișierele mari – cel puțin pe baza testării noastre de viteză, detaliate în secțiunea următoare – asta face o experiență de utilizator potențial foarte dificilă și frustrantă.

GUI în sine se obișnuiește mai mult decât ar trebui. Există mai multe vizualizări pentru a naviga între, inclusiv „unitatea mea”, „fotografiile”, „persoanele de contact” și „marcajele”. Problema este că experiența utilizatorului dintr-o perspectivă în cealaltă se simte complet diferită, aproape că fiecare dintre ele a fost reunit de o echipă de dezvoltare diferită.

Cea mai mare diferență este că vizualizarea Discul meu nu are filele de navigare de-a lungul vârfului pentru a trece la alte vizualizări, precum celelalte file. În schimb, trebuie să utilizați un buton de meniu găsit în partea dreaptă sus a paginii.

Toate paginile par să funcționeze prea lent, cu așteptări lungi între a face clic pe un buton și acțiunea paginii rezultate..

Deși caracteristica marcajelor pare o incluziune inteligentă, există instrumente mai fluide, mai bine proiectate, inclusiv Pocket și Google Bookmarks. Același lucru este valabil și pentru funcția de contacte.

În general, nu este nevoie de mult timp pentru a descoperi FlipDrive. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că totul se simte foarte stângaci în comparație cu instrumente mai simplificate precum pCloud (citiți recenzia noastră pCloud).

Sincronizarea fișierelor & Partajarea

Așa cum am menționat când am analizat funcțiile FlipDrive mai devreme, serviciul nu oferă sincronizare. Aceasta este o ratare momentană când considerați că aproape toate celelalte spații de stocare în cloud se sincronizează.

Puteți, totuși, să îl utilizați pentru a partaja atât folderele, cât și fișierele. Acest lucru se face prin vizualizarea Drive mea făcând clic pe butonul derulant meniu de lângă elementul pe care doriți să îl partajați.

Puteți crea un link direct pentru a partaja un fișier sau puteți invita oamenii să îl acceseze introducând adresa de e-mail. Ambele funcții de partajare sunt destul de comune. De asemenea, puteți partaja un folder, acordând permisiuni de citire, scriere și gestionare altora.

Partajarea folderelor și fișierelor prin adresa de e-mail necesită ca cei cu care împărtășiți să configurați un cont FlipDrive. Partajarea link-urilor va permite oricui să descarce fișierul.

Abordarea FlipDrive pentru partajarea legăturilor este mult prea liberă pentru gusturile noastre. Nu există opțiuni pentru a proteja legăturile prin parolă sau pentru a le face să expire automat, așa cum se poate cu pCloud, Sync.com și Tresorit (citiți recenzia noastră pentru Tresorit).

De asemenea, nu există nicio modalitate de a verifica rapid ce conținut a fost distribuit, ceea ce face prea ușor să pierdeți din vedere conținutul. Această supraveghere amplifică lipsa securității legăturilor, făcând prea ușor accesarea altor fișiere neautorizate.

Sfatul nostru: dacă doriți să sincronizați sau să partajați fișiere, căutați în altă parte. Sincronizarea nu este deloc o opțiune, iar partajarea de fișiere FlipDrive este pur și simplu prea fragedă pentru a fi considerată sigură.

Viteză

Am decis să efectuăm o serie de teste de încărcare și descărcare a fișierelor pentru a vedea cât de rapid poate suporta aceste operațiuni FlipDrive. La fel ca în cazul tuturor serviciilor de stocare în cloud pe care le analizăm, aceste teste au fost efectuate folosind un folder comprimat de 1 GB (care acționează ca un singur fișier) printr-o rețea WiFi.

Rezultatele nu au fost impresionante, mai ales că nu am fost niciodată capabili să încărcăm cu succes folderul nostru de testare. De fiecare dată, încărcarea s-a oprit după aproximativ două ore și nu s-a reluat niciodată.  

Majoritatea serviciilor de stocare în cloud recomandate sunt capabile să efectueze aceeași încărcare în 15 până la 30 de minute. Testele cu Dropbox, de exemplu – despre care puteți citi în recenzia Dropbox – au încărcat același fișier în aproximativ 15 minute.

O parte din aceasta este, fără îndoială, atribuită faptului că am lucrat cu o conexiune lentă la internet atunci când testăm FlipDrive, dar o mare parte din aceasta se poate face doar cu infrastructură limitată. FlipDrive are doar un centru de date, care este situat în New York.

Am efectuat și încărcări de fișiere mai mici, iar majoritatea celor încărcate în aproximativ 30 de secunde. Având în vedere că FlipDrive nu poate fi utilizat pentru sincronizare, aceste viteze ar trebui să fie în general bune. Dacă sunteți un film care caută un loc în care să vă păstrați fișierele gigant media, consultați articolul nostru despre cel mai bun stocare în cloud pentru videoclipuri pentru opțiuni care vor funcționa efectiv.  

Securitate & Politica de Confidențialitate

FlipDrive nu vorbește prea mult pe site-ul său web despre securitatea pe care o are. Acest lucru se poate pentru că nu pare să fie multe de discutat.

Securizarea HTTP (HTTPS) oferă o anumită securitate a transmisiei fișierelor, folosind SSL pe 128 de biți. Cu toate acestea, fișierele dvs. nu sunt criptate în tranzit și nu sunt criptate în timp ce sunt stocate pe serverele FlipDrive. Aceasta înseamnă că orice angajat FlipDrive sau orice persoană care obține acces neautorizat la serverele FlipDrive vă poate citi fișierele fără a avea nevoie de o cheie de decriptare.

Lipsa de criptare din partea serverului ar trebui să fie suficientă pentru a te descuraja să folosești FlipDrive pentru a stoca fișiere – presupunând costul, capacitatea de stocare redusă și nicio sincronizare nu au făcut-o deja.

Dacă doriți cu adevărat să vă asigurați că fișierele dvs. sunt în siguranță, aproape orice alt serviciu de stocare în cloud va face o treabă mai bună. Totuși, la Cloudwards.net, favorizăm acele servicii care oferă o opțiune pentru criptarea cu cunoștințe zero, cum ar fi Sync.com.

FlipDrive nu oferă, de asemenea, autentificarea în doi factori, ceea ce înseamnă să vă asigurați că orice persoană care deține o parolă nu se poate conecta la cont fără a avea computer sau smartphone.

Absența versiunii de fișiere, despre care am menționat anterior, înseamnă și o mai mică securitate împotriva atacurilor de ransomware, care funcționează prin corupția fișierelor. Dacă faceți o versiune, în cazul în care sunteți lovit de un astfel de atac, puteți doar să redau fișierele în versiuni ne corupte odată ce eliminați malware-ul infracțional.

Pe lângă toate acestea, politica de confidențialitate FlipDrive are câteva versiuni îngrijorătoare, inclusiv dreptul de a afișa anunțuri terțe în GUI online. Companiile din spatele acestor reclame sunt capabile să plaseze cookie-uri și pe computer:

Contractele FlipDrive Services cu companii terțe de publicitate pentru a afișa reclame în cadrul serviciilor FlipDrive. Sunteți de acord că aceste companii pot plasa cookie-uri pe computerul dvs. și recunoașteți că serviciile FlipDrive vor depune eforturi rezonabile pentru a obține de la contractanții noștri difuzarea contractelor de restricții contractuale pentru a utiliza astfel de cookie-uri numai în scopul îndeplinirii obligațiilor lor de publicare către noi..

Nu există nimic bun de spus despre abordarea FlipDrive în materie de securitate. Dacă decideți să o utilizați, asigurați-vă cel puțin că nu stocați informații sensibile, deoarece serviciul pare o țintă ușoară pentru infracțiuni informatice. De asemenea, luați în considerare utilizarea unui serviciu VPN pentru a preveni extrasul online.

Unul dintre cei mai buni ghiduri VPN ar trebui să facă truc.  

A sustine

Pentru acele momente de bricolaj, nu contați să obțineți foarte mult ajutor de pe site-ul web FlipDrive. Baza de cunoștințe este restricționată la o pagină de întrebări frecvente subțiri care răspunde doar la întrebări de bază. Nu există articole de depanare sau de modalități care să vă ghideze drumul.

Dacă nu găsiți răspunsuri la întrebările dvs., va trebui să contactați direct FlipDrive. Nu există opțiuni de asistență live, precum telefon sau chat; toate contactele directe se bazează pe e-mail.

Tehnicienii de asistență lucrează 24/7 răspunzând la e-mailuri conform site-ului web FlipDrive. Cu toate acestea, am verificat timpul de răspuns dând foc pe un e-mail de testare și, bine, încă așteptăm.

Un lucru care ne-a arătat este faptul că FlipDrive nu a oferit un răspuns automat care să ne anunțe că a fost primită cererea noastră de asistență. Preferăm un anumit nivel de asigurare, chiar și cu servicii care nu tind să-și țină clienții în așteptare de câteva zile.  

Verdictul

Nu putem spune cu adevărat nimic pentru a recomanda FlipDrive în orice scenariu. În timp ce planul de 10 GB pare generos, limitările de dimensiune a fișierelor și alte restricții de caracteristică împiedică acel plan să concureze cu oferte de stocare gratuită mai bune, inclusiv 10 GB spațiu de stocare gratuit pe care îl puteți obține de la pCloud.  

Planurile de abonament sunt costisitoare și nu oferă suficientă capacitate de stocare pentru o utilizare modernă. Chiar dacă sunteți de acord cu lipsa valorii, există o listă de rufe cu alte motive pentru a privi în altă parte, inclusiv:

  • Fără sincronizare de fișiere
  • Fără versiune de fișiere
  • Fără criptare din partea serverului
  • Fără criptare privată
  • Nu există autentificare cu doi factori
  • Slabă securitate de partajare a fișierelor

De asemenea, FlipDrive nu gestionează bine fișierele mari pe baza testării noastre, cu viteze de încărcare lente și eșecuri frecvente.

Cel mai bun lucru pe care îl putem spune despre FlipDrive este că este un exemplu excelent despre cum nu se construiește un serviciu de stocare în cloud. Verificați cea mai bună comparație de stocare în cloud pentru mai multe recomandări utile, care vă vor ajuta să găsiți serviciul ideal pentru nevoile dvs. precise.

Desigur, suntem fericiți că ne-am dovedit greșit. Ne puteți transmite părerea despre FlipDrive? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me