Revizuirea Dropbox – actualizată 2020

Dropbox Review

Serviciul care a făcut stocarea în cloud, Dropbox încă nu a devenit victima capcanei obișnuite pentru remorcătoare, oferind viteză și ușurință de utilizare. Securitatea lui lasă mult de dorit, totuși, și este un pic prea confortabil cu Big Brother dacă ne întrebi. Citiți recenzia noastră pentru Dropbox pentru detalii.


Recenzii de stocare în cloud

Dropbox a fost lansat în 2007 și este unul dintre cele mai bune servicii de stocare cloud de pe piață. De asemenea, este al doilea cel mai popular, Google Drive are mai mulți utilizatori cu aproape 1 miliard față de 500 milioane de Dropbox (citiți recenzia noastră Google Drive pentru a vedea de ce poate fi vorba). Acestea fiind spuse, numărul este încă impresionant, iar serviciul merge bine la cea mai bună comparație a noastră de stocare în cloud.

Dropbox a suferit o încălcare în 2012 și nu are criptare cu cunoștințe zero, ceea ce nu îl face candidat la unul dintre cele mai sigure servicii de stocare în cloud. Acestea fiind spuse, ușurința sa de utilizare este simplificată, astfel încât majoritatea utilizatorilor se vor simți acasă dacă folosesc versiunea desktop, mobilă sau web. Funcționează și pentru colaborare, deoarece se integrează cu Office Online și are o aplicație nativă de luare a notelor.

Cu toate acestea, nu se poate lăuda cu prețurile sale, deoarece acestea nu sunt printre cele mai competitive pe piață. Ne vom scufunda în prețuri și alte categorii în această recenzie Dropbox, așa că rămâneți alături de noi pentru a afla detaliile despre serviciu.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Dropbox

Caracteristici

Versiunea de business a Dropbox, Dropbox Business este unul dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru colaborare, dar versiunea personală nu este un soi. Dacă mai degrabă ați citit despre versiunea de business, consultați recenzia noastră despre Dropbox Business.

Dropbox-caracteristici-office-on-line

Multe servicii de stocare în cloud oferă opțiuni de colaborare bune prin integrarea cu suita de birou Google sau Office Online. Dropbox se integrează cu acesta din urmă. Puteți utiliza Office Online pentru a crea un fișier Word, PowerPoint sau Excel direct în dosarele dvs. Dropbox. Puteți edita documente și după ce le încărcați.

Dacă trebuie să lucrați cu suita de birou Google, precum și cu Office Online, încercați caseta. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, citiți recenzia noastră pentru a afla ce aveți în vedere.

Dropbox-caracteristici de hârtie

Dropbox Paper este o aplicație pe care o puteți utiliza pentru a lua note, a încorpora fișiere media și a colabora cu alții. Totuși, nu se poate face altceva. Există aplicații mai bune de luare a notelor, despre care puteți citi în cel mai bun articol pentru aplicații de luare a notelor. Acestea fiind spuse, dacă versiunea Dropbox vă intrigă, citiți recenzia noastră despre Dropbox Paper.

Dropbox are o altă aplicație numită Showcase. Vă permite să partajați fișierele dvs. într-o pagină cu aspect profesionist, ceea ce este un plus minunat. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a partaja direct pe rețelele sociale.

Dropbox-caracteristici-mobile-scan

Puteți face o căutare cu text complet pentru a găsi conținutul fișierelor dvs. și pentru a găsi ceea ce căutați. Aceasta include documente scanate cu aplicația mobilă, ceea ce este un plus plăcut, deoarece aplicația mobilă vă permite să scanați un document, să reglați scanarea și să îl încărcați ca fișier .pdf sau .jpeg în cloud.

În planul Plus, versiunea vă permite să restaurați fișierele șterse sau versiunile mai vechi din ultimele 30 de zile. Dacă aveți nevoie de mai mult timp decât atât, vă puteți abona la planul Profesional sau la unul dintre planurile echipei. Puteți găsi servicii alternative care permit restaurarea pe o perioadă mai lungă și nu aveți planuri costisitoare în cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolul de versiune.

De asemenea, Dropbox vă permite să vizualizați fotografii și să redați muzică și videoclipuri. Capacitățile sale de redare audio sunt de bază, deci nu a făcut cel mai bun stocare în cloud pentru lista de muzică. pCloud este în vârf acolo datorită caracteristicilor sale audio avansate. Dropbox este prezentat în cel mai bun stocare cloud pentru fotografii și videoclipuri.

online fișiere dropbox-sincronizare-

Dacă doriți să economisiți spațiu pe hard disk folosind Dropbox, puteți activa sincronizarea inteligentă dacă vă aflați pe un cont Profesionist sau pe o echipă. Vă permite să accesați fiecare fișier și folder din contul dvs. Dropbox de pe computer fără a utiliza spațiu pe hard disk. Acest lucru înseamnă că conținutul nu se sincronizează cu computerul, dar și că nu îl puteți accesa atunci când este deconectat.

Prezentare generală a caracteristicilor Dropbox

Logo Dropboxwww.dropbox.com

Începe de la 825 USD lunar pentru 1000 de planuri GBAll

Sincronizare

Folder de sincronizare

Sincronizare la nivel de bloc

Sincronizare selectivă

Managementul lățimii de bandă

Sincronizați orice dosar

Distribuire a unui fisier

Partajarea legăturilor de fișiere

Parole de legătură

Conectați datele de expirare

Partajarea dosarelor

Permisiuni de dosar

Limitele de descărcare a linkului

Încărcați link-uri

Productivitate

Previzualizări fișiere

Editează fișiere

Colaborare în aplicație

Office Online

documente Google

Note pentru aplicații

Redare media

Aplicații pentru mobil

Ștergere fișier păstrare

versionare

WebDAV

Securitate

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit

Protocolul de criptare
AES 256 biți

Cunoaștere zero

Autentificare cu doi factori

Locația serverului
NE

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Dropbox nu are prețuri competitive. Va fi nevoie de o actualizare serioasă pentru a face cele mai bune oferte în clasamentul de stocare în cloud.

Planul Plus este de 9,99 USD pe lună sau 99 USD pe an. Vă oferă 1 TB de stocare, istoricul versiunilor de 30 de zile, integrarea Microsoft Office 365, asistența de e-mail prioritară și funcțiile standard de stocare în cloud.

Dacă decideți să mergeți cu planul Profesional, veți obține controale de legătură partajate, istoricul versiunilor extinse, instrumente avansate de colaborare, precum sincronizare inteligentă și Showcase și acces la suportul pentru chat. Are 16,58 USD pe lună sau 198,96 USD pe an.

Planurile standard și avansate sunt potrivite pentru echipe. Standard vă oferă 3 TB de spațiu comun pentru 12,50 USD pe utilizator pe lună sau 150 USD pe utilizator pe an. Include funcții precum un instrument de transfer de cont, conformitatea HIPAA, un folder de echipă și facturare centralizată.

Advanced vă oferă atât spațiu de stoc cât este necesar pentru 25 USD pe utilizator pe lună sau 240 USD pe utilizator pe an. Acesta aduce funcții avansate ale echipei, cum ar fi conectarea unică, rolurile de administrator, auditul jurnalului și asistența telefonică în timpul programului de lucru.

Înainte de a vă abona la oricare dintre planurile premium, puteți utiliza planul gratuit, care oferă un depozit de 2 GB de stocare, pentru a testa serviciul. Îl puteți adăuga completând sarcini, dar este încă departe de ofertele din cea mai bună piesă de stocare cloud gratuită.

Ușurință în utilizare

Cât de ușor este să folosiți un serviciu este la fel de important ca și caracteristicile pe care le are, dacă nu mai importante. Motivul pentru care este faptul că utilizatorii nu vor ști cât de bună este o caracteristică dacă nu o pot accesa și utiliza în mod simplu. Designul este important și pentru că este mai plăcut să folosești o aplicație care să fie modernă și atractivă.

Dropbox are o reputație de a oferi o experiență bună a utilizatorului și acest lucru este justificat în mare parte. Pentru a interacționa cu aceasta, puteți utiliza aplicația pentru desktop, web sau mobil.

Utilizați versiunea desktop accesând pictograma tăvii sistemului. Vă poate deschide folderul de sincronizare, aplicația web sau Dropbox Paper. În plus, afișează notificările și fișierele recente.

dropbox-desktop-sistem tavă

Pentru a regla Dropbox, trebuie să faceți clic pe pictograma roată și să deschideți preferințele. Acolo, veți vedea file care vă ajută să schimbați setările generale, contul, sincronizarea și alte setări. Aplicația pentru desktop are un design elegant și atractiv, astfel încât să nu vă confundați ce să faceți.

dropbox-web-app

Puteți face același cântec și dans folosind aplicația web. Are un meniu în partea stângă care vă permite să navigați între pagina principală, fișierele dvs., Dropbox Paper și Showcase.

Pagina „fișiere” este locul în care vei face cea mai mare parte a lucrărilor. Acolo, puteți vedea fișierele dvs. într-o grilă mare sau mică și ca o listă.

Trebuie să accesați meniul din spatele celor trei puncte pentru a manipula fișierele individuale, ceea ce este o soluție comună, dar preferăm să o putem face folosind un clic dreapta. Puteți selecta mai multe fișiere și puteți efectua o acțiune din meniul din dreapta.

Pictograma zâmbitoare înfiorătoare din colțul din dreapta sus vă permite să vă accesați setările, să vă actualizați contul sau să descărcați instalatorul pentru aplicația desktop.

Aplicația web este clară și ușor de utilizat. Puteți trage și arunca un fișier oriunde și va începe să se încarce. Accesarea paginilor și a funcțiilor este rapidă.

dropbox-mobil-app

Nici aplicația mobilă nu dezamăgește. Este ușor de utilizat și vă oferă opțiunea de a face backup automat pentru fotografii și videoclipuri. De asemenea, vă permite să partajați fișierele și să le salvați pentru acces offline.

Sincronizarea fișierelor & Partajarea

Partajarea este una dintre capsele serviciilor de stocare în cloud, deci ar trebui să fie ușor de făcut. Ar trebui să-l poți folosi pentru a partaja link-uri direct la rețelele sociale majore, a le trimite prin e-mail sau a le copia și lipi. Opțiunile de control de conținut care vă protejează acțiunile sunt esențiale. Când doriți să partajați un dosar, ar trebui să puteți invita utilizatorii și să le atribuiți un set de permisiuni.

Puteți partaja fiecare folder și fișier pe care îl stocați cu Dropbox de pe desktop, smartphone sau browser.

Fiecare obiect din cloud are un buton „share” asociat cu acesta în interfața browserului. Făcând clic pe butonul acesta se deschide o fereastră în care puteți introduce adresele de e-mail ale celor cu care doriți să vă partajați.

dropbox-sharing de conținut de control

Dropbox vă permite să partajați legături copiind și lipind-le sau trimitând prin e-mail, dar nu se poate partaja direct în rețelele sociale. Dacă doriți să opriți partajarea, puteți șterge un link. Vă puteți proteja legătura folosind o parolă sau o dată de expirare, dezactivând descărcările sau selectând anumite persoane care pot accesa.

Abonații la planul Plus nu obțin aceste funcții și acesta este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale serviciului. Dacă doriți să le utilizați, trebuie să vă abonați la planul Profesional, care este de două ori costul.

Sync.com vă oferă aceste funcții în toate planurile sale, precum și funcțiile pe care Dropbox nu le are. Consultați articolul nostru Sync.com vs. Dropbox pentru mai multe comparații. Dacă vă interesează Sync.com, citiți recenzia noastră Sync.com. Cei care doresc să compare mai multe servicii simultan ar trebui să citească cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru partajarea piesei.

dropbox-sharing-folder-parts

Când partajați foldere, puteți seta permisiuni pentru „editare” sau „vizualizare”. Există și o pagină care vă arată ce ați împărtășit.

dropbox-sharing-file-cerere

Dacă doriți să invitați pe alții să vă împărtășească, funcția „cerere fișier” vă poate ajuta. Puteți invita chiar și utilizatorii care nu au un cont Dropbox să facă acest lucru.

Dropbox a inventat modelul de sincronizare pe care îl folosesc majoritatea serviciilor de stocare în cloud. Este format dintr-o pictogramă de tavă de sistem și un folder de sincronizare. Orice fișier sau folder pe care îl plasați în folderul de sincronizare va fi sincronizat cu cloud și dispozitivele conectate la acesta.

Dropbox are o sincronizare selectivă, care vă permite să selectați folderele pe care doriți să le sincronizați. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma tăvii sistemului, apoi pe pictograma roată din colțul din dreapta sus și selectați „preferințe”. Faceți clic pe fila „sincronizare”, apoi pe „sincronizare selectivă”, apoi debifați dosarele pe care nu doriți să le sincronizați.

dropbox-sincronizare-dosar

Dosarele pe care le deselectați nu vor ocupa spațiu, dar nu vor fi afișate și pe computer. Dacă doriți cel mai bun din ambele lumi, puteți utiliza funcția de sincronizare inteligentă despre care am vorbit anterior. Acestea fiind spuse, ar fi frumos să aveți posibilitatea de a copia rapid fișierele sau folderele în folderul dvs. de sincronizare din meniul contextual al exploratorului de fișiere, așa cum puteți cu Sync.com.

Viteză

Dropbox are servere în SUA, viteza de transfer va depinde de cât de aproape sunteți de ei și de furnizorul de servicii de internet. Ne-am făcut testele folosind o conexiune WiFi la Belgrad, Serbia, cu o viteză de încărcare de 6 megabits pe secundă și o viteză de descărcare de 100 Mbps. Nu am fost aproape de unchiul Sam, dar rezultatele au fost încă grozave.

Viteza de încărcare nu a fost atât de rapidă pe cât ne-am aștepta la conexiunea noastră, dar au fost în medie 27 de minute și 20 de secunde pentru un fișier de 1 GB, care este rapid. Descărcările au durat mai mult de două ori decât ar trebui să aibă, cu o medie de trei minute și 42 de secunde.

Prima încercare: A doua încercare: Media:
Timp de încărcare:00:32:0000:22:4000:27:20
Timpul de descărcare:00:03:4800:03:3700:03:42

Acestea fiind spuse, Dropbox strălucește atunci când transferați fișierele deja încărcate datorită sincronizării la nivel de bloc. Algoritmul îl ajută să determine ce părți ale fișierului sunt noi, astfel încât aplicația trebuie doar să le transfere. Este util și Dropbox a inventat-o, așa că nu este de mirare că compania o face bine.

Dacă Dropbox încetinește computerul, puteți accesa meniul de preferințe și accelerați lățimea de bandă. Dropbox gestionează bine sincronizarea, deci nu trebuie să faceți asta.

Securitate

Deoarece serviciile de stocare în cloud sunt pe internet, acestea sunt o țintă matură pentru persoanele dăunătoare, deci o securitate bună este obligatorie. Hackerii nu vor ezita să meargă după datele dvs. cu ransomware sau atacuri de tip „personal”. Aceștia ar putea încerca să vă fure și datele de autentificare.

Serviciile cloud utilizează multe metode pentru a vă securiza datele împotriva potențialelor amenințări. Protocolul TLS împiedică succesele atacurilor om-la-mijloc și criptarea asigură datele dvs. în tranzit și în repaus. Criptarea privată, de la capăt la capăt, împiedică pe nimeni altcineva decât tine să citească fișierele tale.

Autentificarea în doi factori va împiedica hackerii care ți-au furat parola să-ți acceseze contul. Totuși, ar trebui să vă asigurați că aveți o parolă puternică, pentru a începe.

Dropbox a avut un istoric turbulent cu securitate. A fost centrul atenției în timpul unei încălcări din 2012. Șaizeci și opt de milioane de parole au fost furate, iar incidentul nu a fost raportat decât ani mai târziu. Dropbox a fost conectat și la proiectul PRISM în 2013. Totuși, compania a luat măsuri după încălcare, iar securitatea acesteia este mult mai bună.

Utilizează AES 256 biți în repaus și protocolul TLS cu AES 128 biți pentru a vă proteja fișierele în tranzit. Nivelul de criptare este puternic, dar Dropbox decriptează fișierele când ajung la centrul de date pentru a extrage metadate pentru indexare și re-criptarea acestora.

Metadatele rămân în text simplu pe un server separat. Acesta nu este cel mai bun scenariu pentru confidențialitatea dvs., așa că luați în considerare utilizarea Boxcryptor, un add-on privat de criptare (citiți recenzia noastră despre Boxcryptor).

intimitate

Dropbox nu are criptare cu cunoștințe zero, extrage metadate din fișierele dvs. și are un istoric cu proiectul PRISM. De asemenea, are sediul în Statele Unite, deci trebuie să respecte legile de acolo. Legi precum Actul Patriot din SUA și CLOUD nu ajută confidențialitatea utilizatorilor.

Este vorba despre câteva greve împotriva abordării Dropbox asupra confidențialității, dar vom examina politica de confidențialitate pentru a vedea dacă există mai multe.

Politica de confidențialitate nu menționează Regulamentul general privind protecția datelor, legea care protejează confidențialitatea cetățenilor UE, dar Dropbox are o pagină care detaliază pregătirea sa pentru respectarea acesteia. Acesta spune că respectă GDPR, dar este confuz că politica de confidențialitate nu o menționează.

Politica de confidențialitate menționează drepturile pe care utilizatorii le au și acestea corespund cu unele dintre cele din GDPR. Ei au dreptul să șteargă informațiile, să le schimbe sau să le acceseze și să le descarce.

Nu am găsit clauze suspecte, dar politica de confidențialitate ar putea fi mai clară. Tresorit are cel mai ușor de citit și de navigat. Pentru a afla mai multe despre o centrală de securitate, citiți recenzia noastră Tresorit.

Serviciu clienți

dropbox-help-centru

Cel mai ușor și rapid lucru pe care îl puteți face pentru a obține ajutor este consultarea articolelor din centrul de ajutor. Acestea sunt împărțite în categorii pentru acces rapid. Articolele sunt clare și ușor de urmărit, dar ar putea fi îmbunătățite odată cu adăugarea de tutoriale video.

Dacă nu găsiți o soluție la problema dvs., puteți pune o întrebare pe forumul comunității. Există mulți membri activi și moderatorii comunității Dropbox ajută la rezolvarea problemelor.

Puteți trimite un e-mail pentru a contacta asistența dacă utilizați un cont Basic sau Plus. Formularul de contact prin e-mail spune că un răspuns va veni în termen de una până la trei zile. Folosind un cont gratuit, am primit un răspuns puțin mai mult de o zi mai târziu. Acestea fiind spuse, timpul de răspuns este mai lent decât majoritatea serviciilor pe care le-am încercat.

Dacă doriți să faceți un tweet, puteți contacta asistența tehnică și pe Twitter.

Verdictul

Dropbox a mers mult spre consolidarea securității sale de la încălcare. Acesta este un stimul al reputației sale de a oferi o ușurință mare de utilizare, sincronizare rapidă și capabilități de partajare. Cu toate acestea, prețul ridicat scade impresia generală, alături de criptarea lipsă de cunoștințe zero.

Cei care nu sunt preocupați de confidențialitatea lor sau nu stochează informații sensibile în cloud nu vor trebui să se îngrijoreze de angajații necinstiți care le citesc datele. Ei se vor putea bucura de integrarea Drop Online de Office Online, de hârtia Dropbox, de vitrină și de sincronizare inteligentă.

Caracteristicile Dropbox sunt suficiente pentru a vă influența să o încercați? Cum rămâne cu practicile sale îndoielnice privind metadatele și lipsa criptării private? Spuneți-ne ce credeți în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map