Revizuire OpenDrive – actualizată 2020

Revizuire OpenDrive

Singurul furnizor nelimitat de stocare cloud existent, apelul OpenDrive se va limita la persoanele dispuse să se ocupe de schema sa de prețuri ciudate și de interfața învechită..


Recenzii de stocare în cloud

Lumea de stocare nelimitată de cloud are o populație de unul singur: OpenDrive. De asemenea, costul este corect, la doar 9,99 USD pe lună, la fel ca 1TB de stocare Dropbox Plus.

Depozitarea ieftină, nelimitată este o remiză plăcută, dar execuția este la fel de importantă. În cadrul acestei revizuiri OpenDrive, vom afla modul în care serviciul se încadrează în cele mai bune opțiuni de stocare în cloud disponibile astăzi.

Dacă sunteți în căutarea doar a celor mai importante, în afara lotului său generos de stocare, este destul de plăcut. OpenDrive este unul dintre puținele servicii cloud care oferă atât stocare în cloud cât și funcționalitate de backup online. De asemenea, oferă aplicații de criptare, schimb de fișiere și aplicații mobile cu cunoștințe zero.

De asemenea, am fost impresionați de faptul că serviciul vine cu o aplicație integrată de note și capabilități de gestionare a sarcinilor. Puteți chiar să vă împărtășiți contul cu mai mulți utilizatori – patru pe un plan nelimitat – care altfel nu a fost auzit în câmpul de stocare în cloud pentru consumatori.

În timp ce OpenDrive strălucește pe hârtie, totuși, am constatat că serviciul este oarecum buggy, evidențiat prin procese de sincronizare lente și eșuate ocazional. Experiența generală a utilizatorului se simte, de asemenea, un pic de modă veche.

Continuați să citiți pentru a afla ce altceva am făcut și nu v-a plăcut sau nu ați testat singur serviciul cu un cont gratuit de 5 GB. Dacă OpenDrive nu plutește barca dvs., consultați biblioteca noastră de recenzii de stocare în cloud pentru a găsi alternative.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru OpenDrive

Caracteristici

OpenDrive este în primul rând un serviciu de stocare în cloud, deși are și funcționalități de backup online limitate. Acest lucru îl face unul dintre puținele servicii cloud care încearcă să le facă pe amândouă, deși am recomanda un serviciu de backup online dedicat dacă redundanța este mare pe lista dvs. (vom conecta subtil rezumatul nostru asupra celor mai bune soluții de recuperare a datelor aici).

Consultați ghidul nostru cu privire la diferențele dintre stocarea în cloud și backup-ul online pentru a afla mai multe despre ce poate face fiecare tip de serviciu pentru dvs. Cel mai bun ghid de backup online vă poate îndrepta către un furnizor dedicat, dacă aveți nevoie de ceva cu mai mult oomph decât OpenDrive.

Ca serviciu de stocare în cloud, unul dintre obiectivele principale ale OpenDrive este extinderea spațiului disponibil pentru dvs. pe hard disk, permițându-vă să stocați fișiere pe serverele la distanță. Este singurul serviciu de stocare în cloud care furnizează spațiu de stocare nelimitat (deși este scurt atunci când vine vorba de planul său gratuit, citiți cel mai bun articol gratuit de stocare în cloud pentru mai multe informații).

Acest beneficiu are și un cost rezonabil, pe care îl detaliem în segmentul nostru de prețuri, în continuare. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu au nevoie de atât de mult spațiu și puteți opta pentru mai puțin la un cost ușor mai mic.  

Planurile nelimitate nu pot fi utilizate pentru a copia fișiere de rezervă de pe dispozitivele NAS, în timp ce planurile de stocare limitate pot. Consultați cea mai bună copie de rezervă pentru ghidul NAS pentru alte sugestii.

Servere OpenDrive

OpenDrive nu oferă o rețea multiregională de servere precum unele dintre cele mai mari nume din industrie (de exemplu, Dropbox, Google Drive și OneDrive). Singurul centru de date este situat în Phoenix, Arizona. Acest lucru poate afecta unele viteze; vezi detalii despre viteza noastră de mai jos pentru detalii.

Pe lângă furnizarea spațiului de stocare a fișierelor, OpenDrive oferă și funcții de sincronizare a fișierelor. Acest lucru înseamnă că puteți efectua modificări într-un fișier pe un dispozitiv și puteți vedea modificările respective reflectate pe un alt dispozitiv conectat în timp real.

OpenDrive oferă și o caracteristică de sincronizare selectivă, deși este puțin ciudat implementată. Sincronizarea selectivă vă permite să stocați fișiere doar pe cloud și nu pe hard disk, astfel încât să puteți elibera spațiu.

OpenDrive poate fi folosit și pentru a partaja fișiere cu alții. Secțiunea acestei recenzii se numește „file sharing & sincronizare ”va discuta ambele caracteristici în profunzime.

Alte caracteristici cheie includ versiunea de fișiere și păstrarea fișierelor șterse. Versiunea de fișiere vă permite să redirecționați modificările nedorite ale fișierelor, inclusiv corupțiile inadvertente. Puteți stoca până la o impresionantă 99 de versiuni pentru fiecare fișier.

Fișierele șterse sunt păstrate timp de 90 de zile într-o coș de reciclare, astfel încât să le puteți recupera dacă sunt șterse accidental.

În timp ce un jucător mai mic pe piață, unul dintre lucrurile interesante despre OpenDrive este că încearcă să scoată unele mișcări ale jucătorilor mari. Ca și Dropbox, oferă o aplicație pentru note și gestionarea sarcinilor.

De asemenea, puteți crea și edita documente text, foi de calcul (.xls) și fișiere de prezentare din browserul OpenDrive.

Aceste instrumente sunt lente și nu împachetează mult în calea funcțiilor, însă, spre deosebire de excelenta suită Google Docs integrată, obțineți gratuit cu un cont Google Drive (citiți recenzia Google Drive).

Suntem oarecum intrigați de faptul că un cont personal OpenDrive vă permite să faceți ceva mai tradițional aparținând instrumentelor de stocare în cloud de afaceri, precum cele care se găsesc în cea mai bună sincronizare a fișierelor noastre de întreprindere și să împărtășiți codul: puteți partaja contul cu alți utilizatori.

Până la patru utilizatori pot utiliza un singur abonament și, în calitate de proprietar al contului, veți putea gestiona permisiunile pentru aceștia. Având în vedere că oferă spațiu nelimitat de stocare în cloud, aceasta este o propunere destul de tentantă pentru cumpărătorii bugetari.

Sistemele de operare acceptate de computer includ Windows și Mac. Nu există un client Linux nativ, dar puteți utiliza WebDAV pentru a conecta acel sistem de operare la stocarea în cloud.   

Aplicațiile mobile sunt disponibile pentru Android și iOS care vă permit să accesați nu numai fișierele cloud, ci protejați automat fișierele mobile și media.  

În general, lista de funcții OpenDrive este destul de impresionantă, cu atât așteptări (sincronizare, partajare, versiune) cât și neașteptate (note, gestionare sarcini, backup). Cu toate acestea, după cum vom vedea, execuția nu ține mereu pasul.   

Prețuri

OpenDrive oferă un plan gratuit cu 5 GB spațiu de stocare online dacă doriți să îl verificați. Infrascale a adăugat câteva stimulente suplimentare pentru a obține mai mult spațiu de stocare gratuit, precum 2 GB pentru o recenzie, 500MB pentru un tweet și 500MB pentru urmărirea companiei pe Facebook sau Twitter.

Dacă sunteți serios în legătură cu utilizarea OpenDrive, veți dori un abonament plătit. Serviciul oferă un mix interesant de opțiuni, subliniat de planul său de stocare nelimitat pentru 9,99 USD lunar sau 99 USD anual.  

Dacă optați pentru un cont gratuit de 5 GB, OpenDrive impune restricții de activitate, cum ar fi o limită de lățime de bandă de 1 GB pe zi și o limită de fișier de 100 MB..

Planurile nelimitate nu au astfel de limite. Planurile plafonate limitează lățimea de bandă, deși plafonul cel mai scăzut este rezonabil de 25 GB pe zi și puteți plăti pentru a crește până la 5 TB..  

Costul OpenDrive se compară favorabil cu alte opțiuni de stocare în cloud. Dropbox, de exemplu, vă limitează la 1TB pentru același cost ca OpenDrive Unlimited. Chiar și planul de 2 TB de Sync.com, 8 dolari pe lună – una dintre cele mai bune oferte în spațiul de stocare în cloud (citiți recenzia noastră Sync.com) – pierde un pic de luciu în comparație.

Ușurință în utilizare

Înregistrarea la OpenDrive durează câteva secunde, după care veți primi acces la interfața de utilizare a browserului și puteți descărca clientul desktop.

Experiența browserului se simte puțin datată și nu pare la fel de intuitivă ca unele dintre opțiunile mai moderne precum pCloud (citiți recenzia noastră pCloud). Totuși, asta nu înseamnă că este dificil de utilizat atât de mult cât de puțin plictisitor.

Pictogramele de navigare din partea stângă vă permit să comutați între vizualizări pentru:

 • Fișiere: vizualizați fișierele stocate în cloud
 • Note: vizualizați notele pe care le-ați creat
 • Sarcini: vizualizați listele de sarcini
 • Utilizatori: gestionați accesul la contul dvs.
 • Setări: configurați setarea
 • Asistență: obțineți ajutor de la OpenDrive

Vizualizarea fișierelor este împărțită în foldere pentru documentele, muzica, imaginile și folderul public. Acestea sunt doar dosarele implicite; puteți crea mai multe după cum doriți. Există, de asemenea, un folder „securizat” care este protejat cu criptare privată.

În partea de sus a vizualizării fișierelor, în partea dreaptă, veți găsi butoane pentru încărcarea și descărcarea fișierelor. Cu toate acestea, interfața browserului folosește și drag and drop, pentru comoditate.

Fiecare cont poate avea până la patru utilizatori, pe care îi puteți adăuga ca proprietar al contului din vizualizarea „utilizatori”.

Utilizatorilor li se pot acorda permisiuni de vizualizare sau de editare atât pentru folder cât și pentru proiecte, care sunt grupuri de foldere. Limitați, de asemenea, stocarea și lățimea de bandă zilnică.

Posibilitatea de a analiza statisticile de utilizare nu i se oferă un loc important, de exemplu ca un tablou de bord central. În schimb, va trebui să accesați „setări” pentru a vizualiza aceste lucruri, iar prezentarea lasă un pic de dorit.

Cu toate acestea, puteți vedea cifre pentru spațiul de stocare utilizat și grafice pentru încărcări, descărcări și lățimea de bandă utilizate în timp.

O mare parte din utilizarea dvs. nu va avea loc printr-un browser, ci prin intermediul sistemului dvs. de fișiere. La fel ca majoritatea instrumentelor de stocare în cloud, OpenDrive folosește modelul de folder de sincronizare popularizat de Dropbox (citiți recenzia Dropbox pentru povestea din spatele acesteia).

Folderul de sincronizare OpenDrive este destul de ușor de utilizat; cu toate acestea, vom sublinia câteva probleme legate de performanța mai târziu în această revizuire.

OpenDrive are, de asemenea, o UI desktop pe care o puteți utiliza pentru a gestiona procesele de sincronizare și backup.

Pentru backup, puteți adăuga doar foldere și fișiere individuale la un moment dat la planul de backup, ceea ce face mult mai greu de utilizat pentru această sarcină decât un serviciu mai inteligent precum Backblaze (citiți recenzia Backblaze).

Puteți, totuși, să setați copii de rezervă pentru a rula continuu sau pe un program stabilit.

OpenDrive are, de asemenea, opțiuni care vă permit să excludeți sau să includeți fișierele în funcție de tipul, vârsta sau dimensiunea fișierului.

Mergând mai departe, puteți accesa stocarea în cloud OpenDrive de pe telefonul dvs. smartphone folosind aplicațiile disponibile pentru Android și iOS. Aplicațiile sunt mai bine concepute decât experiența browserului și pot fi utilizate pentru a previzualiza fișiere și chiar a transmite fluxuri media (cu excepția fișierelor .mkv, din anumite motive).

Fișierele pot fi setate pentru acces offline și pot fi partajate. De asemenea, puteți configura un telefon pentru a trimite automat conținut valoros, cum ar fi fotografii, videoclipuri și note în cloud.

Am avut o aplicație mobilă prăbușită de noi de câteva ori în timpul utilizării. Câțiva alții menționează aceeași problemă în comentariile Google Play Store pentru OpenDrive, precum și faptul că notează performanțe lente și chiar glitches cu fișiere pierdute, astfel încât se pare că problemele noastre nu au fost o problemă completă.

Distribuire a unui fisier & Sincronizarea

Puteți partaja conținut stocat în cloud OpenDrive atât din browser cât și din aplicația mobilă. Pentru a face acest lucru din browser, găsiți folderul sau fișierul pe care doriți să îl partajați și faceți clic pe pictograma „partajare”.   

Se creează o legătură URL care indică folderul sau fișierul. Dacă alegeți un folder, se vor crea linkuri individuale pentru conținutul din interior, o atingere frumoasă care oferă un plus de control. Puteți apoi faceți clic dreapta pe orice conținut legat și alegeți „trimiteți prin e-mail”.

Dincolo de asta, va trebui să distribuiți linkurile manual. Nu există nicio opțiune de a arunca automat linkurile către serviciile de socializare precum Facebook și Twitter. Nu este prea rău; ne preocupă mai mult absența setărilor cheilor, care sunt disponibile în general pe soluții cloud mai orientate către confidențialitate. Missing-urile includ incapacitatea de a seta permisiunile de legătură și datele de expirare a parolei.

Puteți seta permisiunile de parolă pe fișiere individuale, dar trebuie să faceți clic dreapta pe un singur fișier și să selectați „proprietăți” pentru a face acest lucru.

Acest lucru ajută unii, dar parolele de legătură și datele de expirare conectate direct la procesul de partajare sunt o abordare mai bună.

Partajarea din aplicația mobilă este destul de simplă, dar de asemenea limitată. Trebuie doar să deschideți orice document, video, fotografie sau alt fișier și atingeți pictograma „partajare” pentru a copia un link de fișier în clipboard.

Partajarea OpenDrive este, în general, prea limitată pentru a face lista noastră cu cele mai bune spații de stocare în cloud pentru partajarea de fișiere, subliniată de Sync.com, un serviciu care accesează pretutindeni OpenDrive ratează.

Sincronizarea cu OpenDrive este destul de simplă, luând modelul folderului de sincronizare așa cum am menționat anterior în această recenzie. După ce instalați clientul desktop, acest folder va fi creat în sistemul dvs. de operare și numit pur și simplu „OpenDrive”.

Mutați un fișier în folderul de sincronizare și acesta va fi trimis în cloud, apoi pe orice alte dispozitive conectate la contul OpenDrive.

Orice tip de fișier poate fi sincronizat, deși dacă vă aflați într-un cont de stocare fără nivel, există o restricție minimă de lățime de bandă de 25 GB pe zi, care limitează funcționalitatea. După cum am menționat anterior, puteți plăti pentru a crește această limită.

OpenDrive oferă sincronizare selectivă pentru a vă permite să stocați doar fișiere în cloud și nu și pe hard disk. Acest lucru este esențial pentru a profita din plin de spațiul de stocare nelimitat. Cu toate acestea, punerea în aplicare este ciudată: opțiunea de a utiliza sincronizarea selectivă este ascunsă în interfața desktop stângace a OpenDrive. Trebuie să faceți clic pe un meniu derulant și să selectați „mutare”.

Apoi, puteți selecta un singur folder sau fișier simultan pentru a vă muta. Majoritatea serviciilor de stocare în cloud vă permit să gestionați sincronizarea selectivă pentru mai multe foldere și fișiere simultan, grăbind mult procesul.

Vom înțelege cât de eficient este OpenDrive la copierea fișierelor din următorul segment. Cu toate acestea, vom sublinia acum că am întâmpinat eșecuri în încercarea de a încărca fișiere mari. Alți utilizatori s-au plâns de fișierele de sincronizare care nu apar în stocarea lor în cloud.  

Viteză

Deși mecanismul de sincronizare este suficient de simplu în concept, unul dintre lucrurile pe care le-am găsit aici la Cloudwards.net este că eficiența sincronizării poate varia foarte mult de la un serviciu la altul, Dropbox fiind în general calea în execuție..

Pentru a vedea cât de bine au funcționat algoritmii de sincronizare a OpenDrive, am efectuat câteva teste de transfer de fișiere folosind un folder comprimat de 1 GB. Aceste teste au fost efectuate printr-o rețea WiFi dintr-o locație din Bangkok cu viteze de internet de 10 Mbps în sus și 30 Mbps în jos.

Timpurile dvs. vor varia în funcție de locul în care vă aflați în apropierea centrului de date al OpenDrive din Arizona. În timp ce le trimitem la jumătatea lumii, rezultatele au fost încă mai mult decât dezamăgitoare, în afară de faptul că ne-a oferit timp pentru un somn de putere frumos. 

Primul test: Testul doi: Media:
Încarcă:52 minute58 minute55 minute
Descarca:8 minute8,5 minute8,25 minute

În timpul încărcării, procesul a început destul de rapid, apoi a încetinit rapid și a atârnat de mai multe ori (sau uneori a eșuat direct).

Acordat, în majoritatea cazurilor nu veți încărca 1GB de fișiere. Cu toate acestea, poate face diferența dacă lucrezi zilnic un volum mare.

Pentru comparație, iată rezultatele încărcării aceluiași test folosind câteva servicii rivale:

 • Sync.com: 15 minute
 • pCloud: 22 minute
 • Google Drive: 11 minute
 • Dropbox: 9 minute

Vitezele de descărcare au fost mai bune, mai comparabile cu restul câmpului.

Securitate

OpenDrive are o abordare interesantă a scrambling-ului de fișiere, prin faptul că vă oferă acces atât la criptarea administrată cât și la cea privată.

Criptare gestionată înseamnă că OpenDrive păstrează controlul cheilor de criptare, în timp ce criptarea privată – numită și criptare cu cunoștințe zero – înseamnă că păstrați controlul.

Criptarea privată este mai sigură, dar dacă uitați parola de criptare, OpenDrive nu o poate reseta. Asta înseamnă că veți pierde accesul la ele, așa că asigurați-vă că securizați parola undeva în siguranță, cum ar fi un administrator de parole.

Criptare OpenDrive

Fișierele sunt transferate printr-o conexiune TLS / SSL pe 128 de biți și sunt criptate din server folosind AES de 256 biți. Citiți mai multe despre ce înseamnă aceste funcții în prezentarea noastră de securitate în cloud.

Trebuie menționat că criptarea fișierelor este disponibilă doar prin aplicația desktop. Fișierele încărcate prin browser sau aplicația mobilă nu sunt criptate.

Utilizarea OpenDrive pentru versiunea de fișiere vă va oferi o măsură de protecție împotriva ransomware-ului. Fișierele stocate sunt de asemenea monitorizate cu Protecția antivirus Comodo HackerGuardian pentru a proteja în continuare atacurile malware.

De asemenea, puteți seta rapoarte automate pentru a monitoriza activitatea contului pe care o veți primi prin e-mail.

Centrul de date al OpenDrive este protejat cu un firewall și rețeaua monitorizată continuu pentru încălcări. Centrele de date sunt securizate în continuare cu supraveghere video și securitate la fața locului, precum și mediul controlat pentru a proteja incendiile și inundațiile.

OpenDrive este, de asemenea, conform HIPAA și certificat SAS 70 tip II. Fișierele sunt de asemenea stocate pe mai multe servere pentru redundanță, deși nu pentru conturi gratuite. Există, de asemenea, o garanție de funcționare de 100 la sută, care este deschisă cu o politică de rambursare.

OpenDrive nu include o opțiune pentru autentificarea cu doi factori, ceea ce este o ratare. Acest lucru, împreună cu unele dintre supraveghereele de partajare a linkurilor pe care le-am menționat anterior (fără parole de legătură sau date de expirare) sunt domenii de îmbunătățire.

A sustine

OpenDrive oferă suport 24/7 prin e-mail. Am eliberat câteva întrebări de testare pentru a măsura timpul de răspuns și am primit răspunsuri în mod normal, în termen de jumătate de zi. Nu este minunat, dar am experimentat mai lent.  

Chat-ul în direct nu este o opțiune. Asistența telefonică ar trebui să fie oferită în timpul programului de lucru, în conformitate cu prezentarea generală a caracteristicilor OpenDrive, dar nu am putut găsi numărul de asistență listat nicăieri în portalul de asistență OpenDrive.

Dacă nu puteți aștepta asistență prin e-mail, OpenDrive menține o arhivă de asistență care este executată prin ZenDesk. Veți găsi categorii pentru anunțuri, întrebări frecvente, probleme cunoscute și o bază de cunoștințe.

Cu toate acestea, baza de cunoștințe este limitată, cu doar 18 articole la momentul scrierii. OpenDrive are un blog, dar să spunem că nu este foarte activ ar fi o subestimare. Ultima intrare este datată din iunie 2016.

Verdictul

Natura buggy a capacităților de sincronizare ale OpenDrive este probabil cel mai mare dezavantaj care îi va împiedica pe oameni să sară nava de la Dropbox sau oricare dintre alternativele Dropbox decente de pe piață. În plus, am dori, de asemenea, să vedem autentificarea cu doi factori, o mai bună asistență și o experiență de utilizator mai modernă.

Totuși, pentru cei care pot trece cu vederea sughițul ocazional, mai sunt încă multe. Stocare nelimitată, prețuri bune, backup, criptare cu cunoștințe zero, streaming media, note și gestionarea sarcinilor în topul listei.  

Deși nu va câștiga niciun premiu de la echipa Cloudwards.net, suntem bucuroși să recunoaștem că există o valoare aici pentru unii. Ne-ar plăcea să auzim propriile gânduri despre OpenDrive, pe care le puteți adăuga în secțiunea noastră de comentarii, de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map