Revizuire hubiC – Acest serviciu este defunctat din mai 2018

Revizuire hubiC

Un furnizor de stocare cloud promițător, care acum și-a închis ușile digitale, hubiC a fost un exemplu de manual pentru o companie-mamă bună care își supraestendea resursele. Citiți recenzia noastră hubiC pentru detalii murdare, precum și un link către cel mai bun articol alternativ hubiC.


Compania franceză OVH este una dintre cele mai mari nume în cloud computing, care cuprinde 20 de centre de date și peste 260.000 de servere din întreaga lume. Rețeaua companiei, de fapt, găzduiește peste 18 milioane de aplicații. Inclusiv hubiC-ul propriu al OVH, un serviciu de stocare în cloud cu funcții de rezervă pe care OVH susține are peste 900.000 de utilizatori. hubiC este în jur din 2011.

La fel ca multe companii care încearcă să înlăture competiția în spațiul de stocare în cloud, hubiC a adoptat abordarea de a atrage utilizatori cu stocare gratuită – 25 GB din aceasta. Cu hubiC, pare să fie și mai bine, datorită ratelor remarcabil de mici: puțin peste 5 dolari pe lună pentru 10 TB. Aceasta este de zece ori mai mare stocare în cloud pentru aproximativ jumătate din costul oferit de majoritatea concurenței.

De exemplu, cu Dropbox, primiți 1 TB pentru 9,99 USD. În acest moment, există șanse mari ca oricine citește să aibă una dintre cele două reacții:

 • Au decis să lovească jackpot-ul și sunt gata să se înscrie cu hubiC
 • Au decis că ceva miroase suspect, cum ar fi peștele putred, amestecat cu ananas.

Dacă intrați în categoria numărul doi și sunteți în continuare cu noi, felicitări! Deși prețurile hubiC sunt reale, standardele de securitate inexistente și asistența pentru clienți sunt motive mai mult decât suficiente pentru a nu avea încredere în fișierele dvs. cu acest serviciu. Da, puteți sincroniza fișierele în cloud, deși fără viteza transferurilor de fișiere la nivel de bloc. hubiC chiar se dublează ca serviciu de rezervă, deși lipsesc unele funcții importante (cum ar fi un programator decent).

Dar chiar dacă puteți trece cu vederea aceste probleme, există toate motivele pentru a crede că oamenii de la hubiC sunt fie pe punctul de a opri lucrurile, fie nu le mai pasă de clienții lor. Deci, dacă păstrați fișierele acolo, acestea pot dispărea curând.

Ne pare rău să dezamăgim. Dar veștile bune sunt că există numeroase servicii excelente de stocare și backup cloud disponibile, care valorează mai mult decât costul lor:

 • Cel mai bun Cloud Storage 2017
 • Cea mai bună copie de rezervă în 2017

hubiC dovedește adagiul în vârstă „nu judecați o carte după copertă” adevărată – dar din toate motivele greșite. Asigurați-vă că citiți recenzia completă a acestui serviciu înainte de a decide dacă merită afacerea dvs., gratuită sau nu.

Vizita 

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru hubiC

Prețuri

Majoritatea utilizatorilor hubiC probabil nu vor cheltui niciodată vreun ban.

25 GB spațiu gratuit vor fi probabil suficiente pentru a stoca o bucată bună de documente și fotografii. Dacă aveți nevoie de mai multe, serviciul oferă câteva planuri personale: unul pentru 100 GB și celălalt pentru 10 TB. Saltul de la 100 GB la 10 TB pare probabil ciudat, dacă sunteți familiarizat cu alte servicii de stocare în cloud pentru consumatori, care oferă de obicei un plan de 1TB sau 2TB. 

Cu toate acestea, având în vedere costul scăzut asociat cu oricare plan, aceasta este o discrepanță destul de ușor de trecut cu vederea.

hubiC are, de asemenea, un program de recomandare în care utilizatorii pot câștiga 5 GB spațiu suplimentar de stocare pe referire (până la 25 GB). Dacă te-ai înscris pentru planul de 100 GB, primești 10 GB pe prieten (până la 500 GB). Planul de 10 TB vă pune la dispoziție 500 GB pe prieten (până la 2,5 TB gratuit).

Caracteristici

Un lucru care diferențiază hubiC de multe servicii este faptul că este un serviciu de stocare și backup cloud simultan, ceea ce îl face un tip destul de rar. Am scris mai multe articole despre diferența dintre stocarea în cloud și backup, ca acesta aici. Alte servicii care adoptă această abordare în doi, includ IDrive și SpiderOakONE.  

Din păcate, acest aspect al hubiC-ului nu este suficient pentru a-l salva dintr-un set de funcții altfel.

Caracteristică: Descriere:
Aplicații desktopWindows, Mac și Linux sunt acceptate
Aplicații pentru mobiliOS, Android și Windows 8
SincronizareaSincronizați fișierele între dispozitive și cloud
BackupEtichetați folderele pentru backup automat
Backup automatBackup-urile pot fi setate să funcționeze pe oră, zilnic sau săptămânal
Securitatea straturilor de transport (TLS)Fișierele sunt protejate cu tuneluri TLS sigure
Versiunea de fișiereDisponibil numai pentru copii de rezervă (fără sincronizare)

Lipsește lista de mai sus:

 • Transferuri incrementale la nivel de bloc
 • Criptare la repaus
 • Securitatea cunoașterii zero

De asemenea, în timp ce hubiC face copii de rezervă automate, aveți puțin control asupra momentului în care se întâmplă. Și, după cum veți vedea în secțiunea despre experiența utilizatorului, am avut probleme în a funcționa aplicația Android hubiC.

Experiența utilizatorului

Instalarea hubiC pe desktop creează un folder de sincronizare hubiC. Acest folder de sincronizare funcționează pe baza modelului popularizat de Dropbox, orice din interiorul său este stocat atât pe hard disk cât și în cloud-ul hubiC.

Pe lângă mutarea fișierelor în folderul dvs. de sincronizare, puteți, de asemenea, faceți clic dreapta pe orice folder (dar nu și pe fișiere) și puteți marca pentru backup automat.

Sincronizarea conectează toate dispozitivele pe care le atașați la hubiC folosind un sistem de transfer de fișiere cu două sensuri, în timp ce copierea de rezervă este strict o problemă unidirecțională: de la computer la cloud hubiC.

Este conceput pentru a proteja conținutul unui hard disk în loc să promoveze productivitatea muncii. După ce alegeți să faceți o copie de rezervă a unui folder, hubiC deschide un ecran de setări. De acolo, puteți seta câte versiuni de fișiere păstrează hubiC și cât de des se execută o copie de rezervă.

Versiunea păstrează copii anterioare ale fișierelor, astfel încât să puteți reveni la o stare anterioară în orice moment. Să poți face acest lucru te protejează de:

 • Eroare utilizator
 • Corupţie
 • Ransomware

În ceea ce privește programarea copiilor de rezervă, hubiC oferă opțiunea de rezervă a dosarelor o singură dată, o dată în fiecare oră, o dată pe zi sau o dată pe săptămână. În timp ce face treaba, backup-ul hubiC nu funcționează aproape la fel de bine ca și servicii precum:

 • Eu conduc
 • CrashPlan
 • Backblaze

Sau cele mai multe alte intrări în spațiul de rezervă online. Cu alte servicii, utilizatorii pot seta o buclă de rezervă continuă pentru a păstra datele unui disc dur protejate în timp aproape real sau pot seta o copie de rezervă care să funcționeze între anumite ore, în anumite zile ale săptămânii.

De asemenea, alte instrumente de backup în cloud vă permit să etichetați fișiere individuale pentru copie de rezervă, pe lângă foldere, plus că pot eticheta automat anumite foldere pentru backup pentru a economisi timp. Backblaze și Carbonite fac chiar și backup automat tuturor fișierelor de un anumit tip, pe care le pot face, datorită suportului lor de backup nelimitat.

Dacă aveți nevoie pentru a gestiona un aspect al hubiC, faceți acest lucru făcând clic dreapta pe pictograma barei de activități. Puteți iniția sincronizarea imediată, puteți să o întrerupeți, să setați controlul și să verificați copiile de rezervă și operațiunile de rulare.

În setări, există opțiuni utile, cum ar fi oprirea sincronizării pentru anumite foldere și setarea unui decalaj de sincronizare.

În fila Setări avansate, puteți limita, de asemenea, viteza de încărcare și descărcare, dacă hubiC afectează resursele sistemului.

Între timp, fila de rezervă modifică setările pentru fiecare dosar pe care l-ați etichetat pentru copiere de rezervă.

Experiență browser

Browserul hubiC poate accesa conținut de pe orice computer. În acest fel, dacă computerul dvs. personal nu este disponibil din anumite motive, puteți accesa datele de pe altcineva, fără a fi necesar să instalați aplicația desktop.

Browserul este destul de simplu. Puteți accesa conținut sincronizat din pagina principală făcând clic pe folderul în care este stocat. Puteți de asemenea să descărcați și să încărcați fișiere și există un buton de partajare care generează un link URL către orice fișier.  

hubiC poate partaja fișiere prin:

 • E-mail
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • Google Plus

Sau puteți doar să generați un link și să îl copiați / lipiți oriunde doriți. Unul dintre lucrurile frumoase despre partajarea fișierelor cu hubiC este că acestea permit setarea datei de expirare a unui link. Multe servicii de stocare în cloud nu fac acest lucru, ceea ce este o problemă, deoarece este ușor să uitați ce ați distribuit.

Cu toate acestea, am preferat să putem să stabilim orice dată de expirare a link-ului dorită. De asemenea, nu există nicio modalitate de a partaja link-uri la nesfârșit – veți primi plafon la 30 de zile. hubiC, de asemenea, nu protejează parolele. În plus, nu există nicio modalitate de a verifica rapid toate linkurile pe care le-ați creat.

Pe lângă vizualizarea conținutului sincronizat, puteți accesa folderele etichetate pentru copiere de rezervă făcând clic pe pictograma meniului din colțul din dreapta sus și selectând „copie de rezervă”.

Un ultim lucru de remarcat, mai ales dacă nu sunteți nerăbdători cu tehnologia: am constatat că multe dintre acțiunile pe care le-am efectuat pe site-ul web au avut loc lent. De exemplu, a fost nevoie de aproape 30 de secunde pentru a genera link-uri de partajare. Cu alte servicii, crearea de link-uri este un proces instantaneu.

Experiență mobilă

În mod normal, ne place să vorbim despre experiența mobilă, dar, în cazul hubiC, ne-am confruntat cu un mic blocaj. Și, printr-o clipă, înseamnă că aplicația nu funcționează.

Am putut descărca aplicația Android fără probleme. Dar odată ce l-am deschis, niciunul dintre fișierele pe care le-am sincronizat pe desktop nu era disponibil. I-am dat o zi și am reîmprospătat-o ​​de mai multe ori, dar nimic nu s-a mai arătat vreodată.

Pe lângă faptul că vă puteți accesa folderul de sincronizare, aplicația hubiC Android trebuie să vă permită să copiați datele de pe telefon, cum ar fi:

 • Fotografii
 • Videoclipuri
 • Muzică
 • Contacte
 • calendare

Am fost destul de entuziasmați de această caracteristică, deoarece multe servicii de backup cloud fac doar o copie de rezervă pe desktop, nu și una smartphone. Cu toate acestea, ori de câte ori am încercat să testăm capabilitățile de backup Android ale hubiC, am primit un mesaj de eroare:

Judecând după comentariile utilizatorilor din magazinul Google Play, nu am fost singuri în aceste probleme. Unii utilizatori nu au putut accesa datele deloc, în timp ce alții nu au putut accesa decât unele dintre datele lor.

Problema ar putea decurge din faptul că hubiC nu și-a actualizat aplicația din august 2014. Aproape trei ani fără o actualizare nu indică, de regulă, stabilitatea unei aplicații. Mai degrabă, sugerează cu tărie editorului să nu-i mai pese de asta.


 

Viteză

Arhitectura eficientă de transfer de fișiere este esențială pentru procesul de stocare în cloud. Înseamnă sincronizări mai rapide între dispozitive, mai puțin timp pentru copii de rezervă și un impact mai mic asupra resurselor unui sistem. Pentru a afla dacă hubiC poate ține pasul, am pregătit un folder comprimat de 256 MB, care conține o varietate de tipuri de fișiere diferite și am efectuat unele încărcări și descărcări, pentru a trece la viteza acestuia.

Aceste teste au fost efectuate printr-o rețea Wi-Fi cu viteze de descărcare și încărcare de 32Mbps și 12Mbps, potrivit speedtest.net.

Iată rezultatele noastre:

Timp de încărcare:04:45
Timpul de descărcare:02:30

Viteza inițială de încărcare nu este slabă și se compară favorabil cu alte servicii. Timpul de descărcare este însă ceva mai lent. În mod obișnuit, cu acest test, putem descărca fișierele noastre într-un minut și de obicei în mai puțin de 30 de secunde. Cu hubiC, însă, a durat două minute și 30 de secunde.

Problema mai mare aici este că serviciul nu acceptă ceea ce este cunoscut sub numele de transferuri de fișiere „la nivel de bloc”. Multe servicii cloud folosesc acest tip de arhitectură, care sincronizează sau face doar o copie de siguranță a unor părți ale fișierului care s-au schimbat, în loc să recopere întregul fișier. Făcând acest lucru face o diferență dramatică în viteză și vă permite să săriți fără probleme de la un dispozitiv la altul.

Securitate

hubiC securizează fișierele în tranzit cu SSL pentru a împiedica ascultătorii să-ți blocheze conținutul. Totuși, atunci când vine vorba de securitate, acesta este aproape tot ceea ce oferă serviciul. Spre deosebire de majoritatea serviciilor de stocare și backup în cloud, fișierele stocate cu hubiC nu sunt criptate. Asta înseamnă că orice angajat hubiC sau orice persoană care încalcă un server hubiC va putea vedea ceea ce ați stocat acolo.

Puteți face primul pas pentru criptarea fișierelor, dar asta necesită timp. Dacă nu preferați să parcurgeți dificultatea, luați în considerare un serviciu de cunoaștere zero cum ar fi:

 • Sync.com
 • pCloud
 • SpiderOak

Asistență utilizator

Suportul hubiC este rulat printr-un site al unui centru de ajutor, unde întrebările frecvente sunt sortate după subiect. Cele mai multe întrebări frecvente primesc răspuns într-o linie sau două, iar site-ul nu are articole sau tutoriale aprofundate. Lipsa de instrucțiune probabil nu va fi o problemă imensă pentru majoritatea utilizatorilor, deoarece instrumentele hubiC sunt destul de simple.

Cu toate acestea, există un forum al utilizatorului unde se poate pune întrebări. Dar nu am găsit o modalitate de a posta pe forum. Și există un mesaj care scrie:

„Suntem în proces de migrare a acestui forum. Un spațiu nou va fi disponibil în curând. Ne cerem scuze pentru neplăcere.”

Deci, acesta ar putea fi motivul pentru care. Cu toate acestea, când navigăm pe forum, am observat că nu au existat niciun mesaj de utilizator de la începutul lunii februarie. De asemenea, multe dintre cele mai recente înregistrări au întrebat de ce hubiC a încetat să mai răspundă la întrebări.

De exemplu:

Dincolo de forum, hubiC nu pare să aibă un mijloc de contact direct. Nu există niciun număr de telefon pentru a apela, nici un chat în direct și nici măcar o adresă de e-mail.

Gânduri finale

Planurile generoase de stocare gratuite ale hubiC, costurile extrem de reduse și faptul că este utilizabil atât ca serviciu de stocare în cloud cât și de serviciu de backup cloud, sunt toate caracteristici foarte fascinante, dar numai pe hârtie. Lipsa transferurilor de fișiere la nivel de bloc înseamnă că nu veți obține aceleași viteze de sincronizare și backup ca și în cazul concurenților. Mai rău, fără criptare din partea serverului, conținutul dvs. poate fi accesat și citit de către alții.

Cea mai mare problemă aici este că se pare că hubiC s-a ascuns.

Aplicația mobilă nu a fost actualizată pentru totdeauna (trei ani) și nu funcționează, hubiC nu răspunde niciodată la răspunsurile utilizatorilor de pe forumul său de asistență și nu există nicio modalitate de a contacta direct compania. Toate aceste steaguri roșii ne spun că firma poate fi pe punctul de a dispărea. Fie asta, fie serviciul este doar o capcană strălucitoare pentru a câștiga bani, nimeni nu se deranjează să-l supravegheze.

În orice caz, nu vă putem recomanda stocarea fișierelor dvs. cu hubiC, având în vedere faptul că există o șansă destul de bună ca compania să dispară mâine – și datele dvs. împreună cu acesta. Nu va fi prima dată când un serviciu de stocare în cloud a dispărut cu conținutul utilizatorilor săi. Ați experimentat hubiC? Dacă aveți un moment, ne-ar plăcea să aflăm despre asta în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map