Revizuire HiDrive – Actualizată în 2020

Recenzie HiDrive

Deși oferă câteva caracteristici extraordinare, pe întregul HiDrive pur și simplu nu este suficient de convingător pentru a dovedi competiția.


Recenzii de stocare în cloud

Lansat în 2010, HiDrive este soluția de stocare în cloud a Strato, un serviciu de găzduire pe internet. Deși are un preț similar cu Dropbox, HiDrive pur și simplu nu are suficiente funcții pentru a dovedi un membru foarte convingător al clubului alternative Dropbox.

În timpul acestei revizuiri HiDrive, vă vom prezenta cele mai importante elemente despre care veți dori să cunoașteți înainte de a vă înscrie, inclusiv examinarea funcțiilor sale de sincronizare și de partajare a fișierelor. Vom sublinia, de asemenea, câteva probleme legate de securitatea sa, subliniate de faptul că serviciul pune întreaga responsabilitate a criptării fișierelor asupra utilizatorului.

Dacă doriți să încercați singur serviciul, există un plan HiDrive gratuit. Cu toate acestea, fiți avertizat că planul gratuit este oferit printr-un portal diferit de planurile tradiționale ale HiDrive, iar actualizarea vă va costa mai mult. Consultați secțiunea de prețuri de mai jos pentru mai multe informații.

Dacă decideți că HiDrive nu este serviciul de stocare în cloud pentru dvs., instrumentul nostru de comparare a stocării în cloud vă va ajuta să vizați alte opțiuni extrase din colecția noastră de recenzii de stocare în cloud. Dacă mai sunteți interesat, citiți mai departe.

Alternative pentru HiDrive

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Scopul central al HiDrive, ca în cazul oricărui serviciu de stocare în cloud, este de a elibera spațiu pe hard disk, permițându-vă să stocați fișiere pe un server de la distanță. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea serviciilor moderne de stocare în cloud, setul de funcții HiDrive oferă și multe altele.

Funcțiile cheie includ atât partajarea fișierelor, cât și sincronizarea dispozitivului, pe care le vom examina în „partajarea fișierelor & sincronizare ”secțiunea acestei recenzii.

În ceea ce privește suportul pentru platformă, HiDrive are atât o GUI web cât și clienți desktop pentru Windows și Mac pe care o puteți utiliza pentru a vă gestiona contul. Aplicațiile mobile pentru accesarea fișierelor sunt disponibile pentru Android și iOS. Ambele aplicații mobile pot fi, de asemenea, utilizate pentru a partaja și a încărca fișiere, cu o opțiune de a încărca automat fotografii.

HiDrive acceptă WebDav, FTP și rSync pentru utilizatorii cu nevoi mai avansate. Cu toate acestea, va trebui să plătiți o taxă suplimentară de 4,95 USD pentru a utiliza aceste protocoale.   

Utilizatorii IMM-urilor pot adăuga un pachet de lucru în echipă în contul lor pentru 10 dolari pe lună, care le permite să adauge până la cinci conturi suplimentare. Cu toate acestea, dacă doriți să vă seriozați pentru îmbunătățirea colaborărilor de la egal la egal, vă recomandăm să respectați unul dintre picturile menționate în cel mai bun ghid al nostru EFSS (sincronizarea și distribuirea fișierelor întreprinderii)..

HiDrive vă permite, de asemenea, să faceți backup pentru orice folder de pe hard disk făcând clic dreapta pe acesta și selectând „salvați în HiDrive”. Deși unii vor găsi caracteristica utilă, nu greșesc să creadă că HiDrive este un instrument de backup online, deoarece nu este.

Lipsesc multe caracteristici cheie comune acestor servicii menționate în cel mai bun ghid de backup online, inclusiv programarea copiilor de rezervă. Dacă aveți probleme pentru a înțelege stocarea în cloud și backup-ul online, avem un articol despre acest subiect care ar trebui să vă ajute.

Preț

Una dintre problemele imediate pe care le-am întâmpinat cu HiDrive este că sunt două portaluri diferite pentru a vă înscrie la serviciu. Făcând probleme mai confuze, planurile pentru ambele site-uri folosesc aceleași convenții de denumire, deși au prețuri diferite.

Un set poate fi găsit pe www.free-hidrive.com. În timp ce planurile găsite în acest portal includ un plan gratuit de 5 GB, planurile de upgrade sunt absurd de prea scumpe. De exemplu, un plan de preț de 1TB vă va stabili peste 50 de dolari pe lună, cu un angajament necesar de trei luni.

Veți găsi mult mai multă valoare folosind al doilea portal, www.strato.com, deși nu există niciun plan gratuit disponibil. Iată o privire asupra prețurilor:

Puteți merge de la lună la lună sau să plătiți un an în avans pentru mici reduceri. Costul serviciului este comparabil cu cel al serviciilor de stocare în cloud precum Dropbox și Google Drive. Cu toate că costurile sunt cu siguranță mai digerabile decât ceea ce veți găsi pe www.free-hidrive.com, puteți obține 2TB de stocare în cloud de la Sync.com sau pCloud în schimb pentru mai puțini bani.  

Într-adevăr, singurul lucru care ne place la HiDrive în ceea ce privește costurile de abonament este că, dacă oferă mai multă selecție decât cea mai mare parte a concurenței, ceea ce ar trebui să apeleze la cei care nu au nevoie de un terabyte sau mai mult spațiu de stocare.

Ușurință în utilizare

Înscrierea la HiDrive poate fi un pic încurcată, datorită faptului că HiDrive are două portaluri diferite pentru planuri de preț. Din păcate, după ce obțineți toate cele sortate și înregistrați-vă, haosul continuă cu interfața GUI web HiDrive.

În loc să stabilească legăturile de navigare pe verticală de-a lungul marginii stângi sau chiar pe orizontală de-a lungul părții de sus a paginii, HiDrive a mers cu un aspect semi-gresie care distrage mai mult decât ajută. Adăugând problema, GUI nu folosește fereastra completă a browserului, lăsând spațiu mort neatractiv de-a lungul părții drepte.

Cea mai importantă vizualizare în GUI HiDrive este pagina de gestionare a fișierelor, unde puteți vizualiza statisticile de utilizare și accesa fișierele dvs. Aici, există opțiuni de navigare pentru a accesa diferitele foldere, de fapt, sunt de-a lungul marginii stângi și există un comutator la îndemână pentru a comuta între vizualizări de listă și miniatură.

În timp ce puteți încărca fișiere direct în cloud prin GUI online, pentru a beneficia la maxim de servicii, veți dori să instalați clientul desktop pe mașina dvs. și să îl utilizați, în schimb.

Faceți acest lucru făcând clic pe tabla care scrie: „conectați computerul cu HiDrive”. Vei fi redirecționat către o pagină pentru a descărca clientul pentru computerul Windows sau Mac.

Instalarea durează doar un minut, în funcție de conexiunea dvs. la internet. După ce ați făcut acest lucru, va trebui să vă conectați la contul dvs. prin intermediul clientului și să acordați permisiunea aplicației pentru a vă accesa stocarea.

Clientul vă va parcurge câteva aspecte importante ale serviciului înainte de a vă permite să configurați sincronizarea fișierelor. După ce ați terminat, în sistemul dvs. de fișiere va fi creat un folder de sincronizare HiDrive. Mergând înainte, tot ce trebuie să faceți este să glisați fișierele în acel folder pentru a le trimite în cloud.

Un lucru de remarcat este faptul că HiDrive nu configurează subfoldere în folderul dvs. de sincronizare, așa cum fac multe alte servicii de stocare în cloud. Va trebui să vă creați propriile documente, foldere muzicale și fotografii sau orice altceva doriți, pentru a vă organiza fișierele.

Distribuire a unui fisier & Sincronizarea

Sincronizarea fișierului, așa cum s-a menționat, se bazează pe un folder special de sincronizare HiDrive creat în sistemul dvs. de fișiere. În mod implicit, fișierele stocate în acesta sunt păstrate atât pe hard disk-ul computerului, cât și pe cloud.

De asemenea, fișierele sunt trimise la alte dispozitive pe care le-ați conectat la cloud, sincronizând conținutul dintre ele. În plus față de partajarea de fișiere noi pe dispozitive, se modifică și modificările la fișierele existente.

Desigur, având în vedere că scopul principal al stocării în cloud pentru mulți utilizatori este eliberarea spațiului pe hard disk, stocarea fișierelor atât pe computer, cât și în cloud nu are întotdeauna sens. În acest scop, HiDrive a inclus o caracteristică de sincronizare selectivă care vă permite să dezactivați sincronizarea pentru anumite dosare.

HiDrive acceptă partajarea fișierelor, deși atât clientul desktop cât și GUI-ul web. Folosind oricare, puteți face clic dreapta pe orice folder sau fișier pentru a genera un link pe care alții îl pot utiliza pentru a accesa conținutul dvs. Folosirea GUI-ului online este totuși mai plăcută.

HiDrive are de fapt câteva caracteristici foarte frumoase de partajare, care ar putea fi harul său salvator. Aceste caracteristici includ posibilitatea de a proteja legăturile prin parolă, de a le oferi datele de expirare și de a stabili limitele de descărcare. Deși acestea ar putea părea ca fiind funcții logice pentru a adăuga controlul conținutului, majoritatea serviciilor de stocare în cloud nu le includ.

La generarea unui link, îl puteți partaja manual folosind copiere și lipire sau puteți să le trimiteți anumitor persoane prin e-mail. Utilizarea opțiunii de e-mail determină însă deschiderea programului de e-mail al sistemului dvs. de operare, mai degrabă decât gestionarea acestuia prin GUI. Este o supărare minoră, dar totuși o supărare.

Puteți crea, de asemenea, link-uri de încărcare, permițând altora să salveze fișiere în spațiul dvs. de stocare în cloud.

Un lucru pe care l-am observat este un lucru ciudat este că HiDrive nu are opțiuni de permisiuni pentru folderele partajate. Majoritatea serviciilor de stocare în cloud vă permit să restricționați alte persoane cu permisiuni de citire și de editare, dar HiDrive nu. Această eroare îl împiedică să se alăture serviciilor precum Sync.com, pCloud și Dropbox Professional în conversație pentru cel mai bun serviciu de stocare în cloud de partajare a fișierelor.

În general, opțiunile de partajare și sincronizare a fișierelor HiDrive au lovit mai mult decât au ratat și a răscumpăra oarecum serviciul.

Viteză

Majoritatea serviciilor de stocare în cloud adoptă aceeași abordare pentru a permite sincronizarea dispozitivului, care este modelul de sincronizare-folder. Diferența este în cât de eficient se execută sincronizarea, ceea ce este rezultatul multor factori, inclusiv încărcarea serverului și o infrastructură bună.

Am rulat HiDrive prin aceleași teste pe care le facem cu orice alt serviciu de stocare în cloud, încărcând și descărcând un folder de test comprimat de 1 GB pe care l-am creat. Aceste teste au fost efectuate printr-o rețea WiFi cu 15 Mbps de descărcare și 10 Mbps viteze de încărcare.

Primul test: Testul doi: Media:
Încarcă:22 minute21 de minute21,5 minute
Descarca:11 minute10,5 minute10,75 minute

Nu au apărut ochii, dar nici nu sunt groaznici. Acest lucru este adevărat în special, având în vedere că am efectuat testele noastre din sud-estul Asiei, iar serverele HiDrive sunt găzduite în Germania.

Dacă găsiți că funcțiile de sincronizare ale HiDrive afectează resursele de rețea, împiedicându-vă să faceți alte lucruri, există o opțiune de accesoriu disponibilă prin setările clientului desktop.

Securitate

Fișierele trimise către HiDrive sunt transmise prin conexiuni sigure, cu protocoale HTTPS, SFTP, WebDAV criptate și rsync criptate disponibile dacă sunteți dispus să plătiți pentru ele. Cu toate acestea, fișierele în sine nu sunt criptate de client. Aceasta se îndepărtează de modul în care funcționează majoritatea serviciilor de stocare în cloud, care criptează fișierele atât în ​​tranzit, cât și în repaus pe serverele lor.

Nu este nici o plecare bună. Dacă decideți să stocați fișierele cu HiDrive, asigurați-vă că luați măsuri pentru a le cripta mai întâi, pe care serviciul însuși îl recomandă. Vă recomandăm să folosiți Boxcryptor, care este compatibil cu HiDrive.

Interesant este că HiDrive susține că absența criptării se face în beneficiul utilizatorului, permițându-le să controleze cheile de criptare pentru fișierele lor.

În plus, fișierele pot fi, de asemenea, criptate cu programe gratuite înainte de a fi încărcate pe HiDrive. Avantajul acestui lucru este că numai persoana care criptează fișierele știe parola – spre deosebire de mulți furnizori de stocare online care criptează automat fișierele stocate. Acest lucru se datorează faptului că pe serverele acestor furnizori, criptarea are loc, în general, numai când datele ajung la server, ceea ce înseamnă că operatorul este capabil să dezactiveze criptarea / decriptarea fișierelor. Prin urmare, STRATO recomandă clienților săi cripteze singuri fișierele înainte de a le încărca.

Sugestia făcută este că serviciile precum Dropbox, care gestionează cheile de criptare, sunt mai puțin sigure. Acest lucru este complet adevărat, dar ignoră faptul că HiDrive ar putea, de asemenea, să implementeze o opțiune de criptare privată, de la capăt la sfârșit, în loc să le spună utilizatorilor să găsească un alt serviciu care să o facă.

Mai multe alte servicii de stocare în cloud fac asta. Consultați lista noastră de cele mai bune servicii de stocare în cloud cu cunoștințe zero dacă doriți să vă asigurați confidențialitatea, dar nu doriți să fie o problemă.  

Pe lângă problema de criptare, HiDrive nu acceptă și autentificarea în doi factori, un mijloc de a vă păstra datele în siguranță, chiar dacă parola este furată sau fisurată. Această eroare a funcției face foarte important să faceți pași pentru a crea o parolă puternică atunci când utilizați HiDrive.

Centrele de date HiDrive în sine sunt bazate în germană și protejate conform Legii germane privind protecția datelor. De asemenea, sunt testate anual de o firmă de securitate independentă, TÜV Rheinland, și sunt certificate cu ajutorul standardului ISO 27001, același standard folosit de bănci pentru a asigura integritatea centrului de date.

A sustine

Strato menține o bază de cunoștințe cuprinzătoare a tuturor soluțiilor sale de stocare în cloud, inclusiv HiDrive. Veți găsi, de asemenea, o opțiune de contact pentru a primi asistență prin e-mail.

Pentru a ajunge efectiv la formularul de trimitere prin e-mail, va trebui să ocoliți mai multe încercări de a vă redirecționa diverse articole de asistență, care tind să fie complet lipsite de relevanță pentru problema existentă..

După ce ajungeți în sfârșit la formularul de trimitere prin e-mail, timpii de răspuns sunt rezonabili. De exemplu, am trimis un e-mail de testare cu câteva întrebări de bază și am primit răspuns în termen de o zi. Răspunsul, însă, nu a răspuns complet la întrebările noastre și nu a fost deosebit de bine scris. Centrul de asistență are sediul la Berlin, așa că poate exista un decalaj lingvistic.

Pentru ajutor de bricolaj, baza de cunoștințe Strato în sine nu este rea. Articolele sunt bine redactate și clasificate pentru a vă ajuta să găsiți mai repede informațiile relevante. Există, de asemenea, o bară de căutare.

Totuși, în ansamblu, am considerat că întreaga experiență de suport a fost un pic perplexă. Nu este bine proiectat și nu ușurează contactarea unui tehnician. La o notă finală, dacă vă înscrieți pentru servicii prin www.free-hidrive.com, nu veți beneficia deloc de asistență, deci asigurați-vă că treceți prin portalul oficial Strato.

Gânduri finale

Strato HiDrive nu face suficient pentru a garanta o considerație serioasă ca serviciu de stocare cloud în ochii noștri, altfel decât faptul că oferă planuri de 100 GB și 250 GB pentru cei care nu au nevoie de un terabyte sau mai mult spațiu de stocare.

În timp ce ne plac unele dintre protecțiile de partajare a fișierelor, precum parolele de legătură și limitele de descărcare, există servicii mai bune care fac același lucru. Exemple bune sunt Sync.com și pCloud, care oferă, de asemenea, criptare cu cunoștințe zero în timp ce HiDrive nu vă criptează deloc fișierele.

Concluzia este că, chiar dacă puteți naviga cu succes într-un proces de înscriere confuz de două portaluri de abonament diferite, valoarea nu este acolo. Spre deosebire de multe dintre serviciile menționate în cel mai bun ghid de stocare în cloud, HiDrive nu face nimic impresionant pentru a se separa de mulțime.

Oricum, este înțelegerea noastră. Suntem întotdeauna bineveniți la diferite opinii, așa că nu ezitați să vă lăsați gândurile pe această temă în secțiunea de comentarii de mai jos și vă mulțumim pentru citire.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me