Revista SecureSafe – actualizată în 2020

Recenzie SecureSafe

Direcționat aproape exclusiv pentru persoanele care doresc să stocheze fișiere mici și parole în siguranță, SecureSafe pare să dorească să depășească administratorii de parole și să asigure stocarea simultană. Trebuie să spunem că rezultatele sunt mai degrabă mixte, după cum puteți citi în recenzia noastră completă SecureSafe.


Recenzii de stocare în cloud

SecureSafe a fost lansat în 2008 de compania DSwiss AG cu sediul în Zurich. Creează bolți digitale care asigură o securitate online puternică, astfel încât nu este surprinzător faptul că are caracteristici unice care îl fac distinct de alți furnizori de stocare în cloud. În această recenzie SecureSafe, vom analiza aceste aspecte, precum și celelalte funcții ale serviciului..

Așa cum îi spune și numele, pune securitatea pe primul loc, ceea ce ar putea face să fie în măsură să concureze cu cele mai sigure servicii de stocare în cloud, precum și Tresorit, din Elveția (citiți recenzia noastră pentru Tresorit).

SecureSafe nu este ca serviciile de stocare în cloud mainstream, deoarece nu oferă mult spațiu, opțiuni puternice de partajare sau colaborare. Mai degrabă, SecureSafe va apela la utilizatorii care trebuie să stocheze în siguranță fișiere mici și parole. Dacă asta vă intrigă, citiți mai departe, deoarece vom acoperi ambele categorii în detaliu. În caz contrar, consultați lista noastră cu cele mai bune servicii de stocare în cloud.

Alternative pentru SecureSafe

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Serviciile de stocare în cloud vă permit să vă extindeți dincolo de capacitățile de pe hard disk și să colaborați cu alții. Totuși, SecureSafe pentru utilizatorii personali nu funcționează așa, deoarece spațiul de stocare este limitat.

Este mai mult ca un mic seif în care vă puteți stoca în siguranță fișierele și parolele. Dacă doriți să vă îmbunătățiți munca în echipă, citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolul de colaborare. Dacă sunteți în căutarea unui serviciu cu mult spațiu de stocare, citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru bucăți mari de fișiere.

sigure-safe-team-safe-creație

„Team safe” vă permite să transferați datele în siguranță către alți membri ai echipei. Are multe protocoale de securitate în vigoare despre care vom vorbi mai multe în secțiunea de securitate.

sigure-sigure-parole-safe-1

SecureSafe include un manager de parole care vă permite să importați parolele într-un fișier .csv sau să adăugați parole manual. După ce veți face acest lucru, veți putea să vă copiați numele de utilizator sau parola cu un singur clic sau să deschideți un site web asociat acestora, iar SecureSafe vă va copia parola în clipboard pentru a vă insera.

sigure-sigure-parole-add

Puteți separa parolele în categorii și puteți vedea puterea fiecărei parole individuale. Ne place această caracteristică, dar nu se potrivește cu cei mai buni manageri de parole.

sigure-safe-mail-in

Dacă doriți să vă păstrați e-mailul în siguranță, puteți utiliza Mail-In, care vă permite să trimiteți e-mailuri, inclusiv atașamente, direct în seful privat. Trebuie doar să specificați adresa dvs. de e-mail prin e-mail și să o trimiteți e-mail; alternativ, consultați ghidul nostru despre cum să criptați e-mailurile.

Odată trimis, e-mailul va fi în siguranță. Puteți seta notificările pentru a primi una imediat după sosirea unui e-mail sau o dată pe zi, săptămână sau lună. Vizualizarea implicită Mail-In vă arată toate fișierele, dar puteți să le filtrați pentru a vedea documentele numai dacă doriți. Cu toate acestea, nu puteți filtra pentru alte tipuri de fișiere.

Dacă lucrați cu o mulțime de fișiere .pdf și imagini, puteți utiliza .pdf-ul și vizualizatorul de imagini pentru a le previzualiza online, ceea ce face ca descărcarea lor să nu fie necesară..

Prezentare generală a funcțiilor SecureSafe

Sigla SecureSafewww.securesafe.com

Începe de la 150 USD lunar pentru 1 Planuri GBAll

Sincronizare

Folder de sincronizare

Sincronizare la nivel de bloc

Sincronizare selectivă

Managementul lățimii de bandă

Sincronizați orice dosar

Distribuire a unui fisier

Partajarea legăturilor de fișiere

Parole de legătură

Conectați datele de expirare

Partajarea dosarelor

Permisiuni de dosar

Limitele de descărcare a linkului

Încărcați link-uri

Productivitate

Previzualizări fișiere

Editează fișiere

Colaborare în aplicație

Office Online

documente Google

Note pentru aplicații

Redare media

Aplicații pentru mobil

Ștergere fișier păstrare

versionare

WebDAV

Securitate

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit

Protocolul de criptare
256-bit

Cunoaștere zero

Autentificare cu doi factori

Locația serverului
eu

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

SecureSafe oferă patru planuri pentru utilizatori privați: Gratuit, Pro, Argint și Aur. Gratuit oferă 100MB de stocare și o parolă sigură pentru 50 de parole.

Începând cu planul Pro, puteți contacta asistența, puteți utiliza autentificarea cu doi factori, puteți stoca parole nelimitate și puteți utiliza 1 GB de stocare. Costă 1,50 USD pe lună.

Argintul este de 4 dolari pe lună și oferă parole de 20 GB, parole nelimitate și utilizarea sigurului .pdf și vizualizator de imagini.

În plus față de caracteristicile anterioare, Gold vă crește stocarea la 100 GB pentru 12,50 USD pe lună și vă permite să o actualizați dacă aveți nevoie de mai mult.

Deși planurile nu oferă mult spațiu de stocare, acestea nu sunt costisitoare, astfel încât acestea oferă o valoare decentă. Dacă sunteți în căutarea unor planuri care să ofere mult spațiu de stocare ieftin, citiți cele mai bune oferte în bucată de stocare în cloud sau accesați direct revizuirea noastră Sync.com și revizuirea pCloud, deoarece ambele sunt prezentate în această listă.

SecureSafe oferă, de asemenea, planuri de afaceri. Planul pentru un singur proiect de grup vă oferă 10 GB spațiu de stocare extensibil pentru 4 dolari pe utilizator pe lună.

Dacă vă abonați pentru o companie, veți beneficia mai mult de planul For Companies. Oferă 100 GB spațiu de stocare a companiei și 10 spații de lucru, care pot fi crescute dacă este nevoie.

Ambele planuri de afaceri au multe funcții, inclusiv versiunea, managementul membrilor și jurnalul de activitate. Pentru o listă completă, faceți clic aici.

Ușurință în utilizare

Clientul desktop urmează modelul comun de sincronizare dezvoltat de Dropbox. Utilizează un folder de sincronizare care arată conținutul dvs. cloud și vă permite să încărcați fișiere noi copiindu-le în el. Pictograma tăvii sistemului vă permite să deschideți rapid folderul de sincronizare și să reglați setările.

Clientul funcționează pe Windows 7 și versiuni ulterioare și macOS, dar nu Linux, din păcate. Dacă aveți nevoie de spațiu de stocare cloud pentru Linux, puteți găsi alternative excelente în cel mai bun sistem de stocare în cloud pentru Linux.

sigure-sigure-desktop-setări

Setările vă permit să vă schimbați frecvența de sincronizare și cât timp înainte să se blocheze sigur parola. Activitatea sigură pentru fișiere vă arată un istoric al operațiunilor, cum ar fi „crea folder local”, „descărcare” și „încărcare”.

sigure-safe-desktop-file-safe

Puteți accesa securitatea parolelor și setările din pictograma tăvii sistemului, dar trebuie să navigați la fila „siguranță pentru fișiere” pentru a intra în folderele sincronizate, care adaugă un pas inutil. Pentru a evita acest lucru, vă recomandăm să consultați recenzia Dashlane sau 1Password.

Interfața este clară și are culori contrastante care vă ajută să observați ceea ce căutați. Cu toate acestea, pictogramele pentru afișarea stării de sincronizare a fișierelor dvs. nu sunt disponibile.

sigure-safe-web-ui

Interfața web este, de asemenea, atractivă, clară și intuitivă. Vei ajusta rapid la acesta, deoarece seamănă cu un manager de fișiere desktop. Există o structură de arbore din stânga care vă ajută să navigați, o listă de fișiere din dreapta și o bară laterală care vă oferă o defalcare a fișierelor dvs. în funcție de tip. Curios, a listat un fișier .mp4 ca document.

O altă problemă este incapacitatea de a șterge fișierele din vizualizarea „toate fișierele”. SecureSafe te face să mergi la vizualizarea „documentelor” pentru a face acest lucru. Dacă doriți o experiență mai intuitivă, poate doriți să consultați recenzia noastră Google Drive.

Puteți utiliza caracteristica drag-and-drop sau un buton pentru a încărca. Când încărcați într-un folder gol, veți vedea „trageți fișierele dvs. aici” în zona în care vă puteți arunca fișierul. Cu toate acestea, nu se va încărca dacă îl aruncați sub zona respectivă. Acestea fiind spuse, butonul funcționează ca un farmec. Dacă aveți nevoie de o experiență de utilizator mai sofisticată, puteți afla mai multe în recenzia noastră Dropbox.

Aplicația mobilă este disponibilă pentru Android și iOS. Este ușor de utilizat și afișează informațiile necesare într-un mod clar. Vă permite să accesați și să previzualizați fișiere .pdf, video și text, dar nu și documente Office. Puteți încărca, de asemenea, fotografii, videoclipuri și documente.

De asemenea, are un serviciu de completare automată care completează numele dvs. de utilizator și parola când vă conectați la o aplicație sau site-ul web. Trebuie să scanați amprenta pentru a o folosi, la fel ca în cazul LastPass (citiți recenzia noastră LastPass).

Sincronizare fișier & Partajarea

Sincronizarea și distribuirea fișierelor sunt caracteristici importante ale serviciilor de stocare în cloud. SecureSafe face o muncă decentă cu partajarea, dar nu sincronizează. Puteți partaja fișierele dvs. folosind funcția SecureSend făcând clic dreapta pe ele și alegând „trimiteți în siguranță”, dar nu puteți face asta cu dosarele.

sigure-sigure-sigure-send

Puteți atașa un mesaj destinatarului și puteți seta o perioadă de expirare a legăturii între 10 minute și o lună. Dacă sunteți abonat Silver sau Gold, puteți să atașați o parolă la link și să primiți o notificare atunci când este prima utilizare.

Puteți vedea acțiunile dvs. pe pagina „trimis”. Afișează adresa de e-mail a destinatarului, data de expirare a link-ului dvs., numărul de descărcări și vă permite să eliminați partea dvs. Cu toate acestea, există servicii care oferă mai multe opțiuni de partajare. Citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru partajarea articolului, dacă aveți nevoie de acest lucru.

sigure-safe-sincronizare-dosar

Clientul de pe desktop vă permite să setați un interval de sincronizare care poate fi cât mai scurt de cinci minute sau până la opt ore. Puteți copia fișierele în folderul dvs. de sincronizare, dar acestea nu vor începe să se sincronizeze automat în afara intervalului setat. Va trebui să apăsați manual butonul „sincronizare” din fila „siguranță pentru fișiere”.

Lipsa pictogramelor care arată starea fișierelor dvs. face dificil să vă dați seama ce a fost și nu a fost sincronizat.

Viteză

A fost nevoie de aproximativ un minut și jumătate în medie pentru a încărca un fișier de 60 MB, ceea ce este egal cu timpul teoretic necesar. Am folosit o conexiune WiFi în afara Belgradului, Serbia, cu o viteză de încărcare de 5 megabit pe secundă și o viteză de descărcare de 102 Mbps.

Sincronizarea la nivel de bloc accelerează transferul fișierelor care au fost deja încărcate transferând doar porțiunea modificată, dar, din păcate, SecureSafe nu o oferă. Pentru capabilități minunate de sincronizare a fișierelor, alege unul dintre serviciile de pe cel mai bun stocare cloud cu lista de sincronizare.

Securitate & intimitate

Securitatea online este un factor important atunci când utilizați stocarea în cloud. Cea mai bună protecție împotriva hackerilor care vă fură parola, atacurile omului în mijloc și ransomware-ul este criptarea în repaus și în tranzit și o bună securitate a centrului de date. Este și mai bine dacă folosește criptarea privată, de la capăt la capăt, pentru a vă proteja confidențialitatea.

SecureSafe are grijă deosebită pentru a oferi securitate puternică. Folosește AES 256 biți pentru a cripta fișierele înainte de încărcare și în repaus, precum și SSL cu același nivel de criptare în tranzit.

Puteți chiar să împiedicați accesul la fișierele dvs. prin setarea fișierelor criptate să fie accesibile doar atunci când v-ați autentificat. Când vă deconectați din clientul desktop, folderele criptate vor părea goale. Aceasta este o funcție utilă dacă, de exemplu, cineva vă fură laptopul.

Serviciul are o arhitectură criptografică cu mai multe straturi, care este deschisă în mod deschis și a fost testată de terți.

sigure-sigure-locale-criptare

Pentru securitate și confidențialitate maximă, SecureSafe nu vă stochează niciodată parola. Aceasta înseamnă că respectă zero cunoștințe, astfel încât niciun angajat nu vă poate citi datele. Dezavantajul este că serviciul nu vă poate reseta parola dacă îl pierdeți.

Fișierele dvs. sunt stocate în două centre de date din Elveția. Unul este situat într-un fost buncăr militar adânc în munți. Deoarece sunt în Elveția, fișierele dvs. se află sub protecția legilor elvețiene privind confidențialitatea, care sunt printre cele mai bune din lume.

Fișierele sunt copiate de trei ori și stocate în ambele centre de date. Centrele au supraveghere 24/7 și au alarme automate. De asemenea, se supun verificărilor externe de vulnerabilitate de către experți de vârf din domeniul securității pentru a le asigura securitatea.

SecureSafe oferă autentificare în doi factori pentru a vă proteja contul în cazul în care cineva vă fură parola.

În plus, utilizatorii de afaceri primesc versiuni, ceea ce vă permite să aveți mai multe versiuni ale aceluiași fișier și vă permite să vă recuperați fișierele dacă sunteți lovit de un atac de ransomware.

A sustine

Nu există niciun forum pentru utilizatori care să se consulte, dar există tutoriale video utile și o întrebare frecventă. Abonații Pro, Silver și Gold pot trimite e-mailuri de asistență prin utilizarea formularului de asistență. Puteți seta nivelul de abonament la Pro chiar dacă utilizați planul gratuit, așa că am încercat asta și am primit o replică o zi mai târziu.

sigure-safe-suport în formă

Suportul pentru chat și telefon nu sunt disponibile, astfel încât dacă aveți o urgență, veți fi blocat în așteptarea unui e-mail.

Verdictul

SecureSafe este un serviciu interesant, cu câteva caracteristici inedite – seifuri pentru echipă și parolă – dar nu este competitiv cu alte servicii atunci când vine vorba de funcții standard.

Partajarea are un control bun al conținutului, dar îi lipsește partajarea folderului, ceea ce ar facilita partajarea mai multor fișiere. Sincronizarea are o calitate similară. Funcționează bine, dar nu se sincronizează automat și necesită să o faci manual sau să aștepți să înceapă intervalul de sincronizare. Încărcarea nu depășește sau se blochează, dar lipsește sincronizarea la nivel de bloc.

Totuși, serviciul strălucește într-o categorie și aceasta este securitatea. SecureSafe are criptare puternică, autentificare cu doi factori, criptare privată end-to-end și centre de date fiabile din Elveția. Dacă siguranța este puternică și un preț corect sunt suficiente pentru a încerca serviciului. Dacă nu, vă recomandăm să consultați celelalte recenzii de stocare în cloud.

Ce părere aveți despre SecureSafe? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me