Recenzie MEGA – Depozitare cloud gratuită sau nu? – Actualizat 2020

Recenzie MEGA

MEGA este un serviciu de stocare cloud interesant, care a trecut prin multe schimbări. În încarnarea sa actuală este la fel de sigur ca întotdeauna, dar și-a micșorat alocarea spațiului liber de stocare; partajarea s-a îmbunătățit, dar ar putea fi mai bună, totuși. Citiți mai departe pentru revizuirea completă a MEGA.


Recenzii de stocare în cloud

MEGA cloud storage a fost fondat de notorul Kim Dotcom în 2013. Nu mai funcționează acolo, dar compania a continuat și acum face reclamă drept „compania de confidențialitate”. Nu este la fel de capabil ca serviciile de top din cea mai bună listă de servicii de stocare în cloud, dar are câteva caracteristici interesante, inclusiv criptarea cu cunoștințe zero, despre care veți afla mai multe despre această recenzie MEGA.

Serviciul de stocare în cloud este printre cele mai bune servicii de cunoaștere zero. Protecția se extinde și la ceea ce partajați, deoarece puteți utiliza criptarea privată pentru a vă proteja fișierele și folderele și asigurați-vă că numai persoanele pe care le autorizați le pot citi.

MEGA nu strălucește însă în departamentul de colaborare, deoarece serviciul cloud nu are integrări și funcții de editare. Dacă aveți nevoie de acestea, consultați cel mai bun stocare cloud pentru articolul de colaborare.

Acestea fiind spuse, serviciul cloud MEGA are 100 de milioane de utilizatori, o securitate puternică, o experiență de utilizator plăcută și opțiuni de partajare a fișierelor capabile. Dacă aveți nevoie de acest lucru, rămâneți cu noi în timp ce discutăm despre MEGA mai detaliat în secțiunile de mai jos.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru MEGA

Caracteristici

Pe lângă funcțiile standard de stocare și partajare a fișierelor care vă permit să vă mutați munca în cloud și să evitați pierderea potențială de date din cauza defecțiunilor hard disk-ului, MEGA are o caracteristică interesantă și câteva suplimente.

mega-chat-

Această caracteristică este chat-ul, pe care îl puteți iniția cu contactele pe care le-ați adăugat la MEGA. Utilizează criptarea pentru a vă asigura comunicarea în timp real.

mega-megabird

Adăugarea MEGAbird permite partajarea de fișiere mari folosind Mozilla Thunderbird.

Pentru cei care doresc să adopte o abordare mai practică, MEGAcmd este un instrument de linie de comandă care vă permite să folosiți magia IT pentru a lucra cu fișiere.

mega-megacmd

Versiunea vă permite să aveți mai multe versiuni ale aceluiași fișier și să îl înlocuiți pe cel actual cu o versiune anterioară, dacă cineva face o greșeală sau șterge un fișier. Este activat implicit în setările MEGAsync. Dacă încărcați sau sincronizați un fișier cu același nume ca un fișier existent în aceeași locație, va fi creată o nouă versiune a acestuia. Fișierele care au versiuni sunt indicate printr-o pictogramă cu ceas.

mega-versionare

Dacă credeți că vă vor beneficia capabilitățile puternice de versare, citiți cel mai bun stocare cloud pentru versiuni.

Stocarea în cloud MEGA vă poate previzualiza fotografiile și reda videoclipuri. Este o opțiune drăguță pentru mass-media, dar nu este suficient de bună pentru a o pune pe lista noastră cu cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru fotografii și videoclipuri. Totuși, această capacitate nu se extinde la documente și MEGA nu oferă integrări cu Microsoft Office sau G Suite prin Google Drive.

Prețuri

De obicei, un serviciu de stocare în cloud oferă mai multe planuri, ceea ce crește flexibilitatea și vă permite să obțineți unul care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs. MEGA respectă aceeași logică, oferindu-ți o alegere între un plan gratuit și patru planuri premium.

Cu cât sunt oferite mai multe planuri de stocare în cloud pentru mai puțini bani, cu atât valoarea acestora este mai bună. Dacă aceasta este prioritatea dvs., asigurați-vă că citiți cele mai bune oferte în articolul de stocare în cloud.

Cota de transfer este cantitatea de date pe care o puteți transfera între dispozitivele dvs. și cloud MEGA pe lună.

MEGA face reclamă la planul Pro I ca fiind cel mai popular și nu este greu de văzut de ce. Oferă 1 TB de stocare în cloud, ceea ce reprezintă o cantitate bună, dar nu se potrivește destul de bine cu cele mai bune oferte de pe piață, cum ar fi planurile de stocare în cloud de 2TB de la pCloud sau Sync.com.

Planul pCloud este mai ieftin, oferă mai mult spațiu de stocare în cloud și oferă o reducere dacă plătiți pentru anul respectiv. Sync.com necesită să plătiți anul în avans, dar costul pe lună este de numai 8 dolari, ceea ce este chiar mai bun decât pCloud. Pentru mai multe informații despre planurile de stocare în cloud, citiți recenzia noastră pCloud și recenzia Sync.com.

MEGA nu vă oferă o reducere, dar oferă două luni de stocare gratuită în cloud dacă achiziționați un plan Pro de un an.

Planul gratuit de stocare în cloud a fost o ademenire uriașă pentru utilizatorii noi, deoarece oferea 50 GB. Acest lucru s-a schimbat în 2017, iar acum serviciul de stocare în cloud ia 35 GB după o lună. În ciuda acestei mișcări minuțioase, MEGA este încă unul dintre cele mai bune servicii gratuite de stocare în cloud.

Puteți realiza realizări, cum ar fi instalarea clientului desktop și a aplicației mobile, dar spațiul de stocare în cloud pe care îl obțineți va dispărea după 180 de zile. Chiar dacă invitați prieteni, primiți spațiu de stocare în cloud care dispare după un an, ceea ce este un contrast mare cu serviciile care nu plasează astfel de restricții de timp.

Ușurință în utilizare

Clientul desktop MEGA are o interfață atractivă care constă dintr-un folder de sincronizare și o pictogramă a tăvii de sistem care vă gestionează sincronizarea și vă permite să accesați setările.

mega-desktop

Aplicația desktop prezintă informații într-o manieră clară și nu vă va confunda. Funcționează pe Windows, macOS și Linux.

mega-interfață web

Interfața web este ușor de utilizat, rapidă și simplă. Puteți naviga prin fișiere și foldere folosind meniul de unitate cloud din stânga sau pagina „recents”, la care puteți accesa utilizând meniul din stânga. În afară de fișierele recente, puteți utiliza meniul pentru a vizualiza contactele și conținutul împărtășit cu dvs., deschide chatul și ajunge la tabloul de bord.

Funcțiile secundare se găsesc în meniul din colțul din dreapta sus al ecranului. Puteți efectua acțiuni generale utilizând meniul superior, în timp ce acțiunile individuale vă solicită să faceți clic dreapta pe un fișier.

mega-smartphone-interfață

Aplicația mobilă, care este disponibilă pentru Android și iOS, este ușor de utilizat, de asemenea. Browserul de fișiere preia cea mai mare parte a ecranului, în timp ce meniul de jos vă permite să vizualizați încărcările camerei dvs., accesați chat-ul, să vizualizați folderele partajate și fișierele dvs. offline.

Puteți seta, de asemenea, aplicația mobilă pentru a încărca automat fotografiile și videoclipurile dvs. Funcția de chat profită de criptarea MEGA pentru a vă asigura mesajele. Este un plus interesant, dar este probabil redundantă luând în considerare numeroasele aplicații de chat dedicate de pe piață. Dacă mesajele criptate vă interesează, citiți ghidul nostru pentru criptarea mesajelor text.

Sincronizarea fișierelor & Partajarea

Când instalați aplicația pentru desktop, puteți alege să sincronizați totul din contul dvs. Web sau să alegeți anumite fișiere. Dacă alegeți să alegeți fișiere, va trebui să creați o sincronizare nouă, care va include folderul rădăcină de pe web pentru a sincroniza totul.

În acest caz, va trebui să creați o sincronizare care vizează folderul rădăcină pentru a sincroniza totul din cloud. Este greoaie și am prefera să avem o soluție cu un singur clic.

mega-sincronizare-dosar

Puteți alege să adăugați orice dosar în cloud MEGA făcând clic dreapta pe acesta și alegând „încărcați în MEGA”. Acesta va copia fișierul în folderul de sincronizare și în spațiul dvs. web. Puteți face același lucru copiind manual un fișier în folderul dvs. de sincronizare sau utilizând opțiunea „încărcare” din tava de sistem.

mega-sincronizărilor

O abordare mai bună ar fi să permită meniului contextual să adauge folderul selectat direct ca o sincronizare nouă. Așa cum este, trebuie să accesați meniul de setări pentru a obține același rezultat. Rețineți că va funcționa numai dacă nu ați ales să sincronizați totul.

O caracteristică interesantă oferită de cloud MEGA este posibilitatea de a transmite fișiere care nu sunt sincronizate cu computerul dvs..

mega-parts

Aplicația web MEGA vă permite să partajați fișierele dvs. generând un link pe care îl puteți proteja cu o cheie. Asta le face cunoaștere zero, astfel încât doar persoanele pe care le oferiți cheia să le poată citi. Puteți atașa cheia cu linkul dvs., ceea ce înseamnă că oricine are linkul poate accesa sau trimite cheia separat. Puteți atașa și datele de expirare sau parolele la link-uri.

Are o pagină „comună cu mine”, dar nu are una care să arate ceea ce ați împărtășit cu alții.

mega-dosar-parts

Puteți partaja un folder prin generarea unui link, care funcționează la fel ca în cazul fișierelor sau invitând pe alții prin adresa de e-mail. Dacă faceți acest lucru, puteți seta permisiunile „numai în citire”, „citire și scriere” și „acces complet”. Pentru a invita pe alții să se încarce în folderul dvs., inclusiv utilizatori non-MEGA, îl puteți transforma într-un folder „MEGAdrop”.

Aplicația pentru desktop vă permite să partajați, dar numai prin generarea unui link și nu vă permite să partajați cu alții prin intermediul adresei de e-mail. Nu puteți invita pe alții la foldere sau generați linkuri de încărcare.

Viteză

A fost nevoie de aproximativ 36 de minute, în medie, pentru a încărca un folder cu zip de 1 GB, care este cu 10 minute mai lent decât ne-am fi așteptat. La trei încercări, MEGA a încărcat fișierele noastre în aproximativ 25 de minute, dar a durat mai mult de o oră în alta. Având în vedere acest aspect, MEGA are o problemă menținând viteze constante, nerealizând cele rapide.

mega-interfață web

Foloseam o conexiune WiFi în Belgrad, Serbia, cu o viteză de încărcare de 6 megabit pe secundă și o viteză de descărcare de 102 Mbps. Utilizatorii au raportat că au obținut viteze mai rapide când au oprit setarea „utilizați http” în fila lățimii de bandă a aplicației desktop.

Rețineți că puteți vedea rezultate diferite dacă sunteți mai aproape de serverele MEGA din Europa, Canada și Noua Zeelandă.

Deși MEGA nu are o sincronizare la nivel de bloc, care accelerează transferurile în cloud, mutând doar modificările care au apărut în fișierele încărcate, un reprezentant al companiei ne-a spus într-un e-mail că funcția este în lucrări..

Securitate & intimitate

Utilizarea unui serviciu de stocare în cloud poate fi un risc dacă nu are securitatea adecvată, deoarece există multe pericole pe internet, cum ar fi hackerii care nu vor ezita să îți direcționeze datele cu ransomware sau cu man-in-the-middle- atacuri. Aceștia ar putea încerca să vă fure acreditările de conectare pentru a avea acces complet.

Securitatea cloud folosește multe protocoale și criptare pentru a vă proteja fișierele în tranzit și în repaus. Acestea includ protocolul TLS pentru a opri atacurile între om, autentificarea în doi factori pentru a împiedica accesul la contul dvs. dacă cineva vă fură datele de autentificare și criptarea privată, de la capăt, pentru a vă asigura confidențialitatea păstrând pe oricine, dar pe dvs. de la acces complet pentru a citi fișierele și folderele.

mega-securitate

Deoarece norul MEGA subliniază confidențialitatea, nu este de mirare că folosește criptarea privată pentru criptarea fișierelor din partea clientului.

Nivelul de criptare în repaus este AES 128 biți, care nu este la fel de puternic ca AES 256 biți, dar asta nu ar trebui să conteze pentru că fisurarea ar dura milioane de ani. Protocolul TLS adaugă un alt strat de protecție fișierelor în tranzit. MEGA oferă, de asemenea, autentificare în doi factori.

De asemenea, codul sursă este public, astfel încât oricine dorește să verifice securitatea MEGA poate face acest lucru.

Confidențialitate MEGA

Centrele de date de stocare în cloud ale MEGA se află la Luxemburg, Germania, Franța, Olanda, Canada și Noua Zeelandă, care au fost stabilite de Comisia Europeană să aibă un nivel adecvat de protecție în conformitate cu articolul 45 din Regulamentul general privind protecția datelor..

Pentru a afla mai multe despre legile care guvernează datele, citiți ce trebuie să știți despre legile și reglementările din cloud, ghidul nostru către GDPR și articolul nostru despre care țări au cele mai bune legi de confidențialitate din lume.

MEGA extinde chiar și reglementările privind datele GDPR la toți utilizatorii, nu doar la cei care provin din UE. Articolul 16 din politica de confidențialitate prevede că MEGA nu vă va vinde fișierele, datele contului sau metadatele către o terță parte decât dacă este permisă de politica sa, astfel încât nu veți avea un scandal Cambridge Analytica pe mâinile dvs..

Puteți găsi ceea ce această politică permite și consideră „legal și adecvat” în articolul 14, care spune că MEGA are dreptul de a furniza fișierele, chat-urile, contul de utilizare și datele de utilizare a site-urilor către forțele de ordine, dacă este cerut de lege în orice jurisdicție. Acest lucru nu va însemna mult, având în vedere criptarea sa cu zero cunoștințe, dar există metadate care rămân într-o formă necriptată.

Conform articolului 7.3, metadatele necriptate care rămân sunt:

 • Tipul de browser și sistemul de operare al dispozitivelor de la care v-ați conectat la MEGA
 • Adresa IP și informații despre port pentru logare, utilizare API, încărcări de fișiere, creații de folder și exporturi de legături
 • Țara din care MEGA se așteaptă să accesați serviciile sale, care este dedusă prin potrivirea adresei dvs. IP la o bază de date publică
 • Mărimi de fișiere, ordine de versiune, timestamp și relații de fișiere părinte-copil
 • Timpurile de ștergere
 • Adresa de e-mail a oricărei persoane cu care ați luat în mod special contact cu utilizarea sistemelor MEGA

Rețineți că fișierele și folderele dvs. pot fi partajate în mod privat prin invitație la o adresă de e-mail specificată sau partajate mai general prin crearea unui link de fișier sau folder și cheie de decriptare.

 • Adresa de e-mail de contact a fiecărui participant la chat, ora începerii chatului și durata chatului și activitatea de moderare
 • Takeowns și suspendări de cont
 • Comunicările MEGA cu tine
 • Setările contului dvs. personal, inclusiv imaginile avatarului

Chiar și cu unele dintre metadatele dvs. într-o formă necriptată, MEGA face o treabă bună pentru a vă proteja confidențialitatea, luând în considerare criptarea privată, aderarea la GDPR, extinsă pentru toți utilizatorii și partajarea de legături criptate. Puteți găsi mai multe informații despre implementarea de către MEGA a celor din politica sa de confidențialitate.

Centrele sale de date folosesc RAID pentru a proteja pierderea de date. În plus, MEGA stochează datele utilizatorilor răspândite în mai multe locații geografice pentru a se asigura că nici accidentele de mare anvergură nu vor putea să le compromită.

Relații Clienți

mega-suport

Centrul de ajutor este bine organizat. Este împărțit în categorii care facilitează găsirea răspunsului pe care îl căutați și există o bară de căutare utilă în partea de sus.

Puteți utiliza o listă de întrebări frecvente pentru a localiza rapid o întrebare, dar dacă nu găsiți un răspuns, puteți contacta asistența clienților folosind formularul de mesaj.

Am folosit-o pentru a pune o întrebare și am primit un răspuns în doar 20 de minute. Acesta este un timp impresionant de răspuns pentru asistența clienților, în niciun caz, care este util, având în vedere că nu există nicio opțiune de chat. Echipa de asistență pentru clienți ne-a asigurat într-un e-mail că funcționează 24/7. În plus, utilizatorii Pro beneficiază de asistență prioritară.

Verdictul

MEGA nu vă asumă confidențialitatea, așa că vă asigurați că nimeni nu vă poate citi datele. Principalele resurse pe care le folosește sunt criptarea cu cunoștințe zero și o politică de confidențialitate puternică, care extinde regulile GDPR la toți utilizatorii MEGA.

Când adăugați caracteristici puternice de securitate, o experiență de utilizator plăcută și opțiuni de sincronizare și partajare capabile, obțineți un serviciu de stocare în cloud bun. Ar putea fi și mai bine dacă ar avea prețuri mai competitive, caracteristici de productivitate și viteze constante. Cu toate acestea, are un plan gratuit de stocare în cloud cu 15 GB de stocare, ceea ce îl face ispititor să testeze serviciul și să vezi dacă funcționează pentru tine.

Ce părere aveți despre MEGA? Aderarea sa puternică la confidențialitate este un motiv bun pentru care o puteți încerca sau trece de la serviciul de stocare în cloud pe care îl utilizați acum? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și să vedem cum se compară cu un alt nume mare în comparația noastră Dropbox vs MEGA. Vă mulțumim pentru lectură.

Întrebări frecvente MEGA

 • Este MEGA Cloud Storage sigur?

  Da, criptarea folosită și politica sa de confidențialitate înseamnă că fișierele dvs. sunt ferite de terți. Rețineți, totuși, că fișierele dvs. pot fi șterse chiar de MEGA în momentul în care se va termina 35 GB de spațiu gratuit.

 • Este MEGA gratuit?

  Da, 15 GB spațiu este gratuit. 35 GB din cei 50 GB care vi se oferă inițial se termină după șase luni, așa că nu contați pe el rămânând pentru totdeauna.

 • Este MEGA Legal?

  Da, absolut. Fondatorul inițial, Kim Dotcom, a fost și este într-un loc strâns cu forțele de ordine, dar nu mai face parte din echipa MEGA. Serviciul este la fel de curat ca un fluier.

 • Este MEGA de încredere?

  Depinde de cine întrebi. Am avut doar probleme minore când ne-am folosit singuri, dar unii dintre comentatorii din această recenzie spun o altă poveste. Pare a fi un caz de desenare a paiului scurt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me