iCloud Drive Review – Actualizare 2020

iCloud Drive Review

Soluția integrată de stocare în cloud de la Apple oferă ușurință în utilizare și prețuri minunate, dar utilizatorii avansați se pot simți frustrați datorită funcționalității sale limitate.


Recenzii de stocare în cloud

iCloud Drive este unul dintre cele mai utilizate servicii de stocare cloud de pe piață, în mică parte, deoarece este preambalat cu toate produsele Apple. În ciuda acestei poziții aproape monopoliste, serviciul oferă viteză și fiabilitate la un preț decent, deși trecerea la altul dintre cei mai buni furnizori de stocare în cloud poate fi o durere reală.

Cu toate acestea, iCloud Drive nu este lipsit de probleme: clientul său PC este prost conceput, nu oferă versiuni de fișiere și partajarea fișierelor cu iCloud Drive este încă o lucrare în curs. Pentru o privire asupra modului în care se instalează până la un blocaj al industriei, consultați articolul nostru de comparație Dropbox vs. iCloud. 

Apple oferă gratuit 5 GB spațiu de stocare iCloud Drive, așa că îl puteți încerca singur, fără riscuri pe www.apple.com. Citiți această recenzie a unității iCloud pentru a vedea unde excelează și unde se reduce. Rețineți că, dacă căutați o soluție de rezervă pentru Mac-uri, poate doriți să consultați IDrive în schimb. Pentru a afla de ce, aruncați o privire la articolul nostru iCloud vs IDrive.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru iCloud Drive

Caracteristici

Atragerea principală a lui iCloud Drive este integrarea sa cu dispozitivele Apple, serviciile și alte aplicații terțe pe care Apple le-a permis în ecosistemul său controlat strâns. Nu este la fel de grozav pe alte fronturi.

Partajarea fișierelor este încă în versiune beta, nu acceptă versiunea și aplicația Windows se simte ca o gândire neplăcută.

Ceea ce obțineți este un singur loc în care majoritatea aplicațiilor dvs. vor putea stoca informații și optimizarea de stocare automată. Cei împreună funcționează foarte bine pentru a economisi spațiu pe hard disk

Oricine se ocupă de hard disk-urile mici comune cu multe dispozitive Mac va fi ușurat de gestionarea ușoară a stocării. Cei care doresc să controleze manual care este sincronizarea conținutului și care este păstrat în cloud vor fi dezamăgiți. Sincronizarea selectivă nu este o opțiune cu unitatea iCloud.

Prețuri

Majoritatea produselor Apple nu vin la prețuri ieftine, dar prețurile pentru unitatea iCloud sunt surprinzător de competitive. Acest lucru este în ciuda faptului că nu oferă reduceri pentru abonamentele anuale, așa cum fac multe dintre celelalte servicii din cel mai bun grafic de comparare a stocării în cloud.

Oricine poate primi gratuit 5 GB stocare iCloud. Acestea sunt cu trei gigabyte în plus decât beneficiați gratuit de Dropbox, dar nu se apropie de clasarea în primele noastre cinci opțiuni pentru stocarea gratuită a norului.

Valoarea cu iCloud Drive vine atunci când începeți să plătiți pentru stocare.

Multe servicii de stocare în cloud vă oferă o opțiune de 1 TB. iCloud nu, dar vă oferă 2 TB pentru 9,99 USD. Acesta este același preț ca 1TB, atât cu Google Drive, cât și cu Dropbox. Cu toate acestea, este cu doi dolari mai mult decât planul 2TB al Sync.com (consultați revizuirea Sync.com și revizuirea Dropbox pentru defalcarea schemelor de prețuri ale acestora).

Pentru utilizatorii care au nevoie de mai puțin spațiu, iCloud are planuri de stocare de 50 GB și 200 GB, deci nu trebuie să plătiți pentru stocarea de care nu aveți nevoie.

Ușurință în utilizare

iCloud este extrem de ușor de utilizat, dar numai dacă utilizați dispozitive Apple. Setările pentru iCloud sunt încorporate direct în preferințele sistemului de pe macOS și puteți verifica rapid utilizarea de la „despre acest Mac”.

Integrarea cu desktopul Mac este de asemenea convenabilă, ceea ce face ca articolele desktop să fie disponibile pe orice alt dispozitiv sincronizat cu contul dvs. iCloud.

Din păcate, totuși, în afară de acest iCloud, ușurința de utilizare este discutabilă. Interfața browserului este extrem de limitată, iar clientul iCloud pentru Windows este abisal.

În timp ce iCloud face o treabă excelentă în sincronizarea produselor Apple, aplicația Windows se simte deconectată. În loc să sincronizeze doar biblioteca foto, iCloud folosește trei foldere separate pe Windows: descărcări, încărcări și partajare.

Dosarul descărcărilor nu adaugă automat fotografiile descărcate anterior. Acest lucru ajută la limitarea utilizării stocării, dar face și biblioteca fotografică pe Windows incompletă.

icloud-Ferestre-Fotografii-Integrare

Dosarele aplicațiilor nu sunt de asemenea disponibile pe Windows. În multe cazuri, nu veți avea nevoie de ele oricum, deoarece aplicațiile pentru care stochează fișierele pot rula doar pe macOS sau iOS. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ele, va trebui să le transferați manual sau să luați în considerare o altă soluție de stocare în cloud dacă utilizați un computer.

De asemenea, clientul macOS nu este perfect. De exemplu, atunci când se afișează starea de sincronizare a fișierelor, iCloud prezintă unele erori. În mod normal, fișierele nesincronizate au indicatori speciali care le suprapun.

Adesea, folderele nu au o pictogramă de stare, ceea ce ar indica în mod normal că sunt sincronizate. Totuși, la testare am constatat că deseori nu a fost cazul. Alte dosare au arătat că nu s-au sincronizat până când nu am dat clic pe ele, după care își vor schimba imediat starea.

iCloud funcționează foarte bine de cele mai multe ori, dar există cu siguranță frustrări. Oricine folosește mai mult decât ocazional un computer Windows ar trebui să ia în considerare alte opțiuni, cum ar fi oricare dintre cele mai bune spații de stocare în cloud pentru alegerile Windows.

Distribuire a unui fisier & Sincronizarea

Sincronizarea fișierelor este simplă cu iCloud. Dacă utilizați macOS, atât folderul documentelor, cât și desktopul sunt sincronizate în mod implicit.

iCloud va sincroniza, de asemenea, imaginile stocate în Apple Photos.

Alte servicii Apple se sincronizează prin iCloud. Aceasta include mementouri, note, Siri și calendare. Chiar și setările sistemului dvs. pot fi sincronizate între dispozitive.

Sincronizarea se extinde și la numeroasele aplicații terțe care se integrează cu iCloud. Ocazional, există probleme cu folderele sincronizate aparținând aplicațiilor terțe care nu apar în iCloud Drive și folderele pentru aplicații șterse care nu dispar.  

În general, sincronizarea este de fapt una dintre cele mai puternice caracteristici ale iCloud Drive, atât timp cât rămâneți la produsele Apple.

Capacitățile de partajare ale iCloud nu sunt atât de puternice. De fapt, istoric, iCloud nu a avut niciun suport general pentru partajare, spre deosebire de majoritatea altor servicii majore de stocare în cloud. Apple a adăugat capabilități de partajare individual pentru aplicații native precum Note, Keynote, Numere și Pagini.

Partajarea din aplicația iCloud Drive însă este disponibilă în prezent în versiunea beta a iOS 11 și a macOS High Sierra. Versiunile oficiale urmează să fie prezentate în această toamnă.

Până în prezent, implementarea pare puternică. Mulți furnizori de stocare în cloud necesită să utilizați interfața web pentru a partaja fișiere. Funcția de partajare beta a iCloud poate fi folosită nativ în Finder. Faceți clic dreapta pe element, accesați „share” și faceți clic pe „adăugați persoane”.

Puteți seta permisiunile pentru a permite altor persoane să vă editeze fișierele și să vă partajați conținutul. În orice moment, puteți încheia și distribuirea, astfel încât fișierul să devină din nou exclusiv al dvs..

Cu toate acestea, noua caracteristică nu va suporta protecția prin parolă pentru link-uri sau vă va permite să setați datele de expirare a legăturilor, așa cum fac unele servicii de stocare în cloud, inclusiv Dropbox, Sync.com și pCloud.

Funcția de distribuire viitoare este limitată și la fișiere individuale.

Nu puteți partaja foldere, astfel încât iCloud nu va fi în continuare cel mai bun instrument pentru proiecte mai mari care necesită acces la multe fișiere. Pentru colaborare, o soluție de stocare în cloud precum Google Drive este un pariu mai bun (citiți recenzia noastră Google Drive pentru imaginea completă). De asemenea, rețineți că funcțiile beta pot fi modificate.

Viteză

Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale iCloud este viteza.

Pentru a evalua cât de rapid transferă fișierele iCloud, am efectuat mai multe teste de viteză folosind un folder gigabyte cu zip pe care Cloudwards.net îl folosește pentru testare. Conexiunea Ethernet folosită pentru efectuarea testelor are viteze medii de 29,54Mb / s în jos și 5,88Mb / s în sus.

Iată rezultatele:

Fișier de testare (846.2 MB) Timp de încărcare: Viteză de încărcare: Timp de descărcare: Viteză de descărcare:
Testul 1:19:425.81Mb / s22:275.07Mb / s
Testul 2:19:655.74Mb / s19:785.70Mb / s
In medie:19:535.76Mb / s21:035.30Mb / s

Aceste numere nu sunt bune. iCloud are nevoie de aproape 20 de minute pentru a încărca un folder de 1 GB, ceea ce nu este groaznic, în special cu viteze de 5,88Mb / s. Cu toate acestea, faptul că a durat mai mult de 20 de minute pentru a descărca același folder este un zgârietor de cap. Jumătate din timp ar fi fost acceptabil.  

Aceste rezultate ar fi destul de frustrante în mod izolat, însă pictograma de stare buggy a iCloud face dificil de știut când fișierele sunt într-adevăr sincronizate. Cu Apple urmărind o experiență complet perfectă în care totul funcționează, problemele de sincronizare sunt și mai enervante.

Securitate & Politica de Confidențialitate

Oricine își amintește de scurgerea fotografiei iCloud din 2014 ar putea fi surprins să vadă un rating ridicat pentru securitate și confidențialitate. Este important să abordăm incidentul. Hackerul responsabil nu a putut să folosească un atac de forță brută și s-a bazat pe phishing pentru a obține informații de utilizator și parolă ale celebrităților..

Episodul este mai mult un memento pentru a utiliza o parolă puternică pentru a vă proteja contul, decât o eroare de securitate la sfârșitul Apple.

Apple are câteva caracteristici decente de securitate care vă ajută să vă protejați conținutul de unitatea iCloud și un articol despre a profita de ele.

O astfel de caracteristică este autentificarea în doi factori, care funcționează verificând dispozitivele de încredere înainte de a permite autentificarea. Pe dispozitivele pe care iCloud Drive nu le recunoaște, vi se va solicita să introduceți un cod de șase cifre trimis pe dispozitivul dvs. mobil.

Pe serverele iCloud Driver, datele dvs. sunt criptate folosind AES pe 128 de biți, un protocol aproape de neîntrerupt. De remarcat, totuși, faptul că e-mailul, de asemenea, stocat pe iCloud, este o excepție și nu este criptat în repaus. iCloud Drive folosește de asemenea TLS pentru a proteja datele în tranzit.

iCloud Drive nu este totuși un furnizor de cunoștințe zero. Deși unele dintre serviciile Apple, cum ar fi iMessage, sunt criptate de la capăt la capăt, astfel încât Apple să nu poată accesa niciodată datele tale, iCloud Drive nu primește același tratament. Aceasta înseamnă că Apple deține cheile de criptare ale fișierelor dvs. iCloud Drive, care ar putea fi furate sau folosite pentru a preda fișierele dvs. în ordinea instanței.

Cu toate acestea, Apple a fost destul de sigur și nu este foarte cooperant cu forțele de ordine. Pentru utilizatorii obișnuiți, iCloud va fi destul de sigur. Cu toate acestea, dacă securitatea completă este de cea mai mare importanță pentru tine, ai fi mai bine servit cu un furnizor de cunoștințe zero cum ar fi Sync.com.

Confidențialitatea este protejată și de Apple. Informațiile dvs. nu vor fi vândute agenților de publicitate și Apple înregistrează doar datele de utilizare în scopuri de dezvoltare, cu acordul dumneavoastră.

Serviciu clienți

Evaluarea asistenței clienților pentru iCloud Drive este interesantă. Când ne uităm la serviciul de asistență pentru serviciile cloud, unul dintre cele mai frecvente dezavantaje pe care le întâlnim este lipsa asistenței telefonice. Cu toate acestea, pentru iCloud Drive, nu există alte opțiuni.

Dacă solicitați ajutor pentru iCloud pe site-ul Apple, puteți obține răspunsuri în două moduri: prin telefon sau prin pagina comunității iCloud. Nu există suport de e-mail sau chat. În timp ce includerea asistenței telefonice este fantastică, cel mai bun serviciu pentru clienți vine cu o alegere.

Sistemul de apeluri este foarte bun. Apple evită așteptările enervante la telefon, oferindu-ți opțiunea de retur.

Comunitatea de sprijin este mai puțin impresionantă. Membrii sunt adesea de ajutor și vă pot oferi soluții de rezolvare a problemelor, dar multe dintre întrebările pe care le pun oamenii se află sub radar. De exemplu, această întrebare cu privire la partajarea dosarelor de note nu a fost niciodată răspunsă, în ciuda altor opt utilizatori care selectează „Am și eu această întrebare”.

Din păcate, nu este un caz izolat. Sprijinul de pe forum este un rulou de zaruri. Puteți găsi răspunsul exact de care aveți nevoie sau puteți fi complet nefericit cu întrebarea dvs. care stă în golul comunității de sprijin pentru totdeauna.

Deoarece Apple are magazine de cărămidă și mortar, este în măsură să ofere personal personal unitatea de acțiune iCloud Drive, la fel de puțini alți furnizori de stocare în cloud pot cere. Această opțiune este ideală pentru cineva care nu este foarte adept cu tehnologia și are nevoie de îndrumare pas cu pas.

Deși mai multe opțiuni ar fi fost o primire bună în căutarea de ajutor cu iCloud Drive, asistența generală este solidă. „Geniile” Apple din magazin știu ce fac și operatorii de apeluri sunt utile.

Verdictul

iCloud Drive nu este soluția pentru toată lumea. Vor fi o mulțime de oameni care văd unele dintre problemele discutate în această recenzie ca dezbinări. Dacă aveți nevoie de o soluție de stocare cu cunoștințe zero, de un instrument de colaborare puternic sau de a folosi pe scară largă Windows, luați în considerare alte opțiuni.

Totuși, pentru un utilizator Apple obișnuit, iCloud Drive este un serviciu solid care menține dispozitivele dvs. care lucrează împreună la un ritm competitiv. Este deja integrat în sistemul de operare, deci trebuie doar să începeți să-l utilizați.

Ce părere aveți despre soluția de stocare cloud a Apple? Îl recomandați sau preferați să faceți un alt serviciu din recenziile noastre de stocare în cloud? Spuneți-ne în comentariile de mai jos, vă mulțumim că ați citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map