Icedrive Review – O mulțime de stocare gratuită – actualizat în 2020

Icedrive Review

Icedrive este nou pentru scena de stocare, dar arată deja o mare promisiune cu viteze rapide și ușurință de utilizare. Are niște margini aspre, dar acum nu poți bate 10 GB de spațiu liber, nu-i așa? Consultați recenzia noastră completă Icedrive pentru detalii.


Recenzii de stocare în cloud

Icedrive a fost lansat în ianuarie 2019. Deoarece este un serviciu nou, îi lipsește caracteristici, dar presupunem că sunt mai multe lucrări. Oferă un plan gratuit de 10 GB și prețuri competitive pentru a-l ajuta să obțină o bucată din plăcinta pe care o au cele mai bune servicii de stocare în cloud.

Oferta gratuită și planurile premium atrăgătoare ar putea ajuta capetele să se transforme, dar Icedrive are, de asemenea, o securitate puternică, viteze rapide, caracteristici de partajare medie și asistență decentă pentru clienți. Totuși, procesul de sincronizare ar putea utiliza funcții suplimentare. Același lucru se poate spune despre clientul desktop. Politica de confidențialitate lipsește, de asemenea, o parte din ceea ce ne place să vedem.

Dacă acest lucru nu sună ca un întreruptor de ofertă și doriți să știți cum face Icedrive la găsirea unui loc sub soare, rămâneți pe măsură ce trecem în detaliile din această recenzie a Icedrive. În caz contrar, consultați cea mai bună comparație pentru stocarea în cloud pentru alternative.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Icedrive

Caracteristici

Deoarece Icedrive a început să funcționeze recent, este rezonabil să nu aibă atât de multe funcții sub centura pe care o au concurenții săi. Acestea fiind spuse, oferă funcții de partajare și o caracteristică de sincronizare, deși nu este una convențională.

Sync vă ajută să vă mutați fișierele în cloud, ceea ce vă permite să evitați pierderea acestora din cauza defecțiunilor de pe hard disk și partajarea vă permite să trimiteți fișiere altor persoane. Icedrive nu utilizează modelul convențional de sincronizare dezvoltat de Dropbox. Dacă doriți să vedeți cum se sincronizează Dropbox, citiți recenzia noastră despre Dropbox.

În schimb, Icedrive montează o unitate de rețea care arată fișierele dvs. cloud și vă permite să sincronizați fișierele cu cloud și dispozitivele dvs..

Avantajul unei unități de rețea este că puteți accesa fișierele dvs. online de pe computer fără să le sincronizați mai întâi. Acest lucru economisește spațiu și timp pe hard disk. Acestea fiind spuse, dezavantajul este că nu veți putea accesa fișierele dvs. dacă sunteți offline.

Totuși, Icedrive nu elimină nevoia de spațiu pe hard disk, deoarece folosește un sistem de memorie în cache care accelerează accesul la fișierele online salvându-le pe hard disk. Nu îl puteți opri, dar puteți reduce spațiul pe care îl folosește la 1 GB. Puteți, de asemenea, să îl ștergeți oricând.

Această abordare este similară cu cea utilizată de pCloud, care este un serviciu de stocare discontinuu în multe dintre articolele noastre. Deși Icedrive folosește doar o unitate de rețea, pCloud are o unitate de rețea și un folder de sincronizare. De fapt, poate sincroniza orice folder. Dacă doriți asta, citiți recenzia noastră pCloud.

Vom vorbi mai multe despre modul în care Icedrive realizează sincronizarea și distribuirea în secțiunea corespunzătoare de mai jos.

Icedrive și Office

Icedrive poate previzualiza fișierele Office și .pdf, dar nu se integrează cu Microsoft Office Online, cu suita de birou Google sau cu vreun editor de documente terță parte, cum ar fi OnlyOffice sau Zoho Docs. Caseta se integrează cu suita Office Online și cu suita Office Google. Citiți mai multe despre caracteristicile de productivitate din recenzia noastră Box Dacă nu este adecvat, consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru lista de colaborare.

De asemenea, Icedrive nu are o aplicație de note integrată. Dacă aveți nevoie de o aplicație pentru a lua notițe, citiți cel mai bun articol pentru aplicații care ia notițe pentru idei. Microsoft OneNote se integrează cu Microsoft OneDrive și este al treilea în această comparație. OneDrive este un serviciu cloud capabil și puteți afla mai multe despre el în recenzia noastră OneDrive.

ice-drive-image-preview

De asemenea, puteți utiliza Icedrive pentru a previzualiza imaginile, dar nu puteți face altceva. Dacă doriți mai multe funcții de imagine, ar trebui să aflați despre serviciile de pe cel mai bun spațiu de stocare online pentru lista de fotografii.

Icedrive nu oferă o versiune de fișiere care să vă ajute împotriva ransomware-ului sau a modificărilor accidentale și a ștergerilor. Dacă aceasta este o caracteristică de care aveți nevoie, citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru actualizarea versiunii.

Deși Icedrive lipsește mai multe funcții de bază, aplicația sa mobilă are o caracteristică pe care majoritatea serviciilor de stocare în cloud nu o au: backup mobil. Majoritatea serviciilor de stocare în cloud pot face backup automat pentru fotografii și videoclipuri, însă aplicația smartphone a Icedrive vă permite să faceți backup pentru documentele și fișierele audio..

În plus, IceDrive are criptare privată, de la capăt la capăt, despre care vom vorbi mai multe în secțiunea „securitate”.

Prezentare generală a caracteristicilor Icedrive

Logo Icedriveicedrive.net

Începe de la 167 USD lunar pentru 150 de planuri GBAll

Sincronizare

Folder de sincronizare

Sincronizare la nivel de bloc

Sincronizare selectivă

Managementul lățimii de bandă

Sincronizați orice dosar

Distribuire a unui fisier

Partajarea legăturilor de fișiere

Parole de legătură

Conectați datele de expirare

Partajarea dosarelor

Permisiuni de dosar

Limitele de descărcare a linkului

Încărcați link-uri

Productivitate

Previzualizări fișiere

Editează fișiere

Colaborare în aplicație

Office Online

documente Google

Note pentru aplicații

Redare media

Aplicații pentru mobil

Ștergere fișier păstrare

versionare

WebDAV

Securitate

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit

Protocolul de criptare
Twofish

Cunoaștere zero

Autentificare cu doi factori

Locația serverului
NE

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Înainte de a vă abona la oricare dintre cele trei planuri premium ale Icedrive, puteți crea un cont și primiți 10 GB gratuit, ceea ce vă permite să vedeți cum funcționează Icedrive. Este o ofertă generoasă, pentru a spune cel mai puțin.

Dacă 20 GB spațiu liber nu îl reduc pentru dvs., puteți să vă abonați la oricare dintre cele trei planuri premium la un preț competitiv. 

Primul plan este Lite, care oferă 150 GB spațiu de stocare și 250 GB lățime de bandă lunară. Cu toate acestea, nu puteți plăti pe lună. În schimb, va trebui să plătiți 19,99 USD pentru un an în avans.

Acesta este același preț ca și planul Google Drive de 100 GB. Totuși, Google Drive are mai multe planuri, iar unele oferă mai multe decât face Icedrive. Dacă aveți nevoie de mult mai mult spațiu de stocare, citiți recenzia Google Drive pentru detaliile prețurilor.

Următorul plan, Icedrive, Pro, are opțiuni lunare și anuale. Este de 4,99 USD pe lună, dar dacă plătiți anul, primiți o reducere care reduce prețul la 49,99 USD pe an. Planul prevede 1 TB de stocare și 2 TB de lățime de bandă lunară.

Aceasta este o ofertă excelentă și se bazează pe planul 1TB al Amazon Drive, care este de 60 de dolari pe an. Totuși, Amazon Drive are o flexibilitate foarte mare în plan, așadar, dacă asta vi se potrivește, citiți recenzia noastră pentru Amazon Drive.

Dacă mai aveți nevoie de mai multe, opțiunea finală este planul Pro +. Îți oferă 5 TB de spațiu de stocare și 8 TB de lățime de bandă lunară. Este de 17,99 USD pe lună sau 179,99 USD cu reducerea anuală.

Ca și pCloud, Icedrive are oferte pe viață, care sunt actualizate cu reduceri. O licență pe viață necesită să plătiți o singură dată. Lite este 59 USD, Pro este 149 USD și Pro + 499 dolari. 

Chiar dacă aceste planuri au o valoare excelentă, prețurile pe durata de viață a pCloud sunt de 175 USD pentru 500 GB și 350 USD pentru 2 TB. Planul 2TB oferă mai puțin decât Pro +, dar este o ofertă mai bună pentru utilizatorii care nu au nevoie de 5 TB. Cei care vor face, vor primi mai mult pentru banii lor, mergând cu Icedrive.

Ușurință în utilizare

Trebuie să vă înregistrați pentru un cont Icedrive pentru a începe să vă mutați fișierele în cloud. Puteți face acest lucru folosind aplicația web, aplicația mobilă sau clientul desktop. 

Clientul desktop funcționează doar pe Windows. Lipsa de suport Linux nu este surprinzătoare, dar lipsa de suport macOS este. Dacă aveți nevoie de unul sau altul, citiți cel mai bun stocare cloud pentru Mac și cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articole Linux pentru idei. După ce instalați clientul desktop, vă solicită să montați o unitate, care necesită doar să faceți clic pe un buton.

desktop-setări de gheață-drive-

Spre deosebire de unele servicii de stocare în cloud, Icedrive are un client desktop subțire. Este format dintr-o unitate de rețea și o pictogramă a tăvii de sistem. Pictograma tăvii de sistem vă permite să demontați unitatea sau să accesați setările. Setările vă permit să activați sau să dezactivați opțiunile de bază, cum ar fi pornirea Icedrive la pornire, verificarea actualizărilor și ștergerea memoriei cache.

Cu toate acestea, există o lipsă vizibilă de alte opțiuni, cum ar fi un link care deschide clientul web, o secțiune de ajutor sau o bară care arată cât spațiu ați rămas. Acestea fiind spuse, dacă faceți clic pe pictogramă, vă deschide folderul de rețea Icedrive. Clientul desktop este simplu și ușor de utilizat, dar ar trebui să aibă câteva opțiuni pentru a-l face mai util.

ice-drive-ul web-client

Clientul web este simplu și clar. Puteți utiliza meniul de navigare din stânga pentru a vă parcurge fișierele, folderele criptate, fișierele partajate cu dvs., fișierele încărcate recent și fișierele șterse. Colțul din dreapta jos are o bară utilă care arată cât spațiu ați rămas. Dacă aveți o mulțime de fișiere, puteți găsi unele specifice folosind bara de căutare din partea de sus.

Setări Icedrive

Puteți face clic pe numele contului dvs. în partea dreaptă sus pentru a accesa un meniu care vă permite să deschideți setările contului, statistici și aplicații, precum și să obțineți ajutor. Fila de confidențialitate din meniul contului este surprinzătoare, deoarece o poți folosi pentru a descărca informații personale legate de cont sau pentru a o șterge. Majoritatea serviciilor necesită să trimiteți un e-mail pentru a face acest lucru.

ice-drive-mobil-app

Aplicația pentru smartphone nu se îndepărtează de rețeta pe care o folosesc majoritatea serviciilor de stocare în cloud. Când intrați în aplicație, vedeți fișierele și folderele pe care le puteți organiza în afișări grilă sau listă. Butonul „+” din partea dreaptă jos vă permite să creați un folder, să încărcați un fișier sau un folder și să faceți o fotografie care va fi încărcată direct în cloud.

Puteți utiliza pictograma burger din stânga pentru a naviga în fișierele partajate cu dvs., stocare criptată, recenturi, favorite și coș de gunoi. Puteți accesa, de asemenea, funcția de backup, setările și ajutorul util. 

Nu există nicio modalitate de a marca fișierele pentru acces offline, dar Icedrive trece în modul offline dacă plecați offline. Acesta vă permite doar să răsfoiți fișierele dvs., cu toate acestea, nu le puteți previzualiza. Încărcarea automată de fotografii și video lipsește și ea. 

Experiența generală de utilizare a Icedrive este lină, dar lipsa de asistență macOS și caracteristici comune la care ne-am aștepta de la aplicațiile de smartphone nu afectează acest lucru. Acestea fiind spuse, având în vedere că Icedrive este un nou serviciu, sperăm că viitoarele actualizări vor corecta acele lucruri.

Distribuire a unui fisier & Sincronizarea

Caracteristicile de bază ale serviciilor de stocare în cloud sunt partajarea și sincronizarea fișierelor, deoarece acestea determină modul în care veți încărca datele în cloud și le puteți partaja odată ce vor ajunge acolo. Icedrive are funcții de bază de partajare a fișierelor, pe care le puteți accesa de la clientul web sau aplicația mobilă. Dacă doriți să partajați de pe desktop, citiți cel mai bun stocare cloud pentru ghidul de partajare.

ice-drive-parts-by-mail

Clientul web vă permite să partajați fișiere creând un link de partajare pe care îl puteți copia și lipi sau trimite prin e-mail. Dacă creați un link, îl puteți proteja setând o dată de expirare și o parolă de acces. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a stabili o limită de descărcare. Puteți dezactiva legătura publică, dar aceasta nu este aceeași caracteristică.

Partajarea folderelor funcționează la fel, ceea ce înseamnă că nu puteți invita oamenii să acceseze folderul și să le acorde permisiuni diferite.

Există o pagină „partajată cu mine” care vă permite să accesați fișierele și folderele partajate cu dvs., dar nu există nicio pagină care să vă arate ce ați împărtășit cu alții. Link-urile de încărcare, care ar putea oferi altora opțiunea de a încărca fișiere în spațiul dvs. de stocare, nu lipsesc. Nici nu există nicio modalitate de a partaja direct pe rețelele sociale.

Aplicația mobilă are aceleași caracteristici de partajare, dar le îmbogățește cu o pictogramă de legătură în lanț care vă spune ce fișiere și foldere ați partajat.

ice-drive-rețea-drive

După cum am menționat, nu există un folder de sincronizare. Pentru a sincroniza fișierele de la clientul desktop, utilizați unitatea de rețea a Icedrive. Orice lucru pe care îl plasați în el va fi sincronizat cu norul. Acestea fiind spuse, nu știi cât timp va dura până când datele dvs. vor fi sincronizate în cloud. Adăugarea pictogramelor fișierului și folderului pentru a vă informa despre starea transferului dvs. ar putea ajuta acest lucru.

Am încărcat mai multe foldere folosind unitatea de rețea, dar acestea nu au apărut automat în clientul web odată ce transferul lor a fost finalizat. A trebuit să actualizăm manual clientul pentru a le face disponibile. Aplicația mobilă le-a arătat de îndată ce au încărcat, dar a trebuit să o reîmprospăteze manual cu o ocazie.

Dosarul de sincronizare nu este disponibil, astfel încât să nu puteți sincroniza niciun folder de pe computer. Din această cauză, ne-am așteptat să putem copia fișierele și folderele în folderul de rețea al Icedrive folosind o opțiune cu clic dreapta, dar nu există.

În timpul procesului de sincronizare nu am înregistrat întârzieri sau atârnări, dar unitatea de rețea are nevoie de muncă pentru a o face mai ușor de utilizat. Partajarea fișierelor ar putea fi, de asemenea, îmbunătățită cu adăugarea de permisiuni de folder, link-uri de încărcare, limite de descărcare și partajare de pe desktop.

Viteză

Icedrive are servere în SUA și în UE. Cu cât sunteți mai aproape de serverele sale, cu atât vitezele de transfer vor fi mai bune. Acestea fiind spuse, vor depinde și de furnizorul de servicii de internet.

Am fost aproape de serverele UE, deoarece ne-am efectuat testele printr-o conexiune Ethernet la Belgrad, Serbia, cu o viteză de încărcare de 9,84 megabit pe secundă și o viteză de descărcare de 105,45 Mbps.

Prima încercare: A doua încercareAverage:
Timp de încărcare:00:15:1000:14:0800:14:39
Timpul de descărcare:00:01:1100:01:1900:01:15

Timpul nostru de încărcare a fost în medie de 14 minute și 39 de secunde, ceea ce este aproape exact timpul pe care ar trebui să-l ia în teorie, fără cheltuieli generale. Viteza de descărcare a fost și mai bună, ajungând în medie la un minut și 15 secunde, ceea ce este rapid și timpul pe care îl așteptăm.

Nu există nicio modalitate de a accelera viteza de transfer pentru a le împiedica să preia prea mult din planul dvs. de date. Nu există nici o sincronizare la nivel de bloc, ceea ce ar contribui la accelerarea transferului încărcărilor ulterioare.

Securitate

Spre deosebire de majoritatea serviciilor de stocare în cloud care utilizează algoritmul Rijndael AES pentru a scramba date, Icedrive folosește algoritmul Twofish. A fost unul dintre finaliștii procesului Advanced Encryption Standard, dar algoritmul Rijndael a fost ales ca câștigător. 

Acestea fiind spuse, criptarea algoritmului Twofish nu este slabă și depinde în mare măsură de cât de bună este implementarea lui Icedrive. Algoritmul AES are un avantaj, deoarece a primit mult mai multă atenție de-a lungul anilor, ceea ce înseamnă că are implementări sofisticate pe piață.

Icedrive folosește parola de criptare pentru a genera chei de 256 biți, aceeași lungime ca AES 256 biți. Le generează pe partea clientului și nu le transferă pe serverele sale, ceea ce înseamnă că aveți acces la ele. Aceasta face ca criptarea privată să fie finală.

Dacă sunteți un utilizator gratuit, nu veți beneficia însă de criptare. Este rezervat utilizatorilor care se abonează la planurile premium ale Icedrive. Acestea fiind spuse, protocolul TLS / SSL vă va proteja fișierele în tranzit de atacuri, cum ar fi atacurile omului în mijloc, chiar dacă sunteți un utilizator gratuit.

Icedrive nu are o autentificare cu doi factori, așa că ar trebui să creați o parolă puternică.

intimitate

Este minunat să aveți criptare privată pentru a vă asigura confidențialitatea, dar politica de confidențialitate trebuie să fie atentă la informațiile personale pe care le trimiteți.

Politica de confidențialitate a Icedrive spune că Icedrive și proprietarii săi „adoptă o abordare proactivă a confidențialității utilizatorilor și se asigură că sunt făcuți pașii necesari pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor săi de-a lungul experienței lor de vizitare.” Serviciul respectă, de asemenea, toate legile și cerințele Regatului Unit privind confidențialitatea utilizatorilor. 

Politica de confidențialitate spune că utilizatorii care contactează proprietarii Icedrive sau Icedrive „furnizează informațiile personale solicitate pe propriul risc”. De asemenea, se spune că informațiile dvs. personale sunt păstrate private și stocate în siguranță, așa cum este detaliat în Legea privind protecția datelor din 1998. 

Informațiile dvs. de contact vor fi utilizate pentru a vă abona la programele de e-mail, dar numai dacă vă dați permisiunea.

Politica de confidențialitate nu este la fel de detaliată cum am văzut unii. Nu se spune, de exemplu, dacă Icedrive colectează date suplimentare, cum ar fi metadatele. Pentru un exemplu de abordare mai robustă, citiți secțiunea „confidențialitate” din recenzia noastră Tresorit.

Acestea fiind spuse, Icedrive respectă Regulamentul general privind protecția datelor. Pentru mai multe detalii despre acesta, citiți ghidul nostru GDPR.

Icedrive folosește criptarea privată, astfel încât să nu poată accesa conținutul fișierelor dvs. În plus, spune că nu distribuie nicio informație personală pe care o furnizați cu terți. 

Totuși, este alarmant de citit că utilizatorii furnizează informații de contact Icedrive pe propriul risc. Apoi, din nou, Icedrive spune că păstrează aceste informații în siguranță și în mod privat. Aceasta nu este cea mai bună descriere a protejării confidențialității utilizatorilor și, din cauza lipsei de detalii despre dacă Icedrive colectează metadate, vom marca asta ca o ratare.

Serviciu clienți

ice-drive-suport pagină

Dacă întâmpinați o problemă, puteți utiliza pagina de asistență a Icedrive pentru a vă ajuta să o rezolvați. Este împărțit în mai multe categorii, dar dacă acest lucru nu vă ajută să îl puteți căuta, de asemenea. Nu există multe articole, dar sunt clare. Probabil, Icedrive va adăuga mai multe pe măsură ce crește.

Dacă nu găsiți un răspuns, puteți contacta echipa Icedrive prin crearea unui bilet sau prin Skype la „support_66327”. Pagina de contact spune că echipa răspunde în 24 până la 48 de ore, dar am primit un răspuns în trei ore. Este destul de rapid, dar nu este surprinzător, deoarece sediul central al Icedrive se află în Europa. Cu toate acestea, nu există asistență 24/7.

Verdictul

Icedrive este un serviciu capabil care, probabil, își datorează lipsa de caracteristici lansării relativ recent. Avantajul său cel mai evident este faptul că oferă un plan gratuit de 20 GB și planuri premium care sunt de mare valoare. Este, de asemenea, simplu și ușor de utilizat, dar îi lipsește funcțiile care o vor face mai ușor de utilizat.

În plus, partajarea și sincronizarea fișierelor lipsește funcții pe care le au cele mai bune servicii de stocare în cloud din recenziile noastre de stocare în cloud. Vitezele de transfer ale Icedrive nu au dezamăgit, dar nu există o rețea globală de servere care să garanteze astfel de viteze utilizatorilor din întreaga lume.

Ne place că Icedrive oferă criptare privată, chiar dacă este în spatele unui tabel de plată. Totuși, lipsa autentificării în doi factori este o ratare majoră.

Pe lângă securitate, confidențialitatea datelor dvs. este de asemenea importantă. Nu am găsit clauze alarmante în politica de confidențialitate, dar lipsa de detalii este deranjantă. În cele din urmă, echipa de asistență a Icedrive a răspuns rapid la întrebarea noastră.

Ce părere aveți despre Icedrive? Credeți că merită să vă plătiți, datorită securității puternice, vitezei de transfer bune și a ofertelor excelente de abonament? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map