Amazon Drive Review – Actualizat în 2020

Amazon Drive Review

O îmbunătățire masivă în comparație cu versiunile anterioare, Amazon Drive are câteva probleme pentru a fi considerat un furnizor de stocare cloud cu adevărat bun.


Recenzii de stocare în cloud

Recenziile Amazon Drive nu au fost, în general, amabile. Liderul listei de reclamații a fost lipsa unei funcții de sincronizare, elementul principal al stocării în cloud. Cu toate acestea, s-au schimbat mult, inclusiv numele său (a fost Amazon Cloud Drive), iar cu puțină fanfară serviciul a devenit mult mai bun. De fapt, recent a făcut lista noastră cu cele mai bune zece alternative Dropbox, în mare parte datorită valorii sale excelente.

Dacă serviciul de stocare în cloud al Amazon merită un prim, al doilea sau al zecelea aspect din partea dvs., va depinde în mare măsură de nevoile dvs. Există încă unele probleme cu serviciul, inclusiv lipsa instrumentelor de productivitate și nici o criptare din partea serverului.

Dacă sunteți gata să încercați serviciul, puteți să vă înscrieți la 5 GB de stocare gratuită, plus spațiu de fotografiere nelimitat, accesând Amazon Cloud Drive. Dacă încă decideți, următoarea recenzie Amazon Drive vă va ajuta să determinați unde se află în comparație cu cele mai bune servicii de stocare în cloud.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Amazon Drive

Caracteristici

Amazon Drive se află într-un loc mult mai bun decât a fost chiar acum un an, când vine vorba de funcții, dar mai are de lucru.

Una dintre problemele majore pe care Amazon Drive le-a avut anterior este aceea că nu avea un client de sincronizare, ceea ce a împiedicat-o să concureze ca un serviciu serios de stocare în cloud. De atunci, Amazon a corectat această problemă și folosește acum același model de folder de sincronizare popularizat de Dropbox. De asemenea, are aplicații pentru smartphone-uri pentru Android și iOS.

Și mai bine, folosește copierea fișierului la nivel de bloc la sincronizarea conținutului. Această metodă de copiere a fișierelor produce sincronizări mai rapide, deoarece copiază doar părțile fișierelor care s-au schimbat, mai degrabă decât retransmiterea întregului fișier. Este singurul serviciu de stocare în cloud pe care îl cunoaștem în afară de Dropbox și Egnyte care face acest lucru.

Amazon Drive oferă, de asemenea, notificări pe bara de activități care vă avertizează asupra activității și vă permit accelerarea vitezei de sincronizare.

Previzualizările fișierelor sunt disponibile pentru tipurile de fișiere comune, inclusiv extensiile Microsoft Office. Puteți, de asemenea, să vizualizați fotografii și să vizionați videoclipuri. Puteți stoca muzică, dar nu o puteți reda direct din interfața web Amazon Drive. Cu toate acestea, Amazon Music ar trebui să poată accesa folderul dvs. de muzică (a făcut-o pentru noi).

Amazon Drive nu include integrări ale productivității muncii, cum ar fi Office Online și Google Docs, care este probabil cel mai mare handicap rămas ca alternativă Dropbox, Google Drive sau OneDrive. Mai ciudat, serviciul nu efectuează încă versiuni de fișiere, ceea ce va îndepărta unii utilizatori. Alte două mari ratări sunt fără criptare în repaus și protecție pentru parolă pentru legături.

Deși Amazon Drive are câteva caracteristici excelente, este clar că mai sunt multe de făcut.

Prețuri

Amazon Drive vă oferă 5 GB de stocare gratuită. Cu 3 GB mai mult decât Dropbox, dar nu se apropie de a plasa Amazon Drive pe lista noastră cu cei mai buni furnizori de stocare cloud gratuită. Cu toate acestea, dacă sunteți membru Amazon Prime, puteți stoca fotografii nelimitate.  

Dacă 5 GB nu sunt suficiente, Amazon Drive are în prezent 13 planuri de stocare disponibile, ceea ce o face cea mai flexibilă opțiune de stocare în cloud de abonamente pe care am văzut-o încă, chiar depășind Google Drive. În plus, ratele sunt mai mult decât rezonabile.

Amazon Drive avea un plan de stocare nelimitat pentru doar 60 de dolari pe lună. Cu toate acestea, compania și-a întrerupt planul de stocare nelimitat în iunie 2017. În timp ce acest lucru ar putea fi dezamăgitor, planul de stocare de șaizeci de dolari de Amazon Drive de 1 TB este cu aproximativ 40 USD mai mic decât cele oferite de Dropbox și Google Drive.

Din păcate, Amazon Drive nu are un program de recomandare pentru a obține spațiu de stocare gratuit. Dacă sunteți interesat de dvs., Sync.com vă oferă, de asemenea, 5 GB spațiu de stocare gratuit, plus un gigabyte suplimentar pentru fiecare prieten referit (citiți recenzia Sync.com pentru mai multe detalii).

Ușurință în utilizare

Dacă aveți deja un cont Amazon Prime, vă puteți autentifica pe site-ul Amazon Drive cu aceleași acreditări și ar trebui să aibă acces imediat la stocarea gratuită de 5 GB. Interfața de utilizator este destul de simplă și nu ar trebui să ofere dificultăți majorității oamenilor, indiferent dacă au folosit sau nu stocarea în cloud.

Pentru a încărca un fișier, trebuie doar să faceți clic pe butonul „încărcare” din colțul din stânga sus. Puteți încărca fie un fișier individual, fie un dosar întreg. De asemenea, puteți crea foldere și glisați fișierele din interiorul interfeței cu utilizatorul.

Clienții desktop sunt disponibili pentru PC și Mac. Instalarea este rapidă și creează un folder de sincronizare în sistemul dvs. de fișiere.

Orice fișiere care intră în acest folder sunt trimise în cloud. Dacă aveți alte computere cu clienți de sincronizare instalate, aceste fișiere vor fi transmise și lor. Asta înseamnă că puteți face modificări la fișiere și puteți accesa versiunile modificate de pe alte dispozitive fără a fi necesar să le transferați manual.

Meniul Bara de activități Amazon Drive vă permite să verificați rapid starea de încărcare a fișierelor și să gestionați setările dvs. făcând clic pe „preferințe”.

De asemenea, am testat aplicația Android pentru a evalua experiența mobilă generală. Aplicațiile mobile vă permit să vă accesați fișierele și să trimiteți conținut pe telefon în cloud, inclusiv fotografii

În general, experiența nu aruncă bile curbe asupra ta și ne place destul de mult designul. Amazon Drive nu face nimic spectaculos în ceea ce privește experiența utilizatorului, dar nici nu dezamăgește.

Distribuire a unui fisier & Sincronizarea

Amazon Drive dispune de partajare de fișiere și folder de bază care pot fi inițiate din interfața web, folderul de sincronizare sau aplicațiile mobile. Puteți partaja conținut făcând clic pe el și făcând clic pe butonul „partajează”.

Sunt disponibile mai multe opțiuni de partajare a conținutului: Puteți genera o legătură, e-mail sau posta conținutul dvs. direct pe Facebook sau Twitter.

Este suficient de convenabil, dar Amazon are unele de lucru pentru a face schimbul de fișiere la fel de sigur ca un serviciu precum Sync.com sau chiar Dropbox. Capabilitățile care lipsesc includ capacitatea de a proteja parolele și a plasa datele de expirare a accesului pe acestea.

Amazon Drive are cel puțin o filă „partajată” pentru a verifica rapid ce conținut ați distribuit. Acest lucru este privit de multe servicii de stocare în cloud, inclusiv Google Drive. 

Amazon vă permite să partajați și foldere, dar nu vă permite utilizatorilor să editați permisiunile pentru a încărca fișiere în acele dosare. Acest lucru îi limitează sever utilizarea colaborării.

Sincronizarea, așa cum am menționat, este acum o opțiune cu Amazon Drive, iar echipa de dezvoltare a adăugat chiar și capacități de sincronizare la nivel de bloc. Acest lucru aruncă Amazon Drive înaintea majorității concurenței în ceea ce privește sincronizarea dispozitivului.

Pentru a fi echitabili, cu toate acestea, serviciile de cunoaștere zero precum Sync.com și SpiderOak nu pot încorpora sincronizare la nivel de bloc, deoarece criptarea privată și sincronizarea la nivel de bloc nu joacă bine împreună. Amazon Drive include, de asemenea, o caracteristică numită sincronizare selectivă care vă permite să dezactivați sincronizarea pentru anumite fișiere, astfel încât acestea să nu fie salvate pe hard disk.

Singura problemă pe care o avem cu abordarea Amazon Drive în ceea ce privește sincronizarea selectivă este aceea că, atunci când opriți sincronizarea, nu mai puteți vedea acele dosare în folderul dvs. de sincronizare. Ne place că abordarea Dropbox este mai bună, care pur și simplu etichetează conținut care nu este disponibil offline, dar vă permite totuși să vedeți totul.

Viteză

Ca de obicei atunci când evaluăm un serviciu de stocare în cloud, am decis să aruncăm o privire rapidă despre modul în care Amazon Drive gestionează încărcările și descărcările de fișiere. Ca majoritatea fanilor tehnologiei, ne descurcăm cu puțin răbdare.

Testele noastre au fost efectuate folosind un folder de test de 10 GB pe care îl utilizăm pentru testarea de rutină. Testele au fost efectuate dintr-o locație în apropiere de Boston, Massachusetts, printr-o conexiune WiFi cu viteze de descărcare de aproximativ 200 Mbps și viteze de încărcare de aproximativ 12Mbps.  

Iată rezultatele noastre:

Testul 1: Testul 2: Media:
Încarcă:15:5016:5016:20
Descarca:02:1001:502:00

Aproximativ cincisprezece minute pe gigabyte este aproximativ în care ne place să vedem încărcări, în timp ce două minute pentru descărcări este ceva mai rapid decât media.

Aceste viteze sunt și pentru transferurile inițiale de fișiere. Cu sincronizarea la nivel de bloc, amintiți-vă că de fiecare dată când se fac modificări într-un fișier deja copiat în altă parte, trebuie să vă așteptați să vedeți actualizările semnificativ mai repede decât ori afișat mai sus.

Amazon Drive vă permite, de asemenea, viteza de încărcare și descărcare a acceleratiei dacă găsiți sincronizarea care afectează resursele sistemului. Cu toate acestea, în timpul testării noastre, nu am considerat că acesta este cazul. În timpul testelor ulterioare, am reușit să transmitem videoclipuri YouTube în timp ce sincronizarea era în curs de desfășurare fără emitere.

Securitate

O bună securitate în cloud începe cu criptarea, care astăzi ar trebui să fie o așteptare de bază. Din păcate, Amazon Drive iese din poartă nereușind să cripteze datele utilizatorului în repaus pe serverele sale.

Am avut suspiciune atunci când nu am găsit nicio mențiune despre ce protocol de criptare utilizează online, așa că am verificat dublu cu suportul Amazon Drive. După câteva avize confuze (consultați asistența, mai jos), am obținut în cele din urmă confirmarea faptului că datele nu sunt criptate.

Securitatea centrelor de date în sine cu Amazon, pe de altă parte, ar trebui să fie excelentă. Cloud-ul Amazon Drive utilizează aceeași rețea de server pe care Amazon o folosește pentru Amazon S3 și propriile date interne.

Amazon acceptă autentificarea în doi factori pentru datele de autentificare, pe care le puteți activa prin pagina de cont Amazon.com. Acestea sunt aceleași certificate de credite utilizate pentru platformele de comerț electronic, Amazon Video și Amazon Drive. Credențialele cu doi factori împiedică o parolă slabă sau furată să lase pe altcineva să se autentifice în contul tău.

În afară de asta, însă, nu este o veste bună. În general, recomandăm utilizatorilor să-și ia confidențialitatea în propriile lor mâini, dar în cazul Amazon Drive, este mult mai important să facă acest lucru.

Dacă decideți să folosiți Amazon Drive, veți dori să vă asigurați că mai întâi criptați fișierele utilizând un serviciu precum Boxcryptor.

A sustine

Asistența Amazon Drive este sub medie și se datorează mai ales faptului că Amazon leagă asistență pentru toate serviciile sale. Asta înseamnă că reprezentanții de asistență se ocupă de platforma de comerț electronic, Amazon Video, Amazon Music, Amazon Drive și orice altceva, ceea ce duce la probleme cu deficiențe de cunoaștere. Rezultatul net este că, deși sunt disponibile atât asistența de e-mail, cât și chat-ul live, este puțin greu să obții răspunsuri directe la întrebările tale.

De exemplu, am trimis asistență pentru clienți Amazon un e-mail prin care punem mai multe întrebări despre sincronizarea la nivel de bloc, protocoalele de criptare și alte întrebări tehnice. Ca răspuns, am primit un e-mail care ne leagă de politica de confidențialitate Amazon, asigurându-ne că nimeni de la Amazon nu accesează fișierele noastre și ne anunță că fișierele sunt stocate „În cadrul serviciului Amazon Simple Storage Service (S3); aceeași infrastructură de stocare a datelor, scalabilă, fiabilă și rapidă, pe care Amazon o folosește pentru a rula propria rețea globală de site-uri web. “

Frustrat, am deschis o sesiune de chat cu Amazon și am pus o întrebare simplă: Sunt criptate fișierele stocate pe Amazon Drive?

Iată răspunsul pe care l-am primit: „Da, dacă vă conectați, atunci sunteți acces eligibil. O altă persoană nu vă poate accesa fișierele fără să vă conectați. “

Bine, nu chiar am vrut să știm, așa că am clarificat întrebarea și după câteva minute am fost informați că uneori Amazon ne face să parcurgem un proces de verificare în doi pași pe dispozitive necunoscute. Încă nu ceea ce căutam.  

Nedeslușit, am încercat din nou. În cele din urmă, după o așteptare prelungită, tehnicianul a revenit cu răspunsul: „Așa cum am verificat că nu este criptat, va fi același pe care l-ați încărcat.”

Răspunsul este că, nu, Amazon încă nu criptează fișierele pe serverele sale, dar că „vor fi schimbări”. Am încercat să aflăm când s-ar putea întâmpla aceste schimbări, dar acea discuție nu a mers nicăieri.

Vestea bună este că tehnicienii Amazon sunt disponibili 24/7, agenții de chat sunt la îndemână disponibili și e-mailurile sunt răspunse într-o zi pe baza testelor noastre. Trebuie doar să fii puțin persistent și să nu te mulțumești cu răspunsuri irelevante.

Verdictul

Amazon Drive a parcurs un drum lung în ultimul an și acum reprezintă o opțiune viabilă de stocare în cloud în mai multe moduri. Are un preț extrem de competitiv și vă permite să stocați fotografii nelimitate, deși costul și stocarea nu au fost niciodată probleme. Cea mai mare diferență este că Amazon Drive poate fi folosit acum pentru sincronizare și pare de fapt să gestioneze acel proces mai bine decât majoritatea serviciilor de stocare în cloud.

Acestea fiind spuse, Amazon mai are ceva de lucru.

Partajarea fișierelor ar putea fi mai sigură cu protecția prin parolă și am dori să vedem Office Online, Google Docs sau chiar o aplicație de note native adăugată pentru productivitatea muncii. Fără aceste lucruri, capacitățile de sincronizare sunt de o utilizare limitată. În plus, în timp ce asistența este disponibilă cu ușurință, asistența dedicată Amazon Drive ar asigura reprezentanții de asistență mai bine pregătiți.

Cel mai mare dezavantaj al utilizării Amazon Drive este că compania nu criptează fișierele stocate pe serverele sale. Având în vedere popularitatea Amazon, este greu să nu ne imaginăm că este o țintă mare pentru hackerii care vor fi, și asta ne face să fim dublu nervosi. Dacă decideți să mergeți cu Amazon Drive, jocul inteligent ar fi să vă criptați fișierele înainte de a le trimite în cloud.

Vă vom ține la curent dacă și când Amazon Drive decide să adauge criptare în repaus. Între timp, am sperat să vă placă recenzia noastră Amazon Drive. Vă rugăm să lăsați comentariile de mai jos și mulțumesc pentru citire.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me