Bluehost Review – Speed, cPanel & Email – Actualizat în 2020

Bluehost Review

Bluehost este un serviciu rapid și ușor de utilizat, pe care am fi fericiți să-l recomandăm, cu excepția a două lucruri: politica sa de confidențialitate și schema de prețuri de implementare. Consultați detaliile despre acest lucru și orice altceva în această recenzie completă Bluehost.


Bluehost s-ar așeza aproape de partea de sus a celei mai bune liste de găzduire web dacă nu ar fi fost pentru capul de companie urât. Este deținut de Endurance International Group, care este un conglomerat de găzduire web cu practici de confidențialitate îngrijorătoare. Acestea fiind spuse, nu a făcut cel mai bun site de găzduire web pentru lista de afaceri mici fără motiv.

Dacă vă puteți confrunta cu practicile de confidențialitate ale companiei-mamă a Bluehost, veți găsi o gazdă web cu caracteristici complete, care oferă viteză rapidă la un preț rezonabil. În această recenzie Bluehost, vom detalia experiența noastră cu cea mai populară gazdă web după lansarea unui site web cu cel mai ieftin plan comun.

Bluehost este mai bun decât majoritatea fraților săi de la EIG. Asistența ar putea folosi munca, la fel ca prețurile înșelătoare, dar acestea sunt mici probleme. În cele din urmă, profesioniștii depășesc contra, ceea ce este greu de spus pentru majoritatea mărcilor EIG.

Bluehost-Slider1

Bluehost-slider2

Bluehost-slider3

Bluehost-slider4

Bluehost-slider5

Anterior

Următor →

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Bluehost

Caracteristici

Bluehost are o listă excelentă de funcții care vor ajuta site-ul dvs. web să înceapă rapid și în siguranță. Se afișează chiar și în cele mai improbabile locuri, cu un panou de control care face gestionarea WordPress mai ușoară ca niciodată.

Începând cu planurile partajate, există o mulțime de bunătăți. Planul de nivel superior Pro include 200 USD în credite publicitare, două licențe SpamExperts, confidențialitate domeniu, CodeGuard Basic și o adresă IP dedicată.

Totuși, aceste funcții au un preț pe care îl vom include în secțiunea „prețuri” de mai jos. Din fericire, indiferent de planul partajat pe care îl alegeți, veți primi un certificat SSL / TLS gratuit și copii de rezervă zilnice pentru site-ul dvs. web. Considerăm acele funcții esențiale pentru orice gazdă web, așa că este plăcut să vedem că Bluehost le include.

WordPress și Bluehost

Acestea fiind spuse, excelența sa este cea mai bună integrare cu WordPress. Vom discuta în detaliu despre panoul de control din secțiunea „ușurință în utilizare”, dar scurtul este Bluehost combină WordPress și administrarea contului într-un mod în care nu o face altă gazdă web. Interfața pune accent pe explorare, permițându-vă să gestionați site-ul dvs. WordPress fără să vă conectați la back-end.

Funcțiile WordPress nu se opresc nici acolo. Dacă executați un site web WordPress, Bluehost va instala automat WordPress și îl va seta în modul de organizare. În această configurație, site-ul dvs. web va afișa o pagină „în curând”, care vă permite să o construiți înainte de a o împinge live.

Din fericire, Bluehost are și utilizatori non-WordPress acoperiți. În cPanel, puteți activa constructorul de site-uri Weebly, care, după cum puteți citi în recenzia Weebly, este unul dintre cei mai buni producători de site-uri din jur.

redactor îngrozitor

Toți utilizatorii Bluehost au acces la constructorul gratuit Weebly cu domeniul lor, care de obicei rulează în jur de 5 dolari pe lună. Acestea fiind spuse, este versiunea gratuită a Weebly, care impune limite pentru media și pagini. Dacă doriți un pachet mai cuprinzător, puteți actualiza site-ul dvs. Weebly fără a începe.

Prezentare generală a caracteristicilor Bluehost

Logo Bluehostwww.bluehost.com

Începe de la 395 USD pe lună Toate planurile

Tipuri de server

Gazduire comună

Gazduire VPS

WordPress gestionat

Gazduire în cloud

Gazduire dedicată

Gazduire pentru distribuitori

Usablity

Acces FTP

Acces SSH

cPanel

Acces la rădăcină
VPS

Backup-uri zilnice

Site Web Builder

Servicii

SEO

Marketing

Proiectare de site-uri

Securitate

Confidențialitatea domeniului
Anumite planuri

Criptare SSL

Eliminarea programelor malware

Firewall pentru aplicații web
n / A

Autentificare cu doi factori

Protecție DDoS

sFTP

A sustine

Asistență prin e-mail

Asistență telefonică

Asistență Live Chat

Tutoriale

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Suport 24/7

Prețuri

Bluehost este regele (sau regina) când vine vorba de stabilirea prețurilor pe acțiuni. Ratele sale sunt la fel de standard pe măsură ce vin, stabilind o bază de bază cu care gazdele web pot fi comparate. Acestea fiind spuse, este, de asemenea, regele prețurilor înșelătoare, care vă solicită să vă angajați la pagina de checkout înainte de a avea clar ce preț veți plăti..

Chiar și așa, nu are înșelăciunea nesigură a lui Arvixe (citiți recenzia noastră despre Arvixe). Pe paginile de produs, Bluehost arată rata lunară inițială, precum și prețul pe care îl veți plăti la reînnoire. Deși putem aprecia clarificarea care este prețul real lunar, prețul final întotdeauna se ridică mai mult decât se aștepta.

Există câteva motive pentru asta, dar principalul este că Bluehost face reclamă la preț timp de trei ani. În plus, găzduirea partajată este oferită doar într-o durată de unu, doi și trei ani și adaugă întotdeauna peste 100 USD. Am văzut alte reduceri de mai mulți ani – citiți un exemplu al revistei Hostinger – dar prețul nu este niciodată la fel de mare ca în cazul Bluehost.

Verificare Bluehost

Acest lucru se datorează faptului că există mai multe suplimente preselectate la finalizare. În esență, Bluehost transformă fiecare plan partajat în planul său comun de prim nivel, adăugând în mod automat planul de confidențialitate al domeniului, SiteLock și CodeGuard..

Ar fi un lucru dacă prețul ar fi ieftin așa cum este cu Hosting24 (citiți recenzia noastră de Hosting24), dar nu este cazul. Fiind punctul de referință, Bluehost nu este suficient de impresionant pentru a ieși în evidență cu ratele sale de reînnoire, ceea ce face ca shenanigansul multianual să fie mai enervant.

Dacă sunteți în căutarea unei gazde web ieftine, 1&1 IONOS este o alegere mai bună. După cum puteți vedea în numărul nostru 1&1 recenzie IONOS, este una dintre cele mai ieftine opțiuni de pe piață.

Nici fereastra de înapoiere a lui Bluehost nu este impresionantă. Treizeci de zile sunt standard pentru majoritatea gazdelor web, deci nu vom anula puncte Bluehost pentru el, dar, având în vedere că sunteți forțați să planificați mai multe ani, o fereastră de rambursare mai lungă ar avea sens. InMotion Hosting, de exemplu, oferă trei luni (citiți recenzia noastră de Hosting InMotion).

Ușurință în utilizare

Multe dintre etapele Bluehost sunt realizate cu ușurința de utilizare. Este o experiență fluidă de la check-out până la management, care arată cât de departe poate ajunge cPanel. Deși avem prinderi în aproape toate celelalte categorii, aceasta este un câștig pur.

Vei începe alegând un plan, selectând un domeniu și introducând informațiile contului tău. Bluehost solicită mult când plecați – citiți secțiunea „confidențialitate” pentru a vedea de ce – dar puteți utiliza opțiunea de conectare unică Google dacă doriți o scurtătură. Din fericire, nu va trebui să suferiți prin mai mulți pași, ca și în cazul Namecheap (citiți recenzia noastră Namecheap).

Bluehost-review-checkout

După cum am menționat, totuși, există multe suplimente preselectate la finalizare, astfel încât este important să fii vigilent dacă nu le vrei.

După confirmarea plății, veți fi trimis la un ecran de confirmare a comenzii pentru a vă seta parola. Ne place sistemul închis, dar ne-ar plăcea mult mai mult dacă a funcționat. Am încercat să stabilim parola de mai multe ori, dar am întâmpinat o eroare de fiecare dată. Mai frustrant, parola pe care am generat-o cu LastPass (citiți recenzia LastPass) nu a fost onorată când am încercat din nou.

Bluehost-review-order-confirmare

Se pare că pagina se sparge când copiați și lipiți o parolă de la un manager de parole, ceea ce este ridicol. Cei mai buni manageri de parole ar trebui să fie un element fundamental al browserelor web, astfel că faptul că pagina de înscriere a lui Bluehost nu poate gestiona o simplă extensie de browser este inacceptabil..

Acestea fiind spuse, odată ce vei trece, negativele vor fi repede uitate. Bluehost are un panou de control bine conceput, care subliniază capacitatea de utilizare. Spre deosebire de iPage-ul său, care, după cum puteți vedea în recenzia noastră de iPage, redă experiența, Bluehost arată că puteți avea un panou de control modern, puternic și ușor de utilizat.

Bluehost-review-panou de control

BlueHost cPanel

Panoul de control este cPanel, despre care puteți afla în cel mai bun site de găzduire web pentru ghidul cPanel, dar este o versiune modificată. Este similar cu HostGator în multe feluri – citiți recenzia noastră HostGator pentru a vedea cât de asemănător – dar Bluehost se concentrează mai mult pe WordPress.

Bluehost a făcut cel mai bun site de găzduire web pentru ghidul WordPress, iar panoul său de control este motivul. Fără a părăsi tabloul de bord, puteți gestiona teme, pluginuri și multe altele. În plus, setează automat site-ul dvs. WordPress în modul de înscenare, astfel încât să îl puteți regla înainte de a merge live.

Utilizatorii non-WordPress nu vor găsi panoul de control aproape la fel de util, dar asta nu înseamnă că este rău. Indiferent de platforma pe care o construiți, Bluehost combină administrarea contului și a site-ului web sub un singur acoperiș, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de mai multe file deschise pentru a face modificări la găzduirea dvs. web.

Deși este un cPanel modificat, puteți accesa în continuare aspectul cPanel clasic făcând clic pe fila „avansată” din panoul de control. Acolo, sunt prezenți suspecții obișnuiți, inclusiv administratorul de fișiere, expertul de baze de date MySQL și multe altele. Cu toate acestea, nu veți găsi instalatorul aplicației Softaculous, deoarece site-urile web WordPress au deja lucrul murdar gestionat pentru ele.

Bluehost-review-cpanel

În ciuda problemelor noastre în timpul instalării, panoul de control câștigă ziua în care este vorba de utilizare. Bluehost este neobișnuit prin faptul că are o mash-up a panoului de control și a cPanel și face ca ambele să funcționeze. Deși ne putem plânge până când nu vom mai face față cu privire la alte aspecte ale serviciului, capacitatea de utilizare este excelentă.  

Tipuri de gazduire

Bluehost oferă trei tipuri de hosting: partajat, VPS și dedicat. Spre deosebire de fratele său HostGator, care oferă mai multe tipuri de găzduire, Bluehost are o formație condensată. Chiar și așa, gama poate găzdui majoritatea utilizatorilor, singura omisiune clară fiind hostingul cloud.

Gazduirea partajată este oferită în trei categorii: normal comun, WordPress și WP Pro. În ceea ce privește planurile comune comune, Bluehost stabilește o bază. Există patru niveluri și, pe măsură ce crești în linie, te vei bucura de o listă mai lungă de funcții, împreună cu mai mult spațiu de stocare și suport pentru site-uri web.

Opțiuni BlueHost WordPress

Planurile WordPress ies în evidență mai mult sau, mai precis, planurile WP Pro. Planurile normale de WordPress sunt doar planuri partajate, create pentru WordPress și includ instalarea automată, actualizări WordPress și un mediu de înscenare. Aceștia seamănă mai mult cu găzduirea partajată cu JustHost (citiți recenzia noastră JustHost).

Dacă sunteți în căutarea a ceva de genul Kinsta, minus hostingul cloud, WP Pro se zgârie cu mâncărime (citiți recenzia noastră Kinsta). În timp ce încă utilizează o structură partajată, planurile WP Pro includ funcții precum versiunile plătite ale Jetpack, instrumente de optimizare a motoarelor de căutare și suport specific WordPress. Dacă tot ceea ce v-a fost vrăjitor, citiți ghidul începătorului nostru de utilizare a WordPress.  

Bluehost-review-wp-pro

Mai presus de asta, există randamente în scădere. Planurile VPS nu sunt rele, dar ne place flexibilitatea A2 Hosting când vine vorba de serverele virtuale (citiți recenzia noastră de găzduire A2). De asemenea, serverele dedicate Bluehost sunt accesibile, dar LunarPages oferă mai multă putere în capătul lucrurilor (citiți recenzia noastră LunarPages).

Planurile WP Pro ale Bluehost sunt locul plăcut, dar ar fi și mai bune dacă ar folosi o structură cloud. Găzduirea în cloud este un stil de hosting din ce în ce mai popular datorită securității și vitezei sale, unele gazde web, cum ar fi MDDHosting, dedicându-i întreaga gamă de planuri (citiți recenzia noastră MDDHosting).

Acest lucru are sens pentru WordPress, având în vedere că majoritatea site-urilor web doresc un trafic ridicat și un timp de încărcare redus. Gazdele web precum Pagely s-au valorificat pe hostingul cloud pentru WordPress, profitând de puterea cloud-ului Amazon Web Services pentru perioade de încărcare ultra-rapide (citiți recenzia noastră Pagely). Sperăm că Bluehost va sări pe trenul care găzduiește cloud mai devreme decât mai târziu.

Viteză & Uptime

Utilizăm Pingdom Speed ​​Test și Load Impact pentru evaluarea vitezei site-ului. Procesul nostru este simplu. Ne înscriem la cel mai ieftin plan partajat, instalăm WordPress și rulăm site-ul prin punctele noastre de referință. Nu adăugăm memorie de cache sau compresie pe site-ul web înainte de testare. Oricare ar fi cu ce ne ocupă gazda web, cu ce rulăm.

Din această cauză, rezultatele noastre nu sunt neapărat reprezentative pentru numerele pe care le veți obține. Site-ul nostru nu are imagini sau conținut, ambele cresc timpul de încărcare. Testarea noastră se face în vid pentru a elimina variabilele, deci asigurați-vă că urmați pașii din modul nostru de îmbunătățire a ghidului timpilor de încărcare pentru o viteză optimă.

Bluehost a funcționat bine pentru testul de viteză Pingdom, deși a ratat ghidul nostru cel mai rapid de găzduire web. Site-ul nostru a primit 94 din 100, care este doar puțin sub cele 96 din 100 pe care le-am primit cu A2 Hosting și Hosting24. Deși nu este cel mai rapid, Bluehost este mai rapid decât majoritatea, ceea ce este cel mai probabil din cauza memoriei în cache care are loc.

Bluehost-review-viteza-test

Cache-ul suplimentar ar putea îmbunătăți mai mult viteze. Testul de viteză Pingdom a sugerat mai multă cache, dar a fost doar o recomandare minoră. Dacă sunteți pe WordPress și instalați un plugin, cum ar fi W3 Total Cache, vă puteți aștepta la timpuri de încărcare excelente.

Bluehost Uptime

Din păcate, veștile bune se opresc aici. Testul nostru de sarcină a rezultat un număr mare de erori HTTP, ceea ce sugerează că serverul se afla la punctul său de rupere. Load Impact este un instrument de testare a stresului în scopurile noastre. Trimitem 50 de utilizatori virtuali pe server în decurs de cinci minute, ceea ce am considerat că este punctul de rupere pentru majoritatea planurilor partajate inițiale.

Bluehost-review-încărcare-impact

Ne așteptăm la câteva erori HTTP, deoarece este punctul de rupere. Dar Bluehost a avut un număr mai mare decât media. Acest lucru sugerează că există prea mulți utilizatori și nu există suficiente resurse, ceea ce face ca numărul de solicitări îndeplinite să se aplaneze pe măsură ce se rulează mai mult. Trecerea software-ului serverului de la Apache la LiteSpeed ​​ar rezolva probabil problema.

Nu există o garanție de funcționare. În ceea ce privește întrebările frecvente despre starea serverului, Bluehost spune că „datorită complexității și naturii unui mediu de găzduire web partajat, timpul de dezactivare apare” și nu veți primi „compensații pentru niciun timp jos”. Deși știm că găzduirea web partajată este complexă, nu există niciun motiv pentru care Bluehost nu poate oferi o garanție de funcționare atunci când gazdele mult mai mici pot.

Securitate

Securitatea este surprinzător de bună cu Bluehost, spre deosebire de unii dintre frații săi. Așa cum am văzut cu alte secțiuni din această recenzie, binele este amestecat cu răul, așa că, în timp ce apreciem gama de funcții de securitate ale lui Bluehost, este dificil să o deosebim de aspectele sale mai mediocre.

În special, lipsa înțepăturilor SiteLock. SiteLock este practic un antivirus pentru site-ul dvs. web care scanează și elimină malware dacă site-ul dvs. web este infectat cu acesta. De asemenea, este un brand EIG, ceea ce îl face o includere firească în pachetul dvs. de găzduire. Cu toate acestea, chiar și planul de bază este blocat în spatele unui panou de plată.

În plus, nu avem nici o idee despre cum Bluehost își protejează serverele. Am solicitat asistență dacă serverele au ModSecurity, BitNinja sau orice alte caracteristici de securitate instalate. Cel mai mult pe care l-am obținut de la reprezentanța de vânzare a vânzărilor a fost o redirecționare a achiziției Cloudflare sau SiteLock, în ciuda numeroaselor noastre încercări de clarificare.

Deși unii pot considera că sunt induriosători, informațiile de bază pe care orice gazdă web ar trebui să le ofere. Vom intra mai mult în experiența noastră de chat live în secțiunea „asistență” de mai jos, dar perspectivele nu este grozav, având în vedere că reprezentanții nu pot răspunde la întrebări de bază despre serviciu.

Bluehost SSL și Backup

În ciuda negativelor, există și pozitive aici. Bluehost include un certificat SSL / TLS cu fiecare pachet de găzduire, care permite navigatorilor să știe că site-ul dvs. web este în siguranță. Aceasta este o parte esențială a securității site-ului web, în ​​special cu amenințarea la scăpare a infracțiunilor informatice pe conexiunile necriptate.

În cazul în care site-ul dvs. web este infectat, puteți reveni la una dintre copiile de rezervă. Bluehost efectuează copii de rezervă zilnic, săptămânal și lunar ale contului și le puteți restaura cu un singur clic. Dacă doriți să adoptați abordarea regulii de rezervă 3-2-1, puteți achiziționa și backup CodeGuard.

intimitate

A vorbi despre confidențialitate cu orice brand EIG este o veste proastă, însă Bluehost este mai bun decât majoritatea fraților săi. În timp ce DreamHost este în continuare copilul vedetă când vine vorba de protejarea datelor dvs. – citiți recenzia DreamHost pentru a afla de ce – Bluehost a făcut mai multe pași decât, spuneți Site5 (citiți site-ul nostru5).

Chiar și așa, infamă politică de confidențialitate EIG încă se aplică. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la rău, să ne concentrăm asupra binelui. Spre deosebire de majoritatea mărcilor EIG, Bluehost include confidențialitatea domeniului cu câteva dintre planurile sale. La fel ca în majoritatea celorlalte funcții, va trebui să vă angajați pentru un serviciu pentru o perioadă de timp, dar opțiunea există.

Confidențialitatea domeniului înlocuiește informațiile pe care le înregistrați de obicei la domeniul dvs. cu informații manechine, care vă maschează identitatea. Câteva gazde web o includ gratuit, inclusiv DreamHost și Midphase (citiți recenzia noastră pentru Midphase). De asemenea, Bluehost, dar numai pe anumite niveluri.

De exemplu, primele două niveluri partajate îl includ gratuit, la fel ca toate planurile WP Pro. Deși este plăcut să-l vezi gratuit furnizat în anumite puncte din linie, confidențialitatea ar trebui să fie corectă, nu un serviciu. Dacă Bluehost va introduce gratuit confidențialitatea domeniului, ar trebui inclusă în toate planurile.

Confidențialitate domeniu Bluehost

Confidențialitatea domeniului ar trebui să fie cea mai mică dintre preocupările dvs. EIG are o politică de confidențialitate îngrijorătoare care îi permite să colecteze și să vândă informațiile dvs. personale cu o lungă listă de furnizori. În timp ce unele dintre mărcile mici vă redirecționează pur și simplu către politica de confidențialitate EIG, Bluehost este mai priceput.

Vei fi trimis la „centrul de confidențialitate” din Bluehost, care îți spune ce, cine și ce despre datele tale. Deși apreciem să încercăm să facem accesibile politicile de confidențialitate, aceasta este aceeași politică urâtă cu o față încremenită. Datele dvs. sunt încă colectate, acestea sunt încă vândute și vânzătorii sunt în continuare la fel de relevante.

Bluehost-review-centru de confidențialitate-

Printre listă, veți găsi anunțuri Google, WPBeginner, Facebook, Verizon, Bing, Getty Images și multe altele. În plus, informațiile dvs. sunt partajate intern între brandurile EIG, astfel încât MOJO Marketplace poate fi conștient de faptul că tocmai ați achiziționat un nou pachet WordPress cu Bluehost.

După cum am spus, EIG tratează informațiile dvs. personale ca pe o marfă și, din păcate, aceasta nu este diferită de Bluehost. Totuși, aici este dezamăgitor faptul că confidențialitatea este o experiență altfel decentă.

A sustine

Așa cum am indicat în secțiunea „securitate”, experiența noastră cu sprijinul nu a fost excelentă. Am discutat cu chat-ul live de mai multe ori pe parcursul recenziei și am avut aceeași experiență lipsită de caracter de fiecare dată. Bluehost este departe de SiteGround când vine vorba de susținerea clienților săi (citiți recenzia noastră SiteGround).

Reprezentanții live chat au putut răspunde la întrebări de bază, dar răspunsurile au fost întotdeauna scurte. Ori de câte ori am încerca să săpăm, repetițiile se vor abate de la alte subiecte, forțându-ne să pripim până când vom fi întâmpinați cu „nu putem răspunde la această întrebare”.

Căutăm rapiditate și profunzime din chat-ul live. Este un lucru de a oferi chat-uri live, dar este altceva să oferim chat-uri live, care sunt cu adevărat de ajutor. Din păcate, Bluehost se află în fosta tabără, permițându-vă să vă adresați, dar numai pentru întrebări la nivel de suprafață.

Deși este ușor să treceți cu vederea chat-ul în direct în favoarea asistenței prin e-mail, Bluehost nu îl oferă. În schimb, sunteți blocat de asistența de chat sau telefon live, ceea ce lasă puțin spațiu pentru a obține detalii despre lumea adesea confuză a găzduirii web.

Acest lucru vă lasă cu resurse de auto-ajutor, care sunt mult mai bune decât opțiunile de contact direct ale Bluehost. În centrul de ajutor, veți găsi întrebări de bază care dispun de o varietate de resurse de asistență, inclusiv articole pentru baze de cunoștințe, videoclipuri, îndrumări și webinarii.

Bluehost-review-help-centru

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, veți găsi o cantitate mare de adâncime, spre deosebire de ceea ce primiți atunci când contactați direct asistența. Articolele sunt prezentate cu instrucțiuni pas cu pas și capturi de ecran, în timp ce videoclipurile sunt înregistrate cu un sunet clar și o cantitate solidă de detalii. Am dori să vedem că această profunzime este transferată către alte opțiuni de asistență.

Verdictul

Bluehost impresionează cu o listă lungă de caracteristici și viteză rapidă. De asemenea, prețul nu este prea scăzut, dar am prefera dacă Bluehost ar fi mai avansat cu privire la ceea ce veți plăti atunci când vine momentul să plecați. Există și probleme cu asistență, dar acestea sunt ușor de trecut cu vederea, având în vedere cât de mult oferă Bluehost.

Se reduce la îngrijorarea cu privire la confidențialitate. Este posibil ca Bluehost să nu aibă practici proaste de confidențialitate, dar șeful său corporatist. Dacă sunteți conștienți de confidențialitate ca noi, veți fi mai bine să alegeți o altă opțiune din recenziile noastre de găzduire web.

Ce părere aveți despre Bluehost? Politica de confidențialitate vă îngrijorează la fel de mult ca și noi? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map