Revizuirea Memopal Online Backup – Actualizată în 2020

Revizuirea Memopal Online Backup

Deși intențiile din spatele acesteia sunt în mod evident bune, Memopal Online Backup suferă de o interfață neprietenoasă, precum și de toate caracteristicile greșite în toate locurile greșite.


Cele mai bune recenzii de backup online

Bazat în Italia, Memopal Online Backup oferă servicii atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei de afaceri. În timp ce ne vom concentra pe abonamentul său personal de 500 GB în această revizuire Memopal, majoritatea descoperirilor noastre se aplică și planurilor sale de afaceri. Din păcate, sunt vești proaste pentru toată lumea.

Deși are un suport decent pentru platformă și nu are un preț mai mare decât instrumente de backup online bazate pe valoare, precum Carbonite, Backblaze și IDrive, lipsa de flexibilitate frustrantă a Memopal o face să se simtă prea scumpă. Crearea planului de rezervă este împiedicată de un client care se simte prea ambalat, deși caracteristicile sale cheie lipsă, cum ar fi excluderea tipului de fișiere și restabilirea fișierelor în locația lor originală.

Securitatea este o altă preocupare. Fișierele sunt criptate, dar criptarea privată nu este oferită așa cum este cu soluții de backup online mai bune. În concluzie, Memopal nu este foarte rapid.

Niciuna dintre deficiențele sale nu este diminuată de sincronizarea fișierelor și de funcțiile de partajare ale Memopal. În timp ce puteți încerca serviciului dacă doriți cu un cont gratuit de 3 GB, este posibil să începeți cu unele dintre sugestiile menționate în cel mai bun sistem de backup online. Dacă sunteți în căutarea unei soluții de lucru, avem și un ghid pentru cea mai bună copie de rezervă online pentru afaceri.

Dacă sunteți în căutarea unei copii de rezervă cu funcții de stocare în cloud precum Memopal, instrumentul nostru de comparație vă poate ajuta și acolo. Consultați recenzia noastră SpiderOak ONE pentru una dintre preferatele noastre.

Alternative pentru backup online Memopal

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Memopal este o soluție de backup online cu unele funcții de stocare în cloud. Asta este oarecum neobișnuit, deoarece majoritatea serviciilor tind să se lipească de unul sau de altul. Avem un articol despre diferențele dintre backup și stocare dacă nu sunteți sigur care sunt acestea.

Funcțiile de stocare în cloud pe care le obțineți cu Memopal includ distribuirea și sincronizarea fișierelor. Cu toate acestea, ca soluție de stocare în cloud, nu se apropie de menționarea drept una dintre cele mai bune opțiuni de stocare în cloud.

Apoi, din nou, nu este mai bun ca un instrument de rezervă online, al cărui obiectiv este recuperarea în caz de catastrofe în cazul unui bloc de pe hard disk sau a unui computer pierdut. Cea mai bună copie de rezervă online pentru soluționarea acasă pentru soluții mai utile.  

Memopal are un suport bun pentru platformă, capabil să facă backup pentru computere Windows, MacOS și Linux. Nu există nicio limită la câte computere poți face backup cu un singur abonament. Cu toate acestea, cu doar 500 GB pentru a lucra, este posibil să fiți oricum nevoie să cumpărați licențe suplimentare.

Memopal HD Backup

Memopal poate fi folosit și pentru a face backup pentru hard disk-uri externe și există un client pentru backup Windows Server. În orice caz, însă, nu o considerăm cea mai bună soluție de rezervă a unității externe sau cele mai bune soluții de backup pentru server Windows disponibile.  

Copia de rezervă a smartphone-ului nu este o caracteristică, dar există aplicații pentru Android și iOS pe care le puteți utiliza pentru a vă accesa fișierele.

Problema noastră principală cu Memopal, în afară de spațiul de rezervă limitat, este că nu este chiar atât de flexibil, în ciuda suportului său decent pentru platformă.

Vom atinge câteva dintre punctele slabe ale acestuia mai detaliat pe parcursul acestei revizuiri, dar unele dintre cele clare sunt că puteți face backup doar prin folder, dar nu prin fișier, nu puteți exclude tipuri de fișiere specifice din backup, nu puteți restaurați fișierele în locația lor originală și nu există nicio opțiune pentru criptarea privată sau autentificarea cu doi factori.

De asemenea, Memopal nu este capabil să facă backup pentru imagini pe disc. Consultați cel mai bun articol de rezervă bazat pe imagini pentru câteva soluții.

Cel puțin, faceți o versiune nelimitată cu Memopal, ceea ce vă permite să reveniți la stările anterioare de fișier în cazul unei modificări accidentale sau a unei corupții a fișierelor. De asemenea, fișierele șterse de pe computer nu sunt șterse din cloud decât dacă le ștergeți separat.

Preț

Memopal are un plan gratuit pe care îl puteți folosi pentru a încerca. La doar 3 GB, pentru asta va fi bine, deoarece majoritatea oamenilor au multe mai multe date pe hard disk decât cea pentru backup.

După aceea, puteți săriți la Memopal Pro, care vă oferă 500 GB spațiu de rezervă cu care să lucrați. Cu toate acestea, avem o serie de probleme cu această ofertă.

În primul rând, 500 GB nu are prea mult spațiu de rezervă cu care să funcționezi. În timp ce cei cu unități SSD mici vor fi bine, utilizatorii cu unități de disc mai mari și unități externe la copie de rezervă ar putea fi obligați să lase unele fișiere din backup-ul lor.

Cealaltă problemă pe care o avem este că, la aproximativ 97 de dolari pe an (79 de euro), nu este o afacere foarte bună. Asta înseamnă o notă de peste opt dolari pe lună.  

Puteți face mai bine pentru backup acasă. Backblaze, de exemplu, vă oferă spațiu de rezervă nelimitat pentru computer și unități externe și costă doar 5 dolari pe lună. Citiți recenzia noastră de Backblaze dacă sună și pentru dvs..

Desigur, Backblaze nu are suport Linux și Memopal. Deci, vă vom orienta către cea mai bună copie de rezervă online pentru ghidul Linux, în schimb, dacă este nevoie. Ideea este că există o afacere mai bună de găsit.

Ușurință în utilizare

Înregistrarea și instalarea Memopal durează doar câteva minute. Dacă mai întâi vă înregistrați pentru un cont gratuit, vă puteți înscrie prin intermediul clientului de la desktop după instalarea acestuia.

S-a descoperit că interfața de desktop în sine a fost un pic mică pentru a fi utilizată eficient. Acest lucru este valabil mai ales atunci când examinați dosarele incluse în planul dvs. de rezervă. Puteți vedea ce ne referim de la capturile de ecran din următorul segment de recenzie.  

O problemă mai mare este că atunci când creați un plan de rezervă personalizat, puteți selecta un singur folder la un moment dat pentru a-l adăuga. Acest lucru face ca crearea de planuri cuprinzătoare pentru protejarea hard disk-ului dvs. să fie un proces mult mai lung și mult mai predispus la erori decât trebuie.

Alte servicii, precum IDrive și Carbonite, sunt mult mai ușor de utilizat datorită interfețelor mari care vă permit să gestionați mai multe adaosuri de fișiere și fișiere simultan. În timp ce puteți adăuga pur și simplu o mulțime de foldere de nivel superior la planul dvs. de backup, faptul că Memopal vă limitează la doar 500 GB de copie de rezervă ar putea face o sarcină complicată de gestionat.

Puteți să vă accesați fișierele printr-o interfață web GUI, care, deși nu este la fel de drăguță precum unii am văzut, este mult mai bine concepută decât clientul Memopal.  

Legăturile de navigare din partea stângă vă permit să săriți între dosarele de rezervă și de sincronizare. Puteți accesa rapid și fișiere încărcate recent, fișiere favorizate și fișiere partajate.

Experiența smartphone-ului Memopal, atât pentru aplicațiile Android cât și pentru iOS, este de asemenea bine realizată, cu funcții similare cu GUI-ul web.

Backup & Restabili

Clientul desktop Memopal etichetează automat „folderul meu de documente” pentru copie de rezervă (dacă sunteți utilizator Windows). Cu toate acestea, puteți personaliza backup-ul.

Dacă doriți să vă schimbați planul de rezervă, trebuie doar să faceți clic pe locul în care scrie „personalizat”.

Apoi, faceți clic pe „Adăugare”.

Veți putea să răsfoiți sistemul dvs. de fișiere și să selectați dosare pentru copie de rezervă. Rețineți că fișierele nu pot fi selectate sau excluse pentru backup; puteți adăuga doar foldere, ceea ce este un pic neobișnuit și limitativ.

Backup-ul se rulează în mod implicit în mod implicit. Dacă nu doriți o copie de rezervă continuă, puteți crea un plan de backup zilnic sau chiar săptămânal făcând clic pe butonul „avansat” și apoi utilizând meniul derulant „Setări programare”..

Opțiunile de planificare a copiilor de rezervă ale Memopal nu sunt la fel de largi decât majoritatea soluțiilor noastre de rezervă preferate. Cu toate acestea, o copie de rezervă continuă oferă cea mai bună protecție pentru computer, deci, în general, cel mai bine este să nu o atingeți.

Mai impactant decât deficiențele de planificare este că nu puteți exclude anumite tipuri de fișiere pentru backup. De exemplu, cu Backblaze, puteți introduce extensii pentru tipurile de fișiere pe care nu doriți să le includă în backup.

Puteți, totuși, să reglați dimensiunea maximă a fișierului încărcat de Memopal. De fapt, în mod implicit, este setat doar la 500 MB din anumite motive, deci probabil că veți dori (10 GB este limita superioară).   

De asemenea, puteți regla viteza de rezervă. Este setat automat automat, ceea ce înseamnă că clientul va ajusta viteza de rezervă în funcție de resursele computerului disponibile.

După ce aveți toate setările după cum doriți, faceți clic pe „aplicați” pentru a vă da primul backup.

Clientul vă va ține la curent cu progresul său. De asemenea, vă arată cât de rapid se execută backup-ul și cât timp ați mai rămas înainte de finalizarea acestuia. Vom acoperi viteza de rezervă în următoarea parte a acestei recenzii.

După ce fișierele dvs. sunt copiate de rezervă în cloud, le puteți accesa prin intermediul clientului făcând clic pe locul în care scrie „acces”. Aceasta va deschide GUI-ul web.

Puteți previzualiza anumite tipuri de fișiere în GUI-ul web (deși numai pentru că Memopal nu utilizează criptare privată) și puteți descărca fișiere individuale. De asemenea, puteți încărca fișiere, dacă doriți.

Dacă doriți să efectuați o recuperare completă, faceți clic pe „restaurare” în clientul desktop în loc de „acces”. Acest lucru vă va permite să recuperați mai multe fișiere simultan. Puteți reveni și la versiunile anterioare ale fișierului.

Cu toate acestea, nu puteți restabili fișierele în locația lor inițială. Le puteți descărca doar în folderul selectat, cum ar fi folderul de descărcare sau o unitate externă. Preferăm alegerea, așa cum obțineți Acronis True Image, o soluție de backup online mult mai versatilă (citiți recenzia noastră Acronis True Image).   

Viteză

Am pus Memopal prin câteva teste de viteză pentru a ne da seama cât timp ar putea dura procesele de backup și recuperare. Aceste teste au fost efectuate printr-o rețea WiFi cu 25 Mbps de descărcare și 12 Mbps viteze de încărcare.

Rezultatele nu au fost grozave:

Primul test: Testul doi: Media:
Încarcă:02:30:0002:20:0002:25:00
Descarca:00:40:0000:25:0000:32:00

O medie de două ore și jumătate pentru a face backup unei singure gigabyte înseamnă că puteți aștepta zile sau săptămâni pentru finalizarea copiei de rezervă inițiale.

Deși este vorba despre ceea ce vă puteți aștepta de la IDrive pentru un timp de rezervă, cel puțin IDrive vă oferă o copie de rezervă gratuită a curierului, pentru a vă adapta pentru încetinirea acestuia, despre care puteți citi în recenzia noastră IDrive.

O parte din problema vitezei este că Memopal pare să aibă o infrastructură destul de limitată, cu singurul său centru de date situat în Italia. Probabil că veți avea viteze mai bune dacă vă bazați în Europa.

Dacă nu ești, să te duci la un furnizor de cloud cu o prezență mai globală este cel mai bun pariu pentru orele de rezervă rapide. Cloudberry Backup însoțit de Amazon Web Services sau Acronis True Image sunt alegeri bune pentru cei nerăbdători (citiți recenzia noastră pentru CloudWid Backup pentru mai multe despre acest serviciu).

Securitate

Fișierele de rezervă pentru Memopal sunt criptate înainte de a părăsi computerul și rămân criptate în repaus în cloud. Protocolul criptografic utilizat este AES de 256 biți, care este același utilizat de majoritatea celorlalte soluții de backup online, pe lângă bănci și instituții militare.

Transferurile de fișiere între computer și cloud Memopal sunt, de asemenea, protejate folosind TSL, care va împiedica utilizatorii electronici să descifreze orice fișiere pe care le-ar putea intercepta prin WiFi public (deși ar trebui să utilizați și un VPN pentru a vă asigura confidențialitatea în public; consultați cel mai bun ghid VPN nostru pentru recomandari).  

Deși este bine, Memopal nu vă oferă opțiunea de criptare privată. Asta înseamnă că compania însăși gestionează întotdeauna cheile de criptare, care sunt stocate pe un server din centrul său de date.

Orice soluție de rezervă online recomandată cu tărie de Cloudwards.net cel puțin vă oferă opțiunea de criptare privată. Numită și criptare cu cunoștințe zero, numai cu criptare privită cunoașteți cheia de criptare, deci numai puteți cripta fișierele dvs..

O altă etapă greșită a Memopal este lipsa autentificării în doi factori, un mijloc de a vă păstra contul în siguranță, chiar dacă parola este furată. Deși nu este la fel de comun ca criptarea privată, aceasta este încă o caracteristică pe care ne place să o vedem în securitatea norului.

Datele stocate în cloud Memopal sunt distribuite în bucăți și stocate redundant pe mai multe servere. Metoda folosită de Memopal este RAID 5, care este destul de standard pentru majoritatea serviciilor cloud.

În general, Memopal ar putea face o muncă mult mai bună cu securitate. Chiar dacă sunteți bine cu celelalte neajunsuri, acesta este un motiv bun pentru a merge cu un serviciu diferit.  

A sustine

Memopal are adrese de e-mail atât pentru vânzări, cât și pentru asistență tehnică. Am trimis un e-mail de test la asistență tehnică pentru a măsura timpul de răspuns. Răspunsurile au fost primite în puțin peste o zi lucrătoare.  

Asistența telefonică este de asemenea oferită, deși în ore foarte limitate. Puteți ajunge la Memopal între orele 10 și 16:00, ora Centrală, de luni până vineri.

Există și o opțiune de chat online disponibilă pe site-ul Memopal. Cu toate acestea, nu pare a fi condus foarte bine. Am postat o întrebare și am așteptat o oră fără să primim răspuns.

Dacă înțelegeți mai degrabă lucrurile fără să așteptați un răspuns de la Memopal, puteți folosi site-ul web de asistență al companiei. Site-ul poate fi căutat sau puteți naviga după categorii.

Am efectuat câteva căutări pentru subiecte precum „criptarea” și „versiunea” și nu am găsit articole care să le aibă în vedere. Se pare că site-ul în sine este destul de puțin adânc. Cu toate acestea, acele articole disponibile sunt cel puțin rezonabil scrise.

Site-ul de asistență are, de asemenea, câteva tutoriale video de bază dacă sunteți mai mult un cursant vizual, deși subiectul este de bază.

Verdict final

Este greu să scapi de sentimentul că Memopal se simte pe jumătate coapte. În loc să încorporeze funcții de stocare în cloud precum sincronizarea, echipa de dezvoltare ar fi trebuit să depună mai mult efort în realizarea unui serviciu de backup capabil.

Un client desktop mai spațios, funcții de programare mai bune, posibilitatea de a face backup pentru anumite fișiere, nu doar foldere, excluderi de tip fișier și restaurări de fișiere în locația lor inițială, sunt toate caracteristicile pe care le-am dori să le adăugăm. Poate mai important, la fel sunt criptarea privată și autentificarea cu doi factori.

Până atunci, nu putem justifica recomandarea Memopal, decât să subliniem că există, cel puțin, opțiuni mai rele incluse în biblioteca noastră de recenzii de rezervă online. Backup online Norton, oricine?

Desigur, suntem deschiși la alte opinii. Lasă-ne gândurile tale despre Memopal în comentariile de mai jos și mulțumim pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map