Revizuirea mașinii timpului Apple – actualizată în 2020

Apple Time Machine Review

Time Machine este soluția de rezervă pentru majoritatea fanilor Apple, dar cloud oferă prea multe beneficii pentru a recomanda acest program preambalat, bazat pe hardware.


Cele mai bune recenzii de backup online

Pentru mulți utilizatori de macOS, software-ul de rezervă nativ Apple, Time Machine, este prima și ultima linie de apărare a defecțiunii hard disk-ului. De ce nu? Este ușor de utilizat, protejează rapid și complet fișierele, totul gratuit.

Cu toate acestea, în timp ce Time Machine poate duce la bun sfârșit lucrarea, dependența de stocarea locală înseamnă că nu veți profita de cloud. Asta înseamnă că lipsește nivelul de protecție pe care îl obții prin stocarea datelor dvs. pe serverele RAID într-un centru de date întărit.

Pentru opțiuni de cloud, luați în considerare favoritele Cloudwards.net, Backblaze și IDrive sau consultați cele mai bune versiuni de backup ale noastre Mac versus articolul. De asemenea, avem un ghid de backup online mai complet pentru utilizatorii de Mac cu mai multe opțiuni de cloud. În caz contrar, bucurați-vă de recenzia noastră, în timp ce detaliem avantajele și contra de la Apple Time Machine.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru mașina de timp Apple

Caracteristici

Time Machine este la fel de lipsit de caracteristică pe care o poate obține un instrument de rezervă. Pentru mulți utilizatori, va fi bine; pentru alții, va fi un motiv pentru a lua în considerare trecerea la un instrument de rezervă mai complet, cum ar fi CloudBerry Backup sau chiar Duplicati (consultați recenzia noastră de la CloudBerry Backup sau revizia Duplicati pentru mai multe despre aceste două servicii).

Poate că cea mai mare caracteristică care lipsește este aceea că mașina timpului nu face backup în cloud. Este doar pentru stocare locală. În plus, nu vă permite să vă creați propriul program de rezervă. Puteți merge cu copii de rezervă automate sau manuale și asta este.

Un domeniu în care Time Machine depășește cele mai multe opțiuni de rezervă este faptul că face backup pentru toate fișierele, inclusiv pentru fișierele de sistem. În timp ce acest lucru este excelent, o opțiune de a face doar backup pentru anumite tipuri de fișiere ar fi binevenită, deoarece excluderea fișierelor este un proces manual și obositor.

În afară de destinație și de rezervă automată sau manuală, singura altă opțiune reală pe care o obțineți cu Time Machine este aceea de a cripta sau nu fișierele care fac backup.

Prețuri

Apple Time Machine este gratuită cu macOS. Cu toate acestea, trebuie să achiziționați spațiu de stocare local. Unul dintre cele mai populare opțiuni este marca proprie de spațiu de stocare activat WiFi, Time Capsule.

Unele mărci de stocare atașate la rețea (NAS) sunt, de asemenea, compatibile cu Time Machine sau puteți merge cu un hard disk extern care utilizează o conexiune USB.

Ușurință în utilizare

Time Machine vine preinstalat pe macOS și, așa cum vom discuta în secțiunea Backup de fișiere, de mai jos, este automatizat în cea mai mare parte. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți cu adevărat pentru a începe să faceți backup la hard disk este să alegeți o locație de rezervă.

Time Machine face copii de siguranță pentru toate fișierele, inclusiv cele pentru sistem. Din acest motiv, este foarte mică întreținerea, dacă nu doriți să limitați ce obiecte sunt protejate.

Dacă aveți o unitate locală fără prea mult spațiu, este posibil să găsiți că trebuie să faceți acest lucru, caz în care veți avea lucrările tăiate pentru dvs., deoarece trebuie să excludeți fiecare obiect individual pe care nu doriți să îl faceți. Ar fi mai bine dacă Time Machine ți-ar oferi opțiunea de a exclude obiectele după tipul fișierului.

Instrumentele în sine sunt destul de simple, dar nu necesită într-adevăr nicio complexitate, având în vedere ce puțin poate face.  

Backup de fișiere & Restaurare

Faceți clic pe Time Machine pentru a începe să vă configurați planul de rezervă. Primul lucru pe care vi-l va cere este să selectați o destinație de rezervă.

Aplicația Time Machine se va lansa.

Asigurați-vă că aveți o unitate locală (formatată pentru Mac) conectată la computer sau, dacă doriți să vă imaginați, v-ați conectat la o capsulă Apple Time. Time Capsule este marca proprie de stocare locală a Apple. Au dimensiuni de 2TB și 3TB și se conectează folosind WiFi. De asemenea, funcționează cu dispozitive iOS, Apple TV și Windows PC.

Time Machine nu vă oferă opțiunea de a salva în cloud. Acesta este un dezavantaj destul de mare în comparație cu serviciile precum CloudBerry Backup, care vă permite să selectați dintre aproximativ cincizeci de integrări diferite de stocare în cloud, inclusiv Dropbox, Google Drive, Amazon S3 și Backblaze B2.

După ce ați ales o locație de rezervă, mașina de timp va începe să efectueze copii de rezervă.

Acea primă copie de rezervă va dura destul de mult timp, deși va fi mai rapidă decât o copie de rezervă în cloud. Odată finalizat, Time Machine va rula în fundal și va efectua backup-uri automate.

Time Machine păstrează backup-uri orare pentru ultimele 24 de ore, backup-uri zilnice pentru ultimele 30 de zile și backup-uri săptămânale pentru toate lunile anterioare. Copiile de rezervă sunt incrementale, astfel încât fișierele să fie copiate de rezervă doar dacă sunt modificate.

Dacă unitatea dvs. se umple, Time Machine va șterge automat cele mai vechi copii de rezervă. Din acest motiv, ar trebui să vă gândiți să mergeți cu o unitate externă care este substanțial mai mare decât hard disk-ul.

Puteți, de asemenea, face o copie de siguranță manuală în orice moment acordat și opriți copiile de siguranță automate.

La restaurarea fișierelor, puteți selecta cea mai recentă versiune sau versiunile anterioare, dacă este disponibilă. Time Machine poate include, de asemenea, instantanee stocate pe hard disk-ul dispozitivului. Puteți utiliza aceste opțiuni pentru a restabili dacă nu aveți acces imediat la hard disk.

Înainte de restaurarea unui fișier, puteți apăsa bara de spațiu pentru a o previzualiza și asigurați-vă ce doriți.

În mod alternativ, puteți restaura tot ceea ce ați fost creat în același timp de la recuperarea macOS.

De asemenea, puteți copia fișierele pe un alt Mac folosind „asistentul de migrare”.

Securitate

Nu există prea multe lucruri de spus despre securitatea mașinii de timp, deoarece va fi la fel de sigur pe măsură ce vă păstrați unitatea locală. Acestea fiind spuse, putem spune că, de regulă, unitățile locale nu sunt cel mai bun mijloc de securizare a datelor.

Sunt ușor de furat și de deteriorat. Între timp, serviciile de stocare în cloud precum Backblaze, adăpostesc datele dvs. în centre de date sigure, concepute pentru a preveni atât furtul fizic cât și cel virtual.

În plus, serverele cloud oferă în general infrastructură RAID, ceea ce înseamnă că fișierele dvs. sunt stocate pe mai multe servere pentru redundanță. În acest fel, dacă un disc se blochează, nu vă pierdeți datele. Singura modalitate de a obține acel nivel de protecție pentru mașina timpului este achiziționarea unui dispozitiv de stocare RAID.

Singura caracteristică de securitate pe care o obțineți cu Time Machine este o comutare de criptare pe care o puteți activa sau dezactiva. Dacă faceți acest lucru, vă criptați fișierele înainte de a le trimite pe unitatea dvs. locală.

A sustine

Apple menține un portal de asistență doar pentru Time Machine. Acolo, veți găsi ghiduri pentru a începe și depanare. Nu există nicio modalitate de a căuta articole, dar nu aveți nevoie cu adevărat: nu există atât de multe pentru a naviga. Ceea ce este disponibil este cel puțin bine scris.

Dacă nu găsiți răspunsurile la întrebările dvs., puteți contacta asistența Apple, care este de fapt destul de bună. Canalele de ajutor includ telefon și chat live. Singura problemă reală este că trebuie să parcurgeți un expert de ramificare pentru a ajunge efectiv la canalul respectiv și nu există o cale clară pentru mașina timpului.

După ce ajungeți la pagina care vă permite să alegeți asistență în direct, timpii de așteptare nu mai durează deloc. Ne-am efectuat testele într-o sâmbătă după-amiază, iar așteptările chat live au fost de cinci minute. Așteptările de asistență telefonică au fost două.

Apple are, de asemenea, un forum pentru utilizatori și, desigur, puteți vizita întotdeauna lăcașul de cult local al Apple.  

Verdictul

Dacă aveți zero interes să faceți o copie de siguranță a norului și doriți să vă plimbați într-o capsulă de timp Apple, există relativ puține motive pentru a nu utiliza Time Machine. Este gratuit și relativ ușor de utilizat.

Backup-urile sunt efectuate automat și treptat în fiecare oră în mod implicit, iar majoritatea computerelor Apple împachetează suficientă putere ca procesul să nu împiedice streamingul dvs. YouTube.

Dacă ați acceptat valoarea copiei de rezervă online, poate doriți să luați în considerare un instrument mai bogat în caracteristici, cum ar fi CloudBerry Backup, care acceptă atât backup local, cât și cloud.

Dacă doriți să utilizați atât Time Machine, cât și backup la cloud, vă recomandăm să aruncați aspectului Backblaze. Costă doar 5 dolari pe lună, vă oferă spațiu de rezervă nelimitat și face o copie de rezervă în funcție de tipul de fișier. Simplitatea sa îl face să se asocieze cu mașina timpului.

Acestea sunt tot ce trebuie să spunem pe tema Apple Time Machine. Nu suntem fani uriași, dar se termină treaba. Salutăm propriile gânduri despre acest subiect în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map