Revizuirea Livedrive – Actualizată în 2020

Revizuirea Livedrive

Livedrive este un instrument de backup decent, care oferă și un spațiu de stocare. Totuși, serviciul este extrem de scump și am avut nenumărate rapoarte despre probleme de plată și asistență. Deși ne place destul de bine în recenzia noastră completă, ezităm să o recomandăm.


Cele mai bune recenzii de backup online

Livedrive este un serviciu de backup lansat în 2008 și cumpărat de J2 Global în 2014. Se adresează întreprinderilor mici și utilizatorilor casnici. Pe lângă faptul că oferă backup, are și spațiu de stocare, dar nimic care nu concurează cu cele mai bune servicii de stocare în cloud. În același timp, nu se clasează bine printre cei mai buni furnizori de backup online, datorită unor funcționalități ciudate și a unor planuri costisitoare.

Livedrive este localizat în Marea Britanie, ceea ce îl face potrivit pentru cele mai bune servicii de stocare cloud pentru Europa. Am inclus-o ca serviciu de stocare în cloud acolo, dar dacă sunteți confuz cu privire la diferența dintre stocarea în cloud și backup, citiți explicația noastră. Pentru mai multe opțiuni care nu se bazează în S.U.A., citiți stocarea în cloud în afara piesei din S.U.A..

Livedrive are caracteristici interesante, pe lângă o copie simplă de rezervă, care vă oferă spațiu nelimitat pentru a face backup copiilor dvs., o ușurință de utilizare bună și respectarea legilor de confidențialitate din Europa. Totuși, nu este ieftin și omite funcțiile cheie, cum ar fi criptarea cu cunoștințe zero și autentificarea cu doi factori. De asemenea, în conformitate cu repetările cititorilor, problemele abundă cu plata și asistența; derulați la secțiunea noastră de comentarii din partea de jos pentru mai multe despre asta.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Livedrive

Caracteristici

Ca soluție de rezervă, Livedrive este destul de mediu și vom intra în detalii mai târziu în această recenzie. Cu toate acestea, ceea ce diferențiază Livedrive de majoritatea concurenților săi, este funcția de stocare, numită Briefcase.

Serviciul Livedrive vă permite să vă accesați și să editați fișierele dvs. dintr-o varietate de dispozitive și online, să partajați fișiere mari cu familia și prietenii și spațiu liber pe computer. Dacă totuși căutați servicii dedicate de stocare în cloud, consultați recenziile de stocare în cloud.

Livedrive-servieta

Servieta funcționează ca o unitate externă pe computerul dvs., deci este similară modelului comun de sincronizare pe care îl folosesc majoritatea serviciilor de stocare în cloud.

Fișierele pe care le plasați acolo vor fi sincronizate automat online. Puteți apoi să le accesați și să le editați utilizând aplicația pentru desktop, aplicația mobilă sau clientul web.

Dacă aveți nevoie pentru a economisi spațiu pe hard disk, puteți alege să stocați fișiere doar online. Totuși, va trebui să le descărcați pentru a le deschide. Vezi aici pentru ghidul despre cum să faci asta.

La fel ca serviciile de stocare în cloud, Briefcase vă permite să partajați fișiere cu familia și prietenii și spațiu liber pe computer, stocând fișiere în cloud. Puteți reda fișierele dvs. de muzică și din browser.

Livedrive-web-galerie

În aplicația web există o funcție de galerie care vă permite să previzualizați fotografiile pe care le-ați făcut o copie de rezervă, dar nu ne-a afișat fotografii după ce am încărcat mai multe. Previzualizarea fotografiilor a funcționat manual, totuși.

Livedrive-foto-preview

Pentru detalii despre caracteristicile avansate de rezervă, inclusiv backup-ul hibrid, citiți recenzia noastră BigMIND Home.

Prețuri

Copia de rezervă este de 8 USD pe lună și oferă o copie de rezervă nelimitată pentru un computer, precum și care vă permite să vă accesați fișierele prin intermediul aplicației mobile. Cu toate acestea, va trebui să cumpărați funcția de rezervă de stocare atașată la rețea pentru 6,33 USD pe lună. Acestea fiind spuse, are restaurare, criptare și versiune de fișiere, care păstrează ultimele 30 de versiuni ale fișierelor dvs..

Servieta costă 16 USD pe lună și vă oferă 2 TB de spațiu de stocare sincronizată. Funcționează pe dispozitive desktop și mobile și vă permite să partajați fișiere din spațiul dvs. de stocare. De asemenea, păstrează ultimele 30 de versiuni ale fișierelor dvs., astfel încât să puteți restaura o versiune anterioară dacă ați schimbat ceva ce nu ați dorit. În plus, puteți face copii de rezervă de pe telefon.

Nu este ieftin: puteți obține 2 TB de spațiu de stocare în cloud pentru mult mai puțin de la Sync.com sau pCloud. Dacă sunteți interesat, citiți recenzia noastră Sync.com și revizuirea pCloud pentru a afla mai multe.

Pro Suite combină cele două planuri anterioare, permițându-vă să faceți backup pentru dispozitivele dvs. și să utilizați spațiu de stocare în cloud pentru 25 USD pe lună. Vă oferă 5 TB de spațiu de stocare de sincronizare și spațiu de rezervă nelimitat.

Puteți face backup la cinci computere, precum și tablete și dispozitive mobile. FTP, SFTP și WebDAV sunt disponibile și cu planul. Dacă nu vă familiarizați cu acele metode de acces, citiți ce este FTP și ce sunt articolele WebDAV.

Deși ne place ideea de a combina spațiul de rezervă și stocarea de sincronizare, prețul planului Pro Suite este destul de abrupt pentru a rivaliza cu cele mai scumpe sincronizări de fișiere pentru întreprinderi și soluții de partajare.

Utilizatorii Pro Suite primesc suport NAS nativ pentru fiecare unitate de rețea sau dispozitiv NAS pe care doresc să facă backup. Acestea pot începe să-l folosească accesând „setările contului” din portalul web și adăugând folderele de pe unitate la selecția lor de backup. Dacă aveți nevoie de suport NAS puternic, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru articolul NAS.

Livedrive Trial

Serviciul oferă o probă gratuită de 14 zile cu toate planurile. Însă anularea nu este simplă, deoarece necesită să apelați echipa de anulare din Marea Britanie, ceea ce poate fi scump dacă nu sunteți de acolo.

Există o metodă mai ușoară în termenii de utilizare. Este un link care duce la un formular de anulare, pe care îl puteți completa pentru a anula contul. Considerăm că este o mișcare ieftină din partea Livedrive, deoarece face mai dificil pentru utilizatori să anuleze proba gratuită.

Ușurință în utilizare

Aplicația desktop a rămas de mai multe ori în timpul testării noastre, mai ales în timp ce adăugam sau eliminăm folderele de pe backup. Trebuie să faceți asta deoarece Livedrive vă solicită să alegeți anumite dosare pentru copie de rezervă.

Livedrive-control-centru

Veți accesa centrul de control al aplicației prin pictograma tăvii sistemului. Este simplu de utilizat, cu meniul principal în partea de sus și restul ferestrei care vă arată conținutul. Interfața este drabă, dar clară și nu vă va confunda.

Livedrive-ul web

Aplicația web afișează dispozitivele pe care le-ați făcut o copie de rezervă, vă permite să descărcați fișiere individuale și vă oferă acces la Serviciul dvs. dacă îl aveți. În plus, puteți să vă conectați la contul dvs., să previzualizați fotografiile de rezervă într-o galerie sau să vizualizați informațiile de asistență.

Nu are multe funcții, deci nu vă va copleși. Puteți naviga între ele folosind meniul din stânga, în timp ce funcțiile sunt afișate lângă el într-o manieră clară și atractivă.

Livedrive-mobil

Aplicația mobilă este disponibilă pentru iOS și Android. Este rapid și face ușor accesul la backup-ul dvs. cloud. De asemenea, puteți vedea fișierele partajate cu dvs. și vă puteți deschide fișierele de muzică. Redarea muzicii este o caracteristică plăcută care vă permite să creați o listă de redare și să răsfoiți muzică după artist, album, an sau gen.

Backup de fișiere & Restaurare

Livedrive selectează în mod implicit mai multe foldere pentru backup, inclusiv desktop, documente, imagini, muzică și videoclipuri.

Livedrive-backup-select

Cu toate acestea, exclude unele fișiere, așa că consultați lista de pe site-ul său web pentru a vedea dacă acestea sunt importante pentru dvs. Va trebui să selectați manual fișierele pe care doriți să le faceți backup, deoarece Livedrive nu poate face backup în funcție de tipul fișierului. Dacă aveți nevoie de această caracteristică și doriți o experiență simplă a utilizatorului, puteți obține cu Backblaze. Citiți recenzia Backblaze pentru a afla mai multe.

Livedrive-Scheduler

După ce ați definit backup-ul, puteți alege un număr de ore între scanările Livedrive pentru modificările de fișiere sau puteți seta o anumită oră pentru a face acest lucru în fiecare zi.

Funcția de restaurare funcționează din aplicația pentru desktop. Pentru a restaura fișierele, trebuie să alegeți un computer pe care l-ați făcut backup, apoi să selectați fișiere sau foldere individuale pentru a restaura. Puteți utiliza aplicația web pentru a descărca fișiere individuale.

Viteză

Backup-urile inițiale durează de obicei mult timp, în funcție de cât de multe date trebuie protejate. Pentru a vedea cum se compară Livedrive cu alții din câmpul de rezervă online, am efectuat teste de încărcare și descărcare folosind un folder cu zip de 1 GB. Eram pe o conexiune WiFi în afara Belgradului, Serbia, cu o viteză de încărcare de 6 megabit pe secundă și o viteză de descărcare de 83 Mbps.

Ne-am luptat să testăm Livedrive la a doua noastră încercare. Clientul de pe desktop a rămas blocat la „calcularea” timpului de finalizare și nu a început încărcarea. Acestea fiind spuse, încercările noastre ulterioare au avut mai mult succes. A durat aproximativ o oră, în medie, pentru a încărca 1 GB de date, care este mult mai lent decât cele 24 de minute pe care ar trebui să le ia în teorie.

Descărcarea nu a fost lentă, însă, deoarece a durat doar două minute, ceea ce este aproape de timpul teoretic pe care ar trebui să-l dureze.

Acestea fiind spuse, viteza de încărcare și descărcare nu este doar pe Livedrive. De asemenea, acestea depind de furnizorul de servicii de internet și de cât de aproape sunteți de serverele din Marea Britanie.

Dacă descoperiți că încărcarea copiei de rezervă necesită o lățime de bandă prea mare, o puteți accelera accesând „setări”, făcând clic pe „avansat” și apoi pe „lățime de bandă”.

Securitate & Politica de Confidențialitate

Puteți seta Livedrive să solicite o parolă de fiecare dată când începe. Este util dacă cineva vă fură dispozitivul și încearcă să-i restabilească fișierele.

Livedrive are servere în centre de date sigure din Marea Britanie. Pagina de securitate precizează că are „trei straturi de securitate a datelor fizice”. Centrele de date utilizează monitorizare 24/7 pentru a detecta și a preveni intruziunea. Toate sunt certificate ISO 27001, care este standardul pentru sistemele de gestionare a securității informațiilor.

Livedrive folosește criptarea AES pe 256 biți pentru a scramba fișierele dvs. înainte de a le încărca, dar păstrează cheia de decriptare, astfel încât nu se califică ca zero.

Puteți găsi servicii care se descriu în cea mai bună piesă a noastră de servicii de cunoaștere zero. Unul dintre acestea, SpiderOak ONE, este, de asemenea, un serviciu de backup cloud. Dacă sunteți interesat de o rezervă de cunoștințe zero, citiți recenzia noastră SpiderOak ONE pentru mai multe despre securitatea acesteia.

Cunoașterea zero este semnificativă dacă vă preocupă confidențialitatea. Secțiunea H din politica de confidențialitate a Livedrive prevede că Livedrive vă poate împărtăși datele personale cu autoritățile legale și de reglementare, consilieri externi și orice parte necesară pentru procedurile legale. Totuși, serviciul respectă Regulamentul general privind protecția datelor, care oferă o protecție adecvată pentru utilizatorii UE.

Livedrive nu oferă o autentificare în doi factori pentru a vă proteja contul dacă cineva vă fură parola, așa că asigurați-vă că faceți una puternică.

A sustine

Livedrive-suport

Secțiunea de asistență constă dintr-un FAQ și o bază de cunoștințe și o caracteristică care arată starea serviciului.

Întrebările frecvente și baza de cunoștințe sunt întotdeauna disponibile, deși funcția de căutare ar putea fi mai rapidă la returnarea rezultatelor. Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs., puteți trimite un bilet echipei de asistență. Puteți contacta echipa de asistență de luni până vineri între orele 9 și 18.00. Timpul mediu al Greenwich În timpul testării, am primit un răspuns în aproximativ o oră, ceea ce este bun.

Asistența ar putea fi îmbunătățită prin adăugarea de chat online și asistență telefonică.

Verdictul

Livedrive obișnuia să aibă aplicații separate, dar acum totul este integrat, permițând utilizatorilor să acceseze ceea ce au nevoie cu ușurință. Aderarea la GDPR este, de asemenea, un plus, având în vedere că obișnuia să aibă clauze discutabile în politica sa de confidențialitate. Deoarece nu este zero, trebuie să aveți grijă atunci când alegeți fișierele pe care doriți să le faceți backup.

Acestea fiind spuse, folosește criptarea AES de 256 biți pentru a scramba fișierele dvs. înainte de a le încărca. Totuși, nu vă protejează contul, deoarece autentificarea în doi factori nu este disponibilă. Previzualizarea fotografiei și spațiul de sincronizare de stocare sunt completări valoroase pentru funcțiile sale.

Vitezele de încărcare și descărcare nu ar trebui să se laude pentru că sunt lente. Nu este surprinzător, având în vedere că nu are o rețea globală de servere. Rețineți că aveți o mulțime de date pe care doriți să le faceți backup.

De asemenea, nici prețul nu are o valoare excelentă și nu poate concura cu celelalte servicii printre recenziile noastre de backup online. Beneficiile Livedrive își depășesc costurile? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me