Revizuirea Jottacloud – Actualizată în 2020

Recenzie Jottacloud

Un furnizor de backup foarte accesibil, cu viteze mari de încărcare, Jottacloud se încadrează în numele celor mai mari de pe piață, datorită lipsei de copiere la nivel de bloc și securitate îndoielnică. Citiți totul despre ele în recenzia noastră completă despre Jottacloud.


Cele mai bune recenzii de backup online

Jottacloud este un serviciu de rezervă amestecat cu caracteristicile și designul unui serviciu de stocare în cloud. Provine din Norvegia, care se bucură de viața privată.

Este relativ ieftin și ușor de utilizat. În plus, are funcții de sincronizare și partajare, o aplicație foto care îți administrează fotografiile, un instrument pentru linia de comandă și multe altele. De asemenea, va face backup pentru toate tipurile de fișiere. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lipsa spațiului de rezervă, deoarece este nelimitat.

Acestea fiind spuse, serviciul are dezavantaje, inclusiv lipsă de copiere a fișierelor la nivel de bloc și criptare privată. Acestea sunt mari ratări, având în vedere că majoritatea celor mai bune servicii de backup online le au.

Jottacloud ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru toată lumea, dar este ușor să încercați datorită planurilor sale gratuite. Dacă doriți să aflați mai multe despre asta mai întâi, rămâneți cu noi în timp ce intrăm în mai multe detalii în această recenzie Jottacloud.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Jottacloud

Caracteristici

Jottacloud vă permite să faceți backup pentru computere personale și de afaceri pe cloud. De asemenea, vă pot face backup dispozitivele de stocare atașate la rețea și unitățile externe. După ce ați finalizat backup-ul, puteți fi sigur că nu veți pierde fișierele dvs. din cauza blocărilor de pe hard disk sau a altor probleme de software..

Spre deosebire de serviciile de rezervă tipice, Jottacloud oferă funcții de sincronizare a dispozitivului și de partajare a fișierelor. Sincronizarea dispozitivului, astfel încât fotografiile, documentele, videoclipurile și alte fișiere să fie reflectate pe mai multe dispozitive, ceea ce înseamnă că nu va trebui să le transferați manual. Modificările la aceste fișiere sunt reflectate, de asemenea.

Jottacloud oferă, de asemenea, o arhivă online, astfel încât să puteți muta fișierele la ea, dacă aveți nevoie pentru a elibera spațiu pe computer.

Partajarea fișierelor vă permite să împărtășiți fișierele de rezervă cu coechipieri și prieteni, astfel încât nu va trebui să folosiți stick-uri USB, unități externe sau alte dispozitive pentru a le trimite. Jottacloud vă permite să creați un link de partajare, în timp ce aplicația Jottacloud Photos vă permite să postați direct pe Facebook sau Twitter.

Aceste caracteristici sunt comune celor mai bune servicii de stocare în cloud, dar puține servicii de rezervă le au. IDrive și SpiderOak ONE se remarcă printre cele care se află pentru că sunt printre cele mai bune servicii de backup online. Puteți citi mai multe despre ele în recenzia noastră IDrive și recenzia SpiderOak ONE. Dacă nu sunteți clar despre diferența dintre backup și stocare, citiți explicația noastră.

jotta-fotografii

Amatorii de media vor fi bucuroși să afle că Jottacloud vă permite să încărcați și să gestionați fotografii și videoclipuri într-o aplicație adaptată pentru un astfel de scop. În plus, Fotografiile Jottacloud nu comprimă fotografii sau videoclipuri. Suporta multe formate, inclusiv RAW. Puteți transmite și videoclipuri încărcate în browserul sau dispozitivul dvs..

Fotografiile Jottacloud vă permit, de asemenea, să creați albume și să partajați conținutul dvs., ceea ce nu este obișnuit pentru soluțiile de rezervă. Excepția cea mai notabilă este BigMIND Home, care este dotată cu funcții, inclusiv detectarea feței și detectarea textului pentru fotografii. Puteți afla mai multe despre BigMIND Home în recenzia noastră BigMIND Home.

Jottacloud vă permite să previzualizați fișierele cu documente folosind Office Online. De asemenea, puteți utiliza Office Online pentru a crea documente.

Dacă sunteți un utilizator electric, veți fi bucuros să știți că Jottacloud are un client de linie de comandă pe care îl puteți utiliza pentru folderele de rezervă.

Jottacloud este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și poate funcționa pe desktopuri, servere, dispozitive NAS și chiar Raspberry Pi.

Alte caracteristici sunt comune printre serviciile de backup cloud includ backup de imagine, programare și versiunea de fișiere. Versiunea de fișiere vă permite să restaurați versiunile anterioare ale fișierelor dacă efectuați modificări nedorite sau cădeți prada ransomware-ului. Dacă doriți mai multă protecție împotriva acestuia, citiți ghidul nostru de protecție ransomware.

Implementarea lui Jottacloud economisește doar ultimele cinci versiuni, așa că, dacă aveți nevoie de mai multe, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru activarea versiunilor.

Jottacloud poate rula o copie de rezervă continuă, ceea ce înseamnă că va rula o copie de rezervă ori de câte ori editați un fișier copiat de rezervă sau adăugați un fișier nou într-un folder etichetat pentru backup.

Funcțiile care lipsesc includ backup incremental și posibilitatea de a face backup la un dispozitiv local, ceea ce înseamnă că nu vă puteți bucura de o copie de rezervă hibridă. De asemenea, lipsește criptarea privată, dar vom vorbi despre asta în secțiunea „securitate”. Dacă funcțiile de rezervă sunt interesante pentru dvs., consultați biblioteca noastră de backup online pentru a afla mai multe.

Prezentare generală a caracteristicilor Jottacloud

Logo Jottacloudwww.jottacloud.com

Începe de la 660 USD lunar pentru Planuri GBAll nelimitate

Backup

Backup Scheduler

Backup continuu

Backup incremental

Backup pe bază de imagine

Backup de unitate externă

Backup NAS

Backup server

Backup hibrid

Backup pentru dispozitive mobile

Backup nelimitat

Dispozitive nelimitate

Speed ​​Throttling

Copiere fișier la nivel de bloc

Copiere de rezervă multitreaded

Restabili

Serviciu de recuperare prin curier

Acces browser

Acces la aplicații mobile

versionare

Ștergere fișier păstrare

Securitate

Criptare privată

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit

Protocolul de criptare
AES 256 biți

Autentificare cu doi factori

Centre de date întărite

Setări server proxy

Conform HIPPA

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Distribuire a unui fisier

Sincronizare dispozitiv

Încercare gratuită

Prețuri

Jottacloud are șase planuri împărțite între utilizatorii de acasă și cei de afaceri. Două sunt gratuite.

Este frumos că Jottacloud are două planuri gratuite. Alte servicii de backup, precum Backblaze și CrashPlan pentru Small Business, nu oferă o copie de rezervă gratuită. Totuși, 5 GB este o selecție subțire când vine vorba de o copie de rezervă a unui computer, dar este suficient să încercați serviciul.

În plus, planul personal costă aproape de două ori mai mult decât cel al Carbonitei și al lui Backblaze, ambele oferind, de asemenea, un backup nelimitat. Totuși, nici Carbonite, nici Backblaze nu oferă funcții de sincronizare și partajare de fișiere. Planul personal al lui Jottacloud este de 7,92 USD pe lună, dar prețul scade la 6,59 USD pe lună dacă plătiți tot anul, care este de 79,19 USD..

Pentru mai multe informații despre serviciile care oferă spațiu de rezervă nelimitat, citiți cel mai bun program de backup online nelimitat.

Planul Family este de 11,36 USD pe lună și oferă 5 TB de spațiu de rezervă pentru cinci utilizatori. Dacă plătiți cu un an în avans, prețul este de 9,46 USD pe lună sau 113,61 USD pe an.

Jottacloud are, de asemenea, două planuri premium pentru companii. Business Small poate găzdui doi utilizatori care distribuie 1 TB de spațiu de rezervă. Este de 7,92 USD sau 95 USD pentru anul. Plata pentru anul în avans nu vă oferă nicio reducere.

Același lucru este valabil și pentru Business Large, care oferă aceeași cantitate de spațiu, dar vă permite să aveți utilizatori nelimitați. Este de 11,36 USD pe lună sau 136,34 USD pe an.

Ambele planuri au o valoare bună. Cele mai apropiate dintre ele sunt planurile de afaceri ale Acronis True Image și IDrive, dar sunt mai scumpe. Planul Premium 1TB de la Acronis True Image este de 8,33 USD pe lună pentru un singur computer, în timp ce planul ID25 de 1,25 TB este de 31,22 USD pe lună..

Dacă rămâneți fără spațiu cu Jottacloud, puteți obține 1 TB pentru un plus de 6,72 USD pe lună. Planurile de afaceri includ instrumente de administrare, cum ar fi consola de administrare și generarea de rapoarte. Conectarea unică este de asemenea disponibilă. Prețurile pentru afaceri nu includ TVA.

Ușurință în utilizare

Este ușor să vă înscrieți la Jottacloud. După ce faceți, veți primi un abonament gratuit pe care îl puteți actualiza mai târziu. Pentru a configura copia de rezervă, trebuie să descărcați și să instalați clientul desktop.

Funcționează pe Windows și macOS. Dacă sunteți pe Team Penguin, consultați cea mai bună copie de rezervă online pentru Linux pentru idei.

backup-ul foldere jotta-default-

Instalarea durează doar puțin timp. După ce ați terminat, trebuie să vă conectați la contul dvs. Următoarea fereastră arată folderele implicite selectate de Jottacloud pentru backup. Pe Windows, acestea sunt „desktop”, „documentele mele” și „imaginile mele”. Dacă nu aveți nevoie de ele, le puteți debifa și include altele când intrați în aplicație.

După afișarea folderelor implicite, Jottacloud vă oferă opțiunea de a activa sincronizarea, precum și de a schimba locația implicită a folderului de sincronizare.

jotta-desktop-app

Designul clientului desktop nu este printre cele mai frumoase pe care le-am testat, dar nici nu este printre cele mai urâte. Ne place cât de simplu și clar este. Butoanele de pe partea de sus vă permit să inițiați procesele de backup sau restaurare, să vizualizați transferurile dvs. sau să accesați setările. Există și o bară de căutare, dar nu a funcționat pentru noi.

Acestea fiind spuse, este neplăcut deoarece trebuie să alegeți fișierele pe care doriți să le faceți backup manual sau să le glisați și să le aruncați pe panoul central.

Alte soluții includ opțiunea de a selecta cele mai comune tipuri de fișiere sau o ierarhie de arbore care vă permite să găsiți rapid fișierele de care aveți nevoie. Jottacloud necesită să parcurgeți sistemul dvs. de fișiere și să selectați folderele pentru backup. Puteți alege numai dosare și nu fișiere individuale.

jotta-garantate-files-ul web

Clientul web și-a actualizat recent interfața și apare. Este rapid și ușor de utilizat. Utilizați meniul din stânga pentru a naviga între copiile de rezervă, fotografiile, coșul de gunoi, suportul pentru chat, setările și pagina de stocare a actualizărilor. În afară de asta, meniul din colțul din dreapta sus vă permite să vedeți cât spațiu ați rămas, să instalați aplicația și să vă deconectați.

jotta-web-sincronizare pagină

Există vizualizări separate pentru fișierele dvs. sincronizate, copiate de rezervă, partajate și arhivate. Puteți încărca fișiere în spațiul dvs. de sincronizare Jottacloud, dar nu puteți încărca în spațiul de rezervă. Pentru a încărca, trebuie să selectați fișierele folosind meniul „+” sau să le trageți și să le fixați. Încărcarea în arhivă funcționează la fel, diferența fiind că acele fișiere nu vor fi sincronizate cu alte dispozitive.

jotta-mobil-app

Aplicația mobilă este disponibilă pentru Android și iOS. Este atractiv și ușor de utilizat. Vă permite să faceți backup automat pentru fotografii și videoclipuri, dar nu vă poate face backup pentru datele mobile. Dacă aveți nevoie de acest lucru, puteți utiliza IDrive sau BigMIND Home. Pentru mai multe opțiuni, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru articolul mobil.

Totuși, aplicația mobilă a Jottacloud vă permite să sincronizați fișierele cu celelalte dispozitive, să spaționați gratuit, încărcând fotografii și ștergându-le de pe telefon și descărcând fișierele din cloud pentru utilizare offline.

Nu am întâmpinat probleme, dar unii utilizatori de mult timp au raportat erori în Google Play Store. Aplicația are un rating de 3,7 stele pe ea și peste 10.000 de descărcări.

jotta-garantate-files-ul web

Backup de fișiere & Restaurare

Trebuie să deschideți aplicația pentru desktop și să faceți clic pe fila „backup” pentru a crea un plan de rezervă. În continuare, puteți trage și arunca folderele peste fereastra aplicației sau faceți clic pe „Adăugați folder” pentru a le selecta cu ajutorul fișierului dvs. de explorare. După ce faceți acest lucru, copia de rezervă va începe și puteți adăuga foldere după caz.

jotta-add-foldere

Procesul este ușor, dar limitat. Puteți face numai dosare de rezervă, nu fișiere individuale sau o întreagă unitate. Majoritatea serviciilor de rezervă pe care le analizăm pot face backup la nivel de fișier. Jottacloud spune că „orice tip de fișier poate fi stocat” și, în consecință, nu am avut nicio problemă la încărcarea niciunui tip de fișier comun sau executabile..

Puteți exclude fișierele și folderele din backup-ul dvs., dar nu puteți exclude tipurile de fișiere precum puteți cu multe alte instrumente de rezervă.

jotta-backup-program

Jottacloud vă permite să efectuați o copie de rezervă automată, care este continuă, sau să o programați. Puteți rula copii de rezervă în fiecare zi la o anumită oră, în fiecare zi săptămânală sau în weekend. În plus, puteți specifica cât timp ar trebui să ruleze backup-ul. Dacă doriți, puteți crea, de asemenea, un program personalizat.

Programarea lui Jottacloud nu este la fel de personalizabilă ca unele instrumente mai bune. De exemplu, Acronis True Image are mai multe opțiuni, inclusiv backup lunar și backup pentru eveniment. De asemenea, vă poate trimite notificări despre starea de rezervă. Aflați mai multe despre aceasta în recenzia noastră Acronis True Image.

O ratare mai mare pentru Jottacloud este că nu realizează copii de rezervă incrementale la nivel de bloc. Backupul incremental transferă doar porțiunile schimbate ale unui fișier, mai degrabă decât transferul tuturor. Aceasta economisește timp și lățime de bandă. Majoritatea serviciilor de rezervă, inclusiv IDrive, BigMIND Home și Carbonite, pot efectua copii de rezervă incrementale.

jotta-restore-start

De asemenea, procesul de restaurare vă permite doar să restaurați folderele din backup. Pentru a restabili datele, trebuie să faceți clic pe butonul „restaurare”. Apoi, alegeți fișierul sau folderul pe care doriți să-l restaurați și faceți clic pe „începeți descărcarea”. Trebuie să specificați în ce dosar doriți să restaurați, dar nu există nicio opțiune pentru a restabili locația inițială, așa cum primiți cu multe servicii de rezervă.

jotta-restore-gata

Puteți utiliza, de asemenea, procesul de restaurare pentru a prelua date din coșul de gunoi, fotografii sau arhivă, ceea ce este convenabil.

Procesele de backup și restaurare sunt simple dacă aveți un plan de backup simplu cu un număr mic de fișiere și foldere. Lucrurile se complică atunci când adăugați o mulțime de fișiere și foldere la listă. În plus, nu puteți crea mai multe planuri de rezervă sau mai multe planuri complexe.

Viteză

Jottacloud își păstrează centrele de date în Norvegia, deci cu cât sunteți mai aproape de această țară, cu atât vor fi mai bune vitezele de conectare. Vitezele dvs. depind și de furnizorul de servicii de internet.

Pentru a testa serviciul, am folosit o conexiune Ethernet la Belgrad, Serbia, care avea o viteză de încărcare de 10 megabits pe secundă și o viteză de descărcare de 31 Mbps. În teorie, aceste viteze ar trebui să ne ajute să încărcăm folderul nostru de test de 1 GB în aproximativ 14 minute și să îl descărcăm în puțin peste patru minute fără niciun fel de aer.

Prima incercare:
A doua încercare: medie:
Timp de încărcare00:22:4400:22:3800:22:41
Timpul de descărcare00:06:3500:06:3500:06:26

Jottacloud nu a fost aproape de timpul teoretic, dar a fost totuși rapid în comparație cu alte servicii. Viteza medie de încărcare a fost de 22 de minute și 41 de secunde. Viteza de descărcare a fost însă mai mică decât ar trebui să fie. A fost nevoie de șase minute și 26 de secunde pentru a descărca folderul nostru de 1 GB.

jotta-lățime de bandă-pedalei de accelerație

Dacă procesele de rezervă și restaurare interferează cu munca dvs., puteți accelera viteza de încărcare și descărcare din meniul de setări.

Securitate

Protocolul TLS / SSL protejează fișierele dvs. în tranzit de la computer la un server. După ce sunt acolo, Jottacloud folosește criptarea AES pe 256 biți pentru a scramba fișierele în repaus.

Acestea fiind spuse, Jottacloud creează și administrează cheia de criptare și nu acceptă cheile generate de utilizator. Această metodă este rapidă și convenabilă, dar datele dvs. sunt expuse riscului dacă serverele sunt încălcate sau un angajat necinstit decide să arunce o privire asupra datelor dvs..

Jottacloud nu acceptă criptarea privată, deoarece este în conflict cu capacitatea sa de a previzualiza, partaja și sincroniza fișiere. Cu toate acestea, persoanele preocupate de confidențialitate ar putea avea probleme. Vom vorbi mai multe despre confidențialitate în următoarea secțiune.

Dacă criptarea privată este o necesitate pentru dvs., poate doriți să luați în considerare IDrive, Carbonite, SpiderOak ONE și altele din recenziile noastre de backup online.

Jottacloud dispune de autentificare cu doi factori. Dacă îl activați, trebuie să introduceți un cod de securitate în plus față de datele de acreditare normale când vă conectați de la un computer necunoscut. Acest lucru ajută la împiedicarea oricui care v-a furat acreditările să vă acceseze contul.

intimitate

Din cauza lipsei de criptare privată, este important ca politica de confidențialitate să fie puternică. Faptul că Jottacloud are sediul în Norvegia, o țară cu unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate din lume, merge în favoarea sa. Legile de acolo nu permit spionajul ISP și nu se potrivesc frumos cu programele de supraveghere din SUA, precum PRISM.

Jottacloud promite că nu va monitoriza informațiile pe care le stocați în garanția de confidențialitate. Se mai spune:

 • Nu va transmite autorităților datele utilizatorilor decât dacă este prezentat un mandat emis de instanța de judecată norvegiană.
 • Nu va schimba, stoca sau prelucra datele utilizatorilor printr-un serviciu terț, cum ar fi Amazon.
 • Angajații săi nu vă vor deschide, nu vor accesa sau nu vor citi fișierele dvs. fără acordul scris.
 • Angajații săi trebuie să semneze acorduri de non-divulgare.

Cu toate acestea, politica de confidențialitate spune că unele date vor fi transferate. Acesta scrie: „Când încărcați fișiere în Jottacloud, trimiteți și informații despre sistemul de fișiere, inclusiv numele fișierelor și directoarele. Fișierele sunt criptate cu Secure Socket Layer (SSL) în timpul transferului. “

Toate serviciile de rezervă utilizează astfel de informații pentru a sprijini procesul de backup, iar politica de confidențialitate prevede că. De asemenea, se spune că Jottacloud nu va vinde sau comercializa adresa de e-mail sau nu va dezvălui datele dvs. terțe. În plus, Jottacloud respectă Regulamentul general privind protecția datelor din UE. Puteți afla mai multe despre legea privind confidențialitatea UE în ghidul nostru GDPR.

Politica de confidențialitate a Jottacloud nu are clauze suspecte, iar compania respectă legile de confidențialitate ale Norvegiei și GDPR. Acestea fiind spuse, numai criptarea privată garantează confidențialitatea fișierelor dvs. dincolo de umbra îndoielii.

A sustine

Când vă confruntați cu o problemă, puteți naviga în centrul de ajutor sau puteți contacta asistența prin chat sau telefon.

jotta-help-centru

Centrul de ajutor este împărțit în categorii pentru a vă ajuta să găsiți răspunsul la problema dvs. Dacă se dovedește a fi dificil, puteți utiliza bara de căutare pentru a o căuta. Unele dintre articole sunt subțiri, dar majoritatea au suficiente informații și capturi de ecran pentru a vă ajuta. De asemenea, sunt clar.

Dacă centrul de ajutor nu are un răspuns, puteți contacta echipa de asistență tehnică. Puteți face acest lucru numai în zilele săptămânii, însă, între orele 9 și 17 p.m. pentru asistență telefonică și între orele 9:00 și 20:00 pentru chat. Toate orele sunt UTC + 2. Am pus mai multe întrebări prin chat și echipa a răspuns rapid. Răspunsurile au fost de asemenea utile.

jotta-suport de chat-fereastră

Verdictul

Jottacloud nu bifează toate casetele de rezervă din cloud. Îi lipsesc copiile de rezervă suplimentare, opțiunile avansate de planificare și capacitatea de a crea mai multe planuri de rezervă complexe. În plus, vă permite doar să selectați dosarele de rezervă. Deoarece are caracteristici din manualul de stocare în cloud, acesta nu are criptare privată.

Acestea fiind spuse, dezavantajul este că puteți utiliza aceste funcții pentru a vă sincroniza și a vă partaja fișierele. De asemenea, Jottacloud vă permite să redați videoclipuri și să previzualizați fotografii folosind aplicația Jottacloud Photos. Puteți deschide, crea și edita documente Office, datorită Office Online. Utilizatorii avansați se vor bucura de instrumentul pentru linia de comandă.

Serviciul este relativ ieftin și oferă backup nelimitat. Încărcarea fișierelor se aprinde rapid. Nu se poate spune despre viteza de descărcare, care este doar oribilă.

La final, Jottacloud este o pungă mixtă. Indiferent dacă se va potrivi nevoilor tale, scade dacă vei obține mai mult din funcțiile sale de stocare decât vei pierde prin faptul că nu vei avea caracteristici de backup cloud compatibile.

Ce părere aveți despre Jottacloud? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map