Revizuirea cutiilor de date – actualizată în 2020

Revizuirea cutiilor de date

Deși oferă o copie de rezervă nelimitată, caseta de date se evidențiază în orice alt aspect. Cel mai bun aspect în altă parte.


Cele mai bune recenzii de backup online

Soluția de backup pentru afaceri Depozitul de date atrage mulțumită faptului că un singur abonament poate fi folosit pentru a face backup pentru dispozitive nelimitate, inclusiv computere, smartphone-uri și servere. Cu toate acestea, când vine vorba de linia de jos, serviciul nu este la fel de accesibil ca unele dintre celelalte opțiuni din biblioteca noastră de revizuire a copiilor de rezervă online..

Asta, după cum se dovedește, este doar unul dintre numeroasele motive pentru a privi în altă parte. În timpul acestei revizuiri a casetei de date, vă vom prezenta la un serviciu despre care nu am petrecut mult timp scriind despre Cloudwards.net și cu un motiv întemeiat, după cum se dovedește. O experiență de utilizator plină de probleme și o opțiune limitată de backup, restaurare și securitate sunt toate punctele.

Dacă încă mai simțiți nevoia să oferiți un depozit de date o șansă după ce am terminat, profitați de o probă gratuită de 30 de zile înainte de a vă înscrie la serviciu doar pentru a fi sigur.

Dacă credeți că vă arătați mai bine în altă parte, cea mai bună copie de rezervă online pentru activități de business are o mulțime de opțiuni mai bune. Pentru soluțiile de rezervă la domiciliu, mai degrabă decât cele de afaceri, aruncați o privire la cel mai bun ghid nostru de backup online.

Alternative pentru caseta de depozit de date

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Depozitul de date oferă o copie de rezervă online destinată în principal IMM-urilor. Suportul pentru dispozitive este unul dintre serviciile puține puncte de atracție, deoarece este capabil să facă backup pentru computere, dispozitive mobile și servere sub un abonament.

Sistemele de operare acceptate de calculator includ Windows și MacOS, dar nu Linux, așa că uitați-vă la cea mai bună copie de rezervă online pentru ghidul Linux dacă aceasta este o prioritate. Aplicațiile pentru smartphone-uri sunt disponibile pentru Android și iOS. Copia de rezervă a serverului de fișiere este oferită pentru Windows.

Unitatea de hard disk extern și suportul NAS sunt de asemenea acceptate, deși datorită unor probleme ușoare de utilizare, printre altele, cu siguranță nu clasăm caseta de depozitare a datelor printre cele mai bune backup online pentru opțiunile NAS de acolo..  

De asemenea, caseta de depozit de date nu este capabilă să efectueze o copie de rezervă a imaginii pe disc, doar copie de rezervă în funcție de tipul fișierului Dacă avem nevoie de un set de opțiuni de rezervă bazate pe imagini de top. Vă recomandăm în mod special CloudBerry Backup pentru această sarcină (citiți recenzia noastră pentru Backberry Cloudberry).

Un lucru pe care îl facem este că Depozitul de date oferă o versiune de fișiere personalizabilă, care stochează copiile anterioare ale fișierelor pe care le puteți derula în caz de modificări accidentale sau corupții ale fișierelor, inclusiv cele cauzate de malware.

Din același panou de setări, puteți, de asemenea, să vă accelerați backup-ul pentru a reduce impactul asupra resurselor de sistem.

În general, caracteristicile oferite de Depozitul de Date sunt un sac mixt. Am constatat că cea mai mare problemă a serviciului este că nu folosește clientul desktop pentru a gestiona procesele de rezervă. Mai jos vom aborda această problemă atunci când discutăm despre ușurința de utilizare, mai jos.

Prețuri

Planurile de abonamente pentru depozitul de date sunt construite în jurul unui set de opțiuni împărțite, începând de la 60 GB și până la 1 TB. Dacă aveți nevoie de mai mult de 1 TB, puteți contacta vânzările pentru termeni.

Plățile sunt de la lună la lună, ceea ce înseamnă că puteți anula oricând doriți. Nu există reduceri pentru înscrierea pe termen lung, așa cum beneficiați de multe alte servicii de backup online.

Ratele sunt mai mari decât majoritatea altor furnizori. De exemplu, cu CrashPlan (citiți recenzia noastră CrashPlan), puteți obține o copie de rezervă nelimitată pentru un computer de afaceri pentru doar 10 USD pe lună.

Adevărat, trebuie să țineți cont de faptul că Depozitul de date poate fi utilizat pentru a face backup pentru computere nelimitate și pentru servere și dispozitive mobile. Acest lucru face ca IDrive (citiți revizuirea noastră IDrive pentru afaceri) să fie o comparație mai bună, un serviciu care vă permite să faceți backup dispozitive nelimitate și prețuri de 1,25 TB la aproximativ 50 USD pe lună.

Adică, caseta de depozit de date nu iese în evidență în mod deosebit de ieftin. Înainte de a vă baza pe Depozitul de date ca soluție de rezervă, ar trebui să profitați cu siguranță de proba gratuită de 30 de zile pentru a vă da seama dacă într-adevăr răspunde nevoilor dvs..

Ușurință în utilizare

Înscrierea la caseta de date durează doar câteva minute, după care va trebui să descărcați un client desktop.

Cu toate acestea, procesul de creare a unui plan de rezervă și de restaurare ulterioară a fișierelor este rulat în întregime printr-o GUI web. Asta contravine normei urmată de majoritatea instrumentelor de backup online de astăzi.

Deși nu ne deranjează utilizarea unei interfețe grafice web printr-o GUI pentru desktop, designul se simte de modă veche, cu fonturi mici, și face o utilizare slabă a spațiului disponibil. Acest lucru face dificil să vă obțineți rulmenții la început.

Comutarea între filele din instrumentul browserului a dus la o durată de încărcare mai mare decât ne-am fi așteptat, o problemă care ar fi inexistentă cu o GUI pentru desktop..  

Nu pentru a acumula, dar, de asemenea, nu ne-a plăcut foarte mult faptul că Depozitul de date a început imediat să facă o copie de siguranță a computerului nostru fără să solicite. În timp ce admiratorii îndelungate ale abordării set-and-uită de Backblaze, acest serviciu cel puțin vă spune ce va face înainte de a începe acest lucru, în timp ce cu caseta de date nu știm ce a fost susținut.   

Backup & Restabili

După cum am menționat, caseta de depozit de date începe imediat copie de rezervă a hard diskului după instalarea clientului desktop. Acest proces este gestionat printr-un browser, dar dacă închideți browserul, acesta va continua să se facă pe fundal.

Pentru backup imediat sunt incluse folderul desktop, plus documentele și subfolderele de imagini din folderul dvs. de utilizator. Desigur, puteți modifica asta dacă doriți, scăzând și adăugând foldere și chiar etichetați fișiere specifice pentru copie de rezervă.

Accesați fila „Setări” și faceți clic pe „selecții de rezervă” pentru a vedea și a face modificări ale planului dvs. de rezervă.

Backup-ul se rulează în mod implicit, ceea ce vă oferă cea mai bună protecție. Cu toate acestea, majoritatea instrumentelor de backup online vă oferă și opțiunea de a crea copii de rezervă programate; Caseta de depozit de date nu.

Pe de altă parte, există o opțiune de blocare, în care puteți programa blocuri de timp în care spatele nu se execută. Nu este la fel de bun ca programul, dar aproape.

Puteți restaura fișierele făcând clic pe butonul „restaurare” din GUI-ul web. Când alegeți fișierele, puteți indica o dată de rezervă anterioară pentru a restaura versiunile anterioare ale fișierului.

După ce selectați fișierul, faceți clic pe „butonul de descărcare”. Nu vi se oferă o alegere de restaurare a fișierelor în locația inițială. În schimb, caseta de depozit de date va pregăti un fișier .zip pentru dvs..

În general, nu am fost tocmai impresionați de procesul de backup și restaurare. Nu este la fel de flexibil și bogat în caracteristici precum unele dintre celelalte servicii de back-back disponibile, fie că este o soluție performantă, cum ar fi Acronis Backup (citiți recenzia noastră pentru Backup Acronis) sau o alegere favorabilă bugetului precum CrashPlan (citiți recenzia noastră CrashPlan).

Viteză

O zonă în care caseta de depozitare a datelor nu scade este viteza. Am testat serviciul folosind un folder de test de 1 GB, același pe care l-am folosit pentru a evalua concurența.

Iată numerele pe care le avem:

Depozitul de date SpeedTest One: Testul doi: Mediu:
Încarcă:01:10:0001:30:0001:20:00
Descarca:00:16:0000:16:0000:16:00

Testele noastre au fost efectuate printr-o rețea WiFi cu 25 Mbps de descărcare și 10 Mbps viteze de încărcare, iar locația noastră de test a fost în sud-estul Asiei. Ar trebui să vă așteptați la rezultate mai bune dacă vă aflați mai aproape de centrul de date al casetei de date, care se află în Canada și aveți o conexiune la internet mai bună.

Cu toate acestea, chiar și din locația noastră îndepărtată, vremurile nu sunt rele. O parte din competiție, de exemplu, Carbonite, a avut nevoie de câteva ore pentru a încărca același conținut.

Deși vă puteți aștepta în mod rezonabil ca un transfer de fișiere de 1 GB să dureze aproximativ 15 până la 20 de minute, acesta nu este de obicei cazul instrumentelor de backup online, am găsit, cu excepția cazului în care lucrați cu infrastructură mai avansată, cum ar fi cea a Amazon S3 sau Acronis Backup (citiți Acronis Recenzie de rezervă).   

Securitate

Caseta de depozit de date nu dezvăluie prea multe despre configurarea sa de securitate online, care este de obicei un semn rău. Am contactat asistența pentru a afla că fișierele sunt, de fapt, criptate înainte de a părăsi computerul și rămân criptate până la restaurare, ceea ce înseamnă că criptarea este de la capăt la capăt.

Nivelul de criptare utilizat este Blowfish de 448 biți. Deși este mai puțin comun decât AES, aceasta ar trebui să vă păstreze fișierele în siguranță.  

Cu toate acestea, nu există nicio opțiune pentru criptarea privată, așa cum veți găsi astăzi cu cele mai respectabile servicii de backup online. Asta înseamnă că caseta de depozit de date vă administrează cheia de criptare și vă poate decripta fișierele în orice moment.

Nu există nicio opțiune pentru autentificarea cu doi factori cu caseta de date, cum ar fi cu IDrive, Backblaze și multe alte servicii de backup online.

De asemenea, caseta de depozit de date nu oferă detalii despre pașii pe care îi face pentru a-și securiza centrele de date împotriva atacurilor virtuale, a trăsăturilor și a dezastrelor naturale. Având în vedere acest lucru, am greși din cauza prudenței și am presupune că nu este foarte sigur.

A sustine

Caseta de date oferă asistență prin telefon și e-mail. Am emis câteva e-mailuri pentru a testa eficiența rețelei de asistență. Deși am fost bucuroși să primim răspunsuri într-o zi lucrătoare, răspunsurile pe care le-am primit nu s-au adresat complet întrebărilor pe care le-am adresat.

De exemplu, am solicitat detalii despre protocolul de criptare utilizat și dacă acesta era privat și am fost sfătuiți doar că fișierele au fost, de fapt, criptate, fără niciunul dintre celelalte detalii solicitate..

Deși caseta de depozit de date are și o bază de cunoștințe cu aspect frumos online, am constatat că majoritatea răspunsurilor la întrebările pe care nu le-am avut în interior. Aceasta includea întrebări despre criptare și versiune.  

Site-ul de asistență are câteva tutoriale video cu aspect frumos, dar vor ajuta doar cu cele mai de bază întrebări.  

Gânduri finale

Concluzia este că, în afară de vitezele de încărcare respectabile în raport cu concurența, nu există prea multe lucruri care să-i placă pentru depozitul de date. Experiența utilizatorului, în special, se simte ca o mizerie. GUI-ul web este lent, cu caractere greu de citit și nu atât de multe opțiuni pe care le veți găsi cu soluții de backup online mai moderne, cum ar fi CloudBerry Backup.

De exemplu, nu puteți restabili fișierele în locația lor inițială, puteți descărca doar un fișier zip. Și, fără o opțiune pentru criptare privată sau autentificare cu doi factori, caseta de date nu se simte foarte în siguranță.

Vei fi mai bine să arunci o privire la unele dintre celelalte soluții din cea mai bună copie de rezervă online pentru ghid de afaceri. Deși într-adevăr nu există niciun serviciu care să depășească toate celelalte, puteți face un pic mai bun decât caseta de date.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map