Revizuirea carbonitului

Carbonite oferă o ușurință de utilizare și un backup nelimitat pentru un dispozitiv, Carbonite este fără îndoială unul dintre furnizorii de backup online preferați de Cloudwards.net. Cu toate acestea, viteza de rezervă lentă este o preocupare majoră. Citiți recenzia noastră completă Carbonite pentru detalii.


Cele mai bune recenzii de backup online

Carbonitul a făcut parte din piața de rezervă din 2005, care este veche în anii IT. Totuși, are multă experiență și asta arată. Este excelent pentru utilizatorii personali care doresc o copie de rezervă nelimitată pentru unul sau mai multe calculatoare și nu le place să plătească o primă pentru a-l obține.

Acestea fiind spuse, completarea copiei de rezervă va dura mult timp, deoarece Carbonite se află printre cele mai lente servicii pe care le-am testat. Nu îl puteți face mai rapid prin creșterea numărului de fire de rezervă, dar îl puteți face mai lent dacă interferează cu resursele sistemului dvs..

Pe partea strălucitoare, Carbonite este ușor de utilizat, indiferent dacă sunteți pe clientul desktop, pe web sau pe mobil. Copia de rezervă automată vă va scuti de problemele de a selecta manual fișierele pentru backup și procesul de restaurare simplă vă va ajuta să recuperați fișierele.

Nu va trebui să vă faceți griji pentru fișierele dvs., deoarece Carbonite oferă criptare privată, împreună cu alte caracteristici de securitate. Protecția vieții private nu dezamăgește. De fapt, este printre cele mai puternice pe care le-am văzut.

Dacă tot ceea ce sună pare că va merge pe aleea dvs., rămâneți cu noi în timp ce trecem mai detaliat în această recenzie Carbonite. În caz contrar, alegeți un alt serviciu din cea mai bună listă de backup online.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru carbonită

Caracteristici

Spre deosebire de cele mai bune servicii de stocare în cloud, Carbonite nu are scopul de a reduce cantitatea de spațiu ocupată pe hard disk sau de sincronizare a datelor pe dispozitive. Ca serviciu de backup online, vă ajută atunci când se produce un dezastru prin recuperarea fișierelor. Acest lucru este util, deoarece hard disk-ul dvs. ar putea să se prăbușească și să vă ia datele cu acesta. Unitățile cu stare solidă sunt mai bune, dar întâmpină mai multe erori de date.

Dacă aveți nevoie de ambele, puteți merge cu un serviciu, cum ar fi IDrive, care vă poate face backup copiilor și vă poate oferi spațiu de sincronizare. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră IDrive. Dacă nu aveți clar diferența dintre stocarea online și backup online, citiți explicația noastră.

Carbonitul oferă spațiu de stocare nelimitat fără limite de date secrete sau limite privind viteza de transfer. Deoarece este nelimitat, nu vei putea face backup pe dispozitive nelimitate. În schimb, puteți face backup doar unui dispozitiv sau computer cu un plan personal. Acesta este compromisul obișnuit atunci când alegeți între backup nelimitat și dispozitive nelimitate.

Acestea fiind spuse, puteți utiliza Carbonite pentru fotografiile de rezervă făcute cu smartphone-ul. Consultați cel mai bun articol de backup online nelimitat pentru a vedea cum se compară Carbonite cu alte servicii de backup nelimitate.

Caracteristici de carbonit

Pe lângă backupul nelimitat, caracteristicile Carbonite includ planificarea copiilor de rezervă, criptarea privată, backup-ul video automat, accesul la fișiere la distanță și versiunea, care nu funcționează pe macOS. În plus, toate planurile pe lângă Carbonite Safe Basic pot face backup pentru hard disk-uri externe.

Carbonite funcționează cu toate extensiile comune de fișiere. Deoarece este nelimitat, poate eticheta automat tipuri de fișiere comune pentru backup după ce îl instalați. Acestea fiind spuse, backup-ul video automat este disponibil numai pentru abonații Carbonite Safe Plus și Carbonite Safe Prime. Utilizatorii de bază trebuie să încarce videoclipuri manual.

Carbonite are, de asemenea, un serviciu de recuperare a curierului care vă trimite restaurările pe e-mail, care poate fi mult mai rapid decât descărcarea acestora. Majoritatea serviciilor de rezervă nu oferă acest lucru.

Deși Carbonite vă permite să faceți backup pentru hard disk-urile externe, nu poate fi salvat pe hard disk-uri externe. Totuși, aceasta nu este o ratare uriașă, deoarece backupul nelimitat nu funcționează bine cu un număr limitat de unități externe.

În plus, abonații Plus și Premium nu mai au acces la funcția de rezervă a imaginii în oglindă. Copia de rezervă a imaginii oglindă preia o copie de rezervă a imaginii din sistemul de operare al computerului și o face pe o unitate hard disk externă. Aceasta permite utilizatorilor să restaureze sistemul de operare și aplicațiile computerului lor înapoi la același computer.

Carbonite spune că a eliminat caracteristica, deoarece limitările de versiune împiedică backup-ul imaginii în oglindă să protejeze utilizatorii, precum și copiile de rezervă bazate pe fișiere. Acest lucru ar putea fi adevărat, dar funcția de imagine în oglindă a fost valoroasă, deoarece a permis recuperarea rapidă a hard disk-urilor blocate.

Vom discuta mai detaliat despre caracteristicile de rezervă și securitate de mai jos, așa că citiți mai departe. Consultați biblioteca noastră de backup pentru a afla mai multe despre backup-ul cloud.

Prețuri

Spre deosebire de serviciile de backup cloud care oferă un singur plan nelimitat, precum Backblaze, Carbonite oferă trei: Basic, Plus și Prime. Planurile sunt destinate utilizatorilor de acasă și de afaceri care nu au multe computere. Rețineți că planurile vă permit doar să faceți backup pentru un hard disk intern.

De bază este de 71,99 USD pe an și oferă backup nelimitat fără funcții suplimentare.

Plus vă oferă o copie de rezervă externă și o copie de rezervă video automată pentru 111,99 USD pe an. Este cel mai popular plan, dar este scump în comparație cu planul Backblaze, care este de doar 60 USD pe an și oferă aceleași caracteristici. Puteți citi mai multe despre Backblaze în recenzia noastră Backblaze.

Prime este de 149,99 USD pe an. Acesta adaugă serviciul de recuperare a curierului în topul funcțiilor Plus.

În orice plan, puteți economisi 5% dacă vă abonați doi ani sau 10 la sută dacă vă înscrieți pentru trei. De asemenea, puteți cumpăra Carbonite Safe Backup pentru până la 100 de calculatoare. Dacă nu sunteți sigur de Carbonită, puteți folosi încercarea gratuită de 15 zile pentru a vă gândi.

Ușurință în utilizare

carbonite-web-client

Proiectarea clientului web al Carbonite este drabă, dar funcțională. Pagina principală arată computerele pe care le-ați făcut backup. Puteți, de asemenea, vizualiza sau restaura fișierele, adăuga un computer sau reinstala Carbonite.

Meniul din stânga vă permite să navigați la cărțile dvs. de credit și la abonament și informații personale, precum și să vedeți istoricul plăților și asistența de acces. Dacă aveți date în backup, puteți utiliza bara de căutare pentru a localiza fișiere sau foldere după nume sau cu o extensie specifică.

carbonite-desktop-client

Clientul desktop Carbonite funcționează pe Windows și macOS, dar nu pe Linux. Pentru asistență Linux, consultați cea mai bună copie de rezervă online pentru articolul Linux. După ce îl instalați, vă va îndruma prin procesul de creare a unei copii de rezervă. Este simplu și trebuie doar să parcurgi un pas.

Carbonite selectează automat cele mai comune tipuri de fișiere pentru a fi salvate în mod continuu. Dacă sunteți bine cu asta, puteți începe doar procesul de backup sau puteți să treceți la setările avansate. Copia de rezervă automată este convenabilă, deoarece nu trebuie să petreci timp selectând manual fișierele și folderele pe care vrei să le salvezi.

Puteți lansa clientul din pictograma tăvii sistemului. Clientul prezintă cele mai importante informații pe care trebuie să le vezi imediat.

Partea din stânga arată o imagine a unui computer și o legătură care afișează setările. Mijlocul afișează starea copiei de rezervă și vă permite să adăugați fișiere la acesta, să porniți backup automat sau să restaurați fișierele. Partea din dreapta arată cloud și opțiunea de a vizualiza backup.

Butonul de restaurare a fișierelor se numește „recuperați fișierele mele”, iar linkul pentru previzualizarea fișierelor spune „vizualizați backupul meu”. Aceste nume nu vor confunda pe nimeni.

Codificarea culorilor carbonite

Culoarea carbonită codifică fișierele dvs., astfel încât să puteți vedea starea lor dintr-o privire.

Un punct portocaliu al unui fișier înseamnă că este selectat pentru backup, în timp ce unul verde înseamnă că fișierul a fost salvat.

Un punct galben pe un folder înseamnă că fișierele sau subfolderele din dosar au fost selectate pentru backup. Un punct pe jumătate verde înseamnă că folderul este selectat pentru copie de rezervă și unele fișiere din el sunt copiate de rezervă, în timp ce altele nu au fost selectate pentru copie de rezervă. Un punct verde pe un folder înseamnă că toate fișierele din folderul respectiv sunt salvate.

carbonite-mobil-client

Aplicația mobilă este minimă și ușor de utilizat. Îl puteți utiliza pentru a accesa backup-ul dvs., precum și pentru a salva fișierele de rezervă pentru acces rapid și acces offline. În plus, puteți adăuga mai multe computere pentru backup, ceea ce înseamnă că Carbonite vă va trimite un e-mail cu un link pe care trebuie să îl deschideți de la computerul pe care doriți să îl faceți backup.

Totuși, aplicația a fost actualizată ultima dată în octombrie 2017, iar Google Play Store este de 3,7 stele.

Backup de fișiere & Restaurare

După ce instalați clientul desktop Carbonite și începeți backup-ul inițial, clientul vă va scana hard disk-ul pentru fișiere și va începe să le încarce.

După cum am menționat, nu trebuie să alegeți fișierele dorite, deoarece Carbonite le selectează pentru dvs. Selecția sa este inteligentă și include documente, imagini, muzică, e-mail, marcaje ale browserului, date financiare și „tot ce este important”.

Carbonite exclude unele fișiere de sistem de operare și temporare din backup-ul automat. Puteți vedea care sunt cele din lista de tipuri de fișiere excluse pe site-ul său web.

Backupurile inițiale necesită adesea mult timp pentru a fi finalizate. Cu toate acestea, după ce va fi finalizat, va fi mult mai rapid datorită copiilor de rezervă continue, care încarcă fișiere atunci când le schimbați. Pentru a face acest lucru, Carbonite utilizează un algoritm de copiere a fișierelor la nivel de bloc.

Algoritmul transferă doar părțile fișierului modificat, mai degrabă decât întregul fișier. Vă recomandăm să folosiți o copie de rezervă continuă. În acest caz, ca în multe altele, funcționează fără a împiedica restul sistemului. Acestea fiind spuse, dacă preferați să programați copii de rezervă pentru atunci când nu utilizați computerul, puteți face și asta.

carbonite-backup-settings

Puteți alege să faceți o copie de rezervă o dată pe zi la o anumită oră sau să o setați pentru a nu face backup în anumite ore. Deși este convenabil, Carbonitul are mai puține opțiuni de planificare decât alte servicii. De exemplu, Acronis True Image vă permite să rulați o copie de rezervă de două ori pe zi, la ore specifice, la una până la opt ore, săptămânal, lunar sau la un eveniment.

Puteți citi mai multe despre Acronis True Image în recenzia noastră Acronis True Image.

Carbonitul păstrează conținutul dvs. în centrele de date care utilizează RAID. Aceasta înseamnă că fișierele dvs. sunt localizate pe mai multe servere pentru redundanță, ceea ce vă ajută să le păstrați în siguranță în cazul în care un server defecționează. Carbonite are cel puțin trei copii ale copiei de rezervă pe 15 hard disk-uri.

carbonite-restore-Step1

Restaurarea fișierelor cu Carbonite este ușoară. Faceți clic pe butonul „recuperați fișierele mele” din clientul desktop. Următoarea fereastră vă permite să alegeți să restaurați totul sau anumite fișiere sau foldere.

Dacă doriți să restaurați toate fișierele, aveți opțiunea de a alege între restabilirea la locația inițială sau descărcarea într-un folder nou de pe desktop..

Dacă alegeți să restaurați anumite fișiere sau foldere, clientul de pe desktop va deschide site-ul Carbonite pentru a vă ajuta să localizați conținutul de care aveți nevoie. Este util dacă trebuie să restaurați rapid ceva și nu aveți timp să faceți o restaurare completă.

Clientul web afișează conținutul dvs. pe baza sistemului dvs. de fișiere, deci nu ar trebui să aveți probleme în găsirea acestuia. Dacă faceți acest lucru, puteți utiliza bara de căutare pentru a găsi fișiere după nume de fișier și extensie. După ce ați localizat conținutul dvs., faceți clic pe butonul de descărcare de lângă acesta pentru a-l descărca sau selectați mai multe fișiere și foldere folosind casetele de selectare, apoi faceți clic pe „descărcați”.

Versiune carbonită

Carbonite acceptă versiunea de fișiere pentru Windows, dar nu și pentru Mac. Versiunea vă permite să regăsiți iterațiile anterioare ale fișierelor, ceea ce înseamnă că puteți anula modificările accidentale ale acestora. De asemenea, versiunea vă protejează împotriva ransomware-ului, care vă poate corupe fișierele și solicita plata pentru restaurarea lor.

Carbonite păstrează cel puțin cele mai recente trei versiuni ale unui fișier, indiferent de vârstă. În afară de aceasta, păstrează versiuni vechi ale fișierelor modificate până la trei luni. În plus, o versiune zilnică a fișierului pentru fiecare zi din săptămâna trecută, o versiune săptămânală pentru fiecare din cele trei săptămâni anterioare și o versiune lunară pentru fiecare din ultimele două luni în care fișierul a fost salvat..

Politica sa de păstrare a fișierelor spune că păstrează fișierele șterse timp de 30 de zile. Dacă sunteți un client Carbonite Safe care locuiește în Statele Unite, puteți utiliza un serviciu de curierat pentru a restaura fișierele șterse. Abonații primi au inclus recuperarea prin curier, așa că trebuie să plătească doar 9,99 USD pe recuperare. Dacă utilizați Basic sau Plus, trebuie să plătiți 99,99 USD.

Indiferent de plan, trebuie să returnați hard disk-ul la Carbonite pentru a evita să plătiți taxa pentru unități ne returnate, care este de 130 USD sau 300 USD, în funcție de dimensiunea dispozitivului.

În plus, utilizatorii care își gestionează cheia privată trebuie să o încarce înainte de a solicita servicii de curierat. Acest lucru este de înțeles, deoarece Carbonite trebuie să decripteze datele înainte de a le putea utiliza, dar este încă o problemă de confidențialitate. Vom vorbi mai multe despre asta mai jos.

Puteți vedea informațiile despre prețuri pentru serviciul de curierat într-un tabel din această pagină.

Viteză

Am spus că o copie de rezervă inițială poate dura mult, dar, având în vedere rezultatele Carbonite, s-ar putea să dureze mai mult decât atât. Cât timp va dura va depinde de viteza de conectare și cât de aproape sunteți de serverele Carbonite. Regula generală este că viteza de transfer va fi mai bună cu cât sunteți mai aproape.

Puteți accesa setările din clientul desktop și bifați caseta care reduce consumul de internet al Carbonitei, dar nu puteți crește numărul de fire de rezervă pentru a crește viteza.

Folosim un folder cu zip de 1 GB pentru a testa viteza de încărcare și descărcare. Am efectuat testele noastre Carbonite folosind o conexiune Ethernet la Belgrad, Serbia, cu o viteză de încărcare de 6 megabits pe secundă și o viteză de descărcare de 100 Mbps.

Aceste viteze presupun că ar trebui să dureze aproximativ 21 de minute pentru a încărca folderul nostru de testare și puțin peste un minut pentru a le descărca fără cheltuieli generale. Rezultatele testelor noastre au fost însă departe de asta. Dosarul nostru a durat mai mult de o oră pentru a încărca și mai mult de șapte minute pentru a descărca.

Nu am fost aproape de S.U.A., unde Carbonite își păstrează centrele de date, iar rezultatele au reflectat asta, dar sunt în continuare săraci în comparație cu alte servicii.

Prima încercare: A doua încercare: Media:
Timp de încărcare:00:59:5001:25:0001:12:25
Timpul de descărcare:00:03:1100:12:2200:07:46

Securitate

carbonite-securitate

Carbonitul folosește protocolul SSL pe 128 de biți pentru a proteja fișierele împotriva atacurilor omului în mijloc, care apar în timpul procesului de transmitere a datelor. Criptează fișierele în repaus pe serverele sale cu criptare AES pe 128 de biți. Nu este la fel de puternic ca vărul său mai greu, AES 256 biți, dar oferă o securitate vastă. Din câte știe cineva, nimeni nu a crăpat-o.

În mod implicit, Carbonite gestionează cheia de criptare pentru dvs. Aceasta permite companiei să vă reseteze parola dacă o uitați, dar prezintă, de asemenea, un risc de confidențialitate, deoarece un angajat necinstit ar putea să o folosească pentru a vă citi fișierele. Pentru a evita acest lucru, puteți activa criptarea privată.

Dacă faceți acest lucru, utilizați un manager de parole pentru a evita pierderea parolei. Dacă nu cunoașteți nimic, puteți alege unul dintre cei mai buni manageri ai noștri de parolă pentru rotunjirea anului 2019.

Când activați criptarea privată, Carbonitul trece la AES 256 biți. Deoarece aveți cheia privată, compania nu vă poate citi fișierele și nu le poate furniza atunci când vi se cere legea.

Deși fisurarea cheii private poate fi aproape imposibilă, nu este cazul cu parolele tale. O parolă slabă este o pradă ușoară pentru atacurile de forță brută, deci creează una puternică. Acestea fiind spuse, chiar dacă parola este puternică, ar trebui să activați autentificarea cu doi factori.

După ce faceți, procesul de conectare va avea un nivel suplimentar de protecție pentru a vă ajuta să vă păstrați contul în siguranță. Ori de câte ori introduceți datele de acreditare, vi se va cere să introduceți un cod de securitate. Îl puteți primi prin text sau apel telefonic. Puteți afla mai multe despre abordarea de securitate a Carbonitei în documentul său de securitate.

Carbonitul deține datele dvs. în centrele de date întărite. Aceste centre de date sunt concepute pentru a rezista la dezastre naturale, cum ar fi incendii și cutremure, precum și atacuri fizice și virtuale.

Accesul la centrele sale de date este controlat de o combinație de scanere biometrice și carduri cu cheie electronică. Supravegherea televiziunii cu circuit închis este disponibilă, împreună cu controlul temperaturii, surse de alimentare neîntrerupte, generatoare de rezervă și acces la server controlate cu carduri cheie electronice și coduri PIN. Gărzile sunt active 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

intimitate

Politica de confidențialitate a Carbonite este simplă și nu are clauzele suspecte pe care le fac unele servicii cloud. Politica de confidențialitate a Carbonite este clară și precizează în mod direct ce tipuri de date colectează, care includ date furnizate de utilizatori, cum ar fi numele, adresa, e-mailul, cardul de credit și alte informații necesare pentru înregistrarea și achiziționarea unui produs Carbonite..

Pe lângă asta, Carbonite stochează numele fișierelor, dimensiunile și extensiile, împreună cu informații despre dispozitivele conectate. De asemenea, colectează date despre adresa dvs. IP, tipul browserului, tipul dispozitivului, furnizorul de servicii internet, trimiterea sau ieșirea din pagini, sistemul de operare și timbrele datei și orei.

Carbonite spune că folosește datele în diverse scopuri, cum ar fi trimiterea de materiale de marketing cu acordul utilizatorului sau al clientului, facilitarea copiilor de rezervă și restaurarea datelor, arhivarea, furnizarea de suport tehnic și respectarea legii.

Serviciul spune că nu va vinde informații personale către marketeri sau alți furnizori și că nu are acces la datele stocate de clienți. Acestea fiind spuse, Carbonite împărtășește uneori informații cu terțe părți, dar numai pentru a se asigura că produsele interne vor funcționa.

Dacă nu doriți să primiți materiale de marketing, puteți renunța prin e-mail [protejat prin e-mail], contactând asistența pentru clienți la numărul 1-877-222-5488 sau numărul de telefon geografic corespunzător găsit aici.

Conform legilor aplicabile privind protecția datelor, clienții și utilizatorii au următoarele drepturi cu privire la datele cu caracter personal gestionate de Carbonite:

  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal deținute de Carbonite.
  • Dreptul de a solicita corectarea datelor personale incomplete, incorecte, inutile sau depășite.
  • Dreptul de a solicita ștergerea datelor personale incomplete, incorecte, inutile sau depășite într-o perioadă rezonabilă de timp.
  • Dreptul de a solicita restricționarea procesării datelor cu caracter personal din anumite motive
  • Dreptul de a obține o copie a datelor cu caracter personal de la Carbonite într-un format structurat, sigur, utilizat în mod uzual și care poate fi citit automat.
  • Dreptul de a retrage consimțământul pentru ca datele personale să fie prelucrate în orice moment, în cazul în care datele respective sunt procesate pe baza exclusiv a consimțământului și nu pe orice altă bază legală.
  • Dreptul de a contacta autoritatea de reglementare relevantă pentru protecția datelor cu privire la manipularea de către Carite a datelor cu caracter personal.

De asemenea, carbonitul aderă la UE-SUA. Privacy Shield și Elveția-SUA. Cadre de protecție a confidențialității. De asemenea, respectă Regulamentul general privind protecția datelor sau GDPR, care este în vigoare pentru cetățenii UE. Citiți mai multe despre asta în ghidul nostru GDPR.

A sustine

carbonite-knowledgebase

Dacă vă blocați, prima opțiune este să navigați pe baza de cunoștințe Carbonite. Vă permite să filtrați subiectele de ajutor în funcție de produs și dispozitiv. După ce alegeți un produs și dispozitiv, veți obține o listă de subiecte comune și articole populare. Există, de asemenea, o bibliotecă video care conține mai multe videoclipuri tutorial pe teme populare. Puteți căuta și în baza de cunoștințe.

carbonite-knowledgebase-prezentare generală

Dacă acest lucru nu vă ajută, există o secțiune de întrebări frecvente care are răspunsuri la întrebări comune. Dacă tot nu este suficient, trebuie să contactați asistența tehnică.

Spre deosebire de multe servicii, Carbonite oferă asistență telefonică tuturor clienților. Asistența telefonică nu este disponibilă 24 de ore pe zi, dar puteți apela în orice zi a săptămânii, cu excepția sărbătorilor din SUA, între orele 9 și 20 p.m. Est.

Asistența prin e-mail este disponibilă și Carbonite spune că, în general, răspunsurile vin în 24 de ore. Pentru a testa acest lucru, am pus întrebări folosind formularul de contact. Răspunsul carbonitei a venit în mai puțin de șase ore, ceea ce este grozav. A fost detaliat și a avut legături care să ne ajute să învățăm mai multe.

Pe pagina sa de îngrijire a clienților, Carbonite susține că are peste 200 de agenți care au o certificare Microsoft Technology Associate. Serviciul clienți Carbonite a câștigat 64 de premii în ultimii cinci ani.

Verdictul

Carbonitul face o treabă bună în furnizarea de backup nelimitat. Având în vedere oferta de la Backblaze, Carbonitul nu este la fel de ieftin pe cât ar putea fi, dar nici nu este printre cele mai scumpe servicii. Este ușor să faceți backup pentru fișierele dvs. și să le restaurați datorită unui client de birou fin. Dacă sunteți pe un alt computer, puteți utiliza clientul browserului pentru a vizualiza și restabili copia de rezervă.

Fișierele din backup-ul dvs. sunt protejate de caracteristici de securitate puternice, printre care criptarea privată este regală. O politică clară de confidențialitate vă asigură și confidențialitatea. Acestea fiind spuse, Carbonitul este lent, nu are versiuni pentru macOS și ar putea fi mai ieftin. În cazul în care acest lucru este o ofertă pentru dvs., consultați recenziile noastre de backup online pentru a găsi un serviciu alternativ.

Ce părere aveți despre carbonită? Este potrivit pentru tine? Folosești alte servicii? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me