Revizuire de rezervă online Norton – actualizată în 2020

Recenzie de backup online Norton

Un serviciu care se simte prost datat în aproape toate aspectele; deși are niște haruri salvatoare, niciunul dintre acestea nu este un motiv convingător pentru a-l recomanda.


Cele mai bune recenzii de backup online

În timpul acestei revizuiri de rezervă a Norton Online Backup, vă vom prezenta la o soluție de recuperare a dezastrelor pentru care oamenii de acum cincisprezece ani ar fi putut folosi. Cu un spațiu de rezervă de 25 GB, Backup Norton Online nu este echipat pentru a răspunde nevoilor de rezervă de astăzi, nu atunci când hard disk-urile au în general capacități de 10 până la 100 de ori..

Alături de spațiu de rezervă scăzut, Norton Online Backup se simte datat în alte moduri, precum lipirea cu o abordare neplăcută bazată pe browser, mai degrabă decât să dezvolte un client desktop capabil și să nu ofere criptare privată.

Pentru o soluție mai contemporană, vă sugerăm să aruncăm o privire la cel mai bun ghid de backup online. Sau alegeți orice altă copie de rezervă online la întâmplare din biblioteca noastră de recenzii de backup online. Este obligat să fie mai bun.

Dar, de dragul fanboy-ului Norton, undeva acolo, suntem obligați să continuăm. Citiți pentru toate detaliile ingrozitoare ale versiunii de viață a copiilor de rezervă online, în trecut. Norton oferă, de asemenea, un proces gratuit de 15 zile pentru cei încă curioși.  

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru backup online Norton

Caracteristici

Norton Online Backup oferă copie de rezervă a fișierelor precum documente, imagini și videoclipuri stocate pe hard disk-ul computerului, oferind un mijloc pentru a le restabili în caz de accident, corupție de fișiere sau chiar computer furat.

Software-ul este bazat în mare parte pe browser cu un client desktop subțire, lucru rar în lumea copiilor de rezervă online. Vom vorbi despre experiența utilizatorului, ceea ce nu este bine, mai târziu în această recenzie.

Backup este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac. Linux nu este acceptat. Nici smartphone-urile, unitățile externe sau backup-ul NAS nu sunt. Aruncați o privire la cea mai bună copie de rezervă pentru Linux sau cea mai bună copie de rezervă pentru recenzii NAS, dacă oricare dintre acestea sunt importante pentru dvs..

Norton Online Backup nu furnizează aplicații mobile pentru Android sau iOS, nici pentru date de rezervă, nici măcar pentru a le accesa. Este unul dintre singurii furnizori de backup online care nu a făcut acest lucru. Cu toate acestea, puteți accesa cel puțin fișierele de la distanță prin orice browser.

Deși abordarea este neortodoxă, Norton are multe dintre funcțiile la care ne așteptăm de la backup-ul online. Puteți programa copii de rezervă sau opta pentru o copie de rezervă continuă. Puteți face copii de rezervă după tipul și locația fișierului și puteți seta reguli pentru incluziuni și excluderi de fișiere.

Norton păstrează versiunile anterioare ale fișierului timp de 90 de zile, în cazul în care doriți să faceți o schimbare nedorită sau o corupție a fișierului. Fișierele șterse de pe computer sunt păstrate de Norton Online Backup în cloud până când le ștergeți acolo (arhivare adevărată).

Câteva caracteristici importante care lipsesc includ copii de rezervă la nivel de bloc și criptare privată, ambele obișnuite în rândul concurenței de rezervă. Backup-ul bazat pe imagini, mai puțin obișnuit, este o altă ratare. Vedeți cele mai bune răspunsuri ale noastre pentru backup-uri bazate pe imagini pentru câteva idei.    

Prețuri

Backup online de la Norton simplifică deciziile de cumpărare datorită faptului că există un singur plan din care să alegeți. Apoi, din nou, acel plan oferă doar 25 GB spațiu de rezervă, deci decizia de cumpărare pentru cei mai mulți va fi probabil „hard pass”.

Consumatorul mediu are pur și simplu mai multe date la copii de rezervă decât 25 GB. La 49 de dolari pe an, nu este chiar o afacere bună. Cu același cost, puteți obține un an de rezervă nelimitată de la Backblaze (citiți recenzia Backblaze).

Norton Online Backup vă permite să protejați până la cinci computere cu un singur abonament. Deci, dacă aveți cinci computere cu hard disk-uri de 5 GB, sunteți pe mâini bune.

Ușurință în utilizare

Norton Online Backup împarte destul de enervant procesele sale între un client de desktop delicat și o interfață de browser stângace. Va trebui să săriți între cele două pentru a vă configura planul de rezervă, ceea ce este un pic de durere de cap.

De exemplu, puteți adăuga tipuri de fișiere pentru backup automat prin interfața browserului. Cu toate acestea, pentru a adăuga fișiere individuale, va trebui să utilizați clientul de birou (verificați recenzia noastră de backup CloudCloud pentru un exemplu de serviciu complicat, dar ușor de utilizat).

Din păcate, clientul de desktop este foarte descărcat. Este construit în jurul unui meniu limitat care se deschide din bara de activități, mai degrabă decât a unui program complet complet. Se simte pe jumătate coapte, ca și cum echipa de dezvoltare de la Norton a decis să abandoneze proiectul la jumătate.  

De asemenea, interfața browserului se simte subdezvoltată. Ne-a luat ceva timp să ne dăm seama cum a funcționat totul, ceea ce a fost exasperat de lipsa de reacție și de faptul că, de multe ori, faceți ceva pe browser face ca ceva de pe desktop să se deschidă pentru a finaliza o acțiune, dar nu face nimic pentru a vă atrage atenția asupra acestui lucru fapt.

Pe scurt, Norton Online Backup nu este tocmai ușor sau distractiv de utilizat. Ar fi mai bine să urmăriți abordarea pe care au adoptat-o ​​majoritatea celorlalte servicii de backup online, care este de a vă permite să gestionați cea mai mare parte sau totalitatea procesului de backup printr-o interfață completă de client desktop. Există ceva de spus despre cele mai bune practici atunci când vine vorba de construirea unei experiențe intuitive pentru utilizatori.    

Backup & Recuperare

Va trebui să instalați clientul desktop pentru a pune Norton Online Backup să funcționeze într-un fel de protecție a hard disk-ului. Instalarea clientului creează o pictogramă a barei de activități pe care puteți face clic dreapta pentru a dezvălui un meniu de opțiuni.

Selectând „acasă” se deschide interfața browserului. Puteți selecta „adăugați copie de rezervă” pentru a adăuga foldere și fișiere în planul dvs. de backup, dar acest lucru a trebuit să fie făcut individual, ceea ce durează mult. Majoritatea instrumentelor de backup online vă permit să selectați mai multe foldere și fișiere simultan.

Interfața web facilitează mult mai ușor configurarea unui plan de rezervă. Dintr-o filă numită „ce” (care rezumă întreaga noastră impresie a Norton Online Backup), puteți alege categorii de tipuri de fișiere pentru Norton pentru a face backup automat.

În mod implicit, contactele, fișierele financiare, muzică, imagini, e-mail, favorite de internet, documente de birou și videoclipuri sunt disponibile ca categorii. Puteți adăuga, de asemenea, extensii de fișiere la backup-ul automat.

Backup online Norton caută doar fișierele din sursele pe care le definiți pentru acesta, care în Windows este doar folderul „utilizatori” în mod implicit. Puteți adăuga mai multe surse și, de asemenea, spuneți Norton la dosarele și fișierele de rezervă specifice.

Programarea copiilor de rezervă se întâmplă prin fila „când” din browser, care se află în vizualizarea „setări”.

Puteți alege copii de rezervă „automate”, care vă păstrează fișierele în rezervă, după cum este necesar sau să programați copii de rezervă zilnic, săptămânal sau lunar. Există, de asemenea, o opțiune manuală, ceea ce înseamnă că software-ul va face backup doar atunci când îl anunțați.

Este destul de mult pentru a face backup la computer.

Restaurările fișierelor sunt inițiate prin selectarea „restaurării” din meniul barei de activități, care deschide o fereastră a browserului.

Puteți alege să restaurați totul sau să selectați fișiere. De asemenea, puteți alege să restaurați fișierele în locația lor inițială sau în „folderul restaurat” special. Norton nu vă permite să alegeți propria locație la care să refaceți, așa cum fac alte programe de rezervă.

Din păcate, există o problemă mult mai mare, care este aceea că nu am putut restabili cu succes fișierul nostru de testare. Acest fișier de test a fost de 1 GB, așa că este posibil ca Norton să nu poată gestiona fișierele cu această dimensiune. Cu toate acestea, ne-a spus că a fost salvat și a indicat că folosim 1 GB din spațiul nostru de rezervă de 25 GB.

Am devenit suspicioși când aplicația ne-a spus că a terminat copierea de siguranță a fișierului după mai puțin de jumătate de minut, ceea ce nu este posibil pentru un fișier cu dimensiunea respectivă. Deci, practic, instrumentul ne-a mințit. Am încercat să facem backup pentru unele fișiere mai mici și nu am avut probleme cu ele. Dacă decizi să folosești Norton, este posibil să nu lucrezi cu fișiere mari.

Viteză

Am decis să efectuăm testarea performanței pentru Norton Online Backup, făcând o copie de rezervă a unui folder comprimat de 1 GB, format din diferite tipuri de fișiere, care este un test pe care îl utilizăm pentru toate backup-urile online. După cum sa menționat mai sus, Norton nu a reușit să încarce fișierul nostru de testare.

În lumina acestui fapt, nu putem vorbi într-adevăr cu viteza sa în raport cu alte servicii. Pentru ceea ce merită, am putut încărca fișiere mai mici cu succes și rezonabil rapid. Aceste fișiere, toate sub 25 MB, au durat doar câteva secunde.

Securitate

Norton Online Backup scramblează fișierele atât în ​​tranzit, folosind SSL criptat pe 128 de biți, cât și în repaus, folosind AES de 256 biți. Atât criptarea în tranzit, cât și în repaus sunt așteptate măsuri de securitate în cloud pentru un serviciu cloud, iar AES este protocolul standard utilizat astăzi.

Toate sunt bune din partea de rezervă a Norton Online Backup. Cu toate acestea, serviciul nu oferă opțiunea de criptare privată, cum ar fi cele mai de renume copii de rezervă online.

În schimb, Norton ține întotdeauna cheile de criptare. În timp ce asta înseamnă că compania vă poate reseta parola dacă o pierdeți, criptarea privată (numită și criptare cu cunoștințe zero) este considerată mai sigură și o caracteristică pe care o recomandăm de obicei.

Autentificarea cu doi factori este o altă caracteristică care lipsește. Absența este de fapt mai dăunătoare decât nici o criptare privată, deoarece este un mijloc de protecție împotriva fisurilor slabe ale parolei – un mijloc mai simplu de furt de identitate decât încălcarea datelor.

Autentificarea cu doi factori surprinzător de mai rară printre copiile de rezervă online decât criptarea privată. Opțiunile personale cu criptare privată și autentificare cu doi factori includ Backblaze, Carbonite și Zoolz (citiți recenzia noastră Zoolz).  

A sustine

Pentru toate neajunsurile sale, Norton Online Backup vine cel puțin cu un suport bun sub formă de chat live 24/7.

Tehnicienii de asistență nu acceptă doar Norton Online Backup; De asemenea, acceptă Norton Antivirus, Norton Security, Norton VPN (nu se numără printre cele mai bune VPN) și orice altă aplicație Norton.

În testarea noastră de asistență la chat, agenții au părut că necesită destul de mult timp căutând răspunsuri, ceea ce este de înțeles având în vedere câte produse suportă. În toate cazurile, au revenit cu răspunsuri, însă toate erau în conformitate cu întrebările adresate.  

În plus față de chat, Norton menține o bibliotecă de articole de asistență pentru backup online Norton. Biblioteca poate fi căutată, dar este puțin redusă. Opțiunea de căutare returnează, de asemenea, rezultatele forumului Norton, care, deși nu este foarte activ, are în continuare câteva informații utile.

Verdictul

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de recuperare a dezastrelor pentru computerul de acasă și nu știți prea multe despre peisaj, Norton Online Backup vă poate atrage atenția pe baza recunoașterii numelui. Norton by Symantec a furnizat unele dintre cele mai populare programe antivirus și securitate de peste 25 de ani.

Vă recomandăm să continuați să căutați. Backup online Norton nu măsoară doar cele mai bune opțiuni de rezervă online disponibile. Experiența utilizatorului este deconectată, nu există aplicații mobile și nici o opțiune pentru criptarea privată. Avem probleme și la încărcarea fișierelor mari.

Chiar dacă toate acestea nu erau adevărate, 25 GB spațiu de rezervă nu te vor duce departe. Dacă acest lucru se potrivește într-un fel cu nevoile dvs., pentru aproximativ același preț, puteți obține 2TB de rezervă cu IDrive sau backup nelimitat cu Backblaze, ambele oferind și experiențe de utilizator mult mai bune (consultați IDrive vs Backblaze din cap).  

Aceasta este tot ceea ce vom face acum de la Norton Online Backup. Vă vom lăsa restul, cititorilor noștri, în comentariile de mai jos. Sau spuneți-ne ce ne lipsește. Oricum, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me