Revizuire backblaze – actualizată în 2020

Revizuire backblaze

Backblaze este cel mai important furnizor de backup online Cloudwards.net, datorită ușurinței sale uzuale de utilizare și a prețurilor prietenoase. Cu toate acestea, îi lipsește personalizarea, ceea ce înseamnă că, dacă nu ești din mentalitatea set-it-and-uită-asta, poți dori să cauți în altă parte. Citiți recenzia noastră completă pentru detalii.


Glisor1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Anterior

Următor →

Backblaze are mai multă recunoaștere a numelui decât orice alt serviciu din business-ul de backup cloud și, dacă ați ascultat un podcast în ultimii ani, este posibil să fiți auzit numele de mai multe ori. Deși Backblaze dispune de un serviciu eficient, cu spațiu de stocare nelimitat, întrebarea rămâne, rămâne la zi? Citiți această recenzie Backblaze pentru a afla.

Backblaze prioritizează în mod clar simplificarea procesului de backup la ambalarea serviciului său plin de funcții și setări pentru a putea controla manual. 

Deși acest lucru duce la un serviciu ușor de configurat și de mers, acesta lasă destul de mult de dorit în ceea ce privește funcțiile și controlul. În plus, funcțiile mai avansate, cum ar fi copiile de rezervă bazate pe imagine și backup-ul mobil, sunt în totalitate absente.

În această recenzie, vă vom oferi o descriere detaliată a ceea ce face Backblaze bine și în cazul în care nu este posibil. Dacă o configurație simplă, stocare nelimitată și prețuri rezonabile sunt criterii importante pentru dvs., atunci citiți. 

Cu toate acestea, dacă sunteți genul de persoană căruia îi place să se jelească cu setările și deține un grad mare de control asupra software-ului dvs., atunci aceasta nu este probabil soluția de rezervă pentru dvs. În acest caz, accesați lista noastră cu cele mai bune servicii de backup online pentru a analiza unele alternative.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Backblaze

Caracteristici

După cum am menționat în introducerea noastră, Backblaze nu pune un accent puternic pe caracteristici. Opționând în schimb pentru o experiență automatizată și simplificată, Backblaze se concentrează pe backupul computerului cu efortul minim necesar din partea dvs. Acest lucru poate fi atractiv pentru unii utilizatori, dar lasă clientul să se simtă destul de rar.

Astfel, lucruri precum copiile de siguranță bazate pe imagine, serverul și hibridul lipsesc și nici nu puteți face backup dispozitive mobile. Dacă aceste lucruri sunt importante pentru dumneavoastră, consultați recenzia noastră IDrive, deoarece toate aceste funcții sunt incluse în serviciul respectiv.

Când vine vorba de versiune – adică de păstrarea datelor șterse sau a versiunilor anterioare ale fișierelor – Backblaze este de bază, păstrând doar o arhivă de fișiere pentru maximum 30 de zile. Acest lucru este într-un contrast puternic cu SpiderOak ONE, de exemplu (citiți recenzia noastră SpiderOak), care vă permite să recuperați fișierele șterse și modificate fără data de expirare.

Acestea fiind spuse, există câteva caracteristici Backblaze care merită menționate. În primul rând este funcționalitatea de partajare, care vă permite să creați cu ușurință un link pe care apoi îl puteți partaja în orice mod doriți. Acest lucru îl pune înaintea IDrive în acest sens, deoarece singura opțiune este ca dvs. să trimiteți prin e-mail linkul.

Backblaze-împărțitul cu-Link

O altă incluziune națională este capacitatea de a moșteni stări de rezervă de pe calculatoarele anterioare. Dacă ați schimbat dispozitive, acest lucru înseamnă că puteți face backup pentru noul computer fără ca Backblaze să pierdeți timp și resurse care să reîncarce fișierele pe care le-ați creat.

Backblaze-Moștenire-Backup-stat

În cele din urmă, și oarecum ciudat, clientul web Backblaze vă oferă opțiunea de a localiza computerul în caz de pierdere sau furt. Aceasta este o caracteristică neobișnuită pentru un serviciu de backup online, dar este binevenit totuși. 

Backblaze-Find-calculator

Pentru a utiliza funcția, trebuie să activați setarea de „mapare” a clientului web și să sperați că cine are dispozitivul dvs. se conectează la internet fără a face mai întâi o ștergere completă a unităților dvs..

Prețuri

Structura de prețuri a Backblaze este la fel de simplă, iar prețurile sunt rezonabile în comparație cu alte servicii de backup online. 

Există un singur plan din care să alegeți – planul personal nelimitat – care oferă stocare nelimitată pentru 6 dolari pe lună. Puteți economisi niște bani înregistrându-vă un an întreg sau doi ani, caz în care serviciul vă va rula 60 de dolari pe an sau 110 $ pentru doi.

Deși planul oferă o copie de rezervă nelimitată, același lucru nu este valabil pentru dispozitive. Fiecare plan poate copia de rezervă doar un computer, deci dacă aveți o mulțime de dispozitive pe care doriți să le protejați, este posibil să fiți mai bine servit cu un furnizor de copii de rezervă diferit, decât să cumpărați mai multe licențe Backblaze..

Acestea fiind spuse, dacă tot ce aveți nevoie este un singur dispozitiv, atunci costul Backblaze este rezonabil, doar Carbonite fiind capabil să se potrivească cu acesta, asigurând în același timp stocare nelimitată. Dacă doriți să vedeți cum se acumulează unul împotriva celuilalt, consultați comparația noastră Backblaze vs. Carbonite.

Deoarece puteți plăti pe lună, puteți testa cu ușurință Backblaze fără a comite prea mulți bani. În plus, compania oferă, de asemenea, un proces gratuit de 15 zile, dacă sunteți pe gard.

Ușurință în utilizare

Noutatea de funcții Backblaze este că este extrem de ușor de configurat și de mers, atâta timp cât veți fi fericit să lăsați clientul să aleagă ceea ce este rezervat. Dacă tot ce aveți nevoie este o copie de siguranță de bază a dispozitivului dvs., atunci utilizarea Backblaze este o briză.

Deși UI nu va câștiga cu siguranță niciun premiu pentru estetică, este funcțional și simplu, ceea ce duce la o experiență curată a utilizatorului, fără prea mult loc pentru confuzie. 

Backblaze-Main-Panel

Cea mai mare parte a acțiunii se întâmplă în panoul principal al clientului. Aici puteți vedea progresul backup-ului dvs., precum și butonul pentru inițierea unuia. Toate celelalte se găsesc în meniul de setări, care este împărțit în opt file: setări, performanță, program, excluderi, securitate, fișiere programate pentru backup, rapoarte și probleme.

Backblaze-Setări

În fila „Setări”, puteți configura avertizări atunci când nu ați făcut backup pentru o anumită perioadă de timp, setați o unitate de date temporară – care este în cazul în care Backblaze stochează fișierele pe care le pregătește pentru a transfera – precum și configurarea copiei de rezervă moștenire și decideți ce hard disk-uri doriți să faceți backup.

Backblaze-Performance

Fila „performanță” vă oferă o estimare a vitezei de încărcare a fișierelor, precum și a opțiunilor de accelerare și multitratare. Nu am găsit aceste estimări ca fiind foarte utile, deoarece păreau să fluctueze constant și rareori reflectau viteza de conectare reală sau rata de încărcare..

Backblaze-Program

În „planificare” aveți un singur dropdown care vă permite să alegeți între backup continuu, programat (o dată pe zi) și manual.

Fila „excluderi” este probabil cea pe care o vei folosi cel mai mult, deoarece aici poți exercita un control asupra a fișierelor de rezervă în cloud. 

Backblaze-Excluderi

Pe lângă alegerea folderelor de scutit – ceea ce este un pic complicat, deoarece puteți alege doar unul câteodată – puteți, de asemenea, să introduceți numele extensiilor de fișiere de tipuri de fișiere pe care doriți să le ignorați. În mod implicit, fișierele de sistem și anumite tipuri de fișiere mari sunt introduse aici.

Backblaze-securitate

Fila „securitate” este destul de goală, singurul său scop fiind să vă ofere câteva informații despre securitatea Backblaze și un buton pentru crearea cheii private..

Backblaze-Files-Programat-pentru-Backup

Următoarea filă se numește „fișiere programate pentru backup” și include exact ceea ce spune. Aceasta este pur și simplu o listă text cu fișiere noi sau modificate care vor fi salvate la următoarea execuție. Din păcate, nu puteți face clic pe fișierele din listă pentru a fi dus la locația lor, ceea ce pare a fi o caracteristică evidentă de inclus.

Backblaze-Rapoarte

Ultimele două file, „rapoarte” și „probleme” nu sunt prea interesante. Deși „rapoarte” sună ca și cum ar putea conține un jurnal de feluri, tot ce face este să vă spun cum se descompun fișierele dvs. de rezervă în ceea ce privește categorii, cum ar fi videoclipuri sau documente. Între timp, fila „probleme” este raportarea erorilor.

Backblaze-Probleme

Cea mai mare problemă este lipsa de informații pe care Backblaze vă oferă despre backup. Deși puteți vedea ce fișier se încarcă în prezent, nu vi s-a spus viteza încărcării dvs., cât de lung este fișierul curent sau un timp estimat de finalizare. 

Dacă sunteți genul de persoană căruia îi place să știe exact ce se întâmplă la un moment dat, atunci utilizarea Backblaze poate fi oarecum frustrant.

Backblaze-Backup-In-Progress

În mod implicit, Backblaze scanează hard disk-urile când computerul pornește. Pentru a forța o scanare nouă fără a reporni, trebuie să țineți apăsată tasta „alt” și să faceți clic pe butonul „Opțiuni de restaurare…”. 

Acest lucru nu este tocmai intuitiv și, deși apreciem că Backblaze este proiectat să fie ușor – ceea ce împiedică scanarea continuă a unităților – un buton dedicat pentru o scanare manuală nu ar fi în afara locului.

Backblaze-Force-Scan

Backblaze Web Client și aplicație mobilă

Clientul online Backblaze este destul de de bază. După conectarea la contul dvs., vi se oferă o imagine de ansamblu asupra dispozitivelor și fișierelor dvs., precum și un meniu pentru restaurarea copiei de rezervă. De asemenea, puteți accesa o listă cu acțiunile de restaurare anterioare și fișierele pe care le-ați partajat cu alții.

Backblaze-Web-Client-Restore

De asemenea, aici puteți ajusta setările contului dvs., cum ar fi informațiile de contact și autentificarea cu doi factori. În cele din urmă, clientul web vă oferă, de asemenea, acces la funcția „găsi calculatorul meu”, pe care am tratat-o ​​anterior în acest articol.

Backblaze-Cont-Setări

Aplicația mobilă Backblaze este similară de bază. Este disponibil atât pentru Android cât și pentru iPhone și, în esență, există doar pentru a oferi acces mobil la datele dvs. de rezervă. Puteți să parcurgeți dispozitivele de rezervă și să descărcați fișiere, dar este destul de mult.

Backblaze-Mobile App-

Backup de fișiere & Restaurare

Deși este clar asupra funcțiilor mai avansate, dacă căutați doar o copie de rezervă simplă, Backblaze își face treaba. Respectând filosofia generală a companiei, nu vi se oferă prea mult control asupra procesului, decât să configurați excluderi și să modificați opțiunile pentru accelerare și multitratare.

Backblaze-Instalați

Așa cum s-a menționat în secțiunea „ușurință de utilizare” de mai sus, Backblaze alege automat ce fișiere de pe computerul dvs. trebuie să fie protejate. În mod implicit, acesta este practic orice care restricționează fișierele de sistem și anumite tipuri de fișiere care sunt de obicei foarte mari, cum ar fi ISO-urile.

Backblaze-default-Excluderi

Dacă doriți să exercitați un anumit control asupra procesului de rezervă, acest lucru este destul de obositor. Excluderea tipurilor de fișiere este suficient de simplă – pur și simplu tastați extensia de fișier în caseta de text aflată în fila „excluderi” din setări – dar excluderea folderelor este mai mult o durere. Puteți face acest lucru în aceeași filă, dar clientul vă permite să alegeți un singur folder simultan.

Backblaze-Excludeți-Folder

Pentru planul dvs. de rezervă, puteți alege între backup continuu, programat sau manual. Backup-ul programat poate fi setat să funcționeze doar o dată pe zi, ceea ce este un pic limitat. Pentru a efectua o copie de rezervă manuală, trebuie doar să faceți clic pe butonul „backup acum” din pagina principală a clientului.

Backblaze-Programare

În mod implicit, Backblaze se va ocupa automat de accelerare și filetare. Dacă nu vă place acest lucru, aveți opțiunea de a seta manual câte thread-uri ar trebui să folosească aplicația pentru încărcare și, de asemenea, dacă viteza trebuie să fie accelerată pe conexiunile lente pentru a economisi lățimea de bandă pentru alte programe și dispozitive. 

Backblaze-Throttle-Și-Threading

Copiile de rezervă sunt efectuate folosind un algoritm la nivel de bloc, ceea ce înseamnă că nu veți pierde timpul sau resursele care reîncarcă fișiere întregi, ci mai degrabă doar părțile care s-au schimbat.

Deși puteți face backup pentru unități externe, trebuie să faceți acest lucru cel puțin o dată la 30 de zile pentru a evita ștergerea fișierelor Backblaze. 

Pentru a evita acest lucru întâmplător, Backblaze vă trimite un avertisment după 14, 21 și 28 de zile pentru a vă reaminti să vă reconectați unitatea și să rulați o copie de rezervă. Într-o altă modalitate similară, puteți obține și Backblaze să vă anunțe când au trecut șapte zile fără o copie de rezervă.

Alte forme de rezervă – inclusiv unități NAS, dispozitive mobile și servere – nu sunt incluse în Backblaze și nu există nicio modalitate de a efectua o copie de rezervă hibridă, care este un amestec între copierea de rezervă a datelor local și pe cloud. 

Backblaze Drive Clonare

De asemenea, nu puteți crea o clonă a unității dvs., ceea ce vă va permite să reproduceți sistemul pe un dispozitiv nou. Dacă aceste funcții sunt importante pentru dvs., vă recomandăm să verificați IDrive, deoarece include tot ceea ce tocmai am enumerat și multe altele.

În loc să restaurați prin intermediul clientului desktop, Backblaze vă solicită să vă conectați la platforma sa online pentru a vă recupera datele. Acest lucru prezintă câteva implicații serioase în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea, pe care le vom aborda mai târziu în acest articol și, de asemenea, se simte un pic neplăcut..

Backblaze-Web-Client-Restore

Dacă descărcarea datelor dvs. direct prin browser nu vă atrage, puteți instala, de asemenea, „Backblaze downloader”, care este o aplicație autonomă care vă permite să descărcați fișierele restaurate pe care le-ați pregătit în clientul web.

Backblaze-Downloader

Opțiunea implicită de restaurare este să descărcați un folder cu zip, care să conțină datele dvs. Dacă backup-ul dvs. este mare, puteți opta, de asemenea, să vă fie livrat fizic. Aceasta poate lua forma fie a unei unități flash USB – dacă copia de rezervă nu depășește 256 GB – sau a unui hard disk extern cu o capacitate de până la 8TB.

Backblaze-Recovery-Opțiuni

Totuși, ambele opțiuni suportă costuri suplimentare, unitatea flash costând 99 USD pentru restaurare, iar hard disk-ul extern va ajunge la 189 USD.

Viteză

Viteza este un criteriu incredibil de important atunci când selectați un serviciu de backup cloud, în special atunci când încărcați o cantitate mare de date, care este comună, cel puțin pentru backup-ul inițial..

Pentru a-i testa viteza, am încărcat un folder de 3,61 GB pe o descărcare de 20 Mbps și 10Mbps. 

În teorie, dacă conexiunea era perfect stabilă și nu exista prea puțin trafic pentru serverele Backblaze, atunci asta ar însemna că descărcarea noastră va dura aproximativ o jumătate de oră și încărcarea aproximativ o oră. Realist, am dori să le vedem realizate într-o oră și jumătate, respectiv trei ore. Ca întotdeauna, am rulat atât încărcarea, cât și descărcarea de două ori și am făcut rezultate medii.

Prima încercare: A doua încercare: Media:
Timp de încărcare:06:24:0003:17:0004:50:30
Timpul de descărcare:01:23:0001:46:0001:34:30

După cum puteți vedea, timpul de descărcare s-a potrivit destul de mult cu așteptările noastre, dar, din păcate, încărcarea în spațiul de stocare în cloud a durat mai mult decât speram. Pentru backup-ul inițial, lăsăm Backblaze să se ocupe de accelerație și multithreading, în timp ce pentru a doua încercare am setat-o ​​manual la performanțe maxime și patru fire, care păreau să ajute.

Rețineți că acest test a fost efectuat în Asia, cam cât de departe puteți obține de la centrul de date din Statele Unite ale Americii. Când efectuați o copie de rezervă cloud din America de Nord sau Europa, ar trebui să obțineți rezultate mai bune. Dacă sunteți curios care ar fi viteza de conectare, puteți utiliza instrumentul de testare Backblaze pentru a-l descoperi.

Backblaze-test-Instrumentul

Securitate

Backblaze oferă o securitate destul de bună, atât din punct de vedere al rețelei sale, cât și al centrelor de date fizice. Cu toate acestea, criptarea nu este la fel de bună precum s-ar putea, mai ales având în vedere că punerea sa în aplicare a cheilor private este greșită.

Când faceți o copie de siguranță a datelor cu Backblaze, fișierele dvs. sunt securizate folosind criptarea AES pe 128 de biți, atât în ​​repaus, cât și în tranzit. Când fișierele dvs. sunt transferate în cloud, SSL este utilizat pentru a vă asigura că rămâne privat. 

Deși criptarea de 256 biți ar fi ideală, AES 128 biți ar trebui să fie încă suficient pentru marea majoritate a utilizatorilor. Dacă doriți să aflați mai multe despre diferență, consultați descrierea noastră de criptare.

Backblaze-Furnizarea-Privat-cheie

Criptarea privată nu este activată în mod implicit, necesitând utilizatorii să configureze manual acest lucru. Indiferent, există un defect fundamental – cel puțin din punct de vedere al securității – în modul în care Backblaze îl pune în aplicare. Singurul mod în care vă puteți restaura fișierele este prin intermediul clientului web. Aceasta înseamnă că trebuie să furnizați Backblaze cheia dvs. de criptare privată pentru a recupera datele.

Backblaze-Furnizarea-Privat-cheie

Deși Backblaze susține că cheia este eliminată de sistemele sale în momentul în care a fost utilizată, aceasta lasă încă ușa larg deschisă pentru lucruri precum atacurile omului în mijloc, dacă rețeaua sau serverele Backblaze au fost compromise..

În afară de această avertizare semnificativă, securitatea Backblaze este de top. Puteți activa autentificarea în doi factori pentru a face mai dificil accesul ciberneticilor la contul dvs. În plus, centrele de date fizice în sine sunt protejate împotriva accesului neautorizat folosind securitatea biometrică și împotriva dezastrelor naturale, cum ar fi incendii sau cutremure.

intimitate

La fel ca în cazul securității, Backblaze oferă o confidențialitate decentă împiedicată de implementarea defectuoasă a criptării private, precum și de locația centrelor sale de date.

Așa cum am menționat în secțiunea anterioară, modul în care Backblaze gestionează procesul de restaurare înseamnă că vi se cere să renunțați la cheia privată dacă doriți să recuperați datele dvs.. 

Nu vom pierde timpul repetând de ce acest lucru poate avea rezultate dezastruoase, dar este suficient să spunem că este la fel de dăunător pentru confidențialitate precum și pentru securitate. Înseamnă, de asemenea, Backblaze nu este un serviciu de cunoaștere zero.

Mai mult, majoritatea centrelor de date Backblaze sunt situate în S.U.A., o țară infamă pentru legile sale proaste de confidențialitate online și disponibilitatea de a evita protejările sub formă de programe precum PRISM sau legi precum Patriot Act. 

În plus, existența rețelei de spionaj Five Eyes înseamnă că, dacă autoritățile americane interceptează datele dvs., acestea ar putea fi partajate și cu alte țări.

Acestea fiind spuse, aveți opțiunea de a vă lega contul în centrul de date Backblaze din Amsterdam. Totuși, acest lucru nu este chiar ideal, având în vedere că Țările de Jos sunt țara cu cele mai multe filete din Europa (despre care puteți citi mai multe în ghidul nostru pentru cel mai bun VPN pentru Olanda). 

Alegerea de a vă schimba regiunea este incredibil de ușor de ratat, deoarece este un câmp opțional în colțul de jos al formularului de înscriere atunci când vă creați contul. Dacă nu alegeți o regiune, aceasta va fi implicit în coasta de vest a Statelor Unite și nu există nicio modalitate de a schimba aceasta mai târziu fără a crea un cont nou.

Backblaze-Sign-up-Regiune

Backblaze Politica de confidențialitate

Toate cele spuse, Backblaze pare să-i pese cu adevărat de confidențialitatea utilizatorilor săi. Politica de confidențialitate este clară și concisă și afirmă că Backblaze nu va împărtăși sau vinde niciodată metadatele pe care le colectează nimănui, decât dacă este un partener de încredere implicat în furnizarea serviciului sau în conformitate cu o lege sau un regulament. 

Aceste avertismente sunt standard în toate industriile de stocare în cloud și backup online, așa că Backblaze nu este mai important în această privință. Când vine vorba de metadatele respective, acesta constă din adresa dvs. de e-mail și parola, precum și informațiile de facturare. 

Anumite detalii despre dispozitivul dvs., cum ar fi sistemul dvs. de operare și statisticile de utilizare, sunt de asemenea colectate, dar acestea sunt completate de identificatori personali. Aceste date sunt utilizate intern pentru dezvoltare și analiză, care este din nou destul de standard în industria de backup cloud.

Backblaze-intimitatii Politica

În ceea ce privește fișierele dvs. reale stocate pe serverele Backblaze, acestea sunt în totalitate confidențiale, iar termenii și condițiile afirmă destul de definitiv că vor fi accesate doar cu acordul dvs. și pentru a oferi funcționalitatea de bază a serviciului.. 

Acestea fiind spuse, Backblaze își rezervă dreptul de a elimina fișierele dvs. din orice motiv, deși probabil ar face acest lucru doar pentru a elimina materiale ilegale.

Backblaze-de Termeni și Condiții

Backblaze este conform GDPR și aderă la scutul de confidențialitate UE / Elvețian pentru transferurile internaționale de date, dar nu este conform HIPAA. Astfel, dacă trebuie să faceți o copie de siguranță a unei înregistrări medicale confidențiale, va trebui să utilizați un serviciu diferit, precum IDrive sau SpiderOak ONE.

Bacbkblaze-confidențialitate-Shield

A sustine

Backblaze oferă mai multe opțiuni pentru a vă ajuta să rezolvați orice probleme pe care le aveți cu serviciul. Cu un departament de asistență pentru clienți util și sensibil, precum și resurse extinse de auto-ajutor, nu avem prea multe despre care să ne plângem în această categorie.

Deși nu există asistență telefonică, puteți contacta Backblaze pentru asistență, fie trimitând o solicitare de e-mail sau utilizând funcția de chat live. Chat-ul este deschis de luni până vineri, între orele 9.00 și 12.00 și de la 13.00. pana la 17 p.m. PST. 

Backblaze-Asistență pagină

Pentru a testa capacitatea de susținere a acestuia, am trimis o solicitare de e-mail și am primit un răspuns într-o zi, ceea ce este într-adevăr atât de mult pe cât ați putea cere, deoarece există o opțiune de chat dacă aveți nevoie de asistență mai imediată.

Backblaze-FAQ pagină

Pagina Întrebări frecvente Backblaze este de asemenea excelentă, oferindu-vă soluții pentru o întreagă serie de probleme cele mai frecvente cu serviciul, toate bine organizate în categorii care pot fi căutate.

Verdictul

Aceasta încheie recenzia noastră despre Backblaze. Fără îndoială, este un pretendent puternic al copiilor de rezervă, deși Backblaze sacrifică caracteristici pentru o experiență mai simplificată. Aceasta face o alegere excelentă pentru cei care doresc pur și simplu să folosească Backblaze pentru a rula backup-uri regulate pe sistemul lor, fără a fi nevoiți să vă preocupați prea mult despre detalii.

Cu toate acestea, accentul său pe furnizarea unei experiențe simple afectează Backblaze în calea funcțiilor, deoarece multe opțiuni comune de rezervă nu sunt incluse. 

În mod similar, Backblaze poate fi frustrant uneori datorită nivelului scăzut de control asupra procesului de rezervă și a câtor puține informații vi se oferă despre progresul său. Dacă aceste lucruri vă deranjează, asigurați-vă că citiți alte recenzii de rezervă online pentru a găsi o alternativă.

Ce părere ai despre recenzia noastră Backblaze? Sunteți de acord că este un bun serviciu de backup online pentru cei care caută un plan de backup simplu și eficient, dar nelimitat? Sau preferi un serviciu care oferă mai mult control, backup pentru mai multe computere și o mai bună criptare privată? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map