Revizuire Arq Backup – actualizată 2020

Arq Backup Review

Arq Backup este un serviciu excelent care face legătura cu mai mulți furnizori de stocare, astfel încât să obțineți o experiență de backup foarte flexibilă; puteți merge chiar și vechi-școală și copie de rezervă la o unitate fizică. Nu este la fel de versatil ca CloudBerry, dar vine cu un preț mai mic. Vezi recenzia noastră completă Arq pentru argumente pro și contra.


Cele mai bune recenzii de backup online

Arq Backup a început să se contureze în mintea creatorului său, Stefan Reitshamer, în 2009. El și-a dorit o aplicație de backup ușoară și de încredere, dar nu a putut găsi una la momentul respectiv, așa că a construit una. Inițial, el a ales Amazon S3 ca destinație de rezervă, deoarece avea o infrastructură puternică și spațiu de stocare nelimitat. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Amazon S3.

Acum, Arq Backup poate face backup la mai multe servicii cloud și există o versiune separată numită Arq Cloud Backup care vine cu spațiu cloud propriu. Versiunea respectivă este disponibilă numai pentru macOS-uri în momentul scrierii, așa că ne vom concentra pe aplicația originală Backup Arq care funcționează ca centru de control pentru spațiul dvs. de rezervă..

Cei cititori familiarizați cu piața de backup cloud ar putea să le amintească de CloudBerry Backup și ar avea dreptul să le compare, dar Arq Backup nu se potrivește destul de bine. Acest lucru se datorează faptului că are mai puține opțiuni de stocare la care se poate conecta, un design slab al aplicației și o lipsă de backup bazat pe imagini. Dacă CloudBerry Backup sună interesant, aflați mai multe despre asta în recenzia noastră de backup pentru CloudBerry.

Acestea fiind spuse, Arq Backup are aspecte suplimentare care includ backup pentru stocarea locală, precum oricare dintre cei mai buni furnizori de backup offline, fără limite de dimensiuni de fișiere, versiuni de fișiere, criptare puternică și copii de rezervă incrementale..

Dacă acest lucru nu înclină scalele în favoarea Arq Backup și căutați o soluție de rezervă care include stocare și este mai ușor de utilizat decât soluțiile „cloud backup control center”, consultați cel mai bun sistem de backup online pentru idei. În caz contrar, rămâneți cu noi în timp ce ne aruncăm în detalii în această recenzie a Arq Backup.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Arq Backup

Caracteristici

Arq Backup oferă un client desktop pe care vă puteți conecta la mai multe opțiuni de stocare, inclusiv la unii dintre cei mai buni furnizori de stocare cloud, cum ar fi Dropbox, Microsoft OneDrive și Google Drive. În total, Arq lucrează cu opt furnizori, inclusiv Wasabi. Wasabi este ieftin, rapid și scalabil. Puteți afla specificul despre aceasta în recenzia noastră pentru Wasabi.

Conectarea la un spațiu de stocare în cloud vă permite să faceți stocarea în cloud simplu în backup online, permițându-vă să utilizați funcțiile de programare, deduplicare și restaurare a copiilor de rezervă ale Arq Backup. Dacă o faceți, fișierele dvs. vor fi protejate împotriva glitch-urilor software sau a blocărilor de pe hard disk. În plus, Arq Backup are criptare privată, despre care vom vorbi mai multe în secțiunea de securitate.

Arq Backup păstrează de asemenea toate versiunile anterioare ale fișierelor. Acest lucru este util, deoarece vă poate proteja de ransomware, care v-ar putea infecta computerul.

Nu puteți crea o politică de versiune, dar stocarea mai multor versiuni nu ar trebui să fie o problemă, deoarece Arq Backup realizează copii de rezervă incrementale, transferând doar părțile fișierelor care s-au modificat și nu întregul fișier. Backup-ul este, de asemenea, continuu, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la păstrarea copiilor de rezervă la zi.

Clientul face o copie de siguranță fără un cârlig și nu limitează dimensiunea sau tipul de fișiere pe care le puteți face backup. Cu toate acestea, este nevoie de mai multă muncă pentru a configura și gestiona decât soluții mainstream, cum ar fi Backblaze. Pentru mai multe despre modul în care se ocupă Backblaze, citiți recenzia Backblaze. Arq Backup nu are la fel de multe funcții precum CloudBerry Backup sau Duplicati.

Arq Backup poate face backup la dispozitivul dvs. de stocare atașat la rețea, astfel încât să puteți implementa regula de rezervă 3-2-1 și să obțineți beneficiile copiilor de rezervă locale și de la distanță. În plus, puteți utiliza Arq Backup pentru a face backup la serverul dvs. SFTP. Dacă nu aveți cunoștință de protocolul SFTP, citiți ghidul FTP.

Spre deosebire de CloudBerry Backup sau Arq Backup, Duplicati este gratuit. Dacă acest lucru este important pentru dvs., consultați recenzia noastră pentru Duplicati. Ceea ce lipsește din arsenalul de caracteristici Arq Backup este backup-ul cu imagini pe disc și aplicațiile mobile pentru a vă permite să accesați backup-ul în timp. Dacă doriți să aflați mai multe despre funcțiile de rezervă și backup online, consultați biblioteca noastră de backup online.

Prezentare generală a caracteristicilor Arq

Logo Arq Backupwww.arqbackup.com

139 dolari lunar

Backup

Backup Scheduler

Backup continuu

Backup incremental

Backup pe bază de imagine

Backup de unitate externă

Backup NAS

Backup server

Backup hibrid

Backup pentru dispozitive mobile

Backup nelimitat

Dispozitive nelimitate

Speed ​​Throttling

Copiere fișier la nivel de bloc

Copiere de rezervă multitreaded

Restabili

Serviciu de recuperare prin curier

Acces browser

Acces la aplicații mobile

versionare

Ștergere fișier păstrare

Securitate

Criptare privată

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit
TLS

Protocolul de criptare
AES 256 biți

Autentificare cu doi factori

Centre de date întărite

Setări server proxy
n / A

Conform HIPPA

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Distribuire a unui fisier

Sincronizare dispozitiv

Încercare gratuită
30

Prețuri

Puteți achiziționa Arq Backup pentru o taxă unică de 49,95 USD. Aceasta vă oferă o licență transferabilă pe viață pe care o puteți utiliza pentru computer sau server. Dacă nu sunteți sigur de Arq Backup, puteți utiliza încercarea gratuită de 30 de zile pentru a vedea cum funcționează.

Am spus că Arq Backup nu vine cu spațiu de rezervă online, dar este important să subliniem, deoarece înseamnă că va trebui să efectuați o achiziție separată și că va necesita un abonament lunar sau anual..

Cu toate că acest lucru poate înlătura unii utilizatori, alții vor beneficia deoarece abordarea face ca Arq Backup să fie mai flexibil. Departe de a fi un con, abordarea oferă Arq Backup mult mai multă flexibilitate decât opțiunile de backup online, precum Carbonite și IDrive.

Arq Backup are în acest moment opt ​​opțiuni cloud: Amazon Drive, Amazon S3, Amazon Glacier, Dropbox, Google Drive, Google Cloud Storage, Backblaze B2, Microsoft OneDrive, Wasabi și orice server compatibil cu Amazon S3. Dacă nu știți care dintre ele s-ar potrivi nevoilor dvs. cel mai bine Arq păstrează o pagină care vă va ajuta să decideți.

Multe dintre aceste soluții se află pe cea mai bună listă de comparație a spațiului de stocare în cloud, așa că consultați-o dacă doriți să aflați detaliile despre servicii. Alții sunt ceea ce se numește soluții de infrastructură ca servicii. Avem pe cei mai buni dintre ei în cel mai bun cloud IaaS pentru articolul de găzduire de fișiere.

Majoritatea utilizatorilor vor fi bine cu selecția Arq Backup, dar nu este la fel de impresionant ca și cei 60 de furnizori disponibili cu CloudBerry Backup. De asemenea, trebuie să plătiți doar 29,99 USD pentru licența pentru desktopul CloudBerry Backup.

Ușurință în utilizare

ARQ-desktop-client

Clienții desktop de la Arq Backup sunt disponibili pentru Windows și macOS. Instalarea nu durează mult și, după ce porniți clientul, vă va îndruma în configurarea planului de rezervă. Ghidul nu este însă exhaustiv. Va trebui să modificați mai multe setări mai târziu.

Clientul este simplu de utilizat dacă aveți cunoștințe tehnice, dar se simte ca un produs din anii ’90. Nu veți fi impresionat nici de cât de atractiv este. Va trebui să utilizați meniurile derulante din partea de sus a ferestrei sau bara laterală pentru a interacționa cu aplicația.

Contrast puternic cu marile operații colorate, butoane și operații cu un singur clic, ne așteptăm la soluții mai intuitive de pe piața copiilor de rezervă cloud. Dacă nu doriți să lucrați pentru a vă menține planul de rezervă, ar trebui să alegeți un serviciu precum Backblaze sau Carbonite, ambele furnizând stocare.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să alegeți și să configurați spațiul de stocare, CloudBerry Backup vă oferă mai multe funcții și opțiuni, este mai ușor de utilizat și pare mai atractiv.

Nu vă puteți accesa copia de rezervă atunci când vă aflați departe de computer, deoarece Arq Backup nu are aplicații mobile. Dacă doriți acest lucru și doriți să faceți backup pentru datele mobile, cel mai bun pariu este să folosiți IDrive. Spre deosebire de majoritatea soluțiilor de rezervă, acesta poate face backup pentru datele mobile pe lângă fotografii și videoclipuri. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră IDrive.

Backup de fișiere & Restaurare

După ce instalați Arq Backup, va trebui să selectați o destinație de rezervă.

ARQ-nor-destinații

După cum am spus, puteți alege între opt opțiuni de stocare în cloud. Alte opțiuni includ backup SFTP pe propriul server, precum și backup la o unitate externă sau dispozitiv NAS.

ARQ-nor-configurare

Pentru testele noastre, am ales să facem backup pentru datele noastre pe Google Drive. Conectarea la el este simplă. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți datele de acreditare Google și să acordați Arq Backup permisiunea de a vă accesa unitatea.

ARQ-criptare a parolei

După aceea, trebuie să configurați o parolă de criptare. Arq Backup nu o va ști, doar tu o vei face și, din această cauză, vei pierde accesul la backup dacă îl uiți.

În mod implicit, Arq Backup selectează unitatea C pentru backup. Puteți schimba asta și modifica programul de rezervă dacă doriți. În plus, puteți adăuga excluderea fișierelor din backup, prin extensie sau prin numele fișierului sau folderului. Ceea ce lipsește este o opțiune pentru a selecta cele mai comune tipuri de fișiere sau foldere pentru backup.

ARQ-destinație-opțiuni

Arq Backup rulează copii de rezervă în fiecare oră, dar puteți modifica programul din panoul de preferințe de destinație făcând dublu clic pe destinație sau selectând destinația și făcând clic pe butonul „editați”. Puteți seta să funcționeze la intervale de un anumit număr de ore, la o anumită oră din zi sau manual.

Fereastra de preferințe avansate vă permite să selectați o opțiune numită „backup-uri subțiri de la oră la zi la săptămânal.” Dacă faceți acest lucru, Arq va salva toate backup-urile pe oră pentru ultimele 24 de ore, toate copiile de rezervă zilnice din ultima lună și backup-urile săptămânale până când se va atinge o limită de stocare setată..

Arq Backup rulează automat procesul de deduplicare, ceea ce înseamnă că același conținut de fișier nu va fi stocat de mai multe ori.

Pentru a restaura fișierele, trebuie să utilizați ierarhia de restaurare din bara laterală din stânga. După ce găsiți fișierele pe care doriți să le restaurați, trebuie să faceți clic pe restaurarea specifică din panoul central. Fișierele dvs. vor apărea în panoul central. Selectați ceea ce doriți și faceți clic pe butonul „restaurare” din partea de jos. Întregul proces se simte prost și ar putea fi mai ușor de utilizat.

Viteză

Copiile de rezervă inițiale pot dura mult timp, în funcție de cât de multe date aveți de protejat și cât de aproape sunteți de un server. În acest caz, asta înseamnă un server din Google Drive. Din cauza rețelei globale Google, vitezele sunt de obicei rapide. Puteți citi mai multe despre performanțele Google Drive în recenzia noastră Google Drive.

Pentru a evalua Arq Backup, am efectuat teste de încărcare și descărcare folosind un folder cu zip de 1 GB. Am folosit o conexiune WiFi în afara Belgradului, Serbia, cu o viteză de încărcare de 6 megabit pe secundă și o viteză de descărcare de 100 Mbps.

Prima încercare: A doua încercare: medie
Timp de încărcare00:25:1000:26:1600:25:43
Timpul de descărcare00:15:2400:15:1900:15:23

Viteza medie pentru o încărcare de 1 GB a fost de 25 de minute și 43 de secunde, ceea ce este un rezultat excelent, având în vedere că unele servicii durează aproape o oră. După ce terminați cu încărcarea inițială, lucrurile se vor mișca și mai repede datorită algoritmului de copiere a fișierelor la nivel de bloc de la Arq Backup, care transferă doar porțiile modificate ale fișierelor deja încărcate.

Rezultatele testelor de descărcare nu sunt la fel de vii. Arq Backup a durat în medie 15 minute și 23 de secunde, ceea ce teoretic ar trebui să dureze.

ARQ-speed-opțiuni

Dacă Arq preia prea mult lățimea de bandă, îl puteți accelera setând o limită sau făcând-o să încetinească atunci când utilizați conexiunea la internet în alte scopuri..

Securitate

După cum am menționat, Arq Backup vă permite să utilizați propria parolă pentru a crea o cheie de criptare, ceea ce înseamnă că are criptare privată. Asta înseamnă că fișierele dvs. vor fi scramble înainte de a părăsi computerul și criptate până când le restaurați.

În acest fel, indiferent de serviciul de stocare pe care îl utilizați, acesta nu va putea citi sau scana fișierele dvs. Nivelul de criptare utilizat este AES 256 biți.

Arq Backup folosește protocolul SSL pentru a vă proteja fișierele în tranzit. Un exemplu de amenințări prezentate în timpul transferului este atacul omului în mijloc.

Aceasta este toate măsurile de securitate pe care le utilizează Arq Backup. Dincolo de ele, nivelul de securitate și confidențialitate pe care îl obțineți depinde de furnizorul de stocare pe care îl utilizați. Toți furnizorii disponibili stochează date pe serverele RAID în centre de date sigure care pot rezista la dezastre naturale și atacuri fizice și virtuale. Datele dvs. ar trebui să fie în siguranță indiferent de serviciul ales.

intimitate

Criptarea privată va împiedica pe oricine să vă citească fișierele, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji pentru asta, dar am verificat politica de confidențialitate a lui Arq Backup pentru clauze suspecte cu privire la gestionarea informațiilor dvs. personale.

Politica de confidențialitate este scurtă și clară. Se spune că Arq Backup colectează informații personale atunci când le furnizați și când utilizați serviciul. Vă furnizați informațiile de contact, inclusiv numele și adresa de e-mail, când vă înregistrați. Când achiziționați o licență de la magazinul online Arq Backup, dați informații despre contul dvs. financiar, dar Arq Backup nu îl stochează.

Arq Backup primește, de asemenea, informații atunci când îl contactați, cum ar fi numele dvs., adresa de e-mail, numărul de telefon și alte date pe care alegeți să le furnizați.

La fel ca multe servicii, Arq Backup poate colecta anumite informații automat de pe dispozitiv. Informațiile pot include adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii internet, sistemul de operare și multe altele.

Arq Backup folosește informații de contact pentru a primi chitanțe de achiziție prin e-mail, notificări de actualizare software, notificări de actualizare de securitate și câteva e-mailuri utile pentru a începe. De asemenea, poate trimite e-mailuri promoționale din când în când. Promite să nu vândă informațiile dvs. către terți.

Baza legală pentru colectarea informațiilor personale este următoarea:

„Cu toate acestea, în mod normal, vom colecta informații personale numai de la dvs. (i) acolo unde avem nevoie de informațiile personale pentru a efectua un contract cu dvs.; (ii) atunci când prelucrarea este în interesele noastre legitime și nu este suprasolicitată de drepturile dvs.; sau (iii) unde avem consimțământul dvs. pentru a face acest lucru. Avem un interes legitim de a dezvolta Serviciile noastre și de a comunica cu dvs., după cum este necesar, pentru a oferi acest lucru, de exemplu, atunci când răspundeți la întrebările dvs., îmbunătățind software-ul nostru sau realizând marketing. “

Dacă nu vă plac aceste practici, vă puteți dezabona de la primirea anumitor e-mailuri promoționale. De asemenea, puteți dezactiva cookie-urile dacă nu sunteți de acord cu anumite aspecte ale Arq Backup care nu funcționează. Puteți solicita acces la informațiile asociate contului dvs. prin e-mail [protejat prin e-mail].

Arq Backup păstrează doar informațiile personale pe care le colectează de la dvs., dacă are o afacere continuă și legitimă pentru a face acest lucru. Acest lucru este în conformitate cu modul în care operează majoritatea serviciilor și nu am găsit clauze suspecte.

A sustine

ARQ-documentare

Puteți utiliza documentația furnizată pentru a obține ajutor la problema dvs. Nu are multe articole, dar sunt clare, au capturi de ecran și sunt ușor de urmărit. Cu toate acestea, nu există nicio opțiune de căutare. Dacă articolele nu vă ajută, puteți contacta asistența.

Pentru a face acest lucru, trebuie să trimiteți un e-mail la [email protected] Arq Backup spune că încearcă să răspundă la e-mailuri într-o zi lucrătoare. Am trimis un e-mail cu întrebări pentru a testa asta, iar răspunsul a venit în 10 ore.

Nu sunt disponibile alte forme de asistență, cum ar fi chatul, forumurile pentru utilizatori și telefonul.

Verdictul

În ciuda impresiei distincte că Arq Backup a fost proiectat de mâna unui inginer, este un instrument de rezervă decent. Acestea fiind spuse, există opțiuni mult mai bune, de aceea vă recomandăm să consultați recenziile de backup online pentru idei.

Serviciile de backup printre aceste recenzii, cum ar fi Zoolz Home Backup, Acronis True Image și altele pe care le-am menționat, vor costa probabil mai puțini bani odată cu factorul în costul de stocare..

Dacă aveți nevoie de un instrument cu funcții similare, mergeți cu CloudBerry Backup. Dacă sunteți utilizator macOS, citiți mașina noastră de timp vs. Arq Backup vs. Duplicati vs. CloudBerry Backup.

Am dori să aflăm despre experiențele dvs. cu Arq Backup, așa că nu ezitați să postați comentarii. Dacă utilizați un alt instrument pentru a crea copii de rezervă, am dori să aflăm și despre asta. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map