Revista Duplicati – Actualizată 2020

Duplicati Review

O soluție de rezervă de bază open-source, lipsită de caracteristici, dar care funcționează încă surprinzător de bine, Duplicati este cu siguranță ceva în care ar trebui să se uite orice tinkerer. Oamenii care doresc soluții gata de mers ar putea dori să îi dea o trecere, după cum puteți citi în recenzia noastră Duplicati.


Cele mai bune recenzii de backup online

Duplicati nu este un serviciu de rezervă standard. Nu vine cu spațiu de rezervă, ci vă oferă în schimb un client web care vă permite să gestionați backup-ul dvs. pe un serviciu cloud. Aceasta este o binecuvântare sau un blestem, în funcție de cunoștințele IT și de dorința dvs. de a juca. Dacă doriți un serviciu simplu care să faciliteze copierea de rezervă a datelor dvs., consultați cea mai bună listă de backup online.

Dacă sunteți încântat de posibilitatea de a gestiona backup-ul așa cum doriți, rețineți că Duplicati se poate conecta la mai mult de 20 de furnizori de cloud. De asemenea, este open source și gratuit. Asta nu înseamnă că este un produs slab. Dimpotrivă, are criptare puternică și privată, un programator de backup, posibilitatea de a face backup la unitățile locale și externe și viteze rapide, pentru a porni.

Deoarece este gratuit, îi lipsește o echipă dedicată de tehnicieni de asistență gata să vă ajute să vă rezolve problemele. Acestea fiind spuse, există un forum activ unde puteți cere ajutor. Cu toate acestea, nu există aplicații mobile, așa că cei care doresc să-și acceseze backup-ul din mers ar trebui să se uite în altă parte.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre serviciu, rămâneți cu noi în timp ce intrăm în detaliile din această recenzie Duplicati.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Duplicati

Caracteristici

Duplicati nu oferă spațiu de rezervă, așa cum fac furnizorii de backup online standard. Mai degrabă, vă oferă doar mijloacele de a copia de rezervă a datelor. Va trebui să aveți grijă de spațiul de rezervă. Aceasta este o muncă suplimentară și, probabil, utilizatorii principali nu le vor plăcea.

Pe de altă parte, dacă sunteți un utilizator electric, organizarea spațiului dvs. de rezervă în modul în care considerați că este potrivit este un plus. Obțineți mulți furnizori din care să alegeți, astfel încât să aveți acces la oferte mai bune și puteți regla backup-ul așa cum doriți.

duplicati-depozitare-opțiuni

Duplicati funcționează cu 21 de servicii cloud. Acestea includ servicii de infrastructură cloud, precum Amazon S3, Backblaze B2 și Google Cloud, precum și servicii de stocare în cloud, precum Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive și MEGA. Puteți găsi toate cele de pe lista noastră de comparare a furnizorilor de stocare în cloud.

Puteți alege să vă setați propriile servere ca destinație și să vă conectați la Duplicati folosind FTP, varianta sa mai sigură SFTP sau WebDAV. Dacă nu știți ce înseamnă aceste protocoale, citiți ghidurile noastre către FTP și WebDAV.

Duplicati acceptă, de asemenea, backup pentru unitățile și serverele externe locale. Este bine dacă sunteți cineva care dorește să implementeze regula de rezervă 3-2-1, care ține cont de backup-ul local și cloud.

Duplicati creează o copie de rezervă completă inițial. Ulterior, îl actualizează adăugând doar părți ale datelor modificate. Acest lucru vă va economisi timp și spațiu, iar dimensiunea copiei de rezervă crește lent. Întregul proces se numește „copie de rezervă continuă”. Vom vorbi mai multe despre procesele de backup și restaurare de mai jos.

De asemenea, Duplicati are opțiuni avansate, care sunt asociate în mod obișnuit cu serviciile de backup cloud proprii. Acestea includ posibilitatea de a planifica copii de rezervă, de a seta politici de versiune și de a cripta fișiere. Dacă doriți să tinker, puteți adăuga mai multe opțiuni, cum ar fi nivelul de criptare zip, scripturi care rulează în anumite puncte din lanț și e-mailuri care sunt trimise după finalizarea copiei de rezervă.

Politica de păstrare vă permite să păstrați un număr personalizat de versiuni. Puteți specifica cât de des Duplicati ar trebui să păstreze copii de rezervă vechi în zile, săptămâni, luni sau ani. Dacă nu doriți să vă luptați cu asta, puteți utiliza o copie de siguranță inteligentă, care salvează o copie de rezervă pentru fiecare din ultimele șapte zile, fiecare din ultimele patru săptămâni și fiecare din ultimele 12 luni.

În caz contrar, puteți alege să ștergeți automat copii de rezervă mai vechi decât o valoare specifică sau să păstrați un număr specific de copii de rezervă.

Administratorii de sistem și alte persoane care sunt înclinați să utilizeze linia de comandă pot face acest lucru folosind linia de comandă executabilă pentru Duplicati. Vă permite să adăugați funcții de rezervă la scripturile dvs. sau să rulați copii de rezervă într-o fereastră de terminal.

Pentru mai multe informații despre transferul de rezervă în cloud în biblioteca noastră de backup online.

Prezentare generală a caracteristicilor Duplicati

Logo Duplicatiwww.duplicati.com

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

Backup

Backup Scheduler

Backup continuu

Backup incremental

Backup pe bază de imagine

Backup de unitate externă

Backup NAS

Backup server

Backup hibrid

Backup pentru dispozitive mobile

Backup nelimitat

Dispozitive nelimitate

Speed ​​Throttling

Copiere fișier la nivel de bloc

Copiere de rezervă multitreaded

Restabili

Serviciu de recuperare prin curier

Acces browser

Acces la aplicații mobile

versionare

Ștergere fișier păstrare

Securitate

Criptare privată

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit

Protocolul de criptare
AES 256 biți

Autentificare cu doi factori
n / A

Centre de date întărite
n / A

Setări server proxy

Conform HIPPA
n / A

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Distribuire a unui fisier

Sincronizare dispozitiv

Încercare gratuită
Nelimitat

Prețuri

Duplicati în sine este un software gratuit și open source pe care îl puteți descărca de pe duplicati.com. Nu există bariere dacă doriți să încercați.

Dacă doriți să utilizați spațiul de stocare cloud ca destinație pentru backup, va trebui să alegeți un furnizor. În funcție de cât de mult trebuie să faceți backup, asta vă va costa. Nu vă puteți baza pe planurile gratuite, deoarece acestea nu oferă mult spațiu de stocare.

Cât costă depinde de ce serviciu mergi și de cât spațiu ai nevoie. Presupunând că aveți nevoie de 1 TB de spațiu, consultați tabelul de mai jos pentru a vedea opțiunile populare.

Prețurile pentru Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 și Google Cloud din tabelul de mai sus sunt simplificate și reflectă doar cât costă fiecare serviciu pe gigabyte de stocare pe lună..

Toate sunt servicii care necesită să plătiți doar pentru spațiul de stocare pe care îl utilizați, dar și taxa pentru transferurile de date.

Puteți consulta articolul nostru de comparație Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud și Backblaze B2 pentru a vedea cum aceste servicii se acumulează unul pe altul. Pentru a afla mai multe despre Wasabi, citiți recenzia noastră pentru Wasabi. Dacă vă orientați spre produsul Google, citiți recenzia noastră Google Cloud.

Deși unele dintre aceste oferte vă oferă 1 TB pentru 60 de dolari pe an, totuși, acestea nu pot bate planul nelimitat de Backblaze de 5 $ pentru utilizatorii de acasă. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia Backblaze.

Cei care au nevoie de mai multe opțiuni decât ofertele Duplicati pot încerca CloudWorld Backup. CloudBerry Backup se poate conecta la mai mult de 60 de furnizori, dar rețineți că versiunea pentru desktop costă 49,99 USD și că nu include prețul furnizorului de stocare cloud pe care îl alegeți. Citiți mai multe despre CloudBerry Backup în review-ul nostru Cloudberry Backup.

Ușurință în utilizare

Trebuie să descărcați clientul desktop Duplicati pentru a utiliza serviciul, dar veți folosi browserul de cele mai multe ori. Clientul desktop este disponibil pentru Windows, macOS și Linux.

Aplicația web are o interfață minimă ușor de utilizat. Partea din stânga conține butoanele de navigare, care vă permit să accesați pagina de pornire, să adăugați o copie de rezervă, să restaurați fișierele, să reglați setările și să citiți pagina „despre”.

Experiența este simplă. Când creați o copie de rezervă, urmați pașii și alegeți opțiunile de care aveți nevoie, la fel ca în cazul unei aplicații de instalare de bază. Vom vorbi mai multe despre procesele de backup și restaurare din următoarea secțiune.

Am comparat-o cu Cloudberry Backup în secțiunea anterioară, dar experiența de utilizare a celor două servicii este destul de diferită. Duplicati este mult mai prietenos și mai simplu de utilizat, dar este totuși mai complicat decât Backblaze și Carbonite. Atât Backblaze, cât și Carbonite automatizează cea mai mare parte a procesului de backup și restaurare, astfel încât nu trebuie să faceți mare parte din lucrare.

Duplicati nu are aplicații mobile, așa că dacă trebuie să verificați backup-ul dvs. de pe telefonul smartphone, este mai bine să alegeți unul dintre serviciile de backup online principale. Consultați recenziile noastre de backup online pentru ajutor în acest sens.

Backup de fișiere & Restaurare

Pentru a crea un plan de rezervă, faceți clic pe butonul „adăugați backup”.

duplicati-nou-copie de rezervă

Puteți alege să configurați o copie de rezervă nouă sau să importați o configurație dintr-un fișier. Dacă îl selectați pe primul, veți fi trimis pe un ecran unde puteți seta setări generale de rezervă.

duplicati-set-generale-settings

Denumiți planul dvs. de rezervă, alegeți un nivel de criptare și setați o parolă puternică, apoi faceți clic pe „Următorul”.

duplicati-backup-destinații

Următorul pas necesită să selectați o destinație de rezervă. Puteți alege unul local sau la distanță. Spațiul de stocare local vă oferă opțiunea de a selecta un folder sau unitate locală. Pentru telecomandă, puteți alege un furnizor de stocare cloud sau să vă conectați la propriul dvs. server folosind unul dintre protocoalele disponibile.

Am ales Google Drive pentru testul nostru. Dacă faceți acest lucru, trebuie să autorizați Duplicati să interacționeze cu Google Drive făcând clic pe linkul „authID”.

duplicati-backup-Google

După ce ați făcut acest lucru, puteți testa conexiunea cu Google Drive făcând clic pe „Test conexiune”.

duplicati-source-date

Următorul pas necesită să alegeți conținut pentru backup. Duplicati nu preselectează fișierele sau folderele în funcție de tip, așa că trebuie să faceți selecții manual. Acestea fiind spuse, puteți adăuga filtre pentru a include și exclude anumite fișiere.

Puteți include fișiere bazate pe extensie folosind expresii obișnuite și excludeți fișiere ascunse, de sistem și temporare, precum și fișiere mai mari decât o anumită dimensiune.

duplicati-program

În continuare, puteți seta backup-ul pentru a rula pe un program. Puteți rula copii de rezervă după un număr stabilit de minute, ore, zile, săptămâni, luni sau ani. Puteți alege, de asemenea, în ce zile ale săptămânii copiile de rezervă sunt autorizate să ruleze.

duplicati-last-opțiuni

Ultimul ecran vă permite să setați o politică de păstrare. Puteți alege să păstrați toate versiunile de rezervă anterioare, un anumit număr dintre ele, să utilizați păstrarea inteligentă sau să ștergeți copii de rezervă mai vechi decât o anumită dată.

Aceasta este tot ce trebuie să faci pentru a crea un plan de rezervă. Dacă ați setat copiile de rezervă să funcționeze automat, acestea ar trebui să înceapă în programul ales. Dacă nu, trebuie să începeți manual făcând clic pe butonul „a alerga acum”.

Viteza de copiere Duplicati

În funcție de cât de multe date aveți de copiat de rezervă, backup-ul inițial poate dura mult timp. Sute de gigabyte ar putea dura zile sau săptămâni până la finalizare, în funcție de furnizorul de servicii de internet și de cât de departe sunteți de un server.

duplicati-restore-locație

După backup-ul inițial, transferurile vor fi mult mai rapide datorită algoritmului de copiere a fișierelor la nivel de bloc și copiere de rezervă continuă a lui Duplicati. Algoritmul de copiere la nivel de bloc ajută la selectarea și transferul numai părților din fișier modificate de la ultima copie de rezervă, mai degrabă decât a fișierelor întregi.

Pentru a restaura fișierele, faceți clic pe butonul „restaurare” din clientul web. De acolo, puteți alege să restaurați fișierele folosind un fișier de configurare, direct din fișierul dvs. de rezervă sau din planul de rezervă.

duplicati-restore-files

Următoarea fereastră vă permite să selectați fișierele pe care doriți să le restaurați. Pentru noi, este doar un singur folder cu fermoar pe care l-am folosit pentru testare.

-opțiuni duplicati-restore

Puteți alege să restaurați fișierele în locația lor originală și să le suprascrieți pe cele cu același nume sau să salvați versiuni diferite. În caz contrar, puteți restabili într-o locație diferită. După ce sunteți gata, faceți clic pe butonul „restaurare” pentru a începe procesul.

Duplicati vor pune o bară de progres în partea de sus a ecranului pentru a arăta starea restaurării tale. După terminarea restaurării, Duplicati vă va anunța și vă va cere să faceți o donație. Procesul funcționează bine și are o mulțime de opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a-l îmbunătăți. Puteți consulta tabelul de viteză în secțiunea următoare pentru a vedea rezultatele testelor noastre.

Viteză

În general, cât de rapid rulează backup-ul depinde de ISP-ul dvs. și cât de aproape sunteți de unul dintre serverele furnizorului de servicii de backup cloud. În acest caz, totuși, acesta nu va fi Duplicati, ci serviciul care oferă spațiul de stocare. Acestea fiind spuse, cât de rapid va fi un factor de compresie și criptare a fișierelor Duplicate.

Am testat viteza de transfer a companiei Duplicati conectându-l la Google Drive și încărcând și descărcând un folder cu zip de 1 GB. Testele noastre au fost efectuate folosind o conexiune Ethernet în Belgrad, Serbia, care avea o viteză de încărcare de 6 megabits pe secundă și o viteză de descărcare de 100 Mbps.

Ținând cont de asta, ne-am așteptat să se încarce aproximativ 21 de minute și să se descarce aproximativ un minut fără nicio depășire.

Prima încercare: A doua încercare: Media:
Timp de încărcare:00:24:5500:25:5000:25:23
Timpul de descărcare:00:00:4400:00:3500:00:40

Testele noastre au fost similare cu cele pe care ne așteptam. Durata medie de încărcare a fost de 25 de minute și 23 de secunde, în timp ce descărcarea, în mod surprinzător, a durat în medie doar 40 de secunde. Asta este datorită rețelei globale de servere Google Drive.

Dacă descoperiți că transferurile Duplicati preiau prea mult lățimea de bandă, le puteți accelera făcând clic pe pictograma vitezometrului din partea de sus a clientului web.

duplicati-pedalei de accelerație

Securitate

duplicati-criptare

Puteți activa criptarea în timp ce creați planul de rezervă. Primul pas în procesul de rezervă vă permite să alegeți între nici o criptare, GNU Privacy Guard și AES 256 biți. Vă recomandăm să utilizați AES 256 biți, deoarece este standard pentru criptare atunci când transferați în cloud. Nu a fost crăpat din câte știe cineva.

Dacă doriți să criptați datele, trebuie să setați o parolă. Duplicati vă vor spune dacă parola dvs. este slabă și vă va oferi opțiunea de a genera o parolă puternică dacă nu știți cum să creați una.

Duplicati criptează datele dvs. local înainte de a le transfera către un server. Parola dvs. nu părăsește computerul. Din această cauză, Duplicati se califică drept criptare cu cunoștințe zero. Cu criptare cu cunoștințe zero, nimeni, dar vei putea citi fișierele tale. Puteți, de asemenea, să porniți protocolul SSL pentru a vă proteja datele împotriva atacurilor omului în mijloc.

Aceasta este toată securitatea care depinde de Duplicati. Restul va depinde de serviciul cloud pe care îl utilizați. Ar trebui să alegeți un serviciu care a întărit centrele de date. Din fericire, cei mai mulți dintre ei o fac. Unele servicii nu criptează date, cum ar fi Amazon Drive, pentru a permite criptarea cu Duplicati.

intimitate

Confidențialitatea dvs. se va baza pe Duplicati și pe serviciul pe care îl alegeți pentru a vă găzdui datele. Pentru un exemplu de serviciu cu confidențialitate puternică, citiți recenzia noastră Sync.com.

Acestea fiind spuse, Duplicati folosește criptarea cu cunoștințe zero și nu vă transmite parola. Confidențialitatea dvs. este bine protejată. În plus, politica de confidențialitate nu conține nimic suspect.

Duplicati colectează informații despre dvs. atunci când vă înregistrați pe site-ul web și participați la forumuri. Folosește aceste informații pentru a îmbunătăți site-ul web și serviciul pentru clienți și pentru a vă trimite e-mailuri periodice.

Duplicati folosește multe măsuri de securitate pentru a menține siguranța informațiilor dvs. personale, dar rețineți că administratorii site-ului web au acces complet la mesajele de pe site-ul web, inclusiv la mesaje private.

Serviciul nu vinde, comercializează sau nu transferă informațiile personale către terți. Aceasta nu include terțe părți de încredere care ajută Duplicati să-și administreze site-ul, cu toate că acestea acceptă să păstreze informațiile confidențiale. De asemenea, Duplicati pot elibera informații pentru a se conforma legii sau pentru a proteja drepturile și siguranța altora.

A sustine

Categoria de asistență este cea mai mare diferență între Duplicati și restul serviciilor de rezervă. Acest lucru se datorează faptului că Duplicati nu are o echipă dedicată de asistență tehnică, ceea ce înseamnă că nu există asistență de e-mail, chat sau telefon. Pentru a fi corect, însă, Duplicati este open source și gratuit, așa că nu își poate permite să le plătească.

duplicati-suport

În schimb, este un forum de asistență în care alți utilizatori te vor ajuta să îți rezolvi problema. Printre utilizatori se numără dezvoltatorii Duplicati și alți experți IT. Timpurile de răspuns sunt în general bune, majoritatea subiectelor primind un răspuns în aceeași zi în care au fost postate.

Verdictul

Duplicati oferă o experiență ușoară pentru utilizator, chiar dacă este nevoie de gimnastica IT pentru a vă configura backup. Totuși, utilizatorii IT avansați nu vor fi afectați. Cei care doresc o experiență eficientă ar trebui să găsească un serviciu mai potrivit.

Acestea fiind spuse, Duplicati este gratuit și dacă alegeți un serviciu de stocare care nu este scump, puteți economisi bani. Dacă alegeți unul cu o rețea globală de servere, veți obține și viteze rapide, deoarece Duplicati criptează și comprimă rapid fișierele.

Procesul de backup și restaurare nu este dificil și are opțiunile standard pe care ne dorim să le vedem atunci când folosim un serviciu de backup. Duplicati este de asemenea sigur, deoarece folosește criptarea puternică pentru a vă proteja fișierele.

Care sunt gândurile tale despre Duplicati? Vă orientați mai mult către un serviciu care include stocarea? Dacă utilizați deja un serviciu de rezervă, informați-ne care este în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map