Jungle Disk Review – Actualizat în 2020

Jungle Disk Review

Jungle Disk se face rapid și își face treaba, dar pur și simplu nu oferă funcțiile sau experiența utilizatorului furnizorilor noștri de backup. Cu toate acestea, este destul de ieftin, așa că asigurați-vă că consultați recenzia noastră completă pe Jungle Disk.


Cele mai bune recenzii de backup online

Utilizatorii de afaceri care nu doresc să plătească pentru spațiul de rezervă de care nu au nevoie ar trebui să se simtă acasă folosind Jungle Disk. Este o alternativă de afaceri bună la soluții precum Carbonite și IDrive, dar una fără probleme.

Numele provine de la faptul că inițial a fost asociat doar cu Amazon Web Services. Acum, Jungle Disk oferă și stocare Google Cloud, împreună cu opțiunea de a alege între locațiile centrului de date.

Serviciile Web Amazon și Google Cloud oferă Jungle Disk un avantaj de viteză față de o parte din concurența sa, dar nu poate concura cu CloudBerry Backup, care se poate conecta la peste 60 de servicii cloud. Dacă acest lucru este atrăgător, citiți recenzia noastră de backup pentru CloudBerry. Experiența de utilizator complexă a Jungle Disk îl împiedică să se plaseze printre cele mai bune copii de rezervă online pentru companii.

Acestea fiind spuse, Jungle Disk are caracteristici în favoarea sa, inclusiv să poată face servere de rezervă și dispozitive de stocare atașate la rețea. De asemenea, este accesibil și rapid.

Dacă asta vă stârnește interesul, rămâneți cu noi pentru că vom vorbi despre detalii în această recenzie a Jungle Disk. Vom vorbi despre caracteristici, costuri, securitate și experiență generală pentru a vă ajuta să decideți dacă Jungle Disk este o potrivire pentru afacerea dvs. Dacă nu, consultați cea mai bună listă de backup online pentru alte opțiuni.

Alternative pentru Jungle Disk

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Jungle Disk este un serviciu de backup online care se adresează utilizatorilor de afaceri. Puteți să-l utilizați pentru a stoca fișiere în cloud pentru copie de rezervă a computerului și serverului. Citiți cel mai bun articol de rezervă pentru server pentru alternative.

În plus, puteți utiliza Jungle Disk pentru a copia de rezervă de pe dispozitive USB, cum ar fi hard disk-urile externe și dispozitivele NAS. Alte caracteristici ale Jungle Disk includ programarea copiilor de rezervă și accelerarea, ceea ce vă permite să controlați viteza de încărcare și descărcare.

Jungle Disk achiziționează spațiu de stocare de la Amazon S3 și Google Cloud Storage, astfel încât să puteți stoca datele dvs. pe oricare. Citiți recenzia noastră pentru Google Cloud Storage pentru mai multe informații. Cu cât puteți alege mai multe locații de server cu atât mai bine, deoarece aceasta înseamnă viteze de rezervă potențial mai rapide. Puteți afla mai multe despre soluția Amazon în review-ul nostru Amazon S3.

Jungle Disk vă permite să faceți backup tuturor conturilor pe un disc sau să creați discuri separate pentru fiecare utilizator.

Puteți utiliza aplicația sa pentru smartphone pentru a face backup video, fotografii, audio și alte fișiere, precum și contactele dvs. În mod surprinzător, poate de asemenea fișiere de rezervă de la serviciile de stocare în cloud pe care le aveți pe telefon, inclusiv Google Drive, pCloud, Dropbox și MEGA.

junglă-disc-crea-nou-disc

Deoarece este o soluție de afaceri, Jungle Disk vă permite să gestionați utilizatorii și permisiunile acestora.

Partajarea fișierelor pe disc Jungle

Jungle Disk oferă posibilitatea de a partaja fișierele de rezervă, folderele și unitățile de rețea. Puteți partaja un fișier din sistemul dvs. de fișiere făcând clic dreapta pe acesta și selectând „partajare cu Jungle Disk”. Încărcarea va începe și o pagină cu un link de partajare se va deschide la final. Puteți face același lucru din interfața web. Rețineți că nu puteți partaja fișiere mai mari de 5 GB.

Partajarea de fișiere a Jungle Disk este rudimentară și nu poate concura cu alte instrumente, cum ar fi cele pe care le avem în cel mai bun instrument de sincronizare a fișierelor noastre și ghidul furnizorilor de acțiuni.

Alte caracteristici includ versiunea privată, criptarea end-to-end, sincronizarea și partajarea, care sunt esențiale pentru o soluție bună de rezervă.

Versiunea vă permite să regăsiți versiunile anterioare de fișiere. Acest lucru este util dacă faceți o greșeală sau cădeți pradă ransomware-ului. Jungle Disk vă permite să specificați numărul de zile în care ar trebui să păstreze versiunile mai vechi și fișierele șterse înainte de expirare. Dacă debifați această opțiune, veți păstra copiile de rezervă vechi și fișierele șterse la nesfârșit.

Jungle Disk Sync

Jungle Disk vă permite să utilizați sincronizarea, ceea ce înseamnă că puteți sincroniza fișiere pe dispozitive. Acest lucru vă permite să editați un fișier pe un singur dispozitiv și să vedeți modificările pe toate dispozitivele conectate la contul dvs. Jungle Disk aproape în timp real.

Ca și în cazul partajării, domeniul de aplicare al sincronizării este limitat. Jungle Disk vă recomandă să nu sincronizați folderele care sunt mai mari de 10 GB și care au peste 100.000 de fișiere în ele. Pentru a utiliza sincronizarea, trebuie să creați și să configurați un folder de sincronizare, care este anevoios. Totuși, abordarea vă permite să excludeți fișierele pe care nu doriți să le sincronizați selectând tipurile lor de fișiere.

Nu există nicio modalitate de a crea copii de rezervă pentru imagini pe disc, așa că, dacă doriți să faceți asta, citiți cele mai bune servicii de backup bazate pe imagini. În plus, nu există o copie de rezervă continuă, care să ruleze procesul de rezervă ori de câte ori adăugați sau modificați fișierele din dosarele de rezervă. Puteți afla mai multe despre funcțiile de rezervă din biblioteca noastră de backup online.

Prețuri

Jungle Disk poate găzdui doi până la 250 de utilizatori. Încasează 4 dolari pe licență pentru copie de rezervă a computerului. Fiecare utilizator beneficiază de transfer nelimitat de date și 10 GB de rezervă gratuit. Deoarece numărul minim de utilizatori pe care îi poți avea este de doi, trebuie să plătești cel puțin 8 USD pe lună.

Acesta este un bun punct de plecare pentru majoritatea întreprinderilor, dar costurile pot crește rapid. Acest lucru se datorează faptului că după ce utilizați spațiul de rezervă gratuit de 10 GB, fiecare gigabyte suplimentar este de 15 centi. Este minunat că prețul este redus, totuși, nu plătiți decât pentru ceea ce utilizați, mai degrabă decât pentru a cumpăra spațiu de care nu aveți nevoie la un tarif for.

Există, de asemenea, un plan de abonament care oferă backup pentru serverele Windows și Linux. Costă 5 dolari pe licență. Obțineți 10 GB gratuit și există o taxă de 15 centimetri pentru fiecare gigabyte suplimentară.

Jungle Disk are o probă gratuită de 30 de zile, dar trebuie să o solicitați prin e-mail. Vă puteți abona singur și puteți folosi garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile dacă Jungle Disk nu vi se potrivește.

Ușurință în utilizare

Clienții desktop Jungle Disk funcționează pe Windows, macOS și Linux, iar clientul server este disponibil pentru Windows și Linux. Aplicațiile pentru smartphone pot fi folosite pe Android și iOS.

utilizatorii add-junglă-disc

După ce vă creați contul, va trebui să creați un domeniu personalizat pentru contul dvs. principal, ceea ce vă va permite să adăugați utilizatori. Domeniul trebuie să fie în formatul dvs.domain.myjungledisk.com. Chatul live vă este disponibil în timp ce configurați domeniul dvs., ceea ce este o atingere plăcută.

Următorul pas este să adăugați un utilizator pentru fiecare licență achiziționată. În timp ce adăugați utilizatori, îi puteți eticheta cu etichete speciale pe care le puteți utiliza ulterior pentru a genera rapoarte de utilizare. Este posibil să adăugați etichete precum „vânzări”, „marketing” sau „dezvoltare”.

junglă-disc-configurare

După ce configurați conturile de utilizator, utilizatorii trebuie să instaleze clientul pentru sistemul lor de operare. Expertul de instalare îi va ghida pe pași, dar procesul este confuz, deoarece va trebui să se conecteze la un disc online și să configureze dosare de sincronizare și o unitate de rețea, ceea ce nu este normal pentru backup online.

În continuare, după ce reporniți computerul, expertul vă va ghida în configurarea planului de rezervă. Vom vorbi mai mult despre asta în următoarea secțiune. Puteți utiliza clientul Jungle Disk pentru o gestionare ulterioară a utilizatorului accesând rapoarte de utilizare și backup.

junglă-disc-ul web

Vă puteți accesa discul online prin intermediul clientului web. Este ușor de utilizat. Partea din stânga arată ierarhia fișierelor dvs. iar partea dreaptă arată fișierele. Puteți executa acțiuni din meniul din partea de sus. Funcționează bine, dar sunt lente.

junglă-disc-mobil

Aplicația pentru smartphone vă permite să accesați date care au fost salvate de pe dispozitivele dvs. Afișează și datele dvs. sincronizate. Aplicația este simplificată și intuitivă, astfel încât să nu mai aveți probleme cu utilizarea acesteia. Are un rating de 4 stele pe Google Play Store și peste 1.000 de descărcări.

Jungle Disk este mai complex de utilizat decât soluții de configurare unice, cum ar fi Backblaze. Dacă doriți acest lucru, citiți recenzia noastră despre Backblaze Business. Ai nevoie de timp pentru a configura Jungle Disk și pentru a-l descoperi și, chiar și atunci, nu este întotdeauna clar ce ieși din el. Experiența utilizatorului ar beneficia de o actualizare.

Backup de fișiere & Restaurare

Pentru a crea o copie de rezervă, utilizatorii dvs. vor trebui să se conecteze la grupul de lucru cu datele de acreditare pe care le-ați setat pentru ele și domeniul de disc. În continuare, va trebui să selecteze folderele de la computerul lor la backup.

Jungle Disk oferă o listă de dosare comune pe care le puteți include, cum ar fi „desktop”, „documente”, „imagini”, „muzică” și multe altele, dar puteți selecta și altele. Dacă nu selectați niciuna dintre acele foldere, trebuie să creați manual un plan de rezervă. Același lucru este valabil pentru editarea copiei de rezervă existente.

junglă-disc-start-copie de rezervă

În primul rând, trebuie să faceți clic pe butonul „configura”. Apoi, selectați discul online pe care doriți să îl încărcați și parcurgeți ierarhia seifului de rezervă până când ajungeți la opțiunea „ce să faceți backup”. Când faceți clic pe acesta, veți vedea că puteți adăuga sau modifica folderele de rezervă sau le puteți șterge.

junglă-disc-add-copie de rezervă

Următorul pas necesită să configurați o programă de rezervă. Valoarea implicită este o copie de rezervă pe zi, dar o poți face să funcționeze cât mai des la fiecare cinci minute. Acesta este cel mai apropiat Jungle Disk pentru o copie de rezervă continuă. Există și o opțiune pentru backup manual.

După aceea, veți putea să vă creați discul privat, dacă aveți permisiunea, precum și să creați foldere de sincronizare și partajări de rețea. În general, procesul de rezervă nu este dificil, dar nu este ușor de utilizat.

junglă-disc-restore

Puteți iniția procesul de restaurare de la clientul desktop, făcând clic pe „restaurare” în meniul discului online. Acesta va deschide o fereastră de „restaurare fișiere” care vă permite să selectați fișierele pe care doriți să le restaurați și unde doriți să le restaurați. Le puteți restabili la locația inițială sau la una nouă. Există, de asemenea, o opțiune de a restabili versiunile anterioare de fișier făcute în copii de rezervă anterioare.

Pe lângă clientul desktop, puteți utiliza clientul web sau aplicația mobilă pentru a descărca fișiere.

Viteză

Backup-urile inițiale pot dura mult timp. Cât timp durează depinde în mare parte de furnizorul dvs. de servicii de internet și de cât de aproape sunteți de un server. Cu Jungle Disk, este posibil să fii aproape de unul, deoarece se bazează pe infrastructurile Amazon și Google, care sunt răspândite pe tot globul.

Pentru a testa viteza Jungle Disk, am executat mai multe încărcări și descărcări folosind un folder cu zip de 1 GB. Ne-am efectuat testele folosind o conexiune Ethernet la Belgrad, Serbia, care avea o viteză de încărcare de 10 megabits pe secundă și o viteză de descărcare de 31 Mbps.

Cu aceste viteze, am calculat că ar trebui să dureze aproximativ 14 minute pentru a încărca folderul nostru de testare și puțin peste patru minute pentru a-l descărca fără cheltuieli generale.

Prima încercare: A doua încercare: Media:
Timp de încărcare:00:32:0000:31:4200:31:51
Timpul de descărcare:00:05:1200:05:1600:05:14

Vitezele de încărcare au fost bune, deoarece au înregistrat o medie de 31 de minute și 51 de secunde. Acordat, ar trebui să fie aproape 14 minute, dar pentru comparație, multe servicii durează aproape o oră. Durata medie de descărcare a fost mult mai bună la cinci minute și 14 secunde, ceea ce este aproape de ceea ce ne așteptam.

junglă-disc-pedalei de accelerație

Dacă Jungle Disk intervine în munca dvs., îl puteți accelera. Pentru a face acest lucru, deschideți fereastra de configurare, faceți clic pe „setările aplicației” și selectați „limitarea lățimii de bandă”. Majoritatea serviciilor vă permit să specificați limitele de lățime de bandă pentru încărcare și descărcare, dar Jungle Disk vă permite, de asemenea, să configurați timpul în care ar trebui să le aplice.

Acest lucru a spus, în experiența noastră, accelerarea nu a fost necesară, deoarece backup-ul nostru nu ne-a împiedicat să folosim altfel computerul.

Pe de altă parte, dacă viteza de transfer este lentă, puteți activa opțiunea de „optimizare a performanțelor pentru conexiunea cu lățime mare de bandă”. Jungle Disk vă recomandă să îl activați doar dacă viteza de încărcare este mai mare de 2 Mbps. Ne-am efectuat testele fără el.

Securitate

Jungle Disk folosește criptarea AES de 256 biți pentru a vă asigura fișierele în tranzit și în repaus pe serverele sale. Este unul dintre cei mai puternici algoritmi de criptare, după cum demonstrează faptul că este folosit de bănci și birouri guvernamentale. Din câte știm, nimeni nu a reușit să o crape.

Jungle Disk vă permite să vă mențineți la cheia de criptare, ceea ce înseamnă că veți beneficia de criptarea cu cunoștințe zero. Asta înseamnă că doar tu vei putea decripta și citi fișierele tale. De asemenea, înseamnă că Jungle Disk nu va putea să vă resetați parola dacă o pierdeți. Asigurați-vă că vă amintiți-l, scrieți-l sau utilizați unul dintre cei mai buni manageri de parole pentru a-l stoca.

Protocolul TLS protejează, de asemenea, fișierele în tranzit împotriva atacurilor omului în mijloc și a altor amenințări care ar putea viza fișierele dvs. în timpul transferului către un server.

Cât de sigură vor fi datele dvs. în centrul de date, depinde de furnizorul de cloud pe care îl alegeți. Centrele de date Google utilizează carduri de acces electronice, alarme, detectoare de metale și multe altele personalizate. De asemenea, sunt monitorizați 24/7.

Sistemele de alimentare redundante asigură funcționarea centrelor de date fără întrerupere. În plus, sistemele de răcire mențin o temperatură optimă de lucru. Există, de asemenea, echipamente care se ocupă de incendiu și alte amenințări cu mediul. Compania a publicat o carte albă de securitate dacă doriți să aflați mai multe.

Centrele de date ale Amazon se supun auditurilor terților și restricționează accesul numai la persoanele cu un motiv justificat de a se afla acolo. Supravegherea video, detectarea intruziunilor și jurnalele de acces ajută la protejarea proprietății împotriva accesului nedorit.

Apa, energia electrică și alte sisteme sunt proiectate cu redundanță, astfel încât operațiunile continue vor continua să funcționeze în caz de urgență. În plus, instalațiile pot rezista la incendii, inundații și alte dezastre de mediu. Puteți citi mai multe despre securitatea centrului de date Amazon aici.

Jungle Disk nu acceptă autentificarea în doi factori, ceea ce ar ajuta la protejarea acreditărilor. Acestea fiind spuse, administratorii contului se pot conecta la panoul de control al Jungle Disk prin intermediul contului Google, care îl acceptă.

Jungle Disk are cele mai multe caracteristici de securitate pe care ne place să le vedem în ceea ce privește protecția de rezervă, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru datele dvs..

intimitate

În partea de sus a politicii sale de confidențialitate, Jungle Disk spune că nu va vedea fișierele pe care le încărcați, le descărcați sau le stocați folosindu-l. De asemenea, spune că nu va monitoriza și nu va dezvălui informații despre fișierele dvs. fără permisiunea dvs., dacă nu este în conformitate cu politica de confidențialitate și termenii de serviciu..

Aceasta înseamnă că Jungle Disk restricționează accesul la informații personale angajaților, contractanților și agenților care au nevoie să cunoască aceste informații pentru a-și opera serviciile. Această abordare este comună printre serviciile cloud. În plus, în cazul în care persoanele fizice utilizează greșit drepturile lor de acces, acestea pot fi supuse disciplinei și urmăririi penale.

Jungle Disk ia, de asemenea, măsuri pentru a preveni accesul neautorizat sau alterarea, dezvăluirea sau distrugerea neautorizată a datelor. Acestea includ audituri interne de date, practici de stocare și procesare și eforturi de securitate.

Aceasta nu este suficientă protecție împotriva persoanelor rău intenționate, așa că vă recomandăm să gestionați cheia dvs. privată, ceea ce va asigura criptarea privată vă va proteja fișierele împotriva ochilor indolori.

Este bine că Jungle Disk promite să nu vândă sau să comercializeze adresele de e-mail ale utilizatorilor sau alte informații personale către terți.

Jungle Disk colectează informații atunci când vă înscrieți la serviciile sale. Nu va folosi aceste informații în alt scop în afară de motivul pentru care au fost colectate decât dacă vă dați permisiunea. De asemenea, urmărește diverși parametri ai datelor transferate pentru funcțiile de asistență, precum rapoarte despre lățimea de bandă, utilizarea stocării și alte valori.

Drepturile dvs. cu Jungle Disk

Jungle Disk vă permite să modificați contul pentru a corecta sau actualiza informațiile pe care le-ați furnizat serviciului.

Dacă vă anulați contul Jungle Disk vă poate păstra datele personale și alte informații în arhiva sau backup-ul. Este îngrijorător, să spunem cel puțin, pentru că nu puteți fi sigur că Jungle Disk vă va șterge datele.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți cetățean UE și ați furnizat Jungle Disk datele dvs. personale în loc de informații despre companie, puteți trimite o solicitare pentru a o șterge prin e-mail [protejat prin e-mail] cu „GDPR” în subiect. Dacă nu cunoașteți Regulamentul general privind protecția datelor, citiți ghidul nostru GDPR.

A sustine

junglă-disc-knowledgebase

Când atingeți un blocaj folosind Jungle Disk, prima și cea mai rapidă opțiune este să folosiți baza de cunoștințe pentru a vă rezolva problema. Puteți căuta un răspuns la problema dvs. sau puteți răsfoi cele mai comune articole. Articolele au multe capturi de ecran și sunt ușor de urmărit.

Dacă nu vă ajută, trebuie să contactați asistența Jungle Disk în direct, dar puteți face acest lucru numai de luni până vineri, între orele 8:00 și 17:00, ora standardului central. Asistența se face prin telefon în loc de chat.

Dacă mai degrabă evitați să vorbiți, puteți trimite, de asemenea, o solicitare echipei de asistență a Jungle Disk folosind un formular online sau trimitând un e-mail la [email protected]. Am testat orele de asistență prin e-mail, punând întrebări și am primit un răspuns în două ore sau, într-un caz ulterior, câteva minute. Acestea fiind spuse, timpii de răspuns depind de momentul în care contactați echipa de asistență. Răspunsurile au fost de ajutor și chiar ne-au oferit link-uri pentru a afla mai multe.

Verdictul

Utilizatorii cărora le este de părere o experiență complexă a utilizatorului vor constata că Jungle Disk nu este scump, are o securitate puternică și vă pot face backup serverele și dispozitivele NAS. De asemenea, are o versiune nelimitată și păstrarea fișierelor șterse. În plus, are funcții de sincronizare și partajare, deși cele rudimentare.

Este frumos că poți alege între utilizarea Amazon S3 sau Google Cloud Storage pentru a-ți găzdui fișierele. Aceasta, împreună cu criptarea privată, vă vor păstra fișierele de afaceri în siguranță.

Cu toate acestea, Jungle Disk nu se simte la fel de lustruit sau bogat cu funcții precum unele servicii, cum ar fi Cloudberry Backup, Acronis True Image sau CrashPlan pentru Small Business. Puteți citi mai multe CrashPlan pentru Small Business din recenzia noastră CrashPlan pentru Small Business. Nu are o copie de rezervă continuă, care este o caracteristică majoră pentru un serviciu de backup cloud.

Dacă Jungle Disk nu este pentru tine, consultați recenziile noastre de backup online pentru a găsi alternative. Ce părere aveți despre Jungle Disk? Postează-ți gândurile în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me