Acronis True Image Review 2020 – Actualizat 2020

Acronis True Image Review 2020 Review

Acronis True Image merge foarte mult pentru ea, aproape totul, de fapt, dar este rănit de interfața sa greu de utilizat și de tarifarea complicată. Acestea fiind spuse, este rapidă și cuprinzătoare, deci merită verificată. Citiți recenzia noastră completă Acronis True Image pentru toate detaliile.


Glisor1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Slider6

Anterior

Următor →

Acronis True Image este un serviciu de backup online bogat în caracteristici, cu servicii excelente de securitate, confidențialitate și servicii pentru clienți. Cu toate acestea, este afectat de clientul său de birou neplăcut, de un design de interfață slab și de schema de prețuri complicată. Citiți această recenzie Acronis True Image pentru a afla totul despre punctele tari și punctele slabe ale software-ului.

Cu funcționalități precum curățarea discului, protecția ransomware și multe altele, serviciul este incredibil de bogat în funcții, chiar dacă inclusiv toate acestea înseamnă că poate fi dificil să găsești ceea ce cauți. Acest lucru nu este ajutat de faptul că clientul desktop este adesea lipsit de răspuns, întârzieri grave apărând atunci când încearcă să deschidă diverse ferestre.

Acestea fiind spuse, securitatea, confidențialitatea și serviciul pentru clienți sunt excelente și, în ciuda unei game complicate de opțiuni, prețurile nu sunt deloc relevante. Procesul de rezervă în sine este, de asemenea, bine conturat, cu diferite sisteme de operare și opțiuni acceptate, cum ar fi programare, backup hibrid și bazat pe imagini și accelerare.

Cu toate acestea, dacă ușurința de utilizare și timpul de răspuns rapid sunt factori majori pentru dvs., ar trebui să luați în considerare să căutați o alternativă pe lista noastră cu cele mai bune servicii de backup online.. 

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Acronis True Image Review 2020

Caracteristici

În timp ce multe servicii de rezervă se concentrează pe oferirea unei experiențe curate utilizatorului, incluzând o mulțime de funcții, Acronis True Image merge în direcția opusă. Clientul de birou este încărcat cu funcționalități, inclusiv protecție ransomware, curățare de unități, curățare de sistem și multe altele.

Acronis-Cloud-Sync

Începând cu funcțiile sale de rezervă, Acronis True Image acceptă copii de rezervă bazate pe imagini, ceea ce înseamnă că puteți crea o copie completă a sistemului dvs. pe serverele sale. În plus, sunt incluse și copii de siguranță mobile, hibride, NAS și server, pe care le vom examina mai detaliat în secțiunea „copiere de rezervă și restaurare a fișierelor”..

În cazul în care software-ul iese în evidență este cu numărul său exclusiv de funcții suplimentare. Aceasta include posibilitatea de a crea o partiție ascunsă pentru a stoca copii de rezervă locale (numite Acronis Secure Zone), un instrument pentru crearea unui dispozitiv de salvare-media și a sincronizării complete de stocare în cloud, care este mai în concordanță cu produse precum Dropbox și Google Drive.

Acronis-Secure-Zone

Dispozitivul de salvare-media vă permite să încărcați backup-ul pe un USB sau alt dispozitiv extern și să efectuați o restaurare completă a sistemului dvs. la o stare anterioară. Acest lucru este de asemenea util atunci când configurați un computer nou, deoarece îl puteți transforma instantaneu într-o clonă a dispozitivului vechi.

Acronis-salvare-media

Această caracteristică vine, de asemenea, cu funcționalitatea numită „restaurare universală”. Pe scurt, acest lucru vă oferă posibilitatea de a restabili imaginea sistemului pe un hardware fundamental diferit, fără a vă face griji pentru probleme de compatibilitate.

Acronis-Universal-Restore

De asemenea, puteți utiliza Acronis pentru a efectua o curățare a sistemului, pe care o puteți utiliza pentru a șterge informații sensibile – cum ar fi parolele – de pe dispozitiv și pentru a vă asigura că toate înregistrările sunt distruse definitiv (spre deosebire de ștergerea obișnuită, unde urmele vor rămâne în continuare în mod gratuit spațiu pe hard disk).

Acronis-System-Curățire

Într-o altă modalitate similară, funcția „unitatea de curățare a unității” vă permite să ștergeți complet o unitate sau o partiție, asigurându-vă că nimeni nu poate recupera informațiile care erau stocate acolo.

Acronis-Drive-Cleanser

De asemenea, Acronis vine cu o caracteristică cunoscută sub numele de „protecție activă”, care servește pentru a vă proteja de ransomware și de cryptomining ilicite, în cazul în care descărcați accidental un software dodgy.

O altă caracteristică interesantă este „încercați & instrument „decide”, care pune deoparte o anumită cantitate de spațiu pe hard disk ca un tip de carantină pentru a testa software sau fișiere potențial nesigure. Dacă ceva nu merge bine, efectele negative sunt închise și îl puteți reseta cu ușurință la modul în care a fost.

Acronis-Încercați să-Și-Decide

Cu condiția să vă înscrieți pentru planurile Advanced sau Premium (mai multe despre acest lucru mai târziu), puteți utiliza, de asemenea, funcția „arhivă” Acronis. Orice locați în arhivă va fi șters de pe dispozitiv pentru a elibera spațiu, dar va rămâne vizibil în File Explorer, așa cum ar fi în mod normal, atâta timp cât sunteți conectat la internet.

Deși obișnuiai să faci backup pentru conturile de social media, precum Facebook și Instagram, această caracteristică a fost eliminată de pe platformă în august 2019.

Prezentare generală a caracteristicilor True Acronis

Logo Acronis True Image Review 2020www.acronis.com

Începe de la 417 dolari pe lună pentru Planuri GBAll nelimitate

Backup

Backup Scheduler

Backup continuu

Backup incremental

Backup pe bază de imagine

Backup de unitate externă

Backup NAS

Backup server

Backup hibrid

Backup pentru dispozitive mobile

Backup nelimitat

Dispozitive nelimitate

Speed ​​Throttling

Copiere fișier la nivel de bloc

Copiere de rezervă multitreaded

Restabili

Serviciu de recuperare prin curier

Acces browser

Acces la aplicații mobile

versionare

Ștergere fișier păstrare

Securitate

Criptare privată

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit
TLS

Protocolul de criptare
AES 256 biți

Autentificare cu doi factori

Centre de date întărite

Setări server proxy

Conform HIPPA

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Distribuire a unui fisier

Sincronizare dispozitiv

Încercare gratuită
30

Prețuri

Acronis True Image prezintă un model de prețuri oarecum neobișnuit, deoarece pachetul Standard necesită doar efectuarea unei plăți unice, în timp ce planurile Advanced și Premium funcționează ca abonamente facturate anual. Deși ar putea fi dificil să vă înfățișați capul în jurul tuturor diferitelor opțiuni, prețurile efective sunt foarte rezonabile.

Acronis True Image Cloud funcționează în esență ca un serviciu de backup nelimitat pentru un număr setat de dispozitive. Puteți efectua o copie de rezervă completă bazată pe imagine pentru unul, trei sau cinci dispozitive, indiferent de dimensiune. 

Cu condiția să aveți nevoie de o copie de rezervă doar un singur dispozitiv, prețul de 59,99 USD este aproximativ egal cu alți furnizori de backup nelimitați, cum ar fi Backblaze și Carbonite. Mai bine, planul standard necesită doar o singură plată, mai degrabă decât un abonament recurent. 

Deși nu avem niciun motiv să credem că Acronis va scoate covorul de sub clienții săi, recentul fiasco legat de abonamentul Zoolz de-a lungul vieții ne face să ne ferim de aceste tipuri de oferte (citiți mai multe despre acest lucru în statul cloud din februarie).

Cu toate acestea, nu puteți să copiați fișierele sau folderele individual, astfel încât dacă doriți să fiți mai selectivi cu procesul de backup, va trebui să optați pentru planul Advanced sau Premium.

În plus, utilizatorii Advanced și Premium au opțiunea de a-și crește capacitatea de stocare în cloud dincolo de alocarea implicită. Planul Advanced include 200 GB implicit, dar puteți crește acest lucru la 500 GB pentru un plus de 20 USD pe an.

Acronis-suplimentare-Depozitare

Între timp, utilizatorii Premium primesc 1 TB de stocare inclus în planul lor și au opțiunea de a crește acest lucru la 2TB pentru 40 USD, 3TB pentru 80 USD, 4TB pentru 120 USD sau 5TB pentru 160 $.

Acronis True Image oferă, de asemenea, un proces gratuit foarte generos, care vă oferă 1 TB de stocare pentru o lună completă, oferindu-vă o mulțime de oportunități pentru a decide dacă doriți sau nu să plătiți pentru serviciu.

Ușurință în utilizare

Deoarece este atât de plin de funcții, navigarea pe clientul desktop al Acronis True Image poate fi o problemă oarecum confuză. Adăugați la aceasta o tendință de a scădea atunci când utilizatorii fac clic pe diverse elemente de interfață și primiți o aplicație software care poate fi o durere de utilizat, în special pentru utilizatorii de prima dată.

Clientul desktop – disponibil pentru Windows XP și versiunile ulterioare și OS X 10.10 și mai târziu – este împărțit în nouă secțiuni principale aranjate într-un meniu din partea stângă a ferestrei. În primul rând este secțiunea „copie de rezervă”, unde puteți gestiona și iniția backup-ul, reglați setările și recuperați fișierele de pe server..

Acronis Backup-secțiunea

Următorul este meniul „arhive”, care este locul în care vă puteți organiza fișierele arhivate, ceea ce înseamnă că sunt șterse de pe dispozitiv, dar rămân accesibile prin intermediul File Explorer normal.

Vizavi-Archives-secțiunea

A treia intrare din listă este funcția „sincronizare”, unde puteți desemna anumite dosare pentru sincronizarea între dispozitive și cu norul Acronis în sine. Aceasta este o caracteristică mai des întâlnită în serviciile de stocare în cloud precum Dropbox și este incredibil de utilă pentru a vă asigura că aveți acces instantaneu la fișierele importante pe dispozitivele dvs..

Acronis-Sync-secțiunea

Următorul este meniul „instrumente”, unde sunt amplasate toate funcțiile diverse menționate anterior în revizuirea noastră – cum ar fi instrumentul de creare a mijloacelor de salvare, funcția de curățare a sistemului și funcția de securitate Acronis..

Acronis-Tools-secțiunea

După meniul de instrumente este panoul pentru sistemul „protecție activă”, pe care îl puteți permite pentru a permite Acronis True Image să blocheze software-ul și fișierele care conțin ransomware și / sau cod care utilizează dispozitivul dvs. pentru a efectua criptomonede.

Acronis-Active-Protecție

Trecând la fila „activitate”, puteți vedea dacă s-a oprit ceva, iar fila „Gestionați procesele” vă permite să desemnați anumite procese care trebuie urmărite și / sau blocate de la început..

Acronis-Cont-secțiunea

Următorul meniu în jos vă oferă o imagine de ansamblu asupra contului dvs., inclusiv planul dvs. actual de abonare și cât spațiu utilizați. Setările generale se află în meniul respectiv, unde puteți schimba lucrurile, inclusiv accelerația în funcție de nivelul bateriei, locația de rezervă mobilă și setările de notificare.

Acronis-General-Setări

În cele din urmă, în colțul din stânga jos sunt încă două secțiuni. Primul este doar pentru actualizarea contului dvs., în cazul în care simțiți că aveți nevoie de mai mult spațiu, iar celălalt este un centru de ajutor în care puteți accesa baza de cunoștințe, genera un raport de sistem sau trimiteți feedback companiei..

Acronis-Help-secțiunea

După cum am menționat pe scurt la începutul acestei secțiuni, clientul desktop Acronis True Image este, din păcate, uneori incredibil de lent. În mai multe ocazii am dat clic pe o filă, doar pentru a aștepta cât mai mult cu 10 până la 20 de secunde înainte ca aplicația să răspundă efectiv și ne-a dus până unde am dorit să mergem.

Aceasta este o problemă uriașă, deoarece face clientul destul de frustrant de utilizat, mai ales atunci când sunteți nou la serviciu și nu v-ați dat seama unde este totul.

Acronis este disponibil și pe sistemele de operare mobile, cu aplicații disponibile pentru descărcare atât în ​​magazinul de aplicații iOS cât și în Google Play Store. Aplicațiile mobile sunt simple și ușor de utilizat, în special în comparație cu clientul de tip balon, deoarece tot ce puteți face este să configurați un plan de backup pentru dispozitivul dvs. mobil și să gestionați backup-urile existente..

AcronisiOS-Main-Panel

Deși există un client web disponibil, este incredibil de puțin. Este format din trei secțiuni, care vă permit să descărcați și să ștergeți copiile de rezervă existente, să gestionați linkurile de partajare și să vedeți cât spațiu liber ați rămas.

Acronis-Web-Client

Backup de fișiere & Restaurare

Acesta este probabil cel mai important criteriu pentru un serviciu de backup online. Din fericire, procesul propriu de rezervă și restaurare constituie nucleul funcționalității Acronis True Image și este o zonă în care merge bine. Pot fi salvate toate tipurile de dispozitive, de la dispozitive mobile la servere întregi și vi se oferă o mulțime de opțiuni pentru a continua procesul.

Cu Acronis, aveți posibilitatea să alegeți sau să faceți o copie de siguranță a fișierelor și folderelor individuale, sau să faceți o copie de rezervă completă a imaginii de sistem a întregului dispozitiv. Puteți configura acest lucru pentru a avea loc într-un program, care poate fi fie zilnic, săptămânal, lunar sau în mod continuu, ceea ce înseamnă că clientul verifică la fiecare cinci minute pentru a vedea dacă au fost făcute modificări în fișierele selectate.

Acronis-Select-Source

Copiile de rezervă se fac folosind un algoritm la nivel de bloc, ceea ce înseamnă că clientul nu va pierde conexiunea sau resursele de sistem încărcând întregul fișier modificat. În schimb, va scana modificările precise și va încărca doar acele părți care au fost modificate.

Acronis-Program

În plus față de computerul de desktop, puteți, de asemenea, servere de rezervă, dispozitive NAS, unități externe și telefoane mobile. Pe iOS, vă puteți face backup fotografiile, videoclipurile, contactele, calendarele și mementourile, în timp ce aplicația Android vă oferă și posibilitatea de a copia mesaje text.

Acronis-New-iOS-Backup

Dacă doriți să păstrați la îndemână o copie locală a copiei de rezervă, Acronis vă oferă opțiunea (atunci când ați configurat prima copie de rezervă) de a alege o locație pe dispozitivul dvs. curent sau pe o unitate externă conectată, în locul norului Acronis. Deși informațiile dvs. ar trebui să fie perfect sigure pe cloud, acest lucru oferă un nivel suplimentar de redundanță, doar în caz.

Acronis-Destinație

În ceea ce privește versiunea, Acronis poate păstra o versiune veche a unui fișier modificat pentru o perioadă nelimitată de timp sau puteți seta clientul să șteargă orice versiune anterioară care a atins o vârstă specificată. În mod implicit, este de șase luni, dar puteți dezactiva acest lucru în totalitate dacă doriți.

Acronis-Versionare

Procesul real de configurare a planului dvs. de rezervă este simplu. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul „adăugați copie de siguranță” din secțiunea de backup a clientului desktop. Apoi puteți decide ce doriți să faceți backup și unde doriți să fie stocată. 

Acronis Add-Backup

Apăsând butonul „opțiuni” din această vizualizare, puteți decide programarea, puteți activa criptarea privată pentru o protecție sporită și configurați excluderi în funcție de tipuri de fișiere sau locație. 

Puteți alege, de asemenea, în ce centru de date vor fi stocate fișierele dvs., configurați funcția de accelerare pentru a reduce impactul software-ului asupra conexiunii dvs. și puteți decide cât doriți să păstrați o versiune veche sau un fișier șters..

Acronis-Excluderi

Din păcate nu există nicio opțiune pentru multithreading, ceea ce obțineți cu mai mulți concurenți, cum ar fi Cloudberry și BigMIND Home. Nu există niciun serviciu de recuperare prin curier (adică livrarea unui dispozitiv fizic atunci când restaurați o copie de rezervă), așa că dacă intenționați să recuperați backup-uri uriașe printr-o conexiune lentă, poate doriți să luați în considerare IDrive.

Viteză

Viteza este un aspect critic al serviciilor de rezervă, dat fiind faptul că utilizatorii fac deseori backup pentru cantități mari de date. Cu un serviciu lent, acest lucru poate însemna zile sau chiar săptămâni de încărcare a fișierelor. 

Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiei de rezervă inițiale sau a unei încărcări complete cu imagini de sistem, unde dimensiunea încărcării poate fi cu ușurință destul de mare. După cum veți vedea, Acronis True Image oferă viteze excelente atât în ​​timpul încărcărilor, cât și al descărcărilor.

În scopul testului nostru, am încărcat un folder de 3,51 GB care conține mai multe tipuri de fișiere diferite, inclusiv video, text și imagini. Conexiunea folosită pentru test a avut o viteză de descărcare și încărcare de 25Mbps. 

Deși, în teorie, acest lucru înseamnă că încărcarea și descărcarea s-ar putea termina în aproximativ 20 de minute, am dori mai realist să le vedem intrând aproximativ o oră până la o oră și jumătate.

Primul TentativSecundă Încercare
Încărcați01:43:0000:57:0001:20:00
Descarca01:25:0001:41:0001:33:00

După cum puteți vedea, aceste rezultate se încadrează în mod clar în așteptările noastre, a doua noastră încărcare fiind chiar mai bună decât ne așteptam. 

Acronis-Data-Center-Map

Copiile de rezervă au fost efectuate în Asia, ceea ce înseamnă că ne încărcam fișierele în centrul de date din Singapore. Deși acest lucru este aproape geografic de noi, este totuși mai departe decât centrele de date din Europa și America de Nord pentru clienții din aceste regiuni. 

Aceasta înseamnă că, dacă vă aflați, de exemplu, pe coasta de est a SUA sau în Europa de Vest, ar trebui să aveți rezultate și mai bune. 

Securitate

Având în vedere că furnizorii de copii de rezervă au încredințat informații potențial sensibile, este imperativ ca orice serviciu de rezervă să ia măsuri semnificative pentru a-și asigura securitatea. 

Indiferent dacă gestionează amenințările virtuale sub formă de infracțiuni informatice sau pericole mai tangibile, precum furtul fizic și calamitățile naturale, Acronis face tot ce poate pentru a vă asigura că informațiile dvs. sunt în siguranță în mâinile sale.

În ceea ce privește amenințările virtuale, Acronis True Image folosește criptarea AES de 256 biți pentru a securiza datele și TLS pentru a vă asigura că nimeni nu o interceptează în tranzit (cunoscut sub numele de atac la om). 

Acest lucru este excelent, mai ales că criptarea poate fi făcută în totalitate privată. Aceasta înseamnă că chiar Acronis nu va putea arunca o privire asupra fișierelor dvs. Dacă doriți să intrați în înțelegerea acestui subiect, consultați descrierea noastră de criptare pentru a afla tot ce trebuie să știți.

Acronis-privat-criptare

Cu toate acestea, este important să rețineți că, dacă activați criptarea privată, Acronis nu vă va putea recupera parola, dacă o uitați. Astfel, cel mai bine este asociat cu unul dintre cei mai buni manageri de parole pentru a vă asigura că nu pierdeți definitiv accesul la datele dvs..

Din păcate, nu există nicio opțiune pentru autentificarea cu doi factori, ceea ce ar fi fost un frumos strat suplimentar de securitate. Dacă acest lucru este esențial pentru tine, ia în considerare ceva de genul CloudAlly.

În ceea ce privește aspectele fizice, centrele de date ale companiei au personal de securitate la fața locului 24/7, precum și scanări biometrice de securitate și supraveghere video care mențin jurnalele timp de 90 de zile. De asemenea, dispune de sisteme pentru monitorizarea și controlul umidității și temperaturii, precum și generatoare de rezervă care pot funcționa până la 48 de ore, în cazul unei întreruperi a energiei electrice..

intimitate

Confidențialitatea este un alt domeniu în care Acronis True Image se descurcă foarte bine. Criptarea privată, locațiile flexibile ale centrelor de date și o politică clară și concisă de confidențialitate fac parte din aceasta, precum și conformitatea cu mai multe reglementări, precum GDPR.

Așa cum am menționat anterior, oferă protecție prin criptare AES privată de 256 biți, ceea ce este excelent, deoarece înseamnă că compania nu vă poate accesa fișierele chiar dacă a dorit. 

Cu toate acestea, colectează câteva informații personale de bază, inclusiv numele, adresa de e-mail și așa mai departe. Conform declarației sale de confidențialitate, aceste informații sunt distribuite numai partenerilor de încredere, cum ar fi furnizorii sau revânzătorii sau în conformitate cu o lege.

Acronis-Confidențialitate-Declarație

Când ați configurat pentru prima dată planul de backup cu software-ul, clientul va alege cel mai apropiat centru de date la locația dvs. Dacă, din anumite motive, doriți ca informațiile dvs. să fie stocate într-o altă locație, puteți să le schimbați cu ușurință în timpul procesului inițial de configurare. Cu toate acestea, după crearea copiei de rezervă, nu se mai întoarce.

Acronis-Pick-Data-Center

Aveți o mulțime de opțiuni din care să alegeți, deoarece Acronis True Image utilizează centre de date din S.U.A., Marea Britanie, Europa (Germania, Elveția și Franța), Japonia, Singapore și Australia. 

Acest lucru este în contrast puternic cu multe alte servicii de backup, cum ar fi IDrive, unde singura opțiune este un centru de date cu sediul în S.U.A., care este o țară notorie pentru legile sale proaste despre confidențialitate digitală.

După cum am menționat anterior, compania respectă GDPR, precum și o serie de alte cadre de reglementare, cum ar fi HIPAA, și diverse standarde de distrugere a datelor, precum VSITR germană.

Serviciu clienți

Având în vedere natura critică a serviciilor de rezervă, este important ca acestea să ofere mai multe modalități diferite de asistență pentru clienți, precum și un nivel ridicat de reacție atunci când ajungeți la ei cu o problemă. Acronis îl scoate din apă din această categorie, deoarece există numeroase modalități de a obține ajutor – în mai multe limbi diferite – cu produsele sale.

În primul rând, există o bază de cunoștințe extinsă care cuprinde toate problemele cele mai frecvente și soluțiile lor. Acesta este primul pas în orice proces de depanare, iar baza de cunoștințe este ușor de navigat, astfel încât puteți afla rapid cum să remediați problema pe care o aveți.

Acronis-KnowledgeBase

Dacă baza de cunoștințe nu vă poate ajuta, puteți apela la forum, unde puteți adresa altor utilizatori pentru a vedea dacă au întâmpinat o problemă similară și cum să rezolvați.

Acronis-Forum

Dacă încă nu găsiți o soluție la problema dvs., există mai multe modalități prin care puteți contacta direct departamentul de asistență. Puteți trimite un bilet de e-mail – la care am testat și am primit un răspuns în mai puțin de 24 de ore – sau puteți contacta departamentul de asistență în timp real prin opțiunea de chat live, care este disponibilă 24/7.

Acronis-Suport-Chat

Aceste opțiuni nu sunt disponibile numai în engleză (evident), ci și în mandarină, germană, spaniolă, franceză și italiană. Din păcate, nu există niciun număr de telefon la care să apelați, dar acest lucru este greu necesar, având în vedere toate celelalte opțiuni pe care le aveți pentru asistență.

Verdictul

Cu aceasta am ajuns la sfârșitul revizuirii noastre. Fără îndoială, o opțiune puternică pentru backup-urile online, Acronis este totuși reținută de clientul său de desktop aglomerat și deseori lent. Acestea fiind spuse, își îndeplinește sarcina principală – copie de rezervă a datelor – foarte bine, oferind viteză excelentă, securitate și confidențialitate, precum și servicii de top pentru clienți.

Ce părere ai despre recenzia noastră? Sunteți de acord că clientul lent și excesiv de proiectat trage în jos ceea ce este altfel un serviciu de backup excelent și la un preț rezonabil, sau credeți că numărul de funcții oferă un software inflațios? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map