Revista de afaceri BigMIND – Backup bogat în caracteristici – actualizat în 2020

BigMIND Business Review

BigMIND Business, care vine de la grajdul Zoolz, este o soluție de rezervă bogată în caracteristici și accesibilă pentru companii. Are mai multe clopote și fluiere decât majoritatea concurenților, deși este remarcabil și pentru ceea ce îi lipsește. Citiți revizuirea noastră completă BigMIND Business pentru detalii.


backup de afaceri

Bine ați venit la review-ul nostru BigMIND Business. S-ar putea să fiți familiarizat cu BigMIND Home, un alt produs de Zoolz pe care l-am revizuit că, așa cum spune și numele, este un produs pentru utilizatorii casnici. Dacă sunteți un astfel de utilizator și sunteți aici din greșeală, citiți recenzia noastră BigMIND Home.

Dacă sunteți la locul potrivit, dar sunteți legat de timp, iată care este scurt. BigMIND Business este bogat cu funcții, inclusiv analiza fotografiilor AI, partajarea și stocarea fișierelor. În plus, caracteristicile sale de rezervă includ backup hibrid, backup nelimitat de dispozitive externe și backup mobil, precum și backup de la serviciile de stocare în cloud, Facebook și Instagram, printre altele.

Un astfel de set de funcții, așa cum ați putut ghici, nu vine fără partenerul obișnuit: un preț mai mare. BigMIND Business nu este la fel de ieftin și nu oferă o mulțime de spații de stocare. În plus, nu are asistență telefonică și chat. Singurul canal de asistență este e-mailul și este nevoie de un timp pentru a obține un răspuns. De asemenea, nu există o copie de rezervă continuă, care este o caracteristică utilă.

Nu trebuie să așteptați mult timp pentru backup-ul inițial – sau cel puțin nu atâta timp cât îl faceți cu alte servicii – deoarece transferurile BigMIND Home sunt rapide. Asta este datorită rețelei globale Amazon pe care o folosește: AWS.

Dacă aceste dezavantaje nu au pus un interes în BigMIND Business, rămâneți cu noi în timp ce vom intra în detalii mai jos. În caz contrar, consultați cele mai bune soluții de rezervă a afacerilor noastre pentru alternative.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru BigMIND Business

Caracteristici

BigMIND Business are un set bogat de funcții. Este interesant pentru că, spre deosebire de majoritatea serviciilor de rezervă, împărtășește unele dintre aceste funcții cu cele mai bune servicii de stocare în cloud. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la ele, vom arunca o privire asupra caracteristicilor standard de rezervă.

Caracteristici standard BigMIND Business

Aceste funcții vă ajută să recuperați fișierele dvs. de afaceri importante în cazul în care unul dintre computerele dvs. defectează (consultați articolul nostru despre cât va dura hard disk-ul dvs. pentru o estimare), este deteriorat sau cineva îl fură.

BigMIND Business poate face backup de pe computerele dvs. bazate pe Windows și Mac, bazele de date Microsoft SQL și serverele Windows. Cu un singur abonament BigMIND Business, puteți face backup pentru computere nelimitate, dar numărul de servere pe care le puteți face backup depinde de planul dvs. de abonament. Mai multe despre asta în secțiunea următoare.

Acestea fiind spuse, am dori să vedem suport pentru serverele și calculatoarele Linux. Suport pentru alte baze de date, Hyper-V și VMware nu lipsesc. Acronis Backup acceptă toate acestea, așa că dacă doriți acest lucru, citiți recenzia noastră pentru Acronis Backup. În caz contrar, dacă doriți suport pentru Linux, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru Linux (totuși se ocupă de soluții casnice).

Pe partea de sus a copiei de rezervă a computerului, puteți face backup la cât mai multe hard disk-uri externe și dispozitive de stocare NAS doriți (citiți ce este ghidul nostru NAS pentru a afla mai multe). De fapt, versiunea principală a BigMIND a făcut cea mai bună rezervă online pentru rezervarea NAS. BigMIND Business vă permite, de asemenea, să faceți backup pentru smartphone-urile și tabletele Android și iOS.

BigMIND vă permite, de asemenea, să efectuați backup hibrid folosind tehnologia sa Hybrid +. Vă permite să salvați o copie a datelor dvs. pe o unitate locală, pe lângă cloud. Dacă alegeți acest lucru, vă veți bucura de un alt strat de protecție. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să restaurați rapid fișierele, deoarece este mai rapid să le restaurați de pe un dispozitiv local.

Cu backup hibrid, implementați și regula de rezervă 3-2-1. Puteți citi mai multe noutăți ale copiei de rezervă hibride și cum să o configurați în backup-ul nostru hibrid pentru ghidul IMM-urilor.

bigmind-business-feat-retenție

Alte caracteristici standard de rezervă includ un programator de rezervă, o versiune nelimitată, o reținere nedeterminată a fișierelor șterse, administrare bazată pe roluri și rapoarte. Totuși, nu este disponibilă o copie de rezervă continuă. Vom vorbi mai jos despre aceste funcții în categoriile „ușurință de utilizare” și „backup și restaurare”.

Caracteristici speciale BigMIND Business

bigmind-business-feat-servicii

Dacă utilizați servicii de stocare în cloud, BigMIND Business este acoperit. Puteți face backup de la serviciile de stocare – cum ar fi Dropbox, Google Drive, One Drive și Box – în contul dvs. BigMIND. Primele trei sunt nume de renume în industria de stocare în cloud, dar dacă nu sunteți necunoscut cu ultimul serviciu, citiți recenzia noastră pentru a afla mai multe.

Pentru servicii alternative care au această caracteristică, citiți cea mai bună comparație a serviciilor noastre de gestionare cloud-la-cloud.

Dacă afacerea dvs. are o campanie media care implică Facebook și Instagram, puteți, de asemenea, conecta BigMIND la aceste conturi pentru a vă salva fotografiile și videoclipurile personale.

bigmind-business-feat-sharing

BigMIND Business vă permite, de asemenea, să partajați fișiere încărcate cu colegii de muncă și să setați anumite opțiuni de control de conținut. Puteți face asta trimițând un link prin e-mail sau generând-o, astfel încât să îl puteți copia și lipi.

În ambele metode, puteți activa protecția prin parolă, descărcați notificările, faceți ca legătura să expire la o anumită dată sau să o faceți doar vizualizată. Acesta este un nivel puternic de protecție a conținutului și unul care pune în rușine anumite servicii dedicate de stocare în cloud. 

bigmind-business-feat-clouddrive

Într-o altă modalitate similară, BigMIND vă permite să încărcați fișiere folosind funcția sa cloud-drive, dar rețineți că unitatea de cloud utilizează spațiul dvs. de rezervă pentru a stoca fișiere.

Dacă lucrați cu fotografii, BigMIND are mai multe caracteristici care vor facilita funcționarea. BigMIND analizează imaginile încărcate și vă permite să le căutați în funcție de tipul camerei, rezoluția, locația, data luată, culoarea dominantă și multe altele. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți adăuga, de asemenea, propriile etichete de date pentru a vă organiza fotografiile.

Pe deasupra, BigMIND folosește funcția de detectare a fotografiilor pentru a scana imaginile pentru diferite obiecte, astfel încât să le puteți căuta folosind fraze precum „cupă”, „prieten”, etc. Face același lucru cu fețele, astfel încât puteți căuta oameni.

Dacă aveți multe documente scanate pe care trebuie să le căutați, puteți utiliza recunoașterea optică a BigMIND sau OCR pentru scurt. OCR transformă documentele în date căutabile și extrage orice text din imagini JPEG și TIFF. Aceasta vă permite să căutați fișiere după conținut.

BigMIND nu are suport Linux și copie de rezervă continuă și nu poate avea servere de rezervă, altele decât Windows. Posibilitatea acestor funcții este probabil mai importantă pentru dvs. decât funcțiile suplimentare ale BigMIND. 

În afară de asta, BigMIND are un set puternic de caracteristici care vor satisface majoritatea utilizatorilor de afaceri. Dacă doriți să aflați mai multe despre backup pentru afaceri, citiți biblioteca noastră de backup pentru afaceri.

Prezentare generală a companiei BigMIND

Logo BigMIND Businesswww.zoolz.com

Începe de la 1125 USD lunar pentru 100 de planuri GBAll

Backup

Backup Scheduler

Backup continuu

Backup incremental

Backup pe bază de imagine

Backup de unitate externă

Backup NAS

Backup server

Backup hibrid

Backup pentru dispozitive mobile

Backup nelimitat

Dispozitive nelimitate

Speed ​​Throttling

Copiere fișier la nivel de bloc

Copiere de rezervă multitreaded

Restabili

Serviciu de recuperare prin curier

Acces browser

Acces la aplicații mobile

versionare

Ștergere fișier păstrare

Restaurare Bare-Metal

Managementul utilizatorilor

Setați rolurile utilizatorului

Setați regulile de backup pentru afaceri

Raportare personalizabilă

Accesați backup utilizator

Monitorizați dispozitivele conectate

Securitate

Criptare privată

Criptare At-Rest

Criptare în tranzit

Protocolul de criptare
AES 256 biți

Autentificare cu doi factori

Centre de date întărite

Setări server proxy

Conform HIPPA

A sustine

Suport 24/7

Asistență Live Chat

Asistență telefonică

Asistență prin e-mail

Forum utilizator

Bază de cunoștințe

Diverse

Distribuire a unui fisier

Sincronizare dispozitiv

Încercare gratuită
15

Prețuri

Înainte de a vă decide să vă abonați la BigMIND Business pentru a vă proteja afacerea, puteți folosi proba sa gratuită de 15 zile pentru a vedea dacă garantează despărțirea de banii dvs. BigMIND Business oferă trei planuri: Starter, Standard Premium și Smart Archive.

Primele trei planuri oferă stocare la cloud calde, în timp ce ultimele oferă doar stocare la rece. Dacă utilizați stocare la cald, procesul de restaurare începe automat. La ceea ce ne referim atunci când spunem „backup de tip cloud”. Pe de altă parte, stocarea la rece este mai ieftină și este potrivită pentru arhivarea datelor. Dezavantajul este că este nevoie de trei până la 12 ore pentru a începe procesul de restaurare.

Planul Starter vă oferă 250 GB spațiu de rezervă și vă permite să faceți backup doar unui server și să aveți 10 utilizatori. Este de 15 USD pe lună, dar puteți alege să plătiți pe an pentru a beneficia de o reducere. Planul oferă, de asemenea, funcții de gestionare a utilizatorilor și a politicilor, împreună cu auditul de bază (puteți previzualiza acțiunile din ultimele 30 de zile).

Planul Standard adaugă suport nelimitat pentru rețele și unități externe pe lista de funcții. În plus, puteți face backup de 250 GB date, proteja 10 servere și aveți 100 de utilizatori. Pentru a vă bucura de asta, va trebui să plătiți 39 USD pe lună.

Planul Premium nu mărește spațiul dvs. de rezervă, dar ridică numărul maxim de servere la 50 și numărul de utilizatori la 500. De asemenea, aveți acces la un audit complet al copiei de rezervă și a eDiscovery, care vă permite să căutați documentele pentru cuvinte si fraze.

Planurile Standard și Premium vă permit, de asemenea, să vă măriți spațiul de rezervă, să adăugați backup SQL și dispozitive mobile pentru backup. Puteți adăuga mai mult spațiu în pași de 100 GB, până la 10 TB. Cu planul standard, prețul este de 8 USD pe increment, în timp ce planul Premium percepe 10 USD.

Ambele planuri vă permit, de asemenea, să adăugați până la 100 de servere Microsoft SQL la 10 USD pe server și până la 1.000 de dispozitive mobile pentru 1 USD pe dispozitiv.

Ultimul plan, Smart Archive, acceptă același număr de servere și utilizatori, dar oferă 1 TB de stocare la rece. Așa cum am menționat, stocarea la rece este lentă și funcționează cel mai bine pentru arhivarea fișierelor pe care nu trebuie să le restaurați des. Acest plan vă va stabili 40 USD pe lună. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, puteți adăuga 1 TB pentru 40 USD pe lună, până la 10 TB.

BigMIND oferă o mulțime de funcții, dar asta îl face una dintre soluțiile de afaceri mai scumpe de pe piață. În plus, nu oferă o mulțime de spații de rezervă, cu atât mai puțin backup nelimitat. 

Dacă doriți acest lucru, ar trebui să apelați la CrashPlan pentru Small Business sau Backblaze for Business. CrashPlan percepe 10 USD pe computer pe lună, în timp ce Backblaze percepe 6 USD pe computer pe lună. Puteți citi mai multe despre ofertele lor în revizuirea CrashPlan pentru Small Business și Backblaze for Business Review.

Dacă nu aveți nevoie de backup nelimitat și căutați o soluție similară cu BigMIND, luați în considerare IDrive pentru afaceri. Obținerea de 2,5 TB cu BigMIND Business vă va returna 2.039,90 USD pe an, în timp ce aceeași cantitate de spațiu de rezervă cu IDrive for Business vă va costa 599,62 USD pe an. Dacă doriți să aflați mai multe despre IDrive, citiți analiza noastră IDrive pentru afaceri.

În general, valoarea BiGMIND Business nu este excelentă atunci când iei în considerare doar spațiul de rezervă obținut. În funcție de nevoile dvs., funcțiile suplimentare ale BigMIND ar putea face prețurile mai plăcute, dar asta depinde dacă aveți nevoie de aceste funcții.

Ușurință în utilizare

bigmind-business-desktop-client

Clientul desktop BigMIND funcționează pe Windows și Mac. Fereastra sa principală arată starea copiei de rezervă, timpul ultimei copii de rezervă, timpul până la următoarea copie de rezervă și cât spațiu de rezervă este utilizat. Butoanele proeminente din partea de jos vă permit să selectați date pentru backup, să reglați setările și să inițiați procesul de restaurare. În general, este ușor și simplu de utilizat.

Puteți iniția, de asemenea, backup sau restaurare din butonul de meniu din colțul din stânga sus. De asemenea, vă permite să căutați în fișierele dvs. sau să lansați clientul web BigMIND Business.

bigmind-business-ul web-client

Vizualizarea sa principală este tabloul de bord și, similar cu clientul desktop, arată toate informațiile relevante de care aveți nevoie pentru a obține o imagine de ansamblu a întregii dvs. backup de afaceri.. 

Partea de sus a ferestrei arată starea dispozitivelor conectate. Mai jos, aveți diverse panouri care arată cantitatea de stocare ați utilizat, backup-ul și restaurarea traficului, un localizator client și un flux de activitate.

În plus, bara de căutare din partea de sus vă permite să găsiți fișierele dvs. specificând un nume de fișier și o categorie, dimensiunea fișierului și data.

bigmind-business-poate descoperi

De asemenea, puteți utiliza opțiunea „descoperire” din meniul din stânga pentru a răsfoi fișierele dvs. pe categorii sau dispozitiv. Același meniu vă permite să vă gestionați utilizatorii și serverele, să modificați politicile, să reglați setările, să generați rapoarte și să vă audiați backup-ul.

bigmind-business-utilizatori-servere

Puteți invita utilizatorii prin e-mail, înregistrați-vă singuri sau puteți invita un număr mare de utilizatori utilizând un fișier CSV. Adăugarea serverelor este de asemenea simplă: trebuie doar să faceți clic pe butonul „Adăugați server” pentru a genera un jeton de server, după care puteți descărca BIGMind.

bigmind-business-politici

Politicile vă permit să selectați de la distanță datele pentru backup, să gestionați setările și să setați privilegii pentru utilizatorii dvs. Puteți selecta ce tipuri de fișiere doriți să faceți backup, să activați backup-ul hibrid, să definiți privilegii, să configurați un program și multe altele. 

Pagina de audit arată acțiunile tuturor utilizatorilor, în timp ce pagina raportului poate genera o varietate de rapoarte, inclusiv facturare, utilizarea lățimii de bandă, alerte și multe altele.

În general, clientul web este atractiv și simplu. Ne place în special cât de clară și de încântătoare este pagina pentru adăugarea de utilizatori și servere. Cu alte servicii, se poate simți constrâns și arăta ca ceva de acum 20 de ani.

Puteți utiliza, de asemenea, clientul mobil pentru a încărca date, inclusiv jurnalele de apeluri, contacte, fotografii, mesaje, videoclipuri și alte tipuri de fișiere. La fel ca și clientul desktop, acesta nu are o copie de rezervă continuă, dar puteți programa copii de rezervă pentru a rula atunci când este conectat la WiFi, la încărcare sau la o anumită oră, zi sau la nivel de baterie.

În plus, dacă rămâneți fără spațiu, puteți instrui aplicația să ștergeți telefonul dvs. cu videoclipuri și imagini pe care le-ați făcut backup.

Singura abordare pe care o avem cu aceasta este modul în care selectați datele pentru backup. Când intrați în aplicație, vedeți funcția „descoperire”, dar niciun buton care adaugă date la backup. Mai degrabă, trebuie să atingeți butonul de meniu din colțul din stânga sus și să introduceți „selectarea datelor”. Nu este o problemă mare, dar totuși distrage experiența utilizatorului.

Pe lângă aceste funcții, aplicația mobilă vă permite, de asemenea, să vă conectați la aplicații de social media, precum Facebook și Instagram, și să faceți backup pentru datele pe care le aveți. De asemenea, se poate conecta la servicii de stocare în cloud.

Backup de fișiere & Restaurare

bigmind-business-backup-date-selectați

BigMIND Business necesită să selectați tipuri de fișiere sau fișiere specifice și folderele pe care doriți să le faceți backup. Prima este denumită „selecție inteligentă” și vă permite să etichetați documente de birou, fișiere financiare, documente și multe altele. 

Această din urmă metodă necesită să parcurgeți sistemul dvs. de fișiere și să selectați manual fișierele și folderele. Ne place că există două metode, ceea ce adaugă flexibilitate.

Metoda de selectare a tipului de date este convenabilă, dar rețineți că selectează fiecare fișier de tipul ales. Aceasta ar putea deveni o problemă, deoarece BigMIND nu oferă spațiu de rezervă nelimitat.

bigmind-business-backup-file-filtru

Pentru a preveni acest lucru, puteți adăuga un filtru de fișiere. Vă permite să faceți backup numai pentru fișiere și foldere pe o cale specificată, includeți sau excludeți fișierele prin extensie sau expresie și excludeți fișierele mai mari de o anumită dimensiune sau mai vechi decât o anumită dată.

bigmind-business-backup-exclude

Dacă aceasta nu o taie, puteți adăuga o regulă de excludere automată. După ce ați terminat cu selecția dvs., puteți configura backup-ul pentru a putea fi executat pe o programare.

bigmind-business-backup-program

În mod implicit, backup-ul va rula la fiecare două ore. Puteți face să funcționeze la fel de des la fiecare cinci minute sau la fel de rar la 24 de ore. Dacă doriți să fiți mai specific, puteți seta un program. Cu acesta, puteți specifica în ce zile va putea fi executat backup-ul, împreună cu orele de început și sfârșit.

Nu există nicio copie de rezervă continuă, iar copierea de rezervă la fiecare cinci minute este cea mai apropiată. Acesta este un dezavantaj major, deoarece o copie de rezervă continuă începe procesul de rezervă imediat ce schimbați sau adăugați fișiere noi în planul dvs. de backup. Acestea fiind spuse, ne place cât de simplu și ușor este să vă configurați planul de backup.

Pentru a începe procesul de restaurare, trebuie să faceți clic pe butonul mare „restaurare” din fereastra principală. După aceea, va apărea o fereastră nouă, care vă oferă opțiunea de a selecta ceea ce doriți să restaurați. Puteți chiar restaura dintr-un alt cont.

bigmind-business-restore-start

Oricum, după ce selectați fișierele și folderele, apăsați butonul „următor”. Următoarea fereastră vă permite să reglați opțiunile de restaurare. Puteți restaura fișierele în locația lor originală sau nouă, puteți activa descărcarea cu mai multe filete pentru o restaurare mai rapidă, specificați o locație plus hibrid, restaurați fișierele dintr-un interval de date și gestionați opțiunile pentru a înlocui fișierele existente. 

Opțiuni de bigmind-business-restore-

După ce apăsați pe „următorul”, procesul de backup va începe. Este simplu și are toate opțiunile necesare, așa că nu avem nicio legătură cu acesta. Pe lângă lipsa menționată de rezervă continuă, aflăm că BigMIND Business este competent în ceea ce privește copierea de rezervă și restaurarea fișierelor dvs..

Viteză

Backup-urile inițiale pot dura mult timp. Cât timp depinde de factori precum distanța dvs. de serverele BigMIND, lățimea de bandă și ISP. S-ar putea să te uiți la zile, săptămâni sau mai mult timp de rezervă. Totuși, acest lucru nu ar trebui să fie cazul BigMIND Business.

bigmind-Bussiness-server-locatii

Acest lucru se datorează faptului că BigMIND se bazează pe AWS Global Infrastructure, care are centre de date răspândite pe tot globul. Datorită acestui lucru, cel mai apropiat server nu ar trebui să fie departe de tine. Dacă aveți reședința în Marea Britanie sau Europa, datele dvs. vor fi plasate într-una din cele cinci regiuni din Europa. 

Acționează la fel pentru utilizatorii din Australia și Noua Zeelandă cu regiunea Asia Pacific. Între timp, datele pentru clienții globali și americani sunt plasate într-una din cele șapte regiuni din America de Nord. Acolo au fost plasate și datele noastre. Acestea fiind spuse, dacă doriți să transferați datele într-o altă regiune, puteți contacta BigMIND pentru a facilita acest lucru. 

Am testat cum funcționează transferurile BigMIND prin efectuarea de teste de rezervă și restaurare folosind folderul nostru de test de 1 GB. Ne-am efectuat testele de la Moscova, Rusia, printr-o rețea WiFi cu o viteză de încărcare de 36,99 Mbps și o viteză de descărcare de 29,39 Mbps. Iată rezultatele noastre:

Prima încercare: A doua încercare: Media:
Timp de încărcare00:08:2200:05:4800:07:05
Timpul de descărcare00:15:4600:17:1200:16:29

Cu lățimea noastră de bandă, ar trebui să ne așteptăm să facem un backup de 1GB în aproximativ trei minute și 52 de secunde, în timp ce ar trebui să-l restaurăm în aproximativ patru minute și 52 de secunde. Acest lucru este teoretic și fără niciun fel de aer. 

Acestea fiind spuse, procesul de rezervă are o supraveghere în ceea ce privește criptarea și alte procese, care tind să încetinească. Când adăugați faptul că datele noastre erau în S.U.A., rezultatele sunt bune. 

În plus, rețineți că BigMIND a fost încărcat în modul „inteligent”, unde conexiunea este echilibrată pentru a nu interfera cu munca dvs. Cu toate acestea, puteți comuta modul în „turbo” pentru o creștere a vitezei. De asemenea, puteți activa backup-ul multitratat pentru a vă spori și mai mult viteza.

Backup-urile după cele inițiale se vor rula și mai rapid, datorită algoritmului de copiere a fișierelor la nivel de bloc, care le accelerează transferând doar porțiile modificate ale fișierelor.

Asta a fost pentru procesul de backup. Cu toate acestea, procesul de descărcare a durat de patru ori mai mult decât ne-am aștepta, iar acest lucru este fără niciun proces care se execută în timpul backup-ului. Chiar și cu asta în minte, însă, BigMIND este mult mai rapid decât, să spunem, Carbonite Safe Backup Pro, care a necesitat mai mult de o oră pentru a descărca fișierul nostru.

Securitate

BigMIND Business folosește criptarea AES pe 256 biți și protocolul SSL pentru a proteja fișierele în tranzit. Cu toate acestea, trebuie să activați SSL, accesând fila „conexiune” din setări și selectând caseta de selectare „Utilizați SSL”. SSL – și autentificarea serverelor front-end BigMIND Home prin intermediul certificatelor publice – ajută la prevenirea atacurilor omului în mijloc.

Odată ce fișierele dvs. ajung pe serverele BigMIND, criptarea AES pe 256 biți le scanează. BigMIND Business vă gestionează implicit cheia de criptare. Asta înseamnă că vă poate decripta fișierele, dacă dorește. 

În plus, nu există nicio modalitate de a activa criptarea privată, de la capăt la capăt, ceea ce vă va permite să vă gestionați cheia de criptare (aflați mai multe despre aceasta în ceea ce este cunoașterea zero în explicația din cloud).

BigMIND Business stochează toate fișierele dvs. pe mai multe dispozitive pe mai multe facilități pentru a vă asigura că acestea sunt protejate de defecțiuni hardware și în siguranță de orice dezastru. Este similar cu o configurație RAID. Centrele de date sunt revizuite cel puțin o dată pe an pentru a avea suficiente controale de securitate.

O altă caracteristică utilă pe care BigMIND Business o oferă este autentificarea cu doi factori. Îți protejează contul necesitând un cod în plus față de datele de acreditare pentru a te conecta. Se asigură că persoanele dăunătoare care au reușit să-ți fure parola nu vor putea să-ți acceseze contul. 

Pentru a utiliza autentificarea cu doi factori, trebuie să o activați din setările contului din clientul BIGMind. Chiar dacă este activată autentificarea cu doi factori, vă recomandăm să creați o parolă puternică pentru a evita eșecurile parolei.

În general, BigMIND verifică toate căsuțele de securitate pe care le avem, astfel încât să puteți fi sigur că fișierele dvs. vor fi în siguranță.

intimitate

BigMIND Business oferă criptare privată, dar asigură doar confidențialitatea datelor de afaceri pe care le faceți backup. Politica de confidențialitate gestionează datele personale pe care le furnizați către Genie9, compania-mamă a Zoolz.

Sediul Genie9 se află în Londra, Marea Britanie. Marea Britanie respectă în continuare Regulamentul general privind protecția datelor, care protejează confidențialitatea datelor online. Cu toate acestea, este încă în aer care vor fi efectele Brexit-ului.

Legile privind confidențialitatea din Marea Britanie sunt mai puternice decât în ​​SUA, dar BigMIND Home folosește AWS Global Infrastructure, care are multe dintre serverele sale în SUA, care pune datele în conformitate cu legile americane, care nu sunt printre cele mai bune legi de confidențialitate în cloud, așa că noi a verificat politica de confidențialitate pentru ceva suspect.

Ce colectează Genie9

Înregistrarea la Genie9 necesită să furnizați informații care pot include numele companiei, industria, numărul de angajați, numărul de telefon, titlul, orașul, statul, țara, codul poștal, un nume de utilizator și o adresă de e-mail confirmată.

Nu este surprinzător, de asemenea, furnizați informații despre sistemul de fișiere, inclusiv nume de fișiere și directoare. Genie9 poate stoca și adresa dvs. IP atunci când trimiteți aceste informații. De asemenea, puteți permite companiei să colecteze preferințe și informații demografice de la dvs..

Modul în care Genie9 folosește datele colectate

Politica spune că informațiile colectate sunt utilizate pentru rularea și îmbunătățirea serviciilor sale și oferirea de asistență. De asemenea, puteți obține reclame pentru produse, promoții și evenimente. Acestea fiind spuse, Genie9 nu va oferi sau nu va vinde informațiile personale ale utilizatorilor către terți.

Cu toate acestea, este posibil ca Genie9 să ofere informațiilor personale ale utilizatorilor către terți pentru a furniza servicii specifice utilizatorului. Terților li se va cere să respecte Principiile de confidențialitate privind un port sigur în SUA și UE sau să certifice că respectă protecția vieții private egală cu Genie9. 

Utilizatorii pot renunța la transferul informațiilor lor personale către astfel de terți. În plus, dacă descoperiți că nu sunteți mulțumit de modul în care Genie9 gestionează informațiile dvs. despre afaceri, puteți contacta compania pentru a vă elimina informațiile și a anula contul. Puteți face acest lucru conectându-vă și la contul dvs..

Un alt lucru de remarcat este faptul că politica spune că Genie9 „nu va vizualiza fișierele pe care le faceți backup.” Cu toate acestea, metadatele – cum ar fi extensiile și dimensiunile fișierului – sunt vizibile pentru asistența tehnică.

În general, nu am găsit nimic în politica care ne-a dat o pauză. Este bine, având în vedere că nu aveți o criptare privată. În plus, Genie9 aderă la GDPR. Este un set decent de metode de protecție pentru a vă proteja confidențialitatea, dar ar fi mult mai bine dacă ar include criptarea privată.

A sustine

bigmind-business-suport

Cea mai rapidă modalitate de a obține asistență tehnică este de a intra în centrul de ajutor BigMIND, care are mai multe categorii care conțin articole cu răspunsuri la cele mai frecvente probleme. Pentru a vă ajuta să găsiți răspunsul de care aveți nevoie, puteți utiliza bara de căutare. 

Articolele în sine sunt bine scrise și ușor de urmărit datorită capturilor de ecran și pașilor numerotați. Unele au și videoclipuri care să vă ajute.

bigmind-business-zoolz-wiki

Dacă acest lucru nu vă ajută, puteți contacta asistența tehnică prin intermediul formularului de solicitare. Un agent de asistență pentru chat ne-a informat că asistența tehnică își propune să funcționeze 20 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. Am testat asta depunând o întrebare într-o vineri dimineață și am primit răspunsul nostru două zile mai târziu. Nu este un rezultat grozav de orice întindere a imaginației.

Rețineți că agentul de chat menționat este un reprezentant de vânzări, deci nu vă puteți baza pe asistența de chat pentru problemele dvs. tehnice. În plus, lipsă de asistență telefonică. Acestea sunt greșeli majore, având în vedere că ambele forme de sprijin sunt așteptate pentru utilizatorii de afaceri care ar putea pierde bani dacă nu își rezolvă problemele la timp..

Verdictul

Fără îndoială, BigMIND Business este un serviciu puternic. Are multe funcții, inclusiv unele care nu sunt standarde pentru serviciile de rezervă. Aceasta include posibilitatea de a partaja fișiere, de a stoca fișiere direct în cloud, de a căuta fotografii după diferite criterii și de a folosi analiza AI foto. În plus, caracteristicile sale standard includ dispozitive externe nelimitate și backup hibrid.

Acestea fiind menționate, dezavantajele includ plata mai multă pentru spațiul de rezervă limitat, lipsa de rezervă continuă și suportul limitat. Dacă credeți că nu veți avea probleme sau dacă cazul dvs. de utilizare este simplu, asistența limitată ar putea să nu constituie un dezavantaj serios. Cu toate acestea, dacă sunteți oprit, consultați recenziile de backup pentru afaceri pentru un serviciu alternativ.

Ce părere aveți despre BigMIND Business? L-ai folosit și ai ceva de distribuit? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me