Backblaze pentru revizuirea afacerilor

Vă recomandăm Backblaze pentru afaceri pentru orice afacere mică. Este rapid, ușor de utilizat și, mai ales, ieftin. Cu toate acestea, nu este complet fără dezavantajele sale, după cum puteți citi în revizuirea noastră completă pentru revizuirea afacerilor.


backup de afaceri

Backblaze a fost un favorit în rândul utilizatorilor privați, în timp ce Backblaze B2 este o alegere populară IaaS pentru dezvoltatori. Backblaze for Business aduce atât backup Backblaze, cât și stocare în cloud B2, dar necesită să plătiți pentru acele produse suplimentare. Cu Backblaze for Business, puteți crea și gestiona grupuri de lucru.

În această recenzie, ne vom concentra mai ales pe această caracteristică administrativă, pe lângă instrumentul tradițional de backup Backblaze.

Experiența simplă de utilizare a Backblaze și prețul avantajos îl fac una dintre cele mai bune copii de rezervă online pentru opțiunile pentru afaceri mici de pe piață. Acestea fiind spuse, prezintă unele dezavantaje, inclusiv lipsa adevăratei criptări private, versiunea limitată și incapacitatea de a face backup la dispozitivele NAS sau server fără a fi nevoie să plătiți pentru B2, printre altele.

Acestea fiind spuse, dacă nu vă deranjează unele dintre lipsurile Backblaze, îl puteți folosi pentru a implementa planul dvs. de backup pentru afaceri. Procesul gratuit de 15 zile vă va ajuta să decideți dacă este cu adevărat ceea ce aveți nevoie. Dacă încă nu sunteți sigur de Backblaze, rămâneți cu noi în timp ce vom intra în detalii în această revizuire Backblaze pentru afaceri. 

Dacă trebuie doar să vă protejați computerul de acasă, consultați recenzia Backblaze pentru a vedea dacă serviciul se potrivește nevoilor dvs..

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Backblaze pentru afaceri

Caracteristici

Principalul avantaj al Backblaze față de o parte din concurență este faptul că oferă spațiu de rezervă nelimitat. Datorită acestui fapt, este în partea de sus a celei mai bune liste de backup online nelimitate. Backblaze for Business oferă aceleași caracteristici disponibile pentru utilizatorii casnici. Dacă sunteți proprietar de cont sau administrator administrat, veți avea câteva funcții adăugate.

Având aceleași caracteristici rezultă din faptul că Backblaze folosește exact același client pentru utilizatorii de afaceri și acasă. Acesta este un avantaj pentru proprietarii de întreprinderi mici, care caută o soluție simplă de rezervă, care rulează în fundal și care nu necesită mult timp pentru întreținere. Aceasta vă va ajuta angajații să se concentreze asupra productivității, în loc să gestioneze procesul de rezervă.

Backblaze realizează această simplitate prin utilizarea spațiului său nelimitat de cloud pentru a face backup la tot. Face o copie de siguranță a fișierelor bazate pe extensie, ceea ce înseamnă că documentele, imaginile, rapoartele financiare, e-mailurile și majoritatea altor fișiere esențiale sunt copiate de rezervă automat. Acestea fiind spuse, fișierele de sistem și temporare sunt excluse în mod implicit.

Puteți face backup pentru un singur computer pe licență, dar îl puteți utiliza pentru a copia unități externe, de asemenea, dacă sunt atașate prin USB sau FireWire la computer. Acestea fiind spuse, rețineți că hard disk-urile dvs. externe trebuie să fie conectate la computer și scanate de Backblaze cel puțin o dată la 30 de zile pentru a le asigura.

Dacă acest lucru pare a fi un distribuitor de tranzacții pentru dvs., consultați cea mai bună copie de rezervă online pentru rotunjirea hard disk-urilor externe pentru a vedea cum se compară Backblaze cu alte servicii pentru backup de unități externe. 

Totuși, asistența externă nu se extinde la dispozitivele NAS, la partițiile Boot Camp sau la mașinile virtuale. Dacă doriți acest lucru, consultați lista noastră cu cele mai bune copii de rezervă online pentru dispozitivele NAS.

Backblaze, de asemenea, nu poate face backup la unitățile externe (spre deosebire de copierea de rezervă), ceea ce ar clasifica-o ca o copie de rezervă cloud hibridă. Dacă doriți acest lucru, ar trebui să luați în considerare un serviciu rival, cum ar fi CrashPlan. Citiți mai multe despre utilizarea acestuia pentru întreprinderile mici, în recenzia noastră CrashPlan.

Versiunea Backblaze păstrează fișierele șterse și versiunile sale anterioare doar timp de 30 de zile. Din nou, preferăm abordarea de către CrashPlan de a permite utilizatorilor să-și definească propria politică de versiune, care poate salva versiunile noi de fișiere la fiecare 15 minute și să le țină în mod nelimitat. De asemenea, vă oferă opțiunea de a păstra fișierele șterse la nesfârșit.

Caracteristici speciale de backblaze

Acestea fiind spuse, Backblaze are câteva caracteristici interesante care compensează cele lipsă. De exemplu, Backblaze vă permite să partajați fișierele dvs. generând un link pe care îl puteți copia și lipi pe o rețea de socializare. O altă caracteristică interesantă este opțiunea de moștenire a stărilor de rezervă.

Aceasta înseamnă că dacă transferați Backblaze pe un computer nou sau instalați un nou sistem de operare, puteți încărca starea de rezervă pentru a relua copia de rezervă unde ați părăsit.

În plus, dacă activați funcția de mapare în clientul web, puteți utiliza funcția „localizați computerul meu”. Este convenabil dacă pierdeți laptopul sau cineva îl fură.

Pe lângă aceste caracteristici, Backblaze are toate caracteristicile standard de rezervă. Acestea includ un programator de backup, care vă permite să rulați copii de rezervă la îndemâna dvs.; speed acceleration, care vă permite să controlați viteza de încărcare și descărcare; și backup-uri continue și incrementale. 

Copie de rezervă continuă înseamnă că Backblaze vă va monitoriza continuu fișierele pentru modificări. După ce detectează o modificare, va încărca doar porțiunile modificate ale fișierelor folosind un algoritm de transfer la nivel de bloc. Acesta este elementul „incremental” al ecuației.

Backblaze are aplicații mobile atât pentru Android cât și pentru iOS, dar acestea vă permit doar să vă accesați și să partajați fișierele dvs., nu și datele mobile de rezervă. Utilizatorii de afaceri care doresc să facă backup pentru dispozitivele lor mobile ar trebui să ia în considerare IDrive sau alte servicii din cea mai bună copie de rezervă online pentru mobil. 

În ceea ce privește gestionarea contului, puteți configura grupuri de lucru utilizând interfața web Backblaze. Vom vorbi mai mult despre asta când discutăm despre ușurința de utilizare. Funcțiile de securitate includ criptarea în repaus și criptarea semi-privată, dar vom analiza mai atent aceste funcții din secțiunea noastră „securitate”..

Dacă doriți să citiți mai multe despre funcțiile și serviciile de rezervă online, consultați biblioteca noastră de backup pentru afaceri.

Prețuri

Spre deosebire de alte servicii de afaceri, Backblaze for Business nu percepe un cost suplimentar în comparație cu plata consumatorilor casnici. Costul pentru copie de rezervă pentru afaceri și backup personal este același: 6 USD pe lună pentru backup nelimitat pentru un computer.

Acest lucru este foarte bun pentru un singur computer și depășește prețul de 10 USD al computerului CrashPlan. E mai bine dacă vă înscrieți la un acord anual sau bianual. Dacă plătiți în avans pentru un an de rezervă, veți plăti doar 60 USD. Dacă mergeți timp de doi ani, prețul scade la 110 $, ceea ce înseamnă că veți plăti mai puțin de 60 USD pe computer pe an.

Acestea fiind spuse, Backblaze are un dezavantaj care apare în mod natural atunci când oferiți o copie de rezervă nelimitată: nu oferă asistență pentru backupul nelimitat al dispozitivului. Dacă doriți acest lucru, în loc de spațiu de rezervă nelimitat, ar trebui să oferiți unei fotografii IDrive Business sau Carbonite pentru afaceri. Consultați IDrive pentru Business și Carbonite pentru recenzii Office.

Dacă știți deja că aceste două nu sunt potrivite, puteți vedea alte alte opțiuni în recenziile noastre de backup online.

Cu toate acestea, ambele oferă planuri de abonament care oferă cantități diferite de spațiu de rezervă, ceea ce înseamnă că puteți alege unul bazat pe nevoile dvs. De exemplu, IDrive Business oferă 250 GB, 500 GB, 1.25 TB și mai mult.

backblaze-business-tarifare-citat

Indiferent dacă astfel de planuri vă vor economisi bani, în comparație cu Backblaze, depinde de câte dispozitive angajați aveți de protejat și de cât spațiu de rezervă aveți nevoie. Dacă aveți doar câteva computere de protejat, Backblaze va fi probabil cea mai bună ofertă. Cu toate acestea, înainte de a decide cu privire la aceasta, puteți utiliza încercarea sa gratuită de 15 zile pentru a testa serviciul.

Ușurință în utilizare

Dacă doriți ca procesul dvs. de backup să fie simplu, nu puteți greși cu Backblaze. Datorită capacității sale de a face backup automat pe baza tipului de fișier, clientul nu are nevoie de prea multe informații de la dvs..

Alte servicii de backup pentru afaceri – incluzând CrashPlan, IDrive și Carbonite – necesită o copie de rezervă bazată pe locația fișierului, care tinde să fie un proces mai manual și mai obositor. Cu atât mai mult, dacă aveți multe fișiere în diferite locații pentru a face backup.

Backblaze scanează hard disk-ul în timpul instalării și notează fiecare fișier care ar trebui să fie salvat. După ce finalizați instalarea și faceți clic pe „bine”, procesul de rezervă începe să funcționeze și asta este. Pe măsură ce acumulați și creați fișiere noi, acestea vor fi adăugate automat la planul dvs. de rezervă.

backblaze-date-excludere

Acestea fiind spuse, dacă nu sunteți mulțumit de selecția de rezervă automată, puteți deschide meniul de setări, care vă permite să excludeți tipuri de fișiere și foldere. 

backblaze-business-desktop-client

Ca majoritatea soluțiilor de backup online contemporane, Backblaze folosește un client desktop pentru gestionarea procesului de backup. Clienții sunt disponibili pentru Windows și MacOS, dar nu pentru Linux. Fanii Linux ar trebui să consulte cele mai bune backup online pentru rezervarea Linux pentru unele alternative.

Totuși, clientul Backblaze este simplu și ușor de utilizat. Nu este înfundat cu setări și funcții, așa cum sunt mulți alți clienți de rezervă. Panoul clientului principal are doar trei butoane: „pauză backup”, „opțiuni de restaurare” și „setări”.

Pe lângă excluderea fișierelor, setările vă permit să îmbunătățiți performanța de rezervă, să reglați programul de rezervă, să introduceți cheia privată, să vedeți fișierele programate pentru backup, precum și să vă revizuiți rapoartele și problemele..

backblaze-business-grupuri

Clientul web este, de asemenea, ușor de utilizat, ceea ce este convenabil, deoarece îl veți folosi pentru a vă gestiona echipa de lucru. Managementul se învârte în jurul grupurilor de afaceri. 

backblaze-group-creație

În calitate de administrator, dacă vă creați grupul de afaceri ca grup gestionat, puteți accesa conturile angajaților pentru a le reseta parolele și chiar a le accesa la fișiere. Cu toate acestea, angajații dvs. trebuie să fie de acord cu acest acces atunci când vă alăturați grupului.

În tabloul de bord de gestionare a grupului, puteți achiziționa licențe atât pentru backup online Backblaze, cât și pentru stocarea în cloud Backblaze B2. Backblaze B2 este o soluție cloud-cost-infrastructură-ca-serviciu cu costuri reduse care concurează cu Amazon S3, Google Cloud și Azure.  

backblaze-grup-invitați

Ultimul pas în crearea grupului dvs. implică trimiterea invitațiilor către angajați pentru a vă alătura grupului dvs. de afaceri. Puteți trimite invitațiile prin e-mail sau puteți pur și simplu să copiați și să inserați un link de invitație. Dacă aveți privilegii de gestionare și monitorizare de la distanță, puteți face o instalare silențioasă pentru membrii dvs..

Cu toate acestea, dacă decideți să trimiteți invitații, vi se va oferi șansa de a aproba apartenențele individuale înainte de adăugarea oficială a utilizatorilor. În plus, utilizatorii invitați vor trebui să acorde administratorilor permisiunea de a-și gestiona conturile.

Angajații invitați care au deja un cont Backblaze pe care îl plătesc vor primi o rambursare proporțională dacă sunt plătiți în avans.

În general, sistemul de grupuri este ușor de utilizat și în conformitate cu designul simplu al Backblaze. Nu există instrumente de raportare detaliate pe care le veți găsi cu servicii concurente, dar cel puțin puteți verifica statisticile de utilizare de bază pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. angajați sunt protejate.

backblaze-business-mobil

Aceeași simplă abordare dă grație aplicației mobile. Vă permite să răsfoiți fișierele de rezervă, să le vedeți pe cele descărcate și să accesați setările. Meniul de setări vă permite să vă amintiți informațiile de conectare, să configurați autentificarea cu amprentele digitale și să activați descărcările în timp ce nu sunteți pe WiFi. Funcțiile sunt oase goale și nu există nicio modalitate de a partaja fișiere sau de a iniția restaurările din aplicație.

Backup de fișiere & Restaurare

Back-up-ul de rezervă, după cum am spus, se bazează pe tipul de fișier Din această cauză, etichetează multe fișiere pentru backup, exclusiv fișierele de sistem și temporare. Dacă nu excludeți fișierele pe cont propriu, backup-ul inițial poate dura ceva timp. De fapt, probabil că va dura câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

backblaze-inital-backup-time

Pentru a vă face o idee despre cât de mult veți aștepta, faceți clic pe butonul de pe clientul de pe desktop care spune: „cât va dura copia mea de rezervă?” După ce această primă copie de siguranță este înlăturată, mai multe funcții ajută la accelerarea copiilor de rezervă ulterioare, dar vom vorbi mai multe despre ele în secțiunea următoare.. 

În mod implicit, clientul Backblaze rulează acest proces folosind o abordare de rezervă continuă, ceea ce înseamnă că fișierele sunt copiate de rezervă imediat ce le creezi. Cu toate acestea, backup-ul continuu se poate dovedi a fi prea flămând de resurse. În acest caz, puteți modifica programul de rezervă.

Opțiunile de planificare nu sunt la fel de bogate ca în serviciile competitive, precum IDrive și CloudBerry Backup. De exemplu, puteți rula copiile de rezervă o dată pe zi, la o anumită oră sau doar atunci când faceți clic pe butonul „backup acum”.

Acestea fiind spuse, oricum cei mai mulți utilizatori vor beneficia de backup continuu. Dacă doriți, totuși, câteva opțiuni de planificare mai avansate, citiți recenzia noastră de backup pentru CloudBerry.

Restaurarea fișierelor necesită conectarea la interfața web. În clientul desktop există un buton „opțiuni de restaurare”, dar afișează doar opțiunile dvs. și deschide clientul web în browserul dvs..

backblaze-web-restabili start-

După ce vă conectați la clientul dvs. Web, puteți selecta fișierele pe care doriți să le restaurați accesând fila „vizualizare / restaurare fișiere” sau făcând clic pe butonul „restaurare” din imagine de ansamblu. Rețineți că browserul de fișiere se află în partea de jos a paginii.

Metodele backblaze-web-restore

În continuare, puteți selecta o metodă de restaurare din listă. Modul obișnuit de a vă recupera fișierele este să le descărcați într-un fișier zip. Nu trebuie să aștepți online în timp ce Backblaze pregătește acest fișier zip pentru că acesta îți va trimite o alertă prin e-mail atunci când fișierul va fi gata.

Recuperarea fișierelor zip este, de asemenea, limitată la 500 GB pe cerere, cu maximum 20 de solicitări la un moment dat. Dacă aveți mai mult decât atât, serviciul de recuperare prin curier Backblaze ar putea fi o opțiune mai bună pentru recuperarea fișierelor. 

Cu această opțiune, puteți solicita ca Backblaze să vă stocheze toate fișierele pe o unitate flash USB, cu maximum 256 GB spațiu, sau pe un hard disk extern de 8TB și să vă trimiteți acel dispozitiv. Este convenabil, dar opțiunea de recuperare a curierului necesită să plătiți dispozitivul în avans. Cu toate acestea, dacă trimiteți dispozitivul înapoi în termen de 30 de zile, veți primi o rambursare completă.

În plus, dacă sunteți abonat Backblaze B2, puteți alege să vă arhivați fișierele acolo sub forma unei instantanee. Instantaneele dvs. vor fi disponibile în B2, chiar dacă ștergeți fișierele din cont. Este util dacă trebuie să ștergeți spațiu pe hard disk.

Viteză

Cât timp va dura backup-ul inițial depinde de furnizorul de servicii de internet și cât de aproape sunteți de un server. Conexiunea dvs. va fi mai bună cu cât sunteți mai aproape de centrele de date Backblaze din California și Arizona.

De obicei, utilizăm un folder de 1 GB pentru a testa viteza de transfer, dar acest lucru nu a fost posibil cu Backblaze, deoarece face backup automat al datelor. Din această cauză, a trebuit să ne bazăm pe predicția lui Backblaze. Cu toate acestea, am exclus și unele fișiere până când am avut un set de copii mai mic pentru a verifica predicția lui Backblaze.

În primul rând, am verificat linkul de la clientul de pe desktop, care verifică cât timp va dura backupul. A spus că backup-ul nostru se va termina în mai puțin de o zi. Având în vedere că avem 2,62 GB de fișiere, acest lucru este liniștitor. Celălalt instrument ne-a informat că vom putea încărca 107 GB într-o zi. Asta ne-am aștepta, având în vedere că viteza noastră de încărcare a fost de 9,9 Mb / s.

Dacă copia de rezervă nu se execută la fel de rapid cum doriți, puteți crește numărul de fire de rezervă pe care le-ați rulat pentru a încărca mai repede încărcarea. Dacă acest lucru nu vă ajută, Backblaze recomandă excluderea fișierelor necombustibile și a fișierelor pe care nu trebuie să le faceți backup din selecție. Odată ce rezerva de rezervă inițială s-a încheiat, algoritmul de transfer la nivel de bloc vă va ajuta la încărcările ulterioare.

Backblaze realizează, de asemenea, compresie fără pierderi pe fișiere pentru a reduce dimensiunea lor înainte de transferuri. Atât copierea fișierului la nivel de bloc, cât și compresia economisesc timp și lățime de bandă. Pe de altă parte, dacă Backblaze preia prea mult lățimea de bandă, puteți accelera viteza de transfer.

Securitate

Securitatea în cloud a Backblaze are aproape toate funcțiile care ne plac. Spunem „aproape” pentru că are criptare privată cu o răsucire. În mod implicit, criptarea privată este dezactivată, deci trebuie să o activați. Dacă nu, Backblaze vă va păstra cheia de criptare.

Orice ai alege, criptarea privată nu este complet privată, deoarece trebuie să trimiteți fraza de acces către Backblaze atunci când doriți să restaurați fișierele criptate. Motivul pentru asta este că Backblaze restaurează fișierele prin intermediul web-ului în loc să folosească clientul desktop (căruia i-ai putea furniza parola, fără a-l trimite la Backblaze).

Acestea fiind spuse, compania susține că „fraza ta de acces nu este niciodată salvată pe disc și este aruncată odată ce este folosită.”

Backblaze folosește HTTPS, care încorporează SSL, pentru a vă securiza fișierele în tranzit. Acest lucru vă ajută să vă protejați împotriva copiilor care utilizează atacuri cibernetice om-în-mijloc și similare (există și alte pericole ale WiFi-ului public). Dacă nu sunteți familiarizat cu protocolul SSL, citiți comparația SSL vs. TLS pentru a afla mai multe despre el.

Când fișierele dvs. ajung pe serverele Backblaze, acestea sunt criptate folosind algoritmul de criptare AES pe 128 de biți. AES este criptarea standard folosită astăzi. Versiunea sa pe 128 de biți nu a fost niciodată crăpată, din câte știm, dar acordăm totuși mai multe puncte serviciilor care o folosesc pe cea mai grea, veri de 256 de biți.

backblaze-2fa-settings

Backblaze oferă, de asemenea, suport de autentificare în doi factori, pe care, ca administrator, îl puteți activa pentru toți angajații. Autentificarea în doi factori vă ajută să vă protejați contul dacă unul dintre angajații dvs. utilizează o parolă slabă care este fisurată sau furată. 

Chiar și în acest caz, persoanele dăunătoare nu vor mai putea accesa fișierele acelui angajat, deoarece autentificarea cu doi factori necesită un cod suplimentar de securitate atunci când vă conectați de pe un dispozitiv necunoscut. Angajatul poate primi codul respectiv prin SMS sau aplicații precum Google Authenticator sau Authy.

Un alt aspect în ceea ce privește securitatea Backblaze este capacitatea sa de versiune limitată. Backblaze stochează versiunile anterioare ale fișierelor timp de 30 de zile, ceea ce îl face ușor mai puțin capabil să facă față atacurilor ransomware decât serviciile online cu politici de versiune mai generoase, precum IDrive și CrashPlan.

Aceasta nu este nimic de scutit, deoarece atacurile ransomware vizează mai ales întreprinderile și funcționează prin criptarea fișierelor. Când vă criptați fișierele, vă solicită să plătiți o răscumpărare pentru a le decripta pentru dvs. Odată cu versiunea în joc, după ce ați eliminat malware-ul în spatele atacului, puteți pur și simplu să redirecționați fișierele în versiunile anterioare necriptate..

intimitate

Restabilirea care necesită trimiterea cheii private pentru restaurarea fișierelor dvs. nu este cea mai bună pentru confidențialitate. Backblaze susține că îl șterge ulterior, dar trebuie să-i luați cuvântul pentru asta. În plus, Backblaze este o companie americană și trebuie să respecte legile și reglementările cloud din SUA. Nu se numără printre cele mai bune legi de confidențialitate în cloud și, de asemenea, există proiectul PRISM la care să ne gândim. 

Conform politicii sale de confidențialitate, Backblaze colectează informațiile personale pe care le furnizați la înregistrare – ceea ce permite autentificarea cu doi factori (numărul dvs. de telefon) – și când discutați sau trimiteți prin e-mail echipa de asistență a Backblaze. În plus, Backblaze colectează metadate, ceea ce îl ajută să-și îmbunătățească produsele.

Politica susține că Backblaze nu „închiriază, tranzacționează sau împărtășește adresa dvs. sau adresa de e-mail (sic) cu nicio altă companie în scopul comercializării lor fără acordul dumneavoastră.”

Backblaze poate utiliza informațiile pe care le colectează pentru a configura conturi online; operează platforma sa; îmbunătăți aspectul, conținutul și navigarea produselor sale; înțelegeți cum utilizatorii utilizează produsele sale; trimiteți comunicări de marketing și multe altele.

Backblaze împărtășește informațiile dvs. cu furnizorii de servicii terți care îl ajută să își gestioneze platforma. Aceste servicii terțe includ Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp și altele. 

Backblaze poate, de asemenea, să dezvăluie informațiile dvs. către terți atunci când vi se solicită prin lege, ordonanță sau altă autorizație judiciară. Vânzările, transferurile sau fuziunile vor solicita și Backblaze să partajeze informațiile dvs. cu o terță parte relevantă.

Backblaze Privacy Shield

Backblaze aderă la UE-SUA. și elvețian-U.S. Cadre de protecție a confidențialității, ceea ce înseamnă că Backblaze va respecta legile din țara de origine sau zona dvs., dacă transferați informații personale din Spațiul Economic European sau Elveția în S.U.A., sau invers.

În plus, Backblaze respectă Regulamentul general privind protecția datelor, care este legea strictă a UE privind confidențialitatea online a utilizatorilor. Aveți următoarele drepturi care corespund Regulamentului general privind protecția datelor:

  • Puteți accesa informațiile personale pe care Backblaze le colectează despre dvs..
  • Puteți corecta, actualiza sau solicita ștergerea detaliilor din cont conectându-vă la contul dvs..
  • Dacă sunteți un rezident al SEE, vă puteți opune prelucrării informațiilor dvs. personale, cereți lui Backblaze să restricționeze prelucrarea acesteia sau să solicitați portabilitatea acestora, atunci când este posibil din punct de vedere tehnic.
  • În mod similar, dacă Backblaze a colectat și prelucrat informațiile personale cu acordul dvs., vă puteți retrage consimțământul în orice moment.
  • Puteți face plângere unei autorități de protecție a datelor despre colectarea și utilizarea informațiilor dvs. personale de către Backblaze.
  • De asemenea, aveți dreptul să renunțați la comunicațiile de marketing ale Backblaze.

Un alt lucru util de menționat este faptul că Backblaze „va păstra informațiile dvs. personale pentru perioada necesară pentru îndeplinirea scopurilor enunțate în această Notificare de confidențialitate, cu excepția cazului în care este necesară sau permisă o perioadă mai lungă de păstrare.”

Când utilizați Backblaze special în scopuri comerciale, rețineți că administratorul poate să vă poată accesa și controla contul. Acestea fiind spuse, este de așteptat un astfel de comportament. Cu toate acestea, nu am găsit nimic de care să ne facem griji în politica de confidențialitate și aveți anumite drepturi care vă ajută să vă controlați confidențialitatea.

A sustine

backblaze-help-secțiune

Dacă întâmpinați o problemă cu backup-ul dvs., cel mai rapid mod de a găsi un răspuns este să accesați baza de cunoștințe online. Baza de cunoștințe de la Backblaze conține articole care corespund copiilor de rezervă personale, copiilor de rezervă pentru business și stocării în cloud B2. 

Ne place cum puteți vedea dintr-o privire cele mai frecvente întrebări pentru un produs. De asemenea, sunt împărțite în categorii pentru a ușura găsirea răspunsului de care aveți nevoie. Dacă nu puteți, însă, puteți căuta în întreaga bază de cunoștințe.

În cazul în care nu găsiți un răspuns, puteți contacta echipa de asistență. Nu o puteți face telefonic, chiar dacă sunteți un utilizator de afaceri. Acestea fiind spuse, puteți utiliza asistența pentru chat-ul live, care funcționează de luni până vineri între orele 9.00 și 12.00 și 13.00. pana la 17 p.m. PST.

Dacă afacerea dvs. necesită acces constant la asistență live, IDrive este cu siguranță opțiunea mai bună, datorită asistenței sale telefonice în timpul săptămânilor și a asistenței în direct 24/7. 

Dacă credeți că puteți aștepta câteva ore pentru răspunsuri de asistență tehnică, Backblaze răspunde la bilete de e-mail în fiecare zi a săptămânii. Din nou, însă, nu are acoperire 24/7.

Am trimis o solicitare echipei de asistență și am primit un răspuns după 13 ore. Totuși, Backblaze vă permite să verificați online starea biletului de e-mail, care este o atingere frumoasă.

Verdictul

Backblaze este o alegere excelentă dacă sunteți un utilizator de afaceri care dorește să vă protejeze fișierele de lucru într-un mod care nu necesită timp și efort. Acest lucru se datorează capacității Backblaze de a face backup pe baza tipului de fișier și a spațiului de rezervă nelimitat. Acest lucru face inutilă etichetarea manuală a fișierelor pentru copie de rezervă, așa cum trebuie să faceți, de exemplu, CrashPlan.

Pe lângă faptul că este un serviciu simplu și plăcut de utilizat, Backblaze are o valoare deosebită. Pentru doar 6 dolari pe lună sau 5 dolari dacă plătiți cu un an în avans, beneficiați de un backup nelimitat pentru un computer. Acest lucru ar trebui să apeleze la întreprinderile mici, utilizatorii de întreprinderi unice și startup-urile care au nevoie de banii lor în altă parte. 

Backblaze are, de asemenea, o securitate decentă, dar ne-am dori mai mult dacă ar avea o criptare corectă de la capăt la capăt. 

Acestea fiind spuse, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la drepturile dvs. de confidențialitate sau la mișcările deduse susținute de clauze suspecte din politica de confidențialitate, deoarece nu am putea găsi nimic ieșit din comun în el.

Există și alte dezavantaje care ar putea conta pentru unii utilizatori de afaceri, inclusiv lipsa copiei de rezervă mobilă, a copiei de rezervă NAS și a suportului Linux. În afară de faptul că trebuie să atașați unități externe la fiecare 30 de zile pentru a le face backup, iar versiunea este limitată la 30 de zile. 

Dacă acestea sunt lucruri care nu vă interesează, Backblaze for Business este o alegere de backup online solidă, care ar trebui să vă ajute să vă protejați datele de afaceri fără probleme.

Ce părere aveți despre Backblaze for Business? Are ce aveți nevoie pentru afacerea dvs.? Spuneți-ne în comentarii, mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me