Revizuirea Vivaldi – Opera Meets Chrome – Actualizată 2020

Recenzie Vivaldi

Vivaldi provine din aceeași echipă care a dezvoltat Opera în acea zi, și arată. Este ușor de utilizat și rapid, dar are unele dintre caracteristicile extraordinare cu care ai obișnuit și de la Chrome. Adăugați la aceasta o politică de confidențialitate excelentă și veți obține un câștigător. Vezi recenzia noastră Vivaldi pentru detalii.


Cele mai bune Recenzii Browser

Vivaldi a fost creat de un co-fondator și fost CEO al Opera și lansat în 2016. Este destinat utilizatorilor de energie electrică și oferă un nivel impresionant de control asupra interfeței. Vivaldi este, de asemenea, rapid și vine cu mai multe caracteristici excelente. În plus, primește notele de top pentru securitate și confidențialitate. Citiți această recenzie Vivaldi pentru a vedea cum se compară cu alte browsere.

Vivaldi este compatibil cu Windows 7 și versiunile ulterioare, cu Mac OS X 10.10 și versiuni ulterioare și cu toate distribuțiile majore Linux. Din păcate, Vivaldi nu este încă disponibil pentru iOS, dar o versiune beta pentru Android 5.0 și ulterior a fost lansată în septembrie 2019.

Pentru testare am folosit un laptop care rulează Windows 10 și un Samsung Galaxy S8 + cu Android 7.1.2. Întrucât încă este la începutul versiunii beta, Vivaldi pentru Android se schimbă cu siguranță, iar pentru această recenzie am testat versiunea 2.7.1624.219.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Vivaldi

Caracteristici

Deoarece Vivaldi este bazat pe Chromium, este compatibil cu majoritatea extensiilor Google Chrome, cu excepția celor care modifică interfața (citiți recenzia noastră completă Google Chrome). Asta înseamnă că aveți acces la o mare varietate de extensii, de la blocanți de anunțuri la VPN-uri la aproape orice altceva vă puteți gândi.

Browserul are o funcție de note încorporată care vă permite să creați note de text și să le conectați la un anumit site web sau link, precum și să atașați fișiere sau grafice la acestea.

Vivaldi-Notes

În browser este inclus un instrument de captare a ecranului care vă permite să captați o selecție sau pagina completă, indiferent de lungime. Puteți salva imaginea ca .jpg, .png sau să o copiați în clipboard.

Vivaldi-ScreenCapture

În cazul în care Vivaldi iese în evidență este cantitatea de control care vă permite să vedeți aspectul browserului. Puteți schimba fonturi, teme și culori în voie, precum și muta elementele interfeței, cum ar fi file și butoane, în orice parte a ecranului. Puteți chiar configura un program care ajustează automat tema în funcție de ora zilei.

Vivaldi-ThemeSettings

Totuși, personalizarea nu se încheie acolo. Vivaldi vă oferă control asupra tastaturilor și a comenzilor rapide ale mouse-ului, permițându-vă să faceți o mapare a oricărei acțiuni, indiferent de butonul sau gestul mouse-ului dorit.

Vivaldi-KeyboardSettings

De asemenea, vine cu o vizualizare a cititorului care face ca o pagină web de conținut fără legătură să prezinte textul într-o manieră curată. Puteți personaliza vizualizarea pentru a răspunde nevoilor dvs., inclusiv dimensiunea textului, spațiul de linie și fonturile.

Vivaldi-Reader

Puteți configura, de asemenea, mai multe profiluri, ceea ce vă permite să creați diferite configurații în funcție de sarcina pentru care utilizați browserul. Acest lucru poate fi util, având în vedere numărul de lucruri pe care le puteți schimba. Este util și pentru computere partajate, deoarece este posibil să doriți să configurați interfața diferit de alte persoane care utilizează dispozitivul.

Sincronizarea Vivaldi

Prin înregistrarea unui cont, puteți sincroniza marcajele, setările și istoricul între dispozitive. Nu numai că acest lucru face ca navigarea să fie o experiență perfectă între mobil și desktop, dar vă salvează și dificultatea de a regla numărul imens de setări disponibile de fiecare dată când configurați Vivaldi pe un computer nou.

Vivaldi-SyncSettings

Deținerea unui cont Vivaldi vă oferă, de asemenea, acces la o adresă de e-mail Vivaldi și la interfața sa de webmail. Acesta oferă caracteristicile de bază pe care le așteptați de la un client de e-mail online, dar aspectul este datat, trecând cu ușurință pentru ceva făcut în urmă cu un deceniu. Aruncați o privire la lista noastră cu cele mai bune servicii de găzduire prin e-mail pentru alternative mai bune.

Vivaldi-WebMail

Vivaldi vă permite să configurați și un blog cu contul dvs.. Deși de bază, este un cadru decent de bloguri, cu condiția să nu încercați să faceți nimic prea fantezist. Acestea fiind spuse, dacă sunteți serioși în ceea ce privește bloggingul, probabil că veți dori să alegeți o soluție dedicată, iar lista noastră cu cei mai buni furnizori de găzduire web vă poate ajuta.

Vivaldi vă permite, de asemenea, să blocați filele neactive din redarea audio. Aceasta este o caracteristică de neprețuit atunci când deschideți o mulțime de file în același timp, ceea ce poate duce la un sunet misterios pe care trebuie să-l căutați și să tăceți. La o notă similară, puteți forța browserul să redea doar imagini animate o singură dată (sau deloc), în loc să le bucleze la nesfârșit.

Funcții pe mobil

Vivaldi pe Android este mult mai scăzut decât pe desktop atunci când vine vorba de funcții. Totuși, acest lucru nu este surprinzător, deoarece această versiune a browserului este încă la început de versiune beta, deci probabil că vor mai veni în viitor acest aspect.

Din anumite motive, Vivaldi nu a inclus opțiunea de a adăuga niciun motor de căutare pe care îl doriți la versiunea sa de Android. În schimb, vă limitează la șapte opțiuni: Bing, Google, DuckDuckGo, Startpage.com, Ecosia, Wikipedia și Qwant. 

Deși aceste opțiuni vor fi, probabil, suficiente pentru majoritatea oamenilor, posibilitatea de a le adăuga pe cele precum YouTube (cum poți face cu Vivaldi pentru desktop) ar fi un mare avantaj.

Motoare de căutare Vivaldi Mobile

Versiunea Android a lui Vivaldi este dotată și cu un instrument de captare a capturilor de ecran, lucru neobișnuit pentru mobil, întrucât în ​​general sunteți restricționat să utilizați comanda rapidă standard a dispozitivului pentru capturi de ecran Instrumentul de captare nu este la fel de flexibil pe cât este pe desktop, dar puteți totuși să fotografiați întregul site web, indiferent de lungime sau doar de partea vizibilă.

Instrumentul de captare mobil Vivaldi

Ușurință în utilizare

Aspectul implicit al Vivaldi este similar cu majoritatea browserelor, cu file, o bară de adrese, controale de navigare și marcaje situate în partea de sus a ecranului. Adăugarea unui buton de rebobinare care te duce înapoi la domeniul anterior vizitat este un plus clar.

Lângă bara de adrese, există un drop-down pentru istoricul de căutare recent. O bară de căutare separată vă permite să comutați rapid între motoarele de căutare, dar puteți utiliza în continuare bara de adrese principale pentru a căuta folosind furnizorul de căutare implicit.

Vivaldi-BrowserTopArea

În colțul din dreapta jos, există butoane pentru instrumentul de captare a ecranului, oprirea imaginilor, aplicarea filtrelor, cum ar fi scala de gri și o bară de defilare pentru zoom.

Vivaldi Tab Management

Vivaldi oferă mult control asupra gestionării filei. Prin selectarea mai multor file, puteți să le puneți într-o „stivă”, care salvează bunuri imobiliare valoroase în bara de file. Odată ajuns într-o stivă, filele pot fi „gresate”, ceea ce înseamnă că fereastra browserului este împărțită între file, permițându-vă să lucrați cu mai multe pagini web simultan.

Vivaldi-TiledTabs

Puteți fixa o filă, care o deplasează pe partea stângă și împiedică închiderea acesteia, permițându-vă să închideți toate filele păstrând deschise cele fixate. Tabele pe care le-ați deschis, dar nu le-ați examinat sunt marcate ca necitite și o previzualizare a filei este afișată atunci când treceți peste. Puteți modifica, de asemenea, lățimea filei active, forțând-o să rămână la o dimensiune minimă atunci când sunt deschise o mulțime de file.

Apăsând ctrl + tab, puteți deschide ciclerul file, care poate fi configurat în formă de listă sau previzualizări. Dacă acest lucru nu este suficient de o imagine de ansamblu, există un buton în partea stângă a ecranului care conține o listă de file deschise și închise recent.

Vivaldi-TabCycler

În aceeași bară din partea stângă a ecranului, există și butoane pentru a deschide managerul de descărcare, note, istoricul și marcajele. Puteți să fixați orice site acolo pentru a vă oferi acces rapid și ușor, fără să deschideți și o nouă filă.

Vivaldi-Fixate Website-

Ușor de utilizat pe mobil

Versiunea Android a lui Vivaldi arată și seamănă mai mult cu fratele său mai mare de pe desktop. Acest lucru este excelent, cu toate că am avut puține reclamații cu interfața originalului. La pornire, vi se prezintă un meniu de apelare rapidă personalizabil, care vă permite să organizați site-urile preferate și cele mai utilizate sub formă de plăci care vor fi accesibile instantaneu de fiecare dată când deschideți o nouă filă.

Vivaldi Mobile Dial Dial

Există patru meniuri separate pentru file, una pentru filele obișnuite, cele private, filele deschise pe alte dispozitive și cele pe care le-ai închis recent. Versiunea pentru Android a Vivaldi are ceva neobișnuit pentru browserele mobile, care este o bară cu file în partea de sus a ecranului, pe lângă meniul mai tradițional. 

Acest lucru este deosebit de plăcut pentru telefoanele mai mari, deoarece puteți economisi cu ușurință bunurile imobiliare suplimentare pentru acces rapid la file.

Meniu pentru fila Vivaldi Mobile

În plus, puteți schimba rapid între filele private și cele obișnuite făcând clic pe comanda rapidă din colțul din dreapta sus, salvându-vă dificultatea de a parcurge meniul.

Performanţă

Vivaldi este un browser rapid, care depășește cu ușurință Chrome, Mozilla Firefox, Opera și Microsoft Edge în testele noastre. O face în timp ce utilizează aproximativ 20 la sută mai puțină memorie RAM decât Chrome sau Opera, la sarcini mici și mari. Acestea fiind spuse, la încărcare mare, folosește încă ceva mai mult decât Firefox (citiți recenzia noastră Firefox pentru mai multe despre asta).

Pe Android, știrile nu sunt la fel de bune, deoarece această versiune a Vivaldi se află la capătul mai lent al spectrului, iar majoritatea browserelor majore, precum Chrome sau Firefox, sunt semnificativ mai rapide. Cu toate acestea, având în vedere că Vivaldi pentru Android este încă în stadiul beta inițial, așa că sperăm să vedem că aceasta se îmbunătățește pe măsură ce se apropie mai mult de o lansare oficială.

De asemenea, aveți opțiunea de a hiberna filele inactive, ceea ce reduce consumul de resurse dacă aveți tendința să păstrați deschise o mulțime de file pe care nu le utilizați. S-ar putea să nu fie ideal pentru utilizatorii cu conexiuni limitate, deoarece deschiderea filei hibernate le reîncarcă de la zero.

Securitate

La fel ca multe browsere, Vivaldi folosește Navigarea sigură Google pentru a vă proteja de site-urile malware și site-uri phishing cunoscute. Aceasta este, probabil, cea mai eficientă bază de date de securitate, dar este o compensare cu confidențialitate, deoarece serviciul necesită ca activitatea dvs. de navigare să fie trimisă către Google. Vivaldi vă oferă opțiunea de a opri serviciul, astfel încât să puteți decide ce este mai important pentru dvs..

Frecvența de actualizare este o parte crucială a securității browserului și la dublu lucru este atunci când browserul se bazează pe Chromium. Din fericire, Vivaldi este actualizat aproximativ o dată pe săptămână, ceea ce este excelent. Deoarece Chromium primește o actualizare la fiecare două până la trei săptămâni, asta înseamnă că Vivaldi poate apărea rapid defecte de securitate.

De asemenea, browserul vă avertizează atunci când accesați un site web printr-o conexiune HTTP nesigură. Avertismentul este ușor de observat, deoarece include un semn de avertizare și un text care spune „nu este securizat” lângă bara de adrese.

Vivaldi-HTTPSwarning

intimitate

Singurele date pe care Vivaldi le colectează sunt informațiile de utilizare de bază. Aceasta include versiunea browserului pe care îl executați, arhitectura procesorului dvs., rezoluția ecranului și un ID randomizat. Datele sunt trimise o dată la 24 de ore, împreună cu adresa dvs. IP, care este anonimizată prin eliminarea ultimilor opt biți.

Politica de confidențialitate a lui Vivaldi este simplă și ușor de înțeles, ceea ce este mai mult decât puteți spune despre Chrome sau Opera (citiți recenzia noastră Opera).

Vivaldi și Cookie-uri

Vivaldi vă permite să blocați cookie-urile, dar setarea este cu ochi goi, deoarece puteți alege doar între a bloca toate cookie-urile sau a bloca niciuna. Alte browsere, cum ar fi Firefox, le împărțesc în categorii separate, cum ar fi criptominere, trackere și cookie-uri, ceea ce vă permite un control mai mare asupra a ceea ce puteți bloca.

Vivaldi-CookieSettings

Acestea fiind spuse, Vivaldi folosește mai multe caracteristici Google, inclusiv navigare sigură, completări automate și sugestii de căutare, toate implicând trimiterea datelor utilizatorului către Google. Cu toate acestea, sunt ușor de dezactivat, deci dacă nu doriți să faceți compromisuri cu privire la confidențialitatea, nu trebuie să o faceți.

Vivaldi-ThirdPartySettings

Deși Vivaldi este excelent pentru confidențialitate, există mai mulți pași pe care îi puteți face pentru a îmbunătăți anonimatul online, în general, conform ghidului nostru de navigare anonim.

Verdictul

Vivaldi este un browser excelent, cu puține dezavantaje. Prezintă personalizare impresionantă și acces la vasta bibliotecă de extensii Chrome, în același timp fiind rapid și ușor la consumul de RAM în comparație cu alte browsere. Acesta include și câteva funcții utile, precum note, stivuirea tabelelor și gresie și posibilitatea de a fixa permanent site-urile web pe bara laterală.

Când vine vorba de securitate și confidențialitate, Vivaldi primește din nou notele de top. Se actualizează frecvent și face o treabă bună blocând site-urile web rău intenționate. De asemenea, colectează puține date despre dvs. ca utilizator și prezintă o imagine de ansamblu clară a serviciilor terților pe care trebuie să le dezactivați dacă doriți să vă maximizați confidențialitatea.

Singurul dezavantaj al browserului este lipsa unei versiuni iOS. Dezvoltatorii au declarat că acest lucru lucrează, dar, datorită cerințelor stricte ale Apple pentru browserele de pe platformă, va dura ceva timp pentru a fi lansat.

Ce părere ai despre Vivaldi? Sunteți de acord că flexibilitatea uriașă și performanțele deosebite îl fac cel mai bun browser web de pe piață? Sau sunteți un utilizator iOS a cărui nevoie de sincronizare între dispozitive depășește toate celelalte lucruri bune despre Vivaldi? Spuneți-ne ce credeți în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me