Revizuirea Tenta – un browser securizat – actualizat în 2020

Recenzie Tenta

Tenta este un browser relativ nou care se concentrează foarte mult pe securitate. Deși este foarte sigur, viteza suferă și funcțiile avansate sunt blocate până când plătiți. Acestea fiind spuse, pentru persoana potrivită este un browser minunat, după cum puteți citi în recenzia noastră completă Tenta.


Cele mai bune Recenzii Browser

Lansat în 2016, Tenta este un plus relativ nou la scena browserului. Obiectivul său este furnizarea utilizatorilor de confidențialitate și securitate extinsă și se descurcă bine. În această recenzie Tenta, vă vom oferi o imagine de ansamblu a prețurilor, în comparație cu alte browsere.

Deși viteza de navigare a Tentei este mediocră, VPN-ul încorporat și interfața inovatoare compensează ceea ce îi lipsește performanța. Din păcate, nu există nicio modalitate de a vă sincroniza datele între dispozitive și funcțiile VPN mai avansate sunt blocate în spatele unui abonament plătit.

Tenta este disponibilă doar pe Android 5.5 și versiunile ulterioare, dar versiunile pentru Windows și iOS sunt în funcțiune și trebuie să fie lansate în 2019. Pentru această recenzie, am folosit un Nexus 5x care rulează Android 8.1 pentru testare.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Tenta

Caracteristici

Cea mai mare caracteristică a Tentei este că vine cu un VPN încorporat. Vă puteți conecta prin 22 de servere distribuite pe fiecare continent și localizate în 17 țări, inclusiv Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud. Există mai multe în SUA și în Europa. În plus, nu impune limite de lățime de bandă sau plafonuri pentru utilizatori, ceea ce este excelent pentru un VPN gratuit.

Tenta-VPNServers

Din păcate, dacă nu faceți upgrade la versiunea Pro plătită, veți avea acces doar la serverul care vă oferă cea mai rapidă conexiune. Asta înseamnă că dacă doriți să utilizați VPN pentru a evita restricțiile de locație la servicii precum Netflix, veți fi limitat la ceea ce puteți accesa fără actualizare. Dacă este ceea ce dorești din VPN-ul tău, citește cel mai bun VPN pentru articolul Netflix.

Pentru utilizatorii obișnuiți, VPN protejează doar traficul care vine din browser, astfel încât dacă doriți să utilizați Tenta ca VPN la nivel de dispozitiv, trebuie să faceți upgrade la Pro. Deși prețul de 1 USD pe lună este decent, pentru protecție pe mai multe dispozitive vă recomandăm să consultați ghidul nostru către cei mai buni furnizori VPN.

Tenta nu are un comutator de ucidere, care este o caracteristică care vă protejează securitatea și anonimatul prin oprirea automată a traficului dvs. de internet dacă conexiunea cu VPN scade. De asemenea, puteți opri VPN-ul ca oricare altul.

Tenta Media Vault

O altă mare caracteristică a Tentei este bolta media. Acolo, puteți descărca și stoca nu doar media, ci tot felul de fișiere. Orice stocat în seif este criptat cu cheia dvs. privată, ceea ce înseamnă că numai tu îl poți accesa, indiferent de ce se întâmplă. Vault-ul ordonează automat descărcările dvs. în foldere organizate în funcție de tipul fișierului, dar puteți crea foldere personalizate.

Tenta-MediaVault

Când deschideți o pagină cu un videoclip pe ea, Tenta recunoaște automat acest lucru și afișează un buton de descărcare lângă bara de adrese, ceea ce face ușor să descărcați videoclipuri online în seiful sau spațiul de stocare local. Din păcate, funcția este dezactivată pentru YouTube, deoarece Google aplică această restricție pentru aplicațiile din Magazinul Google Play.

Tenta-VideoDownload

Există un blocant de anunțuri încorporat, ceea ce este excelent, deoarece Tenta este încă un browser nou, ceea ce înseamnă că nu se poate baza pe extensiile de blocare a anunțurilor create de terți precum Mozilla Firefox sau Google Chrome (citiți recenzia noastră Google Chrome).

De asemenea, Tenta vine cu un buton „nuke history”, care este o caracteristică neobișnuită care vă permite să ștergeți imediat istoricul aferent unui singur site sau domeniu. Dacă vă regăsiți pe un site web în care nu doriți nicio urmă în browser, puteți pur și simplu să faceți clic pe butonul nuke și va dispărea.

Există, de asemenea, un cititor de coduri QR încorporat pe care îl puteți accesa apăsând simbolul QR de pe bara de adrese.

Ușurință în utilizare

Tenta împarte navigarea în zone. Fiecare zonă are un grup de file și setări care pot fi reglate în funcție de zonă cu zonă, mai degrabă decât în ​​browser. Puteți alege serverul VPN (dacă aveți Pro) și furnizorul DNS, porniți nu urmăriți, activați sau dezactivați blocatorul de anunțuri, alegeți motorul de căutare implicit și spuneți browserului dacă ar trebui să închidă file la ieșire.

Acest lucru vă oferă mult control asupra modului în care doriți să se comporte browserul, permițându-vă să creați zone cu diferite niveluri de anonimat și confidențialitate, în funcție de utilizarea prevăzută.

Tenta-ZoneSettings

Bara de adrese este situată în partea de sus a ecranului, împreună cu cititorul QR, meniul de extensii și un steag care vă arată ce server VPN sunteți conectat. Atingerea steagului vă oferă acces la setările la nivel de zonă și opțiunea de a activa sau dezactiva VPN.

Tenta-VPNOnOff

Dacă faceți clic pe butonul de zone din stânga sus a ecranului, vi se va prezenta o listă cu toate zonele dvs. și cu filele situate în fiecare. În partea de jos a meniului, puteți accesa setările globale, unde puteți seta codul PIN, activați mascarea browserului, resetați browserul și vedeți informațiile contului dvs..

Tenta-GlobalSettings

În partea de jos a ecranului, puteți găsi controalele de navigare, o listă de file din zona pe care o utilizați și un meniu de acces rapid. În meniul respectiv, obțineți acces ușor la istoricul, marcajele și bolta media, precum și butoanele pentru a partaja, reîmprospăta, actualiza istoricul, activa modul desktop și deschide o nouă filă.

Tenta-Top IBIZA Acces rapid

Performanţă

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale Tenta este viteza. Deși nu este în niciun caz la fel de rău în această privință ca Tor Browser (citiți recenzia Tor Browser), viteza este încă mediocră și este mai mică decât Chrome și Firefox (citiți recenzia noastră pentru Firefox).

Browserul folosește și o parte din memoria RAM a dispozitivului dvs., iar memoria cache stocată local poate deveni rapid mare.

Securitate

Există o mulțime de funcții de securitate excelente în browser. Așa cum am menționat, blocarea anunțurilor este încorporată, ceea ce vă poate proteja de scripturile malițioase care se maschează ca reclame. HTTPS Everywhere este, de asemenea, preinstalat. Forțează browserul să utilizeze o conexiune HTTPS pentru orice site web care oferă unul.

Tenta-SecurityExtensions

Dacă continuați să aveți o conexiune nesigură, ceea ce se poate întâmpla chiar și cu HTTPS Oriunde, dacă site-ul nu oferă HTTPS, avertismentul constă într-un punct de exclamare portocaliu clar vizibil..

Tenta-HTTPSWarning

Tenta este, de asemenea, un browser criptat. Aveți nevoie de acces rădăcină la dispozitivul dvs. Android pentru a vedea chiar și dosarul de instalare și, dacă o faceți, veți observa că datele sunt criptate, ceea ce face imposibil ca cineva cu acces la dispozitiv să poată accesa datele dvs. de navigare fără codul PIN.

Pentru un plus de securitate, codul PIN nu este stocat pe serverele Tentei, protejându-l de a fi expus printr-o scurgere sau atac asupra companiei. Dacă dispozitivul dvs. are un senzor de amprentă, îl puteți înlocui cu o scanare de amprente. 

O altă caracteristică inteligentă de securitate este opțiunea „browser de mască”, care dezactivează capturile de ecran în timpul utilizării browserului.

Tenta-MaskBrowserSetting

Browserul a folosit inițial OpenVPN pentru VPN, dar după reclamații cu privire la viteza lentă, compania a dezvoltat propriul protocol numit „MimicVPN”. Acesta oferă o viteză mai bună și imită traficul regulat, ceea ce face imposibilă oricine vă monitorizează să detecteze că utilizați un VPN. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre protocoalele VPN, citiți defalcarea protocolului VPN.

Datele dvs. sunt criptate folosind criptarea AES de 256 biți, ceea ce este excelent. Dacă doriți să știți cum funcționează și de ce este un bun cypher de criptare, consultați descrierea noastră de criptare.

intimitate

Nu există jurnalele istoricului de navigare real. Singurele date pe care Tenta le colectează sunt câteva informații despre utilizarea totală, inclusiv statistici precum numărul total de utilizatori și nivelurile de trafic, dar nimic care este legat de utilizatori individuali sau care poate fi utilizat pentru a vă identifica.

Vă oferă un alt nivel de control asupra vieții private, permițându-vă să alegeți între furnizorii DNS, permițându-vă să acordați prioritate vitezei sau confidențialității.

Tenta-DNSChoices

Declarația de confidențialitate a companiei este clară și concisă și prezintă ce colectează, ce face cu datele menționate și ce nu colectează. Chiar dacă Tenta este invocată de forțele de ordine, nu poate transmite datele dvs. personale deoarece sunt criptate cu cheia privată, ceea ce înseamnă că este imposibil pentru companie să o decripteze și să o redea.

În plus, cea mai mare parte a codului pentru Tenta a fost lansat public, permițând experților să-l parcurgă și să verifice afirmațiile companiei cu privire la confidențialitate și securitate. În comparație cu VPN-ul browserului Opera (citiți recenzia noastră Opera), Tenta pare mult mai mare.

Verdictul

Tenta este un browser excelent pentru cei interesați de confidențialitate și securitate, datorită VPN-ului browserului integrat, blocantului de anunțuri și multor alte funcții care vă protejează. Viteza neplăcută este un dezavantaj, dar nu suficient de rău pentru a răni semnificativ ușurința de utilizare a browserului. Funcția de zonă este o abordare inovatoare a filei și a setărilor de navigare, iar browserul este curat și ușor de utilizat.

De departe, cea mai mare problemă cu browserul este că este disponibil numai pe Android, ceea ce înseamnă că nu puteți sincroniza nimic între dispozitivele dvs., dar sperăm că vom fi remediați în curând cu lansarea versiunilor pentru Windows și iOS.

Ce părere aveți despre Tenta? Confidențialitatea fantastică și securitatea și designul inovator constituie viteza mediocră și lipsa sincronizării între dispozitive? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map