Revizuire Safari – Browserul standard Apple – Actualizat în 2020

Safari Review

Safari este browser-ul Apple încorporat atât pentru Mac cât și pentru iOS și, bine, face la fel ca și orice browser standard. Vă recomandăm să o utilizați mai ales pentru a descărca o alternativă mai bună, după cum puteți citi în această recenzie completă de Safari.


Cele mai bune Recenzii Browser

Safari este browserul proprietar Apple și a servit ca opțiunea implicită pentru accesarea web pe toate dispozitivele companiei de la lansarea sa în 2003. Această recenzie a browserului Safari vă va oferi o idee dacă merită să vă lipiți de browser sau dacă sunteți mai bine descărcarea altceva, cum ar fi Chrome sau Firefox (citiți recenzia noastră pentru Firefox).

Browserul web Safari este de mult timp în urmă, dar mai are o lipsă distinctă de funcții incluse. Bineînțeles, există elemente de bază, dar este vorba despre asta. Interfața este, de asemenea, greoaie, ceea ce face browserul un pic de durere de utilizat. Acestea fiind spuse, performanțele sale sunt excelente, iar Apple are un record surprinzător de curat în privința vieții private, în comparație cu alți giganți tehnologici.

Din păcate, Safari este disponibil numai pe macOS și iOS. O versiune de browser compatibilă cu Windows a existat, dar a fost întreruptă în 2012. Pentru testare, am folosit un MacBook care rulează OS X 10.13.6 (Sierra Mare) și un iPhone care rulează iOS 12.3.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Safari

Caracteristici

În loc să se sincronizeze direct prin browser, datele de la Safari sunt incluse în sincronizarea obișnuită iCloud disponibilă pe OS X și iOS. Din păcate, puteți sincroniza doar istoricul de navigare și marcajele prin această caracteristică. 

Majoritatea celorlalte browsere vă permit să sincronizați elemente suplimentare, cum ar fi setările și filele deschise în prezent. Parolele nu sunt stocate și nici sincronizate cu Safari în sine, așa cum se face în schimb prin intermediul programului KeyChain Apple.

Funcții pe Mac

Nu este prea mult de vorbit când vine vorba de funcții pentru Safari pe Mac. În timp ce același lucru se poate spune despre multe alte browsere, acestea compensează, în general, oferind biblioteci de extensii bogate, pline de funcționalități suplimentare. Deși există unele suplimente disponibile pentru Safari, selecția este incredibil de limitată, ceea ce reprezintă un dezavantaj imens pentru un browser atât de redus în funcții.

Safari-Extensii

În loc să vă lăsați să adăugați orice motor de căutare doriți, sunteți limitat la Google, Bing, Yahoo și DuckDuckGo. Cu toate că selecția ar putea fi cu siguranță mai rea, aceasta este o limitare inutilă.

Devine și mai rău atunci când te uiți la personalizare, deoarece Safari oferă un control foarte mic asupra aspectului interfeței. Acest lucru nu este foarte surprinzător, deoarece limitarea nivelului de control pe care îl au utilizatorii asupra software-ului său este o parte fundamentală a modului în care Apple proiectează toate produsele și software-urile sale și dacă preferiți sau nu acest lucru unei abordări mai deschise este foarte subiectiv..

O caracteristică foarte utilă, în special pentru dezvoltatori, este opțiunea de a emula iOS în browser. În mod esențial, disimulează Mac-ul dvs. ca dispozitiv iOS și vă permite să accesați site-uri web sau servicii care funcționează mult mai bine pe mobil sau sunt exclusiv pentru dispozitive mobile.

Funcții pe iOS

Safari face un preț mai bun în ceea ce privește funcțiile atunci când vine vorba de versiunea sa pentru iOS. În primul rând, dacă aveți nevoie de acces offline la un site web sau pur și simplu doriți să vă amintiți un articol pentru mai târziu, puteți salva site-ul în lista dvs. de citire.

De asemenea, puteți crea un PDF de pe orice site web, iar conversia este de fapt surprinzător de bună, depășind cu mult pe cea a Brave (citiți recenzia noastră Brave), care oferă și această caracteristică..

Safari-iOSPDFConversion

Există o opțiune de a solicita versiunea desktop a unui site web, dar spre deosebire de alte browsere mobile, cum ar fi Opera (citiți recenzia noastră Opera), setarea nu este persistentă. Aceasta înseamnă că, dacă preferați site-urile desktop pe cele mobile standard, trebuie să faceți clic pe această solicitare pentru fiecare pagină pe care o vizitați.

Din păcate, sunteți limitat la aceleași patru motoare de căutare ca pe Mac: Google, Yahoo, Bing și DuckDuckGo. Așa cum am menționat mai sus, acestea nu sunt opțiuni groaznice, însă în această perioadă și vârstă, ar trebui să puteți adăuga orice motor de căutare doriți.

Safari-iOSSearchEngines

Puteți instala, de asemenea, blocante de conținut, care sunt extensii care blochează diverse elemente ale site-ului web, precum reclame, ferestre de tip pop-up, conexiuni HTTP și CSS specifice, printre altele. Acest lucru este excelent, deoarece multe alte browsere de pe iOS, cum ar fi Chrome (citiți recenzia noastră Chrome), nu au nicio modalitate de a instala blocaje de reclame sau alte extensii de securitate pe platformă..

Safari-iOSContentBlockers

Ușurință în utilizare

Interfața Safari este decentă, dar, în ciuda faptului că are foarte puține funcții care blochează interfața de utilizare, se simte totuși un pic greoi și greoaie de utilizat, atât pe Mac cât și pe iOS.

Ușor de utilizat pe Mac

UI de bază în sine este destul de standard, cu bara de adrese și controale de navigare deasupra, urmate de filele de dedesubt. Bara de file rămâne ascunsă ori de câte ori aveți o singură filă deschisă. Am constatat că acest lucru este confuz și inutil, deoarece de multe ori nu știți dacă ați dezactivat bara de file din greșeală sau dacă v-ați închis toate filele, salvați una.

Safari-TabScrolling

Nu este deloc rău în niciun fel, deoarece gestionarea filelor pe Mac este simplă, dar solidă. După ce deschideți o mulțime de file, Safari vă permite să derulați prin ele, în loc să le minimalizați la nesfârșit. Există, de asemenea, imaginea de ansamblu a filei, care prezintă fiecare filă ca o faianță mai mare, ceea ce face și mai ușor să găsești cea pe care o cauți. În plus, puteți de asemenea să tastați și să fixați filele individuale.

Safari-TabOverview

Ușor de utilizat pe iOS

Interfața de utilizare a Safari pe iOS este și mai redusă decât pe Mac. Bara de adrese este situată în partea de sus a ecranului, iar în partea de jos puteți găsi controalele de navigare, meniul de fila, meniul de partajare și comenzile rapide pentru lista de citire. Mai degrabă confuz, meniul partajare conține și alte funcții, cum ar fi conversia PDF și modul desktop.

Safari-iOSShareMenu

Meniul cu filele este destul de enervant. În loc să arătați filele deschise într-un mod clar, se pare că se inspiră dintr-un pachet de cărți și le arată într-un unghi. Acest lucru înseamnă că puteți vedea partea de sus a filei dvs. din meniu, cu excepția celei mai recente file, ceea ce face mai dificil să localizați un anumit site web.

Safari-iOSTabMenu

Mai mult, toate setările sunt amplasate în afara browserului. Pentru a le accesa, trebuie să accesați aplicația de setări pentru iPhone sau iPad. Acesta este un standard intenționat Apple dorește să încurajeze pentru aplicațiile iOS, dar majoritatea browserelor păstrează în continuare setările din browserul propriu-zis, ceea ce face un acces mai rapid la acestea.

Safari-iOSSettings

Performanţă

Performanța Safari este excelentă în toate conturile. Este incredibil de rapid pe iOS, mai repede decât majoritatea browserelor, de fapt. Cu toate acestea, pe Mac, este un pic mai lent, rămânând în urma celor precum Chrome, Firefox și Vivaldi (citiți recenzia noastră Vivaldi).

Viteza este încă bună, totuși, nu este printre cele mai rapide. Consumul de memorie RAM este, de asemenea, scăzut, în special în comparație cu Chrome și alte browsere bazate pe Chromium (citiți recenzia Chromium).

Securitate

La fel ca multe alte browsere, Safari utilizează Navigarea sigură Google pentru a bloca site-urile web rău intenționate, protejând utilizatorii împotriva programelor malware și phishing. De asemenea, puteți activa blocarea JavaScript, iar în mod implicit este activat un blocant pop-up. Chiar și așa, veți dori să consultați cele mai bune blocante pop-up pentru a vă asigura că sunteți cât mai protejați..

Safari-SecuritySettings

Nu este inclus niciun blocant de anunțuri, dar există câteva opțiuni în magazinul de aplicații. Din păcate, așa cum am menționat anterior, selecția pentru extensiile Safari este mult mai redusă decât alte browsere majore, ceea ce înseamnă că ești mai limitat decât de obicei atunci când alegi un blocant de anunțuri.

Deși există un simbol cu ​​lacăt lângă URL când vă conectați prin HTTPS, nu există nimic în afară de absența acestuia pentru a informa utilizatorii că conexiunea lor nu este sigură. Acest lucru este mai puțin decât ideal, deoarece utilizatorii pot trece cu ușurință cu vederea faptul că nu există un lacăt, lăsându-i la cunoștință de vulnerabilitatea lor.

Safari-HTTPSPadlock

Frecvența de actualizare a Safari este de asemenea groaznică, deoarece noile versiuni sunt în general legate de actualizările OS X. Chiar și patch-urile de securitate minore sunt rare, deoarece Safari primește în medie doar una la fiecare lună, ceea ce este extrem de lent. Acest lucru îi lasă pe utilizatori expuși cybercriminaliilor care au destul timp pentru a descoperi punctele slabe ale browserului, pe care le pot exploata.

Toate acestea înseamnă că Safari nu se numără printre cele mai sigure browsere web, așa că dacă sunteți preocupat de securitate, vă recomandăm să mergeți pentru Puffin, în schimb (citiți recenzia noastră Puffin).

intimitate

Safari permite utilizatorilor să blocheze cookie-urile și trackerele prin setări, dar este un simplu comutator „on / off”. În mod ideal, browserele permit utilizatorilor să aibă mai mult control asupra procesului, oferind setări separate pentru diferite tipuri de cookie-uri și trackere.

Safari-PrivacySettings

În comparație cu ceilalți giganți tehnologici, Apple a rămas relativ neschimbată în ceea ce privește scandalurile majore de confidențialitate. A reușit chiar să obțină un singur PR bun în acest 2015, când a refuzat să ofere FBI mijloacele de deblocare a telefoanelor criptate..

Cu toate acestea, politica sa de confidențialitate este departe de a fi ideală. Este lung și convolut, precum și vag în ceea ce privește produsul la care se aplică fiecare alineat. Deși este clar că Apple colectează o mulțime de informații prin contul Apple – cum ar fi numele tău, adresa IP, adresa fizică și multe altele – acest lucru nu este neapărat legat de Safari.

Apple cererile de căutare pot fi adunate și de Apple, dar compania susține că sunt rareori asociate cu un nume sau cu un utilizator specific. De asemenea, Apple își rezervă dreptul de a împărtăși informațiile dvs. cu terțe părți din mai multe motive, cele mai multe fiind suficient de vag pentru a acoperi aproape orice.

Cu toate că Apple, cu siguranță, nu este la fel de rău ca pe Chrome, totuși veți dori să citiți ghidul nostru de navigare anonim dacă utilizați Safari, având în vedere toate problemele cu politica sa de confidențialitate.

Verdictul

Pentru mulți, lipsa de caracteristici și o experiență neplăcută a utilizatorului atrage Safari în tabara de browsere mediocre încorporate, precum și cele ale Microsoft’s Edge (citiți recenzia noastră Edge). Cu toate acestea, Apple se descurcă mai bine decât Microsoft în acest sens, întrucât performanța Safari este cel puțin de prim rang.

Deși securitatea și confidențialitatea Safari cu siguranță nu sunt groaznice, nici ele nu sunt deosebit de grozave. Selecția mică de reclame blocante și declarația de confidențialitate subpar sunt, în special, mari probleme în aceste categorii.

Pe deasupra, Safari a marcat excelent în ceea ce privește performanța, care este o zonă în care excelează cu toată viteza, atât pe iOS, cât și pe desktop, însoțită de utilizarea scăzută a RAM-ului.

Ce părere aveți despre Safari? Sunteți de acord că experiența utilizatorului este greoaie și că lipsa funcțiilor și personalizarea dăunează grav browserului, având în vedere disponibilitatea limitată a suplimentelor? 

Pe de altă parte, poate sunteți un fan al abordării minimaliste și controlate a designului Apple și nu veți avea altfel. Spuneți-ne în comentariile de mai jos! Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map